Pe 11.1.2008 HIFK-Ilves

  • 9 754
  • 42

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Hieno voitto! Olipa lähellä kolmannessa erässä Ilves tulla jo turhankin lähelle, mutta Pesosen hienolla läpiajolla homma ratkesi. Muutenkin voisi sanoa, että ensimmäisiä kertoja tällä kaudella lähdin hallilta onnellisena omien voitosta ja hyvästä jääkiekkoillasta. Näitä kun saisi lisääkin, niin mukavaahan tuolla olisi. Vaikka toki Pentti ja Baxter ulos, boikotti jne.

Raipelle kiitokset hienosta urasta, jotta ei tule joka vuotiseksi tavaksi toi ennen ottelu standing ovation ja matsin jälkeen IFK-fanien Raipe-huudot, niin älä lue seuraavaa lausetta. Ei jäänyt Raipe kyllä edelleenkään jälkeen pelissä, hienosti mies paikkoja luo ja pitää kiekkoa, vaikka nopeudessa ei nuorempien kanssa pärjääkään.

Lundell oli tänään hyvä, voittava maalivahti. 0+1 saldoksi, hyvä niin.

Huonoa IFK:ssa:

Ylivoima(vaikka maaleja tulikin, niin surkealta näytti varsinkin ekassa erässä).

I. Pikkarainen. Idiottimainen jäähy kolmannessa erässä huitomisesta hyökkäyspäässä. Penkitys meni oikealle miehelle.

Laakkonen-Vesce, voi perskutti jätkät. EI näin. Vaikka maali sieltäkin tuli, niin teidän pitää tehdä jotain niille syötöille.

Nelosketjua saisi kuormittaa lisää, siinä on kuitenkin IFK:n junioreita ketju täynnä, jotka kovasti yrittävät tehdä itseään näkyviksi Baxterille.
 

Messenger

Jäsen
Laitetaas toisenlainen huomio matsista. Ifk oli selkeästi enemmän pelipäällä kuin Ilves mutta jos ipa ois jättäny Tukion Artsin kotiin(tai Sakke edes penkittäny 2.erässä) niin ois pari ratkasua jääny tapahtumatta.Arto autto kyllä tänään panoksellaan Ifk:n voittoa. 8min penalttia,ainakin -2, oli jäähyllä kun 2-1vm tehtiin,oli alkuunpanija Pesosen läpiajomaaliin(paska pelinluku keskialueella,ei syöttänyt kun oli paikka joten heitti ristikulman -> karvarit perään ku piti antaa painetta,ifk:n pakki purki tukion puolelta pleksin kautta nätisti Pesoselle,ykä läpi,vettä korvasta ja putkista sisään.Oliko mies jäällä sitten niillä varaluistinten varaluistimilla vai millä mutta penkin alle meni tänään pojalla..
Muista hienouksista sitten muut ovatkin jo kertoneet.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
minä en ihmettele yhtään. Pikkaraista on peluutettu 4 peliä nelosessa vaihtelevilla peliajoilla. Hän on 2-3 ketjun kaveri, joka on todella tärkeä mies meille. Kyllähän siinä fiilis ja pelikunto hyytyy, kun yhtäkkiä vedetään matto alta.
Ilmeisesti et ollut katsomassa peliä?
I. Pikkarainen pelasi kakkosketjussa (ja ykkösylivoimassa) ja oli ketjun heikoin lenkki. Ainoa plussa siitä ettei mussuttanut vanhaan tapaan - ilmeisesti kuupassa soi edelleen Siklenkan moukaroinnit.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Upea ele Raipea kohtaan HIFK:lta ja hallin yleisöltä. Osoitus perinteiden mukanaan tuomasta lajikulttuurista ja asiantuntemuksesta. Kiitos, IFK!
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hifkin peli on kyllä selkeästi paranemaan päin. Paketti on varsin tiivis ja peli pysyy kontrollissa. Tosin Ilves oli aika huono tänään. Hifkin peluuttaminen on muuttunut fiksummaksi - nyt annetaan kaikille neljälle ketjulle peliaikaa. Ketä saa kiittää muutoksesta parempaan?
Edelleenhän tuo hyökkäyksiinlähtö on mitä on, mutta puolustus toimii. Ylivoima vieläkin surkeaa, vaikka loppuun pari maalia tulikin 2 miehen ylivoimalla Ilveksen lopetettua pelaamisen. Ylivoima näyttää siltä kuin mitään kuvioita ei olisi harjoiteltu.

Arto Tukio kentän huonoin.
Raipe sai komeat aplodit niin pelin alussa kuin lopussa. Asiallista toimintaa yleisöltä.
Murray kesken pelin (tosin jo ratkenneen) pois. Toivottavasti ei mitään pahempaa ja haluttiin vain säästellä, vaikka lääkäri hänen peräänsä lähtikin mutta mielestäni tuli melkein heti takaisin.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Pelistä ei sen enempää, mutta suurkiitos ja kumarrus IFK-faneille RAIMO!:n muistamisesta, arvostan suuresti. Kiitos vielä kerran.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En pysty millään ymmärtämään miksi täällä taas vollotetaan, kuinka huonoja tänään oltiin. Me voitettiin kuudes (6) peli putkeen ja jos joku on tosissaan sitä mieltä, että pelinavaus ja viisikkopeli on alkukauden tasolla, niin on teillä kyllä koko pää kaulaa myöten perseesssä.

Pelin taso nousee matsi matsilta ja nyt peli-ilme on jo aivan erinäköistä, kuin pari kuukautta sitten. Eihän tämä sijoitus vieläkään hyvä ole, mutta kokoajan mennään eteenpäin ja tänään vielä pelattiin hyvin. Mistä siis kumpuaa tämä jatkuva itku tapahtuipa mitä tahansa?

Mielestäni HIFK oli tänään hyvä, vaikkakin yv:ssä on parantamisen varaa. Alivoima toimii todella hyvin ja Lundell pelasi myös todella hyvin. Ei tuosta pelistä paljoa moitittavaa löydy, vaan oltiin hyviä. Tästä on tosi hyvä jatkaa.

Hienoa oli myös Raipelle annetut suosionosoitukset!
 

Wladislaw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Iso käsi kaikille paikallaolleille Raipen muistamisesta!

Itse pelin mitä ilmeisimmin se parempi voitti tänään, kuten fraasi kuuluu. Koettakaa kuitenkin pysyä taulukossa siellä alapuolella. :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
En pysty millään ymmärtämään miksi täällä taas vollotetaan, kuinka huonoja tänään oltiin. ...

Mielestäni HIFK oli tänään hyvä, vaikkakin yv:ssä on parantamisen varaa. Alivoima toimii todella hyvin ja Lundell pelasi myös todella hyvin. Ei tuosta pelistä paljoa moitittavaa löydy, vaan oltiin hyviä. Tästä on tosi hyvä jatkaa.

Ehkä se on juuri tuo YV:n toimimattomuus. Jos tästä pleijareihin päästään (siis niihin oikeisiin, ei sääleihin), on ylivoiman pakko toimia, koska siellä ei tasakentällisin tehdä montaakaan maalia. Pakkopelissäkään ei ole enää aikaa eikä tilaa hautoa ja siirrellä kiekkoa senkään vertaa kuin vielä runkosarjassa. Hyvä tietysti on, että saatiin lopun 5-3 yv:llä kaksi häkkiä. Ehkä se auttaa pelaajia muistamaan, ettei niitä maaleja tule, jos ei lauota.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan JA:n raportin kirjoittanut Mari Pudas ollut edes hallilla? Vai onko hän Jan Lundell antifan -clubin jäsen?

Jannehan oli tänään voiton arkkitehti. Ensimmäinen maali syntyi vastahyökkäyksestä, kun Janne oli tehnyt game saverin. Ilman sitä peli ei olisi ollut 1-0, vaan 0-1. Muutenkin Janne pelasi vahvasti.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Itse ensi kävin stadin 'oikeassa' kiekkopyhätössä ja sanoisin että hyvä fiilis jäi vaikka tapparalaisena nää Raipen hurraamiset jäikin vähemmälle. No ne varmaan tulee sit viimeisessä paikallismatsissa, täytyyhän sen verran naapuriakin kunnioittaa. Itse pelistä sanoisin että punaiset oli ekan erän parempia, 2-3 hyvääkin paikkaa ja kunnon rynnistystä jolloin vieraat ei päässy mihinkään. Toinen erä oli tasaisempaa mutta Hifk meni suht onnekkaasti johtoon tosin ilveksen kavennus kolmannessa erässä oli samanlainen lotto jonka jälkeen peli meinasikin kääntyä tamperelaisille. Pikkaraisen idioottimainen jäähy kuitenkin käänsi, kummallista kyllä pelin taas punaisille vieraitten umpisurkean ylivoiman ansiosta ja Pesosen alivoimamaalin jälkeen napsahti selkäranka poikki ilvesrynnistykseltä ja peli ohi. Sen jälkeen en oikein ymmärtänyt Aleksi Rantalan tuomioita. Ilvesukkoo jäähylle tämän tästä ilman että kaverille kanssa ja lopussa kruununa viheltämätön korkea maila jonka varmasti huomas hallissa kaikki muut paitsi itse tuomari. No ei peli siihen ratkennut mutta linjan soisi pitävän loppuun asti.

Kummankin joukkueen ylivoimapelaamisessa on parannettavaa. Hifklla tuntui olevan kova kiire siellä eikä kiekko oiken pysynyt kontrollissa kuin hetkittäin vaikkakin lopussa alkoikin osumaan. Ilveksen vastaava taas pyörii liikaa Koiviston kautta kun muista ei ole siihen kun kakkosylivoimassa peliä pyörittää Anttila tai yrittää pyörittää. Ei hurraamista ole naapurileirissä.

Mutta kiitos stadin ainoalle kiekkojoukkueelle mukavasta illasta :D
 

Benamy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK ja Hokki
Vieraisiin pöytiin

En nähnyt peliä enkä lukenut edes otteluraporttia kunnolla mutta isot propsit Hifkin faneille. Kunnianosoituksessa Raipelle on tyyliä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hallittu voitto!

Eilistä peliä oli mukava katsella, HIFK:lla oli jo ensimmäisessä erässä paikka tehdä useampikin maali ylivoimalla, mutta hiukan oi hakemista yv-peli. Kaksi ekaa HIFK:n maalia meni hiukan helposti - taisi osua maalivahdin räpylään molemmat kiekot ennen maaliin menoa.

Kolmannessa erässä Ilves painoi ekat 10 minuuttia ja Baxterin aikalisä oli hyvä veto. Sitten Ilveksen parin pelaajan kasetti jäätyi 3-1-vaiheessa. Mitähän Järvinen sillä käytöksellään haki - entisen kotihallin suosiota? Sitten Tukio ajaa poikittaisella Kovasen selkään vihellyksen jälkeen ja saa jäähyn. Raipe on yllättävän kova mussuttaja - suu kävi koko ajan tuomarin suuntaan...Ei voi kiekkoprofessori olla hirveän tyytyväinen joukkueensa pelikuriin, ei.

Tänään sitten Turkuhalliin (vai mikä sen mestan nimi nyt onkaan) ja ei kuudetta ilman seitsemättä.....
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kiva peli HIFK-katsojalle, vaikka ei ehkä ihan niin selvä kuin loppunumerot 5-1 antavat ymmärtää. Lopullinen niitti oli Pesosen av-maali n. 5 minuuttia ennen loppua.

Baxterille kiitos, kun ei enää ylipeluuta ykkös- ja kakkosketjuja. Nyt sai hyökkääjistä vain Murray yli 20 minuuttia jääaikaa ja nelosketjun Ahtolakin 10 minuuttia, Keränen ja Pöysti 6 minuuttia. Wärn kävi myös muutaman kerran jäällä, vaikka oli 13. hyökkääjä. Pikkaraisen lama jatkuu. Nyt tuli 15. peli peräkkäin ilman tehopisteitä, oudossa kaksoisroolissa yv-pakkina ja kakkosketjun laidassa. Toisen erän lopussa Baxter pudotti Pikkaraisen ykkösylivoimapuolustajan paikalta ja nosti Cookin Heikkisen pariksi, tuloksena maali molemmille puolustajille ylivoimalla. Lopettakaa hölmöily Ilkka Pikkaraisen kanssa ja antakaa hänen keskittyä laitahyökkääjänä pelaamiseen.

Hieno voitto HIFK:lle hyvällä peliilä. Tästä on hyvä jatkaa illan peliin Turkuun.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan JA:n raportin kirjoittanut Mari Pudas ollut edes hallilla? Vai onko hän Jan Lundell antifan -clubin jäsen?

Jannehan oli tänään voiton arkkitehti. Ensimmäinen maali syntyi vastahyökkäyksestä, kun Janne oli tehnyt game saverin. Ilman sitä peli ei olisi ollut 1-0, vaan 0-1. Muutenkin Janne pelasi vahvasti.
Joo ei ollut ihan onnistuneimmasta päästä tuo raportti.
Tiedoksi Mari Pudakselle ettei Ilveksen ainokainen syntynyt Viitakosken siniviivavetona ja Lundellin imaisuna.
Maali syntyi kun Ilveksen pakki Kuukka veti siniviivalta sinne päin (ei edes maalia kohti) ja Viitakoski luisteli B-pisteen kaaren kohdalla kiekon osuessa häneen josta se kimpoili Lundellin näkemättä oudossa kulmassa maaliin. Siis täysin tuuri maali.
 

scholl

Jäsen
Toisaalta on hieman epärealistista ajatella, että jokaiseen tapahtumaan lähetettäisiin toimittajia paikan päälle. Raportteja pitää tehdä niin paljon. Nelosella on netissä maalit ja lisäksi voi kuunnella linkkuradiosta lehdistötilaisuuden. Kyllä jo sillä perusteella jutun kirjoittaa. Varsinkin jos on kynämies kyseessä.
 

ikt

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Stadi HC, St. Louis Blues
Pelistä..

Pakko se on kirjotella tännekin.. Peli oli ihan ok, mutta tartun silti puheenvuorossani #41, suureen suosikkiini eli Helmisen Raipeen. Hienoa Raipe! Ja sydäntä oikein lämmitti taputukset jotka Raipe keräsi ennen ja jälkeen ottelun. Hienoa!
 

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viisi ja yksi. No, eiväthän nuo numerot tuosta pelistä kerro. Pelihän ratkesi Pesosen 3-1 maaliin. Ylimääräiset numerot ovat vain tulosta siitä, että nälkäinen puumalauma ampui periksiantanutta ilvestä vielä muutaman kerran niskaan.

Ensimmäinen erä oli varsin tahmeaa kummaltakin. HIFKiä vaivasivat huonot liikkeellelähdöt ja Ilvestä muuten vaan tahmea liike.

Toisessa erässä Ilves oli valmiimpi, mutta kotijengi otti asiakseen tehdä maalit. Yksikään kiekko ei vahingossakaan sattunut Ilvekselle. Eipä sillä, ihan oikein HIFK molemmat maalinsa teki.

Kolmanteen erään Ipa sai maalinsa tehtyä - vaikka maali sinällään oli melkoinen flipperi, niin työ tuotti kerrankin tulosta. Eipä siinä, tasoitusta tarjottiin. Aiheestakin. Mutta, niin siinä vain kävi, että Jussi kävi tuikkaamassa pelin tilanteesseen 3-1. Ja sen jälkeen ei tamperelaisryhmä paljoa tarjonnut.

Täytyy sanoa, että kyllä on HIFK parantanut paljon peliään siitä ryhmästä, jonka näin samassa paikassa syksyllä. Baxterille vielä extrasulka harvinaisen hyvin ajoitetusta aikalisästä. Siinä oli nimittäin Ilveksen tasoitus enemmän kuin lähellä...

Veskoja lienee kumpaakin syy kehua. Lundell taas vaihteeksi pelasi helvetin hyvä pelin Ilvestä vastaan (aika hassua lukea täältä Lunkka ulos -viestejä, ainakin Ipaa vastaan tuo on ainakin ihan kiistatta liigan kärkiveskoja). Eikä se Ilveksen oma peli todellakaan kaatunut Leinoseen. Ei, Tero hoiti oman tonttinsa niin hyvin kuin osasi.

Vähän huvitti, kun katsoi kumpaakin kultakypärää. Molempien rooli noin niinkuin täydellisessä maailmassa ja täydellisessä pelissä olisi lätkiä kiekkoja sisään hyvistä paikoista. Tällä hetkellä kumpikin on vähän hengettömän ylivoiman (okei, IFK onnistuikin tässä pelissä yv:llä, mutta ei ratkaisevissa kohdissa) moottoreina, osaltaan onnistuneesti, mutta vähän oudossa roolissa.

Annetaan tässä vaiheessa erityiskiitos Ilveksestä Vesa Viitakoskelle (joka näytti, miten sitä kiekkoa OIKEASTI tulee suojata, pelasi aivan maagista alivoimaa ja tekaisi yhden maalinkin. Et sä ole liian vanha, yksi kausi vielä?) ja varmanlaisesti pelanneelle Jarkko Näppilälle (jonka niitti Kibelle sai jopa helsinkiläisyleisön taputtamaan)

Eipä tässä, tämä hävittiin, mutta PALJON on oikeaa tekemistä Ilves -merkkisessä joukkueessa tällä kaudella. Pleijareiden musta hevonen?


- Kerouac

P.S Oli kyllä harvinaisen hieno kokemus, ennen matsia Raipelle ojennettiin kukat. Ja pelin jälkeen samainen mies äänestettiin ottelu vakuuttajaksi. Jopa kaiken nähnyt Maestro arvosti tuota elettä (kai huomasitte, että taputti?) . Ja helsinkiläisyleisö osoitti seisaaltaan suosiota. Täytyy sanoa, että siinä vaiheessa silmäkulmaan etsiytyi pieni kyynel - teillä löytyy ihan oikeaa kiekkokulttuuria - KIITOS!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös