Pe 5.12.2008 Kärpät - HIFK

  • 11 123
  • 59
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mitä Pitkämäessä oikeasti on, mitä kukaan muu ei näe kuin KJ?

Pitkämäen pakko omistaa jotain epäilyttäviä valokuvia Jalosesta. Ainoastaan tämä voi selittää Pitkämäen jatkuvan peluuttamisen. Jos IFK:n hyökkääjät tekevät tänään 4 maalia, voidaan saada piste. Vähemmän, niin nolla pistettä matkaa stadiin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkämäen pakko omistaa jotain epäilyttäviä valokuvia Jalosesta.
Ihan sama tuli mieleen. Housu kiristää Jalosta, joka lienee tunkenut nenänsä väärään paikkaan? Vaikka kyllähän se tuulenhalkoja voi vahingossakin osua melkein mihin tahansa ihan vain päätä kääntäessä. Jotain outoa Jalosen ja Pitkiksen välillä on joka tapauksessa oltava, ei tätä touhua voi vaan käsittää.

punaiset_lasit kirjoitti:
Jos IFK:n hyökkääjät tekevät tänään 4 maalia, voidaan saada piste. Vähemmän, niin nolla pistettä matkaa stadiin.
Mahtaako edes neljä riittää. Jos edellisiä pelejä katsoo, niin Mansessa päästettiin kolme (neljäs tyhjiin), perunapitäjässä meni neljä ja tänään voisi trendi jatkua siten, että Pitkis kauhoo limpun viidesti selkänsä takaa.

Tänään todennäköisesti hävitään 5-3.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jokohan kärppälauma uskaltaa pelata, eikä piilouduta jonkun taudin taakse jälleen ;) No, leikki aina leikkinä.

Tänään ei ole mitään muuta odotettavissa kuin tappio. Kärpät on pelannut toki sekin aika ailehtelavasti, mutta kotona joukkue on varmasti jälleen totutun vahva ryhmä. IFK on tosin ollut yllättävänkin vahva vieraissa, joten tasainen ottelu tästä saatetaan saada. Kärpät kuitenkin mielestäni selkeä ennakkosuosikki tähän.

Viimeisimmät kaksi ottelua IFK on pelannut kuitenkin heikosti, häviten molemmat aika selkein numeroin. Mansessa saatiin sentään maalikin aikaiseksi, kun taas Hämeenlinnassa jäätiin paitsi siitäkin.

Jalosella varmasti tunteet pinnassa, kun pääsee vihdoin vanhaan kotihalliinsa uuden seuran kanssa. Kääntääkö Nokka tämän asetelman meidän eduksi vai esittääkö hän kunnioitusta vanhaa seuraansa kohtaan? Jonkinlaisessa kotijoukkueen kunnioittamisesta kielii maalivahtivalinta, jota ei tosiaan järjellä voi ymmärtää.

Ottelun alku on varmasti aika ratkaisevassa osassa. Jos päästään heti alussa johtoon, niin voi olla, että saadaan siitä selkeä etu jatkoon. Kärpille aloitus on tietenkin myös tärkeä, mutta ei niin tärkeä kuin meille.

Aktiivinen luistelu ja taklauspeli päälle heti alusta alkaen, niin hyvä tulee. Jos jatketaan muniin puhaltelu-linjalla, niin Kärpät vie.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Me on hävitty tää peli! Vesku puuttuu.
Eipäs ku me! Veska puuttuu.

Tänään jos IFK sattuisi tuurilla ja kotijoukkueen perseilyn avittamana voittamaan tai edes saamaan yhden pinnan, tietäisi se taas sellaista ikävää mielialan hetkellistä nostetta muutaman IFK-kannattajan korvien välissä. Vieraannuttaisiin taas hetkiseksi todellisuudesta ja kuviteltaisiin liikoja, vaikka kausi onkin jo hävitty moneen kertaan.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Eli ei hävitäkkään....

"Toisin kuin otteluennakkossa torstaina todettiin, Tommi Pekkala ei pelaa illan kokoonpanossa, sillä vakiomiehistöstä toipilaana ollut Vesa Viitakoski on tervehtynyt pelikuntoon"
Lainaus allaolevasta ennakosta.

http://www.oulunkarpat.fi/ottelut.php?seuraava=1&id=462

No vittu, sanon minä. Kerkesin jo luulla että Kärppä-organisaatio osaakin jotain ja antaa vimein tilaisuutta Pekkalalle.. Hevon perseet ne sille mitään anna

Menee ensi vuodeksi johonkin muuhun edustusjoukkueeseen kun täällä ollaan ihan kusi sukassa eikä uskalleta ottaa pienintäkään riskiä

Backman pelais tietty kokoajan jos olis terve.. Luojan lykky, että se tumppu on sairastuvalla

Onneksi Vesku hoitelee sentään meille pisteet kotiin
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eipäs ku me! Veska puuttuu.

Priceless! : D

Onko tässä tosiaan poikarakkautta pukuhuoneen hämärissä vai mikä vittu siinä on, että päin helvettiä torjuva Housumäki yhä jatkaa amok-juoksuaan? Viitteet Pitkiksen voittoprosenttiinkin voi heittää pikkuhiljaa hevonvittuun. Totuus on se, että HIFK on niin hyvä tekemään maaleja, että joukkue vääjäämättä voittaa noin puolet peleistään siitä huolimatta että Pitkis on maalilla. Joten niinpä se pyörisi perkele Sakella itselläänkin 30-50% välillä. Nerokas plan pitää Imuri maalissa. Jos olisin Nieminen, pistäisin agenttini asialle ja nauraisin paskaisen naurun HIFK:lle keväällä, kun pelaisin sitä vastaan jonkun muun jengin riveissä.

Tänään kohtaavat ehdottomat valmentajasuosikkini Kalju Olmi ja Isonenäinen Olmi. Mieletöntä tunteidenpaloa on luvassa varmasti sekä kentällä että aitioissa. Olisikohan Kai Rautio tunnetumpi Oulun hallissa kuin Nordiksella? Meillä sen tuntee n. 3% vastaantulijoista mukaanlukien HIFK:n joukkue. Itse asiassa epäilen hänen olemassaoloaan.

Tästä tuherretaan väsynyt tasapeli ja jompikumpi sitten vie jatkoajalla lisäpisteen. Jännää.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Vähän semmoinen fiilis että tänään Raksila herää horroksestaan! IFK, perjantai sekä KJ luulisi olevan aika hyvä kolmikko tähän. Luulen myös että nähdään erittäin vauhdikasta kiekkoa kun KJ piiskaa joukkonsa parhaimpaan ja sen myötä myös verkkokin heiluu. Kummatkin tekee ainakin 3. Lisäksi tunnetta on pelissä takuulla ja nähdään paljon torikokouksia ei olisi ihme vaikka pari dumariakin ajeltaisiin pystyyn, sen verran kovaa peliä odotan !! :)
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
No, sehän on selvää, että ifk:n täytyy lähteä "omalla" pelillä voiton jahtiin. Ei ifk:n materiaalilla vain pelata mitään muniinpuhalluskiekkoa. Jos muniinpuhaltamis kilpailuksi (= neppailua, ilman kontaktia), niin kaikille on selvää, että 3 pistettä jää Ouluun. JOS taas peli etenee fyysisenä, niin ifk:lla on mahdollisuudet napata 3 pistettä. Tämä johtuu samasta materiaalierosta, joka takaa Kärpille voiton, jos satutaan neppailemaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lisäksi tunnetta on pelissä takuulla ja nähdään paljon torikokouksia ei olisi ihme vaikka pari dumariakin ajeltaisiin pystyyn, sen verran kovaa peliä odotan !! :)

Gooni-Laakkonen ei enää valitettavasti pelaa meillä, joten tuomarit saavat olla rauhassa. Ja Kärpille voi ruuvata vaikka nyt jo samantien 3 maalia tauluun. Ottelu alkaa HIFK:n kannalta 0-3 -tilanteesta.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Backman pelais tietty kokoajan jos olis terve.. Luojan lykky, että se tumppu on sairastuvalla

Onneksi Vesku hoitelee sentään meille pisteet kotiin

Backman pelasi hyvän pelin tiistaina, harmi että loukkaantui heti sen jälkeen. Muutenkin mielestäni pelannut vähäisellä peliajalla paljon paremmin kuin nettipalstoilta lukien voisi luulla.

Veskun tervehtyminen on hyvä juttu, pelannut loistavat viimeiset viikot. Viimeksikin tärkeää maskipelaamista ja hyvin hankittu jäähy Tapparalle (vieläpä ihan aiheestakin tällä kertaa!).
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Hyvinhän se lähti; 2-0 ja sillai...

...ja siten Nybondaksen kauden tavoite (hankinnoista päätellen se on: päästä Jokipoikia vastaan karsimaan) alkaa jälleen olla lähempänä. Mutta täytyyhän Nordiksellekin saada pudotuspelitunnelmaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tästä tuherretaan väsynyt tasapeli ja jompikumpi sitten vie jatkoajalla lisäpisteen. Jännää.

Oletko yllättynyt, JHag, että osuit oikeaan?
-En mä nyt tiedä, lähdin ennustuksessa nöyrästi oman pään kautta.

Niin, ja pelihän on 0-1. Vielä puuttuu Kärpiltä 1 maali 0-0:sta

Tämän heitit otteluketjussa tilanteessa 2-0. Viittasitko tällä siihen, että Pitkämäelle menee aina vähintään 3 maalia?
-Kyllä vaan. Lisäksi mietiskelin sitä, että pystyykö Pitkämäki yli 90% torjuntoihin vielä tällä kaudella
Ei pystynyt, vähän päälle 81% tänään
-Pitää paikkansa, mutta ei niitä olisi ottanut Brodeurkaan. Lisäksi meidän paskat pakit eivät auttaneet. Paitsi maalinteossa, Honkanen 2-2.
Haluaisitko todeta lopuksi vielä, että kausi on pitkä ja yhä on mahdollisuuksia vaikka mihin ja pikkuhiljaa pojat löytävät Nokan ohjauksessa kyllä hyvän pelisysteemin?
-Kyllä haluaisin
No, ole hyvä!
-Kausi on pitkä ja yhä on mahdollisuuksia vaikka mihin ja pikkuhiljaa pojat löytävät Nokan ohjauksessa kyllä hyvän pelisysteemin
Sehän oli hyvin sanottu. Olisiko sinun mielestäsi paikallaan todeta vielä ikäänkuin tämän ottelun niitiksi, että ei tässä maalivahtiin hävitty ja joka jätkä voisi katsoa peiliin?
-Joo, kyllä se voisi olla hyvä naulaus tähän loppuun
No mutta olehan hyvä, anna palaa!
-Ei tässä maalivahtiin hävitty ja joka jätkä voisi katsoa peiliin
 
Pistäkää raporttia te paikallaolijat. Oliko Nenä punainen ja Kalju kiiltävä?

Nenä oli valkoinen ja kiilsi, eipä Nenä reagoinut kotikatsomon hiillostukseen mitenkään. Toisin oli muutamien pelaajien kohdalla.... I.Heikkinen neiteili ja lisäksi vielä kivasti provosoitui vaihtoaition takaiseen fanilaumaan. Eikä ihan ainoa ollut....IFK ei kaatunut siiheen vaan Nenän brändin mukaiseen ei taklata mutta itketään jos toinen taklaa tyyliin.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Paitsi maalinteossa, Honkanen 2-2.

On se mielenkiintoista, että kiekollisen liiderin hommaan on ilmoittautunut jo miliisikin, huh huh! Aika kädetön on puolustus...
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Erikoispisteet tänään IFK:n Ilkka Heikkisen esityksestä. Kaksi ensimmäistä kaatumista tuottivat yhden ylivoiman IFK:lle. Tässä vaiheessa ajattelin kaverin olevan näitä kaatuilijoita, joita aina löytyy (kutsutaan heitä vaikka keksityillä nimillä "Kuhta" tai "Leino" - tai vaikkapa "Viitakoski" tai "Ojanen").

Seuraavissa kahdessa tilanteessa mies kuitenkin kaatui aivan omia aikojaan ilman kontaktiakaan, ja oman joukkueen kannalta pahoissa paikoissa. Eikä vastustajaa ollut lähelläkään.

Olikohan paremmat luistimet jääneet Helsinkiin?

Itse ottelu oli tasainen, vaikkakin Kärpät vei ehkä 55%:a ajasta. 1.erässä tuomarit olivat hyviä ja vihelsivät lähes kaiken mailapelin pois. Toisessa erässä linja sekosi ja lopun aikaa ei enää tiennyt mistä jäähyjä tulikaan. Harmittava juttu, 1.erän tuomarointi oli tämän kauden parasta Raksilassa.

Pitkämäki oli mielestäni hyvä IFK:n maalilla. Myös Tarkki pelasi ihan hyvän pelin.

Jatkoaika oli varmaankin oikea ratkaisu ottelussa. Harmi että intensiteetti laski kolmannessa erässä molemmin puolin.

Miksi muuten Hirso käy aina niin kuumana Raksilassa? Joukkueesta riippumatta. En ymmärrä. Kävi kuumana jo aivan pelin alkaessa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lta vietiin sitten voitto, kun tuomarit eivät uskaltaneet tuomita rangaistuslaukausta Kankaanperän tilanteesta. Ei mikään yllätys, että näin kävi juurikin Oulussa. Hieman harmittaa, että läpiajoon pääsi perusrehti Kanki Kankaanperä, sillä komealla kaatumisella tuosta olisi napsahtanut rankkari. Muutenkin joku vähän nopeampi sälli olisi kerennyt paremmin karkuun puolustajilta. Mutta kuten Oulussa tavataan sanoa, menevät nämä tuomarivirheet pitkässä kaudessa pääosin tasan.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
IFK:lta vietiin sitten voitto, kun tuomarit eivät uskaltaneet tuomita rangaistuslaukausta Kankaanperän tilanteesta. Ei mikään yllätys, että näin kävi juurikin Oulussa. Hieman harmittaa, että läpiajoon pääsi perusrehti Kanki Kankaanperä, sillä komealla kaatumisella tuosta olisi napsahtanut rankkari. Muutenkin joku vähän nopeampi sälli olisi kerennyt paremmin karkuun puolustajilta. Mutta kuten Oulussa tavataan sanoa, menevät nämä tuomarivirheet pitkässä kaudessa pääosin tasan.
Noista vihelletään niin harvoin, että johan syyn taas löysit. Tuomarilinja oli sekava ja mm. yksi naurettava HIFK:n hyppy (josta yllä jo mainititinkin) tuotti jäähyn.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Noista vihelletään niin harvoin, että johan syyn taas löysit. Tuomarilinja oli sekava ja mm. yksi naurettava HIFK:n hyppy (josta yllä jo mainititinkin) tuotti jäähyn.

Näin enemmän kuin yhden! Hirscho kävi kuumana pelin alusta asti. Hänhän oli jäähylläkin kun Kärpät maalasi 1-0. Loppuhetkillä läimi mailalla jäähän turhautuneena..

Onnistunut peli. Kotiotteluna tosin olisi voinut realistisesti odottaa kolmea pistettä. Tästä on kuitenkin erittäin hyvä jatkaa sunnuntaina Narreja vastaan kotiluolassa..

+ Andersson oli loistava.
+ Juhis veti pakkeja nippuun oikein kunnolla, viimeinen silaus vaan puuttui (taas..)
+ Ohtamaa otti roolia

Kaikenkaikkiaan varsin hyvä kiekkoperjantai, kiitos Kärpät!
 
IFK:lta vietiin sitten voitto, kun tuomarit eivät uskaltaneet tuomita rangaistuslaukausta Kankaanperän tilanteesta. Ei mikään yllätys, että näin kävi juurikin Oulussa. Hieman harmittaa, että läpiajoon pääsi perusrehti Kanki Kankaanperä, sillä komealla kaatumisella tuosta olisi napsahtanut rankkari. Muutenkin joku vähän nopeampi sälli olisi kerennyt paremmin karkuun puolustajilta. Mutta kuten Oulussa tavataan sanoa, menevät nämä tuomarivirheet pitkässä kaudessa pääosin tasan.


Rankkarin paikka se oli, mutta ei ole ensimmäinen kerta, kun ei rankkaria vihelletä. Se suorastaan pelottaa tuomareita. Sellaista paikkaa ei olekaan, että liigan tuomarit eivät jättäsi sitä viheltämättä, joten on vain vitun turhaa alkaa selittelemään "ei mikään yllätys, että näin kävi juurikin Oulussa".

HIFK:n voiton vei kilpikonnapuolustus ja Tuomas Tarkki. Oman osansa siihen tuo HIFK:n jäähyily. Eikä sovi unohtaa hyökkääjiä, jotka eivät etsikkoaikana sitten laita sitä limppua reppuun.

Lyön mummostani vetoa, että Kärpät pelasi puolustusvoittoisen lopun juurikin johtoaseman ansiosta. Siitä on valitettavasti tullut Alatalon tavaramerkki. Jos yhteen rankkariin kaatuu 60 min, niin on se saatana kumma.
 
Sen verran pitää HIFK faneille sanoa, että tekstitv raportin perusteella ei ainakaan kannata lähteä teilaamaan omia.

HIFK pelasi hyvän ja tasaisen pelin. Toisen erän pikkupoikamainen kurittomuus mielestäni maksoi paljon. Tietyt pelaajat joutuivat tahkoamaan monta minuuttia putkeen alivoimalla, ja se ei voi olla näkymättä loppupelissä.

HIFK pelasi hyvää kiekollista peliä. Se oli kiekon kanssa rohkea ja loi paikkoja. Jos pitää jäähyilyn lisäksi nostaa toinen negatiivinen asia, niin maaliteossa kyllä pitäisi olla tappamisen meininkin. Silloin hyvä heiluu. Kuuselan maali oli hyvä esimerkki siitä, että pelaaja haluaa laittaa sen kiekon sisään. Samaten jatkoaikamaali. Jotenkin tuntuu, että Bates on porukan ainoa joka tekee paikasta maalin, vaikka onkin syöttelijänä toistaiseksi kunnostautunut enemmän.

Kip Brennanista pitää sen verran sanoa, että HIFK:n hyökkääminen oli heti paljon parempaa, kun miestä ei enää kentälle laitettu. Sellainen ylimääräinen kohkaaminen jotenkin loppui, ja muutkin pelaajat alkoivat kiinnittää huomiota enemmän olennaiseen. Sääli meidän kannalta tosin. Vaikka joku voisikin perustella, että "eihän siellä yksikään kärppä uskalla tehdä mitään kun brennan on jäällä" niin eiköhän saman asian aja vaikka kuka, joka osaa lisäksi pelata. Näen itse tosin Brennanin tarpeellisuuden, mutta vähän erilaisia joukkueita vastaan, tai tarvittavissa tilanteissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös