Pe 14.9.2012 KalPa - JYP

  • 14 632
  • 53

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Nonni! Nytkö se (jo) alkaa? Vastahan tässä nelisen kuukautta sai hehkuttaa ympäri Suomen hienoja kevään tapahtumia. No, ei auta. Odotusketjuihin JYPin puolella en ole kirjoitellut mitään, vielä, koska en ole nähnyt yhtäkään peliä enkä uusien kavereiden otteita. Kohta se korjaantuu.

Vaikea sanoa siis mitään sisällöllistä, ennakoita ja muita vastaavia juttuja olen kyllä lueskellut, mutta itselleni odotusarvona ei ole niinkään voitto tästä pelistä, vaan nähdä millaista peliä JYP esittää. Voitto paskalla pelillä ei ole se signaali mitä itse toivon näkeväni, vaan niitä jännittäviä ja luonnollisesti hyviä aihioita, mitä pelistä voisi kehkeytyä kauden kuluessa.

Mestaruuskrapula, onko sellaista? Varsinkaan tällaisen muutos-JYPin kannalta? Tuskinpa. Mutta onko peli muuten uomissaan, tai menossa kohti sellaista - tänään nähdään viitteitä. Tälle kaudelle lupaan antaa JYPille enemmän aikaa, joulun tienoilla vedetään uusia linjoja.
 

hubadubaduu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punainen-musta-valkoinen
Vihdoin se alkaa! Johan sitä on odotettu!

Mun mielestä JYPin ketjut on rakennettu järkevällä tavalla. Nyt vaan toivotan, että jokainen on valmis lyömään kaikki likoon (Ramses myös).

KalPan hyökkäys tosiaan näyttää paperilla kovalle. Onko puolustus tänään Kuopion kompastus, jos Masuhrkin(?) on pois?

Tulosvetoon 3-3

Sent from my Lumia 900 using Board Express
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Kokoonpano näyttää hyvälle. Jokaisessa puolustuskaksikossa on kykyä myös hyökkäyspäässä. Eiköhän kaiveta kauden avausvoitto Jyväskylään. Nyt on Quirkilla hyvä mahdollisuus osoittaa lukuisille epäilijöille taitojaan.
 

Huke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Vihdoin se alkaa! Muutaman euro-pelin nähneenä en hirveästi JYPiltä odota, mutta persiissä on kuitenkin sellainen tutina että JYP yllättää kaikki, nyt kun oikeat pelit alkavat.

Ennustan että ensimmäinen erä tulee olemaan hyvin sekava, ja KalPa takoo ainakin pari maalia, mutta toka ja kolmas tulee menemään JYPille. Tarkki loistaa tänään maalilla. 2. ketju tekee maalit mieheen, Myttynen muutaman. 2-5, ja kolme pojoa Jykylään!
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Hieno matsi. Tarvittavat byyrit heti ja sitten sitä perus JYP peliä kaksi erää. Tarkille plussat verrattuna ET-peleihin. Harjoituspelit ovat juuri sitä, ei mitään muuta.
 

chubster

Jäsen
Mitä vittua minä juuri todistin!?

Eka erä hyvää peliä JYPiltä ja KalPalta heikkoa. Kaksi seuraavaa täysin toistepäin. Erityisesti JYPin omanpään peli KIEKOLLISENA on aivan järkyttävän näköistä roiskimista ja hätäilyä. Ei ole ihme, että omista ei päästä kontrolloidusti hyökkäämään. Toiset tätä roiskimista ja hätäilyä teki enemmän, kuin toiset. Nimiä en jaksa ladella, koska kaikki jotka pelin näki tietää. Yhtälailla, kiekollinen tekeminen on todella surkeata!

+Eka erä kokonaisuudessaan! Näkyvän kiekollinen peli, Perrinin lämäri!
+Tuomas Tarkki läpi ottelun
+Huban joukkueelle pelaaminen, laukausten blokkaus jne.
-Omanpään kiekollinen peli
-hyökkäyksiin lähdöt
-Corey Quirk. Väärässä sarjassa, ei voi mitään. Ei pysy pystyssä pienemmästäkään kontaktista ja häviää joka ikisen kaksinkamppailu. Ei jatkoon.

Yritetääs KalPasta kans:

+Lehkonen, tulee viemäään tulokaspörssin! Huikea pelimies, toivottavasti laukkanen ei peluuta puhki!
+Koivisto, hienoa ja ennakkoluulotonta peliä ekassa liigamatsissa!
+Laukkasen uskallus ottaa mv-pois jo varhaisessa vaiheessa. Kaikki tai ei mitään, me like.
-Tuntui, että KalPan yleispelaaminen on mennyt jopa Tuokkolan ajasta taaksepäin. Kulmista ei löydetä pois ei sitten millään. Suoraviivaisuus puuttuu täysin (lue vertaus Tuokkolaan) ja peli tuntuu todella tunneköyhältä pörräämiseltä (näin minun näkökulmasta)
-Kapteeni Kapanen, missä pelaa?

JA:n otteluraportissa Jyrki Aho kertoo viisauden, mikä kannattaisi KalPankin valmennustjohdon ottaa korvan taakse: Ei hyökkäyspäässä tarvitse aina pyöriä, siellä saa tehdä maalejakin.
 
Viimeksi muokattu:

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Hieno matsi. Tarvittavat byyrit heti ja sitten sitä perus JYP peliä kaksi erää. Tarkille plussat verrattuna ET-peleihin. Harjoituspelit ovat juuri sitä, ei mitään muuta.

Juuri näin. Perusvarma suoritus ja puolustuskin oli sitten kuosissa. No tuuriakin toki. Jypiltä onnistui joukkueena,quirkiltä odotin enemmän.

Kalpalta tää nuori Lehkonen on huikea. Toivottavasti Laukkanen ei tiputa kaveria kärkiketjuista kun Salminen palaa.
 

Fordél

Jäsen
Tämä ottelu ratkesi jo ensimmäisessä erässä, jossa kuopiolaiset jäivät totaalisesti JYP:n jyräämäksi. KalPan liike oli todella heikkoa. Lähdöt omasta päästä puuroutuivat turhaan riplaamiseen ja maalipaikoille ei päästy punnertamaan oikeastaan ollenkaan. Lisäksi KalPa joutui ottamaan aivan liikaa jäähyjä eikä Koskisen maalilla vakuuttanut.

JYP taas paineisti hyvin voimakkaasti KalPaa sen omassa päässä, mikä hankaloitti KalPan avauspelaamista. JYP:n liike oli aivan eri luokkaa kuin KalPalla ja myös omista se lähti paljon suoraviivaisemmin. Erän edetessä JYP tosin rauhoitti paineen antamista eikä tullut yhtä rohkeasti enää päälle vaan siirtyi enemmän ohjauspeliin. KalPa ei kuitenkaan pystynyt murtamaan tätä JYP:n odottavaa viisikkoa. Hyökkäyspäässä JYP oli terävä maalipaikoissa kera Koskisen avustuksen. Näin ollen erän lopussa lukemat olivat jo loppulukemat 0-3. Täysin ansaitusti.

Kaksi seuraavaa erää meni tasaisemmissa merkeissä. Varsinkin toisessa erässä KalPa heräsi pelaamaan. Se suoraviivaisti peliään ja sai liikkeen liikkeen ihan eri tasolle. JYP joutui nyt puolestaan rikkomaan. KalPa loi varsinkin tokassa erässä ihan liukuhihnalta paikkoja niin tyypilliseen tapaan kulmapelaamisella kuin suorilla hyökkäyksillä. Tarkki oli kuitenkin JYP-maalilla aivan loistava pitäen joukkueen pystyssä. JYP iski muutaman kerran terävästi vastaan ja KalPan pelastivat tolpat.

Mitä matsista jäi käteen?

-JYP:n peli oli yllättävänkin valmiin näköistä siihen nähden, että vaihtuvuus on ollut suurta. JYP pelasi tuttua suoraviivaista ja tehokasta kiekkoa.
-Tarkki oli maalissa aivan loistava eli JYP:llä taitaa olla taas helkkarin kova veskakaksikko.
-KalPan pelaaminen oli sitä tuttua neppailua, josta puuttuu suoraviivaisuus. Ongelmat alkavat jo omasta päästä lähtemisessä.
-Koskinen maalissa ei vieläkään vakuuta. Luottaa liikaa peittävyyteen vaikka todellisuudessa ei edes peitä niin paljon kuin tolla ruholla voisi.
-Positiivisimmat ilmestykset KalPasta löyty nuorista: Artturi Lehkonen oli KalPan paras sekä vaarallisin hyökkääjä ja pakki Koivisto väläytteli kiekollista osaamistaan sekä liikettä.

Tähdet:
*** Tuomas Tarkki
** Eric Perrin
* Artturi Lehkonen
 

Anonymous

Jäsen
KalPalta huono peli. Yhteistä juonta eivät saaneet millään kiinni, syötöt karkailivat minne sattuu. Jos pari henkilöä KalPalta ottaisi esille niin:

Lehkonen, ennakkoluulotonta, röyhkeää, viisasta pelaamista. Hattua täytyy nostaa kun ajattelee että mies on kuitenkin vasta 17v.

Koivisto, voisi luonnehtia samoin kuin Lehkosta, hyvää peliä liigadebytantilta. Jos jatkaa tuollaisia otteita, pelipaikka pelaavassa kokoonpanossa on jatkossa kyllä taattu.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kamalaa räpeltämistä oli kyllä välillä JYPillä omassa päässä, eka erä näytti tosi hyvältä. Loukkaantuiko Jaatinen? Mielestäni Wärn pelasi koko kolmannen erän hänen korvaajana. Quirk on kyllä noiden näyttöjen perusteella väärässä sarjassa - yhdyn näihin mielipiteisiin. Vähän tulee Asplundin Turre mieleen: potentiaalia on, vastuuta annetaan, mutta mistään ei tule mitään. Toivotaan, että se siitä lähtee, kunhan ensin oppii maan tavoille. Abid oli ihan yes. Tarkki loistava. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Kalpalta tää nuori Lehkonen on huikea. Toivottavasti Laukkanen ei tiputa kaveria kärkiketjuista kun Salminen palaa.

Tuskinpa. Salminen-Kuparinen-Lehkonen pelasi yhdessä viimeiset EHT-matsit ja jälki oli hyvää. Kerman nyt Salmisen paikalla.

Odotettu tulos itselle. Kaksi suht sekavassa tilassa olevaa joukkuetta ja vähemmän sekava vei pisteet ansaitusti. Vaikka JYPillä on olut vaihtuvuus suurta, niin KalPan valmennussekoilujen ansiosta täysin odotettu tulos.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tämä ottelu ratkesi jo ensimmäisessä erässä, jossa kuopiolaiset jäivät totaalisesti JYP:n jyräämäksi. KalPan lähdöt omasta päästä puuroutuivat turhaan riplaamiseen ja maalipaikoille ei päästy punnertamaan oikeastaan ollenkaan. Lisäksi KalPa joutui ottamaan aivan liikaa jäähyjä eikä Koskisen maalilla vakuuttanut.

JYP taas paineisti hyvin voimakkaasti KalPaa sen omassa päässä, mikä hankaloitti KalPan avauspelaamista. JYP:n liike oli aivan eri luokkaa kuin KalPalla ja myös omista se lähti paljon suoraviivaisemmin. Erän edetessä JYP tosin rauhoitti paineen antamista eikä tullut yhtä rohkeasti enää päälle vaan siirtyi enemmän ohjauspeliin. KalPa ei kuitenkaan pystynyt murtamaan tätä JYP:n odottavaa viisikkoa.

Mitä matsista jäi käteen?

KalPan pelaaminen oli sitä tuttua neppailua, josta puuttuu suoraviivaisuus. Ongelmat alkavat jo omasta päästä lähtemisessä.

Jepjep. Käteen jäi puolihuvittunut vitutus ja se ettei mikään, korrrostan MIKÄÄN ole muuttunut. Yksi peli joo, mutta ilmeisesti käsitys siitä, mikä jääkiekossa on oleellisista ja millä ottelut ratkaistaan, on aina vaan hiukka hakusessa. Joku voisi sanoa, että harhainen.
 

Surtr

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No joo, ei mikään erikoinen esitys mutta ihan kelpo kauden avaus.

Ensimmäisessä erässä KalPa oli kyllä sen verran hukassa että ei nyt varsinaisesti JYPin hyvyyttä pääse hehkuttamaan, loppupeli mentiinkin sitten enemmän tai vähemmän KalPan hallinnassa, joskin se viimeinen puristus maalipaikoista puuttui ja Tarkilta toki hyvä peli myös.

Mutta eihän siinä, kiitos JYP!
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
+Tuomas Tarkki: A Day at the JYP Office - perus nollapeli, eikö ole Tuomas, jos luet tätä, mukava pelata tässä joukkueessa, kun oikeasti puolustetaan maalia? Sinä hoidat ne viimeiset tilanteet ja thats it! Sitä minäkin. Jatka vaan samaan tahtiin, loistavaa!

+Mr. Auvitu: en puhu ranskaa mutta helevetin hienoa peliä. Vakkaripaikka!

+Erkki Perrin - Kapitaano number uuno!

+Artturi Lehkonen, 17 veenä tuollaista peliä, loistavaa.

-Wärn - aivan hukassa, oli koko ajan mukana sanoilla "wtf minä vahingossa koko pelin", pelottavan hukassa.

-Koskinen, KalPasta.. No can do, paskasta ei saa kovehtia.

-Quirk, WTF?
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Pakko vielä kuitata, että erottiko Sami nyt aivan oikean miehen? Kuka pani ketä, ketä pani tätä, eiköhän tuota ristisiitosta nähty änärissäkin. Get over it ja kanna vastuusi kuin mies - sekä jäällä että kaukalon ulkopuolella.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
-Wärn - aivan hukassa, oli koko ajan mukana sanoilla "wtf minä vahingossa koko pelin", pelottavan hukassa.

Kyllä Wärn pelasi omasta mielestäni ihan hyvin ainakin puolustussuuntaan. Mieleen jäi useita vahvoja vaihtoja alivoimalla ja omassa päässä. Ei ole välttämättä mikään hyökkäyspään ratkaisija, mutta raatajaosasto tyhjeni sen verran viime kauden jälkeen, että hyvä jos tulijoista löytyy apuja sinnekin puolelle.

Aikamoista hakemista oli vielä oman pään pelaaminen, mutta eiköhän se kauden aikana korjaannu jos on korjaantuakseen. Viime kaudenkaan ensimmäiset pelit eivät kaksisilta näyttäneet. Kolme pistettä kelpaa kyllä ja Tarkin hyvä peli lämmittää erityisesti.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Kotiavaus ja ei yhtään maalia! Tuplahäpeä koska JYPin pelaaminen oli aivan hirveää kuraa suuren ajan pelistä: vippi keskialueelle, josta kiekko vipillä päätyyn, jos kiekko hyökkäyspäädyssä hallussa, vippi maalille. 9/10 kiekko päätyi KalPan haltuun ja kaikkia alkoi taas alusta.

Yksinkertaista peliä yksinkertaisille ihmisille?

JYP sai YV mahdollisuuksia usean KalPan hyökkäyspään jäähyjen seurauksena.
KalPalta kaksi erää hyvää kiekkoa joskin maalipaikkoja ei ollut kuin puolenkymmentä. Masuhrin ja Salmisen poissaolo näkyi.

KalPasta puhtaat paperit:

Miettinen - Jostain on ostettu miehelle uudet jalat 36 vuotiaana
Lehkonen - Kärkivipua ja yritystä riittää
Koivisto - Kuin Marko Kauppinen jr kiekon kanssa

Tarkkia ei testattu kunnolla tänään. Vei kuitenkin maalivahtien taiston koska Koskiselle voi laittaa osan 1. ja 2. maaleista. Näkyvältä loistavat kiemurat 3. maalissa kun jätti Kapasen katselemaan laidalle. Ramzi on melko turhake 2m maalia kauempana.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Ensimmäinen peli takana ja vähän kaksijakoiset tunnelmat jäi ilmoille. Toisaalta kausi alkoi voitolla ja Tarkki piti nollan, mutta toisaalta pelaamisessa on kehitettävää jonkin verran.

Hyviä asioita tänään olivat Tarkin varma pelaaminen sekä alivoimapeli. Huono asia on se, että edelleenkin joukkue pelaa monissa tilanteissa hieman liian nopeasti eteenpäin, eikä näin ollen pysty rintamahyökkäyksillä tuomaan kiekkoa alueelle/ saamaan sitä kautta pyörityksiä ja maalipaikkoja. Onhan joukkue tietysti muuttunut paljon ja taktinenpuoli on varmaan vielä vaiheessa, mutta silti vähän huolestuttaa tuo vähän yksipuolinen pelitapa. No, jospa se siitä lähtis paranemaan. Tietyssä mielessä myös maalintekotehokkuus oli positiivista sillä ei niitä tilanteita niin montaa ollut ja silti kuintenkin kolme maalia.

Näistä uusista pelaajista jäin suht positiivinen kuva, ainakin Abidista ja Lepinestä. Sen sijaan Quirck:llä oli vaikeuksia pysyä luistelunopeudessa mukana, eikä ne kaksinkamppailutkaan niin helpoilta näyttäneet. Huomenna täytyy seurata hieman tarkemmin näitä kolmea, jotta osaa sanoa heistä enemmän. Wärn ei myöskään erottunut mitenkään erityisesti, mutta eipä sitä tehnyt myöskään tuo ns 2-kenttä. Aika näyttää, lähteekö tuo Wärn-Quirck-Louhivaara -yhdistelmä toimimaan kunnolla vai täytyykö sitä alkaa muokkaamaan.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Toinen erä oli ainoa hankala. Ensimmäinen oli upea kauden avaus ja kolmas hyvää johtoaseman peliä. JYP oli hyvä ja Tarkki loistava. Puolustus niin kova kuin odottaa saattoi. Auvitu kyllä ansaitsee paikkansa ja hyvä niin. Leveyttä on
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensimmäinen peli takana ja vähän kaksijakoiset tunnelmat jäi ilmoille. Toisaalta kausi alkoi voitolla ja Tarkki piti nollan, mutta toisaalta pelaamisessa on kehitettävää jonkin verran.

Muutama viiva osin viitaten lainaamaani:

-Joukkueessa erittäin suuri vaihtuvuus
-Kyseessä kauden eka matsi
-Harkkapelit meni tuloksellisesti huonosti

Tätä taustaa vasten olen erittäin tyytyväinen sekä tulokseen, että joukkueen esitykseen tänä iltana. Jos pelaamisessa ei olisi kehitettävää tässä vaiheessa kautta, niin aika oudoltahan se kuulostaisi.

On se hienoa nähdä, miten veskari toisensa jälkeen nousee loistoonsa meidän puolustuksen takana. Näin tulee käymään tänäkin vuonna Tarkin ollessa vuorossa. Saa ottaa talteen.

Meidän uusi Vatanen on tämän pelin perusteella Auvitu.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Kotiavaus ja ei yhtään maalia! Tuplahäpeä koska JYPin pelaaminen oli aivan hirveää kuraa suuren ajan pelistä: vippi keskialueelle, josta kiekko vipillä päätyyn, jos kiekko hyökkäyspäädyssä hallussa, vippi maalille. 9/10 kiekko päätyi KalPan haltuun ja kaikkia alkoi taas alusta.

Yksinkertaista peliä yksinkertaisille ihmisille?

Ilmeisesti näin, Kuopiossahan nyt pelattiin. Kotona voidaan sitten vähän monimutkaisempaa pelata, ettei tarvitse jätönjätönjättöä ruiskaista kaukalon kulmaan kuten kotijoukkue tänään.

Tarkkia ei testattu? 14 torjuntaa toiseen erään kertoo kaiken. Koskinen sai koko matsissa 16 torjuntaa, testattu ja todettu huonoksi kuin aromipesä.

On kyllä Kapasella kova työ saada tuo joukkue ruotuun. Hyvältä näytti kyllä tämä johtoportaan siunaama valmentaja, jatkakaa samaa rataa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Pelin kulkuhan meni omasta mielestäni seuraavasti. JYP hallitsi ensimmäistä erää käytännössä suvereenisti. Kyse ei välttämättä ollut JYPin erinomaisuudesta, sillä KalPa oli yllättävänkin vaisu. Tämä ei kuitenkaan poistanut sitä seikkaa, että JYPin pelaajilla luistin kulki ja KalPa sai olla tyytyväinen 0-3 tilanteeseen. Toinen erä oli muuttujat muuttaen vastaavanlainen, sillä erotuksella, että KalPa ei tehnyt maaliakaan. Tosin JYPilläkin oli muutama vaarallinen vastahyökkäys ja kaksi tolppaa. Tarkki nousi esiin (ja pelasi muutenkin erittäin mainion ottelun - minä pidin). Kolmas erä oli mielestäni sekavinta pelaamista, jossa KalPa luonnollisesti tappiotilanteessa pyristeli hieman enemmän ja lievästi hallitsikin, mutta edelliskausien tapaan tuota muuria oli vaikea ohittaa, etenkin, kun Tarkki oli viimeisenä lukkona. JYPille sellaiset perinteiset pisteet, ja olin tyytyväinen siitä, että peli ei ollutkaan ihan niin kuraa kuin pelkäsin.

Tosin kuten chubster jo totesi, oman pään avauspelaamisessa oli paljonkin parannettavaa, mutta mitä nyt neljän suhteellisen menestyksekkään kauden aikana olen JYPistä oppinut: noin niitä pisteitä on ennenkin otettu. Ei 3-0 johdossa ole välttämättä tarvetta muuhun, kyseessä oli Ahon peräänkuuluttama tyly esitys.

Painotetaan siis, että positiivisesti yllätyin näin minun näkemäkseni kauden ensimmäiseksi peliksi, mutta kuten aina, parannettavaa on paljon ja monella osa-alueella. Tarkille joukkueesta täysin puhtaat paperit, huippupeli ja joukkueeltakin kiitoksena nollapeli.

Kiitos JYP!
 

Baldrick

Jäsen
Eikös se RD:n mukaan ole hyvän joukkueen merkki, että voittaa huonollakin pelillä ja JYPistä tuttuun tapaan huonolla pelillä pitää vielä nollat.

JYPistä mainintoja:

- Tuomas Tarkki: Varmaa torjumista. Ei pomppuja, eikä aiheuttanut muutenkaan kammiovärinää katselijassa. Tuntui ja näytti näkevän kiekon erittäin hyvin. Loistava esitys ja ansaittu nolla.

- Ramzi Abid: Tulee mieleen Dany Heatley siinä mielessä, että kaveria ei erityisemmin suurimman osan ajasta edes huomaa, mutta sitten kun tapahtuu, niin siellä se on. Vastustajan maalinedustan kuningas. Luottoa löytyy.

- Eric Perrin: Tuttu mies kuvioissa. Alati vaarallinen, kuten kuuluu ja tuntunee jatkavan siitä mihin viimeksi jäi.

- Kristian Näkyvä: Hyvien suoritusten ohella huomasin, että omasta päädystä kiekon hakeminen, kun kaveri on hönkimässä niskaan, tuntunee haastavalta. Suurimman osan edellämainituista tilanteista katollaan tai muuten perseili. Muilta osin hyvää peliä ja eiköhän se viimeinen breikkaaminen tällä kaudella tapahdu jos viime kausi ei sitä vielä jo ollut.

- Cory Quirk: Jaa-a. Ei ollut vikkelä ja näppärä viipeltäjä, vaan lähinnä Mestiksen alemman tason joukkueiden keskinkertainen sentteri, joka ei kaksinkamppailuissa pärjää. Tarvitsee lisää voimaa, jotta voi edes jollain tapaa pärjätä liigassa. Akatemiaan, ellei edes väläyttele tulevissa matseissa.

- Jääskeläinen oli hyvällä jalalla, mutta taas vain tolppa. Siksi hän pelaa alemmissa ketjuissa, eikä ole Louhivaaran tasolla. Ossi pelasi hyvin, mutta ketjussaan varsin yksin.


KalPa:

- Lehkonen, jos jatkaa samalla mallilla, kuuluu liigan parhaimmistoon ollessaan vain 17-vuotias. Vauhdin ja pikkunäppärien kikkojen lisäksi myös pelasi yllättävän fyysisesti. Hienoa osoitus Suomen junnutuotannon kasvun hedelmistä ja todella lupaava tulevaisuus näillä näkymin. Onnea KalPalle stealista.

- Koivisto erottui myös rohkealla pelaamisella. Minulle tuli aivan puskista koko jamppa.

- Kapanen on lapanen.


Ensimmäinen erä JYPin hallintaa ja silloin tehtiin tarvittavat maalit. Toisen erän KalPa pyöritti, mutta heiltä puuttui se viimeinen puristus, minkä takia maalisarake näyttää nollaa. Kolmas erä JYPiltä tuttua johtoasemassa pelaamista. Toisen ja kolmannen erän ero on se, että 2. erässä JYP ei kyennyt pääsemään omista pois ja hallitsemaan hyökkäysalueelle. 3. erässä ei enää ollut tarvettakaan, vaan pitää se KalPa siellä kulmissa pyörimässä ja sitten tarvittavaessa viheltää peli poikki, heittää kiekko keskialueelle ja vaihto, jonka jälkeen taas sama rumba. Tuttua settiä jo useamman vuoden takaa.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Itse en hirveän huolissani jaksa olla KalPan pelaamisesta. Ensimmäinen erä meni hermoilun piikkiin, mutta toisessahan JYPiä vietiin kuin Apollo Creedia Ivan Dragon käsittelyssä. Harmi vaan, että maalivahtien tasoero meni toisinpäin, joten ei siitä sitten ottelua tullut.

Kiiskisen korvaajaksi ostettu Lehkonen on täyttänyt jo hienosti ne saappaat ja kun hyökkäyksen ja puolustuksen liiderit Salminen ja Masuhr palaavat kokoonpanoon niin avot. Tuon rosterin valmentaisi toki 10 sakkiin vaikka Janne Ojasen vaimo.

Kunhan savu hälvenee lopullisesti valmentaja-asian ympäriltä, niin seurajohto toivottavasti ymmärtää, että tarvitaan Huonon maalivahdin tilalle Hyvä. Ei mitään hätää. Niitä saa ostamalla.
 
Viimeksi muokattu:

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Kauden avaus takana, mutta isompia johtopäätöksiä tästä sinällään hienosta voitosta tuskin vielä kannattaa tehdä. Yksi asia kuitenkin nousee selvästi esille, eli Tuomas Tarkin erinomaiset otteet läpi ottelun. Jos harjoituspeleissä verkko onkin soinut reippaasti ja välillä helponkin näköisesti, niin eilen Tarkki oli maalillaan itse varmuus ja rauhallisuus. Tämän lisäksi yhteispeli puolustuksen kanssa oli lähes moitteetonta, koska irtokiekot saatiin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta raivattua vähemmän vaarallisiin paikkoihin.

KalPalla oli ottelussa hetkensä, mutta tällä kertaa kotijoukkue kaatui ennen kaikkea tehottomuuteen ja nimimiestensä vaisuuteen. Jossain vaiheessa ottelua aidosti luulin, että kotijoukkueen profiilipelaajista varsinkin Kuparinen ja Voutilainen olivat joutuneet jättämään pelin kesken, koska sen verran vaisua oli molempien pelaaminen. Liekö Kuparinen sitten viettänyt harjoituskauttaan Porissa opituin konstein vai onko taustalla jotain muuta?

Sen verran pitää vielä yhtyä aiempiin kirjoituksiin, että Artturi Lehkosen pelaaminen miellytti miellytti silmää ja koko ottelua arvioiden nuorukainen olikin kentän näkyvin hahmo.

Kiitos JYP kolmesta pisteestä ja tänään mestaruusviirin nostoon!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös