Parhaat selostajat

  • 19 271
  • 80

Raimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin aattelin heittää tämmösen aiheen. Voi olla, että ois sopinu paremmin jollekin muulle palstalle, mutta menköön ny!

Ja tässä TOP vitonen:

1.Antero Mertaranta: Tietämystä nyt voisi olla vähän enemmän, mutta on se kyllä ehdoton ykkönen. Eläytyy loistavasti!

2.Pentti Lindegren: Legendaarinen selostaja, jolla on tietämystä ja kokemusta. Tekee välillä ihmeellisiä virheitä selostuksessaan.

3.J-P Jalo: Hyvä yleis selostaja joka osaa eläytyä hyvin. Ihan mukava kuunnella miehen selostusta.

4.Mika Saukkonen: Alkuun oli aika hukassa, mutta nyt ihan kohtalainen. Hölisee välillä joitain ihmeellistä vähän samaan tapaan kuin Linkku. Hyvä tutkapari Jutin kanssa!

5.Tapio Suominen: Ei ole hirveästi viime aikoina kyllä hokia selostanut, mutta kyllä ihan mies paikallaan. Ainakin tietää melko laajalta alueelta urheilusta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No Pentti Lindegren ei kyllä tuolle listalle kuulu. J-P Jalo eläytyy ehkä hyvin, mutta tuntuu olevan pelitilanteista aika pihalla. Nämä siis radioselostuksien perusteella.
 

zamuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jari Porttila on paras...

Oikeasti hyviä selostajia ovat esimerkiksi urheilukanavan sählyselostajat (Alkio ja Jäntti?). Parivaljakon sanailu on nokkelaa, asiantuntevaa ja innostunutta. Jos lähetyksen muu toteutus olisi selostajien tasolla, sählypelejä saattaisi seurata muutkin, kuin lajia harrastavat. Mainiot selostajat ovat suurin syy siihen, että vietän puolisoni "iloksi" perjantai-iltaa sohvalla sählypelejä tuijottaen.

edit: Toivottavasti joku sählyn pelaaja hermostuu, kun hänen lajistaan käytetään salibandy-nimeä, eiku...
 
Viimeksi muokattu:

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Antero Mertaranta, Mikko Innanen ja J-P Jalo ovat ne kolme selostajaa, jotka pitävät futiksessa ja lätkässä tunnelman yllä ilman suuria asiavirheitä.

Lindgren tekee virheen kahdessa lauseessa kolmesta ja latistaa tunnelmaa parhaansa mukaan. Samaan sarjaan Hoopi, Osku Laukkanen, Jari Porttila ja Bubi.

Kaikki muut ovat näiden kahden ryhmän jonkinlaisia välimuotoja.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tästä ei ole kahta sanaa - Iku Viitanen ja Pete Poskiparta:D

Zamuelin sanoin, "Parivaljakon sanailu on nokkelaa, asiantuntevaa ja innostunutta".
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Kyllä paras selostaja on kaikesta huolimatta J-P Jalo.

Myös Mertaranta tulkoon huomioiduksi.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ehdoton kuningas on tietysti Kari Tyni, jonka selostukset Radio Keskisuomessa ovat loistavia. Selostustapa on objektiivinen, informatiivinen ja mutta samalla mukaansatempaava. Tynin kiekkotiedon jälkeen en jaksanut enää kuunnella olympiakiekkoa jossa Mertaranta ei erottanut pystyavausta ristikulmaan vetämisestä.

Olen itsekin kiinnittänyt huomiota Urheilukanavan sählyselostajien sujuvaan sanailuun. Nauroin katketakseni kun viime perjantain pelissä Oilers-SSV(?) toinen selostaja epäili SSV:n(?) vaisujen otteiden johtuvan aikaerosta kun ovat joutuneet matkustamaan Espooseen asti periferiaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hyvät selostajat top 5:

1. Mertaranta (legenda)

2. Mikko Innanen (pahasti aliarvostettu, Canalin ylivoimaisesti paras selostaja sekä futiksessa että lätkässä)

3. J-P Jalo (innostunut ja asiantunteva ote, miellyttävä selostusääni)

4. Tapio Suominen (tarkka, tekee vähän virheitä ja yleensä tietää asiat hyvin)

5. Mika Saukkonen (huima parannus vuosien varrella)


Suomen paskimmat selostajat top 3:

1. Pentti Lindegren, NHL-alueen lukijat tietävät jo mielipiteeni tästä saatanan puusilmästä joka onnistuu pilaamaan minkä tahansa ottelun uskomattomalla tyhmyydellään.

2. Jari Porttila, 7-päivää toimittaja urheilutoimituksessa -> ei hyvä. Selostuksissa haetaan skandaalia toisen perään, vähän kuten hänen muussakin 'journalismissa'. Yleensä pihalla kuin lumiukko.

3. Hoopi Hänninen. Brezhnevin ajan jäänne Ylen puolella. Ei mitään yhtä dramaattisia mokia kuin kahdella ensinmainitulla selostajalla mutta sellanen yleinen sekoilu on aivan liian yleistä. Huonoimmillaan futiksessa, parhaimmillaan(?) perinteisissä suomalaisissa lajeissa (hiihto, mäkihyppy, saappaanheitto etc)
 

Miguel

Jäsen
Mikko Innanen...

...on todellakin aliarvostettu ja futisselostuksessa valtakunnan paras. Jääkiekkotietämys kaipaa vähän viilausta. Jääkiekossa Mertaranta hallitsee mokistaan huolimatta.

Ainakin HN-kommentaattorina Kari Tyni oli onneton. Hän vain kaivoi syvimpiä tilastoja esille, ja esitti niiden nojalla tyhmiä kysymyksiä. Kysymykset tyyliin: "Jari, miksi Sahlstedt valitsi tilanteessa lyöntilaukauksen?" olivat mahdottomia vastattaviksi.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Top

Parhaat, pienin ottein

1. Pentti Salmi (takamies heittää, ei tule menemään...meni sittenkin...)

2. Mauri Myllymäki (nandi-heimon miehet jyräävät...)

3. Antero Mertaranta (kukkelikuu...)

Huonot

1. Ari Stenius (mölyävä, mauton, morkkaaja...)

2. Mika Saukkonen (aivoja, onko noita...)

3. Mikko Hannula (huono ääni, huonot jutut...)
 

Bjogae

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,
NJ Devils
Outo, mutta hauska selostaja on YLE/FST:n ruotsinkielinen selostaja Kaj Kunnas. Eläytyy upeasti peliin. Selostaa melkein mitä tahansa uimahypystä lätkään, mutta valitettavasti melkein ainoastaan MM- ja olymppiaksisat.

Kuitenkin suomen peleissä kuuntelen Mertarantaa, koska hän nostaa tunnelmaa paremmin.
 

Maestro

Jäsen
Muutkin ovat siis huomanneet Kaj Kunnaksen erinomaisuuden. Itse olen miehen näissä "Paras selostaja" -ketjuissa aina nostanut esille, mutta valitettavan vähäinen tuntuu olevan arvostuksen määrä, jonka hän omakseen saa. Johtunee lähinnä siitä, että hän taitaa toisen kotimaisen paremmin. Suomeksi selostaessaan tuppaavat kielikuvat olemaan lähinnä huvittavia, mutta ruotsinkielisenä Kunnas tavaa varsin mukavasti.

Laitanpa tähän vielä listan, joka ei ole paremmuusjärjestyksessä, selostajista, jotka omaa korvaani miellyttävät. Varsin vähissä tuntuvat kunnon selostajat Suomessa olevan. Mikko Innasta en koskaan ole päässyt selostuspuuhissa kuulemaan, joten en ole tietoinen kuin miehen vuodatuksista Radio Suomen Urheiluradion studio-osuuksissa.

- Kaj Kunnas

- Antero Mertaranta

- Mauri Myllymäki

- J-P Jalo

Kunniamaininta Urheilukanavan salibandy-kaksikolle.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
1. Nastolan oma poika Antero Mertaranta.
-Jo selostusuran alkuaikoina, jolloin mies selosti lätkää lahtelaisessa paikallisradiossa, oli merkkejä ilmassa siitä, että tämä puhekone pääsee vielä pitkälle..:)

2. Ilkka Varmavuo :cool:
-Lahtelaiset kiekkojännärit tuntevat miehen ja hänen selostustyylinsä, jossa on jotain "antsamaisuutta" turkoosinvärisine rilleineen. Onko hänestä seuraava Antsa? :D

3. Tapio Suominen
-Tieto on hallussa ja ääni on selkeä.

Myös Anssi Kukkosella oli loiston päivänsä ja Myllymäellä myös muutamia huippuhetkiä..
 

jyp17

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP.
Heiii, missä on Kari Tyni??
Noniinno. Ei Tyni tietysti kovin montaa kertaa ole 'julkisemmin' ääntään kuuluville saanut, mutta kyllä sen verran mitä tuolta Radio Keski-Suomelta kuulee, niin ehdottomasti paras selostaja. Kertoo asiat niinkuin ne on, ei puna-musta-valkosten lasien takaa, ainakaan yleensä..:) Tietysti ääni nousee enemmän Jypin mällätessä maalin, mutta jaksaa myös ottaa vastustajan huomioon.:) Eli todella hyvä. Sääli, että Tynin Hockey Night -matsi selostukset on jäänyt muutamiin minuutteihin. Ja torstaikatsauksessa kun ei tuota selostushommaa taideta oikein Tynille langettaa. Dääm.

Noniinno, onhan Mertaranta legenda, sitä ei kai enää tarvitse tähän erikseen merkitä?
 

Miguel

Jäsen
Viestin lähetti M@rko77
2. Ilkka Varmavuo :cool:
-Lahtelaiset kiekkojännärit tuntevat miehen ja hänen selostustyylinsä, jossa on jotain "antsamaisuutta" turkoosinvärisine rilleineen. Onko hänestä seuraava Antsa? :D
----------------------------------------------------------------------------
"Pelicansin ylivoima pyörii kuin karuselli. Vaikka Särkänniemi ja muistaakseni Linnanmäkikin on jo kiinni, Tivoli on auki. Ja karusellia pyörittää Pelicans."

Allekirjoituksestasi on unohunut, että lausahdus on nimenomaan Varmavuon suusta, muistaakseni jossain syksyn Jyp-pelissä.

Mutta Ili on loistava, puolueellinen selostaja. Sopisi hyvin Suomen peleihin:D.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvät selostajat top 5:

1. Mertaranta (legenda)

2. Mikko Innanen (pahasti aliarvostettu, Canalin ylivoimaisesti paras selostaja sekä futiksessa että lätkässä)

3. J-P Jalo (innostunut ja asiantunteva ote, miellyttävä selostusääni)

4. Tapio Suominen (tarkka, tekee vähän virheitä ja yleensä tietää asiat hyvin)

5. Mika Saukkonen (huima parannus vuosien varrella)

Todellista retroa. Haluan korostaa, että osuin tähän täysin sattumalta googlen kautta, kun selostajien kohdalta löytyi hakutuloksena tämä. Pakko nostaa ylös, koska en suostu uskomaan yhdeksän vuotta myöhemmin, että olet pitänyt Mertarantaa noin korkealla. Tuo Saukkosen nostaminen tuonne kärkeen on kuitenkin anteeksiantamatonta. Sitä ei voi perustella edes vetoamalla vuoteen 2002.

Huonojen lista on tosin ilahduttavan ajankohtainen yhä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kyllä, nyt täytyy myöntää että yhdeksän vuotta sitten on tullut tehtyä aika paha virhearviointi.

Mertsin listauksen ymmärrän vielä koska silloin läppä ei ollut ihan niin pahasti läpikulunut ja vaihtoehtoja Ylellä ei ollut. Siis hyviä sellaisia.

Saukkonen - mitä helvettiäköhän tuossa on tullut ajateltua, ilmeisesti lähtötaso on ollut todella surkea jos parannusta on tapahtunut. No excuses.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No excuses.

Aina voisi olla pahemminkin. Tuolla ei kuitenkaan kehuta Jutia.

Yhdeksän vuotta on toisaalta pitkä aika 2000-luvun urheilutoimittamisessa ja nyt kuitenkin taidetaan käydä alan suurimpia murroksia, kun viimeinkin jengi alkaa kaipaamaan jotain järkeä tuohon touhuun, eikä niitä turhanpäiväisyyksiä. Nurminen ja Lehterä vielä edustavat tuolla kommentaattoripuolella sitä nollapuhetta/kummelia, mutta muuten paranee pikkuhiljaa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ykkösenä Antero Karapalo. Verkkainen selostustyyli tupakansavuisella äänellä, johon 80-luvulla tv:n ääressä kasvoi. Anterolla oli pitkään lajin parissa toimineena kohtalainen tietopankki. Tyyppiesimerkki Tappara-Lukko, viimeinen finaali vuodelta 1988:

http://www.youtube.com/watch?v=gZnxNOvkwPk

Samojen aikojen Juha "solarium" Jokinen artikulaatiossaan menee joukkoon legendat. Esimerkkinä Tappara-TPS vuodelta 1989:

http://www.youtube.com/watch?v=c6Pb8Vytpuc

Pentti Lindegren oli 80- ja 90-luvun vaihteessa ihan hyvä NHL-selostaja. Myöhemmin menivät senat sakaisin (iän kognitiivisuuteen tuomat muutokset). Linkun varhainen NHL-selostus kaudelta 1988-89 ottelusta New York Islanders-Los Angeles Kings:

http://www.youtube.com/watch?v=W9P22fEjlZ8

J-P Jalo on arvostuksessa myös korkealla. Terävä artikulaatio ja tunnelmannostattaja. Esimerkkinä TPS-KalPa viimeinen finaali radioon vuonna 1991:

http://www.youtube.com/watch?v=Hu3A00Qgzr0

Muista lajeista mainittakoon Mauri Myllymäki.

Kuuluttamisen suhteen kannustus Aulis Virtaselle ja SaPKon kotiotteluiden pitkäaikaiselle kuuluttajalle.

Muut suomalaiset eivät herätä mielenkiintoa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun nyt retroiluhengessä mentiin melkein kymmenen vuotta vanhan ketjun syövereihin, niin jatketaan samalla linjalla.

Voisin liioittelematta maksaa parisataa euroa, jos saisin jostain käsiini kaikki Jukka Loukion selostamat Eurogoalsit ja muut hänen tähdittämänsä Eurosportin futisohjelmat sieltä vuosituhannen vaihteen tienoilta.

Niin uskomatonta tohelointia ja sekoilua viikosta ja vuodesta toiseen, että siinä sai katsoessa kaksi kärpästä aina samalla iskulla eli pääsi tuijottamaan futista ja nauramaan itsensä kipeäksi eli huumori ja penkkiurheilu samalla kerralla. Ihan oikeasti, tämä kaveri oli aidosti pihalla ja mietin aina että eikö siellä kukaan esimies tai kanavapäällikkö tai kukaan ylipäätänsä asioista mitään päättävä ole ikinä kertaakaan kuullut miehen edesottamuksia eetterissä, että sai jatkaa samalla linjalla aina vaan. Tai sitten Loukio oli itse joku pomo Suomen Eurosportilla.

Tämäkään ei ole liioittelua, vaan sitä tuli oikeasti nauhoitettua aina kaikki Loukion selostamat Eurogoalsit siitä huolimatta että myös samaan aikaan katsoin ne ns. "livenä", ihan vaan siitä syystä että tiesi nauhalle tarttuvan kuulemisen arvoista settiä Loukion suusta jota sai sitten kelailla ja naureskella vatsa kipeänä.

Lukemattomia mahtavia hetkiä tuli arki-iltoina koettua miehen panostaessa etenkin Ranskan ja Belgian liigojen toinen toistaan monimutkaisempien stadioneiden ja miksei myös pelaajien nimien täydellisyyttä hipovaan lausumiseen. Ja yllätysmomentti oli aina läsnä, kertaakaan Loukio ei onnistunut lausumaan mitään samalla tavalla kahta kertaa putkeen.

Ikävä on hänen juttujaan, oikeasti.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Ja yllätysmomentti oli aina läsnä, kertaakaan Loukio ei onnistunut lausumaan mitään samalla tavalla kahta kertaa putkeen.

Vahvasti eri mieltä. Vuodesta toiseen hän sanoi AINA turkkilaisseura Galatasarayta Galasatarayksi :) Eli tuo meni monta kertaa putkeen samalla tavalla, tosin väärin sekin...

Harmi kun tosiaan niistä herra Loukion kohelluksista on niin pitkä aika, ei muista juuri muita yksityiskohtia kuin tuon edellä mainitun.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Hyvä ketju!

Valitettavasti Suomi on täynnä huonoja selostajia.
Hyviäkin selostajia tässä maassa kuitenkin onneksi on.
Omia suosikkeja kaikki lajit huomioiden ovat herrat Niki Juusela, Mauri Myllymäki, JP Jalo ja Tuomas Virkkunen.

Niki Juusela taitaa olla monelle tuntematon, mutta lätkää ja fudista hän on selostanut YLE:n kanavilla. Välillä irtoaa hyvääkin läppää ja muutenkin selostaminen on miellyttävää kuunneltavaa pelin lomassa.

Mertaranta on hauska heppu ja mukava mies, mutta ei hänen "kuuluisan kuuluisaa" ja "niin kuin pitääkin" -mantraa jaksa kuunnella joka saatanan pelissä montaa kertaa.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
...Omia suosikkeja kaikki lajit huomioiden ovat herrat Niki Juusela, Mauri Myllymäki, JP Jalo ja Tuomas Virkkunen...

Nikiähän voi parasta aikaa kuunnella Yle 2:lta, hiukan häiritsee nuo "...väkeä kuin Rovaniemen torilla" heitot, tulee Mertaranta liikaa mieleen.

Virkkunen on hyvä, Petron tarina on aivan hulvaton! Onko Anssi Ritaria mainittu?
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Anssi Ritari jää liian vähälle huomiolle kansan keskuudessa, kun ei monikaan häntä varmaan ole kuullutkaan. Selostaminen on kuitenkin hyvää ja varsinkin niissä kiekkokisojen "ei niin kiinnostavissa" otteluissa. Tuskin missään Bubin ja Hoopin rennossa otteessa itse niitä jaksaisi katsoa.

J-P Jalo ja Innanen on ihan hyviä selostajia, Juuselakin välillä. Ja kai se Mertsikin on vielä pakko sanoa kaikista miinuspuolistaan huolimatta. Viihdepuolesta parhaiten vastaa sitten Pepe Jürgens: "kukas rap-mies sieltä tulee?", kun Drenthe astuu kentälle La Ligan ottelussa. Ja "onko katsomossa Suomen lippu? Ei ole. Sovitaan että on".

Tapsa Suomiseen on alkanut enemmän tottua studioisäntänä, jossa Tapsa on aivan omaa luokkaansa, mutta kyllähän hän selostushommatkin hallitsee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös