Pe 2.4.2010 Ilves - Jokipojat (3. liigakarsinta)

  • 6 119
  • 29

Kupittaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
tuto
Laitetaan nyt vielä vähän analyysiä pelistä, kun sitä ei ole isommin tässä ketjussa näkynyt ja kun ottelu oli itselleni historiallinen: 1. live-liigakarsintapeli suljetun pimeän keskiajan jälkeen.

Joukkueet olivat kutakuinkin tasaväkiset ja jossiteltavaa jäi reilusti: pelin puoliväliin mennessä J:llä oli kaksi paikkaa, jotka näyttivät katsomoon siltä, että helpompi olisi ollut tehdä maali kuin olla tekemättä. Lisäksi Jani Savolaisen läpiajon onnistuminen ekassa erässä olisi muuttanut ottelun luonnetta.

Ilves oli kuitenkin varmempi (etenkin Hurme oli erinomainen) ja maalinteossa taitavampi, mutta yleisesti ottaen flegmaattisempi. Maalinteossa tosin avusti paikoin rakastettavan amatöörimäinen Jokipojat: 3:nnessa Seikola sai päivystää maalinkulmalla kaikessa rauhassa ja 4:nnessä J:n puolustus antoi täysin paineettomassa tilanteessa hasardisokkosyötön Ilves-hyökkääjän lapaan.

Mielenkiintoinen, jännittävä peli kaiken kaikkiaan ja osoitti sen, ettei liigan pohjan ja divarin kärjen ero ole merkittävä. Unelma siis elää: TuTo - tai mikä tahansa muu divarijoukkue - voi vielä jonakin päivänä pudottaa TPS:n liigasta.
 

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt tulee taas kelta-musta-vihreä lasien läpi juttua.

Ei Ilves ollut edes heikoin jengi liigassa. Saipa ja Ässät olivat huonompia kuin Ilves, ihan vikoissa peleissä ainakin.
Enemmän minä jännitin Ilveksen tippumista edellisissä karsinnoissa oliko se 94, kuin nyt.

Ero on pirun selvä näissä karsinnoissa jälleen kerran. Tamminen kiroili kolme voittoa viime vuonna Sprortille ja tuomarit pasko housuisinsa. Sitä minä jännititn oli ettei vaan Tamminen ole Ilvestä vastassa näissä pudotuspeleissä.

Kärpät ja Pelicans kuuluvat liigaan, siis viimeksi nousseet, ja Kalpa ennen niitä muistaakseni...

Mikä liiga jengi putoaa seuraavaksi Mestikseen, toivon ettei kuitenkaan Ilves.
 
Kärpät ja Pelicans kuuluvat liigaan, siis viimeksi nousseet, ja Kalpa ennen niitä muistaakseni...

KalPa kylläkin nousi liigaan vuosia Kärppien ja Pelicansin jälkeen.

Mielenkiintoinen, jännittävä peli kaiken kaikkiaan ja osoitti sen, ettei liigan pohjan ja divarin kärjen ero ole merkittävä.

Vai että mielenkiintoinen ja jännä peli? Sitä se saattoi olla niiden muutaman kymmenen joensuulaisen silmin. Itse olisin muuten joensuulaisfaneja odottanut pyhäpäivänä paikalle paljon enemmän, liekö sitten 0-2-tilanne vienyt uskon ja mielenkiinnon karjalaisilta? Minusta oli mukavaa, että JoKP sai maalin, sillä urhoollisesti jaksoivat punapaidat kannustaa omiaan.

Mutta näin Ilves-fanin kannalta pelistä oli kyllä mielenkiinto ja jännitys kaukana. Ilveksen peli oli sitä samaa paskaa mitä se on lähes koko kauden ollut, onneksi vain tällä kertaa vastustaja oli amatöörijoukkue ja onnistui näin olemaan vielä Ipaakin huonompi. Niinimäeltä pari nättiä syöttöä ja Raskilta komea maali, siinäpä se ottelun pelillinen anti sitten olikin. Ajassa ~32 minuuttia tulleen 2-0-osuman jälkeen suurin jännityksenaihe oli, että kuinka pahasti kengät kastuu parkkipaikalla ja pääseekö sieltä sujuvasti pois. Hyvin pääsi, kun yleisöäkin oli niin hintsusti.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Nyt tulee taas kelta-musta-vihreä lasien läpi juttua.

Ei Ilves ollut edes heikoin jengi liigassa. Saipa ja Ässät olivat huonompia kuin Ilves, ihan vikoissa peleissä ainakin.
Enemmän minä jännitin Ilveksen tippumista edellisissä karsinnoissa oliko se 94, kuin nyt.

Mitähän hittoa sie selität? Okei, SaiPa romahti taas siinä pelissä missä piti se pleijaripaikan varmistava voitto ottaa, mutta siltikin vain pisteen päähän se jäi. Kyseinen jengi voitti jokaisen joukkueen tässä liigassa ja kampesi pariinkin otteeseen itsensä kuilun partaalta takaisin mukaan. Mutta ei sillä, voihan noita tietty ratkoa niinkin, että otetaan Renne ja Gugi arvostelee kunkin jengin pari kol vikaa peliä ja sen kautta päättämään kuka kuuluu jatkoon ja kuka ei sarjasijoituksesta viis. :)

Tosin myönnettäköön se, että runkosarjan lopun väsy-SaiPa olisi ehkä saanut enemmän ja vähemmän vääntää Jokipoikain kanssa jos siihen olisi menty, mutta nytpä siitä ei ollut pelkoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös