Pe 10.4.2015 Tappara - Lukko (5. välierä)

  • 9 678
  • 74

expertti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tasainen vääntö ja pienten marginaalien ottelu on taas edessä. Maalivahtipeli, tehokkuus maalipaikoissa ja tahto ratkaisevat tämänkin ottelun. Tilanteet on pelattava loppuun asti niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Lukko on ollut kaikissa voittamissaan otteluissa mainitsemissani asioissa parempi ja johtaa siksi tätä sarjaa. Pienikin huolimattomuus ja lepsuilu Lukolta tänään saattaa ratkaista tämän ottelun ja kääntää koko sarjan Tapparalle. Tapparalle vastaava toiminta tarkoittaa taas kesälomaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Tänään Tampereella siis isot panokset ja Tapparalla pakkovoiton paikka. Lukolla ei ole pakkovoiton paikkaa, mutta sarja olisi hyvä katkaista. Jotenkin sellainen kutina on, että kotijoukkue saattaa viedä tänään voiton, mutta viimeistään huomenna Lukko juhlii Raumalla finaalipaikkaa. En usko Tapparan jatkopaikkaan, koska Lukko pelaa edelleen joukkueena paremmin ja taistelee enemmän. Tapparan keihäänkärjet ovat näyttävämmät, mutta pitkässä playoff sarjassa se ei riitä Joukkuetta vastaan. Tämän vuoksi Tapparan kausi loppuu viikonlopun aikana.

Molemmat kahvaa ja roikkuu, se on selvä. Tapparakin äityi Raumalla pelaamaan jo enemmän Lukon aseilla ottelun edetessä ja saa nähdä jatkuuko sama linja Hakametsässä? Metsolalla on näytön paikka, vaikkei tosipuheessa kyllä Raumalla sulanut, vaikka monet sellaista sanoikin. Tappara oli kertakaikkiaan vaan niin huono alussa ja siinä oli Metsolallakin sitten vähän vaikeuksia, kun edessä oli lauma haahuilevia tyyppejä. Myös Zapolskin on näytettävä taas osaamisensa uudestaan. Näihin vedoten peli on tänään vähämaalinen, koska molemmat puolustavat tarkasti ja veskarit nousevat tasolleen jälleen.

Jompikumpi voittaa maalilla. Onnea molemmille illan peliin ja peli alkakoon.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tasainen ottelu, Tappara sai tuurilla ja videotarkistuksen jälkeen kaksi maalia, Lukko osui kaksi kertaa tolppaan jne.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Tasainen ottelu, Tappara sai tuurilla ja videotarkistuksen jälkeen kaksi maalia, Lukko osui kaksi kertaa tolppaan.
Sanoisin, että niin hieno ohjaus, mikä siinä ekassa maalissa oli, ei kyllä ole tuuria.

Jälkimmäinen maali toki tuuria ja sitä edelsi kyllä aika härski kaataminen, josta vastahyökkäys vielä syntyikin.

Mutta ei Lukko vääryyksiin kaatunut, vaan tehottomuuteen ja Metsolan hyvään vireeseen.

Hienoa oli se, että oli paljon taklauksia.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Tappara oli tänään parempi ja ansaitsi tuurinsa. Pulinat pois...
Huomenna sitten koitetaan uudestaan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tappara tappoi ensimmäisen ottelupallon 2-0 ja kavensi sarjan 3-2:een. Eikä se oikeastaan mikään yllätyskään ollut, kuten tässä viikon aikana on jo tullut useampaan otteeseen kirjoiteltua.

Peli oli hyvä, mä tykkäsin. Juuri niin hyvä kuin se voi olla silloin kun suosikkijoukkue häviää.

Paikkansa oli Lukollakin, ei tartte poikain hävetä yhtään eikä kukaan voi sanoa etteikö Lukko kaikkeaan olisi antanut. Kolmannessa erässäkin kiekko kilahti kahdesti tolppaan mutta ei vaan mennyt perille.

Juha Metsola, leikillisesti Erkki Metsola, näytti ensimmäisessä erässä hiukan pomputtelevan mutta loppua kohti paransi rutosti ja vei maalivahtien taiston niukasti nimiinsä.

Hyvä oli Ryan Zapolskikin, ei hän voinut noille Tapparan kahdelle maalille mitään. Maalit muuten olivat hyvin tyypillisiä play off-maaleja, ohjaus matkalla ja Kousan potku omiin.

Harvemmin noihin vieraskaukalon yleisömääriin kiinnitän minkäänlaista huomiota. Nyt pisti korvaan se kun selostaja sanoi mielestäni katsojamääräksi 5740. Kai se kuitenkin oli 6740? Ja ennen kuin joku fanaatikko tulee seiväs seisoen vaahtoamaan niin onhan tuo mahdollinen 5740 sekin enemmän mitä Äijänsuolla mahtuu, ei siitä ole kysymys, mutta ihmetytti vaan että kuulinko oikein?

Eipä siinä mittään. Huomenna jatketaan ja silloin olisi Lukolla paikkansa pistää tälle sarjalle stoppi.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pidättelinkin jo hengitystä, että koska joku porilainen idiootti tulee tänne provoilemaan.

Ottelun laukaisukartat ja -tilastot kertovat paljon. Kyllähän Lukko hallitsevampi osapuoli oli. Vedot menivät valitettavasti ohi, suoraan logoon ja kahdesti tolppaan. Metsolan ei tarvinnut ihmeitä esittää nollapeliä varten.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sanoisiko vaatimattomasti, että tärkeä voitto Tapparalle? Hassu fiilis, kun Lukko on tässä viikolla ollut ihan voittamaton ja nyt radiokommenteista päätellen semiletku. Tappara on tavallaan jo hävinnyt sarjan, mutta oikeasti kaikki on auki. Jos kahden jatkoajan Rauma huomenna murtuu, niin voi mennä koko pato samaan rahaan.

Vieläkö tästä jotain tulisi?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pidättelinkin jo hengitystä, että koska joku porilainen idiootti tulee tänne provoilemaan...

Kun Järvinen kertoi mielipiteensä Lukon rikkovista pelaajista ja Tapola Niemisen filmaamisesta, täällä vaadittiin nessuja. Nyt Dufva "itki" Tapparan toisesta maalista, väitti tuomarin tehneen virheen. Eikö olisi tasapuolista vaatia nyt Dufvalle niitä nessuja?

Tappara pelasi parhaan pelinsä, eikä Lukkokaan ollut huono. Hieno sarja.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saako tänään voitto pelin jälkeen valittaa tuomareista? Dufva ainakin pillitti taas hävityn pelin jälkeen tuomarivirhettä. Kannattaisi tosiaan katsoa hidastus tilanteesta, Green osuu yhdellä kädellä Forsbergin polvisuojaan, jonka jälkeen menee pitkä tovi ennen luistimen tökkäisyä. Jos siitä olisi pitänyt jäähy viheltää, niin koko matsi olisi pelattu kolmella. Rinnastaisin tilanteen Gagnonin ylivoimalla suorittamaan rikkeeseen, joka kohdistui läpiajossa olevaan Peltolaan. Aallon jälkimmäinen, miten Teemu voi olla myöhässä jos hän on kiekon ja miehen välissä ja muuttamatta luistelulinjaansa vetää kädet auki vartalolla päin vastustajaa? No, kyllähän nämä menevät tasan pitkässä juoksussa, eikö vaan? Tänään eivät kyllä menneet. Taustalla tapahtuu edelleen todella paljon, mutta vieläkin peräänkuulutan niitä selkeimpiä, yleensä kiekolliseen kohdistuneita helppoja jäähyvihellyksiä. Kuinka monta kertaa tänäänkin kiekollinen jätkä vedettiin aivan selkeästi mailalla jäähän?

Tappara tuli eka erään isännän ottein ja Lukolla ei ollut kyllä mitään jakoa. Toisessakaan erässä ei Lukolla ollut nimeksikään paikkoja, kolmannessa sitten osui pari kertaa tolppaan. Kokonaisuudessaan Tappara istui kuskin paikalla, otti kuitenkin pari tyhmää pelin viivyttämistä kolmanteen erään, mutta Lukko ei halunnut ottaa mitä oli tarjolla. Otteluseurannassa raumalaiset väittivät Lukon olleen voitossa kiinni. Kyllä, kaksi tolppaa, mutta maalipaikkoja yhden käden sormien verran. Lopussa oli vielä Virtasella (?) tyhjä maali, mutta tänään pakit olivat hereillä toisin kuin keskiviikkona.

Tästähän saadaan ihan mukava sarja, kun Tapparakin on sopeutunut paremmin tuomarilinjattomuuteen. En näe ollenkaan mahdottomana seitsemättä peliä, etenkin kun huonolla peli-ilmeellä on oltu kaksi kertaa Raumalla jatkoilla. Tämän päivän ilmeellä ei tarvi mennä edes jatkoille. Lukolle muutenkin hieman huolia, ainakin Mikkola, Tikkanen ja Riska linkuttivat jäältä pelaten kuitenkin pelin loppuun. Eiköhän lyhyt palautumisaika sada siis meidän laariin, näin on ainakin pakko uskoa.

EDIT: huomio vielä Palolan pelistä. Ei se kiekon kanssa pääse vieläkään paikoille, mutta petasi Kuuselalle kaksi tyhjää maalia. Toisen pelasti pakki luistimella ja Green laskelmoivasti laittoi Kousan jalan kautta sisään. Toisessa sitten Zapolski kaatoi harhautusta yrittäneen Kuuselan torjuntaliikkeellään. Kiekko taisi tosin karata lavasta ilman kaatumistakin. Lisäksi silmänisku jumbotronilla ja Erkinjuntin naureskelut Riskan pitäessä tätä nyrkkeilysäkkinä antoivat vahvistusta rennosta otteesta.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kun Järvinen kertoi mielipiteensä Lukon rikkovista pelaajista ja Tapola Niemisen filmaamisesta, täällä vaadittiin nessuja. Nyt Dufva "itki" Tapparan toisesta maalista, väitti tuomarin tehneen virheen. Eikö olisi tasapuolista vaatia nyt Dufvalle niitä nessuja?

Ja viestisi tarkoitus ei ollut provoilla, vaan...?
 
Ja viestisi tarkoitus ei ollut provoilla, vaan...?
Näytti ihan asialliselta kysymykseltä.

Tappara vei jopa selkeästi, Lukko sai parit lahjaylivoimat ja niiden kautta tilanteita pari. Dufva valittaa toista kertaa tuomareista vaikka molemmat tilanteet ovat menneet täysin oikein. Sen sijaan tänäänkin useampi Tappara-jäähyjä selvempi rike Lukolta jätettiin viheltämättä. Puhumattakaan Niemisen ja Riskan vapauksista kentällä.

Huomenna tasan.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kyllä se Tapola tuomareista on valittanut, muttei niinkään yksittäisistä tilanteista. Johtuu osittain kyllä myös siitä, ettei Tapparalta ole hylätty maalia ja olihan tuo illan toinen maali aika kyseenalainen (ainakin kertaalleen nähtynä), joskin käytetyn linjan mukaan se Forsbergin kaatuminen pitikin jättää viheltämättä.

Illan käsikirjoitus oli selvästikin se, että Tappara pyrki välttämään virheitä ja puolustamaan tiukasti. Molemmissa se onnistui erinomaisesti. Vaikka Lukko oli läpi ottelun enemmän kiekossa ja laukoi taatusti erittäin paljon enemmän, ei joukkue silti kovin montaa erinomaista maalipaikkaa saanut. Osansa tässä oli vielä Metsolan erittäin varmalla torjuntatyöskentelyllä sekä Lukon heikolla viimeistelyllä.

Huomenna kiekko paikoista sisään ja ripaus lisää röyhkeyttä, niin Tapparan kesäloma alkaa.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Kyllä se Tapola tuomareista on valittanut, muttei niinkään yksittäisistä tilanteista. Johtuu osittain kyllä myös siitä, ettei Tapparalta ole hylätty maalia ja olihan tuo illan toinen maali aika kyseenalainen (ainakin kertaalleen nähtynä), joskin käytetyn linjan mukaan se Forsbergin kaatuminen pitikin jättää viheltämättä.
.

Pieni huitaisu housuihin ja jostain syystä "fobba" menettää tasapainon. Ei mitään jäähyn arvoista edes änärin linjalla.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Zapolski toimi äärimmäisen tyhmästi ylipäänsä liukuessaan omaan maaliinsa tuossa 1-muna -tilanteessa. Ei mitään järkeä, hirvittävää tyhmyyttä pelkästään. Tätä edeltänyt Greenin rike, koukku tai huitominen, no joo, olisi siitä voinut viheltää, muttei ole vääryys jättää viheltämättä kun on hidastuksen nähnyt. Samanlaisia menee ja on mennyt koko sarjan läpi.

Noin muutoin peli oli poikkeuksellisen vauhdikasta ja energistä ainakin Tapparan osalta tuohon 2-0 -maaliin asti. Taklauksia nähtiin enemmän kuin sarjassa tähän asti ja peli oli fyysistä ja taistelevaa, mutta oikeastaan vain Tapparan puolelta kerta on munat menossa kirveen alle. Lukko taas ei tehnyt pelin aikana mitään voittavia liikkeitä missään vaiheessa, vaan vähän kipsaantunutta ja odottelevaa toimintaa. Janne Lahden ylivoimaratkaisut lopussa ja erätaukohaastattelut kertovat joukkueen kokonaisvaltaisesta tekemisestä kaiken - turisteja tänään. Raumalla homma taas voikin olla ja todennäköisesti on eri, kun helvetin paha vierasjoukkue se on kaikille ollut kauden aikana. En usko että vierasvoittoa nähdään enää siellä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä se Tapola tuomareista on valittanut, muttei niinkään yksittäisistä tilanteista. Johtuu osittain kyllä myös siitä, ettei Tapparalta ole hylätty maalia ja olihan tuo illan toinen maali aika kyseenalainen (ainakin kertaalleen nähtynä), joskin käytetyn linjan mukaan se Forsbergin kaatuminen pitikin jättää viheltämättä.
Okei, ehkä olen väärässä. Minä muistelin Tapolan kommentoineen tuomarilinjaa ja toivoneen, että sen olisi hyvä jatkua samana. Tuon jälkeen Game 4 ja 5 Tappara onkin sitten ollut ilkeämpi ja puolustanut yhtä härskisti kuin Lukko. En minä ainakaan siinä kommentissa itkua nähnyt, taisi olla pelin 3 jälkeen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös