Pelaajaliikenne 07/08

  • 428 666
  • 1 331
Tila
Viestiketju on suljettu.

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Kimmo Timonen, Brian Rafalski, Cory Murphy...

Niin, kaikki ovat huippumiehiä ja kiekollisia pakkeja parhaasta päästä. Puhuin siis PASKOISTA JA HYÖDYTTÖMISTÄ PIENISTÄ PAKEISTA tyyliin Hedberg, Tuominen ja Lambert, en maailmanluokan huippupelaajista.

Jos puolustaja on pienikokoinen ja kykenemätön fyysiseen peliin, hänellä täytyy olla muita avuja. Mitähän tällaisia avuja oli esim. Hedbergillä tai Tuomisella... tai Mika Niskasella, jota idioottimaisempaa hankintaa en ihan heti muista edes Pentin lähihistoriasta.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
En. Korhonen on ennemminkin liigatason tuuraaja.


Ja perustan mielipiteet sille että hyvältähän peli on näyttänyt viimeisen kuukauden aikana, itseasiassa pisteiden valossa todella hyvältä.


J

Onko peli todella näyttänyt hyvältä?

Pisteitä on kyllä tullut ihan mukavasti.. ja jälleen kerran jopa käsittämättömän paljon pelisuorituksiin nähden.

Itse olen käynyt peleissä vuodesta 1988 enemmän tai vähemmän säännöllisesti ja koko 2000-luvun peli on näyttänyt, jos ei surkealta, niin kohtuullisen huonolta.

Tällä kaudella lokakuun ensimmäinen päivä oli minulle liikaa. Turpaan tuli kotihallissa Kalpalta 0-2. Pelisuoritus oli niin syvältä, että tuskin päästiin oman siniviivan yli kiekko kunnolla oman joukkueen hallussa.

Tein sen mitä olin monta vuotta aikonut. En mennyt hallille pariin kuukauteen.

Nyt sitten menin Jaffalaan katsomaan matsia narreja vastaan. IFK hävisi 5-2. Peli oli surkea. Kaverini ihmetteli, että kuinka paljon IFK:n on täytynyt pelata paremmin edellinen peli, kun on muka voittanut Jokerit. Tuossa pelissä IFK:lla ei ollut mitään mahdollisuuksia. Joukkueet olivat peli-ilmeeltään kuin eri planeetalta. Hitaasti ja mielikuvituksettomasti liikkuva IFK ja leikittelevä, nopea ja kentällä hauskaa pitävä Jokerit.

Minusta näytti, että Jokereille riitti 50%:n suoritus helpohkoon voittoon.

Joooooo-o

Pisteitä on tullut ja taistelu on varmasti lisääntynyt, mutta peli ei kyllä missään nimessä näytä edelleenkään hyvältä. Sitä se ei ole tehnyt vuosiin.

Miten se on mahdollista, että se on aina IFK, joka ei osaa avata peliä, luistella nopeasti ja liikuttaa kiekkoa kaverilta toiselle, niin että peli oikeasti näyttäisi hyvältä?

Nyt se on semmoista räpiköimistä illasta toiseen, pitkää päätyyn, voittoja kulmaväännöistä, sohimista maalilla jne. Ylivoimassa Kuhta on viivamiehemme, tosin hänenkään kätisyys ei koskaan mene oikein..
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt ota kantaa Penan kyvykkyyteen toimia yhtään missään tehtävässä, mutta tulipahan mieleeni seuraavaa:

Voiko olla mahdollista, että esim. HPK on rajannut Mäenpään kohdalla tiukasti, mihin seuraan on lupa siirtyä. Eli Mäenpään todelliset vaihtoehdot olisivat pitäneet alunperinkin sisällään vaikkapa vain Ruotsin ja Sveitsin? Suomalaiset seurat olisi sitten otettu huutokilpailuun mukaan vain siksi, että hinta saadaan hilattua mahdollisimman korkeaksi. HPK:ssahan kaikki puliveivit on enemmän kuin hanskassa. Eli ehkäpä Pentti oli tästä jyvällä ja halusi pysyä erossa tästä kuviosta.

Kakkaahan tämä taas on, kun odotetaan vahvistuksia kuin lapsi joulupukkia, mutta kun ei ihan kaikkia faktoja mm. käytettävissä olevista rahoista ja ehdoista ole käytössä, en tämän keissin perusteella olisi valmis ketään kivittämään. Minä en mihinkään ossipettereihin sijoittaisi paniikissa pyydettyä kiskurihintaa vain siksi, että meillä on mahdollisuudet olla sijalla 5 normi 6:n sijaan. Ja tähän aikaan on aina myyjän markkinat, joten kun taustalla on tätä hulluna maksamista ja toivotaan-toivotaan-hankintoja, olen lopulta ihan tyytyväinen, ettei ketään hankittu hankkimisen vuoksi.

Baxu tekee jostain hyökkääjästä pakin, jos ei pisteet kartu ja Ahlqvistkin voidaan ihan hyvin uhrata, että pääsee sekin poika joskus kentälle asti.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisaalta, jos toimistolla mennään fanien mielipiteen mukaan, niin oltaisiin jälleen ensi kaudella melko lailla köyhempiä? Bax olisi ulostettu ja ensi vuonna Raato, kun pelit eivät kulje kuukauteen.

Damned if you do, damned if you don't.

Ja kyllä se case Karalahti varmasti vaikuttaa. Siellä on suuri osa ihmisiä, jotka tuntevat Jeren hyvin. Jos joku teistä onkin niin kehittynyt ja ihmisenä kypsä, ettei pitkäaikaisen ystävän tilanne vaikuta työtehoon, niin minä en puolestani ole. Siviiliminän huolet vaikuttavat työminään, ja vice versa. Joten ymmärrän.

En odottanut tältä kaudelta syksyn jälkeen kummoista. Tämän vuoden esitykseen olen tyytyväinen, sillä olen viihtynyt hallissa.

Etsäviitsisitsä, Metukka. Ilmoitatko, milloin saan taas osallistua omalla rajallisella tasollani tähän keskusteluun?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllähän se hiljaiseksi vetää Aasiassakin, kun odottelee aamuviiteen viestiä edes yhdestä onnistuneesta pakkihankinnasta. Turhaan.

Pentti Matikainen on ainutlaatuinen törppö. Hän pystyy itse ryssimään samantien omat onnistumisensakin. Esimerkiksi Ustrnul oli kiistatta loistava hankinta. Pena oli tulessa, samoin fanit ja ymmärtääkseni joukkuekin. Vihdoinkin lihaa ja uskottavuutta mikkihiiripakkien sekaan. Mutta Pena ei olisi Pena, ellei koko pelaajaliikenteen lopputulema olisi ollut Ustrnul sisään, Cook ulos. Siinä kaikki. Siis voi vittu! Joukkue, joka kärsii alakertansa tasosta omaten samalla kenties liigan parhaan hyökkäyksen päästää pois liigaamme ihan tasokkaan Cookin, joka ei ollut edes kallis. Ja korvaa nimenomaan hänet goonilla. Ihan sama juttu kuin jos hankkisi ensin hyvän fiiliksen ostamalla Ferrarin ja huomaisi himassa, että nyt ei perkele riitäkään rahat asumiseen Eirassa. Ja lopputoksena olisi kämppä Jakomäessä Ferrarin kera.

Pena oli loppuvaiheessa Grönholmin ja Mäenpään perässä. Kumpikaan ei toteutunut. HIFK olisi saanut Haakanan, mutta Pena jätti reippaana miehenä hänet väliin, koska oli jo hankkinut Ustrnulin. Ei kahta isoa pakkia? Täysin idioottimainen päätös tämäkin. Mies istuu tyhjän päällä hirveällä itseluottamuksella varustettuna ja on viimeinen, joka huomaa, että alla oli pelkkää ilmaa. Lundell + nykyinen pakisto ei tule riittämään tarpeeksi pitkälle keväällä. Ja voi kun olisin väärässä. Suhtaudun pelkästään Lunkkaan skeptisesti kuin tiedemies ufoihin: haluan ensin todisteen, että hän on hyvä playoffeissa. Lunkka ja hyvä pakisto olisi jo paljon parempi yhdistelmä, mutta Lunkka ja vajavainen pakisto on kombinaatio, joka ei tiedä hyvää. Mihinköhän perustuu Penan usko esimerkiksi siihen, että 34-vuotias Lundell ei loukkaannu/sairastu koskaan? Mikä on backup -plan, jos Jannelta paukkuu polvi tai nivunen tänään? Vähintään mv-osastolle olisin odottanut AA:ta turvallisempaa kaveria Lunkalle.

No, on tässä jotain hyvääkin. Perinteistä Penttiä olisi ollut hankkia tähän tilanteeseen Roman Vopat. Tai ylipäätään kuka tahansa ulkomaalainen hyökkääjä. Niin ja Cook tosiaan lähti omasta tahdostaan ja pitääkö HIFKin olla niin vitun kiltti, että annetaan miehen mennä? Tämä on ammattilaisurheilua, Cookilla oli voimassaoleva sopimus ja olisin Penana pitänyt miehen väkisin joukkueessa. Libor on kuitenkin pelikiellossa tai Guollalla selkä paskana. Juuri nyt olisi täytynyt pitää kaikin keinoin kiinni jokaisesta liigakelpoisesta pakista. Jopa Turusen loppukauden loukkaantuminen on järisyttävä menetys. Kumma, että mikään joukkue ei halunnut treidata Kovasta tai Korhosta, ainoastaan Pena on tajunnut näidenkin vaahtosammuttimien arvon.
 
Viimeksi muokattu:

Pure

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Yksi vaihtoehto on tietenkin että "the Pena" penailee kaikki, siirtyy itse penkin taakse, ja Carlsson ja Baxter laittaa luistimet jalkaan. Tässä voisi olla se penan ase loppukaudeksi?
 

Carlos

Jäsen
Se on kaksi ihan eri asiaa ollaanko jonkun Nummelinin perässä tosissaan vai laitetaanko vain sellainen huhu liikkeelle niin kuin Hifkissä tehdään. Aina on niitä jotka haluaa päteä ja levittää "varmaa" tietoa eteenpäin ja tekevät homman helpoksi Penalle ja kumppaneille.

Se taisin olla minä joka Nummelin-huhun aloitti ainakin tällä palstalla, täytyy puolustaa Hifkiä/Penaa sen verran että huhu oli lähtöisin alppimaan kiekkopiireistä, ei Hifkin toimistolta. Siellä on parikin seuraa kisaamassa täysillä Numpan ensi vuoden palveluksista, ja olivat saaneet sen käsityksen että täksi loppukaudeksi Nummelin olisi tulossa ehkä Suomeen. Häntä oli yhdistetty nimenomaan Helsingin ei-siihen-"neureichen" -seuraan vaan siihen perinteikkäämpään.

Se sitten miksi Nummelin lopulta jäi jenkkilään ei ole tiedossa ainakaan mulla.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Kyllähän se hiljaiseksi vetää Aasiassakin, kun odottelee aamuviiteen viestiä edes yhdestä onnistuneesta pakkihankinnasta. Turhaan.

Puhumattakaan siitä, mikä vaikutus The Pentin lottovoitto-pakkihankinnalla olisi ollut Aasian pörsseihin ja pörssikursseihin. Siinähän olisivat pankkien koronlasku-päätökset olleet yksi hiirenpaska tämän uuden vahvistuksen julkaisemiseen verrattuna.

No asiaan sitten. Väite markkinoiden kuivuudesta on täyttä paskaa. Viimeisenä päivänä olisi voinut yrittää hankkia esim. Pikkaraisen Bluesista tai Laitisen HPK:sta. Puhumattakaan täällä jo mainituista Mäenpäästä, O-P Karjalaisesta tai muista pakeista. Olisivatko HPK:n miehet voineet sanoa ei diilille, jossa Laitinen tulee Helsinkiin ja Korhonen olisi lähtenyt Hämeenlinnaan?

Samoin ihmetyttää Pentin tapa tehdä diilejä siten, että varmistus unohtuu. Olisin ymmärtänyt Cookin ulostuksen, jos sieltä olisi tullut tilalle joku (molemmat herroista Pikkarainen & Laitinen) olisivat korvanneet Cookin ja he ovat kotimaisia. Vähän jäi tästä siirtomääräajan lopulla tehdystä joukkueen heikentämisestä taas kerran se fiilis, että "rapatessa roiskuu" eikä lopputuloksella ole väliä. Edelleen ihmettelen erittäin suuresti, jos Pentti saa jatkaa ensi kaudella tehtävässään. Taas pelattiin isoa bluffia paskoilla korteilla ja niinhän siinä kävi, että Korhonen ja Kovanen jäivät käteen.

Pakko todeta sen verran, että Nielikäisen ulostaminen ja Haakanan ottamatta jättäminen saattoivat olla isoja virheitä. Nielikäinen oli viime kaudella parhaita pelaajia playoffeissa ja samaa olisi voinut odotella tänäkin keväänä. Haakana olisi ajanut aivan täysin tämän fyysisen pakin tarpeen, eikä tähän olisi tarvinnut tuhlata ulkomaalaispaikkaa. Tappelut olisi voinut hoitaa Nielikäinen. Samalla tärkeä (ja viime peleissä parantanut) rightin yv-pakki Cook olisi voitu pitää ja antaa hänelle isoa vastuuta yv:ssä. Osaako joku laskea yhteen Cookin parantuneet otteet+pisteet ja parantuneen yv:n?

Joukkueen vahvistaminen olisi vaatinut oikeastaan kahta siirtoa:
Haakana->HIFK
Ahlqvist-> Saipa, Tarkki->HIFK

Pena kuitenkin onnistui heikentämään joukkuetta siirroillaan, priceless.

Nyt ei oikeastaan osaa toivoa kuin sitä, että omat kasvatit Holmberg ja Haverinen saisivat peliaikaa ja Korhonen istuu seitsemäntenä puolustajana mahdollisimman paljon. Ainut paikka, mihin keksin Lasselle käyttöä, on yv:ssä rightin puolen pelaajana, jotta kätisyydet viivalla sopivat yhteen. En toki odota, että Korhonen pystyy toimittamaan kiekkoa edes maalille asti, se vaatii jo liikaa erikoisosaamista.
 

Stigu

Jäsen
Nyt ei oikeastaan osaa toivoa kuin sitä, että omat kasvatit Holmberg ja Haverinen saisivat peliaikaa ja Korhonen istuu seitsemäntenä puolustajana mahdollisimman paljon. Ainut paikka, mihin keksin Lasselle käyttöä, on yv:ssä rightin puolen pelaajana, jotta kätisyydet viivalla sopivat yhteen. En toki odota, että Korhonen pystyy toimittamaan kiekkoa edes maalille asti, se vaatii jo liikaa erikoisosaamista.
Amen to this, nyt jos IFK.ssa olisi se kuuluisa viisas mies, hän peluuttaisi näitä meidän junnuja ensi kautta ajatellen mahd. paljon.

Korhosen voisi pelin ajaksi laittaa vaikkapa apinaksi Liborin olkapäille istumaan, hän voisi sieltä huudella räävittömyyksiä vastapuolen pelaajille ja putsasta tarvittaessa vaikkapa Liborin visiiriä.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Pentti - ylimielinen ääliö vailla vertaa

Harmittaa eniten se, että pelin viime aikainen parantuminen on jälleen nostanut esiin sen kauhean skenaarion, että Viiksi-Pena jatkaisi. Täydellistä hulluutta, kuten kaikkien dinojenkin vallassa olo. Ehkä olisi sittenkin ollut paras, että tappioputki olisi jatkunut loppuun saakka.

Tuleeko niitä muutoksia vieläkään? Pahoin pelkään ettei - eilisestä Penan megaryssimisestä huolimatta.

Mene tässä nyt hyvillä mielin illan matsiin.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisin ymmärtänyt Cookin ulostuksen, jos sieltä olisi tullut tilalle joku (molemmat herroista Pikkarainen & Laitinen) olisivat korvanneet Cookin ja he ovat kotimaisia.

Cook lähti peliajan perässä. Vastahakoista kaveria on vaikea pitää väkisin mukana. Pikkarainen? Tämä, josta Blues-puolella kirjoitettiin näin:

Nyt on sitten molemmat sankarit ulostettu kesken sopimuskauden. Voidaan varmaan todeta että aika heikko oli Summasen pelisilmä pakkihankinnoissa.
Kyse siis Pikkaraisesta ja Suhosesta.

Mutta en osaa sanoa, mitä Pikkarainen tai Laitinen olisi tuonut sellaista, jota meillä jo ei omasta takaa ole Korhosessa ja Kovasessa :)
Oliko SaiPan Tarkki otettavissa? Hänet olisi varmaan kannattanut ottaa. Ymmärsin kuitenkin, ettei sieltä kaupattu kuin O-P Grönholm, ja hänetkin siksi, ettei seurassa jatka ensi kaudella. Jotkut huhut liittävät miehen ensi kauden suunnitelmiin petopaidan kantamisen. Tarkkia eivät halunneet pois päästää.
Mutta listitään Pena nyt varmuuden vuoksi tästäkin 'varmasta' siirrosta.

Mikä on se 'megaryssiminen' joka eilen tapahtui?
Ei tässä vanhoja syntejä olla anteeksi antamassa, mutta mitä tässä tilanteessa on ryssitty?
 

scholl

Jäsen
Välillä tulee mieleen, että IFK on joku mielenterveysseura. Pitää miellyttää joka pelaajaa. Siinä missä Mika Väyrynen istuu useamman vuoden katsomossa tai penkillä tai siinä missä Hargreaves ei saanut niin vain lähteä ManU:un, kun yht'äkkiä halusi niin täällä tuollainen normaali seuran oman edun ajaminen ei ole mahdollista. Koko ajan pitää pelätä sitä, että sillat poltetaan johonkin suuntaan.

Jere-case on hyvä, äärimmäinen esimerkki tästä. Mitäpä sitä ketään pitämään vastentahtoisesti selvinpäin, ettei polteta siltoja. Vituttaa kannattaa seuraa, jolta puuttuu itseluottamus. Annetaan pelaajien hyppiä nenille vuosi toisensa jälkeen.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä on se 'megaryssiminen' joka eilen tapahtui?
Ei tässä vanhoja syntejä olla anteeksi antamassa, mutta mitä tässä tilanteessa on ryssitty?

No mikäli joukkue olisi tosissaan yrittänyt mestaruutta tällä kaudella ja Pentti olisi asiansa osaava tj olisi puolustuksessa nyt muut kaverit kuin Kovanen ja Korhonen. Tätä puolustajien vaihtoa olisi pitänyt jo kartoittaa aikaisemmin eikä vasta loppu hetkillä. Ja enpä tiedä olenko ainoa, mutta ainakin meikäläisestä treidillä Cook-Ustrnul puolustus heikkeni eikä vahvistunut, olkoonkin että Mörön liike on ihan kiitettävää noin isoksi mieheksi.
 

RustEnuff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mutta en osaa sanoa, mitä Pikkarainen tai Laitinen olisi tuonut sellaista, jota meillä jo ei omasta takaa ole Korhosessa ja Kovasessa :)

Siis hetkinen, olet oikeasti sitä mieltä että Korhonen on samantasoinen kuin kyseiset kaverit? Minun mielestä Korhonen on puolustuspäässä(ja hänhän on puolustaja...kai???) huonompi kuin N.Hedberg aikoinaan. Joten itse olisin ottanut vaikka Olli Korkeavuoren tuomaan leveyttä puolustukseen, siis liigatason puolustukseen johon mielestäni Lasse Korhosen ei pitäisi mahtua ollenkaan. No jos ammattivalmentajat Baxter ja Rindell näkevät Korhosessa potentiaalia niin mikä minä olen mitään sanomaan.

Ja olisihan se ollut huikeata Pikkaraisen tulon myötä nähdä veljespari puolustuksessa. Siinä olisi ollut nitroille tarvetta, koska ei tunnu ainakaan itseluottamusta puuttuvan kummaltakaan veljekseltä...
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Cook lähti peliajan perässä. Vastahakoista kaveria on vaikea pitää väkisin mukana. Pikkarainen?

Siitä alkuperäisestä viestistä löytyy vastaus. Eli olisin ymmärtänyt... jos olisi tullut tilalle. Ei tullut-> virhe tai ryssiminen, miten sen nyt haluaa nähdä.

Kuten kirjoitin en olisi lähtenyt välttämättä ulostamaan Cookia enkä Nielikäistä. Enkä varsinkaan olisi välttämättä päästänyt "vastahakoisuudesta" huolimatta kumpaakaan lähtemään. Ymmärtääkseni molemmilla oli voimassaoleva sopimus. Eri asia on sitten se, jos sieltä löytyy yksipuolisen purkamisen mahdollistavia pykäliä.

Olennainen kysymys on se, kuinka paljon me tarvittiin Liboria. Ja en, yrityksistäni huolimatta kykene näkemään häntä samalla tavalla kuin sinä, joten oma näkemykseni perustuu huomattavasti rajoittuneempaan katsontakantaan.

Pikkarainen on kiekollinen pakki, joka olisi saattanut auttaa tässä tilanteessa tai sitten ei. Silti mies ajaisi sekä Korhosen että Kovasen edelle kokoonpanossa. Olisi voitu kokeilla sen sijaan, että siellä heiluu esim. Korhonen.

Kyse siis Pikkaraisesta ja Suhosesta.

Mutta en osaa sanoa, mitä Pikkarainen tai Laitinen olisi tuonut sellaista, jota meillä jo ei omasta takaa ole Korhosessa ja Kovasessa :)
Oliko SaiPan Tarkki otettavissa? Hänet olisi varmaan kannattanut ottaa. Ymmärsin kuitenkin, ettei sieltä kaupattu kuin O-P Grönholm, ja hänetkin siksi, ettei seurassa jatka ensi kaudella. Jotkut huhut liittävät miehen ensi kauden suunnitelmiin petopaidan kantamisen. Tarkkia eivät halunneet pois päästää.
Mutta listitään Pena nyt varmuuden vuoksi tästäkin 'varmasta' siirrosta.

Mikä on se 'megaryssiminen' joka eilen tapahtui?
Ei tässä vanhoja syntejä olla anteeksi antamassa, mutta mitä tässä tilanteessa on ryssitty?

Laitinen on kiekolliseen peliin pystyvä kaveri, jolla oli tärkeä rooli HPK-pakistossa mestaruuskaudella. Jos tällainen kaveri ei mahdu meille tässä tilanteessa, niin ihmettelen suuresti.

Suhosen osalta suosittelen katsomaan tämän kauden pisteitä, riittää varmasti kertomaan olennaisen tästä kaverista.

Saipa luopui OPG:sta, joten ehkä Tarkki olisi myös ollut saatavilla. Hostikka on pelannut maalilla varsin mallikkaasti viime ajat, joten olisi ainakin kannattanut yrittää Tarkkia.

Megaryssiminen tapahtui siinä, että joukkuetta heikennettiin siirtoajan kynnyksellä. Joukkue olisi tarvinnut eilen 1-2 pakkia lisää miehistöönsä ja sen maalivahdin, mutta niitä ei hommattu. Kannattaa lukea se alkuperäinen kirjotus uudelleen, siitä löytyy kaikki tarvittava.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Suhosen pistesaldo ei todellakaan kerro kaikkea, omassa päässä kusessa jatkuvasti, tyhmiä jäähyjä tuli aivan liikaa ja fyysisesti on luokkaa Tommi Kovanen. Lisäksi palkka on luokkaa 100K vuodessa.

Pikkarainen on muuten sama mutta ei tee edes pisteitä. Istunut useasti katsomossa tällä kaudella, omassa päässä jatkuvasti ongelmissa ja jäähyjäkin otti aivan liikaa suhteessa peliaikaan. Palkka ilmeisesti luokkaa 80K.

Suhonen olisi EHKÄ voinut auttaa HIFKiä, täytyy muistaa se että valmentaja ja systeemi vaikuttaa paljon miten tehokas kaveri on. Aran systeemissä löysi hyvän roolin, Matikaisen alaisuudessa ei. Baxterin/Harrin näytöt tässä suhteessa ovat aika kyseenalaiset.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Tietoa eilisestä

Pena on ollut eilen Grönholmin, Mäenpään ja Seikolan perässä. Tämä on tieto. Ei ollut kuitenkaan halunnut lähteä ruotsalaisten kanssa tarjouskilpaan.

Edellä mainituista kolmesta puolustajasta kaikki olisi tullut mikäli olisi maksettu. (Tietenkin vain yksi olisi otettu).
 

Tähtirinnat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Nj Devils
Minä en ymmärrä tota Turusen dissaamista. Turunen on ollut oikein hyvä tällä kaudella Heikkisen kanssa ja kyllä hänenkin poissaolo pahentaa tuota pakkipulaa. Toivottavasti Turunen jatkaa myös ensi kaudella. Mahtuu helposti kuuden pakin joukkoon.

Itse taas ihmettelen näitä, jotka väittävät Turusen olevan joku hyvä peruspuolustaja joukkueen ylivoimaisesti huonoimmalla tehotilastolla (-7). Tällä ollaan puolustajien tehopörssissä lukemalla 128 / 146. Samalla peliajalla tahkoavalla Lasse Korhosella on muuten +2. Enkä viitsi tarkistaa, monta kertaa tällä kaudella Turunen on saanut jäähyn, kun on laukonut kiekon katsomoon.

Muutenkin kehitystä ei ole viimeisien kausien aikana tapahtunut yhtään, joten toivottavasti löytää jostain muualata seuran ensikaudella.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Muutenkin kehitystä ei ole viimeisien kausien aikana tapahtunut yhtään, joten toivottavasti löytää jostain muualata seuran ensikaudella.

Turunen on vajonnut samalle tasolle kuin Kurvinen aikanaan. Eikä varmasti ole niiden ensimmäisten joukossa, joille ensi kauden diiliä tarjotaan.

Cook olisi pitänyt pitää väkisin, aivan sama viihtyykö mies vai ei. Hänhän on ammattiurheilija ja häneltä odotetaan tiettyä työpanosta palkkaa vastaan. Jos Cook olisi ruvennut mielenosoituksellisesti sluibailemaan, olisi hän samalla tehnyt itsestään naurettavan pellen koskien kautta 08/09. Kyllä hän olisi kiltisti antanut näyttöjä kevään loppuun asti paremman ensi kauden diilin perässä. Hyvää managenementia Pentti!
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edellä mainituista kolmesta puolustajasta kaikki olisi tullut mikäli olisi maksettu. (Tietenkin vain yksi olisi otettu).


Ei pidä paikkaansa. Mäenpää ei halunnut mihinkään toiseen liigaseuraan. Hänen vaihtoehtonsa olivat Ruotsi tai sitten pysyy Hämeenlinnassa. Joten Mäenpää ei ollut loppupeleissä vaihtoehto ollenkaan. Yhteydessä toki oltiin, mutta kyse ei siis ollut rahasta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Cook olisi pitänyt pitää väkisin, aivan sama viihtyykö mies vai ei. Hänhän on ammattiurheilija ja häneltä odotetaan tiettyä työpanosta palkkaa vastaan. Jos Cook olisi ruvennut mielenosoituksellisesti sluibailemaan, olisi hän samalla tehnyt itsestään naurettavan pellen koskien kautta 08/09. Kyllä hän olisi kiltisti antanut näyttöjä kevään loppuun asti paremman ensi kauden diilin perässä. Hyvää managenementia Pentti!

Olen tässä ihmetellyt, korjatkaa te pykälät ja asian tilan paremmin tietävät, että kun IFK purki Cookin sopimuksen, niin tarkoittiko se siis sitä, että Cook pääsi vapaasti siirtymään minne halusi, eikä rahaa siirtynyt lantinkaan vertaa mihinkään suuntaan? Jos näin, niin mikä ihmeen järki siinä oli? Luulisi, että miehestä olisi saanut viime pelien näyttöjen perusteella edes parin erkkarullan verran hilloa.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Turunen on vajonnut samalle tasolle kuin Kurvinen aikanaan. Eikä varmasti ole niiden ensimmäisten joukossa, joille ensi kauden diiliä tarjotaan.

Aika samaa mieltä Turusesta, muutama vuosi tässä tullut odoteltua, että miehestä tulisi vähintään kovatasoinen peruspakki SM-liigaan, mutta jostain syystä näin ei ole käynyt, ja taso on lähinnä laskenut. Vaikka mielelläni näkisinkin Turusen HIFK-paidassa, niin ainakin vuoden tai parin maisemanvaihdos voisi tehdä ihan hyvää.

Cook olisi pitänyt pitää väkisin, aivan sama viihtyykö mies vai ei. Hänhän on ammattiurheilija ja häneltä odotetaan tiettyä työpanosta palkkaa vastaan. Jos Cook olisi ruvennut mielenosoituksellisesti sluibailemaan, olisi hän samalla tehnyt itsestään naurettavan pellen koskien kautta 08/09. Kyllä hän olisi kiltisti antanut näyttöjä kevään loppuun asti paremman ensi kauden diilin perässä. Hyvää managenementia Pentti!

No tämä nyt on aikalailla mielipidekysymys, ja tavallaan olisin mielelläni nähnyt Cookin HIFK:ssa loppukaudestakin. Kaveri paransi selkeästi otteitaan viime peleissä, ja olen ollut koko kauden sitä mieltä, että Cookissa olisi ollut potentiaalia vielä parempaankin.

Viiden ulkkarin pitäminen on kuitenkin aika typerää, ja koska Cook nyt saatiin myytyä SM-liigan ulkopuolelle, en jaksa hirveästi valittaa asiasta. Normaalilla Penailulla mies pelaisi tällä hetkellä Ilmalassa, ja olisi latonut eilen pari YV-maalia HIFK:n verkkoon Hirson syötöistä, eli Pentti selkeästi jopa ylitti itsensä tällä kertaa.

Ustrnulin ja Cookin välillä valitsisin kuitenkin selkeästi Liborin. Mies tuo joukkueeseen kuitenkin enemmän sellaista erityisosaamista (sekä viihdearvoa), mitä meiltä on tähän asti puuttunut. Tästähän saa hyvän todistuksen jo sillä, kun käy lueskelemassa narrifanien itkuraivareita eilisistä matsiketjuista. Hienoa.

Ei pidä paikkaansa. Mäenpää ei halunnut mihinkään toiseen liigaseuraan. Hänen vaihtoehtonsa olivat Ruotsi tai sitten pysyy Hämeenlinnassa. Joten Mäenpää ei ollut loppupeleissä vaihtoehto ollenkaan. Yhteydessä toki oltiin, mutta kyse ei siis ollut rahasta.

Tässähän se problematiikka SM-liigan sisäisissä siirroissa ns. "profiilipelaajien" osalta piileekin. Koville pelaajille löytyy yleensä ottajia myös länsinaapurista, ja jos pelaaja itse on myös halukas siirtymään Ruotsiin, niin siinä alkaa olla niin Pentillä, kuin Masallakin aikamoinen työ napata pelaaja länsinaapurin nenän edestä - rahalla ei kannata edes yrittää kilpailla.

Ehkäpä Penan olisi kannattanut sisäistää myös omat rajoituksensa, ja pyrkiä sainaamaan vaikkapa se Haakana, eikä tavoitella pelkästään huippunimiä, vain huomatakseen jääneensä jälleen kerran ilman.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Viilaamista...

Tulossa tai ei, mutta Pentin asenne ja ammattitaito hoitaa tämä asia on ollut jotain mitä minä en hyväksy.

En pysty (lue; saa) kommentoida sanatarkasti millä sanoilla Pena ilmoitti asian yhteistyökumppaneille ja Baxterille. Ja asia oli se miten vähän ja millä tyylillä Pena oli valmis tarjoamaan "maalaispelaajista" kuten Pena asian ilmaisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös