Patrik Laine vai Auston Matthews?

  • 106 950
  • 501

Kumpi varataan ensimmäisenä NHL:n 2016 Entry Draftissä?


  • Äänestäjiä
    562
  • Poll closed .

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Onko tuo Auston Matthews muuten jotain sukua ylen tekstitvssä olevalle Austin Matthewsille?
No Laine johtaa molempia.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Alkaa menemään samanlaiseksi tämä keskustelu kuin HfBoardsilla. Muutama oma ajatus:

Ensinnäkin, porukalla on vaikeuksia erottaa käsitteet generational talent ja generational player toisistaan. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat täällä onkin jo listattu. Toiseen ryhmään kuuluu juurikin Jagr, Lidström, Yzerman, Gretzky, Lemieux, Crosby ja kenties muitakin. McDavidista ei vielä tiedä. Kumpikaan, Laine tai Matthews ei ole ensimmäistä ryhmää. Toiseen ryhmään kuulumisen voimme todeta 20 vuoden päästä.

Toiseksi, Matthewsin on sanottu olevan toiseksi paras prospekti Crosbyn (McDavid paras) varaamisen jälkeen. Ja jos Laine on aikalailla samalla tasolla, niin sehän tarkoittaa että Patu on yksi parhaita lupauksia viime vuosikymmenen aikana.

Kolmanneksi: Jotakin mun tähänkin piti kirjoittaa, mutta oon niin pöhnäs etten muista enää mitä se oli. Laitetaan sitte ku tulee mieleen.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Toki siis näin, minä näemmä ymmärsin tuon hieman väärin. Pahoittelut siitä. Suomen mittapuulla Laine on ehdottomasti generation talent, sitä ei käy todellakaan kiistäminen.

Jos puhut pelkästään Suomesta, niin kyllä.

Jos puhut Pohjois-Amerikkalaisen median luoman NHL:n generation talenteista, johon siis "kuuluu" Gretzky, Lemieux, Lindros, Crosby ja McDavid, niin ei kyllä puhuta.

Tietysti jos edes Jagr ja Ovechkin eivat tuohon kuulu niin hitonko valia.

Kannattaisikohan muistaa jotta Laine on aika helvetin nuori. Mista noita tietaa, merkit on ilmassa.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minä vuosina hän olisi mielestäsi tällä vuosituhannella ollut "slam dunk -ykkönen"?
En koko vuosituhatta ala läpikäymään, mutta lähivuosilta 2012 eli Yakupovin vuosi on helppo valinta, koska se oli poikkeuksellisen heikko vuosi.
2014 on toinen, josta arvioin samoin. Ekbladia ei ennakoitu edes ykköseksi, mikä kertoo hyvin siitä, että mitään ilmeisestä valintaa ei ollut. Eikä syy ollut se, että Sam Bennett olisi niin uskomaton ollut. Oilersin Hallia tai Nugentiakin vastaan olisi tilanne voinut Laineelle kääntyä.
Kirjoitit, että "Suomella on kerrankin tällainen generation (sic) talent". Eikö Suomella mielestäsi aiemmin ole ollut sellaisia lahjakkuuksia, joihin Suomen mittapuulla pystyi liittämään määreen "generational"?
Ilman muuta Kurri ja Selänne ovat sellaisia olleet omalta elinajaltani, mutta kumpikaan ei ole nykyistä sukupolvea. Barkov on todella kova, joskin hänen kanssaan tilanne on sama kuin vertailussa Matthewsin kanssa että ovat niin eri tyylisiä että vertailu on vaikeaa. Laineessa on paljon täysin ainutkertaista suomalaisessa jääkiekossa ja saa nähdä löytyykö koko maailmastakaan kaikilla osa-alueilla vastusta.
Se termi on "generational talent". Sellaisia ovat olleet Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Eric Lindros, Sidney Crosby ja Connor McDavid. Auston Matthews ja Patrik Laine eivät tuohon porukkaan kuulu. Jos Patrik Laine on generational talent, silloin sellaisia ovat myös ainakin Tavares, Kane, Ovetshkin, Stamkos, Kovaltshuk, Malkin ja Eichel. Ei sukupolvi vaihdu vuoden tai kahden välein, vaan kyllä siinä menee hieman pidempi aika.
Minusta on mahdotonta tässä vaiheessa sanoa, että mihin porukkaan Eichel, McDavid, Laine tai Matthews tulevat nousemaan. Muista listatuista talenteista aktiivinen on ainoastaan Crosby ja hänkin on vuoden päästä jo kolmekymppinen eikä poissuljettua ole ura alkaisi hiipumisen merkkejä jo osoittamaan. Jos joku näistä muista alkaa 120 tehopistettä paukuttamaan vuodesta toiseen ja peliä dominoimaan, niin hän liittyy edellä mainittuun listaan.
 
Minusta on mahdotonta tässä vaiheessa sanoa, että mihin porukkaan Eichel, McDavid, Laine tai Matthews tulevat nousemaan.

Ei McDavidin tarvitse nousta enää yhtään mihinkään, sillä kuten @pikkuvaimo tuossa yllä hyvin avaa, tässä puhutaan siitä, miten lupaavina pelaajia on pidetty heidän ollessaan teinejä. McDavid on generational talent, vaikka katkoisi jalkansa ja lopettaisi jääkiekon pelaamisen huomenna. Samoin Eric Lindros oli generational talent, vaikka ura jäi pahasti torsoksi odotuksiin nähden.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tuo ennätys eniten pisteitä 18-vuotiaana miesten kisoissa on aivan uskomaton, tuntuu hullulta että ketään voisi sen jälkeen sivuuttaa ykkösvarauksena. Jagrin ennätyksen, viisi pistettä, rikkomiseen Laine tarvitsi vain kaksi ottelua!! Sanoisin myös, että aceman81 vähättelee asiaa suotta, koska Saksa ja etenkään V-Venäjä eivät ole enää nykyisellään mitään pilipali-maita, 15v sitten ne vielä olivatkin. Ennätyksen symbolinen arvo on kuitenkin silti jo aivan mittaamattoman arvokas

Totta tuokin. Ei ihan jokanen juuri 18 vuotta täyttänyt astu mm-kisoihin ja ole tuhoisan tehokas vaihdosta 1. alkaen. Ehkä omalla kohdalla alkaa jo pieni vastareaktio nousemaan tätä hieman hupsulle tasolle noussutta hypetystä kohtaan, kun kyseessä kuitenkin ovat vasta kisojen pelit 1. ja 2., eikä vastustajien taso vielä päätä huimaa.

Siks haluaakin nähdä, miten yksilö/viisikkotasolla, kahteen suuntaan hommaa toimii, kun vastaan tulee Kanadat, Venäjät, USAt ja Slovakiat. Mitä #1 varauksen tittelistä taisteleva kaveri kykenee tuomaan pöytään.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Toronto tarvitsee ykkossentterin. Siella on janottu sita aina Sundin lahdon ajoista lahtien. Matthews on kokonaisvaltaisesti edella Lainetta, mutta niin pitaakin, koska sentteri on tarkein paikka ja siina on paljon vastuuta. Silti naen, etta Laineesta voi tulla kylla paljon parempi pelaaja, koska Matthews on paljon kypsempi ja Laine raakileempi. Laineessa on vain jotain gamebreaker ominaisuutta. Ihan pieni hieno saato, kuten ensimmaisiin potkuihin ripeytta ja voimaa ja puhutaan jo heti paljon vaarallisemmasta pelaajasta. Jo nyt poika ratkoo ja kayttaa paikkansa harkisti hyvaksi. Tuohon tulee vakisin enemman nopeutta, voimaa ja laukauskin tulee jopa parantumaan. Sitten pojalle tulee enemman paikkoja ja ratkaisee viela paremmalla prosentilla.

Matthews on ykkosvaraus, mutta ei tarkoita etta Matthewsista tulee parempi pelaaja. Toronto tarvitsee sen sentterin. Laine tulee saamaan vain enemman kipinaa nayttaa kakkosvarauksen myota. Laine haluaa etta Toronto tulee katumaan paatostaan ja se voi hyvinkin olla. Mutta Winnipegissa odottaa pidemmalle viety joukkueen rakennus ja mahdollisuudet menestya lahitulevaisuudessa on paremmat.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Ihannetilannehan olisi pieni kaukalo ja isot maat. Silloin näkisi kuka on mitäkin. Pienessä kaukalossa lähtönopeus ja terävyys korostuvat. Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka Laine toimii kun neliöt ympärillä vähenevät. Ylivoimalla olisi varmasti edelleen suht killeri.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei McDavidin tarvitse nousta enää yhtään mihinkään, sillä kuten @pikkuvaimo tuossa yllä hyvin avaa, tässä puhutaan siitä, miten lupaavina pelaajia on pidetty heidän ollessaan teinejä. McDavid on generational talent, vaikka katkoisi jalkansa ja lopettaisi jääkiekon pelaamisen huomenna. Samoin Eric Lindros oli generational talent, vaikka ura jäi pahasti torsoksi odotuksiin nähden.
Minua ei tällaiset "on sanottu" argumentit vakuuta. Ei niiden sanojat ole sen kummempia arvioitsijoita kuin nekään jotka varauksia tekevät ja kumpienkin kyky arvioida keskeneräisiä asioita on moneen kertaan todettu vajavaiseksi. MacKinnon oli tulokasvuotensa jälkeen asemassa, jossa kaikki ymmärsivät hänen nousevan supertähtitasolle. Hänhän oli kaikessa mitä teki niin uskomattoman hyvä ja kypsä. Samoin Tavaresin piti olla aikanaan seuraava Crosby tai jopa parempi.

Olen varma että jos Alexander Daigle olisi katkaissut jalkansa ja lopettanut jääkiekon yli 50 pisteen tulokaskautensa jälkeen, niin hän olisi ollut generational talent. JOS McDavid pelaa heikompia kausia (vaikka en sitä uskokaan), niin ne ylisanat kyllä unohdetaan kaikessa hiljaisuudessa. Ihan niinkuin Tavaresin kanssakin.
 
Samoin Tavaresin piti olla aikanaan seuraava Crosby tai jopa parempi.

Ei pidä paikkaansa. Tavaresista ei kohuttu läheskään yhtä paljon kuin Crosbysta ja McDavidistä.

JOS McDavid pelaa heikompia kausia (vaikka en sitä uskokaan), niin ne ylisanat kyllä unohdetaan kaikessa hiljaisuudessa. Ihan niinkuin Tavaresin kanssakin.

Ei Tavaresista lauottuja ylisanoja ole tarpeen unohtaa, sillä hän on tosi mahtava pelaaja ja suurten suitsutusten arvoinen. EI Crosbyn tasoinen mutta ei hänestä sellaista odotettukaan.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Omaan silmään Matthews on kaksi askelta Lainetta edellä luistelussa (esim. lähdöt, suunnanmuutokset ja täydessä vauhdissa pelaaminen), pelinopeudessa ja pelin kokonaisvaltaisuudessa, lisäksi Auston on erittäin hyvä aloittamaan. Laine on kaksi askelta edellä maalinälkä & laukaus -kombinaatiossa. Klassinen playmaker vs. sniper -asetelma.

Aikalailla samalla lailla näkisin pelaajien ominaisuudet, vaikka Matthewsin seuraaminen onkin rajoittunut highlight-pätkiin ja maajoukkuepeleihin. Matthews menee ykkösenä, koska on pelannut erittäin laadukasta, hyvin NHL-kaukaloihin soveltuvaa peliä Lainetta pidempään. Kummasta tulee lopulta arvokkaampi pelaaja joukkueelleen, se jää nähtäväksi. Laiturin paikaltakin voi kuitenkin joukkoja johtaa, kuten esim. Kane on osoittanut.

Tämän draftin top 3 on poikkeuksellisen tasokas, oikeastaan kaikki noista olisivat "normaalitilanteessa" ykkösvarauksia. Pulju on hieman unohtunut näiden kahden kaksintaistelun raivotessa, mutta siinä on myös kaveri, jolla on potentiaalia nousta superpelaajaksi. Mielenkiintoista nähdä, mihin Laine pystyy Kanadaa vastaan!
 
Kuinka monta ketjua Jatkoajassa oli McDavidista kun hän oli 15v?

Tavaresista kohuttiin jo vuosia ennen hänen varausikäänsä:
Unohtakaa jo Crosby, John Tavares on jääkiekon tulevaisuus | sivu 2 | Jatkoajan keskustelupalsta

Näyttäisi tuossa ketjussa olevan peräti 30 viestiä. Niistä alle kymmenen käsittelee John Tavaresia. McDavidin nimikkoketjussa oli 177 ennen kuin hän pelasi ensimmäistäkään NHL-peliä. Ja lisää tulee.

Luuletko oikeasti, että McDavidistä ei kohuttu hänen ollessaan 15-vuotias?
 

Steeger#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kovalchuk, Zinovyev, Morozov, Zherdev & Versteeg
Minä vuosina tällä vuosituhannella Puljujärvi olisi mielestäsi mennyt ykkösenä?

Siihen @olkikuukkeli sulle vielä nui 2000-luvun 1-varaukset järjestyksessä, Rick Dipietro (Dany Heatley*), Ilya Kovalchuk, Rick Nash, Marc-Andre Fleury (Eric Staal*), Alexander Ovechkin, Sidney Crosby, Erik Johnson, Patrick Kane, Steven Stamkos, John Tavares, Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins, Nail Yakupov, Nathan Mackinnon, Aaron Ekblad sekä Connor Mcdavid.

Ihan niin montaa kertaa en puljua tuonne piikille saa että omasta mielestäni voisi puhua normaalitilanteesta.

Edit: *suluissa olevat ensimmäisenä varattu kenttäpelaaja jos maalivahti varattu ensimmäisenä
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ei hitto. Tuleeks siitä jo kolme vuotta kun jännättiin Barkovin sijotusta? Monissa papereissa Seth Jones sillon 2., Barkov 4. Florida halus senan. Näin nää joskus menee, win-win.

Mm-kisojen alkusarjan pisteet Valko-Venäjää vastaan ei vielä meikäläistä vakuuta puoleen taikka toiseen. Lähtökohtasesti Suomella on USAa paremmat tsäänssit menestyä näissä kisoissa ja Laineella samalla mahis ottaa isoa roolia siinä. Harmi että alkusarjan vika peli Kanadaa vastaan saattaa olla vaikka merkityksetön, toki Laine & co. joutuu kovaan paikkaan jatkopeleissä.

Jonesihan valahti oikein urakalla alaspäin, kyllähän tuosta kolmikosta kaikki tarvitsivat eniten pakkia tai Floridalla oli kaikissa paikoissa puutteita, mutta näin jälkiviisaana niin eihän tuossa metsään menty vaan toistaiseksi kaksi parasta pelaajaa tuosta ikäluokasta menivät peräkkäin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Siihen @olkikuukkeli sulle vielä nui 2000-luvun 1-varaukset järjestyksessä, Rick Dipietro (Dany Heatley*), Ilya Kovalchuk, Rick Nash, Marc-Andre Fleury (Eric Staal*), Alexander Ovechkin, Sidney Crosby, Erik Johnson, Patrick Kane, Steven Stamkos, John Tavares, Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins, Nail Yakupov, Nathan Mackinnon, Aaron Ekblad sekä Connor Mcdavid.
Minä vuosina tällä vuosituhannella Puljujärvi olisi mielestäsi mennyt ykkösenä?

No nykyisellä tavalla varatessa varmasti maalivahdit, EK, Yakupov, ehkä jopa RNH:kin. "Normaalitilanne" saattoi olla Puljun kohdalla tosiaan liioittelua, mutta kyllä hänenkin kohdallaan puhutaan ykkösvarauksen potentiaalista. Tuo koko, luistelu ja laukaus ovat harvinainen yhdistelmä. Lisäksi Pulju on kuulunut niihin pelaajiin, joista esim. HFB:llä on puhuttu jo vuosia.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Menkööt vaan Matthews Torontoon ja elää niiden valtavien paineiden kanssa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tavaresista ei kohuttu läheskään yhtä paljon kuin Crosbysta ja McDavidistä.
Eiks tää ole jo vähän hiusten halkomista että hypetetetiinkö Tavareista yhtä paljon kun Crosbysta ja McDavidistä? Kuitenkin Tavares sai sen poikkeusluvan sinne OHL:lään 14-vuotiaana, joten kyllä siitä aikoinaan juttuja väänettiin niin paljon kuin ihmiset vaan jakso lukea. Mutta itse draftivuonna muistaakseni Victor Hedman jopa pikkasen haastoi Taversia tosta ykköspaikasta, mutta valinta oli loppupeleissä kai sitten itsestään selvyys.

Mutta jotta ei menisi ihan aiheen sivusta, niin kiva nähdä miten Laine ja Matthews pelaa tänään. Ja muutenkin näissä kovissa matseissa. Onhan noi pikkumaita vastaan isketyt tehot ihan kivoja, mutta varmasti kaikkia kiinostaa kuinka pojat pärjää tosipeleissä.
 
Minusta nyt on muutenkin ihan vitun tyhmää puhua englanninkielisin termein kuin joku Antti Mäkinen asioista, jotka voidaan ilmaista ihan normaalisti: Patrik Laine on lupaavin suomalaispelaaja - ikinä.

Se miten hänen pelinsä kääntyy NHL:ssa on totta kai mysteeri, mutta maajoukkueessa tuo poika tulee dominoimaan jatkossa ja se hyvä asia meille kaikille.

Tänään on se pelipäivä, kun voidaan harrastaa vertailua tosissaan. Tämä peli on huomattavasti enemmän Matthews vs. Laine kuin Suomi vs. USA.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Tänään on se pelipäivä, kun voidaan harrastaa vertailua tosissaan. Tämä peli on huomattavasti enemmän Matthews vs. Laine kuin Suomi vs. USA.

No eikä ole. Yksi pelaaja ei ole koskaan joukkuetta suurempi vai onkohan Jalonenkin tätä mieltä, tai Laine, tai Matthews, tai muu Suomen joukkue? Pelin voittaja saa samalla tavalla enemmän pisteitä kuin hävinnyt joukkue ja elämä jatkuu. Ja turnaus.
 
No eikä ole. Yksi pelaaja ei ole koskaan joukkuetta suurempi vai onkohan Jalonenkin tätä mieltä, tai Laine, tai Matthews, tai muu Suomen joukkue? Pelin voittaja saa samalla tavalla enemmän pisteitä kuin hävinnyt joukkue ja elämä jatkuu. Ja turnaus.
Kyllä on. Näissä kisoissa ei ole mitään muuta kiinnostavaa kuin näiden nuorten pelaajien seuraaminen.

World Cupissa ratkotaan sitten paremmuus oikeasti. Vähiten paskimman joukkueen kisoissa ei.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Molemmat ovat siis tulokkaita NHL:ssä kaudella 2016-2017. Melkolailla kuitenkin eri asemassa ovat. Matthews pelaa ensimmäisen NHL-kautensa 19 vuotiaana ja Laine 18 vuotiaana.
Kun katsoo NHL-tulokkaiden pisteitä, niin melko iso ero on ollut pisteillä, että onko pelannut tuon kauden 19 tai 20 vuotiaana verrattuna jo 18 vuotiaana aloittaneisiin.
Matthews lienee nopeammin valmis ottamaan johtavan aseman joukkueessaan, kun taas Laine lienee pidämmällä tähtäimellä parempi hankinta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kyllä minä ainakin ymmärrän sen, että Matthewsin asema kiistattomana 1. varauksena kyseenalaistetaan. Ja toisaalta ymmärrän myös kaiken Laineeseen liittyvän hehkutuksen.

-7kk nuorempi
-Teki U20-peleissä enemmän pisteitä ja voitti maailmanmestaruuden
-Liigan playoffsien paras pelaaja, pistepörssin 3, maalipörssin 1. ja voitti suomenmestaruuden
-Johtaa tällä hetkellä MM-kisojen pistepörssiä

En oikein tiedä, että voiko tätä parempia näyttöjä antaa? Matthews teki joo NLA:n runkosarjassa enemmän pisteitä, mutta kyseisessä sarjassa tehdään maaleja muutenkin enemmän kuin pykälää kovatasoisemmassa Liigassa ja toisaalta kyllä minä annan runkosarjaa enemmän painoarvoa koville ratkaisupeleille. Ja humpuukia väittää, etteikö saavutetuilla mestaruuksilla olisi merkitystä; niitähän jääkiekossa loppujen lopuksi tavoitellaan ja Laine on ollut tällä kaudella jo oleellinen osa kahta eri mestarijoukkuetta.

Jos Laine voittaa kultaa myös MM-kisoista ja on turnauksen jälkeen pistepörssin Top5:ssa, niin jopa ihmettelen mikäli Toronto nappaa Matthewsin. Kyllä näissä kuitenkin lähtökohtaisesti parasta pelaajaa ollaan valitsemassa.

Joku vertasi tilannetta taannoiseen Ovechkin vs. Malkin -draftiin jolloin Capitals nappasi laituri Ovechkinin sentteri Malkinin sijaan ykkösenä. Kyllä myös siellä olisi yhtälailla ollut paperilla tarvetta ns. franchise sentterille.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Katsojan ja median näkökulma voi olla tuo että kyseessä on Laine vs. Matthews. Mutta kyllähän pojat itse sen tiedostaa että kyseessä on USA vs. Suomi. Ei joukkuelajissa voi asiaan suhtautua muulla tavalla. Ja hyvä näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös