Pelicans 2005-2006

  • 129 712
  • 588
Tila
Viestiketju on suljettu.

Valkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Guuni
Kuulin sellaisen huhun että Peltosen Kimmo olisi ehkä palaamassa lahteen. On kuulemma rakentamassa taloakin Lahden seudulle.
Valitettavasti ei se talon rakentaminen aina takaa paluuta kotiseudulle (vrt. Pärssinen->Turku). Mutta taloa mies on Lahteen tekemässä, sen tiedän varmasti sanoa. Myös uusi Veikkaaja uumoilee Peltsin mahdollista paluuta Pelikaaneihin kesken sopimuskauden HV:sta.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Veikkaajan valmentajaspekulointien ehdottomasti mielenkiintoisin nimi on Risto Dufva. Siinä olisi meille hyvä nousukiidossa oleva koutsi.

Valmentajan merkitys on todella keskeinen. Korkeastatuksinen ja uskottava valmentaja on tässä tilanteessa välttämättömyys. Dufva täyttäisi kriteerit - Mika Saarisen kohdalla rima saattaisi pudota. Saarisen kohdalla ainut ynnä on hänen lahtelaistaustansa. Sen painoarvo on kuitenkin itse perustyön suhteen minimaalinen. Sitä sanaa en enää ensi kaudella halua liitettävän Pelicansiin - minimaalinen.

Ike
 

lihaani

Jäsen
Valmentajan lisäksi pitäisi rosteriin löytyä uskottava ykkösmaalivahti, ennen kuin voidaan edes haaveilla enemmistä kunnon pelimiehistä.

Risto Dufva täyttäisi keveästi uskottavan valmentajan kriteerit, mutta ykösveska? Suomalainen on kakkosena ihan ok, mutta mielestäni ei täytä ykkösen mittoja.

Pitäisikö satsata niukasta budjetista reílusti hilloa hyvään ulkomaiseen maalivahtiin? Kotimaan tarjonta taitaa olla aika vähäistä?
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mika Saarinen ei saa tulla kysymykseen. Miehellä ei ole oikeastaan mitään kunnon näyttöjä hyvästä valmentamisesta. Sama kuin palkkaisimme Petteri Sihvosen, hänelläkin on lahtelaistausta. Tosin Sihvoselta on nähty kyllä pohjanoteerauksien äiti.

En tunne Saarisen saavutuksia ennen Jypiä ja Tapparaa, mutta näiden joukkueiden peräsimessä ei ainakaan mitään näkyvää saanut aikaan. Pelicansilla ei ole varaa tehdä huonoa valmentaja-valintaa.

Petri Matikainen olisi ollut varsinainen kultakimpale jatkoon, mutta ei hän sentään korvaamaton ole. Julkisuudessa pyörineistä ehdokkaista voisin ajatella lähinnä Risto Dufvaa ykkösvalmentajaksi. Esa Tikkanen ja Janne Laukkanen ovat ehkä hyviä vaihtoehtoja kakkosvalmentajiksi.

Jos Mika Saarinen otetaan valmentajaksi, on miehellä näytön paikka. Ihmettelen vain syvästi jollei vakuuttavampaan valmennusjohtoon satsata. Vai onko vaihtoehdot todellakin niin vähissä?
 
Viimeksi muokattu:

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Valmentaja kysymys on avain asemassa joukkueen kasaamisessa. Risto Dufva se ei ole. Miestä kyllä kysyttiin, mutta ei ollut halukkuutta pestiin. Mika Saarinen on vihjaillut välivuodesta, mutta silti pitäisin Mikaa mahdollisena ja kuitenkin jonkinlaisen potentiaalin omaavana vaihtoehtona. No tämä spekullointi loppuu ehkä jo tällä viikolla.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Ihan ensimmäisenä en olisi Saarista Kaanien peräsimeen palkannut,mutta hetken mietittyäni..mikä ettei!Mikalla on varmasti juuri sitä taktista osaamista mitä vaikka Matikaisen Peetulla ei ikävä kyllä ollut.Hän kyllä kieltämättä sai nuorista jätkistä puristettua mehut irti,mutta se ei enään riitä, että revitään ja raastetaan, mutta peliin tarvitsee saada jotain järkeäkin.Toki olisi ollut mukava nähdä mitä Peetu olisi saanut aikaan ensikaudella..

Mikalla on potentiaalia ja varmasti kiekko tietämys on kohdallaan,mutta edellyttää varmasti juuri sen räväkän kakkosen,esim . Peetu(ei mahd.) tai Herra Tikkanen..

Kieltämättä Risto Dufva olisi ollut mielenkiintoinen nimi..

..niin ja näin..
 
Viimeksi muokattu:

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Dufvan olisin itsekin mielelläni nähnyt turkoosipaitojen penkin takana, mutta sille kieltäytymiselle ei nyt sitten voi mitään. Joissain yhteyksissä olen puhunut/kirjoittanut Mika Saarisen puolesta, mutta lähinnä kai sen johdosta, että muita vaihtoehtoja ei liiemmin ole ollut. Saarisella on mielestäni jonkinlaiset näytöt JYPistä, pienen rahan joukkueella pärjäsivät kohtuullisesti muiden mukana parin tähtipelaajan johdattamina. Nega-Mika toisaalta kalskahtaa juuri tässä tilanteessa harvinaisen huonolta vaihtoehdolta kun näitä ilonaiheita ei mitenkään liikaa ole ollut. Entä sitten Curt "Saarisen vastakohta" Lindström? Kai kyseinen herra asiansa osaa, mene ja tiedä. Muita vaihtoehtoja kotimaasta ei ainakaan allekirjoittaneelle juuri tule mieleen.

Viestin lähetti ToniKopi
Pelicans alas Mestikseen on mun mielipide!Eiköhän seura ala olemaan aika konkurssikypsä...
Ja sun näköjään kannattais näköjään seurata ihan jääkiekkoa muutama vuosi, ennenkuin olet kypsä puimaan näitä asioita kunnolla. Yllättävintä tässä oli se, että kyseessä ei edes ollut vaasalainen.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Valmentajista

En ole tämän viikon Veikkaajaa nähnyt, ketkä kaikki valmentajat olivat siinä liitetty mahdollisesti Pelicansiin? Risto Dufva, Mika Saarinen, Esa Tikkanen ja Janne Laukkanen?

Noista nimistä ainoastaan Dufva kelpaisi minulle päävalmentajaksi. Ilmeisesti Dufvakin on nyt kieltäytynyt pestistä, joten mitä jää jäljelle? Mika Saarinen? Ei todellakaan Saarista tänne, mielestäni ei ole onnistunut kovinkaan mairittelevasti JYP:ssä eikä Tapparassa, enkä usko, että onnistuisi täälläkään. Ja onko tuon statuksen omaava valmentaja sellainen, jonka tämä seura nyt tarvitsee? Mielestäni ei, nyt tarvitaan oikeasti taitoa valmennukseen, jos halutaan seuran suunta muuttaa. En usko Saarisen olevan valmentaja, jonka suojiin pelaajat kovin mielellään tulevat. Kun vielä muistetaan miten hyvä kaiku ylipäätänsä Pelicans-nimellä on Suomessa...

Tikkanen ja Laukkanen ovat kovia nimiä, mutta eivät valmennuspuolella, ainakaan vielä. Apuvalmentajaksi kelpaisi minulle kumpi tahansa, mieluummin Tikkanen. Päävalmentajan pallille ei ole vielä asiaa, enkä usko Pelicansin niin suurta riskiä nyt ottavankaan.

Toinen asia, mistä olen edelleen melko huolestunut, on pelaajamarkkinat. Oikeastaan ketään kovempia nimiä ei ole minkään seuran huhuissa pyörinyt, varsinkaan alemman tason joukkueista puhuttaessa. Ketä ylipäätänsä on tarjolla? Ykköskenttään tarvitaan oikeasti kovia pelimiehiä, joita ei Pelicansissa ole yhtään tällä hetkellä hyökkäykseen. Sentteri on varmasti vaikein. Kalle Sahlstedt on monen seuran tavoitteena, mutta jotain tuon suuntaista tännekin tarvitaan. Vai aiotaanko kaikki ratkaisupelaajat hankkia ulkomailta? Siinä on todella suuret riskit ja myöskin ulkomaiset kovat pelimiehet ovat haluttuja nyt.

Hyvien vapaiden pelaajien puutteesta kärsivät tietysti kaikki 14 liigaseuraa, mutta yleensä rahalla on mahtia tässä asiassa. Pelicans ei tässä pysty kovin pitkään kilpailemaan, eikä se ole järkevääkään. Useimmilla seuroilla on kuitenkin siinä mielessä paremmat lähtökohdat kuin Pelicansilla, että heillä on valmiit sopimukset edellisten kausien ratkaisupelaajien kanssa, ainakin muutaman. Toisekseen, muut seurat ovat päässeet kevään mittaan neuvottelemaan sopimuksista, kun Pelicans on taistellut rahoja kerätessä. Toivottavasti kuulemme kuitenkin hyviä uutisia 15. päivä tälläkin saralla.
 

Kikkan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans ja Montreal(kauan ennenku saku tuli, mut
Peelaajia kyllä on vielä vapailla markkinoilla ja en usko että jengin nimellä on väliä kun vaan hinnasta sovitaan. Veikkaajan jutun mukaan Pelicansin budjetin pitäisi nykytietojen mukaan sijoittua liigan keskitason yläpuolelle ja jos vielä saatais valmentajaks joku vähäkin tunnetumpi nimi ni voi tulla ihan mielenkiintonen kausi.

Jos esim Peltonen saatas 1:s pakkipariin ni siit olis hyvä lähtee, luulen et jos on hyvä(=kallis) 1:skenttä ni sil mennää ens kaudel pleijareihin kato näyttää niin isolta liigassa tällä hetkellä.

Veskaks joku pohjois-amerikkalainen veska jos Rämö ei jatka meillä ja miks ei vois olla koko 1:sketju ulkomailt, sielt kyl oikeesti skouttaamal löytyy kunnon pelimiehiä.
 

Guuni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans,Heki ja Q.P.R.
Oletteko oikeasti sitä mieltä että Rämö pystyisi pelaamaan ensi kaudella ykkösveskarin paikalla? Itse epäilen sitä, vaikka muutaman hyvän pelin viime kauden lopussa mies pelasikin. Mielestäni ykkösveskari pitää hankkia ensi kauden joukkueeseen ja jos Rämö jää niin haastaa sitten kakkosena uuden maalivahdin.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Valmentajista

Viestin lähetti Raúl
En ole tämän viikon Veikkaajaa nähnyt, ketkä kaikki valmentajat olivat siinä liitetty mahdollisesti Pelicansiin? Risto Dufva, Mika Saarinen, Esa Tikkanen ja Janne Laukkanen?

Nuo nimet siinä mainittiin. Ei muita. Veikkaajan jutut ovat Veikkaajan juttuja, joten voi olla, että Pelicansin tuleva valmentaja on ihan joku muu kuin kukaan tuosta joukosta.

Uskon, että tulevan kauden valmentaja on jo päätetty. Ainakin Kaarnan puheiden mukaan valmentajan nimi saatetaan julkaista jo ennen viikon päästä olevaa tiedotustilaisuutta, joten homma on varmasti jo saletti. Eiköhän joku tännekin kirjoitteleva nimen jo tiedä?
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Sen verran voidaan sanoa ettei Veikkajan listasta kukaan valmenna Pelicansia kaudella 2005-06. Valmennustiimi tullaan julkaisemaan todennäköisesti ensi viikon alussa.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti laituri
Sen verran voidaan sanoa ettei Veikkajan listasta kukaan valmenna Pelicansia kaudella 2005-06. Valmennustiimi tullaan julkaisemaan todennäköisesti ensi viikon alussa.

Kuulostaa lupaavalta, toisaalta hieman pelottaa. Näinhän siinä käy kun ei ole hajuakaan mahdollisista valmentajista.

Luulisi, että Petteri-kaudet opettivat, vaikka naruja piteleekin tällä hetkellä kai Kaarna, joka ei Pettereistä niin paljon tiedäkään.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Sakke Pietilä -kortti on otettu povitaskusta...
 
Mestis-kortti kaivettu taskusta...

Eiköhän se uusi valmentaja tule Mestiksestä ja kakkonen erään liigajoukkueen kakkosen paikalta...
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Viestin lähetti freelancer
Eiköhän se uusi valmentaja tule Mestiksestä ja kakkonen erään liigajoukkueen kakkosen paikalta...

Jaa,saanen kysyä kukahan se mestiksestä puikkoihin astuisi??Dufva?ei,kysytty on ja kieltäytyi pestistä..Tamminen?ei,haukkui juuri Pelicansin julkisesti..ei ole tulossa..

ihemetyttää vaan kovasti tuo mestis kortti..Timo Tuomi?,ei h.....ssä!

muita ei mieleeni tule..ja vaikka tulisi niin ei ketään sellasta jota kaivattaisiin
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mitä jos nimi onkin ulkomailta, eikä edes ruotsalainen. Uuh.

Totta puhuen helpotus, että kukaan veikkaajan listalta ole Pelicansin valmentaja.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti lommi
Jaa,saanen kysyä kukahan se mestiksestä puikkoihin astuisi??Dufva?ei,kysytty on ja kieltäytyi pestistä..Tamminen?ei,haukkui juuri Pelicansin julkisesti..ei ole tulossa..

ihemetyttää vaan kovasti tuo mestis kortti..Timo Tuomi?,ei h.....ssä!

muita ei mieleeni tule..ja vaikka tulisi niin ei ketään sellasta jota kaivattaisiin

Samaa pelkään. Tuomi pitäisi heivata jonnekin hyvin kauas täältä! Ei ainakaan seuran uskottavuus siitä parane. Toivottavasti nuo freelancerin "tiedot" eivät pidä paikkaansa. Pelikaanin ehdotus ei välttämättä olisi huono...
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Timo Tuomesta ei ole kyllä ainakaan mitään positiivista muistikuvaa. Anyone? Kuuluu juuri siihen kastiin joka herättää kylmiä väreitä selkäpiissä.

Mielenkiintoiseksi menee.
 

lihaani

Jäsen
Timo Tuomesta tulee mieleen sekunda Tamminen. Rajatonta minä-minä-itsekeskeisyyttä ilman Tamin ansioita. Tamilla sentään on huikean pelaajauran ja akateemisen koulutuksen tuomaa osamista, mutta mitä Tuomella? Buutsit??

Heittona tähän pappa Curre Lindström. Eihän se mikään pelaajien kehittäjä ole, mutta hyvä taktikko ja penkkikoutsi sekä erinomainen hengenluoja. Pelaajien henkilökohtainen kehittäminen jäisi kyllä muiden harteille.

No ensi viikollahan sen näkee. Toivottavasti ei ihan petterien tasoista "valmentajaa" sentään peräsimeen saada.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Ei sieltä mitään Timo Tuomea kannata pelätä. Uskoakseni kyseessä on ei niinkään mediaseksikäs paketti, jolla on kuitenkin itse tarkoitus, eli valmennus hyvin hanskassa. Kuten Jypin kohdalla on huomattu, ei valmentajan pidä suuri nimi olla ennakkoon, ja tulos on Alatalon kohdalla ollut kuitenkin tunnetun vakuuttavaa. Todella suuria nimiä valmennukseen on täysin turha Lahteen tällä hetkellä edes yhdistää, ja lopuista pitää seuran strategian mukaiset valmentajat löytää.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Reijo Mansikka? Ei olisi ainakaan yhtään hassumpi valinta, jos miestä Mestiksestä meinataan etsiä.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lehkonen/Laukkanen?
Mansikka/Laukkanen?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lehkosella on sopimus ensi kaudesta. Tuskinpa Pelicans haluaa sitä purkaa. Sopimuksettomiksi vaihtoehdoiksi rajaisin Mansikan, Kaupin, Surenkinkin ja Kolekin(?).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös