Pe 19.11.2010 Pelicans-HIFK

  • 9 448
  • 35

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK jatkaa pelejään jo tänään Lahdessa. Ottelu näkyy NSP-kanavalla ja tietysti Urho-Total ja web-TV:ssä. Eilen kuulin Nordiksella, että peli on jo loppuunmyyty, mutta tämä ei ole varmaa tietoa, joten yrittäkää hankkia lippuja, vaikka luulenkin, ettei se enää onnistu. Itse katselen pelin NSP-kanavan välityksellä.

Pelicansin vuokramaalivahti Ari Sulander on toivottavasti tänään Pelicansin maalissa. Olisi mukava nähdä Sulander vielä ainakin kerran maalissa sm-liigapelissä. Sulander on siitä erikoinen mv, että on ollut oikeastaan uransa parhaassa vireessä nyt nelikymppisenä, kiitos varmaan omalle halulle kehittyä vielä myöhäisemmälläkin iällä ja osaavalle Jukka Ropposen mv-valmennukselle, jossa on hiottu Sulanderille sopiva työtapa maalivahtina, jossa mitään ei tehdä turhaan maalin suulla ja kaikki harkitusti.

HIFK tulee peliin varsinaisen härkäviikon päätteeksi, kun tiistaina pelasimme Jyväskylässä ja eilen pelattiin Nordiksella Lukkoa vastaan. Tähän mennessä tuloksena on ollut 3/6 pistettä, joka on se määrä mitä etukäteen oletinkin näistä kahdesta pelistä, mutta en niin, että JYPiltä saadaan kaksi ja Lukolta yksi piste. Toivon, että eilisen Lukko-pelin varsinaisen peliajan lopussa Rönnin väärin hylkäämä HIFK:n 4-3 johtomaali sisuunnuttaa vielä tänään HIFKiä niin paljon, että HIFK tulee tänään Lahteen hakemaan 3 pistettä, eikä pelaa mitään perjantai-illan vieraspelihöntsää, peruutellen kohti omaa maalia, loppuillan vapaailta jo mielessään. HIFK:n loukkaantumislista piteni eilen Petrellillä, joka yritti pelata 1. erässä, mutta jäi pois muutaman vaihdon jälkeen. Toivoisi, että Lahden peliin pääsisi mukaan joku siarauslistalainen, joihin kuuluvat Riksman, Söderholm, Petrell, Hamilton ja Granlund. Näistä Granlund ei kyllä pelaa, koska kärsii edelleen aivotärähdyksen jälkivaivoista.

Eiköhän tänään illalla pelata hyvä ja vauhdikas Pelicans-HIFK, jossa taklauksia ei säästellä ja näemme tasaisen ja jännittävän pelin, jonka parempi voittakoon.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFK jatkaa pelejään jo tänään Lahdessa. Ottelu näkyy NSP-kanavalla ja tietysti Urho-Total ja web-TV:ssä.

Korjataan sen verran heti alkuun, että ottelu on yksinoikeudella NSP:n, joten URHOlta tätä matsia ei näe missään muotoa.

Tiukka peli tiedossa ja uskon, että tänään laidat paukkuu, ainakin kotijoukkueen toimesta. HIFKin pelaajilla taitaa hiukan jalka painaa? Wärn taitaa tulla paikkaamaan Petrelliä, se on sitten eri asia, pelaako ykkösessä. Toisaalta, eihän HIFK:lla ole enää kuin yksi ketju, joka on selkeästi hyökkäävä. Nelonen on energiaketju ja kaksi muuta ketjua ovat sekasikiöitä, ei ole mitään selkeää roolia.

Kolme pistettä olisi positiivinen yllätys, itse kuitenkin veikkaan, että HIFK menee jatkoajalle jo kolmannen kerran tällä viikolla...
 

PelicansP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vihdoinkin pääsee taas seuraamaan lätkää paikanpäälle maajoukkuetauon jälkeen. Perjantai-ilta ja Helsingin IFK vastassa sekä loppuunmyyty(?) halli. Väkisinkin alkaa jo tämäniltainen matsi jännittämään.

Pelicans rämpii tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa. Torstain vierasottelussa saatiin sentään kolmen maalittoman pelin jälkeen maalihanat auki mutta Lassilan huipputorjuntojen takia kuokkaan tuli kuitenkin 3-2. Vieraissa Pelicansilla on muutenkin kulkenut todella heikosti mutta kotona pisteitä on tullut 1,67 pisteen keskiarvolla ottelua kohden samalla kun HIFK:n vierasotteluiden pistekeskiarvo on 1,30. Sokeasti tilastoja tuijottamalla voisi siis odottaa tasaista peliä joka päättyy Pelicansin voittoon jatkoajalla tai rankkareilla.

Pelicansilta poissa tänään Hovinen ja Rinkinen. Maalilla aloittaa Sulander. HIFK:n poissaololistan Johannes tuossa jo hyvin luettelikin.

Tänään näkee sitten ensimmäistä kertaa elämässään Sulanderin ja Peltosen pelaamista paikan päältä. Toivottavasti Sulander pystyy nostamaan tasoaan HPK-pelistä.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen kuulin Nordiksella, että peli on jo loppuunmyyty, mutta tämä ei ole varmaa tietoa, joten yrittäkää hankkia lippuja, vaikka luulenkin, ettei se enää onnistu.
Lienee lähes loppuun myyty... tiistai aamulla sain viimeiset järkevät istumapaikat, joita oli tasan vierasfanikulmaan. Yksitttäisiä ensimmäisem rivin istumapaikkoja oli silloin enää... muuten kaikki menneet. Seisomapaikat olivat myös Lippupalvelulla 2/3 täynnä ainakin siellä korkealla sivulla.

No hyvä matsi tulossa, vaikka HIFK pelaa ilman vasenta jalkaa ja oikeaa kättä teroittamattomilla luistimilla tuplajatkoaikojen kivipussi jäljellä olevassa jalassa. Peltosen jaksamista pitää kyllä seurata, koska 21:14 tiistaina ja eilen järjettömät 31:22... eli n.3vrk:n sisään pelannut 52:36 ja tämän päivän minsat päälle. 52:36 olisi n.17,5min/peli jos nuo olisi kolmessa pelissä. No Peltonen ratkaisee tänään 2-3 vierasvoiton.

Harmi, että fanclub ei saanut minkäänlaista reissua järjestymään tähän otteluun, joten omilla pitää somppailla sinne suuntaan Pelicans-fani duunikaverin kanssa...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tähän peliin Pelicans lähtee kyllä ennakkosuosikkina. IFK:lla oli kova peli eilen, eikä tilannetta helpota joukkueessa jylläävä flunssa-aalto ja muut loukkaantumiset. Saas nähdä minkälaisen kokoonpanon K.Jalonen saa raavittua kasaan tänään. Pelicans pääsee tuoreilla jaloilla peliin, ja lahtelaisten kierroksia lisää vitutus 4 pelin tappioputkesta sekä edellinen kohtaaminen IFK:n kanssa, josta pisteet jäivät aika sukkana stadiin.

Nappiin täytyy IFK:n suunnitelmien mennä, jotta pisteet mukaan lähtevät. Ja luotetaan toki siihen, että 3p sieltä irtoaa vastatuulesta huolimatta, ja nousu sarjakakkoseksi on tosiasia.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFK tänään:

16 Peltonen 13 Wirtanen 9 Kuhta
77 Järventie 12 Kankaanperä

4 Wärn 43 Töykkälä 19 Järvinen
3 Vallin 8 Kousa

21 Ahtola 46 Ramstedt 27 Haataja
67 DelGrosso 41 Melart

18 Nyholm 72 Liivik 71 Pöysti

Lundell
(Riksman)

Ottelusta sivussa:

Mikko Kurvinen, Toni Söderholm, Rony Ahonen, Lennart Petrell, Teemu Tallberg, Markus Granlund, Jeff Hamilton, Niko Piiparinen ja Mikael Granlund.

Elikkäs, Lennun selkä sitten siinä kondiksessa eilisen jäljiltä ettei tarvitse tänään pelata... Kurvinen taitaa olla flunssassa? Jotain positiivista, Riksman on saatu jo availemaan luukkua, eli ens viikolla on sitten jo pelaamassa?!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
EDG-Melart -puolustusparissa on potentiaalia...

... katastrofiin.

No, jospa IFK saisi tästä pelistä edes joitain pisteitä raavittua. Tiukkaa tulee kuitenkin olemaan. Joukkueesta on kentällinen tähti-/profiilipelaajia poissa ja eiliseltä on alla jatkoille venynyt peli.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Voi olla jopa pienen tappioputken mahdollisuus. Valmentajaa tovi sitten vaihtanut Pelicans vkl-kotipelissään ja vastassa eilen kovan pelin pelannut IFK. Ratkaisijoita puuttuu, Lundell maalissa ja varsinkin Peltonen pelasi eilen hirmuminuutit. Toivottavasti pelataan vittumaista vieraskiekkoa ja joistain ylivoimista ja irtokiekoista ronkitaan tarvittavat maalit. Huomionarvoista on, että kestääkö Lundellin tasaisuus viikolla vielä yhteen kovaan koitokseen. Tosin Lunkka on aina parempi vieraspeleissä. Joku pelaaja, jos pitää IFK:sta nostaa niin Max Wärn. Oikeanlaisella elämänasenteella kulkeva nuori stadilainen, joka saa mahdollisuuden näyttää. Erikoistilanteet ja veskaripeli ratkaisevat, en usko että 5vs5 montaa maalia nähtäne.

-Sulander vs Lundell
-Erikoistilannepelaaminen
-Kuhdan ja Peltosen pelivire. Kibe ollut sairaana ja Peltonen pelaa hurjia minuutteja illasta toiseen
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voisi olla tiedossa jopa ylilyöntejä. HIFK:n väsyneet ja vittuuntuneet brändipelaajat voivat hyvinkin lähteä mukaan Sihvosen ja Tyrväisen mahdollisiin pöhköilyihin. Saas nähdä.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Ottelusta sivussa:

Mikko Kurvinen, Toni Söderholm, Rony Ahonen, Lennart Petrell, Teemu Tallberg, Markus Granlund, Jeff Hamilton, Niko Piiparinen ja Mikael Granlund.

Lienee turhaa korostaa poissaolijoiden määrää sellaisilla pelaajilla, jotka terveenä ollessaankaan eivät ikinä mahtuisi normaalitilanteessa kokoonpanoon. Tarkoitan siis pelaajia Ahonen, Tallberg, Ma Granlund ja Piiparinen.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti pelataan vittumaista vieraskiekkoa ja joistain ylivoimista ja irtokiekoista ronkitaan tarvittavat maalit.
Vaikka "peruuttelu" onkin nykyisin monen Jatkikseen kirjoittavan HIFK-fanin muotitermi ja kirosana, niin kyllä HIFKn jotenkin pitäisi pyrkiä tappamaan vauhti illan ottelussa ja yrittää juuri vastahyökkäyksillä ja erikoistilanteilla ryöstämään pisteet/pisteitä stadiin. Alla on kuitenkin 2 tiukkaa kärkikamppailua ja sivussa on kentällisen verran laatupelaajia. Jos Pelicans saa pian ottelun alkuun maalin ja sitä kautta hurmoksen päälle täyden tuvan edessä, niin pitkä ilta on HIFKn kannalta tiedossa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Lienee turhaa korostaa poissaolijoiden määrää sellaisilla pelaajilla, jotka terveenä ollessaankaan eivät ikinä mahtuisi normaalitilanteessa kokoonpanoon. Tarkoitan siis pelaajia Ahonen, Tallberg, Ma Granlund ja Piiparinen.

En tietääkseni korostanut näiden pelaajien poissaoloja, ne kun ovat ynnämuut-osastoa. Tuossa listassa oli vain kaikki pelaajat, joilla on sopimus myös edarin kanssa. HIFK:lta puuttuu yksi ketjullinen laatupelaajia, olisi varmaan SaiPassa ykkösketju... ja miksei myös pelsuissa ja monessa muussakin joukkueessa?
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voisi olla tiedossa jopa ylilyöntejä. HIFK:n väsyneet ja vittuuntuneet brändipelaajat voivat hyvinkin lähteä mukaan Sihvosen ja Tyrväisen mahdollisiin pöhköilyihin. Saas nähdä.
Kävi mielessä, että näinköhän Melart on kokoonpanossa sen Järventietä taklanneen hurripakin takia, mutta ei se näytä olevan tänään Pelsujen kokoonpanossa. Pelaako se enää edes teillä?

Liivik on monessa matsissa kunnostautunut vastustajan hiillostamisessa ja päänaukomisessa ja vähän olen yllättynyt, ettei ole vielä kunnolla ajautunut nyrkkihippasille kenenkään kanssa. Olisiko tänään Simon vuoro kunnostautua sillä saralla?
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Enpä oikeen osaa sanoa mitä tästä pelistä on odotettavissa. IFK on ollut juuri niin vahva kuin sarjataulukko antaa osoittaa. Pelicansilla taas.. niin.

Pelicansilla on setti niin sekaisin ja jopa suuremmanluokan maalinteko ongelmaa viime otteluissa jo ennen taukoa että jaa-a. Toivottavasti 2 häkkiä HPK ottelussa edes vähän potki niitä suurimpia apinoita harteilta?

Toivomus olisi että 3 pinnaa jäisi Lahteen ja saataisi homma pikkuhiljaa toimimaan.

Tason nostoa on myös lupa odottaa useammalta Lahteen hankitulta kaverilta.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Kävi mielessä, että näinköhän Melart on kokoonpanossa sen Järventietä taklanneen hurripakin takia, mutta ei se näytä olevan tänään Pelsujen kokoonpanossa. Pelaako se enää edes teillä?
Kyllähän tuo Blomqvistin Henrik vielä joukkueesta löytyy. Ei tosin ole mahtunut aina pelaavaan kokoonpanoon, osin loukkaantumisista ja osin "taidoistaan" johtuen.
 

scholl

Jäsen
Kakkosketju on epätodellinen. Luulisi, että joku Järvinen kannattaisi korvata Nyholmilla, jotta maaleja edes teoriassa voisi tehdä. Nyt on Haatajan ja Ahtolan pakko osua, kun kaikki kanat on laitettu kahteen munaan. Kakkonen on aseeton. Silti pakko odottaa sellaista viiden kuuden maalin voittoa, koska viime aikoina on tahkottu nihkeästi tasureita.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö sitä Piiparista olisi voinut ottaa mukaan Lahteen, kerran on pelikunnossa jo? Kakkosketju on nyt Wärniä lukuunottamatta täynnä pelkkiä puukäsiä ja varmaa on, että tulosta ei tule. Itseäni on jo hiukan alkanut nyppimään toi Järvisen Turo. Niin kädetön jätkä kuin vaan olla ja voi. Tuhlailee maalipaikkoja lähes joka ottelussa. Eikä toi alivoimallakaan ole mikään extra hyvä,
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos kärjistäen sanoo, niin HIFK:lla on nyt loukkaantumisten kaksi sellaista ketjua, joilta voi maaleja odottaa. Wärn-Töykkälä-Järvinen on totaalinen jarrukenttä ja Nyholm-Liivik-Pöysti rouhii, raataa ja painaa pelin vastustajan päätyyn, mutta maaleja tulee vain satunnaisesti. HIFK:n maalinteko siis lähes täysin Wirtasen ja Ramstedtin ketjujen vastuulla. Wirtasen ketjussa Peltonen pelasi eilen 32 minuuttia ja Kuhta on ilmeisesti flunssan jäljiltä vielä vähän keskenkuntoinen. Ramstedtin ketjulla ainakin vielä eilen oli kiitettävästi virtaa. Toivottavasti tehoilta osuisi tänään sille sektorille. Ahtolan ja Haatajan sihti on viime aikoina ollut aika kaukana siitä tasosta, jota itse herroilta odotan. Ihan kiitettävästi HIFK:lta kuitenkin tuota ratkaisuvoimaa löytyy, vaikka ukkoja on karmea määrä pois. Ihan järkeväähän se onkin kasata kaikki tulivoima kahteen ketjuun, kun vastaavasti yrittää ripotella joka ketjuun yksi kädellinen kaveri. Perkele kun vituttaa tuollainen loukkaantumissuma. Karmea olisi HIFK:n hyökkäysmateriaali terveenä. No näillä mennään.

Hyvällä viimeistelyllä HIFK:lla saumat viedä peli. Toivottavasti vähän apuja tulisi ryminäketjuiltakin ,koska muuten saatta eilinen peli alkaa painamaan.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilisessä pelissä näkyi flunssan tuoma kooma, kun joukkue teki yhteen peliin enemmän virheitä kuin kymmenessä "normipelissä" yhteensä. Itse kirjoitin mm. Kurvisesta tuonne meidän osion peliesitykset -ketjuun, että mies oli kaiken todennäköisyyksien mukaan jo flunssassa eilisen peliesityksen perusteella eikä esiinny tässä pelissä, kuten kävikin. Tänään on erittäin todennäköisesti myös vastaavia sairastapauksia kentällä, joten kannattaa tällä hetkellä olla maltillinen kritiikissä, jos peli ei näytä normaalilta HIFK:lta. Noh, näitä flunssakierteitä tulee ja menee joka joukkueella, joten pitää olla tyytyväinen meidän joukkueen kokoonpanon syvyyteen. Toivottavasti se riittää tänään voittoon, mutta tappiosta en ala tänäänkään pistämään yhtäkään palasta paikalleen isoon kuvaan. Fyysinen, kuuma ja värikäs matsi olisi poikaa, joten antaa palaa reikäpää Tyrväinen (hieno pelaaja) ja kumppanit.
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
SM-Liigan sivuilla kerrotaan, että ottelu näkyy myös ilmaiskanava Nelonen Sportilla? Sportin ohjelmiatiedoissa ei tätä ole. Onko näin, että tämä hehkutettu "kuukauden ottelukin" on siirretty jo pelkästään maksulliselle Sport Prolle?
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Matsi tulee suorana Nelonen Sport PROlta ja jälkilähetyksenä Nelonen Sportilta kello 22. Myös joku mumisi että olisi tulossa veikkauksen sivuilta matsi, mutta eipä näytä tulevan. Oli tarkotus säästää lippurahat ja kattoa veikkauksen sivuilta mutta nyt ei onnannu ja ketuttaa pikkasen. No toivotaan ettei pelsut voita / pelaa hyvää peliä, silloin ahistaa potenssiin sata.


IFK:lle 2-6
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK otti rutiini suorituksella kolme pistettä himaan. Ei esittänyt mitään ihmeempiä, vaan pelasi normaalin vierasottelun. Tuntuu, että nykyään nämä rutiini suoritukset riittävät lähes kaikkia vastaan voittoon.

Pelaajistosta erityismaininnat tietenkin Peralle, joka oli loistava. En kauden alussa odottanut tällaista pistetehtailua, mutta en kyllä valitakkaan. Kovassa tikissä on. Peltonen otti myös ne kaksi pakollista pojoa plakkariin ja eipä toi eilinen peli näyttänyt hirveästi painavan, vaikka pelasi yli puoli tuntia. Lundellin Jannelta hyvä suoritus ja pelasi Sulanderin suohon.

Alisuorittajia ei hirveästi ollut, mutta mainittakoon nyt vielä se, että Del Grosso on ihan liian köykänen näihin peleihin. Teki pahaa katsoa, kun hän yritti painia Pelicansin isojen hyökkääjien kanssa. Ei tainut saada kyllä muutenkaan hirveästi peliaikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös