Paras Musiikin Vuosikymmen

  • 8 058
  • 62

Millä Vuosikymmenellä Tehtiin Parasta Musiikkia?

  • Ennen 1950 lukua.

    Ääniä: 8 2,1%
  • 1950 -luvulla

    Ääniä: 2 0,5%
  • 1960 -luvulla

    Ääniä: 34 8,9%
  • 1970 -luvulla

    Ääniä: 81 21,3%
  • 1980 -luvulla

    Ääniä: 135 35,4%
  • 1990 -luvulla

    Ääniä: 79 20,7%
  • Tullaan tekemään 2000 -luvulla

    Ääniä: 42 11,0%

  • Äänestäjiä
    381

King Harvest

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Seahawks, Die Mannschaft
Eli millä vuosikymmenellä tehtiin parasta musiikkia?

Omasta mielestäni 1960 -luvulla.
 

jta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ääh...

Eihän tuommoiseen kysymyksee voi vastata, sillä joka aikakaudelta löytyy loistavaa musiikkia. Etenkin, jos minun tapaani on pahimmanlaatuinen musiikin sekakäyttäjä.

Tosin jossain Slip Knotin köykäisemmällä puolella menee raja, jonka toisella puolen ei enää oikein meikulle iske. Noh, kauhisteltiinhan sitä aikanaan Alice Cooperiakin, joten taidan vain olla liian vanha kalkkis ymmärtämään tätä musikaalisen ilmaisun kauneinta kukkasta... Noh, yksi tykkää äidistä ja aika monikin kait tyttärestä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juujoo. Aika paha. Itse kuuntelen sellaista musiikkia, mikä kuulostaa hyvältä, välittämättä siitä, koska se on tehty. Äänestin 90-lukua, kun teinivuodet tuli sillä vuosikymmenellä viettyä, niin siinä mielessä se on lähin. Toisaalta 90-luvulla tehtiin järkyttävää paskaa ennätysmäärä (rap, tekno eri muodoissaan, europoppi), mutta vastapainoksi myös suurimmat suosikkini ovat 90-luvulta.

Muista vuosikymmenistä pari sanaa:

50-luku. Joo kyllä putoaa hyvin ne Chuck Berryt ja Little Richardit

60-luku. Edelleen menee ihan ok.

70-luku. Tämä vuosikymmen ei oikein tunnu minulle sopivan. Juuri nyt olen kuunnellut ja hankkinut innokkaasti Thin Lizzya, mutta yleisesti ottaen seitkytlukulainen nahkahousuhevi ei jaksa innostaa. Popin puolella yleisen mauttomuuden vuosikymmen, paitsi Abbaa diggaan.

80-luku. Aika tylsä vuosikymmen, mutta paljon levyjä siltäkin omistan. Kertakäyttöpoppi oli 80-luvulla aika sympaattista.

2000-luku. Toistaiseksi ollut vain jatke 90-luvulle. Ei vielä "omaa identiteettiä". (Todella toivon, että musiikin tulevaisuus ei ole pomppumetallissa ja radioheadmaisissa kohinoissa...)
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin monta hyvää vuosikymmentä mistä valita.

50-luku: Chuck Berry, Little Richard, Elvis jne. Rockin syntymä.

60-luku:Beatles, Doors, Jimi Hendrix, Cream jne. Rakkauden vuosikymmen.

70-Heavy metallin syntymä. Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, Kiss, Ac Dc, Ufo, Thin Lizzy, Rainbow jne. Niin unohtua meinasi discon syntymä.

80-Syntikkapopin vuosikymmen. Heavy rintamalla tapahtui kahtiajako puudelikevytrockiin ja raskaampaan metallileiriiin, kuten trash- ja deathmetalliin. Niin ja EmpTyyVyy aloittaa lähetyksensä.

90-Rappi ja teknomusiikki nousevat kaiken peittäväksi voimaksi. Grunge, Punkin toinen aalto ja Nu metalli eivät sytytä.

Valitsen 70-luvun ja hyvänä kakkosena 60-luku.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Kyllä kaikesta huolimatta joutuu sanomaan että 90-luku, sillä sieltähän suurin osa itseä miellyttäneistä bändeistä löytyy, ja aika muutama sellainenkin joka on "isommin" vaikuttanut musiikin tulevaisuuteen (voikohan noin edes sanoa...?)

Radioheadit, Nirvanat + muut populaarihirviöt ihan kärjessä ja perässä sitten muuta loistavaa enemmän tai vähemmän marginaalisempaa touhuilua ja ilmiöilyä, kuten vaikka tämä vinkeä Grunge. Ja kyllä 90-luvullaki hyvää "räppiäkin" osattiin tehdä, tarkemmin sanoen hip hoppia: Cypress Hill oli ja on iso nimi ja on tehnyt näkökulmasta riippumatta ihan laadukasta, omanlaistaan musiikkia tyytymättä ajan trendiin eli tekemään muiden biisejä uudestaan pienin muutoksin. Ja mainita täytyy jälleen kerran nykyhiphopin paras, hienoin, upein, vau, bändi; Roots. Kyl.
Nykyisestä vuosikymmenestä (-tuhannesta) on vähän paha sanoa vielä mitään, muuta kuin että ihan hyvinhän se tuntuu alkaneen. Alun parhaita levyjä ovat nähdäkseni

Radioheadin Amnesiac ja etenkin Kid A
22-Pistepirkon Rally of love
Mercury Revin All Is Dream
oli niitä muitakin...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
70-luvuN lopullA tehtiiN englannissA paljoN hyväÄ punK-musiikkiA. tosiN myöS paljoN paskaA. niiN - kyllähäN jokaiseltA vuosikymmeneltÄ löytyY omaT helmeT jA hutiT. paraS rokkikappalehaN oN peräisiN 60-luvultA, sonicsiN strychninE.
onnistuinkO edeS kirjoittamaaN läheskääN yhtÄ ärsyttävästI kuiN sinÄ?
 

Demon Allbran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lähes kaikki suosikkibändini ovat syntyneet 90-luvulla, joten sille vuosikymmenelle meni minun ääneni. Vanhempaa musiikkia en tosin ole edes kuullut mitenkään liikaa...
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ozzyn,Metallican,Megadethin,Slayerin, Dion ja Iron Maidenin yms. parhaat levyt

90-luvulla ei mielestäni tapahtunut musiikissa juuri mitään. Ainakaan positiivista. Eli 80-luku on ylivoimainen tässä äänestyksessä
 

Mäkelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Durrels Palace
80-luku tiätty:

Ai miksikö? Koska

- Bruce Dickinson osasi vielä tuolloin laulaa kunnolla

- Steve Harris osasi tehdä muitakin biisejä kuin kymmenminuuttisia mammuutteja

- Janick Gersistä ei ollut vielä tietoakaan

- Tuon ajan rocktähtiä ei voinut sekoittaa lähimarketin henkilökuntaan

- Miehet olivat miehiä jalkovälissä sijainneine sirkkeleineen

- Tuon ajan rockvideoissa oli räjähdyksiä ja suuria elkeitä vaikka muille jakaa

- Peter Criss ei ollut mukana Kississä

- Ei ollut grungea eikä tasajalkametallia

- Ennen oli aina kaikki paremmin
 

St. Pat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NUFC, Les Canadiens
80-luku tietysti.
Vuonna 1980 julkaistiin maailman paras rocklevy Back in Black. 80-luvulla Judas Priestiin ei kuulunut Ripper Owensia. Ja ennen kaikkea 80-luvulla David Lee Roth oli Van Halenissa levyttäen hienon biisin Jump.

Lisäksi listapoppi oli 80-luvulla huomattavasti miellyttävämpää kuin nykyään, oli Transvision Vamp ja T´pau. Eputkin osasi vielä tehdä levyjä. Ja hip hop sekä rap ei ollut ratautunut Suomeen pilaamaan katukuvaa ja radioaaltoja.

Cheers,
St. Pat
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
90

Vastaukseni on totta kai 90-luku, koska oma nuoruuteni oli (ja jatkuu vieläkin :D) silloin. Silti pitää myöntää, että 80-luvullakin syntikkavaikutteiset pop-kipaleet ovat tehneet muistomerkkinsä omaan musiikkimakuuni. 70-luvulta ei ole kuin pari mainitsemisen arvoista juttua ja sitä vanhempi kama ei kiinnosta tippaakaan.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
90-luvun vastasin, lähinnä vuosikymmenellä tehtyjen levyjen ja kipaleiden takia.

Mikäli olisin miettinyt asiaa Stolk-2:n tekemän jaon mukaan, olisi tietenkin valinta osunut 70-luvulle. Judas Priest, Purple jne. toimii vallan mainiosti. Tämä 90-luvun suuntaus on tosiaan mennyt main streamilla suoraan päin sitä itteensä, mutta minkäs teet.

NP: Kamelot - The Spell
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Jollain tapaa miellyttää 1800-luvun loppupuoli. Jos kevyemmästä musiikista puhutaan niin 50-luku ja jazz. 60-luvulla jazz meni liian monimutkaiseksi. Rock-musiikissa taasen 80-luku ehdottomasti hienoine melodioineen. 70-luku oli ihmeellisen kokeilevaa aikaa Wigwameineen. 90-luku taasen ei tarjonnut yhtään mitään.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huhhuh, ei tälläiseen yksinkertaisesti pysty vastaamaan! Ilman jokaista vuosikymmentä, olisi jotain hienoa jäänyt syntymättä ja tulematta. Tietysti on helppo valita joku vanhempi vuosikymmen ja osoittaa niitä todella tärkeitä bändejä, jotka osoitti suuntaa. Se ei silti tekisi oikeutta jälkeentulleille, jotka eivät ole muuta virhettä tehneet, kuin syntyneet liian myöhään ollakseen todellisia uranuurtajia. Asiat voi silti tehdä taiten ja mielettömän tyylikkäästi, vaikka ei keksisi juttua täysin ite. Se vaan on se osa, johon on tyytyminen.

En kyllä pahus soikoon voi valita mitään, koska jokaisella vuosikymmenellä on syntynyt joku artisti tai bändi, joka suuresti on mieleeni.

Hyvä silti pohtia tälläistä aihetta välillä ja palautella mieliin, mitä kaikkea minäkin aikana on syntynyt. Tässä mielessä 60-70 -luvut on olleet erityisen jännää aikaan. Musiikki on suorastaan räjähtänyt käsistä ja ihastuttanut ja kauhistuttanut ihmisiä varmasti enemmän kuin koskaan historiassa. Samalla se muutti kokonaisten sukupolvien mieltä ja käsityksiä kaikesta. Todellista vallankumousta. Liekö vastaavaa vielä voi tapahtua, vai onko kaikki todella hurja jo koettu?
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ted Raikas kirjoitti:
Liekö vastaavaa vielä voi tapahtua, vai onko kaikki todella hurja jo koettu?
Jaa-a, jää nähtäväksi. Mutta yleensä ottaen on paljon vaikeampaa olla omaperäinen nykyaikana, kun musiikkia tehdään enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja musiikin levittäminen ympäri maailmaa on niin vaivatonta. Musiikkia on tehty niin hurjat määrät, että ei ole helppoa keksiä mitään uraauurtavaa. Mutta sinänsähän se, että jokin on jotain uutta ja ennenkuulumatonta, ei tietenkään automaattisesti tarkoita, että se olisi hyvää.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Tässähän kysyttiin, milloin tehtiin parasta musiikkia, eikä milloin mikäkin genre on saanut alkunsa.

Tässä on top3

1. 80-luku: Metallica teki neljä kaikkien aikojen top vitoseen menevää levyä. Myös Maidenilta pari loistavaa, Ramonesilta yksi.

2. 90-luku: Suomi-punkin kulta-aika tylsien Eppujen yms jälkeen. Ne Luumäet, Rehtorit, Häiriköt, Klamydia, Apulanta, Retkibanaani, Nukkekoti jne. Myös Weezeriltä ja Turbonegrolta pari loistavaa levyä, Pinkerton ja Apocalypse Dudes menevät top kymppiin. Grunge oli helvetin tylsää, mutta Nevermind ja In Utero ovat hienoja.

3. 70-luku: Ramonesin neljä ensimmäistä.
 

Turambar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itseltä jäi nyt suosikki valitsematta. Liian vaikeaa.

Nostan kyllä hattua niille, jotka 80-luvulla nauhoittivat rummut hissikuilussa, jotta saataisiin levylle kaikuvampi saundi.
 

Serge

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi
Lawless kirjoitti:
MS kirjoitti:
Rock-musiikissa taasen 80-luku ehdottomasti hienoine melodioineen.
Tässä tiivistit kaiken olennaisen, mitäpä sitä enää muuta tarvitaankaan.

Näihin sanoihin on pakko yhtyä, muuta ei voi.
 

Klassikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssikerho
Täten tietoitamme, että itsemme suorittaman empiiristen tutkimusten sarjan lopputuloksena musiikissa vuosikymmen 1975-1985 on ollut yhden (1) prosentin (%) verran muita parempi.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Klassikko kirjoitti:
Täten tietoitamme, että itsemme suorittaman empiiristen tutkimusten sarjan lopputuloksena musiikissa vuosikymmen 1975-1985 on ollut yhden (1) prosentin (%) verran muita parempi.
Epäreilua kun tuossa on 11 vuotta.

Itse olen niin vanha että nykyajan musiikki kuulosta minusta samalta kuin oman aikani musiikki kuulosti vahemmistani. Pelottava ajatus on se.
Stuck at the 80's.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Ollaan optimisteja, tullaan tekemään vielä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös