Pe 19.10.2012 Tappara - SaiPa

  • 8 589
  • 31

Kaivanto

Jäsen
Ihmetyttää suuresti että Barkovitkin saivat koko pelin aikana luotua oikeastaan vain 1-2 maalipaikkaa. Todella suuren luokan pettymys, kun saivat myös suuren määrän ylivoimavastuuta ja tasakentinkin peliaikaa.

Barkov on silmin nähden taantunut viime matseissa ja ihmekö tuo kun hän vetää matsista toiseen 22–23 minuuttia. Varmaan kenellä tahansa valmentajalla on kova kiusaus peluuttaa porukan parasta pelaajaa paljon, mutta jotain rotia tähän toivoisi.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Hauskaahan on sekin, että valmennus näkee näissä otteluissa paljon hyvää! Yks raivostuttava piirre on sekin, että jos joku hyökkääjä lähtee haistelemaan yllätyksellisesti punasen tuntumaan kun kiekko on omalla pakilla, niin pitkää avausta ei takuulla kokeilla vaan pelataan alaspäin. Kiekonhallintaa? Hyi h.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Chris Connolly, kentän paras Tappara. Loput pitkälti enempi vässyköitä ja todella vässyköitä. Mäntylä taisi muutenvaan tehdä parit avaukset pitkäksi vaihteeksi. 25% kaudesta pauttiarallaa pelattu ja onhan Tapparalla hurjat 2 kotivoittoa. Syö miestä ja huumoria. Tarttis ylivoimalle ja alivoimalle tehdä jotain, 14 peliä ja omissa alivoimalla pelaten soinut 19 kertaa. Yleisöä päälle 5100 joka oli kyllä kiva yllätys, valitettavasti peli vain oli paskaa. Onneksi seuraava kotipeli viikon päästä, ehtii katsojat unohtaa mitä kuraa oli viikko sitten.

Pelin loputtua eräs kotijoukkueen kannattaja pienessä laitamyötäisessä ilmoitti minulle. Tohon joukkueseen tarvittaisiin 10 pelaajaa jonka nimi paidassasi on.

Totesin lakonisesti, että yksinkin Sundin riittäisi, se sentään osasi tehdä maaleja.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Aika karu tuomio Tapparan illan otteille on luettavissa täältä. Ymmärrän, että tulos harmittaa ihmisiä, mutta ei kai tuo peli kokonaisuutena mitään sontaa ollut. Viihdyttävä matsi, jonka kahta ensimmäistä erää Tapparan dominoi. Lappeenrantalaiset olivat köysissä ja tyytyivät tökkimään kiekkoa ulos alueeltaan ja sumputtamaan. Kolmas erä oli sitten sellaista päästä päähän aaltoilevaa hokia.

Tappara joutui lyömään paljon kiekkoa syvään, mutta päädyssä kiekkoja voitettiin paljon. SaiPa pelasi hyvin passiivisesti ja Tapparan pakeille avautui paljon vetopaikkoja. Ongelma vain oli, että maskimiehet puuttuivat ja Hattu pelasi loistopelin. Yksi maali saatiin ja sillä harvemmin voittaa jääkiekko-ottelua.

Puolustuspään peli oli kyllä heikkoa. Meidän maalinedustalla saa tehdä ihan mitä haluaa. Aika ikävä yhtälö, kun Tuokkolan heikkous tuntuu olevan irtokiekkokontrolli. Vaikka SaiPalla oli pari tolppalaukaustakin päätöserässä, kyllä voitto vietiin Tapparalta melko halvalla tänään.
 

Elbowing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TAPPARA
Monet Tapparaa jo vuosia seuranneet varmasti veikkailivat jo tulosta 0-2, 1-2,1-3... itse laitoin 20 € panoksella Tappara 0,2, ja Saipa 1,4...No, menipä sopivasti, mutta tasan oltiin taas hajuilla mitä tästä tulee.

Peli itsessään oli arvosanaltaan ehkä 6-. Petyin pahasti molempien peliin, ja tietysti enemmän Tapparan. Saipa pelasi juuri sitä omaa peliään, mitä odotinkin. Ja ansaitsi voittonsa sen takia, että munaton Tappara ei esittänyt kotiyleisölleen jälleen kerraan mitään!

Barkovin kenttä pelasi ehkä kauden huonoimman ottelun. Kaikille se tulee kauden 60 pelissä. Ja syy on yksin Leinossen/Jukan. Eikö ollut tarkoitus hommata tänne sentteri, jonka varjossa Sasha saisi rauhassa kasvaa, eikä heti lyödä 22 min peliajalle, ja paineet niskaan!? Herätys!!

Pelistä jos nostaisi onnistujia, niin Saipan nuori pakki Taipalus, kalpasta tullut Riikola ja mielestäni paluun tehnyt PSN teki oikein hyvä paluun. Tapparasta plussat ainostaan yritteliäille Connolly ja Palolalle.

Mikä lääkkeeksi??
Kunnon pakan sekoitus! JM-Järvinen mukaan, Palola kahteen ekaan vitjaan, ja pari äijää lekiin. Tyyliin Peltola, Erkinjuntti. Ja Metsolaa rohkeemiin maaliin!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Hauskaahan on sekin, että valmennus näkee näissä otteluissa paljon hyvää! Yks raivostuttava piirre on sekin, että jos joku hyökkääjä lähtee haistelemaan yllätyksellisesti punasen tuntumaan kun kiekko on omalla pakilla, niin pitkää avausta ei takuulla kokeilla vaan pelataan alaspäin. Kiekonhallintaa? Hyi h.

Vähän tuntuu, että Tapparan pakit pelkäävät nyt virheitä ihan pirusti. Ei uskalleta antaa sellaisia rohkeita syöttöjä tiukkoihin väleihin tai kokeilla juuri pitkiä avauksia silloin tällöin. Sitten siinä käy juuri näin, että kaikki seisovat paikallaan ja Barkov koittaa kuljettaa yksin koko kentän läpi. Ja sen kerran kun tulee hyvä paikka antaa kova syöttö niin se menee pitkäksi.

Eilen en jaksanut viimeistä erää edes katsoa enää, toinen erä oli jo sen luokan sähläämistä. Olihan siinä tempoa ja halua, jokunen paikkakin oli mutta edelleen Tapparan pelistä puuttuu rytmi, se on sellaista on-off-lätkää, jossa mennään joko täysiä tai sitten ei mennä ollenkaan.

Hyökkäysalueella ei pidä koko aikaa luistella jalkoja alta, vaan välillä pitää pysähtyä ja nostaa pää ylös. Tuonkaltainen kouhottaminen vain sekottaa entistä pahemmin ja se asia josta tässä ketjussa on puhuttu vähän, on siinä, että SaiPa sai lähes jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä tai 3-3-hyökkäyksiä ja lähes puhtaasti Tapparan oman hyökkäyspelin vuoksi.

Peli on hirveää puristamista ja siitä puuttuu rentous sekä mielikuvitus. Kiekkoa toimitetaan maalille mutta maalilla ei ole ketään tai sitten vedot ovat laaduttomia. Silläkin on väliä minkälainen se riparikiekko on mitä viivasta heitellään.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Antti Erkinjuntti ja Chris Connolly ovat väärässä joukkueessa. Erkinjuntti ei saa tehoja ja Connollyn tasoisia kavereita on jo muutenkin pilvin pimein. Tarvitaan edelleen se toinen kova ketju ja puolustukseen vähintään yksi johtava peliä tekevä pakki, nykyisistä ei yksikään pysty siihen.

Takana on 14 matsia ja takarajaksi asettaisin viimeistään 26 ottelua, eli siinä vaiheessa kun on pelattu kahdesti kaikkia vastaan. Sitten toivoisin jo jotain muutoksia myös rosteriin. Puhutaan toki pitkästä projektista mutta valmentajan ja seurajohdon on oltava valmis pudottamaan nopeastikin pois ne pelaajat joista ei yksinkertaisesti ole niihin rooleihin joihin heidät on hankittu.
 

kepardi

Jäsen
Eipä voi eiliseen tyytyväinen olla. Eikä varmasti ole valmennuskaan, vaikka eivät joka haastattelussa joukkuetta maan rakoon lyttääkään. Mutta kyllähän juuri valmennuksen pitäisi saada joukkue syttymään perjantai-illan kotipeliin aivan eri tavalla.

Jos nyt puolustajista hakee edes jotain positiivista, niin Jesse Jyrkkiö ansaitsee maininnan. Hän sentään yrittää hakea ratkaisuja ja on ylivoimallakin aktiivinen. Toivottavasti saa jatkossakin peliaikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös