Pelicans - Ässät 26.2.2004, Lahti

  • 6 525
  • 57

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Hotsi kaupungin Sirkusta vastaavaa paikkaa ei läydy edes Ruotsin ja Suomen välillä seilaavilta laivoilta. A.Heino siis joutuu tyytymään joko Seurahuoneen NIght yökerhoon tai Jackalope yökerhoon. Molemmat kyllä varmasti sopivat Akille mukavasti.

Nuori Rämö osoitti eilen miksi hänelle kannattaa antaa loppukaudesta peliaikaa. Ongelma vain Rämön osalta on b-junnujejn play off pelit. Onko ensi kaudella Kaani maalissa Rämö vs Rämö?

Eilinen peli oli hyvä taisto, joka Lahtelaisten osalta kaatui muutamaan puolustuspään virheeseen.
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Samaa tuskaili myös allekirjoittanut. Lopussa alkoi Pehmon peluutuksesta johtuen kentälle pääsevä Kaanilauma olla aika puhki ja sitten pakka vaan muutaman kerran romahti. Ko. tilanteet ahnaasti pisteitä kytännyt Ässäjoukkue sitten hyödynsi. Rämö pelasi hyvin ja tuntuu, että miehen otteissa on myös jatkuvuutta. Grahnin kaali kun ei tunnu kestävän kahta hyvää ottelua (tai edes kohtuullista) peräkkäin.

Ässistä pisti silmään mm. Langkowin kiekonsylkeminen. Kaanit vaan jostain kumman syystä eivät edes pyrkineet hyödyntämään noita tilanteita. Lankku ei siis torjunut kiekkoja kulmiin vaan sylki niitä epämääräisesti juuri maalintekosektoriin. Aktiivisemmin maalille ajava joukkue olisi voinut ko. paikoista muutaman tekaistakkin. Toisaalta peli oli varmasti aika vaikea, kun pääosa rusettiluistelusta suoritettiin joko keskialueella tai vastustajan päässä. Huomasiko muuten kukaan muu lehdistötilaisuudessa Pehmon suustaan päästämää sammakkoa, jossa ikävän todellisesti tuli ilmi se, että ukko saattaa hyvinkin olla mukana ensikaudella. Kertakaikkisen pelottava ajatus, eikö me halutakkaan nousta tästä suosta ?

Niin ja tuo hyytelölanne Heino. On se vaan aika ukko.... entertainmenttia voisi joku Porin pienipienikiekkopomo todeta ;-)
 

adams

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muutama nukuttu tunti ottelun ja kotiinpaluun jälkeen. Täytyy sanoa, eipä olisi voinut voitto oikein paremmalta maistua. Toivottavasti samaa voittoherkkua on luvassa jälleen lauantaina, mutta silti muutama sana eilisen ottelusta.

Alussa Ässät pääsivät melko vapaasti tulemaan Pelicansin alueelle. Pelicansin uinuiltua alun, pääsikin Pasi Peltonen vapaaksi unohdettuna laukomaan tärkeän avausosuman. Erän vanhettua pääsi Pelicans entistä paremmin peliin mukaan ja oli jo lopussa tasoittaa pelin.

Toinen erä oli aivan selvästi Pelicansin ja välillä tuntui ettei Ässiä edes kiinnostanut taistella elintärkeistä pisteistä. Onneksi erästä päästiin erätauolle ainoastaan maalin tappioasemasta, sillä paikkoja Pelicansilla oli useampaankin maaliin.

Kolmas erä osoitti sen, että kopissa lienee ollut meteliä velttoilusta ja sen lopettamisesta. Kiriä avittivat tietysti hieman onnekas Pölläsen maali, sekä Kivenmäen kalastama jäähy. Toisessa erässä pahasti tökkinyt ylivoima toimi sen verran, että kiekko ajautui Peltoselle, joka pääsi pistämään aika tyhjiin. Salosen maali oli taas Wesslinin loistavan raatamisen tulos, kiekko väkisin haltuun ja Tipi sai laittaa kiekon maalin edestä sisään.

Pelicans tuli vielä lopussa melkein rinnalle, osittain Sorokinsin todella tyhmän jäähyn avulla. Onneksi kiekko ei lopussa enää pomppinut Pelicansille, joka kyllä painoi varsin mukavan näköisesti. Pisteet Ässille, vaikka vääryys ei olisi ollut tasapelikään, tosin me tarvittiin näitä enemmän, joten sovitaanko, että oikeus tapahtui. Ottelu ei noussut mihinkään kiekkoklassikoiden sarjaan, mutta tärkeintähän on tässä vaiheessa voitto, ei se tapa millä pisteet tulevat.

Ässistä jäivät mieleen puolustuksesta Peltonen ja Glad, jotka pelasivat melko ehjän pelin. Hyökkääjistä täytyy nostaa esille kovaa työtä tehneet Wesslin ja Virkkunen, vaikka jälkimmäinen ei tehoille päässytkään. Muuten Ässistä ei kukaan erottunut kauheasti suuntaan tai toiseen, paitsi välillä kiekonkin taklaamaksi joutunut Bergeron ja hieman turhan rohkeasti seikkaileva Langkow. Tosin Lankku otti vastapainoksi muutaman todella tärkeä kopin, joten eipä häntä kauheasti voi moittia.

Kotijoukkueen mieleenpainuvimmat olivat Hirvonen, Hannus sekä hyvin pelannut maalivahti Rämö. Unohtaa ei sovi tietenkään Aki Heinoa, jonka pyörähdys oli melkein yhtä hienoa katsottavaa kuin Sorokinsin vastaavat aiemmin. Kaiken kaikkea varsin positiivinen kuva jäi lahtelaisista, varsinkin kun miettii joukkueen materiaalia ja panosta.

Mitä sitten tulee muuhun kuin pelaajiin ja ottelutapahtumiin, niin voisin melkein ylpeänä sanoa, että kohtuullisen hyvää kannustusta saimme aikaiseksi. Alun perin oli tarkoitus asettautua päätykatsomoon, mutta valitsin sen verran huonot paikat, että olimmekin koko ottelun seisomakatsomossa. Siellä huuto ja laulu raikasi välillä ihan hyvään malliin. Voiton lisäksi mahtavan fiiliksen antoi myös, että Ässien joukkue myös huomasi todella kiittää kannustuksesta. Varsinkin kapteenimme oli jälleen oma itsensä, on hienoa että kapteenimme todella välittää faneista.

Tämän lisäksi täytyy myös kiittää lahtelaisia, jotka suhtautuivat meihin positiivisesti. Pelin jälkeenkin monet onnittelivat voitosta ja hyvästä kannustuksesta sekä toivottivat onnea loppupeleihin. Minä vastaavasti toivon onnea teille lahtelaisille henkiinjäämiskamppailuun. Toivottavasti liigakiekkoa nähdään jatkossakin Lahdessa.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Usko nyt jo aCoustiC. Ei ole Sihvonen mukana tulevaisuudessa. Ihan muuta, ihan muuta.

Ja Heinosta, eli pelasi varmaan 30 minuuttia jos riittää. Itseluottamuksen ollessa kohdallaan on erittäin hyvä kiekollinen pakki, kuten eilen. Ihan toista luokkaa kuin Korkeavuori.
 

DeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Vaikeimman kautta

Kaksi pistettä tuli, hyvä niin.

Ensimmäinen erä oli melkoista korttelikiekkoa puolin ja toisin. Syötöt meni mihin sattui ja muutenkin peli oli kummallakin joukkueella varsin sekaista. Peltosen 0-1 maalikaan ei oikein vapauttanut Ässien peliä.

Toinen erä oli Pelikaanien ja selkeästi, kaksi maalia kotijoukkueelle, onneksi Langkow nappasi rankkarin. Ässien ylivoima oli HUONOA, ja sitäkin oli erässä minuuttitolkulla. 1-1 tasoitus oli kuin oppikirjasta, miten aloitusvoitosta tehdään maali se oli HIENO.

Toisella erätauolla pohdittiin kaverin kanssa että pitikö tästäkin tehdä näin vaikeata.

Kolmanteen erään tulikin aivan erioloinen Ässät, oli varmaan Toivola kysynyt isoilla kirjaimilla että onko sitä halua pelata playoffeissa. Peli kulki aivan eri malliin kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. 2-4 tilanteessa Sorokinsin jäähy tuli pahaan saumaan ja kotijoukkue kavensi vielä kuudella neljää vastaan lukemiksi 3-4, enempään ei paukut riittänyt. Ja olisihan Peltonen voinut tehdä kypärätempun kun olisi hieman panostanut vetoon kohti tyhjää maalia no, eipä tuolla ole merkitystä.

Kokonaisuutena ihan kiva reissu, mitä nyt ajokelit olivat kamalat. Ja sympatiapisteet menee kyllä Pelicans-joukkueelle ja muutenkin koko organisaatiolle, hieno halli, fanit ja toimitsijat kaikki umpimukavia tyyppejä. Toivon hartaasti että saatte Suomen Chicagossa finanssit linjaan ja että Pelicans jatkaa liigassa. TSEMPPIÄ!!!!

Edit: Piti kysymäni keitä nämä salaisuuden verhoamat pelaajat 5, 20 ja 55 olivat, kun oli nimi unohtunut selästä?
 

Miguel

Jäsen
Viestin lähetti RV16
...ja kaupan päälle vielä nätti 360-asteinen spin-o-rama kiekon kanssa omalla siniviivalla alimpana miehenä.

Eipäs liioitella. Kyllä siinä oltiin jo punaviiva ylitetty, ja kiekonmenetyksen sattuessa paikkaaja olisi kyllä ehtinyt hyvin tilanteeseen. Näin ainakin minä sen näin. Hieno temppu kuitenkin.

Viestin lähetti diego

Ja Heinosta, eli pelasi varmaan 30 minuuttia jos riittää. Itseluottamuksen ollessa kohdallaan on erittäin hyvä kiekollinen pakki, kuten eilen. Ihan toista luokkaa kuin Korkeavuori.

Heiskanen taisi pelata vielä Heinoakin enemmän, mutta hienosti Akinaattori vastuunsa kantoi. Toisinaan Aki vaan pitää kiekosta liikaakin, kun esimerkiksi hyökkäyssiniviivalla hän lähti muutaman kerran laukauksen sijaan turhaan kuljettamaan laidan kautta. Kun Aki sitten päätti viimein kokeili laukausta, huono vetohan siitä lähti, mutta niin se vain leijaili sisään.

Heinossa on pieniä aikapommin aineksia, mutta mielelläni näkisin hänen pelaavan Lahdessa ensi kaudellakin. Myös Kiren on pienistä hasardeistaan huolimatta selvästi kehittymässä kunnon liigapuolustajaksi.


Viestin lähetti DeS
Piti kysymäni keitä nämä salaisuuden verhoamat pelaajat 5, 20 ja 55 olivat, kun oli nimi unohtunut selästä?

#5 Jonne Hattunen, #20 Tomi Pakarinen ja #55 Jarno Tolvanen, kaikki A-junnuista nostettuja pakkeja. Oli siinä lahtelaisillakin ihmettelemistä, kun vain nimet oli tiedossa, ei numeroita. Pakkiparistakaan ei voinut koskaan päätellä mitään, sillä puolustuksen peluutus tuntui melkein arpapeliltä. Viiden runkopakin puuttuessa ei kyllä mikään ihme.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olipahan suhteellisen mielenkiintoinen kiekkoilta Lahdessa. Karri Rämö pelasi yllättävän kypsästi ottaen huomioon, että poika aloitti ensimmäisen kerran miesten SM-tasolla.

On se kumma kuinka meidän kolmosketjusta on tullut melko uskottava ykkösketju loppukaudeksi. Ville Hirvonen omaa kyllä Raipemaista kylmäpäisyyttä, joka tuli esille varsinkin ylivoimilla. Eivätkä ne syöttösuorituksetkaan mitään hirvittäviä ole. Hauskaahan meillä ensi kaudella tulee olemaan JOS päästään katselemaan lisää näitä kehittyviä pelaajia.
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti diego
Usko nyt jo aCoustiC. Ei ole Sihvonen mukana tulevaisuudessa. Ihan muuta, ihan muuta.


Heh, et usko kuinka paljon tuohon haluan uskoa. Olen vaan perusluonteeltani vähän skeptinen ja viimeaikojen systeemeitä seurailleena jaksan edelleen peltä pahinta, kunnes toisin todistetaan. Täten pyydänkin kaikkia jättämään mahdolliset pelonsekaisessa mielentilassa naputellut lipsahdukset humiotta. Itse en pysy omia tekemisiäni tuon osalta takaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös