Pantselle kenkää, kiitos!

  • 185 079
  • 1 092

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kuinka monta osaketta mun tarttee ostaa, että Kerholla on varaa vaihtaa Pantse valmentajaan?

Osta kaikki, niin ei tarvitse ottaa kuin yksi puhelu.

Asia konkretisoituu enemman, kun katselee Polakin menoa. Siina painaa kovan liigavalmentajan palkan omaava pelaaja, eika saa edes kiekkoa Pantsen mikamika kiekon takia. Tuntuu lahinna vittuilulta tuollainen tuhlailu, kun aina puhutaan kuinka koyhia ollaan: Polak on turha tuolla pelikirjalla ja silla rahalla saisi oikean valmentajan.
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuinka monta osaketta mun tarttee ostaa, että Kerholla on varaa vaihtaa Pantse valmentajaan?

Hyvä kysymys. Itse ajattelin ostaa yhden osakkeen, mutta eikös näistä pienistä puroista synny lopulta isompi joki, kun moni muukin näin tekee. Se onkin sitten eri kysymys riittäkö sekään Pantsen vaihtamiseen..
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lauantaina hallin valot hämärtyvät, oranssit hehkulamput yrittävät värjätä jäätä. Oranssin kappaleen tahdissa koetaan myötähäpeää kun savukoneen muodostaman verhon takaa näkyy "Tuuski #36" tifo sekä paidan nouseminen lähes kattoon asti. Tunnelma on haikea ja lähes aavemainen.

Tuulola kävelee jäältä kohti pukukoppikäytävää yleisön 3420 edustajan antaessa samalla raikuvia aplodeja. Hänen eteen kiilaakin viime hetkillä Korpela joka heittää fläppitaulun Markon kouraan samalla raahaten Arvosta toisessa kädessään. Tuuski on jäänyt jäädäkseen.
 

Black Lemming

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Samaa mieltä suurimman osan kanssa. Isoin ongelma HPK:n pelissä on se, ettei pelistä tahdo erottaa, mitä siellä yritetään tehdä. Miten joukkue yrittää lähteä omista? Miten se pystyy menemään keskialueen trapista läpi? Peli ei anna vastauksia.

Aika pian pitää HPK:ssa tapahtua jotain, vaikka kausi onkin ihan alkuvaiheessa. KalPa-peli on lähes pakkovoiton paikka. Ensi viikolla Kerholla on kolme vaikeaa vierasottelua, mutta niistäkin pitää jotain pisteitä raapia, etteivät muut karkaa heti kauden alussa.

Pennasta tosiaan voi olla vähän vaikea irroittaa kesken sopimuskauden. Miksi Jukurit siihen suostuisi? Olisiko vaihtoehto sitten jo nyt HPK:n palkkalistoilla oleva Salo? En tiedä, onneksi ei tarvitse itse myöskään päättää.

Suurin ongelma tässä mielestäni on se, että jonkun jo vähän aiemmin mainitsema positiivinen pöhinä haihtuu kyllä nopeasti, jos peli ei kulje. Seuran osakeannin aikana myös pelillisten tulosten pitää olla vähintään kohtuullisia, että ihmisiä kiinnostaa laittaa rahaa kiinni. 200 euroa on monelle kuitenkin aika paljon rahaa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Opa Salo kehityspaallikosta penkin taakse, vierelle vaikka Tuuski ja/tai Virran Toke. Siella on Hahl ja Miettinen kuitenkin ja niiden ansiosta Opa saa kylla pelaajat mukaan. Viitakoskesta fysiikkavalmentaja, minka takia alunperin Kerhoon tulikin. Arvonen voisi menna sitten kehitysjohtajaksi, kuitenkin varmasti jatkaa seurassa ja kukaan muukaan huolisi. Deal?
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...Viitakoskesta fysiikkavalmentaja, minka takia alunperin Kerhoon tulikin. Arvonen voisi menna sitten kehitysjohtajaksi, kuitenkin varmasti jatkaa seurassa ja kukaan muukaan huolisi. Deal?

Taitaa vaan olla fakta se, että Liigan kevyin valmennus ei pysty tuota Kerhon laivaa kovin korkealle luotsaamaan. Mutta tuskin tämä nyt kenellekään mikään järkyttävän suuri yllätys voi olla edellisen kauden näyttöjen jäljiltä. Itse en Arvos Pantsea ihan heti nimittäisi Kerhon kehitysjohtajaksi näillä näytöillä, tuollaista kehitystä seuralle kukaan kai toivoo. Tosin käytännön hommat ja paperilla asioiden pyörittely on tietenkin eri asioita, joten sikäli ei tiedä vaikka toimisikin. Kakkoskoutsi Viitakosken päävalmentajuus vielä osalla tätä kautta olisi aika jäätävää settiä. Fysiikkavalmentajasta kakkoseksi ja siitä päävalmentajaksi parin kauden aikana. Eiköhän se fysiikkavalmennus olisi tosiaan sopiva rooli näillä näytöillä.
 

hanskalokero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikähän on Arvosen motivaatio vetää tämä kausi? 99,9% varmuudella hänen sopimustaan ei enää jatketa, mutta paikka seuran taustahenkilönä on saletti. Viime kauden jälkeen oli varmasti tavallista kiihkeämpi kehityskeskustelu ja valmentajan vaihto olisi todennäköisesti tapahtunut, mikäli kassassa olisi ollut rahaa maksaa sopimus ulos. Paine on ollut viime kaudesta lähtien kova, eikä pelitavallisesti kehno startti yhtään helpota asiaa.

Kysymys kuuluukin; Onko Arvosella enää niin suurta motivaatiota/kompetenssia, että hän kykenisi muokkaamaan HPK:n pelitavan sellaiseksi, että sillä mentäisiin playoffeihin? Entä onko HPK:lla varaa pitää häntä penkin takana, kun katsojaluvut ovat muutenkin huonot? Miten "kehnolla" alkukaudella on vaikutuksia menossa olevaan osakeantiin? Onko tuote tällä hetkellä niin kiinnostava, että siihen kannattaa sijoittaa jeniäkään?

Mielestäni kerholla ei ole varaa pitää Arvosta penkin takana. Hänestä huokuu epävarmuus ja se näkyy ulospäin mm. tiuskimisena medialle. Hänellä oli viime kauden aikana ja viime kesänä aikaa uudistaa joukkueen pelitapaa, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että siinä ei ole onnistuttu. HPK on (kaikella kunnioituksella) sellainen liigaseura, jonka pelin täytyy olla aikalailla uomissaan heti kauden alussa, sillä materiaali ei riitä vertailussa kärkiseuroihin. Alkukaudesta hankitut pisteet ovat tärkeitä kevättä ajatellen.

Katsojat kaipaavat joukkueeltaan, oli sitten kyseessä HPK, Kärpät, TPS tai mikä tahansa muu joukkue, sydäntä pelata rinnassa olevalle logolle. Mutta, se että taistellaan loppuun saakka ei pelkästää riitä pitkän kauden aikana. Se vaatii oikeanlaista johtamista ja pelitapaa, johon voi tukeutua niinä hetkinä, kun mikään muu ei enää auta. Joukkueen täytyy voida luottaa siihen, että päävalmentaja tietää mitä tekee ja että hänellä on ratkaisun avaimet tehdä ne viimeiset, joko taktisen tai henkisen puolen siirrot johdattaakseen jengin voittoon.

Jotta tämä naapuripöytään huutelu saisi arvoisensa lopun, niin esitän mielipiteeni siitä miten toivoisin tilanteen ratkeavan.

Arvoselle antaisin lopputilin+lomarahat ja pienellä riskillä tavoittelisin loppukaudeksi Kai Suikkasta.

Miksikö? Uutisoinnin mukaan osakeanti on lähtenyt mukavasti käyntiin ja sitä kautta pelimerkkejä tulevaisuuteen on jonkinverran tulossa lisää. Tällä tavoin, muutamilla järkevillä siirroilla Suikkasen palkka+ Arvosen palkka saataisiin kuitattua "suht kivuttomasti".
Suikkanen toisi tämän hetkiseen medianäkyvyyteen huikean pomppauksen. Harmaasta pikkumiehestä, karismaattiseen lausuntoautomaattiin. Pelitavallisesti Suikkanen ei ehkä ole liigan terävintä kärkeä, mutta se hengenluonti ja sitä kautta pelaajien omien rajojen ylittäminen on vienyt kaksi suhteellisen nimetöntä joukkuetta finaaleihin saakka viimeisen viiden vuoden aikana.

Voit kysyä itseltäsi, että menisitkö katsomaan Kai Suikkasen valmentamaa kerhoa, joka jättää joka ikisen hikipisaran kentälle ja jolla on mahdollisuus ylittää itsensä? Aivan. Ja todennäköisesti naapurisi tekisi samoin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Hyi helvetti, vai vielä Suikkanen.
Kivi on edelleen vapailla markkinoilla, osaa sentään valmentaa ja ei ole mikään ihmiskyrpä.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Katsojat kaipaavat joukkueeltaan, oli sitten kyseessä HPK, Kärpät, TPS tai mikä tahansa muu joukkue, sydäntä pelata rinnassa olevalle logolle. Mutta, se että taistellaan loppuun saakka ei pelkästää riitä pitkän kauden aikana. Se vaatii oikeanlaista johtamista ja pelitapaa, johon voi tukeutua niinä hetkinä, kun mikään muu ei enää auta. Joukkueen täytyy voida luottaa siihen, että päävalmentaja tietää mitä tekee ja että hänellä on ratkaisun avaimet tehdä ne viimeiset, joko taktisen tai henkisen puolen siirrot johdattaakseen jengin voittoon..

Täyttä asiaa, kuten koko tekstisi muutenkin. Kuten totesit niin tuo oikeanlainen pelitapa on juurikin se millä heikomman materiaalin joukkue pystyy laittamaan kampoihin parempiaan vastaan. Viime kaudella peli näytti kyllä paikoin hyvältä ja siinä oli selkeästi ideaa rintamahyökkäyksineen ja muine ulottuvuuksineen mutta sitten se katosi johonkin. Tätä se oli sitten koko kauden, paria hyvää peliä seurasi useampi luokaton peli. Sen lisäksi jutut kertoi, että osalla pelaajista ja valmennuksen välillä oli skismaa jonka saattoi kyllä uskoa, kun katsoi otteita kentällä.

Tuntuu siltä, että Arvonen haluaa pitää ohjakset käsissä ja peluuttaa jääräpäisesti omalla tyylillään vaikka se ei selvästikään tunnu toimivan. Ei halua myöntää sitä, että on väärässä. Vähän sama kuin Rautakorpi aikoinaan mutta sillä erolla, että Rautakorpi nöyrtyi ja muutti peltapaa ja tulosta alkoi tulla.

Oli motivaatio tai otteet sitten mitä tahansa niin en usko, että valmentajaa kesken kautta vaihdetaan. Kynnys siihen on vain liian iso johtuen Arvosen monivuotisesta palveluksesta organisaatiossa. Ainoastaan Arvosen oma päätös siirtyä syrjään johtaisi tähän.

Kyllä mä vähän ihmettelen tuota Kerhon johdonkin toimia, että on kaksi kautta pelillisesti kontattu ja silti valmentajaa ei vaihdeta. Onhan se tietysti kustannuskysymys mutta, kuten monen suulla todettua niin kalliimmaksi se tulee jos joukkue sukeltaa valtaosan peleistä. Ei se ainakaan edesauta strategiassa linjattua uutta nousua.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ensimmäinen maajoukkuetauko on oltava Pantselle deadline. Jos siihen mennessä ei

a) pelitavassa ole tapahtunut kehitystä eikä ole nähtävissä tasaisuutta ja nousujohteisuutta pelissä
b) sijoitus on säälien ulkopuolella
c) yleisö enää löydä Rinkelinmäelle yllämainituista syistä

Tämä on viimeinen hetki kauden aikana tehdä muutos ja antaa monoa. Muuten voidaan lasketella loppukausi Pantsella ja myydä parhaat pois tammikuussa että saadaan tappiot pienemmiksi.

Yleisö ei enää kolmatta kautta peräkkäin jaksa katsoa paskaa peliä. Tämä hyvä hypetys ja pöhinä lässähtää parissa viikossa jos ei nyt heti ala tapahtua pelissä isoja kehitysaskelmia.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Oli motivaatio tai otteet sitten mitä tahansa niin en usko, että valmentajaa kesken kautta vaihdetaan. Kynnys siihen on vain liian iso johtuen Arvosen monivuotisesta palveluksesta organisaatiossa. Ainoastaan Arvosen oma päätös siirtyä syrjään johtaisi tähän.

Kylla ma uskon, etta nyt Kerho pystyisi oikeasti pistamaan sivuun Arvosen. Viime vuodet on mennyt periaatteessa tappioiden valttelyyn ja Kerhon viemista kohti Oy:ta. Puhuit itsekin tuosta strategiasta mika tana vuonna on luotu. Jos Arvosen Kerho sukeltaa ja mitaan ei tehda, niin saa heittaa tuolla strategialla vesilintua samantien ja uusi hallitus on menettanyt kasvonsa. Siella alkaa meinaa olemaan sellaista porukkaa yhtiokokouksissa, joilla on oikeasti rahaa kiinni tuossa ja niilla on sanan valtaakin. Talla hetkella on luotto Koskisen hallitukseen, etta ne tekevat tarvittaessa oikeat paatokset.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Viitakoski peräänkuuluttaa illaksi lisää kamppailua. KooKoota vastaan ei ollut kuulemma asenne tapissa.

Milloin tämä valmennuksen nollapuhe loppuu?

Kaikki on siis taktisesti hyvin ja pelitapa on selvä ja toimiva, mutta kun pelaajilla ei ole asennetta ja kamppailua niin homma ei toimi. En muista Kerhon olleen pelitavallisesti näin heitteillä sitten Matti Alatalon.

Löytyykö Arvoselta ja Viitakoskelta kykyä saada homma kuntoon? Kalpa on tänään hyvä mittari pelitavallisesti.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Pelottavaa jos asenne kateissa jo tässä vaiheessa kautta. Tulee tuskainen talvi jos ketään ei kiinnosta.

Kyllä pantsen pelikirjaan pitäis vauhdilla saada lisää sivuja.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viitakoski peräänkuuluttaa illaksi lisää kamppailua. KooKoota vastaan ei ollut kuulemma asenne tapissa.

Milloin tämä valmennuksen nollapuhe loppuu?

Kaikki on siis taktisesti hyvin ja pelitapa on selvä ja toimiva, mutta kun pelaajilla ei ole asennetta ja kamppailua niin homma ei toimi. En muista Kerhon olleen pelitavallisesti näin heitteillä sitten Matti Alatalon.

Löytyykö Arvoselta ja Viitakoskelta kykyä saada homma kuntoon? Kalpa on tänään hyvä mittari pelitavallisesti.

Kaksi kautta on tätä kuunneltu ja nyt kolmaskin alkoi samalla laululla. Pelaajisto on suurimmaksi osaksi vaihdettu ja siltikin kuulemma valmistautuminen ja jopa asenne on vajavaista. Ja pelaajistossa edelleen vika. Mikäli pelitavassa ei ole kerran mitään vikaa niin yrittäkää nyt ainakin valmistaa joukkue otteluun pitää huolta siitä, että asenne on kohdillaan. Mitä se kertoo osaamisesta jos sama ongelma on ja pysyy.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kaksi kautta on tätä kuunneltu ja nyt kolmaskin alkoi samalla laululla. Pelaajisto on suurimmaksi osaksi vaihdettu ja siltikin kuulemma valmistautuminen ja jopa asenne on vajavaista. Ja pelaajistossa edelleen vika. Mikäli pelitavassa ei ole kerran mitään vikaa niin yrittäkää nyt ainakin valmistaa joukkue otteluun pitää huolta siitä, että asenne on kohdillaan. Mitä se kertoo osaamisesta jos sama ongelma on ja pysyy.
Näimpä juuri. Jokut valmentajat hallitsevat psyykkaamisen vaikka pelikirjallisesti eivät olisi mitenkään erikoisia, toiset vastaavasti loistavat pelikirjalla joukkueen henkisen virittämisen jäädessä heikommalle. Molemmilla tavoilla voi pärjätä edes tyydyttävästi, lisäksi on tietysti sitten niitä ykköskorin koutseja joilla molemmat ominaisuudet kohtaavat. Sitten on tämä Pantse-kori, jossa ei loista kuin kattoluukku. Colosseum-tukkakaan ei estä menestystä, sen on Risto Dufva osoittanut.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
ULOS! Pantse uloooooooos! Vittu, tehkää nyt jotain ennen kuin tämäkin kausi on pilalla! Ei tuolla materiaalilla peli vain voi olla noin hirveän näköistä.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Ei hyvää päivää, Pantse pilaa Marko Tuulolan juhlaottelunkin. Lähde nyt saatanan ihrakasa helvettiin sieltä, tee se itse, se on ainoa hyvä asia mitä voit tälle organisaatiolle tehdä.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Kerholla ei vain ole varaa vetää tätäkään kautta perseelleen.
Nyt tarvitaan reagointia nopeasti!!!

Voi vitun vittu 0-2.

Nyt pitää tapahtua. Kertakaikkiaan.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Peli on aivan kammottavaa katsottavaa, mitä helvettiä. Potkut ja helvetin nopeasti on ainoa vaihtoehto. Eihän tuossa pelissä ole järjen hiventä. Päästiinkö kertaakaan punaviivan yli jotenkin järkevästi? Pakki kuskaa siihen ihmetellen ja roikko päähän ja kukaan ei ehdi perään. Toki KalPa vetää hyvää sumppua tuohon, mutta ei se nyt voi näin yksinkertaista tuo peli olla. Ylivoimasta en viitsi sanoa oikeastaan mitään. Ei sitä käytännössä Kerholla edes ole.

Meillä ei ole varaa olla vaihtamatta valmentajaa. Siltä tämä nyt näyttää.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Ei jumalauta. Kotona ensimmäinen erä ilman ainuttakaan maalipaikkaa ja taululla jo 0-2. Kerholla tasan kaksi kaavaa hyökkäyksissä, yksittäisten pelaajien harppunahyökkäykset, jotka kilpistyy hetkessä KalPa puolustukseen tai sitten ian ikuinen kiekko ristikulmaan ja toivotaan, että saadaan omille.

Tää mies on nähty!
 

TJ MACKEY

Jäsen
HPK:lla ei ollut yhtään maalipaikkaa ensimmäisessä erässä. Ylipäätänsä 2 laukausta. Hyökkäyksiin pyritään lähtemään nopeasti, mutta kun viisikko on levällään niin menee yksin puskemisesksi. Ja jos lähdetään hitaasti omista, niin voi hyvää päivää.. Kuka tuon viivelähdön on organisoinut?! Aivan kamala sekamelska! HPK:n hyökkäys ei kiihdy missään vaiheessa ja joka kerta ajaudutaan heittämään kiekko päätyyn jossa se kulmapelissä hävitään. HPK ei juuri nyt pyri edes paineistamaan vaan tyytyy vetämään trappia, mistä vastustaja tulee heittämällä ohi.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Ei vain ole vaihtoehtoja. Tuokkola tuskin irtoaa vielä tälle kaudelle.

Saatana!

Ihan sama kuka irtoaa ja mistä.
Eibse ainakaan voi enempää päin perseestä vetää.

Nyt jos koskaan kerho tarvitsee maksavaa yleisöä ja sitäkautta rahaa kassaan.
Pantsen avulla tämäkin kausi vedetään kunnon tappiolla niin ensikaudella ollaankin sitten paskemmalla budjetilla mitä Jukurit. Ei saatana tämä peli alkaa olla jo lähes pakkovoiton paikka.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pantse vaan soveltaa meidän peliä. Mitä sellaisesta pikkuseikasta, että se on aika paljon muiden peliä perässä taktisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös