Pe 2.3.2012 KooKoo - Sport (1. välierä)

  • 22 067
  • 102

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Katsot kelloa

kuinka se lyö hitaasti

ja kysyt itseltäsi

"Oi, miksei ole jo perjantai?"


Hitaasti, mutta varmasti. Mestisklassikko vuosimallia 2012 on valmiina alkamaan perjantaina. Viime kevään tapahtumat nevöföget. On aika kostolle... vai onko sittenkään? Sport on levännyt pitkän aikaa, KooKoolla venähti Hokin kanssa, mutta pitäisi olla vielä täydessä sotavalmiudessa, kun vaasalaiset saapuvat Kouvostoliiton DDR-halliin. Ethän halua jäädä mistään paitsi? Jos et, tule paikalle.

Sportin joukkue on tiettävästi terve, KooKoon sairastupa herättänee vielä jonkunlaisia kysymysmerkkejä. Kaikki tämä selviää viimeistään huomenna, kun kiekko tippuu jäähän. Tässä ottelussa ei ole ennakkosuosikkia, vaan ainoastaan ensimmäisen välieräottelun voittaja. Vaan kumpi kaksikosta?

KooKoo-Sport Hype (Youtube-linkki)

"Oi, miksei ole jo perjantai?"
 
"Champions aren't made in gyms. Champions are made from something they have deep inside them-a desire, a dream, a vision. They have to have last-minute stamina, they have to be a little faster, they have to have the skill and the will. But the will must be stronger than the skill."

Sanoihan se Cassius Claykin jotain järkevää urallaan ja tuosta lauseesta onkin hyvä hakea KooKookin vauhtia tähän sarjan ensimmäiseen matsiin. Vaikka peli ei ole ollut kovin kultaista, niin nyt on kaivettava se viimeinen tahto esiin ja mentävä vaikka väkisin jatkoon.

Mielenkiintoista nähdä kokoonpano huomenna, siellä suurella todennäköisyydellä on mukava yllätys meille kaikille, mutta Sirenistä voisi sen verran huudella, että on vähän "vakavampi" kuume tällä hetkellä tai siis mistä nyt toipuu pidempää. Sen verran luulisi uskaltavan paljastaa, että...
Mikko Rämö torjunee maalissa. (ellei silloin tällöin vaihdella Kaulioon :) )

n. 31 tuntia ja avauskiekko tippuu jäähän. Tässä välissä voikin käydä heittämässä tämän ehtoon viimeiset ulkojäät ja leikkiä vaikka Joni Puurulaa ja rypeä ympäri pehmeää jäätä. Puurulasta tulikin mieleen... Oliko se SPORTTIKOTKA vai kuka, joka mainitsi tuolla toisessa topicissa, että Rämöllä on heikkous alakulmat, niin Joni Puurulalla on ongelmana pitkittäinen liike maalilla. Mies tulee peittämään vetoja ihan saatanan kauas, jos esim. viivasta vedetään ja parilla syötöllä voidaan päästä vetelemään pienistä kulmista tyhjiin. Saapa nähdä onko scouttaus osunut?

Vaasa on paperii,
sulaa sateessa ku sokeri,
sytytetään se palamaa,
kahvin sekaa laitetaa
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuli vähän katseltua kauden edellisten kohtaamisten videoita ja varsinkin ensimmäisessä kohtaamisessa Vaasassa, KooKoon ylivoima oli hyvän näköistä. Miehet ja kiekko liikkui ja tulosta tuli. Nykyään KooKoon ylivoimaa leimaa se ettei ainakaan miehet liiku vaan ylivoimaan mennään huilaamaan. Toivotaan että tähän tulee muutos, koska ilman ylivoimamaaleja on vaikea voittaa. Huomion arvoista on että Sport ei ole vielä tällä kaudella pystynyt voittamaan samalta viivalta lähtenyttä KooKoota, eli aina kun Sport on KooKoon voittanut niin KooKoo on joutunut pelaamaan edellisenä päivänä kun taas Sport on saanut huilata. Jos KooKoo sattuisi nyt häviämään olisi ensimmäinen kerta tällä kaudella kun hyvin levännyt KooKoo häviää Sportille. Ennustus: KooKoo puolustaa Sportin nurin.
 
Treeneistä tietoa, että siellä on kyllä ruletti pyörimässä ja ei kyllä tiedä yhtään ketä huomenna oikeasti edes pelaa. Voi olla mukavia yllätyksiä tai sitten ikäviä taka-iskuja. Saapa nähdä, ketkä huomenna pelaavat oranssimustissa ja ketkä nuolevat haavojaan. Pari pelaajaa ainakin taitaa mennä ihan täysin kipupiikeillä jo "vanhasta" rosterista.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Saapa nähdä, ketkä huomenna pelaavat oranssimustissa ja ketkä nuolevat haavojaan. Pari pelaajaa ainakin taitaa mennä ihan täysin kipupiikeillä jo "vanhasta" rosterista.

Antero Mertarantaa lainatakseni "vaikka tekee kipeää niin ei se haittaa"
Kyllä kaikki pelaavat ketkä vain pystyvät. Nyt ei pikku vammoista eikä isommistakaan välitetä. Oikeastaan ainoa syy pois jääntiin voisi olla, jos jalka on vaikka poikki. Muuten mennään sitten vaikka kipulääkkeiden voimalla.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Antero Mertarantaa lainatakseni "vaikka tekee kipeää niin ei se haittaa"

...ihanaa, KooKoo, ihanaa? :)

Kyllä kaikki pelaavat ketkä vain pystyvät. Nyt ei pikku vammoista eikä isommistakaan välitetä. Oikeastaan ainoa syy pois jääntiin voisi olla, jos jalka on vaikka poikki. Muuten mennään sitten vaikka kipulääkkeiden voimalla.

Totta puhut. Ne pelaajat jotka rosterista huomenna uupuvat, ovat takuulla melkoisen romuna tai sairaana. Kipukynnys näissä tilanteissa nousee kummasti, tai jos ei nouse, niin kivusta ei niin välitetä. Itsekin tiedä pelaajia jotka vuosien varrella ovat pelanneet tärkeitä pelejä melko käsittämättömienkin vammojen kanssa, teippien ja nappien avulla. Kukaan ei näitä pelejä väliin jätä, ellei ole aivan absoluuttinen pakko.

Perhana kun Kouvola ja Vaasa ovat molemmat niin kaukana täältä päin Suomea katsottuna. Pakko tyytyä striimeihin, jotka toivottavasti toimii kuten pitääkin. Onneksi Hakametsään onkin sitten jo inhimillisempi matka, sitten kun ne kahinat aikanaan alkavat.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Sport täydessä tikissä Kouvolaan @ Kiekko-Pohjalainen

Täydessä tikissä ollaan. Lyhyesti Sport huomenna, Sport imorgon:

Jussi Tapio - Pete Suonpää - Sami Blomqvist
Mika Halava - Mika Kujanpää - Markus Piispanen
Juuso Mörsky - Lassi Kokkala - Samuli Virkkunen
Oskari Hakomäki - Erik Riska - Jani Kiviniemi

Antti Uitto - Toni Mäkinen
Eetu Heikkinen - Miika Koivisto
Matti-Pekka Pelkonen - Ari Gröndahl

AM: Joni Puurula (Laitinen)

Myös Jatkoajan ennakko on tullut pihalle. Käykää lukemassa!
 

#104

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin, eiköhän huomenna nähdä hyvinkin epätasapainoista kiekkoa ainakin ensimmäinen 10min, kun kumpikin joukkue kokeilee mitä tuomarilinja sallii. Jos KooKoo lähtee yltiöaggresiivisesti taklaamaan, tulee Sport ja käyttää nämä paikat joko vastahyökkäyksen tai ylivoiman muodossa. Toinen ääripää on pelata kuten viimeisessä Hokki-pelissä, varoen kaikkea maailman pahuutta, ja Sport iskee. KooKoolla olisi ne 2-4 pelaajaa joiden varoin tulisi rikkova peli suorittaa, muiden keskittyessä rakentavaan ja tulokselliseen peliin.

Jatkoajan ennakonkin tarjoama etu KooKoolle PlayOff-tuntumasta on kyllä niin ja näin, ei Sport kuitenkaan puolivälieräsarjaansa Kuusamon Pallokarhuja vastaan pelannut. Kyllä siinäkin sarjassa täysiä on pelattu.

Entä miten on KooKoon MaalivahtiPelaamisen laita? Väsyykö Rämö? Loukkaantuuko? Meneekö Helppoja/kestääkö Pää? Red Armyn paine/kestääkö Pää? Hieman tuntuu siltä että sarjassa tullaan näkemään vielä Kaulio KooKoon maalilla.

Toni Niemen edesottamukset huolettavat jälleen, nähdäänkö hänet hyökkäyspäädyssä kaartelemassa kiekon kanssa kun Iso-Arska hänet taklaa, vai kenties omassa päädyssä samoissa tutuissa aktiviteeteissaan? Silmitön pettymys valtaa jälleen yleisön, jos Sport pääsee VastaHyökkäykseen edes kerran Niemen vastustajan polvareihin kohtalokkaasti sattuneesta laukauksesta, joka olisi päätynyt muutoin C-päädyn hodarikojuun.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Jippiijippii, tulihan se perjantai viimeinkin!

Tänään ottelun ekat kymmenen minuuttia voi olla todella ratkaisevat. Jos KooKoo pääsisi kerrankin heti alussa johtoon, niin Sportille tulee kyllä pitkä ilta. Tai no, niin monta kertaa on perseilty lopussa niukka johto, joten ei kai se mitään takaisi. Tämän kauden teemahan on kait tulla takaa rinnalle ja lopussa ohi Jullen maalilla. Ehkä niin tänäänkin?
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Mikäli joku ei pääse tänään paikalle (Valitettavasti allekirjoittanut joutuu tällä kertaa olemaan Vaasassa, vaikka molemmat runkosarjakohtaamiset Kouvolassa tulikin nähtyä. Mikäli huonosti käy, niin viidenteen välierään pääsisi), niin tarjolla on seuraavanlaista:

Radio Vaasa
MestisTV (Tarjolla kaikki striimit läpi välierän, ellei joku ottelu kolmannesta kohtaamisesta eteenpäin näytetä Jukurit+:lla)

Vaasalaisille tiedoksi, että illan ottelu näytetään myös Kotkanpesässä. Jos ikää riittää, niin on tervetullut katsomaan peliä. :)
 

Fordél

Jäsen
Sportilla on kyllä hyvä toi hyökkäys. Laaja rintama hyökkääviä pelaajia kolmeen kenttään ja nelosessa energiapelaajia. Laiturit menee meillä tasan (KooKoolla vähän rouheempaa toi laituriosasto), mutta sentteriosasto on Sportilla kyllä hyvä ja KooKoota parempi.

Tiukka ja vähämaalinen matsi varmasti tulossa ja tuskin tulee eroa kahta maalia enempää. 1-2, 1-3 tai 2-3 jommalle kummalle, mutta ihan mahdotonta sanoa kumpi vie. Jos olisi Vaasassa niin Sport olisi ennakkosuosikki, mutta nyt menee aika tasan. Yksi virhe sinne tänne, niin pelaajan kuin tuomarin, voi ratkaista tämän matsin kulun.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kahdeksan ja puoli tuntia aikaa kun sota alkaa Kouvostoliitossa. Tämä päivä on vihdoin odottanut jota on koko viikon alustettu. Sportilla Kiekko-Pohjalaisen mukaan terve joukkue ja täydessä iskussa. Kookoon joukkueesta ei varmaan vielä kellään ole varmuutta. Puoli neljä lähdetään matkaan ryöstöä tekemään. Säpinää.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Veikkaukselta odotusten mukaiset kertoimet 2.15-3.85-2.55. Ehkä enemmän yllättävää on Sportin jatkopaikan pieni kerroin 1,60 (KooKoon 2.15). Veikkauksen on siis täytynyt laskea Vaasan otteluissa Sport tosi selväksi suosikiksi. Lähtökohdat on mitä on, mutta tästä illasta eteenpäin ne ei enää kiinnosta.

Täytyy luottaa siihen, että täydehkö halli laittaa KooKoon telaketjuosastoon sellaisen latauksen, että Sport taklataan päätyseinästä läpi. Kun tätä on enemmän miettinyt, niin fyysisyydessä on KooKoon ase ja kotona on otettava henkinen yliote nuorista vaasalaisista.
 

Fordél

Jäsen
Täytyy luottaa siihen, että täydehkö halli laittaa KooKoon telaketjuosastoon sellaisen latauksen, että Sport taklataan päätyseinästä läpi. Kun tätä on enemmän miettinyt, niin fyysisyydessä on KooKoon ase ja kotona on otettava henkinen yliote nuorista vaasalaisista.

Kyllä, mutta se ei saa mennä yli kuten joskus Ikan aikana. Silloin esim. Jukureita vastaan taklattiin kaikkea mikä liikkuu. Tämä johti kuitenkin siihen, että jätkät pelasi itseään koko ajan ulos, jolloin oma peli sekosi eikä Jukureiden. Oikeissa paikoissa siis kunnon niitti, mutta ei pelata jatkuvasti itseämme ulos.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Huhhuh, pieni jännäkakkahan tässä nyt on jo pöksyissä. Tää on kiekkofanin parasta aikaa!

Tänään on kyllä oikea tahtojen taisto, ja odotan Sportilta edelleen sellasta vapautunutta ja iloista peliä. Toki vieraissa saattaa olla vähän enemmän sumputusta ja rikkomista mutta jos voitto tulee niin aivan sama.

Pitääpä tästä pian lähteä Kouvolaan päin. Jos toiveita saa laittaa niin toivottavasti vältytään kaikenmaailman ylilyönneiltä, sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Todennäköisesti monelle maistuu se iloliemi, kuten myös allekirjoittaneelle, mutta kohtuudella ja järjellä! Minä ainakin lupaan jättää teidän liput ja tifot rauhaan :)
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä, mutta se ei saa mennä yli kuten joskus Ikan aikana. Silloin esim. Jukureita vastaan taklattiin kaikkea mikä liikkuu. Tämä johti kuitenkin siihen, että jätkät pelasi itseään koko ajan ulos, jolloin oma peli sekosi eikä Jukureiden. Oikeissa paikoissa siis kunnon niitti, mutta ei pelata jatkuvasti itseämme ulos.

Nimenomaan ja toinen kotipeli Hokkia vastaan oli lähellä sitä, mitä nyky-KooKoo pystyy parhaimmillaan esittämään. Fyysistä peliä, jossa vastustajan maalipaikat jäi vähiin.
 
Sport voittaa tänään. ei ehkä ansaitusti, mutta voittaa. Sportin meno on tällä hetkellä vakuuttavampaa. Jos KooKoolle teki tiukkaa Hokin kanssa, niin pitäisi tehdä huikea tason nosto, jos Sportin aikovat voittaa tässä sarjassa. varsinkin pari ensimmäistä peliä menee tason nostoa hakiessa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lähes päivälleen vuosi sitten oltiin samassa tilanteessa aloittamassa välieräsarjaa Kouvolassa. Suosikkiasetelma oli vaan toisin päin. Tässä vielä tuo vuoden takainen ketju, jos ei ole linkitetty näihin spekulointeihin aiemmin:

KooKoo-Sport 1. välierä 2011.

Lehkonenhan totesi sarjan ratkenneen ensimmäiseen eikä siihen viimeiseen peliin, jossa menetettiin 2-0 -johto. Makuasia ehkä, mutta viime vuosi ei saa enää toistua. Jos valmiiksi altavastaajana menetetään eka peli niin se on menoa sitten.

Edit: Itsekin näköjään mouhunnut ensin varmasta kotivoitosta ja loppuun selitellyt pelin toimimattomuutta huonolla jäällä. Hienoja nämä vanhat ketjut kyllä.
 
Eikö Sportilla ole isompi budjetti kuin KooKoolla? Meneekö sitten pelaajabudjetin suuruus KooKoolle, mutta eihän KooKoo ole sitäkään ylittänyt.. Ihmetyttää vaan nuo Räsäsen kommentit, kun on miljoonajoukkue tulossa vastaan. Toki ymmärän siinnä sen pienen määrän sarkasmia, mutta silti kyllähän mies selvästi yrittää omilta hartioilta työntää painetta pois, joten huomaa missä oikeasti se paine on!
Juujärvi kommentoi Räsäsen lauseita lehdessä näin; "Jos Räsänen on yhtä hyvä valmentaja kuin talousmies, ei meillä ole mitään hätää."

Kohta mennään. Toivottavasti hallilla on tunnelmaa!

KS:ssä oli kannattajajuttujen lisäksi Niemen haastis ja siinnä oli jotain tämän tapaista:

- "Ei meidän pelimme alkuotteluissakaan huonoa ollut, arkovasta oppia kertyi rutkasti."
- "Paransimme peli peliltä, viimeinen oli tosi hyvä peli meiltä." (samaa mieltä)
- "YV-prosenttimme on kaksinkertaistunut plejareissa, nyt sitä kehtaa jo katsella."
- "Sportin tasoista ryhmää vastaan on selvää, että tulee huonoja hetkiä. Ne pitää vaan kestää."

Pitääpä tästä pian lähteä Kouvolaan päin. Jos toiveita saa laittaa niin toivottavasti vältytään kaikenmaailman ylilyönneiltä, sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Todennäköisesti monelle maistuu se iloliemi, kuten myös allekirjoittaneelle, mutta kohtuudella ja järjellä! Minä ainakin lupaan jättää teidän liput ja tifot rauhaan :)

Toivotaan...

Viime kerrallahan kukaan ei edes tajunut, että yksi kaksikeppinen oli viety, ennekuin järkkäri tuli sanomaan ollessamme kaljalla. Olisi kyllä pitänyt niillä kepeillä takoa sitä rottaa päähän, joka ne vei, mutta menipä tilanne kerrankin rauhallisesti ja oikein. Enkä usko, että mitään sen kummempaa tänään katsomossa tapahtuu. Se oli se yksi kerta, kun järjestelyt petti ihan täysin Vaasassa ja toinen kerta taas, kun pari poitsua pääsi jostain livahtamaan taas Kouvolasta järkkäreiltä ja tulivatkin hattu kädessä pois. Eli toisin sanoen, jos valvonta pelaa, niin eipä siellä mitään tapahdu.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos toiveita saa laittaa niin toivottavasti vältytään kaikenmaailman ylilyönneiltä, sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.
Jos kaukalon ulkopuolella tapahtuu ylilyöntejä on syy aina poikkeuksetta Vaasalaisten. Pohjalaisilla on geneettinen taipumus uhoamiseen. En tosin valita, sillä pieni nahistelu vaan kasvattaa kiimaa. Vittu kun menee ainakin ensimmäinen erä ohi tästä pelistä kun on papin kanssa tapaaminen kuudelta. No toivottavasti KooKoo ei ratkaise peliä ensimmäisessä erässä.
 
KooKoo i dag/KooKoo сегодня:

Julkunen - Nättinen - Liukkonen
Kautto - Niemi

Muhonen - Baker - Virpiö
Kiprusoff - Kiren

Siren - Hokkanen - Heikkinen
Virkki - Lustberg

Lehtonen - Helenius - Forsbacka

Rämö (AM)

Siren tekee paluun, mutta Laukkanen ja Forsberg vielä poissa. Laukkanenkin saattaa ehkä tervehtyä tähän sarjaan. Poissa toki myös vielä Veistola ja Hämynen. Neloskentäksi koottu taas "Tuomionpäivän legioona." <- jommallekummalle joukkueelle
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Eikö Sportilla ole isompi budjetti kuin KooKoolla? Meneekö sitten pelaajabudjetin suuruus KooKoolle, mutta eihän KooKoo ole sitäkään ylittänyt..
Heitetään nyt samantien kaikki luvut pöytään, ettei jää mitään epäselvää: Linkki
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös