Pe 5.10.2012 Tappara-Jokerit

  • 15 445
  • 63

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
No niin, alkukauden kenties odotetuin kohtaaminen on ovella. Tapparalla on pitkästä aikaa kilpailukykyinen joukkue kasassa ja vastaan iskee parilla NHL-staralla ryyditetty Jokerit. Henkilökohtaisesti tämä olisi ollut hieno matsi ilman Filppulaa ja Karlssoniakin mutta eipä noiden mukanaolosta haittaakaan ole.

Alkaneella viikolla kumpikin on kohdannut HIFK:n ja molemmat ottelut nähneenä odottelen tästäkin hyvin tasaista matsia. Tappara haki kolme pistettä Helsingistä nöyrällä vieraspelaamisella, kun taas Jokerit oikeastaan dominoi eilen, vaikka numerot kertovatkin jostain muusta.

Kotijoukkueen osalta on helppo sanoa, että alun pienen pettymyksen jälkeen peli on parantunut jatkuvasti pienin askelin. Puolustuspeli on koko kentän tasolla hyvää ja etenkin keskialueen puolustaminen toimii erinomaisesti. Helsingissä oli merkkejä myös siitä, että ylivoima alkaa pikkuhiljaa loksua paikoilleen. Eniten kehitettävää on kuitenkin yhä sekä ylivoimapelissä, että yleensä pitkien hyökkäysten rakentamisessa.

Jokereiden osalta eilinen peli oli ensimmäinen jonka heiltä näin tällä kaudella ja sen voisi tiivistää sanaan tehottomuus. Joukkue nimittäin loi paljon hyviä maalipaikkoja mutta maalinteko tökki kunnolla. Joukkue on taitava ja pelaa hyvällä rakenteella, ja pystyy avaamaan sekä hitailla, että nopeilla lähdöillä. Taitoa löytyy paljon ja Jokerit myös laukoo paljon.

Onkin mielenkiintoista nähdä minkä taktiikan Jukka Rautakorpi valitsee. Tappara on saavuttanut voittonsa tiukalla puolustuspelillä ja yksittäisillä hyökkäyspään väläytyksillä. Kotiotteluissa "haaste" tulee monesti siinä, että lähtökohtaisesti odotetaan joukkueen vievän peliä mutta aina se ei ole kuitenkaan paras lähtökohta.

Seuraa heitä:

Tappara:


Aleksander Barkov Jr: Maaginen kaveri, piste. Barkovin peliä on huima katsella. Jatkuva pelivalmius, luonnollinen pelaamisen rytmi, loistava tekniikka ja nopea peliäly ovat tehokas yhdistelmä missä vaan. Lisäksi Barkov on jo liigatasolla vahva pelaaja ja voittaa kulmapelejä kuten isänsä konsanaan. Tapparan hyökkäyksen sielu tällä hetkellä.

Ville Nieminen: Varmaan ilmiselvä valinta mutta Nieminen loistaa Barkovin rinnalla ja sama menee myös toiseen suuntaan. Nemo on ollut aina jokseenkin aliarvostettu peliälynsä osalta mutta kyllähän kyseessä on huippupelaaja sillä saralla.

Juha Leimu: Leimu on tällä hetkellä joukkueen paras puolustaja. Pelaa hyvällä itseluottamuksella rohkeaa ja virheetöntä lätkää. Puolustuspelissä Leimu on ollut jopa yllättävän hyvä ja hyökkäyspelissä tärkeä palanen etenkin ylivoimilla.

Jokerit:


Erik Karlsson: Pakko se kaveri on mainita tässäkin. Ei ollut HIFK:ta vastaan mitenkään erikoisen maaginen mutta jo rutiinitaso kertoo minkä luokan pelaaja on kyseessä. Kiekollisena aivan kuningasjätkä, suosittelen imemään oppia niin paljon kuin suinkin. Karlssonille on mahdoton syöttää kiekkoa huonoon asentoon.

Ilari Filppula: Velipoikaa arvostan Suomen tämän hetken top 3-pelaajana mutta eiliseltä pisti silmään nimenomaan I.Filppulan elegantti pelaaminen. Kultapotta päässä, pää pystyssä ja selkä suorana, näkee kentän loistavasti. Tyylikäs ykkössentteri jonka Tappara tulee huomioimaan paksulla tussilla.

Ossi Väänänen: SM-Liigan paras puolustaja, jos tuota Ruotsin lahjaa ei lasketa. Väänänen dominoi kiekon kanssa ja ilman, tekee käytännössä aina oikean ratkaisun ja on siten henkisellä puolella erittäin iso pelaaja Jokereille. Väänäsen pelaamista kannattaa seurata aina, etenkin sitä miten hän hoitaa paineen alla kiekollista pelaamista.

Tulosveikkaus:

Tuskin nähdään isoja maalimääriä. Tappara luottaa vanhoihin aseisiin ja Jokerit arvatenkin lähtee hieman passiivisemmin peliin kuin eilen. Mikäli mitään jäähysirkusta ei tule niin, uskon, että jäädään alle 5,5 maalin. Tappara 2,3-Jokerit 1,2,3.
 
Viimeksi muokattu:

Deptula

Jäsen
Kyllä Tappara on jo ennakkosuosikki siltä kantilta että Jokerit pelasi eilen ja ykkösketju+Karlsson pelasi isot minuutit. Toivottavasti jalka kulkee, niin pysytään pelissä ja voittotaistelussa mukana.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tamperelaisyleisölle tulee tänään tosiaan hieno mahdollisuus nähdä liigan kaksi kenties parasta pelaajaa livenä, kun Erik Karlsson sekä Valtteri Filppula tänään Manseen saapuvat. Onhan kotijoukkueenkin paidassa tietysti mm. sellaisia pelimiehiä kuin Alexander Barkov ja Ville Nieminen, joita kelpaa tulla paikanpäälle katsomaan. Toivottavasti yleisö löytää hallille, sillä mielenkiintoinen ja tasainen kamppailu on ennakkoon luvassa.

Ennen kauden alkua useimmat ennakot laittoivat molemmat joukkueet neljän kärkeen, joten tähän peilaten, molempien joukkueiden alkukausi on ollut pettymys. Jokereilla osa syy heikolle sarjasijoitukselle on ollut lukuisat loukkaantumiset, jotka eivät näytä hellittävän. Tapparalla suurin ongelma on ollut otteiden ailahtelevaisuus. Kärppä-peliä lukuunottamatta Tappara ei ole pelannut yhtään ehjää 60-minuuttista eikä oikeastaan edes 50-minuuttista. Yleensä ongelmana on ollut toinen erä, jossa vastustaja on iskenyt tasoitus- tai johtomaalit. Tapparalla on kotiotteluista ainoastaan yksi voitto Ilveksestä ja Jokereilta vielä kolmen pisteen vierasvoitto puuttuu, toivottavasti vielä tämän illan jälkeenkin!

Nämä joukkueet ovat pelanneet viime vuosina Hakametsässä siten, että yhdeksästä viime liigakohtaamisesta Tappara on voittanut viisi, Jokerit kolme ja kerran ollaan menty jatkoajalle. Yleensä pelit ovat olleet melko vähämaalisia, enkä olisi hirvittävän yllättynyt, mikäli tänäänkin alle 5.5 maalin jäätäisiin. Kokoonpanot ilmoitetaan myöhemmin, mutta en usko, että Tappara lähtee voitokkaan IFK-ottelun jälkeen suurempia muutoksia tekemään eli todennäköisesti näillä mennään:

61 Chris Connolly - 40 Jarno Koskiranta - 74 Antti Erkinjuntti
17 Ville Nieminen - 16 Aleksander Barkov - 25 Henrik Haapala
21 Jerry Ahtola - 85 Jussi Makkonen - 38 Sami Venäläinen
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 81 Jukka Peltola

6 Pekka Saravo - 83 Teemu Aalto
56 Kalle Kaijomaa - 18 Tuukka Mäntylä
12 Markus Kankaanperä - 9 Juha Leimu

58 Pekka Tuokkola
(77 Juha Metsola)

Voi tosin olla, että peräkkäispeleistä johtuen joko tänään tai huomenna nähdään Metsola maalilla. Terveystilanne on kotijoukkueen osalta hyvä, sillä sairastuvan puolella ei ole avainpelaajista ketään. Niclas Lucenius, Jesse Jyrkkiö sekä Jussi Halme ovat tietääkseni edelleen LeKin riveissä. Miikka Männikkö puolestaan lähti hakemaan peliaikaa Växjö Lakersistä.

Tuomareina ovat tänään Antti Boman sekä Teemu Salminen.
Veikkauksen kertoimet illan otteluun: 2.20-4.15-2.50.

Kolme syytä miksi Jokerit voittaa:

* Yksilöitaito.
* Tapparan passiivinen ja tilastollisestikin SM-liigan huonoin alivoimapeli antaa Jokereille ratkaisun avaimet.
* Lämsä palaa penkin taakse.

Kolme syytä miksi Tappara voittaa:

* Jokereilla takana paikallispeli eiliseltä.
* Jokerit ei onnistu pysäyttämään "Ville ja pojat"-ketjua.
* Tappara saa pidettua Jokereiden tähtipelaajat pihdeissä.

Katsotaan miten käy. Kello 18.30 kiekko putoaa jäähän ja toivottavasti paikalla hallissa on yli 6000 henkeä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit tänään:

51 Valtteri Filppula – 81 Ilari Filppula – 12 Steve Moses
25 Jarkko Ruutu – 86 Teuvo Teräväinen – 6 Teemu Pulkkinen
9 Alexander Ruuttu – 22 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask
71 Saku Salminen – 55 Henri Heino – 93 Jiri Veistola

63 Esa Lindell – 4 Ossi Väänänen
21 Teemu Eronen – 65 Erik Karlsson
2 Jeremy Dehner – 3 Petteri Lindbohm

33 Frans Tuohimaa AM
37 Eero Kilpeläinen

Eli Tuohimaa saa (odotetusti) peliaikaa ja KiVan Jiri Veistola korvaa eilen taklaustilanteessa itsensä aivotäräyttäneen Lambergin. Muuten sama kokoonpano kuin eilen julleja vastaan.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Hyvin hankala peli edessä. Tapparalla näyttäisi olevan paketti hyvin kunnossa. Hyökkäyksessä Barkov jr., puolustus suht tasapainoinen ja maalissa hyvin pelannut Tuokkola. Lisäksi menneinä vuosina ei tuolta kyllä ole pisteitä kovin usein meille päin lähtenyt (poislukien viime vuonna, kun Tappara kyntäs oikein huolella).

Meillä tänään maalissa Tuohimaa. Usein tälläisissä peleissä (Kilpi kakkosena, ei loukkaantuneena) Tuohimaa on yllättänyt ja pelannut todella varmaan peliä. Toivottavasti tänäänkin, koska vyörytystä kyllä tulee. Pari erää varmaan jaksetaan, mutta kolmannessa varmaan alkaa jo painaa eilinen. Karlsson viiletti eilen 30 min ja Vilppula vajaa 27 min. Änärijätkät saa roolia. :) Myös Veistolan otteita seurataan mielenkiinnolla, vaikkakin minuutit jäävät varmaan pieniksi. Muuten eilisellä kokoonpanolla mennään. Meidän peli on hyvin hanskassa ja maalipaikkoja tulee tässäkin pelissä paljon, joten paikoista sisään ja boxista pois, niin pinnoja voi olla tuliaisina.

10 kaveria pois...luulis näkyvän. :) Koutsit saadaan sentään tähän peliin takas. Tulosveikkaus Tappara 3,4,5 - Jokerit 2,3,4
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
61 Chris Connolly - 40 Jarno Koskiranta - 74 Antti Erkinjuntti
17 Ville Nieminen - 16 Aleksander Barkov - 25 Henrik Haapala
21 Jerry Ahtola - 85 Jussi Makkonen - 38 Sami Venäläinen
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 81 Jukka Peltola

6 Pekka Saravo - 83 Teemu Aalto
56 Kalle Kaijomaa - 18 Tuukka Mäntylä
12 Markus Kankaanperä - 9 Juha Leimu

58 Pekka Tuokkola
(77 Juha Metsola)

Ei se ihan osunut. SM-liigan sivujen mukaan Ahtola pelaa ykkösessä ja Connolly kolmosessa, mutta muuten mennään samoilla kuin IFK:ta vastaan. Toivottavasti tällä muutoksella saadaan molemmista kentistä enemmän irti.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Hieman alavireisesti sujuneet kotimatsit (pl. Ipa) saavat luvan loppua tänään. Connolly ja Ahtola vaihtoivat siis paikkaa, toivottavasti nyt löytyy tehoja ykköseen ettei tarvi teinien kannatella joukkuetta illasta toiseen. Itse olisin ehkä pitänyt Connollyn ykkösessä ja vaihtanut Erkinjuntin Ahtolaan, mutta pääasia, että jotain muutosta tuli. Pakeilta kaivattaisiin myös tulitukea maalien muodossa. Filppulat ja Moses kuriin, niin olemme lähellä voittoa.

Medioissa on vähälle huomiolle jäänyt "lämpöinen" vai pitäisikö sanoa helposti lämpiävä kolmikko Ville Nieminen-Jarkko Ruutu-Markus Kankaanperä. Kuka sytyttää roihun, vai tuleeko se Tuukka Mäntylän muodossa, joka on varmasti viritellyt tähtäimet kohti NHL-apuja? Valtonen ja Lämsä palaavat käskyttämään, vaikuttaako miten...?
Meidän etu on tietysti se, että Jokerit pelasivat vajaa vuorokausi sitten ja vielä derbyn. Se on varmasti keventänyt joukkueen voimavaroja, varsinkin kun tiedetään tämä hämmästyttävän kokoinen vemppa-osasto.

Yleisömäärän soisin alkavan seiskalla.

Voitto tai kuolema!
 

Madfexx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itsekin hommasin liput illan peliin ihan pelkästään Karlssonin takia ja olin yllättynyt, kuinka vähän paikkoja oli hallissa enää vapaana. Ilmeisesti Tappara kiinnostaa tällä kaudella aiempaa enemmän ja saattaa joukossa olla tänään myös muita kaltaisiani Norris-voittajaa katsomaan saapuvia.

Taidampa kannustaa tänään Tapparaa voittoon, mutta toivon silti Karlssonin tekevän kentällä näyttäviä suorituksia ja jopa yhden tai kaksi pyyriä.
 

Fordél

Jäsen
Hitto kun kyseessä ei ole tv-peli, sillä olisi ollut mukava nähdä miten Jiri "tsekki" Veistola pelaa päästessään pitkästä aikaa taas liigaan. Korvaa varmasti enemmän kuin hyvin Lambergin energisenä pelaajana, joka laittaa taatusti kaiken peliin. Toivottavasti ei läiky yli. Mutta raportoitaaks matsin näkevät, että miten Veistola pärjää. Kaveri on helppo tunnistaa pehkostaan...
 

Jeffrey

Jäsen
Olipahan sangen hienon analyyttisen ihailtavaa tekstiä Tampereen kirjoittajilta! Oikein ilo lukea tällaistakin tekstiä välillä. Jotenkin tuntuu siltä, että Jokereita kohtaan vallitsee usein lynkkaus mieliala, ja sitä tulee sitten heti itsekin oltua sota asemissa.

Paljon on jo sanottu pelistä ja mitä seurata. Itse sain tällä erää tyytyä sipsipussien voimaan, kun seuraksi lupautunut avokki on turhan sairaana Tampereen reissua varten.

Itseäni Tapparasta kiinnostaa lähinnä Barkov Jr. Ihan jo junnujen kisoja silmälläpitäen. Meidän Teuvo on ollut tälläkaudella varsin jäissä. Vaikka ihan hyvin onkin pelannut niin tehot karttavat sen viimeisen ratkaisun ollessa järjestäen huono. Kiva nähdä näitä meidän nuoria toivoja tuolla pistepörssin kärkipaikoilla.

Osaisiko joku kertoa enemmän tuosta Barkovin taustasta. Googlella ei nopeasti selvinnyt. Eli onko hän puhtaasti suomalaistunut venäläinen. Vai onko juuria syvemmällä esim. inkeriläisyyttä yms. Tai mikä miehen on aikanaan suomeen tuonut. Siperiasta ilmeisesti kotoisin joten siinä riittää jo syytä. Suurin osa neuvostoliiton hajoamisen jälkeen muualle maailmaan lähteneistä venäläisitä taitaa juuri olla siperiasta alunperin.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Osaisiko joku kertoa enemmän tuosta Barkovin taustasta. Googlella ei nopeasti selvinnyt. Eli onko hän puhtaasti suomalaistunut venäläinen. Vai onko juuria syvemmällä esim. inkeriläisyyttä yms. Tai mikä miehen on aikanaan suomeen tuonut. Siperiasta ilmeisesti kotoisin joten siinä riittää jo syytä. Suurin osa neuvostoliiton hajoamisen jälkeen muualle maailmaan lähteneistä venäläisitä taitaa juuri olla siperiasta alunperin.

Kaverihan syntyi Tampereella -95, joka ei vielä aivan Siperiassa asti ole. Isä-Barkov tuli pelaamaan jääkiekkoa Tampereelle ja näin sitten poikansakin syntyi syntyperäiseksi suomalaiseksi. Tosin Barkovilla taitaa olla kaksoiskansalaisuus. Sukujuurista en tiedä, olettaisin niiden olevan pitkälti Venäjällä.
 

Jeffrey

Jäsen
Kaverihan syntyi Tampereella -95, joka ei vielä aivan Siperiassa asti ole. Isä-Barkov tuli pelaamaan jääkiekkoa Tampereelle ja näin sitten poikansakin syntyi syntyperäiseksi suomalaiseksi. Tosin Barkovilla taitaa olla kaksoiskansalaisuus. Sukujuurista en tiedä, olettaisin niiden olevan pitkälti Venäjällä.

Meneekö provona vai pidetäänkö täällä ihmisiä oikeasti näin tietämättöminä ja avuttomina?
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Todella hyvä vieraspeli Jokereilta, lukuunottamatta sitä yhtä mustaa minuuttia, jossa kaveri unohdettiin siivota maalinedustalta. Aikalisä ja paketti pysyi kasassa loppuun asti.

Tiivistettynä Jokereilta 52 minuuttia täydellistä vieraspeliä: aggressiivinen karvaus, vahva kiekkokontrolli ja tiivis viisikko niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Tappara ei oikein päässyt omista pois eikä niin hyville maalipaikoille, vaikka niitäkin pari oli.

Näyttää siltä, että kaikki Jokerien pelaajat tietävät missä pitää olla ja mitä pitä tehdä. Tästä on todella hyvä jatkaa. Nuoret paikkaavat loukkaantumisia hyvin, varsinkin Salminen pelaa kuin vanha tekijä. Lindell ja Lindbolhm pärjäävät myös aivan hyvin. Tuohimaalta hyvä peli, ei oikein voinut maaleille mitään.

Lämsä & Valtonen palasi ja kyllä siellä peluutus muuttui heti. Kuumat kaverit pelasivat ja varsinkin Valtonen ohjeisti äänekkäästi siellä penkillä.

Tuomarilinja oli todella salliva, eikä mistään vihelletty jäähyjä. Koukkia ja estää sai, mutta sitten siellä toinen tuomari päätti antaa Mäntylälle jäähyn Jarkon estämisestä, ei ollut linjan mukainen vihellys. Molemmilta jäi viheltämättä selviä jäähyjä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jokereilta suht kylmä ja vakuuttava esitys. Rikolliset vaihtoaitoissa hoitivat homman hyvin, paitsi lopun vaihtovirhe meni kait Virran (ei rikollinen) piikkiin. Kiitos.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tappara oli ihan järkyttävän paska. 2,5 erää sellasta muniin puhaltelua että luulin koko joukkueen olevan Erkinjuntteja täys. Oksettava esitys suorastaan. Barkovin ketju sentään yritti, Mäntylä huono, Kaijomaa surkea jne. Yleisöparka.
Jokerit teki mitä tarvitsi. Komea syöttö karlssonilta maalinkulmalle. Filppulat oli rautaa. Jos pelit olis tälläsiä, en kävis näissä todellakaan. Varmaan vartti seisottiin Tapparan maalintakana ja siinä lähellä. Karmeeta sontaa.
 

Raymo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Nimo, Lecter
Tuomarilinja oli todella salliva, eikä mistään vihelletty jäähyjä. Koukkia ja estää sai, mutta sitten siellä toinen tuomari päätti antaa Mäntylälle jäähyn Jarkon estämisestä, ei ollut linjan mukainen vihellys. Molemmilta jäi viheltämättä selviä jäähyjä.
Nyppimään jäikin linjasta vain tämä Mäntylän jäähy, mikä ei minunkaan mielestäni ollut linjan mukainen, ja kaatoi lisäksi Tapparan takaa-ajohaaveet.

Mutta kaiken kaikkiaan erittäin hienoa vieraspeliä Jokereilta ja ansaitut pisteet. Tappara oli ensimmäisen erän jälkeen täysin kusessa hyökkäkseenlähtöjensä kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todella hyvä vieraspeli Jokereilta, lukuunottamatta sitä yhtä mustaa minuuttia, jossa kaveri unohdettiin siivota maalinedustalta. Aikalisä ja paketti pysyi kasassa loppuun asti.

Tiivistettynä Jokereilta 52 minuuttia täydellistä vieraspeliä: aggressiivinen karvaus, vahva kiekkokontrolli ja tiivis viisikko niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Tappara ei oikein päässyt omista pois eikä niin hyville maalipaikoille, vaikka niitäkin pari oli.
Oli kyllä hyvä peli Jokereilta ja etenkin tuon 52min. Itse aattelin ennen peliä, että häviävät pystyyn kun eilen kuitenkin oli peli, ja niinhän tuo vähän alkoikin. 2 erässä kun Jokerit karvasi syvältä niin, aattelin eivät voi jaksaa kovinkaan kauaa, mutta niin vain jaksoivat. Kolmannessa ohjauspelikin toimi hienosti, siihen vaihtovirheeseen saakka.

Pulkkiselta energinen peli ja hyvää tekemistä, joutui mielestäni hieman ansaitsemattomasti vilttiin kun menetti kiekon (kampattiin?) josta Tappara teki sen kolmannen maalin, noh ehkä se kiekko olisi pitänyt vain painaa vaikka väkisin yli sinisen.

Lindell ja Lindbohmi hyvää tekemistä. Alkavat pojat kasvaa ja tuottamaan sitä voittoa mitä näihin pääomiin on satsattu.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyppimään jäikin linjasta vain tämä Mäntylän jäähy, mikä ei minunkaan mielestäni ollut linjan mukainen, ja kaatoi lisäksi Tapparan takaa-ajohaaveet.
....

Toisaalta takaa-ajo taisi alkaa selkeästä takaapäin kampista mistä tappara sai kiekon ja maalin, kun olisi pitänyt antaa jäähy. Ehkä se jäi viheltämättä koska taisi jäädä 5s aikaisemmin viheltämättä jokereille jäähy. Toisaalta tuo Mäntylän tilanne oli samaa tasoa Erosen jäähytilanteen kanssa, mistä tosin jokerit teki alivoimalla.

Tasaisen paskaa tuomarointia siis.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lindbohm tulee olemaan vielä iso pala meidän pakistoa joku päivä. Iso, liikkuva, fyysinen ja peliälykäs, uusi Ossi. Muista meidän pelaajista pitää nostaa esille Steve Moses, joka on ollut jokaisessa näkemässäni pelissä loistava. Noilla jaloilla ja käsillä taituroidaan vielä monet hyvät muistot Jokerifanien mieliin. Tapparan puolelta jäi mieleen Ville Nieminen, mutta enemmän negatiivisessa mielessä. Se viikate jonka mies laittoi kun tuomari vihelsi pelin poikki Erosen jäähyn merkiksi oli oikeasti niin epäurheilijamainen, että suorastaan puistatti.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
7200 katsojaa eikä Tapparalla sitten mitään jakoja koko pelissä. Kyllä siellä taas kirosanat lentää tamperelaisissa kodeissa, kun 25 euroa tuli tähänkin laitettua. Muutenkin se kotivoitto voisi olla ihan helmi homma, vaikka nyt jo lokakuussa.

Nyt on helppo sanoa, että vastassa oli ensimmäinen oikein laatujoukkue ja kyyti oli kylmää. Valtteri Filppula oli ihan väärissä peleissä, olisi varmaan yksinkin pärjännyt yhtä Tappara-viisikkoa vastaan.

Mutta kyllähän tässä konkretisoituivat ne hyökkäysongelmat. Kun ei ole toimivaa hyökkäyspelikirjaa, niin tuollaiseen 0-5-trapiin törmää kuin seinään. Ja tämähän näkyy siinä, että pakit eivät tiedä mihin avata eivätkä sentterit osaa hakea eri tilanteissa oikein. Kulmissahan ei tänään ollut mitään saumaa (kuten ei aiemminkaan).

Sami Venäläinen oli Tapparan paras pelaaja, mikä ei ole hyvä asia. Ykkösketju edelleen pelaa jotain treenimatseja. Haapala sentään onnistui komeasti.

Jokerit siis todella hyvä ja nollasi Tapparan totaalisesti. Siinä on työsarkaa taas ensi viikolle, hommia riittää. Niin ja sitä ylivoimaa voisi edelleen koittaa vähän reenailla paremmaksi, vittu tuota seisoskelua ja lätyn heittelyä jaksa katsella.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyppimään jäikin linjasta vain tämä Mäntylän jäähy, mikä ei minunkaan mielestäni ollut linjan mukainen, ja kaatoi lisäksi Tapparan takaa-ajohaaveet.

Mielestäni tämä oli äärimmäisen suoraselkäinen vihellys tuomareilta. Harvoin he uskaltavat tuossa vaiheessa peliä viheltää jäähyjä enää takaa-ajavalle joukkueelle, mutta Mäntylä pelasi tilanteen niin idioottimaisesti, että tällä kertaa boksi kutsui. Jos Mäntylä olisi vaan mennyt seisomaan siihen luistelulinjalle, niin jäähyä ei olisi tullut, mutta Tuukka luisteli suoraan Ruutua päin, eikä jättänyt tuomarille muuta vaihtoehtoa. Ihan samaa sarjaa oli myös tuo Raskin estämisjäähy pelin alussa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toisaalta takaa-ajo taisi alkaa selkeästä takaapäin kampista mistä tappara sai kiekon ja maalin, kun olisi pitänyt antaa jäähy. Ehkä se jäi viheltämättä koska taisi jäädä 5s aikaisemmin viheltämättä jokereille jäähy.

Niin, ennen tuota kamppia Väänänen veti jäähynarvoisen poikittaisen kaverin selkään, joten ne koiruudet menivät tasan tuossa. Ja kyllähän Mäntylän jäähy oli linjanvastainen, mutta toisaalta myös jäähyn paikka. Linjaa ei ollut, joten jostain näitä jäähyjä päätettiin antaa. Jokerien onni, että Mäntylä joutui jäähylle.

EDIT: Ketkäs Jokerien ylivoimalla vetivät niitä yhden kosketuksen syöttöjä muutaman kappaleen peräjälkeen? Erik oli viivalla ainakin, komeaa katseltavaa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Linjasta sen verran, että jääkiekkoa seuraava ja syvästi Jokereita inhoava ystäväni sanoi, että Filppulat kärsivät linjasta eniten. Minunkin mielestä jäi viheltämättä useampikin jäähy.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin, ennen tuota kamppia Väänänen veti jäähynarvoisen poikittaisen kaverin selkään, joten ne koiruudet menivät tasan tuossa. Ja kyllähän Mäntylän jäähy oli linjanvastainen, mutta toisaalta myös jäähyn paikka. Linjaa ei ollut, joten jostain näitä jäähyjä päätettiin antaa. Jokerien onni, että Mäntylä joutui jäähylle.

Tuota ennen Nieminen tikkas mailalla Jokeri pelaaja ompelukoneen tavoin, jäähy olisi tuosta jo kuulunut, sen jälkeen meni tilanteen hyvittämisiksi.

Mäntylän jäähy oli niin selkeä, että ei sitä vain voinut jättää vain viheltämättä.

Edit. Yki: se Kolmio oli I Vilppula, Moses ja K King.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös