Peking 2022: Suomi

  • 242 940
  • 1 893

Visku-17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Mika "Spede" Pyörälä #17
Noniin eiköhän nyt ole aika pistää omat toiveet/veikkaukset olympiakokoonpanosta tiskiin kattavine perusteluineen ja samalla menettää palstaneitsyys.

GranlundManninenHartikainen
PesonenFilppula (A)Rajala
InnalaAaltonenOjamäki
MäenalanenBjörninenAnttila (C)
KomarovKemppainen

Ufa-trio ei perusteluja vaadi. Jalonenhan tykkää rakentaa ketjuja kaksikoiden kautta niin sama näkyy vahvasti myös näissä valinnoissa. Pesonen-Rajala olivat jo EHT:lla yhdessä, joten eiköhän olympialaisissakin. Sentteriksi voisi heittää Kemppaista, Lehterää, Ruohomaata, mutta oma valintani, uskoisin että myös Jukan, on varakapteeni Filppula. Ei sitä jokapäivä saa yli 1000 NHL-pelin, edelleen piste per peli tahtia Sveitsin liigassa pelaavaa, konkaria euro-olympialaisiin.

Kolmosessa Aaltonen-Ojamäki duo on helppo valinta jo Vitjaz-ketjukaveruuden takia. Kuumin peruna puolestaan löytyy vasemmasta laidasta. Pyörittelin siihen Pakarista, Innalaa, Saarelaa, Turusta, Savinaista, Levtchia, Sallista, Komarovia, Mäenalasta. Kolme viimeistä nimeä jätin suosiolla kilpailemaan 4 ketjun paikoista ja vaikka miten Savinainen onkin ollut luottoratsu niin ehkä on jo muiden miesten aika. En usko Jukan repäisevän ja valitsevan Saarelaa tai Levtchia suoraan olympialaisiin, kun toista ei ole nähty maajoukkueessa sitten Karjalan 2020 ja toinen vasta debytoi eht:lla. Sitten heitä on kolme(Pakarinen, Turunen, Innala). Kaikki näistä pelasivat viime kevään hopeakisoissa, joissa Turunen oli pettymys ja jäikin kiikareille. Innala ja Pakarinen pelasivat vahvat kisat ja kumpi tahansa näistä olisi yhtä hyvä valinta, mutta päädyin Innalaan vahvan alkukauden perusteella. Viime hetken valintakriteerinä nostaisin esiin Innalan Urheilugaala esiintymisen, joka oli oikein mallikas, joten luottoa Jukalta häneen löytyy paikassa kuin paikassa.

Nelosketju on tuttu ja turvallinen. Moni varmasti kyseenalaista Mörön paikan joukkueessa, mutta hän on ollut luottoleijona jo useita vuosia ja täyttää roolinsa paremmin kuin hyvin nelosketjussa ja joukkueen kapteenina. Kuka olisi arvannut, että Marko Anttilasta tulisi(koputtaa puuta) kaksinkertainen olympiakävijä?

Ylimääräinen sentteri olisi kunnossa ollessaan Kemppainen. Lehterä ei ole kuulunut Jukan suosikeihin niin epäilen hänen valintaansa. Ruohomaa on maajoukkueessa jäänyt vähille pisteille, mutta ajaisi asiansa varasentterinä. Toinen ylimääräinen hyökkääjä voisi olla Pakarinen, mutta itse kallistuin kuitenkin Komaroviin. Uncle-Leo voisi tuoda viimeisen silauksen joukkueeseen omalla läsnäolollaan, vaikka pelillinen rooli jäisikin 4 ketjun ja vilttiketjun välille. Pakarinen pystyisi toisaalta pelaamaan missä tahansa ketjussa aina ykkösestä neloseen ja ylivoimalla tai alivoimalla. Kyllähän viime kaudella muutaman pelin Islandersin ykkösketjussa pelanneen Komarovinkin voi laittaa isompaan rooliin, mutta pisteitä Pakariselta voisi odottaa enemmän kuin Komarovilta.

Rannalle jäävistä luottoleijonista ensimmäisiä varamiehiä joukkueeseen olisivat Pakarinen, Sallinen, Ruohomaa. Jos Jukka haluaa yllättää niin kannattaa harkita kolmikkoa Saarela-Lehterä-Pulkkinen vähintään poissaoloja korvaamaan. Laatupelaajia, jotka ovat jääneet hieman sivuun leijonapolulta viime kausina.

SundVatanen
Ohtamaa (A)Kaski
LehtonenHietanen
KoivistoPokka

Pakistossa on viisi "helppoa" valintaa eli Ohtamaa, Vatanen, Kaski, Hietanen ja Lehtonen. Kolme muuta ovat olleet Jalosen luottopakkeja, mutta niin myös muutama ulkopuolelle jäänyt. Sund oli todella vakuuttava hopeakisoissa ja ansaitseekin leiman olympiapassiinsa. Myönnän, että saatoin hieman katsoa kärppälasien läpi Pokan ja Koiviston valintoja, mutta molemmat ovat luotettavia puolustajia molempiin suuntiin. Etenkin Lindbohmin tiputtaminen oli todella vaikea päätös, eikä olisi vääryys jos hän olisi Koiviston tilalla. Pakkipareista Kaski ja Lehtonen saavat hieman kokeeneet ja luotettavat parit niin he saavat viilettä vapaammin. Jukan peluutushan on tunnetusti todella tasaista tasakentällisin, niin näkisin järkeväksi hajottaa tähtiduon eri pareihin, jolloin Sund tulisi Vatasen pariksi. Koivisto-Pokka olisi luotettava nelospari, jos(ja kun) Jalonen haluaa jatkaa kahdeksan pakin peluutusta.

Roolitus on Jalosen pelikirjassa merkittävässä roolissa, joten ylivoima-aikaa kaipaavat Kemiläinen, Saarijärvi, Honka jäävät ilman paikkoja. Topi Niemelän nimeä on turha edes nostaa esille näissä olympiaspekulaatioissa. Yv-pakkien paikat ovat aika kiveenhakatut Vatasen, Kasken ja Lehtosen kunnossa ollessa. Av-parit voisivat olla Koivisto-Pokka ja Ohtamaa-Hietanen, että Atte pääsee nauttimaan alle 2 minuutin alivoimavaihdoista edes hetken tällä kaudella. Lindbohmilla olisi kieltämättä myös vahvuuksia alivoimaan Koiviston tilalle, joten ehkä joudun syömään sanani Koiviston olympiamatkasta. Poisjääntien kohdalla turvautuisin edellämainittujen lisäksi Vittasmäkeen sekä villikortti Jesse Virtaseen. Virtanen olisi mielenkiintoinen vaihtoehto hyökkäävämpään rooliin ja myös ylivoimalle vaikkei maajoukkueessa miestä olekaan nähty 2019 jälkeen. Puolustavampiin rooleihin olisi myös tarjolla Kivistöä ja Frimania.

Olkinuora
Säteri
Metsola

Pelaava maalivahtikaksikko on aika selvästi Olkinuora-Säteri, mutta kolmannen valinta on hieman makuasia. Metsola olisi seurajoukkue näyttöjen perusteella helppo valita, mutta vastuuta maajoukkueessa ei viime vuosina ole herunut. Toisaalta myöskään Tuohimaa ja Ortio eivät ole KHL vahdeista eht:lla päävastuuta päässeet kantamaan niin onkin mielenkiintoista nähdä kuka tulee valituksi kolmanneksi pyöräksi. Jos Liiga jäisi olympiatauolle niin toivoisi näkevän jonkun nuoren nälkäisen lupauksen, mutta kun liigassa pelataan niin eiköhän Jukka jätä suosiolla liigaseurojen veräjänvartijat rauhaan. Kasimir Kaskisuo voisi olla mielenkiintoinen nimi ja Jokerikorttina nostan Janne Juvosen. Jos kaivataan vaihtoehtoa, jolla on jo kokemusta voittamisesta roolissa kuin roolissa niin kannattaa pitää kultajoukkueen kolmosvahti Vehviläisen nimi mielessä. Kysymys kuuluukin kenet Jukka saa houkuteltua lähtemään kuplamatkalle Pekingiin kolmosveskan rooliin?

Loppukaneettina vielä Marjamäen vihjailemien Jokeripelaajien määriin niin omalta listalta löytyykin vain 2 Jokeria, joten voi olettaa Jalosen listoilta löytyvän ainakin Lindbohm, Pakarinen ja osa kuusikosta Turunen, Savinainen, Friman, Kivistö, Leskinen, Juvonen. Liekkö näin useisiin Jokeri-valintoihin jouduttu kieltäytymisten takia vai olivatko kaikki jo mukana Jalosen Euro-dreamteamissä.
Ainoa isompi yllätys omiin kaavailuihin oli Kasken puuttuminen. Kemiläinen tulee ottamaan sen roolin aikalailla yks yhteen yvtä myöten. Pienenä yllätyksenä pitäisin myös Frimanin valintaa ennen Sundia. Lindbohm/Koivisto ja Pakarinen/Innala valintojen kääntyminen toisinpäin ei yllätä.
Päivitetyt parit:
Lindbohm-Vatanen
Ohtamaa-Kemiläinen
Lehtonen-Hietanen
Friman-Pokka

Huhujen mukaan Jukka jätti Metsolan valitsematta, koska ei tykkää Metsolat-sarjasta. Onneksi myös Lehtisen Lassi jätettiin kotiin jääväksi varaykkösmaalivahdiksi.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Kuka meidän El Kapitan nyt sit on?
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Kyllähän tuolta jäi hyviä pelimiehiä rannalle. Esim. Ruohomaa on pelannut tällä kaudella ppg-tahdissa Leksandissa, Lehterä lähes ppg-tahdissa Spartakissa ja Pulkkinenkin takonut 22 maalia Traktorissa. Kertoo kovasta tasosta, mikä Suomella Euroopassa on. Odotetut ja oikeat valinnat Jaloselta, ja näillä kelpaa lähteä hakemaan olympiakultaa.
 

XO-konu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ensimmäistä kertaa pettynyt Jalosen valintoihin..
Taas kerran ns välikisat eli olisi nyt vetänyt hieman riskillä ja nuorempia pelureita mukaan.
En vaan ymmärrä mitä helvettiä esim Kemppainen ja Anttila tekee tuolla?
No onneksi nämä on (toivottavasti) aika monen pelurin viimeiset palvelukset maajoukkueelle.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Oma kokoonpano arvio näillä korteilla, on kuulemma mahdollista kuitenkin että tilalle saattaa tulla vielä varamiehiä koronan takia, mutta tätä tää nyt on.

1.
Hartikainen-Manninen-Granlund
The UFA
2.
Pesonen-Aaltonen-Ojamäki
Toinen vakavasti otettava tuloksentekoketju mukana kisojen paras maalintekijä.
3.
Komarov-Filppula-Rajala
Leksa kolmosessa koska hänellä on kuitenkin Vallen kanssa historiaa. Pesonen toinen vaihtoehto.
4.
Pakarinen-Björninen-Anttila
Jokeriketju, luulisi kemiat löytyvän.

Kemppaisen voi tarvittaessa laittaa top9 rooliin tekemään tulosta, tai Mäenalasen bottom 6 rooliin vääntämään tarvittaessa.

1.
Ohtamaa-Vatanen
Kisojen paras pakkipari?
2.
Lehtonen-Pokka
Toinen todella hyvä tasapainoinen pakkipari.
3.
Friman-Kemiläinen
Roolitus hyvin sama kuin aiemmissakin, vähän pirkampi vaan.
4.
Lindbohm-Hietanen
Hyvä nelospakkipari tuomassa puolustustaitoa ja kokemusta. Eiköhän Hietanen yhden klassikon iske siniviivalta kisoissa.

-Säteri
-Olkinuora
-Tuohimaa

Kapteenisto:
C Anttila
A Filppula
A Komarov
Hietanen ehdolla, eli johtajuutta ja kokemusta löytyy.

Jokatapauksessa ihan kiva kokoonpano vaikkei änärimiehiä saatukaan mukaan, katotaan miten tää tästä vielä kehittyy...
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä jengi, ja kiva nähdä Komarov mukana!

Tämä Metsolasta ihmetteleminen alkaa olla jo meemikamaa. Eikös mies ole sanonut, että maajoukkuepelit on osaltaan pelattu, koska kaudet on sen verran kuluttavia KHL:ssä. Tällainen muistijälki on jäänyt itselle.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Luultavasti ihan ok-jengi, mutta yksi nimi herättää ihmetystä: mikä helvetin fetissi Jalosella on Marko Anttilaan? Viime kisoissa Anttilan meno muistutti 80-vuotiaan dementikon haahuilua enkä usko, että hän on vuoden aikana yhtään nopeutunut tai notkistunut. Hän tuo kyllä johtajuutta, mutta eikö hän olisi voinut tuoda sitä vaikkapa vaihtopenkin takaa jollain pikkunätillä avustajan viralla?

Pitää vain toivoa, ettei Anttila missään vaiheessa joudu pelaamaan alivoimalla, koska zambonikin etenee nopeammin ja ketterämmin.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensimmäistä kertaa pettynyt Jalosen valintoihin..
Taas kerran ns välikisat eli olisi nyt vetänyt hieman riskillä ja nuorempia pelureita mukaan.
En vaan ymmärrä mitä helvettiä esim Kemppainen ja Anttila tekee tuolla?
No onneksi nämä on (toivottavasti) aika monen pelurin viimeiset palvelukset maajoukkueelle.
Anttila on omassa roolissaan todella hyvä.
 

MaV

Jäsen
Helvetin pitkä maila.
Anttila on aika riskivalinta Jaloselta, sillä joku saattaa mitata kisoissa Anttilan mailan. Tämän IS:n jutun mukaan Anttilan maila olisi noin 12cm pidempi kuin kaupoista löytyvät 160cm pitkät mailat. IIHF:n sääntökirja (PDF) taas kertoo, että yli 2m pitkät pelaajat voivat saada poikkeusluvalla sääntöjen 163cm mailaa pidemmän mailan, mutta tällöinkin maila voi olla vain 165cm pitkä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös