Paskalista – musiikillista neroutta vai väärinymmärrettyä taidetta?

  • 32 412
  • 358

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kurki kaiketi tympääntyi aika äkkiä "pepun vemputukseen" ja jätti siksi musiikkimaailman. On Vanhojen tanssien klassikoita edelleen.

Siitä tulikin mieleeni:

Meillä oli lukiossa hyvät musavehkeet. Sanoin laittavani "jotain aivan uskomatonta". Kumimies soimaan, mikä aiheutti kohtuullisen WTF-reaktion. Kappaleesta kuitenkin muodostui kulttiklassikko lukioomme ja se soikin ikäluokkani Vanhojen tansseissa (en itse osallistunut, olin ulkomailla tuolloin).

On vain yksi Reetu.


Joskus useammillakin sitseillä tuli vedettyä dialogina tämä ”Haloo. Faija. Kuka? AI HAIDUK!” jne. litania. Saavutti suuren suosion.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Reetun lisäksi Tapsa haluaa antaa alfa-uroksen neuvoja meille. Tämä toi mieleen saman olotilan, kun varhaisteininä katseli vanhempien kanssa jonkun TV leffan seksikohtausta. Silloi toivoi sen loppuvan lyhyeen, myöhemmin oikeassa elämässä toivoi päinvastoin.



Ja tästä biisistä aikanaan oli oivallinen luonnehdinta, että kun Bryan Adams kysyy originaalissa Have you ever loved a woman, Tapsa menee käännöksessään pykälän eteenpäin ja kyselee enemmänkin että Have you ever fucked a real woman?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki

Tauski, tuo koko kansan tuntema herrasmies päätti yhdessä Hausmyllyn Enzon kanssa sorvata oman käännöksensä Haddawayn legendaarisesta What Is Love -hitistä. Tuloshan ei voinut olla muuta kuin jäätävä. Taustalaulajan kauhunkiljahdukset tulevat suorastaan uniin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mita pahaa han on teille tehnyt, kun olette noin ilkeitä Teuvolle?

Ilkeitä?

Nyt on pakko sanoa niin, että minä oikeastaan arvostan jokaista biisiä tässä ketjussa. Sanoisin, että hyvin suuri osa näistä on tehty sellaisella absurdilta asenteella, että "nyt muuten vedetään tällainen, ja katsotaan mitä siitä tulee". Niitä ei ole edes yritetty tehdä sillä tavalla, että ne olisivat vakavan taiteen riemuvoittoja.

Olen sen verran itsekin vaikuttanut aikoinaan musiikkielämässä (harrastelijana), että muusikoiden ajatusmaailma on tullut tutuksi. Mikään ei oikeastaan ole hauskempaa kuin tehdä tavallaan tosissaan biisiä, jonka tietää jo kuulostavan paskalta. Ja kaikkein hauskinta on sellainen, jos tuon tekee niin kierosti, että joku kuulija luuleekin sinun olleen tosissaan ja sattuu vielä pitämään biisistä.

Muistan kun noin 25 vuotta takaperin lukiossa teimme musikaaliimme kappaleita ja kaverini kanssa saimme tehtäväksi erään suhteellisen paatoksellisen kappaleen. Teimme sen sitten tahallamme parodiaksi, joskin hyvin hillityksi sellaiseksi. Meillä oli helvetin hauskaa kun kirjoitimme tekstiä. No, kaverini sitten esitti kappaleen harjoituksissa. Ja eikös tuon jälkeen useampikin luokkamme tyttö tullut häntä kehumaan aivan ihanasta kappaleesta. Kävi pitkälti niin, kuin olin arvellutkin käyvän.

Kyseisen kaverin kanssa tuli tehtyä sitten myöhemmin ihan vakavissaan paljonkin musiikkia. Ja osa päätyi ihan levyllekin. Onneksi jäivät niin pienten piirien jutuiksi, ettei niitä ole vielä tässä ketjussa tullut vastaan.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Da Da Da kuuluu otsikonmukaisesti nerouden piiriin. Tästä en ole niin varma. Tuli Metalliliitossa, varmaan juuri 1990. "Kossu ja nortit, naiset ja pelikortit".


 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Tohon Tomorrow's Dreamiin törmäsinkin jossain jo aiemmin. Jos ei oo aiemmin kokenu myötähäpeää niin siitä vaan video pyäriin isolta screeniltä ja volat kaakkoon. Jos ei pojilla ota levymyynti tulta alleen niin varmaan löytyy kamerahommia kuvaus ja näyttelypualelta, sen verran Oscar-tason matskua. Tykkään erityisesti ton laulajan rennosta "polvet pikkukoukussa ja kädet rennosti suarana" -posesta tua lentokentällä. Tosta huakuu semmonen itsevarma, muttei kuitenkaan kusipää uho. Se funtsii takuulla tossa eleettömästi joratessaan että "vittu ku tää tulee ulos niin me pannaan niiiiin paljon..."

Lisäys:

Nii, ohan tää biisi videoineen tosiaan jo niittäny mainetta ulkomaillakin!

Best Music Video Ever Of The Day

Linkki vie Metalsucks .net sivustolle.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki

Antaa Juhanin hoitaa puhumisen. Juhanilta ilmestyi muutama muukin hitti, mutta tämä oli hänen läpimurtonsa. Kun olet kuullut yhden Juhanin biisin, olet kuullut ne kaikki.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sitten muutama upea teos lisää:

Tero Moilanen ja Onnenpotku: Fränti ja Vanhanen, eli kunnianosoitus kahdelle rohkealla suomalaiselle. Komea diskohumppa!





Sitten hienon iskelmälaulaja Reijo Kallion hieno kappale, joka ei ole millään mittarilla huono. Mutta biisin aihe on taas se, joka jaksaa huvittaa. Torstai Toijalassa:





Ja sitten hieno diskohitti, Modern Talkingia suomeksi! Seija Simola: Ota kii, pidä mua:



 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja lisää hienoja helmiä:

Kari "Napakymppi" Salmelainen: Tahdon olla sun napakymppis:

Kyllä! Komea bilebiisi. Sitä en tiedä, että soittiko Kaitsu tässä pianoa.





Seidat: Sumu:

Mahtavaa, että instrumentaalikappale saa suomenkielisen tekstin. Tämä on monella mittarilla yksi hypnoottisimmista veisuista koskaan.





Minna Ikonen: Panin tiikerin tankkiin.

Näitä meneviä pop-iskelmiä, sieltä komeimmasta päästä.


 

Paastainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & 80-luvun HoNsU

Antaa Juhanin hoitaa puhumisen. Juhanilta ilmestyi muutama muukin hitti, mutta tämä oli hänen läpimurtonsa. Kun olet kuullut yhden Juhanin biisin, olet kuullut ne kaikki.

On muuten työluurissa soittoäänenä, herättää avokonttorissa huomiota jos on puhelin jäänyt pöydälle
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
The Sweet, Bay City Rollers ja mitä näitä nyt oli, pikkutyttöjen purkkapoppibändejä, hirveetä skeidaa, mutta miljoona kärpästä jne...
Noh, Sweet kuitenkin piilotti noiden purkkapop-sinkkujensa b-puolille melkoisia hevipaloja kuten Hell Raiser ja Set Me Free.

Mutta laitetaanpa tähän ketjuun biisi, jolta ei kyllä 2000-luvun alussa karkuun päässyt.



 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös