Parhaat pizzatäytteet

  • 110 683
  • 378

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Höpsis! Polkaise Mikkeliin Ravintola Fernandoon. Tilaa "Pizza Fernando". Maistuu ja täyttää.

Sitten tuohon vatsan täyttämiseen... Eikös se ole niin, että kun syöt tarpeeksi, niin maha tulee täyteen!
Sarkasmi 1, YksinLäpi 0.

Huvittaa lievästi nimittäin tämä aikamiespoikien tyyli tilata pizza neljällä lihatäytteellä. Ilmeisesti taustalla pelko siitä, että vatsa ei tule täyteen. Minä en ole vielä sellaista normaalikokoista pizzaa nähnyt, josta ei nälkä lähtisi täytteistä riippumatta. Useimmiten se on niin päin, että täytteistä riippumatta loppu vedetään suomalaisella sisulla, kun nälkä on tyydytetty jo reippaasti ennen pizzan viimeisiä paloja.
 

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Huvittaa lievästi nimittäin tämä aikamiespoikien tyyli tilata pizza neljällä lihatäytteellä.

Samaa naureskelen monesti: Kinkku, jauheliha, kebab ja salami. Siinä on melkonen mättö, jossa ei paljon muu kuin suola ja rasva maistu.
Sitte ihmetellään, että ei oikein maistunut...

Ja oma speciaali: Kebab(!), salami(!!!), sipuli, paprika/jalopeno. Tossakin tuo kepu ja metukka hieman syö toisiaan, mutta menettelee.

Kotona KISS-pizzaa: jauheliha, sipuli, tuoretomaatti (jalopeno)
 

ditrim

Jäsen
Samaa naureskelen monesti: Kinkku, jauheliha, kebab ja salami. Siinä on melkonen mättö, jossa ei paljon muu kuin suola ja rasva maistu.
Sitte ihmetellään, että ei oikein maistunut...

Maistuu se!

Oma suosikki on kinkku-salami-ananas, jota voi täydentää sitten maksajan mukaan kebabilla, aurajuustolla, oliiveilla, pekonilla ja muilla suoloilla. Pinnalle oreganot, soijat ja tabascot. Seuraavana päivänä saa sitten paskantaa tulta.

Edit. Tää ketju edistää nälkää ja verisuonitauteja...
 
Ihanan lihaisa pitsa maistuu aina, itse käytän täytteinä:

Kebab, pepperoni, salami ja pekoni tai vaihtoehtoisesti kinkku. Kyllä on muuten hyvää, mutta pitää tilata perhepitsana, koska normaaleilla pitsoilla ei nälkä lähde. Eihän niissä kaloreitakaan niin hirveästi ole.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
salami, ananas, jaloPENA, mexicankastike, paprika. Krapulasta riippuen ehkä tuplajuusto.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja oma speciaali: Kebab(!), salami(!!!), sipuli, paprika/jalopeno. (jalopeno)

Mitä tämä jalopeeno on jota usein näkee pizzojen päälle suositeltavan? Jaloviinan tunnen ja jalopeurankin olen nähnyt. Yläpesän pizzan päälle ripotellaan jalapeñoa, paljon kaprismarjoja, savukinkkua ja keskelle muna.
 

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Viimeksi muokattu:

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Salami, jauheliha, ananas -yhdistelmä on ihan jees. Näin niin kuin jos Pizzerian pizzoista puhutaan. Kotona sitten pizzan päälle laitetaan mitä milloinkin...
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Keskikuuma chili. "Rakkaalla" lapsella on monta nimeä.

Osuuspankin Mainio ei tiedä mistä puhuu. Hehän kirjoittavat jalapeñosta, luonnollisesti. Suomalaisten löysästä suhtautumisesta ja kunnioituksen puutteesta ruokaan tuo kertoo. Mm. Pirkka ei osaa kirjoittaa kyseisen jumalaisen herkun nimeä oikein vaikka se on etiketissä ihan oikein.

http://www.pirkka.fi/ruoka/pirkka_tuotteet/pirkka_tuotehaku/?action=product&productId=6410405045157

http://en.wikipedia.org/wiki/Jalapeño
ja täällä kotimaisten harrastajien kertomaa täyttä asiaa: http://debug.melkein.com/tagit/jalapeno/#ref-1146844833589

edit: Lukaisinpa ketjun alusta alkaen uudemman kerran. Mitäs pahaa kulinarismissa ja siihen liittyvässä elitismissä/snobismissa on? Eikö joka alalla ole ultimate perehtyneisyys -luokkansa, jossa nähdään nyansseja ja erityisyyttä siellä missä rahvas tyytyy tasaiseen mielikuvituksettomuuteen tai tuttuun ja turvalliseen?

Pizzan alkuperämaaksi mainitaan usein Italia, mutta historiikit painottavat kyllä aivan yhtä lailla Amerikan merkitystä, tosin italialaisten siirtolaisten vientiartikkelina. Se täytteille rakennettu versio jota tässäkin ketjussa hehkutetaan taitaa olla amerikkalainen tuote ja se (ei suinkaan mikään perheenäidin kaapista kyhäämä luomus) joka tunnetaan äärimmilleen pelkistettynä Margheritana oli kuningattarelle varta vasten suunniteltu kulinaristinen taideteos.
 
Viimeksi muokattu:

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Viimeksi muokattu:

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Nykyisellään korkeintaan kahden täytteen pizzaa, vaikka samaan hintaan saisi neljä tai jotain muuta:

- jauheliha
- jauheliha-aurajuusto
- salami
- salami-aurajuusto

Lisäksi sisäänleivotut (tai käännetyt) pizzat salaatilla on ihan jees.
 

nro.44

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, VG-62
joo:
Kinkku ananas aurajuusto herkkusieni
tahi
Kinkku jauheliha banaani (ja kyllä, banaani on oikeesti hyvää pizzassa..

ei:
merenelävät
oliivit
curry
 
En nyt noista parhaista osaa sanoa mitn, mutta kerran menin suurena humoristina ja jokseenkin päihtyneenä tilaamaan paikallisesta leikkisästi "Ally Babana" tunnetusta pizzeriasta lätyn täytteinään kananmuna, maissi ja kapris.

Se oli yksi "slaissi" ja ei kiitos. Onneksi sen pizzan söi sit yks hippi, niin ei mennyt rahat hukkaan.
 

Ralph

Jäsen
Tällaisen ketjun löysin, kun aloin Googlettamaan hakusanalla "pizzatäytteet". Teen tänään nimittäin pizzaa ja yritän keksiä jotain jänniä täytteitä.

Kun tilaan pizzan jostain pizzeriasta, tilaan aina pizzan jossa on kebablihaa, sipulia ja jalopenoja. Joskus jätän jalopenon väliin.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Teen tänään nimittäin pizzaa ja yritän keksiä jotain jänniä täytteitä.
Reilusti erilaista pizzaa jos hakee, niin pohjalle pestoa tomaattikastikkeen sijasta, täytteeksi esim. kanaa ja paprikaa, päälle mascarpone-könttejä ja emmental-raastetta. Koko komeus uuniin ja paistetun pizzan päälle vielä tuoretta rucolaa. Hyvää on.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kinkku, anananans, aurajuusto jos hakee kotiin ja itse tehdyssä paprikaa, metwurstia, koskenlaskijaa tai fetaa, tomaattia, ananasta ja sikapaljon juustoa.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Omat perinteiset valintani:

Nälkä: kebab, kinkku, pepperoni ja tonnikala
Pienempi nälkä: sipuli, kebab, pepperoni
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kinkku - Salami - Pekoni, on ketju joka löytää tiensä mahalaukkuuni noutopizzojen osalta. Itsetehdyissä jätän kinkun pois ja tilalle vaikkapa jauhelihaa, pepperonia tai vihreää chiliä ja sipulia.
 
Ravintola Popino, Hämeenlinna:
Salami, aurajuusto, persikka ja oliivi.
Pohjajuustona kotimainen emmental.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Pizzassa täytteitä tärkeämpi on taikina ja tomaattikastike. Täytteiksi itse pistän yleensä pepperonia, kananmunaa ja tomaattia. Sitten tilanteen mukaan jotain muuta, esimerkiksi pari päivää sitten käytin jääkaapista salaatista ylijääneet kanan fileesuikaleet. Mutta kuten sanoin, taikinaan ja kastikkeeseen kannattaa ennemmin panostaa. Taikina esimerkiksi on hyvä tehdä niin, että se ehtii kohoamaan kuusi tuntia ennen pohjaksi levittämistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös