Pelaajaliikenne 07/08

  • 429 131
  • 1 331
Tila
Viestiketju on suljettu.

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ok, meillä on nähtävästi kaikki parhaat pelaajat jo rosterissa. Näillä mennään. : ) Ihme homma, että HIFK on vasta 10. sarjataulukossa.

Eikös tämä nyt aika moneen kertaan ole todettu, että pelaajissa ei ole vikaa. Tehoja tarvitaan lisää, mutta pakko olla Mixun kanssa samaa mieltä siitä, että pistepörssin ykkönen, joka sitä paitsi on nakuttanut tehonsa aivan viime peleissä ei ole vaihtokamaa, jos tehoja pitää saada lisää. Välillä ei ymmärrä ollenkaan joidenkin järjenjuoksua. Taitaa olla niin, että meillä on Pena juuri siksi, että meillä on paljon penoja myös täällä aidan toisella puolella. IFK on muuten päästänyt paljon vähemmän maaleja kuin Jokerit, joten haetaan nyt vaan niitä tehoja ensin ja vasta sitten sitä oman maalin edustan siivoajaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Isaksson: HIFK:lta puuttuu taitopakki, joka pyörittää ylivoimaa.

Ehkä yön yli nukuttuani olen valmis "väyrystelemään" ja myönnän, että juuri nyt Vescen kauppaamisessa ei ole mitään järkeä. Hyökkääjiä meillä on kuitenkin vaikka 5-6 ketjuun, joten on sillä osastolla pakko olla kauppatavaraa. En lähde enää keksimään lisää nimiä, koska jokaisella pelaajalla on omat faninsa... ...Lähdetään nyt kuitenkin siitä, että pidetään Vesce, koska hän on viime peleissä nostanut tasoaan. Sanon kyllä sen, että viime peleissä HIFK on kohdannut liigan kehnoimmat koti- ja vierasjoukkueet, joten todellinen testi HIFK:lle ovat tulevat pelit, joissa testataan meidän nykyrosterin iskukyky.

Onhan tässä aikaa vielä 31.1.08 saakka tehdä hankintoja, ei pidetä kiirettä pelaajakauppojen kanssa. Pena tunnetusti saalistaa parhaat vonkaleet viime hetken kaupoilla HIFK:lle.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
-klip- Löytyykö muita kun Bume? Sen varmasti kyllä saisi, kunhan vain tarpeeksi rahaa laittaa likoon (250kiloa? 300kiloa?-klop-

Kannattaa muistaa etta Bumella on yksisuuntainen soppari, joten aika iso tarjous pitaa tulla etta mies Eurooppaan lahtee. Toki olisi hyva vahvistus.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja jos menee rankkareihin, niin ollaan niissä fyysisiä.
Kovasti eri mieltä. Rankkarit pitää vetää passiivisesti, jäähyjä vältellen. Niitä geimejä ei nimittäin jäähyaitiosta voiteta.

Itse pelaajistosta. Vieläkään en koskisi hyökkääjistöön.

Mitä minä tekisin. No, ensimmäiseksi repisin ne peilit kopista pois. Tilalle tulisi Jenna Jamesonin, Asia Carreran, Kobe Tain ja Jill Kellyn julisteita. Ämyreistä täysiä örinämetallia ja kopin oveen ulkopuolelle Slayeristä tuttu teksti God Hates Us All. Hyvällä tsägällä Baxteri ja Rindell haluaisivat itse lähteä menemään.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Ikävä kyllä Korhosella ei saa vastineeksi kuin Hedbergin näillä markkinoilla.

Naapurissa podetaan pienimuotoista pakkipulaa, mitähän sieltä saisi vaihdossa Korhoseen. Kannattaisi ainakin kysäistä.

Tuosta Wardista sen verran, kun joku kysäisi, että onhan täällä kyseisestä kaverista jo puhuttu ja hehkutettu miehen fyysisyyttä. Taisi eräs kirjoittaja myös todeta, että ei ole tainnut alkukausi mennä aivan suunnitelmien mukaan ainakaan tehopisteiden valossa, joten ollaanko HV-71:ssä tyytyväisiä miehen otteisiin.

Ihan omana mielipiteenä voisin todeta, että kun sitä Turusta nyt on ilmeisesti pakko peluuttaa, niin tässä olisi mielestäni täydellinen pakkipari Mikolle. Ongelmana on vain se, että mies pelaa HV-71:ssä ja meillä on ulkomaalaiskiintiö täynnä.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Jostain Lance Wardista on mielestäni aivan turha puhua, sillä hän on ulkkari, eikä kukaan nykyisistä neljästä ole ulostettavissa. Kaikki neljä ovat tärkeitä osia joukkuetta eikä Ward ole mitenkään erikoisen hyvä. Ainoastaan jos saisimme jonkun Lupaschukin, Zidlickyn, Rafalskin tms. voisi uhrata yhden ulkkarin, ja se olisi varmaan sitten Cook narreihin tai blegiin ja sieltä joku maalinedustan luutija vaihdossa. Mutta tämä on aivan liian utopistinen skenaario jotta sitä jaksaisi pyöritellä päässä.

Jos nyt vaan hankittaisiin paras mahdollinen suomen passin omaava puolustaja (sellainen, joka voi olisi koko pakiston liideri, pyörittäisi ykkösylivoimaa JA pelaisi kovaa), rahalla millä hyvänsä. Kysyn vain, onko näitä? En paljoa muita liigoja seuraa, ketä tämäntapaisia suomalaisia olisi potentiaalisesti saatavilla?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Edelleen sitä mieltä, että mikäli Baxter/ Rindell jatkaa, niin ei meidän kannata hankkia uusia pelaajia, ennemmin vuokraisin muutaman loppukaudeksi pois ja tasapainottaisin taloutta, sitä niin surullisen kuuluisaa ensi kautta varten. Jos taas saisimme oikea valmentajat, niin hyökkäyksessä meillä on syvyyttä, joten vaihtamalla yhden miehen riittävän kovatasoiseen puolustajaan voisi kummatkin joukkueet olla voittajia tässä vaihtokaupassa. Puolustava puolustaja voisi löytyä esimerkiksi Ässistä, joka on jo mielestäni ulkona pleijareista ja tammikuun aikana saattaa vielä Saipalle käydä sama juttu. Myös Cookin vaihtaminen astetta parempaan olisi tehtävä, sillä pelaaja ei ole vahvistus suurella V:llä, vaan ennemmin hyvä rivimies.
 

avojääpommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos nyt vaan hankittaisiin paras mahdollinen suomen passin omaava puolustaja (sellainen, joka voi olisi koko pakiston liideri, pyörittäisi ykkösylivoimaa JA pelaisi kovaa), rahalla millä hyvänsä. Kysyn vain, onko näitä?

Kelpaisko joku näistä:

Arto Laatikainen, Blues
Mikko Lehtonen, Kärpät
J-P Laamanen, Kärpät
Teemu Aalto, Tappara
Martti Järventie, Mora IK
Petri Kokko, Timrå IK
Sami Lepistö, Hershey Bears
Mikko Luoma, HV71
Pasi Puistola, HV71
Tuukka Mäntylä, Frölunda
Toni Söderholm, Frölunda
A-J Niemi, Frölunda
Janne Niskala, Milwaukee Admirals
Pekka Saravo, Luleå
Ari Vallin, HC Lokomotiv Jaroslav
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kelpaisko joku näistä:

Arto Laatikainen, Blues
Mikko Lehtonen, Kärpät
J-P Laamanen, Kärpät
Teemu Aalto, Tappara
Martti Järventie, Mora IK
Petri Kokko, Timrå IK
Sami Lepistö, Hershey Bears
Mikko Luoma, HV71
Pasi Puistola, HV71
Tuukka Mäntylä, Frölunda
Toni Söderholm, Frölunda
A-J Niemi, Frölunda
Janne Niskala, Milwaukee Admirals
Pekka Saravo, Luleå
Ari Vallin, HC Lokomotiv Jaroslav


hienoon listaan voi heti lisätä Tom Koiviston, Rapperswil. Tämä on utopiaa, tiedän, mutta kyllä pelaajia löytyy, jos rahasta sovitaan. Koiviston sainaamiseen menisi kyllä Penalta omatkin rahat ja omaisuus aina viimeisiä viiksivahoja myöten eli se siitä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kelpaisko joku näistä:

Arto Laatikainen, Blues
Mikko Lehtonen, Kärpät
J-P Laamanen, Kärpät
Teemu Aalto, Tappara
Martti Järventie, Mora IK
Petri Kokko, Timrå IK
Sami Lepistö, Hershey Bears
Mikko Luoma, HV71
Pasi Puistola, HV71
Tuukka Mäntylä, Frölunda
Toni Söderholm, Frölunda
A-J Niemi, Frölunda
Janne Niskala, Milwaukee Admirals
Pekka Saravo, Luleå
Ari Vallin, HC Lokomotiv Jaroslav

IFK:n nykyinen puolustuskalusto huomioon ottaen kelpaisi kuka tahansa noista (paitsi ehkä Järventie sillä liksalla, mitä Narrit maksoi) ja aivan heittämällä, joten näitä kavereita on aivan turha täällä listailla.

Tässä on vain sellainen ikävä tosiasia otettava huomioon, että on käytännössä kolme tapaa, jolla tämän tason pelaajia saadaan hankittua kesken kauden joukkueeseen:

1. Pelaajalla on IFK tausta ja kyseisestä listasta sitä on vain Toni Söderholmilla, joka ei varmasti tule IFK:hon muutamaan kauteen.

2. Joukkue, johon pelaaja tulee on yksi mestarisuosikeista ja IFK on tällä hetkellä kaukanana siitä asemasta ja muutenkin joukkue sekoilee aivan joka sektorilla.

3. Maksetaan älytön summa rahaa. Senhän Matikainen tietysti osaa, mutta valitettavasti vain väärille kavereille.

Matikaisella on ollut suuria vaikeuksia vuosien mittaan paikkailla kesken kauden joukkueessa olevia puutteita. Puutteita, jotka jokainen lajista vähääkään tietävä on nähnyt jo kesällä, kuten tänä vuonna puolustus. Viime kaudella yritettiin metsästää maalivahtia siinä kuitenkaan onnistumatta. Toissa kaudella Matikainen metsästi epätoivoisesti sentteriä siirtorajan viime metreille asti, vaikka jo kesällä nähtiin, että näillä ei mennä pitkälle. No Riihijärvi ei yllättäen natsannut ja otettiin sitten kuka vaan suostui tulemaan. Miten Matikainen muka tällä kaudella onnistuisi? Hankinnan pitäsi olla kotimainen tai muuten Matikainen joutuu pistämään yhden kolmikosta Murray, Guolla, Vesce pihalle. Liian vaikea pala.

Jos esim. Kärpät tarvitsee pelaajan kesken kauden jollekin pelipaikalle, niin se on viimeistään 2 viikon kuluessa paita päällä treeneissä ja on yleensä pelannut NHL:ssä, Tshekin maajoukkueessa tai vähintään kovilla tehoilla esim. Extra-liigassa ja sille ei anneta suoraan 2+1 vuotista sopimusta a) näkemättä kaveria tai b) ottamatta selvää hänen terveystilanteestaan.

Pena tosin luulee, että se on vähän niin, kuin ajokortissa jos jollain ammattikuskilla on paljon kirjaimia vs pelaaja tule ECHL/JFKGJSJS-liigoista, niin sen on pakko olla kova jätkä.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Jatkoa ajatellen ...

... voisi IFK lähteä siihen kuuluisaan ensi kauteen rakentamalla jengi neljän kivijalan varaan: paras koutsi, paras sentteri, paras molari ja paras yv-pakki. Jokereilla ja Kärpillä tilanne on hoidettu tuohon suuntaan ja tulostakin on aika ajoin tullut.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Takaan, että HIFK parantaisi sekä maalintekoaan että hyökkäyspeliään, jos joukkueeseen saataisiin kaksi hyvää pakkia lisää. On todella vanhanaikaista ajatella, että vain hyökkääjien duunina on maalintekeminen. Verratkaa Pelicansiin ja Kärppiin ja katsokaa kuinka paljon pakit siellä ovat osallistuneet joukkuen pisteidentekoon verrattuna meihin. Vescestä ja Guollasta keskusteleminen ei ole sinänsä järkevää, tietenkin molemmat kannattaisi pitää. Mutta jos tässäkin vedetään varman päälle ja pidetään kaikki hyvät itsellä sekä hankitaan yksi toivotaan -mies pakistoon lisää, ei saavuteta yhtään mitään. Pidin Kekäläisen kauden meiningistä; pelaajia kävi tryoutilla ja joskus liikkeet pelaajien suhteen tuntuivat todella oudoilta. Mutta kokonaisuus ratkaisee. Jos HIFK lähtee treidaamaan hyökkääjiä, toivon ihan HIFK:n kannalta, että kuitenkin mieluummin ulkomaalaisia kuin esimerkiksi Pikkaraista tai Petrelliä.

Mutta mitään suurempaa ei nyt kannata odottaa. HIFK venttailee Francisin korvaustilanteen etenemistä ja ottaa koko ajan +1,5 pinnaa per matsi, joten kaikkein todennäköisin skenaario on näillä meneminen. Jos se HIFK:sta on kiinni. Tammikuun lähestyessä saattaa käydä kuitenkin niin, että muut seurat lähestyvät passiivista HIFK:ta treidejä ehdottaen ja silloin HIFK saattaa jotain tehdäkin. Pena tutkailee perinteisesti Ruotsin markkinoita aktiivisemmin kuin kotoisia.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Takaan, että HIFK parantaisi sekä maalintekoaan että hyökkäyspeliään, jos joukkueeseen saataisiin kaksi hyvää pakkia lisää. On todella vanhanaikaista ajatella, että vain hyökkääjien duunina on maalintekeminen.

Näin normaalivalmennuksessa meneekin mutta Baxter on sitten eria asia. Jos vaikkapa Vesceä ei olisi ollut niin aika moni rankkaripiste olisi jäänyt saamatta. Näin pienistä asioista koostuu tämä Baxterin Hifk.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onneksi vain Ruotsia....

Pena tutkailee perinteisesti Ruotsin markkinoita aktiivisemmin kuin kotoisia.
.

Niinpä, toivottavasti Ruotsin markkinat säilyvätkin luupissa. Siinä vaiheessa, kun vanha kunnon tsekki-kortti otetaan käyttöön, olen todella huolissani. Viime vuosilta kun tsekki-hankinnoista ei ole juurikaan jälkipolville kerrottavaa, Marek Zidlickyä (ja sympatiani saavaa Benysekiä) lukuun ottamatta. Ruotsin pelaajissa on vain se vika, että HIFK:n pakkiosastolle sopivien pelaajien liksat ovat Ruotsissa erittäin korkeat, 100 tuhatta kruunua kuukaudessa ei taida riittää vielä mihinkään.

Tuolla Jatkoajan uutissivulla oli juttu SM-liigajoukkueiden toimitusjohtajien Marbellan matkasta. Sieltä sattui silmääni oheinen pätkä, joka suora lainaus oheisesta tekstistä:

" Eräät SM-liigaseurojen toimitusjohtajat kehuskelevat mielellään omilla henkilökohtaisilla suhteillaan NHL-seuroihin. Eräs väitti, että hän voi minä päivänä tahansa soittaa kymmenen NHL-seuran toimitusjohtajalle saadakseen pelaajavinkkejä. Pelaajahankinnoissa se ei tosin vielä ole näkynyt."

Tietokilpailukysymys: Minkä joukkueen TJ on kysymyksessä?
 
Viimeksi muokattu:

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Toivottavasti ei ... sillä nyt olis tarjolla pelimies johon meillä ei ikävä kyllä taida olla varaa...ei teilläkään, mutta sehän ei oo ennenkään ollut este ;-)

Jeh. Olisi kyllä hieno kruunu tälle kaudelle kun Pena ensin nappaisi Niemisen ja sen jälkeen Baxter ja Rindell kyykyttäisivät kaikkia näyttämällä sen parhaan osaamisensa eli sen kuinka räiskyvästä ja taklaavasta pelaajasta loihditaan yhden kuusikymmenminuuttisen aikana totaalisen HMV ja harmaasti neppaileva tusinapelaaja jonka suuri missio on vältellä peilejä ja pelata nollanollaa. Sen ne osaavat(CV:ssä jo nimet Petrell&Luttinen. I Pikkarainen vielä työn alla kun meni shaatana tekemään maaleja mutta toki tämäkin"häpeätahra"Baxterin ja Rindellin CV:ssä"valmis&korjattu"Pesosen kuntouduttua jotta saadaan uusi pelaaja työn alle. Case Nielikäinen ratkaistu penkittämisellä.) mitään positiivista eivät. No okei annan Baxterille sen ainoan krediitin omien junnujen läpikäymisestä jonka seurauksena löytyneet Pöysti&Keränen. Toki hyvin Baxter ja Rindellmäinen "(first)search&(then)destroy" operaatio heidänkin kohdalla jo meneillään.
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lauantaihin mennessä tapahtuu?

HIFK juhlii lauantaina 110 -vuotista taivaltaan, joten "kovin-ikinä-missään" -tyylisen vahvistuksen julkistaminen ennen sitä saattaisi lisätä fanien mielenkiintoa. Tällä hetkellä koko tapahtuma ei erityisempää mielenkiintoa herätä, vaikka paikan päälle tulee toki vääntäydyttyä.

Todennäköisin skenaario lienee kuitenkin "näillä mennään", hallissa yleisöä alle 6000 televisioinnin takia ja Kärpät nappaa tylysti pisteet mukaansa. Jihaa!!
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Olisikohan järkevää heittää kyselyjä rapakon taakse? Nimittäin siellä on eräs kaukaloiden gentlemanni nimeltään Jarkko Ruutu jäänyt vähäiselle peliajalle.
Tuskinpa häntä motivoi syödä popcornia katsomon puolella vaan mieli tekisi päästä tekemään sitä minkä parhaiten osaa. Eli siinä olisi IFK:lle kovan luokan vahvistus. Johan alkaisi tulemaan väriä tähän synkkään kaamokseen.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Olisikohan järkevää heittää kyselyjä rapakon taakse? Nimittäin siellä on eräs kaukaloiden gentlemanni nimeltään Jarkko Ruutu jäänyt vähäiselle peliajalle.
Tuskinpa häntä motivoi syödä popcornia katsomon puolella vaan mieli tekisi päästä tekemään sitä minkä parhaiten osaa. Eli siinä olisi IFK:lle kovan luokan vahvistus. Johan alkaisi tulemaan väriä tähän synkkään kaamokseen.

Nyt oikeasti lopetetaan ripulin parantaminen yskänlääkkeellä. Meillä on hyvä hyökkäysarsenaali, johon on turha hakea enää lisää porukkaa fleguilemaan. Pistetään parit mikki hiiret vaihtoon, ja saadaan tilalle joko a) fyrkkaa, jolla voidaan ostaa pakistoon kokoa ja näköä tai b) vaihdossa isokokoinen pakki ja liuta spegeleitä hyökkääjille.
Se riittää, kun heitetään Korhonen pihalle, hankitaan siihen joku isokokoinen tilalle, herätetään Laakso henkiin, ja nostetaan esim Purolinna a-junnuista kehiin.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Herra, hän haisee jo...

Nyt oikeasti lopetetaan ripulin parantaminen.....herätetään Laakso henkiin.....

Bruno Hyvä. Vastaan ylläolevan sitaatin mukaisesti niin kuin Martta Jeesukselle, joka kehotti Martan veljeä Lasarusta nousemaan haudastaan.

Yhtä vaikeata/ihmeellistä olisi nähdä tämän Amerikan Ihmeen # 2 henkiin herääminen. Ehkä minun pitäisi taas tutustua pyhäkoulun aikaisiin opetuksiin. Ja lopettaa tämä syntinen elämäni.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hyökkääjän hommaaminen tohon jengiin tässä vaiheessa olisi tasan yhtä fiksu temppu, kun kaivoon hyppääminen.
 

Bedrock

Jäsen
Luttinen voisi olla hyvää kauppatavaraa, jos hyvää kotimaista puolustajaa lähdetään metsästämään. Laakkosen ja Fagerstedtin palatessa kaukaloon ei Luttinen tule mahtumaan edes pelaavaan kokoonpanoon. Keskimäärin 19 min peliajalla/ per ottelu olisi voinut kuvitella 16 ottelussa saavan muutakin aikaan, kuin 0+1 ja -3. Baxterillä ja pelityylillä (tai lähinnä sen puuttumisella) on varmasti ollut vaikutusta asiaan mutta ei sen taakse voi kokonaan paeta. Luttinen ei tällä hetkellä auta HIFK:ta millään tavalla.
 

Phage

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars, Jurassic park
Riskman palaammassa Suomeen?

Tuossa etusivulla oli juttua Juuson sopimussotkuista ja mies on halukas palaamaan Suomeen. Naapureilla on melko nimekäs kassari, joten olisiko tuossa maalivahti pitkäksi aikaa, jos kerran halutaan jatkossa menestyvää joukkuetta (vai halutaanko edes)?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luttinen voisi olla hyvää kauppatavaraa, jos hyvää kotimaista puolustajaa lähdetään metsästämään. Laakkosen ja Fagerstedtin palatessa kaukaloon ei Luttinen tule mahtumaan edes pelaavaan kokoonpanoon.

Miten IFK voi käyttää kauppatavarana pelaajaa, joka pelaa ottelukohtaisella vuokrasopimuksella IFK:ssa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös