Pelaajahankinnat 2010-11

  • 596 563
  • 1 351

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuka on puhunut jokaisesta kaudesta? Jos Jokerit olisi vienyt projektinsa loppuun, olisi teillä huomattavasti valoisammat näkymät tulevaisuudessa, monen kauden ajan. Sen sijaan "omat pojat" pistettiin pihalle ja käytettiin huomattava summa rahaa (näin jälkikäteen sanoen) turhuuksiin ja tulos tältä kaudelta on aivan sama ellei jopa huonompi kuin mitä olisi alkuperäisellä suunnitelmalla ollut. Mutta tulevaisuus on nyt paljon hankalampi.

Niitä näyttöpaikkoja on annettu jokaiselle potentiaaliselle junnulle tällä kaudella. Toistaiseksi vain Eronen, Kivistö ja Vauhkonen ovat vastanneet huutoon. Jokerit ei ole mikään SaiPa (tai muu pikkuseura), jossa on pakko peluuttaa omia junnuja koska budjetti ei muuta salli.

Tässä on nyt useamman kirjoittajan toimesta ammuttu alas jokainen argumenttisi.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä on nyt useamman kirjoittajan toimesta ammuttu alas jokainen argumenttisi.

Se on hyvä. Siispä Jokereilla kaikki hyvin, säälipleijaripaikasta taisteleminen on hyvä suoritus tuolle jengille, kaudella ei ole tehty mitään virheitä vaan paras mahdollinen suoritus eikä kenenkään tartte tulle neuvomaan tai kyseenalaistamaan yhtään mitään. Ei sitten muuta kuin jatkakaa samaan, hyväksi todettuun malliin vaan!
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Se on hyvä. Siispä Jokereilla kaikki hyvin, säälipleijaripaikasta taisteleminen on hyvä suoritus tuolle jengille, kaudella ei ole tehty mitään virheitä vaan paras mahdollinen suoritus eikä kenenkään tartte tulle neuvomaan tai kyseenalaistamaan yhtään mitään. Ei sitten muuta kuin jatkakaa samaan, hyväksi todettuun malliin vaan!

Miksi tulit tänne aukomaan, ihan vittuillaksesi kun kaikkien vihaama Jokerit ei tällä kertaa pärjää? Eiköhän kaikki ole aikalailla samaa mieltä, että Jokereiden kausi kaatui kesätreeneihin (tai niiden puutteeseen). Uskon, että Jortikan opeilla "alkuperäinen" Jokerit olisi pitkälle pötkinyt. Tuskimpa ketään haittaa, että Jokerit hankki SM-Liigaan maailmanluokan pelimiehiä. Varsinkaan meitä.
 

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea
Mitään junnuprojektia ei ole ollut?

Sekaat mahdollisesti tähän suomalaisuus-teemaan, joka nyt ei toki ihan suunnitelmien mukaan mennyt... Junnuprojekti ei alun alkaenkaan ollut mitään "10 junnua askiin väkisin", vaan tavoitteena ajaa sisään liigaan muutamia omia junioreita. Eli ihan normaalia liigajoukkuetoimintaa, Jokerit nyt tosin ei joka vuosi tässä mikään mallioppilas ole ollut... Mutta luuletko, että junnut kehittyvät automaattisesti siten, että pistetään 2 junnukentällistä tottumaan SM-liigaan? Kokemuksia tulee, mutta ei välttämättä kauhean positiivisia.

Muutama juniori kerrallaan kokeilemaan ja testaamaan siipiään liigassa. Ja näitä mahdollisuuksia on kyllä tämän kauden Jokereissa annettu.

Mutta tyhmyyttä sekin olisi iskeä loppuun asti päätä seinään. Ne junnut jotka ovat valmiita liigaan pysykööt mukana, muut muualle kehittymään. Kaikki hyötyvät ja junnuille taas ensi kaudella uudet mahdollisuudet.

Ei tässä mitenkään olla tulevaisuutta tuhottu.

Se motiivi voisi olla se, että jos Jokerit maksaa edes 200 000 € Washingtonille Nylanderin palkasta, voi Washington sanoa Mickelle että lähdet Helsinkiin pelaamaan tai liksaa ei tipu. Ja Micken on kait silloin toteltava.

Niin voisi olla muttei ole. Ei taida sulla ihan oikeasti olla mitään käsitystä Nylanderin kuviosta? Eikä siinä mitään, ei mullakaan ole monista asioista harmainta aavistusta. Mutta en kyllä silloin koe myöskään tarpeelliseksi lähteä laukomaan syväanalyyttisiä "totuuksia" kyseisistä asioista.

EDIT. Vaikka tuskinpa edes erityisesti totuuksiksi kirjoittamiasi tekstejä tarkoititkaan, lienee tärkeintä ollut käydä vähän lesoilemassa kun Lappeenrannassa kaikki tiptop ja jengi porskuttaa.
 
Viimeksi muokattu:

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olisikohan mitenkään mahdollista, että pari pakkia myytäisiin ja yksi pakkipari ensi kaudella olisi Eronen-Kivistö? Aivan varmasti pärjäisi liigatasolla (kuten ollaan jo nähty), kun kunnon kesätreenit alla ja pelitapa kunnossa.

EDIT: Hehe, kiva huomata että aina Jokerien ketjuihin tulee joku tekemään itsestään täyden pellen. Mutta eipä se minua haittaa, naurut siitä saa jos edes sitäkään.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Olisikohan mitenkään mahdollista, että pari pakkia myytäisiin ja yksi pakkipari ensi kaudella olisi Eronen-Kivistö?

Erosella, Kivistöllä ja Maneliuksella jatkuvat sopimukset vielä ensi kauden, kuten myös Mälkiällä ja Kaltevalla. Öländerilla ei mielestäni ole asiaa liigatasolle. Uskon, että Manelius tulee ensi kaudella olemaan myös varteenotettava kaveri. Varsinkin edellinen kausi oli todella rikkonainen ja sen takia kehitys hidastui, mutta aiemmin hän on ollut jopa potentiaalisin tuosta junnukolmikosta.

Jos Niemi ja Kauppinen saataisiin myytyä ja tilalle saataisiin oikeasti laatua, niin kaupat kannattaisi tehdä. Molemmilla taitaa vain olla niin kalliit sopimukset, jotka jatkuvat vielä kaksi vuotta, joten niistä on hankala päästä eroon... Mutta oikeasti jos kavereilla ei taso nouse radikaalisti niin pakko heistä on päästä eroon tavalla tai toisella jos Jokerit meinaa menestyä, eikä joukkueesta haluta tolkuttoman kallista.
 

mfish

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huudetaan nyt kolmannen kerran, joko me saatais se maalivahti ensi kaudeksi.. Jokainen imee kerta toisensa jälkeen (N) @ mese..
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Uusi kausi, isot odotukset! Ensi kaudeksi Jokereista pitäisi tehdä nuori, nälkäinen, motivoitunut ja nopea jengi. Sen lisäksi mun puolesta vaikka palkkabudjettiakin voisi leikata hiukan alaspäin niin jengi ei olisi aivan täyteen ahdettu näitä miljonäärejä ketkä tykkää surffaamisesta aika paljon.

SirKepolan fantasyroster 2010-2011 :

Hyökkäyksessä on paras mahdollisuus tehdä kunnon tyhjennys ja tuoda sisään kunnon nuorta hyvällä jalalla liikkuvaa porukkaa. Tän kauden jengistä ulos ehdottomasti Nylander, Battaglia, Bremberg, Hauhtonen, Lind, Juutilainen sekä varauksin Lahti. Jatkoa soisin mielelläni Pirnekselle, Hentuselle, Ridalle(vois irrottaakin, mutta löytyy sopimus jo), Mäelle, Ben-Amorille, Saariselle, Pulkkiselle, Vauhkoselle, Pitkäselle, Pallassalolle, Heleniukselle sekä Pulkkinen Seniorille(ei kait tolla mitään tee, mutta sopimus on jo). Yhteensä jatkajia hyökkäyksessä ois siis 12, josta saa jo ihan hyvän rungon.

Näiden 12 jatkajan lisäksi nostaisin A junnuista rinkiin Jose Sneckin sekä Henrik Koiviston. Sami Tervosta voisi myös katsella harjoitusringissä jahka saa itsensä taas kuntoon ja hyvään vireeseen.

Näiden lisäksi jengiin tarvitaan lisää ehdotonta kärkiosaamista 2 sentterin ja 2 laiturin verran. Toisen sentterin paikan ottaa toivottavasti Ilari Filppula parivuotisella sopparilla. Toiseen sentterin paikkaan voi tietysti haaveilla sellaisista nimistä kuin Jori Lehterä tai Tommi Santala, mutta jos rahat eivät tähän riitä niin Ilveksestä voisi harkita Genowayta tai heikoimmassa tapauksessa Jarkko Kauvosaarta.

Sitten tarvitaan hyökkäykseen vielä kaksi uutta laituria ja jokaisen ykkössuosikki on varmaan Timppa Stapleton. Unta vai ei, en osaa sanoa. Suuri osa suosikkini olisi kaappaus Pelicansista eli Vili Sopaselle joku 3-vuotinen soppari käteen ja isoa vastuuta kahdesta ekasta kentästä. Tämä kaksikko toisi ainakin jalkoja myös jengiin aika hyvin.

Hyökkäys vielä pelkistettynä :

Saarinen - Pirnes - Hentunen
Stapleton - Lehterä/Santala/Genoway/Kauvosaari - Te. Pulkkinen
Sopanen - Filppula - Rita
Mäki - J-P Helenius - Vauhkonen

Ben-Amor, Pitkänen, Pulkkinen To., Sneck, Koivisto, Pallassalo



Puolustus onkin sitten jo hiukan enemmän kiveen hakattu kokonaisuus tulevan kauden osalta, koska sopimuksia löytyy ikävän(?) monta. Suht varmoja jatkajia ovat Eronen, Kivistö, Manelius, Ölander, Kalteva, Mälkiä sekä sen lisäksi sopimukset löytyvät Niemeltä ja Kauppiselta. Moni varmaan olisi valmis luopumaan näistä kahdesta ylipalkatusta soturista ja pakko tuota on itsekin toivoa.

Jos tilanne on se ettei kummastakaan päästä eroon(todennäköisin vaihtoehto) niin sitten mielestäni puolustukseen pitää hankkia yksi uusi pelaaja. Jos taas jommasta kuusta päästäisiin eroon niin sitten hankintalistalla voisi olla kaksi uutta puolustajaa.

Ykkösvaihtoehto puolustukseen voisi olla terve Mikko Jokela, joka ilostutti meitä Jokerifaneja useamman kauden ajan. Mihinkään valtaviin palkkapyyntöihin ei mielestäni pidä kuitenkaan suostua vaan kerrankin se järki mukana hommassa. Muistelisin, että Jokela on puhunut Jokereista todella positiiviseen henkeen eli voisi periaatteessa olla kiinnostunut paluusta.

Jos Jokelan hankkiminen ei onnistu niin sitten kääntäisiin katseet kahteen herran tämänkautiseen seurakaveriin eli Ossi Väänäseen ja Josef Boumedienneen. Kiekollisessa pelissä ainaki Väänänen jää Jokelasta, mutta toisaalta olisi mahtavaa saada Väänänen takaisin kotiin.

Puolustus pelkistettynä :

Jokela - Kauppinen/Niemi
Väänänen - Eronen
Kalteva - Mälkiä/Kivistö

Mälkiä/Kivistö, Manelius, Ölander



Sitten vielä se tärkein osa-alue eli maalivahtipeli, jossa jatkosopimukset löytyy jo Strömbergiltä sekä Kautolta. Siinä siis meille 2. ja 3. veska jo valmiina eli tarvitaan se joukkueen tärkein pelaaja hinnalla millä hyvänsä. Itse en toivoisi Riksmanin jatkoa vaan tahtoisin tuoda uutta verta jengiin ja ennen kaikkea paremman veskan! Oma suosikkini numero yksi olisi Karri Rämö Venäjän KHL-liigasta. Muita hyviä vaihtoehtoja olisivat ainakin Teemu Lassila, Fredrik Norrena sekä Hannu Toivonen. Wiikman saattaisi olla myös kokeilun arvoinen, mutta ikävä kyllä joukkueen tärkeimmälle paikalle ei viittisi tehdä mitään "kokeiluja".

Pelkistettynä :

Rämö
Strömberg
Kautto
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uusi kausi, isot odotukset! Ensi kaudeksi Jokereista pitäisi tehdä nuori, nälkäinen, motivoitunut ja nopea jengi. Sen lisäksi mun puolesta vaikka palkkabudjettiakin voisi leikata hiukan alaspäin niin jengi ei olisi aivan täyteen ahdettu näitä miljonäärejä ketkä tykkää surffaamisesta aika paljon.
Tämähän on ihan joka vuotinen toive keväällä. Paperilla kova ja kallis jengi ei menesty, joten kauden aikana sitä täydennetään useammalla pelaajalla, mutta vaikutusta tulokseen ei ole. Keväällä toivotaan, että päättyisipä kausi nopeasti, jotta voidaan tyhjentää jengi alisuorittaneista pelaajista. Myös valmennuspuolelle halutaan vaihdosta, jotta voitaisiin aloittaa puhtaalta pöydältä.

Kun kauteen on lähdetty nuorennetulla joukkueella, ei tulosta ala tulla ja hankitaan taas lisävahvistuksia. Sitten kuvaan tulevat puheet pitkäjänteisen työn puuttumisesta. Pelaajat, pelitapa ja valmennus on taas uudistettu, joten kaikki on sekaisin. Tosiasiassa kannattajat ovat vielä lyhytnäköisempiä kuin toimistolla ollaan.

Niinpä tämän kauden runkopelaajista pitäisi jatkaa mahdollisimman monen kanssa. Monien sopimus jatkuu, mutta uusisin myös Lahden sopimuksen ja jos Linkan jostain syystä haluaisi jatkaa, olisi hänelläkin paikka, vaikka ikää onkin. Hyökkäyksessä vahvistuksia tarvitaan pääasiassa sentteripuolelle.

Puolustuksessa monen pelaajan sopimus jatkuu. Niemi on ollut tällä kaudella pettymys, mutta sopimuksen ulosostaminen on varmasti kallista. Huonon esityksen taustalla voi olla myös loukkaantumisia tai jotain. Tason toki pitää nousta valtavasti. Kauppinen on taas tuttu itsensä, eli omassa päässä usein hukassa. Jokela tai vastaava liideri tarvittaisiin, mutta kyllä meidän puolustus on paperilla aika kevyt ensi kaudella. Sopimus on niin monella, että isoja muutoksia ei ole luvassa. Mutta saavatpahan junnut näyttää osaamistaan.

Tärkein hankinta on ykkösmaalivahti. Riksmanin kanssa en jatkaisi, sillä miehellä alkaa olla ikää ja taso heilahtelee todella paljon. Lisäksi selkävaivat ovat aina riesana, vaikka tällä kaudella ollaankin niiltä vältytty. Tässä Masalla on selvästi suurin duuni ja onnistuminen pitää tulla. Toivottavasti haetaan kotimaista nimeä, eikä mitään AHL-hasbeenia.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
heikoimmassa tapauksessa Jarkko Kauvosaarta.

Jossakin Ilves-puolella pidettiin varmana tätä Kauvosaaren Jokerisiirtoa. Olisko ollut Hiitelän blogin keskusteluissa, eli paino-arvoa ei kauheana ole, paitsi sama lähde tiesi kyllä nämä muutkin varmat siirrot eli Anttila (HPK), Kuukka (Lukko).

Santala ja Lehterä eivät kyllä ala soittelemaan jollekin Pirnekselle kakkosviulua.
 

Järä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Santala ja Lehterä eivät kyllä ala soittelemaan jollekin Pirnekselle kakkosviulua.

Mutta Pirnes sen sijaan voisi hyvinkin soitella kakkosviulua Santalan tai Lehterän taustalla. Toki nämä vahvistukset tuntuvat ainakin tällä hetkellä olevan enemmän fantasiarosterin rakentamista kuin todellisuutta.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Mutta Pirnes sen sijaan voisi hyvinkin soitella kakkosviulua Santalan tai Lehterän taustalla. Toki nämä vahvistukset tuntuvat ainakin tällä hetkellä olevan enemmän fantasiarosterin rakentamista kuin todellisuutta.

Tämä on totta, ja jopa mahdollistakin. Viittasin tuohon ed. kirjoittajaan, joka arvioi Pirneksen kentän oleva se ykköskenttä. Staplekin oli kakkosessa :D

Oikea ykkönenhän olisi mallia Stapleton - Lehterä/Santala - Leino :)
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Oikea ykkönenhän olisi mallia Stapleton - Lehterä/Santala - Leino :)

Ei vittt..MÄ MÄ tulin..

Nyt taas näitä lupauksia mutta jos tuo kenttä joskus tulee jokereissa pelaamaan niin lupaan ostaa jokaiselle jatkoaikalaiselle tuopin ja niille jotka ei juo niin voin ostaa vaseliinia ja nessuja.

Fakta vaan on se että ensi kaudella jokereissa tullaan ihan varmasti näkemään taas vanhoja nälättömiä surffareita. Eiköhän se Pulkkinenkin ole jo nähty jokereissa (tai no ei vielä olla edes nähty kunnolla) mutta uudet tuulet toivottavasti puhaltaa nuorelle miehelle jossain muualla.

Epätoivo laskeutui..
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Toivottavasti haetaan kotimaista nimeä, eikä mitään AHL-hasbeenia.
Well, kaikki rapakon takaa tulleet eivät ole (olleet) AHL hasbeenejä. Löytyy myös eräs NHL to-be eli Tim Thomas. Tosin Jokerit heräsi - tässäkin kohtaa - vasta, kun IFK oli ensin todistanut hemmon laadun.
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
Eiköhän expressen nyt ole väärässä. Linkanin jatko on mahdollinen, mutta Nylander kuulostaa jo aika oudolta. Paljon Jokerit oikeen maksaisi Washingtonille ylimääräisestä kaudesta ?

Voisi lähteä hahmotelmasta että ensi kauden sentterit ovat:
Lehterä/Filppula/skouttaus (huhut vievät toista näistä meille)
Pirnes (lunastanut optionsa)
Kauvosaari (huhuttu soppari valmiina)
X/junnu
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos nylle pelaisi ensi kaudellakin Jokereissa, se olisi masalta sama kuin oksentaisi suoraan jokerilogon päälle. Nämä nykyiset esitykset muuten saattavat mielenkiintoiseen valoon sen, miksi kaveri tuli Suomeen. Farmissa ei varmaan jääty kaipaamaan. Ruotsissa hänet ristiinnaulittaisiin, jos ei yrittäisi. Täällä voi löysäillä helpommin.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Voisi lähteä hahmotelmasta että ensi kauden sentterit ovat:
Lehterä/Filppula/skouttaus (huhut vievät toista näistä meille)
Pirnes (lunastanut optionsa)
Kauvosaari (huhuttu soppari valmiina)
X/junnu

Todennäköisin vaihtoehto on Pirnes - Filppula - Kauvosaari - X. Ja ei tuokaan kyllä mikään huono vaihtoehto tähän liigaan ole. Ei todellakaan.
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
Todennäköisin vaihtoehto on Pirnes - Filppula - Kauvosaari - X. Ja ei tuokaan kyllä mikään huono vaihtoehto tähän liigaan ole. Ei todellakaan.

Jep, kelpaisi meikäläiselle vallan mainiosti. Mutta unelmissahan se Lehterän Jorin kotiutus on..
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Otetaan suosiolla se Filppula ja päästetään Lehterä kokeilemaan kapeampia kaukaloita.

Kauvosaari kolmosen keskellä kuulostaa niin ikään hyvältä. Uutta Pakaslahtea tässä onkin jo odoteltu, toivottavasti tulee vähintään nelivuotisella sopimuksella.

Pirnes - Filppula - Kauvosaari - Helenius

Tuolla nelikolla voisi pelata useammankin kauden! :)
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Näyttäisi anakin Masan mukaan molemmat ruotsalaisvahvistukset olevan mukana ensi kauden rosterikaavailuissa:

http://hockey.expressen.se/Nyheter/1.1915922/jokerit-tvekar-om-svenska-stjarnor

Toiselle minäkin voisin jatkoa antaa, toisen heittäisin huitsin nevadaan!

Linkan KYLLÄ! Nylle EI!

Jos Linkan jatkaa olen enemmän kuin tyytyväinen. Linkaniahan on haukuttu jonkin verran tuosta puolustamattomuudesta, mutta jos verrataan Nylanderiin, niin eroa on kuin yöllä ja päivällä. Ja Linkan on sitä paitsi korvannut tuota puolustushalun vähyyttä tehoilla hyökkäyspäässä, mitä tämä toinen sankari puolestaan ei tee. Jos Nylander jatkaa Jokereissa, niin se on ihan helvetinmoista rahanhaaskausta. Washingtonillekin pitää todennäköisesti maksaa sellainen summa rahaa, että sillä hommaisi jos Pirneksen tai kaksi.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Well, kaikki rapakon takaa tulleet eivät ole (olleet) AHL hasbeenejä. Löytyy myös eräs NHL to-be eli Tim Thomas. Tosin Jokerit heräsi - tässäkin kohtaa - vasta, kun IFK oli ensin todistanut hemmon laadun.
Niihin koviin nimiin ei riitä fyrkka ja kyllähän se on nähty, että meidän jengin scouttaustaidoilla tuskin kovinkaan hyvin osutaan, jos AHL:stä veskari hankitaan. Itse asiassa koko liigassa taitaa olla aika vähän AHL:stä tulleita maalivahteja.
 

Tökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti ensi kaudeksi päästäisiin Masan fetissistä, hitaista hyökkääjistä, eroon. Voi niitä aikoja, kun Jokerit oli hyvin liikkuva joukkue. Tais olla viimeks joskus Summasen aikaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös