Pe 3.2.2012 TPS - Ilves

  • 4 875
  • 16

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Kaipa tuo pitää itse avata ketju, kun kukaan muu ei sitä ole vielä tehnyt.

TPS tänään:

Birner - Plihal - Tuomainen
Mojzis - Palmroth

Vahalahti - Mikus - Anttila
Scalzo - Ristolainen

Hattunen - Virtala - Suominen
Seppänen - Hirvonen

Kulmala - Laakso - Lehkonen

Ortio
Schwarz

Odotetunlaisia muutoksia, tai muuttumattomuutta. Hyökkäys jatkaa samassa koostumuksessa kuin aiemminkin. Puolustuksessa sen sijaan Ristolainen hyppää Vittasmäen pelipaikalle, joka putoaa pois kokoonpanosta. Uusi tuttavuus Hirvonen aloittaa Seppäsen parina. Ortio on tuotu ison lahden takaa takaisin ja aloittaa heti maalilla.

Ortiolle toivotaan heti onnistumista, vaikka tuon joukkueen takana joutuu muutamiin huippupelastuksiin, jos maalinsa aikoo puhtaana pitää. Erityistarkkailuun myös Hirvonen, jonka liikkeen riittävyydestä on esitetty pieniä kysymysmerkkejä.

Ilveksen otteista en oikein osaa sanoa mitään, keskiviikkona HPK oli ilmeisesti jopa jokseenkin keskinkertaisella pelillä vienyt pisteet, joten kyllä 3 pistettä on ehdoton minimitavoite meillekin.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilves on ollut jo usean vuoden ajan todella paha vastus Tepsille nimenomaan Turussa. Ilves pelaa Turussa lähes järjestäen sarjasijoitustaan paremmin. Viimeisestä 10 kotipelistä Ilvestä vastaan voitot Tampereelle 8-2. Tältäkin kaudelta mielessä on eräs 0-3 tulos. Marjamäki varsinkin on ollut Tepsille todella v-mäinen vastus. Samoin nämä nopeat kiiturit Rajala ym.

Tiukka peli tänäänkin tulossa, sen takaa jo Tepsin surkea maalintekotaito. Ilvestä ei voi aliarvioida, vaikka jumbona onkin. Tepsi tuskin tekee yli kahta maalia joten omiinkaan ei saisi mennä juuri ainuttakaan.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ilves tänään:

Rajala-Myttynen-Rask
Marjamäki-Keränen-Niinimäki
Korhonen-Kangasniemi-Kivimäki
Välimaa-Tuominen-Pellinen

Järventie-Tukio
Peltola-Jokipakka
Västilä-Bäckström

Wiikman
Toskala

Eli Marjamäki ja Niinimäki pelaavat jälleen samassa ketjussa. Ykkönen näyttää kyllä ihan hyvältä Rajalalla varustettuna, joten toivottavasti pojat onnistuisivat. Maali ei ois paha.

Sinänsä hauska, että Ilveksen hyvät otteet tuossa mainittiin, koska Ilveshän pelasi sen about 7 vuotta ilman voittoja Turussa kunnes lockout-vuonna Ilves Stefanin ja kumppanien johdolla otti sen voiton väkisin jatkoajalla. Oli muistaakseni vielä komea maalikin. Tuon jälkeen paletti sitten kääntyikin ihan päin vastoin ja Turusta on tuotu hyvällä prosentilla pisteitä.

Mutta kun palaa takaisin todellisuuteen, niin vaikea nähdä pisteiden tänään matkaavan Tampereelle. Todennäköisesti samaa tuskailua kuin muutkin pelit. Lauotaan se 40 kertaa ja tehdään kaverin molarista sankari. Samaan aikaan kaveri tekee sen tarvittavan pari maalia. 3-1 veikkaan ma.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hyviä päätelmiä ylempänä tehty, Ipa se on ollut Viljasiillon baarissa vaikea vastus Tepsille ja jotenkin vieraissa tamperelaiset syttyvät pelaamaan aktiivista lätkää.

Tärkeät pisteet kotijoukkueelle tarjolla, joten toivottavasti otteluun latautuminen on ollut myös sen mukainen. TPS pyrkii varmasti kiekkokontrollin mukaisesti hallitsemaan peliä ja myös luistimen tulisi liikkua, sillä Ipa tuskin tulee aivan lonnimis-vaihteella matsiin. Tepsin maalinteon tuskaa helpottaisi, jos saataisiin apinoita karisteltua heti ekassa erässä eli yksi tai vaikka mielellään kaksikin maalia saataisiin survottua Wiikmanin taakse. Sen jälkeen loppupeli voitaisiin pelata rentoutuneemmin, mutta edelleen sata lasissa.

-Kuopion ajoilta toisilleen tutut Seppänen-Hirvonen pakkiparina. Tästä voi olla montaa mieltä: toisaalta tuntevat varmasti miten kaveri pelaa, mutta aika virhealttiilta pakkiparilta kuulostaa sillä Hirvonen tulee kuitenkin suoraan mestiksestä tähän vauhtiin, jossa tilaa/aikaa on vähemmän. Ei teilata Pasia kuitenkaan heti ilman mitään näyttöjä.

-Ortsalle olisi tärkeää saada heti onnistuminen tähän matsiin, joka toisi lisää varmuutta loppukauteen sekä muutenkin otteisiin eikä mitään "11 sekuntia ja häkki värisee selän takana"-kokemuksia.

-Tuomainen siirretty ykköseen. Toivottavasti Goljatti osaa hyödyntää tämän sauman ja että nallekarhun peli toimisi yhdessä slaavien kanssa. Pahin skenaario on, että Tuomainen surffailee täysin pelin ulkopuolella, mutta jotenkin tuntuu, että parhaimmillaan tämä ketju voisi olla todella hyvä koska miehille on selkeä roolitus.

-Nyt yv:llä verkot vinkumaan!

Jatkoille mennään jossain tasalukemissa 2-2 varmaankin ja eiköhän Tepsi sen yhden pisteen kaavi itselleen vielä.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Urpon tv-pelistä odotan maalirikasta vääntöä jossa ei pelata supervarmaa unetuskiekkoa vaan virheitä ja koohotusta = maaleja.

TPS

Virran kiekottelutaktiikan tietävät kaikki. Ainoa ongelma vaan on ollut puolustajien kädettömyys jolloin peli ei aukene. Vittasmäki on räpeltänyt monta peliä itsekseen vastustajalle mutta on harmittavasti laitettu katsomoon ja Pasi Hirvonen on tilalla. Miinuspuolena tepsille Tuomainen on ykkösvitjassa. Kuinka monessa joukkueessa pääsee ykköskenttään jos on hitaat jalat ja kädet, mutta samalla ISO? Ortio iso kysymysmerkki. Rasmus Kulmalaa on ilo katsella, voisivat muutkin TPS:n pygmit katsoa junnusta mallia.

Ilves

Maalille rouhimistaktiikka on nätin näköistä mutta tulosta ei vaan tule. Sympatiapisteet ansaitseva Ilves tarvitsee Jesseltä hyvän pelin. Rajala-Myttynen-Rask pääsee myös paikoille mutta viimeistely on vaikeaa. Ilveksen alemmat kentät ovat melkoista kuraa. Uskon Wiikmanin ottavan useita game savereita

Pinnaclelle ilvestä 4,02 kertoimella.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Tähän voisi sepostaa ihan saman ennakon kuin Ässät-Tappara- otteluketjun avaaja, vaihdetaan vain joukkueiden nimet. Mikään ei ole niin varmaa kuin se että Ilves pistää TPS:n Turussa vähintään ahtaalle, yleensä ne kyllä ryöstävät koko pistepotin mukaansa. TPS on levännyt viikon, Ilves melko varma karsija ja organisaatio muutenkin aivan sekaisin joten Ipa vienee taas voiton?

Toivottavasti historia ei toista itseään vaan pelaajistonsa kuntoon saanut kotijoukkue hoitaa homman hallitusti kotiin. Joni Ortio varmasti uhkuu näyttöhaluja ja häneltä odotankin varmaa torjuntatyöskentelyä.
 

Melarus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Odotettavissa on jälleen iso annos kuraa Ilveksen toimesta ja vaikka Turku onkin sopinut Ipalle, niin voiton saaminen näyttää epätodennäköiseltä.

Koska kuitenkin välillä tekee hyvää olla yltiöoptimistinen niin veikataan nyt Ilveksen vievän kolme pinnaa 2-3 voitolla.

Tähän vielä väsyneet ennustukset.

Kangasniemi naputtaa ensimmäisessä vaihdossaan taululle 0-1. Rajala lisää johdon 0-2:een erän lopulla. Anttila kaventaa toisen erän alkajaisiksi ennen kuin kolme minuuttia on täynnä. Snaipperi Kivimäki vie Ilveksen 1-3 johtoon kolmannen erän puolivälissä. Vahalahti kuittaa tämän jo seuraavassa vaihdossa, 2-3. TPS rynnii loppuerän hullun lailla Ilveksen päätyyn, Ilveksen tyytyessä heittelemään pitkiä kiekkoja. Tolppaa lähemmäksi turkulaiset eivät kuitenkaan pääse ja lopullisen takaa-ajon katkaisee Ristolaisen ottama jäähy puolitoista minuuttia ennen päätössummeria.

Lehdistötilaisuudessa Virta kehottaa pelaajiaan katsomaan peiliin ja Hiitelä toteaa olevansa tyytyväinen pisteisiin vaikka itse peli olikin aivan helvetin huonoa. Tauolla Ilves keskittyy taas maalintekoharjoituksiin.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Todennäköisesti samaa tuskailua kuin muutkin pelit. Lauotaan se 40 kertaa ja tehdään kaverin molarista sankari. Samaan aikaan kaveri tekee sen tarvittavan pari maalia.

Ilveshän kuulostaa tuolla pohdinnalla jotenkin niin paljon tämän kauden Turun Palloseuralta.

Urpon tv-pelistä odotan maalirikasta vääntöä jossa ei pelata supervarmaa unetuskiekkoa vaan virheitä ja koohotusta = maaleja.

Maaleja, kun TPS ja Ilves ovat vastakkain? Okei, saatoit heittää ihan huumorilla, mutta tässä pelissä tuskin yli neljää maalia varsinaisella tehdään. Toki se on mahdollista, mutta joukkueet suht hyvin tietäen en pidä maali-iloittelua todennäköisenä. Sarjajumbo ja Tepsi ei tarkoita enää vain maaleja, vaikka joskus silloin ennen...
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
-Kuopion ajoilta toisilleen tutut Seppänen-Hirvonen pakkiparina. Tästä voi olla montaa mieltä: toisaalta tuntevat varmasti miten kaveri pelaa, mutta aika virhealttiilta pakkiparilta kuulostaa sillä Hirvonen tulee kuitenkin suoraan mestiksestä tähän vauhtiin, jossa tilaa/aikaa on vähemmän. Ei teilata Pasia kuitenkaan heti ilman mitään näyttöjä.

Toivottavasti Hirvonen on pelinlukutaidoltaan ja nopeudeltaan riittävä tälle tasolle. Seppänen pelaa itseään joka tapauksessa ajoittain ulos, ihan kuten Scalzokin, joten mielenkiintoista seurata mitä tästä tulee. Pessimisti voisi ajatella, että Ilves karkaa 2v1 hyökkäykseen voittomaalin tekoon, kun tämä pari taistelee kiekosta jossain hyökkäyspään kulmassa. Mutta eihän me semmosia...


-Tuomainen siirretty ykköseen. Toivottavasti Goljatti osaa hyödyntää tämän sauman ja että nallekarhun peli toimisi yhdessä slaavien kanssa. Pahin skenaario on, että Tuomainen surffailee täysin pelin ulkopuolella, mutta jotenkin tuntuu, että parhaimmillaan tämä ketju voisi olla todella hyvä koska miehille on selkeä roolitus.

Tuomainen kyllä pelasi tuossa "ykkösketjussa" jo aikaisemminkin. Sikäli häntä ei ole mihinkään "siirretty". Muutoinkin vaikutti jopa menevän maalin edustaa kohti, hieman ehkä semmoinen bambimainen kokoisekseen, mutta ei se nyt ihan täysin niitä kontaktitilanteitakaan vältellyt. No seurataan tänään lisää.

Miinuspuolena tepsille Tuomainen on ykkösvitjassa. Kuinka monessa joukkueessa pääsee ykköskenttään jos on hitaat jalat ja kädet, mutta samalla ISO?

Yritän vältellä tälläistä tekstipätkien irroittelua, joten pahoitteluni siitä jo etukäteen, mutta.

TPS:llä ei oikeastaan ole mitään selkeää ykkösketjua. Jos jokin sellainen pitäisi selkeästi esittää, niin kyllä se on tuo Vaha - Mikus - Anttila. Sikäli pelkästään ilmoitettujen ketjujen numeroihin tuijottaminen on turhaa. TPS:n hyökkääjistöä peluutetaan muutenkin hyvin tasaisesti. Kärkimiehistä Anttila pelasi viime pelissä vähiten 16:29 ja Birner eniten 17:42. Väliin mahtuivat vielä Plihal (16:34), Tuomainen (16:47), Mikus (16:53), Vahalahti (17:18) ja Laakso (17:33). AV:ta pelattiin 5:09 ja YV:tä 5:12, joten nekään eivät hirvittävää painotusta peliaikoihin aiheuttaneet.

Sikäli hieman turhaa ihmetellä Tuomaisen paikkaa "ykkösketjussa" ja kuvitella sen kertovan joukkueesta oikeastaan mitään.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Tuomainen kyllä pelasi tuossa "ykkösketjussa" jo aikaisemminkin. Sikäli häntä ei ole mihinkään "siirretty". Muutoinkin vaikutti jopa menevän maalin edustaa kohti, hieman ehkä semmoinen bambimainen kokoisekseen, mutta ei se nyt ihan täysin niitä kontaktitilanteitakaan vältellyt. No seurataan tänään lisää.

Kyllä se Tuomainen välillä unohtaa pehmeytensä ja puksuttaa maalille junan lailla. Ainakin TPS:aa vastaan muistan muutaman tilanteen.

Heh! Nyt meillä on Lempäälän jätti ja Lempeä jättiläinen!
 

Mal Davis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sellainen höntsäily tänään. Tepsiltä tasaisen vahva suoritus, Ilves oli puolestaan sanalla sanoen surkea. Ortiolle helpohko nollapeli, yllätti minut rauhallisilla ja varmoilla otteilla, hienoa Joni.
Mikusilta loistava esiintyminen, pari maalia ja maaginen syöttö Lehkosen maaliin.
Junnut olivat tänään vaisumpia kuin yleensä, eivät saanee juurikaan pyörityksiä Ilveksen päätyyn.
Hirvoselta OK debyytti, hieman kankean oloista liikkumista, mutta Vittasmäkeä vakuuttavampi peruspakki yhden pelin perusteella.
Hallissa vaisu tunnelma vaikka väkeä oli kohtalaisesti. Syynä varmaan se, että Ilves kiinnostaa nykyään yhtä paljon kuin SaiPa tai European Trophy pelit.

Ilvekselle tsemppiä karsintaan, voi tulla hankalaakin. Ilves oli mielestäni huonoin Turkuhallissa tällä kaudella esiintynyt jengi. Ipan hyökkäyspelaamisessa ei ole mitään järkeä/ ideaa, samoin alivoima oli erittäin passiivista. Viimeisen erän katsoin yläkatsomosta, josta Ilveksen järjetön hyökkäyksiin lähtö tuli selkeästi esille.
 

NalleMaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Miten kävi Birnerin? Oliko kyseessä vain puujalka vai mennäänkö kuvauksiin (polvi)? Plihal on varmasti kokoonpanossa seuraavassa pelissä?
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Kauhean paljon jossiteltavaa ei tämän päivän paremmuudesta jäänyt. Ilves oli jo ennen peliä aneemisen oloinen, alussa ensimmäiset 5min terävä, mutta sen jälkeen ei ollut TPS:llä mitään ongelmia hoitaa voittoa kotiin.

Hankinnoilta hyviä onnistumisia. Ortio aloittaa nollapelillä, vaikka ei kovinkaan testattu ollut tänään. Hirvonen näytti hyvää pelikäsitystä ja rauhallisuutta kiekon kanssa, mutta nousiko se taso mestiksestä tänään sittenkään? Mikus 2 maalia.

Erityismaininta 16 kesäiselle Lehkoselle.

Joukkue tosiaan halusi tehdä vielä sen 5. maalinkin. Mikä on todella positiivista. Itseluottamus kenties pikkuhiljaa kasvamaan päin?

Huomenna kyllä odotettavissa todella paljon kovempi joukkue vastassa. Ilves oli ehkäpä tämän kauden huonoin vastus.
 

12961

Jäsen
Kauhean paljon jossiteltavaa ei tämän päivän paremmuudesta jäänyt.[clip] Ilves oli ehkäpä tämän kauden huonoin vastus.

Tässä päivän pelin keskeisin anti. TPS oli kohtuullisella jalalla liikkeellä, Ilveksen karvaus aiheutti välillä vaikeuksia, mutta keskialue oli aikamoisen avoin erityisesti Ipan puolustussuuntaan pelattaessa. Silmään otti Ilveksen täysi kyvyttömyys minkäänlaiseen haastoon juuri keskialueella. Viisikkopuolustus ei toiminut kuin omalla alueella.

Ilves vaikutti turhautuneelta ja lannistuneelta. Ylivoima oli kohtuullista, mutta varsin väkinäisen oloista.

Harmi, että juuri Ilveksen peli näyttää tältä. Innotonta ja intohimotonta kuraa. Totta puhuen, tämän päivän esityksellä karsinnoista voi tulla tiukat, mikäli Ilves sinne joutuu.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Ei ole pelistä paljon sanottu, mutta ei ole juuri lisättävääkään. Mikus vaikuttaa jopa pelottavan lupaavalta, koska ei olla tuon tasoista peluria vähään aikaan TPS-nutussa nähty. Lähes kaikki hepun vedot ja syötöt lähtee yhdellä kosketuksella ja aina oikeaan osoitteeseen. On se huikea.

Mielenkiintoista nähdä tänään missä TPS-menee, kun eilen vastassa luokaton vastus kotona ja tänään kova jengi vieraissa. Nythän Tepsin kaikki Joulun jälkeiset pisteet on tullut SaiPaa, Lukkoa, Ipaa ja Kerhoa vastaan. Olisi jo aika saada kovempia päänahkoja.

Jos peli ei tarjonnut jännitystä, niin järkkäsin sitä itse katsomon puolella. Iski nimittäin hetkessä ihme sairauskohtaus. Huimasi, näkö sumeni ja hikeä pukkasi huolella. Olin salamana täysin kuutamolla. Tattikset ensihoitopoppoolle, joka oli hetkessä paikalla tsekkaamassa paineet, sykkeet, sokerit ja sen semmoiset. Kohtaus meni kohta ohi yhtä nopeasti kuin alkoikin ja paljastui sittemmin ruokamyrkytykseksi. Vedin hallilla pelin alla nakkipiirakan, mutta aika varmasti tartunta on tullut jo ennen peliä ihan toisesta kaupungista. Jos jollakulla kuitenkin on vastaavia kokemuksia eiliseltä, niin kättä pystyyn.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Ilves oli kyllä todella munattoman oloinen jengi. TPS karvasi kovalla paineella ja ilveksen pelaajille tuli aika kova kiire monta kertaa omalla alueella.
Mikus on kyllä erittäin hyvä hankinta ja olisi mahtunut heittämällä mihin jengiin vaan,todella vakuuttava esitys eilen.
Hirvonen pelasi mielestäni hyvän pelin ja ei ole niin hidas kun aluksi luulin. Siinä olisi ensikaudelle hyvä 2-3 parin pakki,joten jatkoa vaan.
Nuorisoketju pelasi myös hyvin ja siinä ketjussa on yritystä ja vauhtia. Hyvä,että saavat peliaikaa,koska se on sama kuin laittaisi rahaa pankkiin. Mielummin omia junnuja kuin tsekkejä samassa roolissa.
Ilveksestä ei juurikaan jäännyt ketään mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös