Pelaajahankinnat 2010-11

  • 597 054
  • 1 351

Hanskaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-liiga.fi
Ihan hyvä ratkaisu Kaltevan siirto tässä vaiheessa.
Ja tuskin siellä on siltoja poltettu vaikka kesken sopimuskauden siirtyykin.

Jos vielä on tulossa joku "kallein paluumuuttaja" miten olisi Sami Salo
Sopimusta taitaa olla vielä vuosi, mutta ehkä nuo monet loukkaantumiset... jne.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Jos vielä on tulossa joku "kallein paluumuuttaja" miten olisi Sami Salo
Sopimusta taitaa olla vielä vuosi, mutta ehkä nuo monet loukkaantumiset... jne.

Aika kaukaa haettu. Pysytään nyt ihan realistisina. Ennemminkin veikkailisin vahvistukseksi Nicklas Lidströmiä.

Onko tarkkaa pelaajien julkistusajankohtaa ilmoitettu missään? Toukokuussa pitäisi nimiä sadella, mutta tarkka päivämäärä olisi kiva tietää.
 

Big Daddy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Maajoukkue, Suomalaiset NHL:ssä
Prkl, pöllivät jo Miro Hovisenkin.

Kaltevan oman uran kannalta maiseman vaihto on varmasti hyvä asia. Jokereissa on jo muutaman kauden ollut siinä huulilla, mutta lopullinen läpimurto isompiin kuvioihin on jäänyt puuttumaan. Lycka till ja tervetuloa takaisin koska vaan.

Salo olisi varmasti kaivattu rightin yv-tykki, mutta kovin herkkä loukkaantumaan. Siinä olisi kokoa ja varmaan Suomen kovin lämäri. Jokeritaustaakin löytyisi, lähtihän Salo juuri Jokereista NHL:ään. Onkohan Jortsun kavereita? Mulle sopisi hyvin, vaikka liike ei taida olla enää sitä luokkaa mitä aikoinaan ja mitä Jokerit juuri tarvitsisi.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Nyt ei voi ymmärtää Kaltevan ulostamista mitenkään. Mies on todella hyä puolustava pakki ja pitkään Jokereissa pelannut oma kasvatti ja tietääkseni myös aika edullinen. Kyllä Kaltevan olis ehdottomasti pitänyt olla joukkueessa. Mieluummin sitten Kauppista, Niemeä tai Mälkiää ulos Kaltevan sijaan. Kaltevan uran kannalta tämä on varmaan hyvä siirto, pääsee Ruotsiin kehittämään kiekollisia taitojaan. Toivottavasti niistä taidoista saadaan vielä joskus nauttia Jokereissa.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Nyt ei voi ymmärtää Kaltevan ulostamista mitenkään. Mies on todella hyä puolustava pakki ja pitkään Jokereissa pelannut oma kasvatti ja tietääkseni myös aika edullinen.

Jos Kalteva itse haluaa lähteä, niin ei ole mitään järkeä pitää miestä väkisin. Kaltevan tyyliselle (ja tasoiselle) pakille ei ulkomaankomennuksia varmasti liikaa tule eteen uran aikana ja esimerkiksi Kivistö näytti kuluneen kauden lopussa jo merkkejä siitä, että hän voi hyvinkin paikata Kaltevan ruudun rosterissa.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
"Kaikkien aikojen paluumuuttaja" diibadaaba taisi olla jonkun kärppäfanin "varma huhu", jonka "varmat huhut" on mennyt ennenkin metsään, joten en välttämättä lähtisi sieltä muuta odottelemaan kuin sitä Bro...AHL-veskaa. Mutta kuka tietää.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omiin silmiini tuo meidän pakisto kaipaa Väänäsen lähes pakollisen saapumisen myötä hyvin liikkuvaa rightin puolen selvää kiekollista pakkia. Tälläkin hetkellä noita on ympäri maailmaa vapautumassa sopimuksistaan, ja niitä löytää kunhan jaksaa etsiä.

Tässä muutama pakki, jotka ovat jääneet omaan mieleen positiivisina kavereina:

AHL:
  • Mathieu Carle, 22v - nuori ja ok kokoinen. AHL-ura mennyt n. 0,5p/peli keskiarvolla, oli junnuissa erittäin kova pistemies. Uran playoff-saldo on vakuuttavat 33 pistettä 39 pelissä.
  • Robert Dietrich, 23 - pienikokoinen saksalainen, joka tehoili tällä kaudella Nashvillen farmissa yli 0,5 pisteen otteluvauhdilla. Edusti Saksaa vuoden 2007 MM-kisoissa hyvin pistein 2+2 6 pelissä.
  • Zach Miskovic, 24 - nuori Washingtonin pakki, joka omaa kaikki perustaidot erittäin hyvän kiekollisen taidon lisäksi.

Elitserien:
  • Severin Blindenbacher, 27 - sveitsiläinen siirtyi täksi kaudeksi Ruotsiin ja pelasi kauden ok tehoin. "Jokela"-tyyppinen pelaaja. Omaa paljon kokemusta Sveitsin MM- ja Olympiajoukkueista.
  • Mathias Porseland, 23 - nuori ruotsalainen omaa ison kropan, hyvät kädet ja on hyödyllinen YV:llä kovan laukauksensa ansiosta. Luistelu hyvällä tasolla.

DEL-liiga:
  • Richie Regehr, 27 - Saksassa 3 kautta viettänyt kanukki on todellinen hyökkäävä puolustaja ja uhka YV:llä, josta todisteena viime kausien maalisaldot 21, 15 ja 15 byyriä. Myös erittäin hyvä Playoff-pelaaja. Isoveli Robyn on Calgary Flamesien runkopuolustaja.

Lisäksi muutama nuori venäläispakki:
- Maxim Goncharov, 20 ja Maksim Chudinov, 20 ovat molemmat erittäin lupaavia rightin kiekollisia pakkeja, joista Chudinovia ei ole varattu NHL:ään. Molemmat ovat loistaneet U20-kisoissa ja tehneet jo hyvät pisteet KHL:ssä.
 

kebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KooKoo
Täytyy toivoa että Filppulan sopparissa on pykälät kohdallaan. On sen verran jämptissä vireessä että alkaa pahasti pelottamaan että joku KHL pamppu ostaa miehen kuleksimasta, jos nyt ylipäänsä Jokereihin oli tulossa.
 

Hanskaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-liiga.fi
Nyt jännittää tuo maalivahti tilanne, kun TPS on tekemässä samaa minkä JYP viime kaudella. Pakkohan Masan on silloin tehdä samoin.
Eli ensikaudella: Toivonen/Toskala

Santala taisi siirtyä Kloteniin kaksivuotisella paperilla.
Mahdollisesta jatkosta en muista lukeneeni.
Jos nyt I.Filppula on tulossa niin Santalan tarpeesta en olisi edes niin varma.
Tietysti voisi heittää Ilarin laitaan tekemään Leinot.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Jos nyt I.Filppula on tulossa niin Santalan tarpeesta en olisi edes niin varma.
Tietysti voisi heittää Ilarin laitaan tekemään Leinot.

Ja siitä sitten pikkuveljen seuraksi Detroitiin? ;)

Pirnes, Filppula ja Santala samassa joukkueessa SM-liigassa.. Ei kuulosta ihan realistiselta.

Kyllähän tota Ilarin tän päivästä voittomaalia katsellessa nousee vesi kielelle ja toisaalta hiipii pelko.. Toivotaan toivotaan.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä nuo Ilun otteet ovat sen verran huikeita olleet, että varmasti on pari KHL-seuraa kiinnostunut. Joten pahoin pelkään, että Ilu lähtee ensi kaudeksi ulkomaille pelaamaan.

Noh, venataan massiivista.
 

Acid

Jäsen
Ei pysty ymmärtämään tuota Kaltevan lähtöä. Jos Jortikka ei ole hänelle käyttöä löytänyt, niin voi Jortikka mun puolesta painua johonkin muualle. Niemen ja Kauppisen sopparit nyt on niin kalliita, että ei heidän ulostaminen onnistuisi, kun näytöt on hieman heikot. Jos käy niin, että Mälkiä jää ja Kalteva lähti niin ei vittu mitään järkeä. Ei kiinnosta yrittääkö Mälkiä tai onko sillä asennetta. Täysin rätti omassa päässä, pieni tuulenpuuska ja jätkä lentelee mihin sattuu. Kalteva on erittäin hyvä puolustava pakki ja niitä harvoja, jotka siivosivat sitä omaa maalinedustaa viime kaudella. Ei siinä paljon yksi Ossi auta, jos loput pakit on jotain hiton mikkihiiriä. Se on hyvä jos on luisteleva joukkue, mutta ei se saatana auta jos esim. Mälkiä luistelee minkä kerkee ja vastustaja työntää rääpäleen pois tieltä ja iskee maalin. Jos Väänäsen lisäksi tulee Jokela ( uskon kun näen) niin pystyn jollain tapaa hyväksymään Kaltevan siirron, muuten en.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Kyllä nuo Ilun otteet ovat sen verran huikeita olleet, että varmasti on pari KHL-seuraa kiinnostunut. Joten pahoin pelkään, että Ilu lähtee ensi kaudeksi ulkomaille pelaamaan.

Noh, venataan massiivista.

Täällä ollaan niin sairaita että toivon hartaasti Ilarin suuntaavaan isojen rahojen perässä parrasvaloihin ja ulkomaille.

Tämä seuraava onkin siis suunnattu ILARILLE:

Valitse ulkomaat niin samalla valitset tulevaisuuden!
Valitse jokerit niin valitset paikalleen jämähtämisen paskassa organisaatiossa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos käy niin, että Mälkiä jää ja Kalteva lähti niin ei vittu mitään järkeä.

Tuossahan taisi Ruotsista tulla ensimmäinen yhteydenotto, näin olen ainakin itselleni antanut ymmärtää. Kaltevalla ura on jo hetken aikaa rullannut paikallaan ja kun roolikin olisi saattanut olla pienehkö, niin enpä voi syyttää Kaltevaa halusta siirtyä muualle. Jokereille tuo taas oli vähän niin ja näin: toisaalta pakkeja oli jo liikaa ja pelaajalla itsellään halu lähteä. Mitäpä teet? Tarjoat Mälkiää tilalle ja käsket Kaltevan purra tuppia?

Lisäksi Mälkiä ja Kalteva ovat pelityyliltään niin erityylisiä, että en lähtisi näitä vertaamaan keskenään. Mälkiällä on kuitenkin kiekollista kykyä reilusti enemmän, puolustuspään toimintaa nyt jo itse ruoditkin.

edit: Ja tässä alkaa olla jo sellainen fiilis, että Filppula ei pelaa meillä ensi kaudella. Jos soppari on jo, niin eiköhän Venäjältä ole jo otettu yhteyttä Masaan. Jos sopparia ei ole, niin kyllä on Filppulalla oltava Hartwallin kokoinen jokerisydän tai järkyttävän suuri palkkapussi.
 

Acid

Jäsen
Tuossahan taisi Ruotsista tulla ensimmäinen yhteydenotto, näin olen ainakin itselleni antanut ymmärtää.
Mitä sillä on väliä tuliko Ruotsista yhteydenotto? Jokereissa pelaa ensi kaudella siis 6 parempaa pakkia kuin Kalteva? Jos Mikko halusi itse lähteä, niin silloin homma on selvä. Jos taas Jortsu on sitä mieltä, että Jokereilla on ensi kaudella 6 parempaa pakkia kuin Kalteva, niin katsotaan sitä nimilistaa ensin kun julkistetaan. Jos/kun sieltä löytyy kääpiö Mälkiä niin ei ole. On eri roolit joo, mutta Mälkiä ei ole ykköskorin pakki Jokereissa. Jos olisi hyökkäys taidot mallia "Nummelin" niin ihan sama miten sukka on omassa päässä. Mälkiällä ei ole mitään maagisia kykyjä hyökkäyssuuntaan ja puolustamisessa hän on täysin turha, joten en vaan ymmärrä.

Filppula taitaa tosiaan olla menetetty tapaus. Luulisi että KHL:stä tulee tarjouksia ja summat ovat siellä sitä luokkaa, että Jokereilla ei ole mitään jakoa siinä leikissä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mitä sillä on väliä tuliko Ruotsista yhteydenotto? Jos Mikko halusi itse lähteä, niin silloin homma on selvä.

Ensinnäkään tuo siirto ei olisi ikinä onnistunut jos Mikko olisi ollut sitä vastaan. Liigajoukkueet eivät voi myydä sopimuksen omaavia pelaajia ilman pelaajan suostumusta. Toisekseen Target tuossa kertoili, kuinka Ruotsista oli tullut kysely. Toisin sanoen Mikkoa ei "potkittu pois", vaan joku hänet halusi ja hän itse tarttui koukkuun. Mitä Masalla oli tehtävissä? Ottaa riski ja ilmoittaa Kaltevalle että sopimus pitää, jonka jälkeen motivaatio olisi saattanut olla luokkaa "nylander"? Jos pelaaja itse tahtoo siirtoa ja roolia ei välttämättä aukeaisi, niin minkä takia tässä pitäisi panna kapuloita rattaisiin?

Jokereissa pelaa ensi kaudella siis 6 parempaa pakkia kuin Kalteva?

Mielestäni kyllä, tosin itse käyttäisin mielummin sanaa "sopivampaa". Varsinkin jos Väänänen on tulossa, niin Kalteva olisi ollut aikamoinen väliinputoaja: Väänänen olisi puolustavien puolustajien marssijärjestyksessä selkeä kingi, Kivistö pelasi itsensä Jortikan suosioon ja AJ:n palkalla katsomokomennus on aika epätodennäköistä, sen verran paljon Jortikka näyttää arvostavan palkkapusseja. Jos siis Väänänen tulee, niin meillä olisi kaksi parempaa puolustavaa pakkia+AJ

Kiekollista pakkia Kaltevasta ei varsinaisesti saa, mutta tälläkin osastolla marssijärjestyksessä edelle menee kiistatta Kauppinen, Eronen ja Mälkiä. Lisäksi joukkue huutaisi vielä THE kiekollista pakkia, jolloin Kalteva tippuisi taistelemaan Mälkiän kanssa seiskapakin roolista. Tuohon hommaan olisi sitä paitsi tarjolla Kivistöä ja Maneliusta, niin eiköhän ollut kaikkien etu tämä siirto? Masa saa nyt vähän hilloa the ykköspakin hankintaan, junnuille on odotettavissa peliaikaa ja Kalteva saa mahdollisuuden ottaa askeleen eteenpäin.

Mitä enemmän siirtoa ajattelee, niin sitä paremmalta se tuntuu. Ihan jo Mikon uran kannalta.

On eri roolit joo, mutta Mälkiä ei ole ykköskorin pakki Jokereissa. Jos olisi hyökkäys taidot mallia "Nummelin" niin ihan sama miten sukka on omassa päässä. Mälkiällä ei ole mitään maagisia kykyjä hyökkäyssuuntaan ja puolustamisessa hän on täysin turha, joten en vaan ymmärrä.

Mälkiä ei ole ykköskorin pelaaja, mutta toisaalta Masa tuskin hommasikaan häntä "nummeliniksi". Ei meillä voida rakentaa joukkuetta niin, että kaikki pelaajat ovat samasta muotista, vaan joukkueessa täytyy olla myös kiekolliseen peliin pystyviä pakkeja. Kun resursseja on rajallisesti, niin meillä viimeisen pakin paikalla roikkuu Mälkiä Rafalskin sijaan.

Mielestäni Mälkiän puolustuspään kykyjä on reilusti aliarvioitu juuri koon takia. Mälkiä ei ehkä varsinaisesti "voita" kaksinkamppailuja, mutta pystyy usein pelaamaan niin, että vastustajakaan ei pääse sektorille. Peli ei ehkä näytä kauniilta, mutta mielestäni Mälkiä ei ollut viime kaudella mikään hasardi omassa päässä. Kummasti hyvällä liikkeellä ja asenteella sai anteeksi voiman tai koon puutetta.

Ja ihan sivukaneettina... Kaltevan +/- oli peräti yhden parempi kuin Mälkiällä. Niin ja tosiaan, tämä puolustussuuntaan hyödytön kaveri oli kolmosketjun takana suurimman osan kaudesta ja silti oli yksi kuudesta plussan puolelle päässestä pelaajasta. Vielä kun Mälkiä on pelannut kolme kautta liigaa ja aina tehnyt yli 10 pistettä kaudessa, niin ei tuo nyt aivan toivoton tapaus ole. Kalteva on parhaalla liigakaudellaan tehnyt 9 pistettä.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokohan tällä viikolla tulisi infoa uusista pelaajista? Jännä nähdä tuo Filppulan tilanne. Olisihan se lottovoitto, jos miehellä sopimus Jokereihin olisi. Veikkaan, että sopparista löytynee kuitenkin sellaisia pykäliä, että KHL tai NHL on Ilun seuraava liiga.

Sitten onkin mielenkiintoista nähdä, ketkä ovat Jokereiden 2. ja 3. sentterit.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivotaan, että sillä Filppulalla nyt on pahvi Jokereihin. Mielellään vielä sellainen, että Filppulan lähtiessä KHL:ään Jokerit käärii mukavat hillot. Jos Ilari vielä pääsee mukaan Jalosen MM-leirtyksille, niin MM-kisapaikkakaan ei ole kaukana...Kova jätkä ei voi muuta sanoa.
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Ensimmäinen miina veskariosastolla vältetty. Meillekkin huhuiltu Weakman meni Lukkoon.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Eikös se toinen lähtijä Kaltevan lisäksi ole Kauppinen? Mun tietojenin mikaan Kauppisen soppari olis purettu (>Ouluun?) ja Väänänen olisi yksi teille tulijoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös