Parhaat hevilaulajat

  • 30 419
  • 174

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kun hevilaulajista puhutaan, nousee mieleen yksi ylitse muiden.

Luciano Pavarottia siteeraten: "Ei, en minä ole maailman paras laulaja, Rob Halford on maailman paras laulaja". En aivan sanatarkkaan muista, mutta jokseenkin näin maailman arvostetuin oopperalaulaja on todennut.

Judas Priest ei ehkä musiikillisesti ole maailman paras yhtye, mutta laulullisesti Halford on omaa luokkaansa. Oman mausteensa lauluun tuo vielä se, että live-esityksissä mies kaivaa lähes aina laulullisesti jotain uutta kappaleisiin, eikä vedä biisejä aina samalla tavalla niin monen muun tavoin.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei niinkään hevilaulajia, mutta laulajia erilaisissa rymybändeissä. Kategorisointi on niin syvältä...

Ricky Medlocke Blackfootin aikoina oli rouhea mies jolla oli rouhea ääni. Skynyrdin viimeismmällä levyllä Vicious Cyclellä on yksi raita jossa äijä laulaa pitkästä aikaa isommassa roolissa ja ääni kuulostaa vain paranevan.

Ian Gillan on mainittava. Välillä vittumainen kiekuja ja känisijä, sitten taas todella hyvä, persoonallinen tatsi laulamisessa.

Robert Plantkö muka Zeppelinin heikoin lenkki? No, mielestäni kaikkea muuta, ei ainakaan missään nimessä vähäisin osa bändiä. Ei siitä enempää...Äijän ääni on täynä erilaista väriä joka on myöskin tunnistettava, omanlaisensa mikä on aina plussaa.

Dave Coverdale silloin ennenmuinoin, jatkumoa tuohon Plantin vokaalisaundiin poislukien äänialan ylärekisteri.

Judas Priestin Rob Halfordin listaan minäkin. Vakuuttava ääni.

Lemmy tietysti kuuluu kuninkaisiin. Synnynnäinen raastinrautasaundi omaa luokkaansa. Timo Nikki samaa koulukuntaa, miedommalla raasteella.

Tarja Turunen varsinkin uusimmalla levyllä, ei tarvitse aina tuutata oopperasaundilla vaan erilaisia sävyjä voi käyttää myös.

Ja jumalaut, kyllä se Kirkakin osasi nuorempana vetää varsin vakuuttavasti, vaikka sitä ei tohdi moni tunnustaakkaan ;-) Muska rääkyy vielä muhevammin, suomen Little Richard?

Salmirinteen Kepa on oma persoonansa, vuodet alkavat tosin kuulua äänessä, mutta mainittava tässä yhteydessä kyllä.

Dickinson tietysti, Ronnie James Dio, Joe Lynn Turner...näitä riittää melkoisesti...
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Keskinkertaiset laulajat hoilaavat sen, mihin pystyvät, kun mestarit tekevät taas mitä haluavat. Siksipä listallani ei ole laulajia, jotka ovat vain hyviä, vaan sitä parempia.

1. Daniel Gildenlöw. Aivan omaa luokkaansa. Voima, herkkyys, ääniala, tunne, intohimo, tekniikka, luovuus, improvisointikyky: kaikki samassa paketissa. Osaa käyttää ääntänsä instrumenttinakin. Gildenlöw on osoittanut sen, miten vähän vokaaleista raskaammassa musiikissa oikeastaan on edes älytty ottaa irti. Toivon totisesti, että tämä kaveri saa jäljittelijöitä. Ja minä kun joskus luulin, että Freddie Mercury oli monipuolinen laulaja...

2. Mike Patton. Ei tietystikään hevilaulaja sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta todella nerokas ja luova äänenkäyttäjä. Luovan hulluuden mestari, jolle Gildenlöw on paljon velkaa.

3. Devin Townsend. Käsittämätöntä, että miestä ei ole edes mainittu tässä ketjussa! Tajuatteko te mistään mitään, stana! Tähänkin vielä huutomerkki! Yksi kaikkien aikojen intensiivisimmistä laulajaista, ja ääneltään täysin jäljittelemätön. Kuunnelkaa kappaleet ’Bring on the Young’ tai ’Relentless’, ja oppikaa, mitä tarkoittaa fraasi ’antaa kaikkensa’.

4. Ronnie James Dio. Äijää pitää jo kunniottaa siitä syystä, että on jo varmaan satavuotias, mutta äänestä sitä ei kuule tippaakaan. On voimaa, pontta ja herkkyyttä samassa paketissa. Pystyy nostamaan omalla äänellänsä keskinkertaisenkin kappaleen klassikoksi.

5. Serj Tankian. Pidän kavereista, jotka vetävät aivan omaa linjaansa, ja System of a Downin oikukkaaseen musiikkiin tämän kaverin kekseliäisyys sopii kuin nyrkki silmään. Laulakaapa karaokena perässä.

6. Mikael Åkerfeldt. Eteerisen aavemainen puhdas laulu yhdistettynä möreään kurkkuörinään. Miten hitto se sen tekee?

7. Bruce Dickinson. Ei hirveän monipuolinen laulaja, muttei täysin yhden tyylin mieskään. Sopii Maidenin musiikkiin kuin nahkahousut Bruce Dickinsonille.

8. Chuck Billy. Hetfieldkö muka äijä jolla on äijän ääni? Pah! Chuck Billyn kuiskauksessakin on enemmän munaa kuin Hetfieldin karjunnassa. Täydellinen thrash-vokalisti, jolta melodiatkin tarvittaessa hoituvat. Yksi rässimusiikin parhaiten varjelluista salaisuuksista.

9. Ian Gillan. Jo ’Child in Time’ –kappale nostaa tämän kaverin korkealle. Uranuurtaja.

10. Ozzy Osbourne. Tämä ukkeli ei teknisesti ole todellakaan mikään huippu, mutta siinä maanisessa äänessä on jotain hypnoottista.

Monet listan nimistä eivät edusta metallia puhtaimmillaan, mitä se nyt sitten onkaan, mutta raskampaa musiikkia kuitenkin ainakin ajoittain. Monta legendaa jäi ulkopuolelle, mutta valintojani olen yrittänyt perustella.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Viestin lähetti Sniper
Jos FNM laskettaisiin heavy-musiikiksi, niin ilman muuta Mike Patton. Nyt taidetaan kuitenkin huudella perinteisen nahkahousu-skenen perään?

Siinä on kyllä huikea kaveri. Aivan loistava laulaja ja frontman.

Jos Mike Patton lasketaan mukaan, niin sitten täytyy tietenkin mainita Chris Cornell, jonka ääni on erittäin "metal". Soundgardenin Birth Ritual kappale on oiva näyte miehen taidoista.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
No Mike Patton, tottakai, mies on mielestäni ihan ykköslaulaja, käyttää ääntään todella innovatiivisesti ja muutenkin järjettömän hieno nokkamies, niinkuin täällä todettiinkin. Ja tähtihetki King for a Day, Fool for a Lifetime... mutta koska Mike ei mielestäni ole hevilaulaja, jätin aiemmin mainitsematta.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Vedän tähän joukkoon mukaan ihan oman nimen, Cradle Of Filthin keulahahmon Dani Filthin. Käsittämätöntä, miten mies osaa vaihdella ääntään salamannopeasti sävystä toiseen, välillä kirkuen suoraan komeaan mörinään.

Ja heiltähän kohta "tippuu" vielä uusi levykin, levyltä kuullut "Gilded Cunt" -nimisen biisin. Odotukset todella korkealla levyn suhteen tuon kuultuani.

Aika hyvin kolahtaa myös mirasanenkin mainitsema Eric Adams. Jonkin verran Manowaria kuulleena kolahtaa kyllä mukavasti. Sitten näitä Ozzyja, Hetfieldeja jne lienee turha mainitakaan, loistavia omalla tavallaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Swift
Vedän tähän joukkoon mukaan ihan oman nimen, Cradle Of Filthin keulahahmon Dani Filthin. Käsittämätöntä, miten mies osaa vaihdella ääntään salamannopeasti sävystä toiseen, välillä kirkuen suoraan komeaan mörinään.


Olen samaa mieltä, vaikka Cradle Of Filth ei musiikkityyliltään todellakaan ole ihan mun juttu.
 

jarnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
FNM hockey club
Muiden kanssa samaa mieltä. Eli en pysty kuin yhden ns. "mestarin" mainitsemaan. Syvä kumarrus!
MIKE PATTON ( FNM, Tomahawk, Mr Bungle, Fantomas..)
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Top-3 listalle pääsevät :
Rob Halford
Ronnie James Dio
Glenn Danzig (tälläisen äänen itse haluaisin, jos valita saisi, kuunnelkaa esim. Dominion tai Brand New God)
 

Akseli

Jäsen
Geoff Tate (Queensryche, aivan loistava)
Michael Kiske (ex-helloween, taitaa tehdä nykyään omanlaistaan musaa)
Midnight (ex-Crimson Glory, korkealle ja kovaa mutta hallitusti)
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Triplaexpresso

Glenn Danzig (tälläisen äänen itse haluaisin, jos valita saisi, kuunnelkaa esim. Dominion tai Brand New God)

En todellakaan haluaisi sellaista ääntä, mikä Danzigilla NYKYÄÄN on! Sillähän ei käytännössä ole ääntä enää lainkaan...
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laitetaan tähän muutama jotka eivät tulleet nopealla selauksella vastaan :

Rainer Nygård. Diablon mies on mielestäni kovin suomalaisista laulajista. Asennetta kehiin.

Mikael Stanne. Dark Tranquilityn solisti osaa mainiosti sekä puhtaan laulun että puhtaan örinän. Ehkäpä parhaan metalli-orkesterin loistava solisti.

Nick Holmes. Paradise lost, miksi yrititte siirtää depechemodin raskaaseen musiikkiin? Bändi meni pilalle, Holmes ei.
 

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Blackie
En todellakaan haluaisi sellaista ääntä, mikä Danzigilla NYKYÄÄN on! Sillähän ei käytännössä ole ääntä enää lainkaan...

Hop hop! Tähän epäkohtaan täytyy puuttua heti! Kuuntele uusin circle of snakes ja jos edelleen toteat tuon saman niin suosittelen korvalääkärissä käyntiä :)
 

mge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Yllättävän vähän Joe Lynn Turnerista juttua. Pari kirjoittajaa maininnut aiemmin ketjussa. Tuoreimmat kuulumiset kaverista 90 -luvun puolenvälin jälkeiseltä Yngwien levyltä, ei millään tule nyt nimi mieleen. Joka tapauksessa oli menettänyt osan loistostaan I surrender -ajoilta..

Luotettavalta taholta olen antanut itselleni kerrottavan seuraavaa: Kun Iron Maiden haki laulajaa Dickinsonin lähdettyä -vuosi taisi olla 1996 [?] - sijoittui Suomen Marco Hietala aivan kärkisijoille hakijoiden joukossa. Mr. Blaze Bailey oli ilmeisesti turvallisempi vaihtoehto brittiryypiskelyn jo omaksuneena ( < mihin suomalaiset ovat tottuneet).
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Tormentori
Hop hop! Tähän epäkohtaan täytyy puuttua heti! Kuuntele uusin circle of snakes ja jos edelleen toteat tuon saman niin suosittelen korvalääkärissä käyntiä :)

I Luciferilla sen ääni oli ainakin aika hukassa. Tuota uutta levyä en ole kuullut.
 

MetalMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nederland, Amsterdam, Sudden Death (RIP)
Viestin lähetti Blågula
Ihme hevijuntteja täällä Jatkoajassa. Kaikki teknisesti taitavat mutta täysin sieluttomat kikkelihevihuutajat nostetaan jalustalle. Tony Kakko, ei jumalauta...

Makuasia? Kyllä! Hevijuntteja? Perustele. Sieluttomat? Vertaa vaikka esim. Timo Kotipeltoa ja Tony Kakkoa. Kakko ei vedä niin täysin tätä perus Kiske klooni linjaa kuten esim. itse Kotipelto, Heikki Pöyhiä (Twilightning), eikä näissäkään todellakaan mitään vikaa ole.
 
Viimeksi muokattu:

MetalMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nederland, Amsterdam, Sudden Death (RIP)
Viestin lähetti Swift
Vedän tähän joukkoon mukaan ihan oman nimen, Cradle Of Filthin keulahahmon Dani Filthin. Käsittämätöntä, miten mies osaa vaihdella ääntään salamannopeasti sävystä toiseen, välillä kirkuen suoraan komeaan mörinään.

Viestin lähetti Blackie
Olen samaa mieltä, vaikka Cradle Of Filth ei musiikkityyliltään todellakaan ole ihan mun juttu.

Todellakin, suorastaan yllätyin kun kaveri näytti bändin Dani vaihtaa ääntään todella rivakasti. Ei muuten oikein ole meikäläisen makuun bändin musiikki.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Omasta mielestäni heavy-bändin vokalistilla pitää olla äänessään tietynlaista äijyyttä, aivan kuten BRB on julistanut tässä ketjussa aikaisemmin. Ei iske todellakaan minuun mikään kikkelihevi, puhumattakaan yltiöpäinen örinöinti tyyliin Cradle of Filth. CoF on jotain niin paskaa...minun mielestäni. En kiellä, etteikö näissä tyylilajeissa herrat osaisi laulaa, mutta ei iske minuun sitten tippaakaan.


Patton on aina ollut suosikkejani ja Hynynenhän on äijien äijä.
Ruoskan Patrik Mennander, Mushroomheadin Jeffrey Nothing, siinä muutama hyvä. Ja todellakin Rautiaisen Timppa, nelikymppinen kaljamaha vetää tunteella lavalla, että kyllä siinä vähemmästäkin raavas mies herkistyy.

Mutta hei, satuin kuulemaan Technicolorin livekeikkaa neloselta tuossa vähän aikaa sitten. Kukaan ei voi olla niin paska laulaja kuin Jimi Pääkallo!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Suomalaisista nousevat esille moneen kertaan täälläkin mainitut
Marco Hietala ja Timo Kotipelto. Myös Thunderstonen Pasi Rantanen on vakuuttanut minut.

Ulkomaisista ei voi Dickinsonia jättää mainitsematta. Myös Helloweenin ex-solisti Michael Kiske sekä nykyinen Andi Deris ovat hyviä laulajia.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Viestin lähetti Swift
Vedän tähän joukkoon mukaan ihan oman nimen, Cradle Of Filthin keulahahmon Dani Filthin. Käsittämätöntä, miten mies osaa vaihdella ääntään salamannopeasti sävystä toiseen, välillä kirkuen suoraan komeaan mörinään.

Ja heiltähän kohta "tippuu" vielä uusi levykin, levyltä kuullut "Gilded Cunt" -nimisen biisin. Odotukset todella korkealla levyn suhteen tuon kuultuani.

Aika hyvin kolahtaa myös mirasanenkin mainitsema Eric Adams. Jonkin verran Manowaria kuulleena kolahtaa kyllä mukavasti. Sitten näitä Ozzyja, Hetfieldeja jne lienee turha mainitakaan, loistavia omalla tavallaan.

Suurin syy Danin äänen monipuolisuuteen on lähinnä se, että laulu vedetään vahvan efektin läpi. Käykää keikoilla niin karu totuus paljastuu...
 
Suosikkijoukkue
Hammer of the Gods. NHLssä suomalaiset.
Nostataanpa tämäkin ketju ylemmäksi...

Paras/parhaat hevilaulajat:
Ronnie James Dio
DIO - Pikkuihmisen ilo osata. Ainakin 120-vuotias kääpiö jaksaa aina vaan, kuulemma ~50-vuotisen uran aikana kokonaista yksi peruttu keikka...

Rob Halford
Tässä miehessä on munaa (sic!)
Hieman triviaa: Tiesittekö että Rob on käynyt laulamassa muutamat Black Sabbathin keikat.

Slemmy Motörhead
K: Jos jumala ja Lemmy tappelisivat, kumpi voittaisi?
V: KOMPA! Lemmy on jumala.

Ian Gillan
Aika alkaa jo kuulua miehen äänessä mutta kuunnelkaapa miehen suoritus esim Child In Time-kappaleessa. Jossei karvamittari toimi niin ei mikään...

Muita mainitsemisen arvoisia ovat Musti Laiton (WASP), Cronos (Venom) ja Geoff Tate (Queensreich)
 

TML

Jäsen
Itse diggaan todella Dave Mustainen äänestä ja hänet rankkaan korkealle. Myös Paradise Lostin laulajalla on mukavan tuntuinen ääni vaikka itse bändi ei suuriin suosikkeihini kuulukkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös