Pallokerhon otteet kaukalossa kaudella 2017–2018

  • 336 113
  • 2 836

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kuunteliko kukaan lehdistötilaisuutta? Oliko Pennasella mitään muuta sanottavaa kuin yleistä lätinää?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Täysin sama fiilis. Millä näytöillä Lehtonen ja Vesalainen saavat jatkaa korkeilla minuuteilla illasta toiseen?

Nykyään vauhti tuntuu joku itseisarvo lätkässä. Jos on paljon vauhtia peli on hyvä? Tänään molemmilla oli liikaa vauhtia taitotasoon nähden ja peli meni kauheaksi säheltämiseksi. Pelikaanit tosin onnistuivat selvästi paremmin kiekollisessa pelissään, kuten tuloksesta on havaittavisa. Se ei tosin muuta miksikään sitä säheltämisen määrää puolin sun toisin. Odotan jo innolla sitä, kun vauhtilätkälle keksitään se vastalääke ja muotiin tulee joku uusi oikea tapa pelata lätkää. Näin kävi kiekkokontrollin ylistämiselle ja näin tulee käymään myös vauhtilätkälle.
Vauhtilätkän lääke on jo keksitty, se on se meidänpeli ja trap pelaaminen. Pennanen nyt vaan on päättänyt että vedetään mopolla suoraan kuuhun, eikä siis edes motarille. Lopputulos on sitten nähdyn kaltaista. Tuolla koko jengissä on ihan kourallinen pelaajia, jotka edes voi pelata tuon temmon lätkää, tuolla "pelinopeudella", sekä säilyttää sen kiekkokontrollinsa.

Ja tässä ei pelinopeus todellakaan ole sitä oikeaa pelinopeutta vaan sitä kun pitää muka väkisin nopeuttaa ja sitten hyökätään Pendon termein "oikein, alivoimaisena". Tätä sitten toteuteaan jengillä missä on jumalauta 18v jätkää kärkikentissä. Mä ymmärrän jos joku saatanan Tappara vetää noilla nimillä nopeampaa kiekkoa, kun siellä on EHT jamppaa liki joka ketjuun ja loputkin on Liigan kärkipään kokeneita rooliinsa. Mutta oikeasti tolla porukalla vetään tollasta puoliluomua asenne ja reagointikiekkoa, kun jätkät tulee sinne liki vaipoissa, niin kuka nyt voi oikeasti olettaa muuta kuin että se homma sekoaa täysin?

Eihän noi jumalauta osaa pelata edes sitä hidasta meidänpeliä, saati tällästä luomu versiota, havumetsän hybridiä. Vielä kun kelailette, että ketkä ne läpiajossa olleet pelaajat oli ja ketä niitä syöttöjä jakeli, niin ehkä alkaa ymmärrys löytymään sen taakse, miten eri asia on pelata tollasta kun se pohja on kunnossa verrattuna näihin, jotka tulleet täysin eri maailmasta tuohon systeemiin.

Ja huom. en väitä, että kaikki muu on paskaa paitsi kusi. Mielestäni nyt on vaan lähdetty Pendon toimesta oikomaan jo liikaakin. Tuota nopeutusta pitäisi harrastaa sitten joskus keväällä, kun sen pelin pitäisi olla valmista ja pohjan luotu. Ei niin että sitä vedetään sillon kun pitäisi peruspelaamisen olla vasta työn alla.
 
Viimeksi muokattu:

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Puolustus ollut joo pihalla, mutta noista hyökkäyspään paikoista olisi kyllä voitu myös tehdä niitä maaleja.

Puolustuksessa Karjalaisen puuttuminenko se näkyy? Muuta eroa ei kuitenkaan ole edelliseen otteluun. Silloin homma kuitenkin toimi ihan hyvin. Tosin onhan se Jimi Jalonen ollut huono.
Ei olis kyllä M Karjalainen pysynyt tuossa kyydissä mukana. Ylinopeudella tais mennä koko matsi. Pelsulle se sopi oikein hyvin.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Ei olis kyllä M Karjalainen pysynyt tuossa kyydissä mukana. Ylinopeudella tais mennä koko matsi. Pelsulle se sopi oikein hyvin.
Ei niin ja kyse oli tosiaan siitä, että muita muutoksia ei ollut ja edellinen ottelu Kärppiä vastaan näytti ihan erilaiselta - puolustettiin järkevästi ja pidettiin hasardit minimissä. Nyt ei onnistunut oikein mikään ja Pelsut kiitti. Syynä ei niinkään ollut ketä siellä kentällä oli, vaan mitä sinne kentälle lähdettiin tekemään.

Lisäys:
Vaikka tämä peli nyt oli täysin anuksesta, niin joukkueiden välillä oli lopputuloksen kannalta vain yksi merkittävä ero - Borna. Maalin edestä, maalintekijän maaleja. Lehtonen? Vesalainen? Paskat. Backman sentään onnistui. Eetukaan mitään saanut aikaiseksi, mutta hän ei ole saanut samanlailla vastuuta kuin Vesalainen tai Lehtonen. Tai ei ole yhtä paljon pelejä alla.
 
Viimeksi muokattu:

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Ei niin ja kyse oli tosiaan siitä, että muita muutoksia ei ollut ja edellinen ottelu Kärppiä vastaan näytti ihan erilaiselta - puolustettiin järkevästi ja pidettiin hasardit minimissä. Nyt ei onnistunut oikein mikään ja Pelsut kiitti. Syynä ei niinkään ollut ketä siellä kentällä oli, vaan mitä sinne kentälle lähdettiin tekemään.
Allekirjoitan.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Pennanen veteli yleistä läppää lehdistössä eipä siis mitään avaavaa.

Lehtonen on kyllä todella pehmeä eikä tunnu kiekko pysyvän mukana. Pitikö Vesalaisen olla joku tähti? Ei näillä näytöillä kyllä mitään luvassa. Kiekko pysyy mukana sen pari kierrosta mutta sitten loppuu ideat.

Kyllä oli paskaa kerhoa tänään tarjolla.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jotenkin vituttavaa pyörimistä oli taas nuo Vesalaisen kiekonhallinnat vastustajan alueella. En nyt väitä, että itseluottamus pitäisi olla täysin kateissa ja olla kuin peura ajovaloissa, mutta en voinut välttyä ajatukselta, että kovasti oli tulosruutuun pääsy hienoilla kiepeillä mielessä, eikä rehellinen työnteko. Joku voisi sanoa primadonnamaisiksi liikkeiksi. Leijumisiin ei todellakaan ole varaa.

Lehtosesta onkin jo kaikki sanottu...tai ei kaikki, tuo laukaus toisen erän yv:llä oli melko eeppinen, mistä päästäänkin siihen esimerkkiin miltä näyttää kun itseluottamus tosiaan on kateissa.

Harvoin vituttaa yksittäiset pelaajat ja ärsyttää ottaa "omia" tikun nokkaan, mutta kuten eräs nimimerkki kirjoitti negatiivisuusketjuun, tämä peli jäi jotenkin erityisesti hampaankoloon.

No, eteenpäin.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Nyt niitä ketjuja olisi ainakin todella järkevää sekoittaa ja miettiä - taas kerran - sitä yv:tä. Ja tällä kertaa ihan oikeasti.

Mitä kokoonpanoon tulee, Leinon poissaolo ei sinänsä näy, mutta jos Sillanpää putoaa pelaavan rosterin ulkopuolelle pidemmäksi aikaa, jotakin sentteriratkaisuja lienee pakko tehdä. Ja mieluiten niin, että siihen peliä tekevään ykkössentteriin satsattaisiin tässä tilanteessa puhtaasti reagointihankintana se, mitä satsattavissa on, jolloin hierarkia olisi muodossa X-Palve-Paajanen-Keränen (Sillanpää). Tuo muistuttaisi jo Liiga-joukkueen keskushyökkääjäosastoa.
 
Viimeksi muokattu:

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Vituttamaan jäi tämä peli, ensin tuhlattujen huippupaikkojen vuoksi ja sitten tuon hampaattoman kolmannen erän myötä. Muistutti jotenkin sitä kauden avauspeliä Kärppiä vastaan, kun kolmannessa erässä vastustaja pääsi vähän varkain tuikkaamaan sen johto-/voittomaalin, kun oltiin sitä ennen kohtalaisen hyvin pelissä kiinni. Eikä siitä taas oikein toivuttu enää ja päästy kunnolla peliin kiinni uudestaan.

Kolme voittoa oli alla kuitenkin ja ei täällä ihan näin allapäin oltaisi, jos noista huippupaikoista olisi saatu pari maalia lisää. Pelin luonne olisi voinut kääntyä toisenlaiseksi, jos olisi johtomaali saatu iskettyä. Jos ja jos, mutta miten se Sillanpääkin sai oikeasti sen tyhjän maalin tuhrittua? Ei hyvänen aika. Siinä pääsi Pelicans kuin koira veräjästä ja olisi niistä läpiajoistakin ainakin toisen maalin voinut vielä tehdä.

Sentteritilanne tosiaan alkaa jo hiljalleen huolettaa, jos Sillanpääkin tippui pidemmäksi aikaa pois. Mitään tarkempaa tietoa tästä ei tainnut kuitenkaan vielä olla.

Seuraavaksi tuleekin nopealla tahdilla sitten pari pahan näköistä vieraspeliä, joista ei kyllä lähtökohtaisesti ole paljon pisteitä odotettavissa. Kerho on kuitenkin tällä kaudella (ja usein viime kaudellakin) pelannut ehkä jotenkin rennommin vieraissa.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Kaupoille alkaa todellakin olla tarvetta.
Mistähän sitä rahaa saisi koko ykköskenttään. Kerholla taitaa olla tuurilla rahaa juuri siihen yhteen pelimieheen ellei budjetin ulkopuolelta taas onnistuta sitten nyhjäisemään lisää perunaa.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olisi kyllä kiva tietää, mitä valmennus todellisuudessa ajattelee eilisestä pelistä. Olihan se ihan järkyttävää paskaa...

Larmi ja osittain pakit hoitavat hommansa kunnolla, mutta kyllä sielläkin esim. Nikkilä koomaili taas kerran niin, että meinas kylmä hiki tulla. Laavaisen peliä katson vielä hieman läpi sormien, koska kovaan paikkaan joutuu nuori poika, mutta jumalauta Nikkilä. Ihan kusessa oman pään pelissä. Vaikka Jalosen perhe symppis onkin, niin toivon Jalosen tilalle jonkun muun rosteriin. Ei vaan riitä! Ruotsipakit saa meikäläiseltä suht puhtaat paperit, virheitä sielläkin, mutta sentään pääasiassa kelpo peliä.

Hyökkäys sen sijaan... Backman on jees.. samoin Turunen, vaikka tehoton sekin. Ruokonen myös ihan jees. Vesalainen on kyllä näyttävä ja välillä suht vaarallinen, mutta siihen ekaan maaliin on vielä valovuosi matkaa (vaihtaiskohan Jokerit Eeli Tolvasen kanssa päittäin?!). Lahti yrittää ja yrittää, mutta jotenkin vaan ei päätä eikä häntää koko touhussa. Paajanen tsemppaa, mutta en koskaan ole häneltä pisteitä odottanut enkä tee niin nytkään. Lehtonen ja varsinkin INNALA vituttaa yli kaiken. En ymmärrä paljonko ovat Pendolle maksaneet, että tuolla saavat vieläkin olla. Kaksinkamppailuissa aivan olemattomia ja kiekon kanssa myös. Eipä sillä.. ketä siihen tilalle? Kainulaisen on maa niellyt. Sillanpää on Sillanpää ja neloseen sementoitu (jos edes kunnossa). Leinoa en edes muista, koska kentällä ollessaan täysin näkymätön (keväällä jo huusin, että ei tähän penniäkään.. mieleni ei ole muuttunut!). Tuulola vähillä minuuteilla ei oikein vakuuta hänkään. Kuin isokokoinen lapsi väärässä sarjassa. Keränen.. niin sekin on siellä...

Backman keskelle, Lindgren ja Porse laidoille!!! Saatanan saatana.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Ai Leino ei edes pelannut? Enpä edes tajunnut tuota, mussukan esitykset ovat olleet koko kauden eilen nähdyn kaltaisia.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ai Leino ei edes pelannut? Enpä edes tajunnut tuota, mussukan esitykset ovat olleet koko kauden eilen nähdyn kaltaisia.
Ainoa, milloin näkyy, niin aloituksessa poikkeuksellisen matalan ja leveän haara-asennon ansiosta. Ja tuossa on tullut tulostakin hyvin. Muuten samaa mieltä. Turhake. Tässä kuitenkin HPK-kannattajille mieluinen TOP4 liigan parhaista aloittajista tähän mennessä:
Redenbach, Tyler: 7 ottelua 70 aloitusta 64,3 aloitus%
Komulainen, Joonas: 4 39 64,1%
Palve, Oula : 8 104 63,5%
Leino, Robert : 7 91 62,6%
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Mistähän sitä rahaa saisi koko ykköskenttään. Kerholla taitaa olla tuurilla rahaa juuri siihen yhteen pelimieheen ellei budjetin ulkopuolelta taas onnistuta sitten nyhjäisemään lisää perunaa.

Pakko sen verran maalailla piruja seinille tässä asiassa, että jos tuo yleisömäärän lasku osoittautuu tällä kaudella edelliskausia isommaksi ja pidempään jatkuvaksi ongelmaksi, niin syntyvää vajetta saatetaan joutua paikkaamaan sillä, että pelaajahankintoihin budjetissa varattuja rahoja ei ehkä täysimääräisinä käytetäkään. Talous edellä varmasti kuitenkin mennään. Uskon kyllä, että se yksi kova hankinta ainakin tulee jossain vaiheessa.

Toivotaan, että tämä nyt on vaan se normaali syksyinen ilmiö, mutta tällä hetkellä viiden kotiottelun jälkeen yleisökeskiarvo on 3410, kun se viime vuonna oli viiden pelin jälkeen 3538. Ja jos katsotaan kummalla kaudella on ollut kiinnostavammat pelit alussa, niin kyllä nämä tämän kauden pelit ehkä hieman kiinnostavammat on ollut, mutta ei mitään kovin isoa eroa. Esim. HIFK ei ole vierailulla vielä käynyt kummissakaan luvuissa. Molempien kausien luvuissa on 2 lauantaipeliä, 1 perjantaipeli ja 2 arkipeliä.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja tässä ei pelinopeus todellakaan ole sitä oikeaa pelinopeutta vaan sitä kun pitää muka väkisin nopeuttaa ja sitten hyökätään Pendon termein "oikein, alivoimaisena"...

Koko tekstissä oli pointteja, mutta tämä on nyt sitä oleellisinta. Mä en nyt ihan ymmärrä tätä Kerhon ja Pendon pelaamista. Monesti Kerho pyrkii pelaamaan nopeasti kiekon sinne kärkijätkälle, mutta viisikon väliset etäisyydet ovat monesti turhan pitkiä ja se kärkijätkä joutuu todellakin puskemaan yksinään alivoimaiseen hyökkäykseen. Kun avut ovat missä ovat, ei noista 1 vs. 2-4 hyökkäyksistä synny mitään, paitsi kiekonmenetyksiä. Ja kun avut ovat kaukana, menetyksen jälkeen karvaaminen ei ole tehokasta. Oleellisinta on tietenkin se, ettei noista hyökkäyksistä päästä kovinkaan usein paikoille, vaan ennemmin nuhjausta laidoissa ja niitä yksin haettavia herotemppuja. Hyökkääminen viisikkona näyttää repaleiselta ja se yhteistyönlätkä on vähän niin ja näin.

Yhtenä ihmetyksenä on tuo jengin rakentaminen. Jos Pendolla oli varaa valita isosta määrästä halukkaita tulijoita, niin miksi valinnat ovat kohdistuneet juuri noihin jätkiin? Nyt on tosiaan enemmän haalariosaston jätkiä koko porukka täys, jolla normaalimpi meidänpeli voisi sujua paremmin. Yksittäisistä pelaajista alla joku pohdinta. Joukkueen rakennus tuohon pelitapaan on mennyt kuitenkin mielestäni vihkoon ja tästä saa Pendo ja johto syyttää itseään. Tai sitten vaan perunat ovat riittäneet juuri vain näihin jätkiin, jolloin puheet suuresta halukkaiden määrästä ovat tietyllä tavalla pelkkää juhlapuhetta. Jos taas tämä nämä jätkät valittiin päältä sopivimpina haluttuun pelitapaan, niin homma on kussut aika reilusti.

Ennen kauden alkua Jatkis rankkasi valmentajien top-5 ja kärjessä olivat Kivi ja Pendo toisena. Heidät oli kuulemma helppo valita. Juuri nyt ei näytä Pendonkaan sädekehä ihan niin loistavalta kuin viime kaudella. Uusia jätkiä on tullut kyllä Kerhon rosteriin sisään, mutta onhan tuossa monia jo viime kaudella riveissä pyörineitä. Nyt tietenkin muutama kärkijätkä puuttuu ja se osaltaan näkyy, mutta hakusessa pelaaminen on. Onko vain sitä mikkeliläisten mainitsemaa kankeaa Pendo starttia? Itse en tähän jaksa uskoa liian paljoa, koska kyllähän muualla pelitavat ovat myös kehittyneet ja niitä on viilattu, jolloin Pendon pelin yllätysmomentti on suhteessa pienempi.

Hankintojen osalta Kerho ei näytä siis täysin onnistuneen ja ainakin kärjen osalta taso on laskenut reilusti. Manninen, Lalli ja Cornet olivat vähän toista kuin nämä rosteriin saapuneet. Osaltaan Kerho ja Pendo otti tietoisen riskin, kun heti jo kesällä puhuttiin, että katsotaan lokakuulle adti, miten nämä hankinnat suorittavat ja riittävät. Oliko tämä sitten pelillisesti ja taloudellisesti ollenkaan viisasta, sen aika näyttää. Sekään ei ole varmaa, millaisia vahvistuksia Kerho pystyy enää täällä lokakuulla hankkimaan. Talouden puolesta homma on kaksipiippuinen. Käykö yleisö katsomassa ja kiinnostuuko se tuosta Kerhon esittämästä pelistä. Toisaalta jätkiä on rosterissa jo nyt aika reilusti, mutta taso ei meinaa riittää. Tuskin Kerholla mitään megasäkillistä on laittaa vahvistuksiin, kun palkollisia on kohta n. kaksi jengillistä.

Hyökläyspään hankinnoista oikein kukaan ei ole esittänyt mitään ihmeitä, mutta oliko se edes mahdollistakaan? Leino, Bambi ja Vesalainen olivat kaikki varmasti Pendolle ja johdolle tuttuja, mutta kysymys kuuluu, mitä heiltä odotettiin? Backman oli tietty arpa, vaikka junnuna ja Norjassa olikin tehoillut. Ei ole enää junnu, eikä pelata Norjan liigaa.

Vesalaisesta kirjoitin muistaakseni jo viime kaudella vähän mietteliäitä kommentteja tänne ja sama on ollut nytkin alkukaudesta. En jaksa näkemyksiäni enää tarkemmin toistaa, kun niitä on tullut ladeltua jo useita kertoja, mutta mielestäni Vesalainen ei ole Pendon kiekon oloinen pelaaja. Mikä sai Pendon ottamaan projektin viime kaudella, saatika nyt? Iso on projekti!

Bambista olen myös komentoinut jo monet kerrat oleellisen, joten ei tähän toistoa. Kärppäfanien mietteet eivät yhtään helpota tuskaa tämän tapauksen kohdalla. Mitkä olivat ne seikat, joiden perusteella Pendo sai päähänsä ottaa Bambin ryhmäänsä? Ei vaan vakuuta millään osa-alueella, eikä ole hänkään mielestäni Pendon kiekon näköinen pelaaja.

Leinosta ei tarvinne mitään syvällistä kirjoittaa. Ei vaan Hämeenlinnassa ja Kerhossa oikein toimi.

Backmanista on paha vielä sanoa mitään painokasta, mutta tuskin tulee olemaan mikään superhaku Norjasta tyyliin Schira. Täyttänee ok tasolla paikkansa, mutta pisteitä tuskin tulee Norjan tyyliin.

Oletettavasti Kerhon peli paranee kauden edetessä, mutta mitään jättiyllätystä menestyksen suhteen ei kaiketi tulla näkemään. Mitään reilua oman tason ylitystä tuskin tapahtuu tuolla nykyisellä rosterilla, mutta Liiga on tuossa keskikastissa melko tasaista, joten siinä voi tietyissä raameissa sijat heilahdella kauden aikana.

Pendolla on kovasti töitä.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niinhän sitä puhetta oli, että lokakuun kohdilla katsellaan mihin nykyinen joukkue riittää ja tarvitaanko vahvistuksia. Kuten @HMenthal totesi, onko se sitten taloudellisesti ja pelillisesti järkevää on hyvä kysymys. Kyllä kai sieltä joku yksittäinen hankinta voi tulla mutta entäs jos todetaan, että tarvitaankin pari-kolme uutta ukkoa sisään. Riskihän tässä on koko ajan ollut näiden uusien hankintojen yllä. Eihän siinä mitään olisikaan jos vanhat pelaajat olisivat tehokkaampia maalipaikoissa mutta ongelmahan on siinä, että nämäkään eivät ole olleet mitään varmoja maalitykkejä vaan ennemminkin tekevät maalinsa muutaman pelin ryppäissä ja sitten on taas hiljaisempaa.

Onko pelityyli todellakin se syy miksi ei verkot heilu. Viime kaudella oli myös vähämaalisia pelejä mutta kuitenkin Kerho teki kuudenneksi eniten maaleja. Tälle kaudella pelissä on nähtävissä hyökkäyksen osalta ainakin se muutos, että peliä avataan pitkillä syötöillä jopa hyökkäyssiniviivalle asti. Toimiessaan se luo ylivoimahyökkäyksiä ja jopa ihan puhtaita läpiajoja jos vastustaja ei sitä osaa puolustaa pois, kuten eilen Peiicansia vastaan nähtiin. Ongelmat tulevat oikeastaan sen syötön haltuun ottamisen jälkeen. Liian usein tilanteet valuvat hukkaan, kun jatkosyöttö ei mene omille eikä saada edes laukausta aikaiseksi vaan peli pyörii laidoissa, josta se sitten vastustajan toimesta puretaan. Syöttöjen laatu pitäisi saada paremmaksi, jotta päästään laukomaan suoraan syötöstä. Ylipäänsä pitäisi laukoa enemmän varsinkin ylivoimilla. Pakit säästelee ihan turhaa vetoja vaikka olisi vapaa linja lähteä laukomaan.

Puolustupelaaminen on toiminut hyvin kauden aikana vaikka sinnekin huonoja hetkiä sattuu. Eilen Pelicans sai juoksutettua pakkeja niin, että siellä oli vastustajaa vapaana kerta toisensa jälkeen. Kyllähän tuossa väkisinkin näkyi se, että siellä on aika monta kokematonta pelaajaa mukana isossa roolissa. Ei vain riittänyt jalka ja sijoittuminen oli sitten pielessä. Frimania ja Lehtivuorta kaivataan pikaisesti takaisin. Joku Lindgrenkin tarvitsee rinnalleen kokeneen parin joka pystyy omalla pelaamisellaan rauhoittamaan tilanteen jos alkaa lipsua käsistä. Eilen peli oli melkoista roiskimista eikä välillä kukaan oikein tiennyt, että missä pitäisi olla ja mihin kiekko pelata. Viime kaudella takakarvattiin aktiivisesti ja näin hankaloitettiin vastustajan hyökkäämistä. Nyt ei ole sitäkään oikein näkynyt. Kyllä eilen silti tilanteita luotiin tarpeeksi pelin voittamiseen. Siellä oli tyhjää maalia ja useita hyviä ripareita maalinedustalla mutta näitäkään ei osattu hyödyntää. Pelicans suorastaan tarjosi voittoa Kerholle, sillä sen verran heikkoa oli heidän puolustuspelaamisensa.

Voihan se olla, että pelissä on sellaisia muutoksia joita ei olla vielä kokonaan sisäistetty. Olisiko syytä palata viime kautiseen, ainakin joiltain osin, ja jättää esim. pitkät avaukset pois. Myöskään kiekkokontrolli ei ole ollut viime kauden tasolla vaan vastustaja on useassa pelissä pitänyt kiekkoa enemmän. Onko sitten niin, että osa pelaajista ei vain pysty pelamaan sillä tasolla kuin edellytetään. Pennanehan on useasti sanonut, että joukkueessa on kahden kerroksen väkeä. Siinä tapauksessa joudutaan pelisysteemiä hieman muuttamaan tai sitten vaihtamaan tietyt pelaajat toisiin. Kumpi on todennäköisempi vaihtoehto?

En lähtisi silti vielä liikoja huolestumaan pelintason riittävyyden osalta. Voittojakin on kuitenkin tullut ja mm. Kärppiä vastaan pelatut pelit olivat oikeasti kovia ja laadukkaita pelejä. Että kyllä sieltä tasoakin löytyy, kun niin tarvitaan. Suorituskyvyn heilahtelu ja tehottomuus ovat ne päällimmäiset ongelmat. Notkahduksia tulee kaikille mutta mitään romahduksia ei saisi tulla, eikä sellaista nyt ole tullutkaan. Tehottomuuten ei kai auta muu kuin luottaa omaan tekemiseensä sillä niin kauan kuin paikkoja luodaan niin maalintekoonkin on hyvät saumat. Itse toivoisin näkeväni hyökkäyksen osalta samantyylistä peliä kuin mitä Kärpät pelaa, lyhytsyöttöpeliä, jossa pelaajat vaihtavat aktiivisesti paikkaa ja kiekko liikku pelaajalta toiselle.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Voihan se yksi hankinta muuttaa paljonkin. Miklik tuli viime kaudella kesken kauden JYP:n mukaan ja joku lukko joukkueessa aukesi, siivittäen traktorin pohjamudista pronssille.

Mukikampanjan puolella jälleen pinnalle noussut Fehr takoi kuitenkin sen verran maaleja viime visiitillään, että kutossijalle yllettiin. Kelpaisi.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Mun mielestä toi peli on kuitenkin ollut kehittyvää ja nousujohteista koko alkukauden. Myönnetään, että eilen oli Kerhon pelaaminen taas vaikean näköistä verrattuna edeltäneisiin peleihin, mutta vähintäänkin osasyyllinen siihen oli kuitenkin vastustaja. Pelicans paineisti hyvin ja oikea-aikaisesti hyökkäyspäässä, eikä antanut Kerholle yhtään rauhaa omassa päädyssä. Eilisessä pelissä Pelicansin voittomaalikin syntyi juuri tällaisen paineistuksen tuloksena, jossa Laavaisella jäätyi kädet ja loppui mahdollisuudet, kun kiekko riistettiin maalin takana ja toimitettiin Tyrväiselle maalin eteen. Hallitut hyökkäyksiin lähdöt oli eilen tosi vähissä Kerholla verrattuna edellisiin peleihin, mutta tuollaisen Pelicansin esittämän pelaamisen kääntöpuolihan on sitten se, että sinne väkisin jää aukkoja johonkin. Kun siitä paineen alta päästiin irti, niin usein siellä oli näitä hyviä pitkän syötön paikkoja, mistä saatiin aikaan useita läpiajoja ja muitakin hyviä hyökkäyksiä. Se "pelataan omaa peliä" on mun mielestä aika ympäripyöreää urheilujargonia, koska ei ole mahdollista pelata pelkkää omaa peliä. Siellä on vastustaja kuitenkin aina kentällä häiritsemässä sitä tekemistä.¨

Tuosta Kerhon puolustuspelistä haluaisin sanoa, että vaikka se monissa peleissä näyttää välillä siltä, että jäädään pyörimään omaan päähän ihan kusessa, niin ei siellä kovin paljon aukea niitä huippupaikkoja vastustajalle. Musta on näyttänyt siltä, että Kerho ei omalla alueella kovinkaan hanakasti pyri pysäyttämään sitä vastustajan myllyä liimalla äijiä laitaan ja tekemään kiekonriistoja. Pyrkimys on ollut ehkä enemmän pysyä mukana ja estää ne murtautumiset maalille, sekä katkoa syötöt sota-alueelle. Hyvin harvoin Kerhon pakit esimerkiksi lähtevät niittaamaan laitaan sitä vastustajaa, joka tuo kiekon laidasta alueelle. Sellaisessakin on riskinsä, jos sen taistelun häviää, kuten nähtiin eilen siinä Pelicansin kolmannessa maalissa, kun Porseland lähtikin taklaamaan alueelle sisään tulevaa Rendulicia, mutta epäonnistui siinä raskaasti. Välittömästi oli ylivoimatilanne omalla maalilla, kun toinen pakki (taas Laavainen) syöksyy pitämään kiekotonta, eikä huomaa, että Innala oli siinä aika hyvin alhaalla auttamassa. Seurauksena Rendulicille kunniakuja maalille maalintekoon ja game over.

Ei mun mielestä edelleenkään syytä haudata päätä pensaaseen. Se oli nyt yksi peli, joka meni tuloksellisesti pieleen. Torstaina jatkuu Turussa.
 
Viimeksi muokattu:

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Hallitut hyökkäyksiin lähdöt oli eilen tosi vähissä Kerholla verrattuna edellisiin peleihin, mutta tuollaisen Pelicansin esittämän pelaamisen kääntöpuolihan on sitten se, että sinne väkisin jää aukkoja johonkin. Kun siitä paineen alta päästiin irti, niin usein siellä oli näitä hyviä pitkän syötön paikkoja, mistä saatiin aikaan useita läpiajoja ja muitakin hyviä hyökkäyksiä.
Hyvä kirjoitus. Poimin yhden seikan tuolta. Vaikka kuinka puolustaminen ontui ja hallitut hyökkäykset loistivat poissaolollaan, oli Kerholla jälleen mahdollisuus voittoon. Paikkoja oli riittävästi. Oli noita läpiajoja, joista yksi maali tehtiin. Sillanpään olisi pitänyt onnistua jne. Tuollakin pelillä oltaisiin voitu voittaa.

Puolustuspelaaminen tulee paranemaan Lehtivuoren ja Frimanin paluun myötä. Maaleja tarvitaan. Joku "fehr" olisi mainio lisä. Nytkin suurin ero maalinteossa oli tosiaan muuan Rendulic.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Kyllä eilinen matsi hävittiin Pelsun paremmuteen pelata tuon kaltaista kiekkoa. En nyt eilisen perusteella lähtisi liian pitkälle johtopäätöksiä tekemään. Huono tai huonompi valmistautuminen ja Pelsulla hyvä ja parempi valmistautuminen matsiin. Maalipaikoista ei tehty ja kaveri päästettiin paikoille. Lopputulos siedettävät 1-3, vaikka maalipaikat tais kuitenki olla Kerholle aika selkeesti. Lahtikin suti kerran pari tyhjältä nurkalta ohi. Kentän tapahtumia vei adhd-Pelsu melko selkeästi kakkoserää lukuunottamatta.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Vaikka kuinka puolustaminen ontui ja hallitut hyökkäykset loistivat poissaolollaan, oli Kerholla jälleen mahdollisuus voittoon.

Näinpä. Sillanpää kun olisi vaan laittanut sen oman paikkansa sisään, kuten varmasti yhdeksällä yrityksellä kymmenestä olisi tehnytkin tuosta paikasta, niin pelin virtaus olisi muuttunut ja tulos olisi voinut olla toinen. En tekisi liian suuria johtopäätöksiä tästä pelistä. Yksi peli, joka erosi merkittävästi monesta muusta pelistä juuri siinä, että Pelicans valitsi tuollaisen tavan pelata. Se oli ihan kuin olisivat näkymättömällä ruoskalla piiskanneet koko ajan vaan Kerholaisia pyllylle ja lisää vauhtia peliin. Sitä en tiedä oliko tuo tyypillinen pelitapa heille, mutta tällä kertaa se onnistui. Tuskin siellä heidänkään kopissa hykerrellään tyytyväisenä, että hyvin meni, kun vaan 5 läpiajoa ja muutama avopaikka annettiin. Siitä tietysti meidän valmennukselle hyvää materiaalia pohdittavaksi, että miten tuollaisen paineen alta pääsisi paremmin pois. Ja se saamarin maalipaikkojen tuhlailu...

Maaleja tarvitaan. Joku "fehr" olisi mainio lisä. Nytkin suurin ero maalinteossa oli tosiaan muuan Rendulic.

No niinpä! Kyllähän tuo Borna näytti eilen just siltä, miltä toivoisi Lehtosen näyttävän tuolla kentällä. Enkä tarkoita, että olisi nyt ihan samanlaiset pelaajatyypit, mutta juuri Lehtosen paikalla olisi mukava nähdä juuri Borna. Noh, menihän silläkin näin pitkään saada edes maalitili auki. 15 maalia on jo hyvä saldo nykypäivän liigassa, eikä Lehtonen siitä tahdista vielä pahasti ole jäljessä. Huolestuttaa kyllä, mutta ei ole resursseja tehdä tähän muutoksia. Paukut tullaan ennemmin tai myöhemmin käyttämään siihen sentteriin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Onko pelityyli todellakin se syy miksi ei verkot heilu. Viime kaudella oli myös vähämaalisia pelejä mutta kuitenkin Kerho teki kuudenneksi eniten maaleja. Tälle kaudella pelissä on nähtävissä hyökkäyksen osalta ainakin se muutos, että peliä avataan pitkillä syötöillä jopa hyökkäyssiniviivalle asti. Toimiessaan se luo ylivoimahyökkäyksiä ja jopa ihan puhtaita läpiajoja jos vastustaja ei sitä osaa puolustaa pois, kuten eilen Peiicansia vastaan nähtiin. Ongelmat tulevat oikeastaan sen syötön haltuun ottamisen jälkeen. Liian usein tilanteet valuvat hukkaan, kun jatkosyöttö ei mene omille eikä saada edes laukausta aikaiseksi vaan peli pyörii laidoissa, josta se sitten vastustajan toimesta puretaan. Syöttöjen laatu pitäisi saada paremmaksi, jotta päästään laukomaan suoraan syötöstä. Ylipäänsä pitäisi laukoa enemmän varsinkin ylivoimilla. Pakit säästelee ihan turhaa vetoja vaikka olisi vapaa linja lähteä laukomaan.
Viime kaudella Kerho vei maalipaikat ja vedot järjestäen noin 2:1 vaikka ei maaleja tullutkaan. Nyt on mennyt kyllä toisin päin. siellä vastustaja painaa, tyyliin Pelicans sen 20 huipputonttia ja Kerho sen 10. Larmi seisoo päällään ja pitää jengin pelissä mukana. Joo toki oli läpiajoja, mutta ei noikaan uppoa kuin noin 30% teholla keskimäärin.

Miksi otin tämän pätkän lainaukseksi, niin onko joku nähnyt sen kerran kun EI lähdetä jollaine helvetin pitkällä roiskaisulla liikeelle? Kun minä oikeasti en kauheasti noita muista. Ainoan kerran muistan Kerhon lähteneen hitaasti oikeasti rytmittämällä, kun ollaan YLIVOIMALLA! Jumalauta luulis nyt että sitä ylivoimaisena voisi kääntää nopeasti, niin ei kun sillon mennään oman maalin taakse peruutteleen ja seisoskeleen. Mutta siis tasakentällisin, jatkuvasti on kiire, koko ajan heitetään kiekkoa ylöspäin ja sentterit eivät saa kertaakaan keskustaan kiekkoa vauhtiin (huom silloin kun ei puhuta riistopelaamisesta). Toki tähän vaikuttaa vastustajakin, mutta aivan perus trapin murtoja ei nähdä ollenkaan, kun on niin kiire. Tämä on se mitä minä en ymmärrä. Joku voi tulla esim. Vesalaisesta kertomaan, että millos toi poika on oppinut pelaamaan edes perus meidänpeliä? Ei ainakaan siellä Ruotsissa, missä siis? HIFK:n junnuissa tai parilla maju komennuksella? Ja nyt jo vaaditaan pelaamaan jotain helvetin meidänpelin reaktioselkäydinluomulätkänopeutus versiota.

Minä oikeasti oletin että tää projekti lähtee pohjilta liikenteeseen, ensin opetellaan se peruspelitapa ja sitten aletaan kevääksi taas monipuolistamaan sitä, lisätään variaatioita, opetellaan nopeuttamaan ja pelaamaan enemmän tunteella ja reaktioilla, että keväällä ei enää vedetä 100kpl viivelähtöjä per peli. Niin paskat, kun heti ekasta pelistä asti on koohotettu menemään viimeistä päivää. Ainoat ketkä tuolla oikeasti on edes auttavasti menossa mukana on viimekauden pelaajat ja kokeneet pelimiehet tyyliin Turunen, Palve, Lahti, Paajanen. Arvatkaa miksi ne osaa haistella läpiajoja ja saa kiekkoa vastustajan päätyyn, no kun niillä on se pohja kunnossa. Sama pätee sitten alakertaan, kyllä nää kokeneet saa toimitettua kiekkoa vapaalle miehelle, jos se on siellä missä pitäisi olla. Mutta auta armias kun hyökkääjät ja pakit pelaa ihan eri kirjalla ja sen aivan eri sivuilla niin se meno näyttää sitten just siltä miltä se on tähän asti näyttänyt. Joku Lehtonen pystyy sentään vähän korvaamaan sitä heikkoa pelikirjaa (en siis väitä pelikirjaa heikoksi vaan sitä miten sitä on lähdetty opiskelemaan lopusta) sillä kokemuksella ja taidolla, siksi edes joskus pääsee kiekon kanssa alueelle. Mutta muutoin niin ei tuolla kukaan tiedä milloin tehdään ja mitä.

Tässä nyt vähän haisee siltä että on heitetty lapsi sinne syvään päähän ja käsketty opetella uimaan, tai että on skipattu muutama luokka alusta välissä ja pitäisi oppia itse lukemaan ja laskemaan, samaan aikaan kun vaaditaan jo romaania per viikko luetuksi ja toisen asteen yhtälöitä ratkaistuksi.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Viime kaudella Kerho vei maalipaikat ja vedot järjestäen noin 2:1 vaikka ei maaleja tullutkaan. Nyt on mennyt kyllä toisin päin. siellä vastustaja painaa, tyyliin Pelicans sen 20 huipputonttia ja Kerho sen 10. Larmi seisoo päällään ja pitää jengin pelissä mukana. Joo toki oli läpiajoja, mutta ei noikaan uppoa kuin noin 30% teholla keskimäärin.

Kotipelit on mielestäni mennyt tänä vuonna aaltoillen, mutta kokonaiskuvassa aika lailla 50/50 tämän hallinnan ja laadukkaiden paikkojen suhteen. Samoin ehkä se vieraspeli IFK:ta vastaan. Pahiten ollaan mankelissa oltu Oulun ja Lappeenrannan peleissä, mitkä sitten kuitenkin voitettiin molemmat.

Jotenkin tulee mieleen ne Jalosen ensimmäiset kaudet 2000-luvun alussa, kun jatkuvasti hallittiin ja usein voitettiin, mutta sitten tuli kovissa peleissä joku hemmetin Jokerit ja vei voiton, vaikka torjunnat oli aina jotain 18-46. Vai onkohan nää muistot jo ajalta ennen Jalosta. No kuitenkin, tutuksi on tullut, että se hallinta ei ole voiton tae. Tarkennan vielä, että hallinnaksihan näissä ymmärtää yleensä tuon torjuntamäärän ja sen, kumman hallussa kiekko on enemmän ollut. Sillähän ei toki ole vielä mitään tekemistä sen kanssa, että kummalla on ollut enemmän laadukkaita maalipaikkoja.

Miksi otin tämän pätkän lainaukseksi, niin onko joku nähnyt sen kerran kun EI lähdetä jollaine helvetin pitkällä roiskaisulla liikeelle? Kun minä oikeasti en kauheasti noita muista. Ainoan kerran muistan Kerhon lähteneen hitaasti oikeasti rytmittämällä, kun ollaan YLIVOIMALLA!

Eilinen peli oli vaikea tässä asiassa, kun Pelicans tuli niin hanakasti päälle ja pakotti koko ajan lähtemään nopeasti ja vähän roiskienkin. Samoin Kärpät on tullut (ehkä hieman hillitymmin kuitenkin) aika kovaa päälle. Kärppiä vastaan on molemmissa kotipeleissä kyllä ollut ne hallintavaiheetkin, kun Kärpät on vähän hellittänyt sitä painetta ja Kerho on saanut rauhallisempia lähtöjä. Ässiä ja varsinkin Ilvestä vastaan kyllä päästiin enemmän rakentelemaan rauhassa.

Myönnän suoraan, että en omaa kovin tarkkaa taktista silmää analysoidakseni noita joukkueiden pelitaktiikoita tarkemmin, mutta tälleen pitkän linjan maallikkokannattajana itselläni on pistänyt silmään tuo mitä kommentoin aiemmin. Eli Kerho ei tällä kaudella puolustustilanteessa aja niin aktiivisesti mieheen kiinni omassa päässä ja siinä tuntuisi olevan joku juttu. Vähän vältellään ehkä sitä jatkuvaa painimista, mutta luulisin, että eniten vältellään sitä itsensä ulospelaamista. Näyttäisi mun silmään, että puolustuspelaamisen ajatus on nyt enemmän sitä vastustajan iholla pysymistä, maalille menon estämistä ja syöttöjen katkomista. Ei niinkään hyökkäyksen nopeaa torjuntaa, kiekonriistoa ja nopeaa vastahyökkäystä. Tämän kuvittelisin aiheuttavan sen, että ensinnäkin omissa soi vähemmän ja toisekseen kiekko pysyy aikaisempaa enemmän vastustajalla.

Toinen yksityiskohta mikä on pistänyt silmään, liittyy ehkä tähän paineen alta pois tulemiseen. Viime vuonna Kerhon pakit antoivat kulmista huomattavan paljon avaussyöttöjä oman maalin eteen laskeutuneelle sentterille, mikä tuntui olevan epätavallisen rohkea, mutta monissa peleissä hämmästyttävän toimiva tapa tulla vastustajan paineen alta pois. Nyt sitä ei näytä tapahtuvan juuri ollenkaan. En osaa tätä havaintoa kuitenkaan sen kummemmin analysoida, että mitä se tarkoittaa pelifilosofiallisesti, mutta tuossa on joku juttu muuttunut.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Eilinen peli oli vaikea tässä asiassa, kun Pelicans tuli niin hanakasti päälle ja pakotti koko ajan lähtemään nopeasti ja vähän roiskienkin. Samoin Kärpät on tullut (ehkä hieman hillitymmin kuitenkin) aika kovaa päälle. Kärppiä vastaan on molemmissa kotipeleissä kyllä ollut ne hallintavaiheetkin, kun Kärpät on vähän hellittänyt sitä painetta ja Kerho on saanut rauhallisempia lähtöjä. Ässiä ja varsinkin Ilvestä vastaan kyllä päästiin enemmän rakentelemaan rauhassa.
Paitsi että se paine tulee joka tapauksessa jos on tullakseen, silti on aika ja paikka kaikelle. Välillä Kerho kyllä palauttaa, mutta silti viiveellä se lähtee organisoidusti aniharvoin. Ennemmin heitetään just sille yhdelle yksinäiselle joka puskee 2-4 pelaajaa vastaan ja sitten joko menettää tai muut on jo menossa vaihtoon. Tämä kaikki sotii koko kiekkokontrollin perusajatusta vastaan.

Myönnän suoraan, että en omaa kovin tarkkaa taktista silmää analysoidakseni noita joukkueiden pelitaktiikoita tarkemmin, mutta tälleen pitkän linjan maallikkokannattajana itselläni on pistänyt silmään tuo mitä kommentoin aiemmin. Eli Kerho ei tällä kaudella puolustustilanteessa aja niin aktiivisesti mieheen kiinni omassa päässä ja siinä tuntuisi olevan joku juttu. Vähän vältellään ehkä sitä jatkuvaa painimista, mutta luulisin, että eniten vältellään sitä itsensä ulospelaamista. Näyttäisi mun silmään, että puolustuspelaamisen ajatus on nyt enemmän sitä vastustajan iholla pysymistä, maalille menon estämistä ja syöttöjen katkomista. Ei niinkään hyökkäyksen nopeaa torjuntaa, kiekonriistoa ja nopeaa vastahyökkäystä. Tämän kuvittelisin aiheuttavan sen, että ensinnäkin omissa soi vähemmän ja toisekseen kiekko pysyy aikaisempaa enemmän vastustajalla.
En minä nyt todellakaan väitä olevani mikään pelikirja guru, pois se minusta. Kerhon PAPP (puolustusalueen puolustuspeli) nyt vain on ollut koko kauden lähinnä naurettavan ja säälittävän rajamaastossa ja ilman veskarien huiketa pelastuksia, ei oltaisi siellä missä nyt ollaan. SaiPa peli on ainoa sellainen missä Kerho oikeasti tuntui sumputtavan omaa keskustaa, muutoin on kyllä annettu ihan riittävä ja vähän enempikin tontteja tehdä ne maalit. Se ei liity siihen mennäänkö suoraan iholle vai ei, koska jokaisessa tapauksessa pitäisi jokaisella muulla olla omat pelaajansa mitä pitää ja syöttösuunnat katkottu. Merkkauspelaaminen takkuaa ja sitten se menee siihen että juostaan ympyrää ja aina on jossain vapaa mies, kun kukaan ei ole samalla sivulla, että pelataanko milloin aluetta ja milloin miestä.
Toinen yksityiskohta mikä on pistänyt silmään, liittyy ehkä tähän paineen alta pois tulemiseen. Viime vuonna Kerhon pakit antoivat kulmista huomattavan paljon avaussyöttöjä oman maalin eteen laskeutuneelle sentterille, mikä tuntui olevan epätavallisen rohkea, mutta monissa peleissä hämmästyttävän toimiva tapa tulla vastustajan paineen alta pois. Nyt sitä ei näytä tapahtuvan juuri ollenkaan. En osaa tätä havaintoa kuitenkaan sen kummemmin analysoida, että mitä se tarkoittaa pelifilosofiallisesti, mutta tuossa on joku juttu muuttunut.
Mikä liittyy paineen alta poistulemiseen on vahvasti se, että jos se vastustajan pakki karvaa ylhäältä ja se laita on tukossa, niin sinne on aivan helvetin turha hakata sitä kiekkoa. Tätä Kerho tekee jatkuvasti, pelaaan laitaan mikä on jo tukossa ja sitten yritetään jollain flippereillä saada se kiekko pois omista. Se sentterin hakeminen alas ja painottoman laidan pelaaminen on näissä avainasemassa, kun se vastustajan pakki ylipelaa. Samaten se antaa mahdollisuuden jättää heittämästä sinne ränniin vaan pelata sen pakin taakse, varsinkin nykyisen hybridin aikana. Mitä Kerho ei millään tavalla noissa hyödynnä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös