Pe 25.3.2011 HIFK-Jokerit, 5. puolivälieräottelu

  • 37 907
  • 125

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
On surullista kun näin hienoa playoff ottelua tuohaa täysin onnettomat tuomarit. Tuomarit eivät suoraan vaikuttaneet lopputulokseen, mutta kylläkin epäsuorasti. Hieno matsi tuhottiin järkyttävillä tuomioilla kumpaankin suuntaan. Lasakin joutsenet. Hentusen jäähy, Lahden Petrell - esto, jne....hohhohjjaajaaaa

Matsissa oli noin kaksi jäähyn arvoista rikettä. Neljä kertaa muka maalivahdin kampitus, ja hienosti vielä yhdellä kerralla sukellus. Siis voi jumalauta mitä skeidaa. Hentunen taklasi puhtaasti, mutta kun aiemmin Kankaanperä hoiti hienosti takakulmalla vastustajan mailan ja sai jäähyn, oli kai pakko paikata.

Hirvittävää katseltavaa tuo tuomarointi. Ihan sama kenelle ne olemattomat rikkeet vihelletään.

8. HIFK.n puolustus-, ja kamppailupelaaminen on aivan luokatonta. Puolustusalueella menetettyjen kiekkojen määrä on tusinoissa.

Lasketaanko menetykseksi myös, jos sen kiekon ihan suosiolla antaa vastustajalle? HIFK:n oman pään peli on valovuoden Jokereita jäljessä.

Joskohan viimeisessä matsissa HIFK lopettaisi sen helvetin siirtelyn ja alkaisi laukoa? Harvoin tulee nähtyä tuollaista YV:tä, jossa joka jäähy pelataan hyökkäysalueelle alusta loppuun mutta vetoja saadaan kaksi joista toinen ohi ja toinen ekaan vastustajaan. Kousa ja Järventie tekivät jonkin sortin enkat viivasyötöissä, kätisyydet toki väärin päin ettei suoraankaan voinut vetää.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jaahas, olihan taas peli. Alkoi ihan lupaavasti HIFK:n hienoisella hallinnalla, mutta kappas kummaa, Jokereiden ensimmäinen vastahyökkäys ja 0-1. Tämä kipsasi selvästi HIFK:n hetkeksi, ja jokerit pääsi muutaman minuutin pyörittämään, mutta sitten palattiin tuttuun kilppari- kuvioon, jonka Jokerit hienosti klaarasikin. YV:lla sitten 0-2 hieman helpohkosti Juusolle, ja Jokerit 0-2 johdossa, vaikka pelitapahtumia käytiin pääsääntöisesti toisessa päässä. Kavennus viime sekunnilla oli iso asia, ja toisessa erässä painettiin hyvin, mutta onni oli taas vastaan(tolppa) ja Lasak varma. Kolmannen erän Jokerit dominoi, eikä päästy kuin pariin puolittaiseen tilanteeseen, jotka Lasak hoiti helposti.

Minä peräänkuulutan nyt ratkaisijoita. Jokerit puolustaa hyvin, en sitä kiistä. Mutta meillä pitäisi olla taitoa ja röyhkeyttä pelata itsellemme enemmän kunnon maalipaikkoja. Missä Peltonen? Ei pelannut tänäänkään huonosti, ei todellakaan. Mutta neljä peliä viidestä kiikareilla ei riitä, ei millään. HIFK tarvitsee Peltosen maaleja, ja jos niitä ei huomennakan nähdä, niin kesäloma taas kutsuu. Haatajalle samat.

Nyt ollaan kusisessa paikassa. Huomisen pelin suosikki on Jokerit, mutta mitenkään toivoton paikka huominenkaan ei ole. Sarjan katkaiseminen ei usein ole kovinkaan helppoa. HIFK:n voitto on suurinpiirtein yhtä todennäköinen ja samalla mahdollinen kuin Jokereiden voitto oli tänään. Moni muukin on huomannut Jokereiden vaaralliset vastahyökkäykset. Ei taida joukkueemme olla tarpeeksi kypsä ja kiekkovarma pelaamaan aktiivista peliä noin hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan. Jokerit saa huomattavasti vähemmän paikkoja, mutta keskimäärin vaarallisempia, ja ovat olleet lisäksi viimeistelyssä kylmempiä. Mutta sanoisin kuitenkin, että aktiivisesti on pakko pelata, peruuttelun Kojo häviää Erkalle varmasti. Samoin kuin Erkka maalintekokilpailun. Sota jatkuu.

p.s. Jopas tuli sekavaa, mutta pakkohan se oli taas purkaa tuntoja.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Suora lainaus Jokerit.com:sta

”Tuomarit eivät ole ihan ymmärtäneet, millaista rikollislaumaa vastaan me tässä pelaamme. On sääli, että he yrittävät tasapainottaa jäähyjä, eikä löydy kanttia viheltää tilanteita niiden mukaan”, Westerlund purki tuntojaan.

Westerlundin piipitys alkaa olla jo säälittävän ja naurettavan rajamailla. Miten se kehtaa. Kentällä nähdään hieno vääntöä ja taistelua kummaltakin joukkueelta ja tämä vässykkä jaksaa joka pelin jälkeen porata milloin tuomareista milloin vastustajasta.

Samoin Lasak selvästi hakemalla haki kontakteja, ja jäähyjä. Sinänsä toki ihan hyvä taktiikka Keklun itkujen jälkeen, ja meni kuin häkä tuomareihin. Juuso lähti sitten leikkiin mukaan, mutta sai itsekin yhden kakkosen filmaamisesta.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä puhutaan väsyneistä joukkueista! Jos jo tässä vaiheessa käy väsy, jatkolta ei paljoa voi odottaa. Ettehän ole edes pelanneet kunnon jatkoaikojakaan.

HIFK:n pelaajien jalka oli raskas varsinkin kolmannessa erässä. Väkisinkin hiipi mieleen, että kuluttava tyyli on syönyt repun lähes tyhjäksi. Lisäksi kahdesta ensimmäisestä pelistä olivat pois Haataja, Granlund ja Järventie, jonka vuoksi kuormitusta on ehkä tullut normaalia enemmän muille ns. vakiokokoonpanon pelaajille. Tänään joukkue oli jotenkin hengetön ja aseeton. Näennäistä hallintaa, mutta tutun tehotonta. Kuten läpi lähes koko sarjan. Erkka on kaivanut Jokereista todella hyvin puolustavan moodin esiin, eikä KJ:n HIFK ole löytänyt avaimia sen murtamiseen viidessä ottelussa. Miksi se löytyisi seuraavaankaan peliin joka on jo huomenna?

Niin kauan kuin on toivoa jatkopaikasta, niin siihen uskotaan. Huomenna saatanallinen ralli päälle. All or nothing!
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Täytyy todeta, että kaksi edellistä tappiota tuntui todella pahalta.

Vaikka en tällä kaudella olekkaan ehtinyt katsomoon, kuin muutaman kerran, silti tästä tunteesta ei pääse eroon. Tämä taitaa olla elinkautinen.

Näiden kahden tappion takia tämän päivän voittoa en vielä osaa arvostaa, eikä sitä voikkaan arvostaa, ellei sitä neljättä voittoa tule. Kuitenkin jo tässä vaiheessa täytyy antaa kaikki kreditti meidän joukkueelle, he ovat kiusanneet naapuria jo näinkin pitkää ja paljon pitenpää kuin saatoin aavistaa. Pyydän anteeksi tässä uskoni puutetta, mutta sivusta katsottuna kausi ei odotusarvoiltaan ollut näin hyvä.

Joukkueelle toivon voimia loppu rutistukseen ja käytetään naapurin tuskaa maksimaalisesti hyväksi, se on tie voittoon!
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pakko sanoa että olen ylpeä tästä joukkueesta. Hienoa taistelua ja selkäranka ei suostu katkeamaan. Tänään taas puolustettiin hienosti, tehtiin paikoista maalit ja taisteltiin. Hienoa!

Erityiskiitokset Lahdelle ja Väänäselle. Ja Lasak oli jälleen mies paikallaan maalilla.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
No oisit viddu laittanu viestiä ennenko ryssin (en puhu Liivikistä) parisuhteeni!

Pahoittelen, porukoilla olin matsia katsomassa, niin ei luurilla jaksanut tänne kirjoitella.
 

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
Hieno suoritus jengiltä taas kerran. Kiva nähdä ettei naapurin pari taisteluvoittoa laittanut pistettä tälle sarjalle. Toisaalta sarja on vielä pahasti kesken, joten juhlimiset jätetään toiseen kertaan. No, yks lasi singeliä oli pakko nauttia.

Nopeasti jatkuu sarja, joten kohti huomista. Muutama kysymys roikkuu vielä ilmassa: -Missä on Peltonen? -Miten Eaves nostaa tasoaan aina pudotuspeleissä? -Kumpi veskareista vie sarjan (molemmat hyvät tähän asti)? -Parjattu, Söderström on nostanut tasoaan (ok, ei kysymys). -Isäntä pelannut toisella tasolla kun runkosarjassa.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suora lainaus Jokerit.com:sta

”Tuomarit eivät ole ihan ymmärtäneet, millaista rikollislaumaa vastaan me tässä pelaamme. On sääli, että he yrittävät tasapainottaa jäähyjä, eikä löydy kanttia viheltää tilanteita niiden mukaan”, Westerlund purki tuntojaan.

Westerlundin piipitys alkaa olla jo säälittävän ja naurettavan rajamailla. Miten se kehtaa. Kentällä nähdään hieno vääntöä ja taistelua kummaltakin joukkueelta ja tämä vässykkä jaksaa joka pelin jälkeen porata milloin tuomareista milloin vastustajasta.

Erkka on kettu ja tietää miten mediapelia pelataan, ja nää Rönn'it ym.on näköjään ihan vedätettävissä. Taktisesti Jokerit on vienyt nää pelit, ja tän illan pelin pilasivat tuomarit. Naurettavaa puhaltelua ja saatiinhan ne jäähyt suht tasan. Siihen ei tänään tosin hävitty.
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
4. Lasak on täydellinen Pelle. Tuota käyttäytymistä voi jo kutsua epäurheiliamaiseksi.
5. On surullista kun näin hienoa playoff ottelua tuohaa täysin onnettomat tuomarit. Tuomarit eivät suoraan vaikuttaneet lopputulokseen, mutta kylläkin epäsuorasti. Hieno matsi tuhottiin järkyttävillä tuomioilla kumpaankin suuntaan. Lasakin joutsenet. Hentusen jäähy, Lahden Petrell - esto, jne....hohhohjjaajaaaa

Rajasin nyt noihin muutamaan kohtaan joista boldaus oma tuotos.

Jos Lasak on pelle ja tekee joutsenia, niin mikähän mahtaa Riksman tällöin olla? Kummassakin IFK-pelurin jäähyssä kosketus on ilmiselvä ja kaatuminen johtuu kosketuksesta/kontaktista eikä kaatuminen tapahtu millään tavalla dramaattisesti. Olkoonkin että Lasak tietoisesti siirtyy häntä ohittavan pelaajan eteen. Toisin kuin tuossa Riksman - Lahti tilanteessa, jossa tapahtuu tuskin hipaisu, mutta Juuson loikka vetää vertoja vanhojen spagettiwesternien upeille kuolemanjälkeisille kahden metrin takajousille. Filmiä siis ehdottomasti enemmän mukana Riksmanilla.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Jos Lasak on pelle ja tekee joutsenia, niin mikähän mahtaa Riksman tällöin olla?

Kuvittelisin, ettei Riksmanin hyppyä olisi edes tapahtunut, ellei Lasak olisi paria kertaa ennen sitä kalastanut jäähyt IFK:lle. Riksman vaan veti roolin hieman yli. Näin tilanteet vain videokoosteesta, joten näkemykseni perustuu vain siihen. Kyllä minun mielestäni Lasak kalasti jäähyt ihan yhtäläisesti kuin Riksmankin, mutta vain huomaamattomammin ja tästä johtuen Riksman provosoitui tuomareille ja teki mitä teki.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erkka on kettu ja tietää miten mediapelia pelataan.

Tästähän tässä on pohjimmiltaan kysymys. Tuomarilinjasta yleensä voi sanoa, että se on ollut tasapuolisen huonoa kummallekin. Eikä tästä kumpikaan ole kärsinyt tai saanut kohtuutonta etua.

Uusi ulottuvuus on kuitenkin kutsua vastustaja joukkuetta rikollislaumaksi. Kyseistä kommenttia ei voi ymmärtää.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Westerlundin ininä

Mitä ihmettä inisee vieläkin tuo jyväskylän kasvatti, kun oma joukkue on jo saanut 10 000e hintaisen luvan laittaa kuolevan joutsenen maalille? Rikollisjoukko, just just.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Kuvittelisin, ettei Riksmanin hyppyä olisi edes tapahtunut, ellei Lasak olisi paria kertaa ennen sitä kalastanut jäähyt IFK:lle. Riksman vaan veti roolin hieman yli. Näin tilanteet vain videokoosteesta, joten näkemykseni perustuu vain siihen. Kyllä minun mielestäni Lasak kalasti jäähyt ihan yhtäläisesti kuin Riksmankin, mutta vain huomaamattomammin ja tästä johtuen Riksman provosoitui tuomareille ja teki mitä teki.

Hyvin olet kartalla! Kyllä se näin meni munkin mielestä... Ehkä toi Lasakin eka oli ihan vaan epäonnee Pöystin kannalta, mutta kyllä Jan ton Kuhdan jäähyn mun mielestä kalasti... No tuolle Riksmanin pelleilylle nyt ei voi kun nauraa ja mä luulen, että se just oli Juuson tarkoituskin! Kyllä se olis sen osannut ajoittaa paremmin jos olis halunnut...
 

shutout

Jäsen
Riksman on kyllä ihan omassa kategoriassaan näiden kummallisten ja tahallisten hyppyjen suhteen. Jo pelkästään Turussa kolmesti kahden viime kauden aikana, joten ei tullut yllätyksenä tämänkään illan esitykset.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Pari viirua lukematta aiempia arvioita.

- Nyt on totisesti molemmissa päissä kaukaloa tila ja aika vähissä. Pääosa ajasta menee kulmissa painiessa ja vapaata ukkoa ei vaan löydy. Molempien miesvartiointi on mallia "takiainen".
- Taklauspeli. Molemmat taklaa aktiivisesti, mutta Jokerit aavistuksen, hyvässä mielessä, maltillisemmin. HifK:n sällit hakee pommia joskus riskillä avojäällä. Jokeripelaajat varoo enemmän itsensä ulospelaamista.
- Pulu alkoi löytää tatsin toisessa erässä ja se näkyi ketjun pelaamisessa vaikkei vielä pisteitä saanutkaan.
- Ville Peltonen. Hienoja ratkaisuja, liidaa ketjuaan, mutta tuntuu jäävän ilman apuja. Granlund ja Haataja ei pysy tällä hetkellä kapellimestarin kyydissä. Vaivaako loukkaantumiset vielä jompaa kumpaa tai molempia "apumiehiä"?
- Lasak on pelimies... Ottaa kopit ja kaatuu näyttävästi. Jälkimmäinen taipumus ei kai ole erityisen suosittu toimintatapa Härmässä, mutta "kaikki keinot on sallittuja!" Ja Riksman havaitsi myös "pelin hengen".
- Riksmanista vielä. Ei mene miehen piikkiin tämäkään peli, mutta saattaa jo harmittaa kun oma hyväkään peli ei riitä voittoon. Oma sakki ei saa tehtyä maaleja. Voisi turhautua mutten kyllä usko. Tähän mieheen ei HifK kaadu.
- Tuomarit. Vähän ihme touhua ja vislailua, kuten aina, mutta linja piti paremmin kuin aiemmissa peleissä.

Itse sarjasta sen verran että marginaalit on nyt pieniä. Vähän niinkuin vaa´an viisari. Hifkiltä pois Haataja ja Järventie plus toisesta pelistä Granlund: Voitot Jokereille. Sitten kun heput palasi kehiin niin voitot julleille. Pulu kehiin, ja taas kääntyi meille... Mitäs jos Hamilton tulee huomenna Hjaffalaan...

Kauheeta horroria näiden pelien katsominen. Loppuis jo!
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Mitä ihmettä inisee vieläkin tuo jyväskylän kasvatti, kun oma joukkue on jo saanut 10 000e hintaisen luvan laittaa kuolevan joutsenen maalille? Rikollisjoukko, just just.
Kyllähän se nyt on rikollista, että uransa kauhistuttavaan Väänäsen taklaukseen lopettanut Oululainen piipittäjä on pakotettu peliin. Todella vastuutonta toimintaa kalsareita. Oli muuten Riksmanin kaatuilu vähintääkin koominen. Harvoin nyt noin selvää filmausta näkee missään. Muutenhan homma on hyvin Jokereiden hallussa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Suora lainaus Jokerit.com:sta

”Tuomarit eivät ole ihan ymmärtäneet, millaista rikollislaumaa vastaan me tässä pelaamme. On sääli, että he yrittävät tasapainottaa jäähyjä, eikä löydy kanttia viheltää tilanteita niiden mukaan”, Westerlund purki tuntojaan.

Westerlundin piipitys alkaa olla jo säälittävän ja naurettavan rajamailla. Miten se kehtaa. Kentällä nähdään hieno vääntöä ja taistelua kummaltakin joukkueelta ja tämä vässykkä jaksaa joka pelin jälkeen porata milloin tuomareista milloin vastustajasta.

Häpeä Erkka Westerlund sanomiasi. Sinut täytyisi laittaa taas toimitsijakieltoon, kun et nähtävästi kykene toimimaan sm-liigassa päävalmentajana sellaisten käytösnormien mukaan, jotka eivät tee koko sm-liigaa naurettavaksi. Toimintasi haittaa jo koko liigan mainetta ja "stay out of the kitchen, if you can`t take the heat" Erkka Westerlund. Olet säälittävä vanha jäärä Erkka ja paikkasi on kiikkustuolissa narisemassa keinutuolin kanssa kilpaa, kun vertaat HIFK:n joukkuetta rikollislaumaan.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ai niin, eihän mulla oo varaa veneeseen...
Ei mullakaan, haaveilemalla sai ajatukset poisa reaalimaailmasta. Nyt ryhdyn perehtymään illan peliin, ei vaan tahdo jaksaa, ekusteluista tämä lainaamani taisi olla joku selaimeen jäänyt tai tuore.

Aamulla varmistelen olenko hengissä, kun ei ole sanoja. Yksi löytyy, kiusataan
 
Ihan hyvää viihdettä oli illan peli. Perkule, kun tuntuu HIFK aina iskevän viimesillä sekunneilla jonkun maalin. Tänään siis kavennusosuman ensimmäisen erän loppuun, kun änäri-Noksu, SM-liigan kuningas, istui jäähyään. Lasakki kyllä haisteli tuon Kuhdan(ko?) jäähyn. Riksmanin filmin koin taas suoranaisena vittuiluna tuomareita kohtaan, tiedä sitten. Tänään taas mennään ja laidat rytisee. Täysi Jaffala mylvii ja kisulit lähtee kevätpilkille.

ps. Totuus vissiin sattuu? ;)
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Lasakille kaikki pisteet oveluudesta ja näyttelijänkyvyillä varsinkin Kuhdalle hankitusta jäähystä. Nyt on playoffit ja kehnoja päätuomareita kannattaa hyödyntää kaikin keinoin. Fiksut fuskaa aina, kun kykenevät, kuten Lasak, joka muutenkin voitti tänään mv-pelin ihan selkeästi Riksmania vastaan.

Jokerien pelinestämispelitapa toimi tänään loistavasti, kun joukkue pääsi 2-0 etumatkalle avauserässä. Onnittelut voitosta Jokereille. Taistelu hävittiin tänään, mutta sota jatkuu huomenna Ilmalassa. Ei kai kukaan kuvitellut, että HIFK voittaa 4 kertaa peräkkäin Jokerit. Nyt pitää taas voittaa kaksi kertaa peräkkäin. Se riittää jatkopaikkaan HIFK:lle, johon uskon.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lasak kalasti Kuhdan jäähyn siinä mielessä, että laittoi jalan tämän eteen, mikä tosin maalivahdinalueella on käsittääkseni sallittua. Välillä näissä kovissakin peleissä havahtuu siihen, että jääkiekkoilijat ovat kuitenkin keskimääräistä tyhmempää sakkia. Esim. miksi Kuhta luisteli maalivahdinalueen läpi eikä kiertänyt sitä?

Itse matsista helppo voitto. IFK on väsynyt lyömään päätään tuohon viisikkopuolustukseen. Saa nähdä yritetäänkö tänään jotain uusia juonia.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
5. On surullista kun näin hienoa playoff ottelua tuohaa täysin onnettomat tuomarit. Tuomarit eivät suoraan vaikuttaneet lopputulokseen, mutta kylläkin epäsuorasti. Hieno matsi tuhottiin järkyttävillä tuomioilla kumpaankin suuntaan. Lasakin joutsenet. Hentusen jäähy...

Katsopas nyt uudestaan noita tilanteita jostain. Hirveän usein ei näe esim. yhtä selvää hyppyä taklauksessa kuin mitä tuossa Hentunen hyppäsi. Jos taklatessa hyppää, on kyseessä ryntäys ja siitä tulee tuomita jäähy. Myös puolivälierissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös