Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 690 131
  • 17 056

MaVo

Jäsen
Miten tämä äijä loukkaantuu joka ikinen kerta, kun joku vähän tönäsee? Laineen irvistys tullut kyllä erittäin tutuksi.
No tässä tapauksessa kyse ei ollut ihan pienestä tönäisystä, vaan potkusta suoraan polvitaipeeseen ja siitä olkapää edellä laitaan kovalla voimalla.

Yleisesti ottaen Laineen kohdalla kyse on todennäköisesti monen asian summasta. Huonosta tuurista, aiemmista loukkaantumista, geneettisistä tekijöistä ja mahdollisesti myös harjoittelusta. Harjoittelua voi syyttää tiettyyn pisteeseen asti, mutta tällaisissa kontaktissa tapahtuneissa loukkaantumisissa harjoittelulla ei ole niin suurta osuutta asiaan kuin esimerkiksi erilaisten rasitusvammojen kanssa. Laine on melko isokokoinen pelaaja, jolloin myös kontaktitilanteissa niveliin ja muihin rakenteisiin kohdistuvat voimat ovat suuria. Harjoittelulla voidaan kohtalaisesti vaikuttaa lihas-, nivel- ja sidekudosrakenteiden kestävyyteen ja tätä kautta vammaherkkyyteen, mutta vaikutus ei ole niin suuri kontaktissa tapahtuvissa loukkaantumissa kuin moni kuvittelee, koska voimat tällaisissa tilanteissa ovat niin suuria, ettei vahvoillakaan rakenteilla ole aina mahdollisuutta niitä kestää. Myös geneettiset ominaisuudet vaikuttavat yksilön nivel- ja sidekudosrakenteiden kestävyyteen. Toisilla esimerkiksi degeneratiiviset muutokset jänne- ja välilevyrakenteissa alkavat huomattavasti tavanomaista aiemmin.

Animalin huomio loukkaantumisten jatkumosta pitää myös paikkaansa. Vamman kuntoutuksessa muita osa-alueita joudutaan väkisinkin karsimaan ja NHL:n kovassa pelitahdissa vammojen parantumiselle ei aina anneta riittävästi aikaa. Toki heillä on tavantallaajia paremmat olosuhteet vammojen kuntoutumisen kannalta, mutta kudosten fysiologisia paranemisprosesseja ei voida loputtomasti nopeuttaa vaan ihan samat lainalaisuudet pätevät myös NHL-pelaajien kohdalla. Monesti melko pahoistakin vammoista kuntoudutaan pelikuntoon muutamassa viikossa, kun harrasteurheilijalla samasta vammasta toipumiseen saattaa mennä useita kuukausia. Näin suurta eroa ei tehdä olosuhteiden optimoinilla eli toisin sanoen NHL:ssä pelataan paljon puolikuntoisina.
 

acido

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus
Alkaisin pikku hiljaa vetää torniolla puomeja alas.
Jos vielä jonkuu toisen pelaajan telovat, niin suosittelen ruotsinsuomalaisiakin karkoitettavaksi!
No onneksi solisluu, eikä olkapää, jos jotain positiivista pitää etsiä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Toistan itseäni, mutta on kyllä paskaa tuuria. Jos olisin Laine, niin varmaan hyppäisin lentokoneeseen ja menisin jonnekin rannalle parantelemaan itseäni. No ei liene mahdollista jostain sopimusteknisestä syystä varmaan. On vaan Laineen aika Columbuksessa ollut myrkkyä monellakin tapaa. En ihmettelisi, jos kiinnostus kiekkoiluun olisi aivan nollissa.
 

HaPo

Jäsen
Toistan itseäni, mutta on kyllä paskaa tuuria. Jos olisin Laine, niin varmaan hyppäisin lentokoneeseen ja menisin jonnekin rannalle parantelemaan itseäni. No ei liene mahdollista jostain sopimusteknisestä syystä varmaan. On vaan Laineen aika Columbuksessa ollut myrkkyä monellakin tapaa. En ihmettelisi, jos kiinnostus kiekkoiluun olisi aivan nollissa.
Hyvä Soppari Laineella 8,7m ja vielä sopparia 2v edessä. hullu se joka maksaa eli Keklu.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Hyvä Soppari Laineella 8,7m ja vielä sopparia 2v edessä. hullu se joka maksaa eli Keklu.
Ei se raha kaikkea ratkaise jos intohimo ei pääse toteutumaan kaikkien vastoinkäymisten jälkeen ja juttu joka rakastaa alkaakin vituttamaan kun mikään ei toimi. Itselle esim. musiikin tekeminen on semmoinen harrastus josta saamia kokemuksia en vaihtaisi edes miljooniin. En usko että jääkiekkoilijat ryhtyvät pelaamaan lätkää sen vuoksi että saavat tienata miljoonia vaan sen vuoksi että tykkäävät luistella sen kumilätkän perässä enemmän kuin mitään muuta.

Patelle tsemiä.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Kun omat lätkähaaveet on jääneet koulun liikuntatunneille, niin nyt eletään Laineen ja Puljujen kautta sitä unelmaa ja piiskataan kuin isä-Jackson lapsiaan, jos eivät pärjää. Ollaan niin vitun loukkaantuneita jostain kaukorakkausjoukkueen paskasta treidistä jne. Olispa joku toinen NHL-palsta, niin voisivat painua sinne... Ei kehua turhasta tarvi, mutta noi markan analyysit ja muut, huvittavia. Tosin nytpä luonnehdin kanssakirjoittajaa minäkin.
Tästäpä juurikin on kyse. Kova on pettymys, ja joillakin on tapana purkaa se juurikin tähän tiettyyn tapaan aggreamalla. Onnea toki valitsemalleen tielle. Itse en kyllä jaksaisi, vaikka olen toki itsekin erittäin pettynyt Laineen uran etenemiseen ja vielä enemmän Puljun uraan. Muuttujia on kuitenkin paljon, eikä aina mene niinkuin Strömsössä, vaikka kuinka toivottaisiin.

Nämä keittiöpsykologit muuten vasta melkoisia sankareita täällä ovat, mutta ei mennä nyt siihen enempää, ettei ala itsekin alentumaan keittiöpsykologin hommiin.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä oli vastustajan jalat alta pyyhkäisy avustavana tekijänä. Ensimmäisessä loukkaantumisessa svedu taklasi ohimoon.

Eipä siinä kesätreenit paljoa auta.
No tämäpä juuri…millä ehkäiset tällaset. Kyllä harmittaa Paten puolesta kun rouva fortuna tuntuu kääntäneen selkänsä kokonaan…
 
Viimeksi muokattu:

myhyjukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On se laiska ja vetelä jätkä kun ei viitsinyt edes kesällä treenata tarpeeksi luidensa kestävyyttä.
Ehkä joku ketterämpi kaveri olisi osannut ottaa kaatumisen vastaan paremmin. Noh en tiedä kuinka hyvin näitä pystyisi treenaamalla välttämään ja kuinka paljon vaan paskaa tuuria, mutta on noita loukkeja tullut aika hälyttävä määrä. Viime kaudella missasi pelejä koska: nilkka, kyynärpää, flunssa, ojentaja. Tällä kaudella jo aivotärähdys, flunssa ja solisluu. Alkaa kohta olemaan koko kroppa läpi käytynä
 

Captain J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Jackets
Ei kaatumisessa itsessään ollut mitään ihmeellistä, Patehan oli jo kiepsahtanut kontalleen ja ns. valmistautumassa nousemaan takaisin jaloilleen. Oli vaan liike-energiaa sen verran, että liukui olkapää edellä laitaan ennenkuin kerkesi nousta ylös, ja siinä se solisluu meni. En minä tiedä mitä se tuossa ois voinut tehdä eri tavalla jottei olisi loukkaantanut. Mennä sikiöasentoon?
 

hk65

Jäsen
On se laiska ja vetelä jätkä kun ei viitsinyt edes kesällä treenata tarpeeksi luidensa kestävyyttä.
No tätä se on saatana, kun pelataan vaan jotai Fortsnaittii eikä katota Selänteen maitomainoksia. Helposti estettävissä tälläset luunmurtumat.

Ei siinä, kyl pelillisten esitysten puolesta toi reenaaminen yms on mahollisesti hieman kyseenalaista, mutta jos joku tulee kolaamaan suoraan päähän tai vetää jalat alta niinku viimeisin ni kyllä sieltä se noutaja tulee kovalla varmuudella, siihen mikää kesäreeni ei vaan auta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Laine kyllä menee kohta Jari Litmasesta ohi näissä loukaantumisten määrässä. Pakko ton jatkuvan loukkaantumiskierteen on jo käydä Laineen pääkopalle myös.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Tää alkaa olla jo komediaa. Laine loukkaantui taas ja tilanne todella epäonninen vaikka minusta jalkapyyhkäisyn tunnusmerkit täyttyi tuossa. Kyllähän nämä rikkonaiset kaudet syövät myös paljon Paten tehoista. Aina kuitenkin kestää hetki päästä niin sanotusti zoneen poissaolojen jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös