Pe 17.10.2014 Tappara-Kärpät

  • 7 455
  • 29
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Äkkiä nyt ketju auki, niin saadaan jotain vääntöä aikaan.

Tappara neljän pelin voittoputkessa, Kärppiä en kauheasti ole seurannut, mutta Lukkoa vastaan vetivät melkoista havaijikiekkoa ainakin. Kummallakin on sentteriongelma, tosin Kärpillä sitä on vähän liioiteltu. Metsola on ollut hyvä, joten tänään Kärppien pitäisi vähän puolustaakin, jos mielivät pisteille. Tai no en tiedä tarvitseeko, sillä Tappara ei tunnu osuvan edes jäähallin seinään sisäpuolelta.

Nyt ei ehdi enempiä pohjustaa.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Kummallakin on sentteriongelma, tosin Kärpillä sitä on vähän liioiteltu.

Onko näin? Ykkösen keskelle kaavailtu herra on saanut juuri kengän kuvan persauksiin ja tilalle hankittu Pirnes pelaa kauden toisen pelinsä tänään.. Kenttätasapaino on ollut kunnossa vain Kemppaisen johtamalla kentällisellä. Kärpillä on tasapainoisia senttereitä kyllä omaan päähän päin, mutta kiekollisessa pelissä tökkii ja pahasti.

Muuten, tutun oloinen tilanne että Metsola on liekeissä runkosarjassa :)
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei ole valmista kärppien peli ei. Toivon veskalle osuvan hyvän päivän, oli se sitten Tarkki tai Karhunen.

Tunnelmasta ei homma jää kiinni ainakaan meidän osalta. Pari bussia Oulusta jae etikset tulee paikalle myös ilmeisen isolla ryhmittymällä. Molemmista päistä reissu tehdään tuplana, eli yö treella ja huomenna Lahteen. Tämähän tarkoittaa sitä, että jälkipelit sitten mansesterin yössä. Suosituksia jatkopaikaksi tähän ketjuun.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Paljon on viime kaudesta muuttunut molemmissa joukkueissa, joten aivan sellaista finaaliuusinta-fiilistä en ottelusta saa. Silti Tappara tottakai sytyttää, matsi seurataan tänäänkin tiukasti ja voittoa odotetaan.

Päähuomio keskittyy kuitenkin edelleen Kärppien omaan tekemiseen ja suoriutumiseen. Liike ja energia on ollut hyvällä tasolla edellisissä otteluissa, ja Kärpät on hallinnut pääosin kiekkoa. Tämänkin huomioiden, päästettyjen maalien suuri määrä on hämmentävä. Alivoimalle on vähintään tehtävä jotain.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tavallista pahempi matsi. Viime kevät varmasti vituttaa Tappara-leirissä ja kalavelkoja on maksettavana. Myös Pirnes voisi vielä kuittailla omia velkojaan lisää :)
 
Tapparan kokoonpano tänään:

71 Kristian Kuusela - 44 Jan-Mikael Järvinen - 34 Olli Palola
74 Antti Erkinjuntti - 81 Jukka Peltola - 14 Pekka Jormakka
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 19 Jere Karjalainen
15 Masi Marjamäki- 22 Henri Tuominen- 42 Otto Rauhala

18 Tuukka Mäntylä - 38 Teemu Aalto
6 Pekka Saravo - 39 David Kolomatis
12 Markus Kankaanperä - 24 Atte Mäkinen
23 Aleksi Elorinne

77 Juha Metsola
(1 Dominik Hrachovina)

Eli Laine pois, Tuominen sisään ja Rauhala laitaan.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Ei yllätyksiä kokoonpanossa, mutta siitä voi taas olla montaa mieltä, että vahvistiko tuo muutos Tuominen -> Laine hyökkäystä ollenkaan. Hauska tuo Tuomisen tapaus kaikenkaikkiaan. Alkusyksystä todettiin, ettei kaverille ole käyttöä ja tryout ei johtanut sopimukseen ja nyt joukkueen ollessa neljän ottelun voittoputkessa, tuodaan mies takaisin joukkueeseen ja kokoonpanoon. Laitaan siirretyn Rauhalan aloitusprosentti on 45,5. Jos Tuominen tuon luvun ylittää, voidaan hänen peliään pitää onnistuneena.

Peltola jatkaa edelleen keskellä ja kun Green on sivussa, Kärpät vienee tänään n. 65% aloituksista. Tapparan pelejä seuranneena ei voi mitään maalijuhlaa odottaa kumpaankaan päähän ja kaksi maalia riittänee voittoon. Metsola on ollut alkukauden loistoiskussa eikä nollapelit ole hänelle missään nimessä helpolla tulleet, vaan mies on saanut venyä joka ottelussa huipputorjuntoihin. Hyökkäys ja ylivoima puolestaan ovat aiheuttaneet eniten päänvaivaa ja toiveissa olisikin yv-maali ja onnistumisia laajalle rintamalle.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kärpät tänään:

Pyörälä-Pirnes-Manninen
Davis-Huml-Haataja
Junttila-Kemppainen-Donskoi
Alikoski-Keränen-Komulainen
Suoranta

Kukkonen-Masuhr
Glenn-Eminger
Spang-Nutivaara

Karhunen / Jukuri

Jos ei ole Laine Tapparan kokoonpanossa, niin eipä ole ikätoveri Puljujärveä Kärpilläkään. Jesse ei tainnut kyllä olla A-Kärppien kokoonpanossakaan tänään, joten niinkö on taas sairastuvan puolella? Ja onkohan Vallin loukkaantunut vai muuten vaan lepovuorossa kun ei seiskapakin paikalla näy tällä kertaa olevan? No Tarkki on ainakin pikkuvamman vuoksi sivussa, mutta toivottavasti Karhunen parantaa keskiviikon pelistä.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
No ei kai se viime keväänä ainakaan jäässä ollut? Tarpeeksi kun asiaa toistelee muuttuu se todeksi, se on meidän leirissä havaittu muutaman asian suhteen tässä vuosien aikana.

Olen tietoinen "metsola sulaa" maniasta, mutta täytyy sanoa että viime keväänä oli ratkaisevasti mukana finaalisarjan kääntämisessä. Maalikoosteesta voi sen nähdä.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Olen tietoinen "metsola sulaa" maniasta, mutta täytyy sanoa että viime keväänä oli ratkaisevasti mukana finaalisarjan kääntämisessä. Maalikoosteesta voi sen nähdä.

Ei edes pitäisi jaksaa enää näihin vastailla edes, mutta menköön nyt. Pakko kyllä ihmetellä väitteitä, että Metsola olisi jotenkin sulanut viime keväänä. Mieshän piti Tapparaa monesti pystyssä huonoina hetkinä. Eipä olisi kolmannesta pelistä tullut voittoa tai seiskapelissä menty jatkoille ilman Metsolan loistopeliä. Kovin moni tuntuu unohtavan tämän. Joitakin maaleja ehkä tuli, jotka olisivat olleet kiinniotettavissa - eivätkö kaikki maalit ole? - mutta harvassa ne olivat. Yhtä lailla Karhunen päästi muutamia helppoja ja jouduttiin kertaalleen vaihtamaan poiskin maalin suulta. Monet muistavat silti vain seiskapelin gamesaverin vähän ennen voittomaalia. Toissa keväänä Metsola päästi kyllä muutaman helpon ratkaisevilla hetkillä, mutta niinikään silloin piti myös pitkiä jaksoja joukkuetta pystyssä.

Metsola sulaa keväällä -mantra on mielestäni myytti, joka elää vain vastustajan kannattajien huudoissa. Ja muutaman Tappara-faninkin.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Kova matsi noin etukäteen miettien vaikka eihän niitä helppoja olekaan, mutta todennäköisesti silti tämä peli on laadukkaampaa hokia kuin kauden aikaisemmat kotipelit.
Metsola tosiaan on liekeissä taas, vähälle huomiolle on jääneet taas miehen uskomattomat venytykset. Wannabe hahmot saa sitten taas näppiksen esiin jos Metso tekee yhdenkin virheen.

Moni moitti Jere Karjalaista ekoissa peleissä, minä en ja nyt mies on kokoajan vaarallisempi hyökkäysalueella. Hieno mies eikä tähtää kulmiin niinkuin moni muu vaan pyrkii maalille.

Mielenkiintoista nähdä Pirneskin, onko jo täydessä "pelikunnossa".

Jatkopaikaksi Oululaisille suosittelen Mixei nimistä ravintolaa...
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Ei edes pitäisi jaksaa enää näihin vastailla edes, mutta menköön nyt.

Metsola sulaa keväällä -mantra on mielestäni myytti, joka elää vain vastustajan kannattajien huudoissa. Ja muutaman Tappara-faninkin.

Okei ei väitellä tästä enempää, mutta kyllä minäkin olen nähnyt Metsolalta huikeita gamesavereita ja muutenkin varmaa perus liimaamista.. mutta mitä keveemmällä viime kaudellakin päästiin niin.. noh.. Otetaampa tämä Tapparan ratkaisun paikka eli game6 https://www.youtube.com/watch?v=rTq2w69bn9s Ja katsokaa noita maaleja ihmiset! Mulle ainakin on yhden tekevää miten hyvin veskari torjuu pahat paikat, jos vastapainoksi menee noin helppoja vetoja sisään. Kenttäpelaajan näkökulmasta voi olla aika epäuskoinen olo, kun pyritään pitämään vastustaja parhailta paikoilta pois ja sitten menee näitä. Aaltosen ratkaisumaali seitsemännessä menee samaan kategoriaan.

-Linkkihomma ei pelaa oikein eli sori vaan siitä..
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Metsola pelasi todella heikosti kuudennen finaalin, sen voi varmasti kaikki myöntää, mutta muissa oli Tapparan parhaimmistoa. Myös ratkaisevassa, vaikka Aaltosen maali olisi ollut otettavissa. Samoin Karhuselta ja Rynnäkseltä nähtiin yhdet pahat epäonnistumiset. Jos vastustajan maalivahtien torjunnat ovat finaaleissa 17, 15, 13, 25, 16, 23 ja 12, niin mielestäni kertoo melkoisesta puusilmäisyydestä laittaa tappio Metsolan piikkiin. Kyllä viime keväänä Kärpät oli edellä monella osa-alueella ja tulos ei Tapparan kannalta olisi ollut yhtään parempi, jos maalivahdit olisivat vaihtuneet päikseen.

Nyt, kun saatiin muisteltua menneitä, niin muistelen lisää. Viime vuonna ensimmäisessä Hakametsän kamppailussa Kärpät oli parempi voittomaalikisan jälkeen. Tappara hallitsi kenttätapahtumia, mutta viimeistely ontui tuolloinkin. Tänään olisi hyvä näyttää, että maalinteko luonnistuu, sillä yleisöä tulee olemaan paikalla enemmän kuin Tapparan kotipelissä kertaakaan tällä kaudella.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Samoin Karhuselta ja Rynnäkseltä nähtiin yhdet pahat epäonnistumiset. Jos vastustajan maalivahtien torjunnat ovat finaaleissa 17, 15, 13, 25, 16, 23 ja 12, niin mielestäni kertoo melkoisesta puusilmäisyydestä laittaa tappio Metsolan piikkiin.

Mun mielestä tämä ei liity mitenkään Karhuseen tai Rynnäkseen vaan Metsolaan. Enkä minä ainakaan ole laittamassa koko sarjan häviötä Metsolan piikkiin.. Mutta sanonpa vain, että vähintään epäileväinen olisin kevään kynnyksellä mikäli Metsola olisi oman joukkueeni ykkösvahtina.

Kyllä viime keväänä Kärpät oli edellä monella osa-alueella ja tulos ei Tapparan kannalta olisi ollut yhtään parempi, jos maalivahdit olisivat vaihtuneet päikseen.

Niin.. no tätähän ei voi tietää. Puhutaan kuitenkin taas siitä tärkeimmästä pelipaikasta. Voitot on tiukassa ja marginaalit on pienet.

Mutta mukava on testata Tappara tänään! Vielä HD-lähetys niin voi ottaa pari oluttakin..
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mun mielestä tämä ei liity mitenkään Karhuseen tai Rynnäkseen vaan Metsolaan. Enkä minä ainakaan ole laittamassa koko sarjan häviötä Metsolan piikkiin.. Mutta sanonpa vain, että vähintään epäileväinen olisin kevään kynnyksellä mikäli Metsola olisi oman joukkueeni ykkösvahtina.


Niin.. no tätähän ei voi tietää. Puhutaan kuitenkin taas siitä tärkeimmästä pelipaikasta. Voitot on tiukassa ja marginaalit on pienet.

Mutta mukava on testata Tappara tänään! Vielä HD-lähetys niin voi ottaa pari oluttakin..

Kyllä viime keväänä ratkaiseva käänne oli kärppäfanien masinoima adressi estämiskiekon estämiseksi.Tämä on fakta.
Tänään olisi tosiaan mukava nähdä onnistumisia maalien edustoilla, Jormakka voisi heittää pari kaappia.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen tietoinen "metsola sulaa" maniasta, mutta täytyy sanoa että viime keväänä oli ratkaisevasti mukana finaalisarjan kääntämisessä. Maalikoosteesta voi sen nähdä.
Kyllä sen finaalisarjan käänsi Kärppien paras pakki Johan Larsson tarkalla ylänurkkavedollaan. Ottelu tasatilanteessa, Tappara kuskin paikalla juuri kyseisellä hetkellä ja sarja katkolla.

Tämän kauden pelejä kun olen katsellut, niin ei mieleen ole ihan heti tullut vaihtokaupoille lähteä vastustajien kanssa. Ehkä jos laitetaan kylkeen joku ykkösketjun kenttäpelaaja.
 

mkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viihdyttävä, intensiivinen kahden huippujoukkueen kamppailu. Nautin alusta alkaen. Kiitos Kärpät! Kiitos Tappara!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaikki Kärppien pelit on tullu tällä kaudella katsottua ja nyt tuntuu ekan kerran, että jaksaakohan huomenna vaivautua. Niin aneemista paskaa tuo touhu. Toki Tappara puolusti hyvin keskialueen, mutta silti. Ei jaksa edes vauhkoontua mistään Komulaisen virheestä, kun oma pelaaminen on tuollaista suojuoksua.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Mutta sanonpa vain, että vähintään epäileväinen olisin kevään kynnyksellä mikäli Metsola olisi oman joukkueeni ykkösvahtina.

Selvä. Sinulla on oikeus mielipiteeseesi. Minä taas luotan Metsolaan kuin vuoreen, kun tosipelit keväällä alkavat. Enemmän kuin kenenkään muuhun koko joukkueesta. Toivottavasti mies on keväällä terveenä ja taas täydessä iskussa. Toisaalta eipä sillä kai niin väliä ole, mihin minä tavallisena fanina luotan.

Hyvässä vireessä on muuten kyseinen ukko tällä hetkellä - olkoonkin, että pelaillaan vasta pimeän syysajan höntsiä. Yksi ainoa maali on Metsolan selän taakse tehty neljään viimeiseen peliin.

Hyvä peli muutenkin Tapparalta tänään. Selvästi paras koko kaudella näkemistäni. Kärpillä oli vaikeuksia päästä keskialueen yli ja toisaalta omassa hyökkäyspelissäkin on nähtävissä jo jotain ideaa. Ylivoimapelikin näyttää jo paremmalta, mutta vaikeaa se maalinteko edelleen on.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Metsola sanoi hyvin tuossa loppuhaastattelussa, että olivat kyllä skoutanneet että Kärppien laukauksista melkein kaikki tulee tuolta ulkosektorilta. Alatalo-kiekko is back. Sitten kun jaksetaan painaa taas lähemmäksi maalia, niin alkaa tulostakin syntymään. Tällä hetkellä Kärppien hyökkäyspeli on aika laiskaa ja ei päästä mukavuusalueelta pois. Se on niin kiva vaan pelata kiekkoa Glennille ja Masuhrille, joiden viivakudit harvemmin päätyvät edes maalivahdille saakka, puhumattakaan että verkonperukoille. Kärpissä on yli kolme kentällistä potentiaalisia 20 maalin hyökkääjiä, joille ei tarpeeksi tarjota ruokaa. Kaikki menee viivamiehille oli sitten YV tai TK.

Mutta ei tuo nyt ihan umpisurkea suoritus kuitenkaan ollut. Aloitukset, laukaukset ja torjunnat kuitenkin voitettiin. Mielikuvitus, luovuus, tunne ja ennakoimattomuus ehkä puuttuu Kärppien pelistä. Jauhetaan sitä Laten pelisysteemiä vaan vaihto toisensa jälkeen sata lasissa, mutta ei oikein ajatus tunnu kuitenkaan olevan tekemisessä mukana. Puljujärven ja Ahon puuttuminen kyllä jotenkin näkyi.

Ei ole Tapparakaan ihan viime kauden iskussa, mutta sama määrä yksilötaitoa joukkueessa on.

Ensimmäisessä maalissa minusta Emingeriä estettiin siivoamasta kiekkoa pois viivalta ja vielä maalivahdin alueella. Toinen oli ihan täysin Komulaisen ja Emingerin kämmi, eli kyllä Tappara olisi voittonsa ansainnut yhdelläkin tehdyllä maalilla. Ei muuta kun unohdetaan tämä ja huomista kohti.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Okei ei väitellä tästä enempää, mutta kyllä minäkin olen nähnyt Metsolalta huikeita gamesavereita ja muutenkin varmaa perus liimaamista.. mutta mitä keveemmällä viime kaudellakin päästiin niin.. noh..
Jos maalivahti pelaa joukkueensa seitsemänteen peliin ja sen jatkoille, niin ei kai voi ihan hirveistä sulamisista puhua? Toki myönnän, että kumpanakin keväänä viimeinen maali olisi ollut otettavissa, mutta se, että ylipäätään oltiin siinä tilanteessa, on Metsolan ansiota. Viime keväänä Kärpät oli materiaaliltaan laajempi ja terävämpi, edellisenä keväänä Tappara menetti Barkovin ja Conollyn kesken palyoffien, mikä ratkaisi mestaruuden. Metsola hoiti ruutunsa, no doubt.
Mutta tänään Tappara oli parempi. On se jännä, miten muutamassa viikossa muuttuu kriisijoukkueesta kuntopuntarin ykköseksi. Peli ei ole vieläkään uomissaan, mutta parantunut se on selvästi. Pelaajien liike on vieläkin hieman tahmeaa. Ylivoimalla ei vaan voi tehdä maalia, jos viisikko liikkuu vähemmän kuin nelikko. Muuten suunta on hyvä. Metsola on kuuma, mutta tämän kovan nousukiidon keskellä voisi antaa peliaikaa myös muille vahdeille.[/
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös