Pallokerhon otteet kaukalossa kaudella 2016–2017

  • 245 712
  • 2 325

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sakari Manninen on kyllä tällä hetkellä suurin alisuorittaja niin pisteiden kun yleisen pelintekemisen suhteen. Kaiken lisäksi näyttää siltä että liikekin on todella huonoa.
En ole samaa mieltä. Liike on erinomaista. Tilasto tasakentällisin 13 plussan puolella. Puolustaa ja karvaa hyvin. Vain tehoja puuttuu, ja niitä tulee vielä.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
En ole samaa mieltä. Liike on erinomaista. Tilasto tasakentällisin 13 plussan puolella. Puolustaa ja karvaa hyvin. Vain tehoja puuttuu, ja niitä tulee vielä.

Blokkitilastoja näkemättä uskallan väittää, että Sakari Manninen myös blokkailee vetoja aika rohkeasti, joten pelaa kyllä joukkueelle vaikka tehoja ei nyt niin olisi tullutkaan. Myös jokunen Vesalaisen veto sisään tolpan sijaan ja siitäkin olisi eittämättä jokunen pauna tullut. Apinaorkesteri pois joukkueen selästä ja hyvältä näyttää, kun nytkin voidaan pisteitä kovalla tahdilla jo napsia, vaikka ylivoimaa käytännössä edes ei ole.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Manninen alisuorittaa? Mielestäni Sakari on suoritustasoltaan yksi tasaisimmista, ellei tasaisin pelaaja ollut tällä kaudella. Aina vaarallinen, kun tuo kiekon vastustajan päätyyn. En minä kyllä erityisemmin ole mitään ohipelejä nähnyt.

...Ja se liike.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Niin minkä suhteen. Kerohan kerrankin mielipiteesi yleistilanteesta ilman näitä "tosi ihkuja onelinereita". Edes kerran.
Mun mielipide on, että Vesalaisen peluutus on rahaa pankkiin. Ihan kaikkea ketjulottoa ei vaan kannata suorittaa 241 3/3 perusteella. Jonkun Somervuoren kohdalla tilanne on kimurantimpi. Rahaa on aikanaan laitettu pankkiin ja nostovaraa voi olla yllättävän runsaasti joskus maaliskuun paikkeilla. Tai sitten ei. Jos ei vaan enää homma toimi, niin sitten pitää tehdä ratkaisuja. Mutta kuten tuolla edellä sanottiin osuvasti, Kerhon rosteri käy aika pieneksi, jos poppareille pääsee viiden matsin kiikareilla.
 

Ralph

Jäsen
Ookko sää laittanut ittes ignoreen?
Ei vaan tahdoin, että kirjoittaisit sen suoraan etkä kiemurtelematta. Toki se olet sinä, joka pidät mua yhä ignoressa, koska heitit vielä upeasti "jonkun Somervuoren kohdalla tilanne on kimurantimpi".
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei vaan tahdoin, että kirjoittaisit sen suoraan etkä kiemurtelematta. Toki se olet sinä, joka pidät mua yhä ignoressa, koska heitit vielä upeasti "jonkun Somervuoren kohdalla tilanne on kimurantimpi".
Eikun luin noita juttuja pienen jetlagin siivittämänä ja kännykällä en jaksa ruveta kikkailemaan lainausten sun muiden kanssa. Olette ehkä huomanneet, että ketjulotto ei ole koskaan ollut mulle niitä mieluisimpia aiheita, koska perustelut ovat usein ihan fanipoikien lässytyksiä, millä ei ole juuri mitään tekemistä kenttätapahtumien kanssa. Ainahan keskustelua voi ja pitääkin käydä, että miksi joku ansaitsee paikkansa ja joku ei. Mutta siinä täytyy olla joku logiikka ja järki mukana. Jos vaan heitetään, että "ei se saa mitään aikaan", pitää kestää myös vasta-argumentit. Ja niitähän tuolla on keskustelun seassa tarjottukin.

Vittuilen kyllä ihan tarkoituksella kaikille, jotka vaan pyörittelevät ketjukoostumuksia väsymykseen asti, koska minusta se on 100 % turhaa hommaa. Turhaa se on siksi, että useimmat lottoajat jaksavat tuijottaa lähinnä pelkkiä numeroita tehotilastoissa. Ja turhaa se on erityisesti siksi, että ei teitä kukaan kuitenkaan kuuntele. Ainoa syy, miksi klikkaan yleensä ketjulottoketjun edes auki on se, että saan merkattua liigaosion etusivulle Kerho-osion viestit luetuksi. Tässä ketjussa on yleensä sentään asiaakin.

Mitä tulee Somervuoreen, niin ei mulla riitä pokkaa sanoa, että laitetaan poppareille tai heivataan se mäkeen. Pleijareissa voi olla yllättävänkin tärkeä pelaaja. Kyllä noi kokeneet jätkät yleensä kasvavat panosten kovetessa. Ja korostan edelleen, että kaikki se tärkeys ei näy pelaajan omassa pistesarakkeessa.
 

Ralph

Jäsen
Tekstiteeveeskouttausta lukiessa sai hieman erilaisen käsityksen kuin vain ketjumuutoksista valittamisen.

Vittuilen kyllä ihan tarkoituksella kaikille, jotka vaan pyörittelevät ketjukoostumuksia väsymykseen asti, koska minusta se on 100 % turhaa hommaa.
Tietenkin se on turhaa, sillä kukaan tällä palstalla ei niitä ketjuja kuitenkaan päätä. Spekulointi on kivaa ja ilman sitäkin palsta olisi aika tyhjillään.

Halusit tai et, niin ketjuista puhuminen on melko ajankohtaista. Huomisen jälkeen joukkueessa on enää 11 tervettä hyökkääjää plus junnuja, jotka eivät tällä kaudella ole Liigassa vielä pelanneet. Ja noihinkin 11 hyökkääjään sisältyy kolmen ottelun konkari Jere Innala.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Case Vesalainen puhuttaa ja hyvä niin. En nyt ihan sanasta sanaan muista, mitä kirjoitin, kun Vesalainen Kerhoon tuli, mutta silloin jo tämä sainaus itseäni vähän mietitytti. Ja edelleen hieman mietityttää, vaikka Vesalainen ei ole ollenkaan huonosti pelannut, ja vaikka kiikareilla vetääkin. Mutta senhän ei minun mielestäni pitäisi yllättää ketään, koska ainakaan minä en mitään patriklainetta hänestä Kerholle odottanutkaan, koska tiukan EPskauttauksen perusteella päädyin siihen johtopäätökseen, että eihän tämä kaveri ole edes junnuissa ollut mikään maaliruisku.

Se, miksi tämä case Vesalainen mietityttää, on se kokonaisuus, mikä tähän siirtoon liittyy. Ei se, että nyt se perkele vetää kaikki pelit kiikareilla.

Mietiskelin asiaa tosiaan jo silloin Vesalaisen vuokrauksen julkistamisen yhteydessä ja moni asia on edelleen pysynyt samana, mutta mitään vastauksia en ole itse noihin pohdintoihini löytänyt. Tai jotten aivan täysin kusettaisi, niin ehkä olen ymmärtänyt jollakin tasolla tämän Kerhon toiminnan tässä casessa, mutta sitä en täysin ymmärrä, miksi Kerho toimii näin yksittäisen pelaajan kohdalla. Alla pari mietityttävää ja pohdituttavaa seikkaa.

- Kerho siis vuokrasi Vesalaisen kuukaudeksi Frölundasta. No, kuukauden vuokra ei varmaan paljoa maksa, mutta silti. Kerho maksaa siitä, että ovat valmiita tukemaan häntä matkalla kohti Nuorten MM-kisoja. Näinhän Pendo sanoi. Eli Kerho on ikään kuin hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa yhtä pelaajaa kohti Nuorten skaboja ja täten mahdollisen onnistumisen kautta kenties mahdollisimman hyvää ykköskierroksen varausta Änäriin.
-> tämä on ilmeisesti sitä "rahaa pankkiin" tai muuta vastaavaa, jota Vesalaisen kohdalla on tuotu usean kirjoittajan toimesta esiin nyt ja/tai siirron tapahduttua. Kukaan ei vaan ole kertonut, mitä tämä "rahaa pankkiin" tai vast. tässä kohtaa konkreettisesti tarkoittaa.
-> seuraavina vuosina uusia huippuprospekteja tulee tämän takia automaattisesti Pendon Kerhoon? Tuskin tästä casesta haittaa on, ainakaan niitä yksilöitä ajatellen, mutta itse en tässä silti mitään automaatioefektiä näe. Onko ne seuraavatkin tulijat Änärin ykköskiekan varauksia? Tuleeko nekin vaan määräajaksi ennen Nuorten skaboja?

- Kerhon saama hyöty tästä vuokraamisesta ja tekemästään palveluksesta on mikä? Panos-tuotos -suhde? Panos ei nyt varmaankaan siis mikään iso, mutta mikä on ollut tuotos? +/- saldo on -2, mutta corseja ym. en ole vilkaissut. Tuotos nähdään kenties vasta myöhemmin? Koska? Vai onko hyötyjä sittenkin kevätkaudella Frölunda, jos Vesalainen mahtuu siellä pelaamaan?

- Ymmärrän Kerhon toiminnan, jos Vesalainen jatkaa Kerhossa myös loppukauden. Muussa tapauksessa järki oli mikä? Jaska ei ollut ainakaan vielä tuolloin klesana, muita en just nyt muista. Pendo sanoi "tuovan lisävaihtoehtoja" eli ei kaiketi tullut suoraan paikkaamaan ketään. Vai halusiko Kerho ja Pendo tehdä vaan Vesalaiselle palveluksen, että pääsee pelaamaan???

- Mitä tämä merkitsee Kerhon omalle junnutoiminnalle? Saako omat junnut tästä lisää potkua?

- Miksei Vesalainen ole saanut tällä kaudella kunnolla peliaikaa Frölundassa, jos kerran hän on tuleva ykköskierroksen varaus Änäriin ja Frölunda on tunnettu parhaimpana prospektihautomona Euroopassa viime vuosina? Siellä täytyy ilmeisesti olla aika nippu parempia pelaajia Vesalaisen edessä, mutta joku tässä yhtälössä ei mielestäni täsmännyt. Vai onko ne vaan ne Vesalaisen puuttuvat maalit ja pisteet?

Tämän tyylistä olen tästä casesta pohtinut, kun moni on sanonut vaan lyhyesti, että tämä on hyvä case Kerholle, ilman mitään kummempia perusteluja. Ja vielähän tuota kysymysten listaa voisi jatkaa. Esim. mitä muut ajattelevat, kun superjunnu tulee suoraan nimelliseen ykkösketjuun ja isolla peliajalla? Mitä vaikutuksia tällä Vesalaisen peluuttamisella on Kerhon jatkolle ilman Vesalaista? Jne. jne.

Eikö kenekään muun mielestä tässä ole mitään sellaista hieman harmaalla vyöhykkeellä liikkumista, mitä tulee joukku-urheilun normeihin noin niin kuin normaalimmassa tapauksessa? Kai muut pelaajat ovat sitten hyväksyneet tämän tilanteen täysin mukisematta, kun Pendo on asian heille kertonut.

Kysymysten määrä olisi huomattavasti pienempi, tai niitä ei olisi ollenkaan, jos tilanteen tausta olisi tavanomaisempi. Esim. joku tulee paikkaamaan loukkaantuneita kuukaudeksi, Tai joku tulee parin kuukauden koeajalle pienellä peliajalla, kuten Kerholla on nyt ollut tapana. Ei, nyt tultiin suoraan jonon ohi naamavipillä kärkiketjuihin.

En dumaa hankintaa, en dumaa Vesalaista, kunhan vaan hämmästelen Kerhon toimintaa tämän casen kohdalla, jos Vesalainen ei ilmesty Kerhoon Nuorten skabojen jälkeen.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Nyt laitan ihan puhdasta arvailua. Ei ole korviini kantautunut oikein mitään kiinnostavaa tämän casen kohdalta. Eli:
-Vesalaisen palkan maksaa vuokrakuukaudelta Frölunda suurimmaksi osaksi, miksi, koska saa peliaikaa talentilleen
- diiliin kuuluu peliajan saaminen, ei tietenkään ansaitsematta
-U20-kisojen aikana, väännetään soppari Kerhoon, joka pitää sisällään loppukauden ja 1+1...2+1, lähtö NHL:aan tulee kesken sopparin, jos on tullakseen
-Frölunda on valmis luopumaan, mutta myös pitämään miehen itsellään, 50/50-tilanne. Jos Vesalainen olisi tehnyt täällä maalin per ottelu, U20 aikaan neuvottelu olisi Kerholle hankalampi
-Vesalainen siirtyy mielellään Kerhoon loppukaudeksi ja jatkoillekin
Intuitio on aistien välittämää informaatiota, jota ei tietoisesti pysty kokonaan käsittelemään. Tämä on siis intuitioni.
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En ole samaa mieltä. Liike on erinomaista. Tilasto tasakentällisin 13 plussan puolella. Puolustaa ja karvaa hyvin. Vain tehoja puuttuu, ja niitä tulee vielä.
Mä olen tästä edelleen erimieltä ja varsinkin pelintekemisen suhteen, jos nyt otetaan tämä tauon jälkeinen aika. Mulle on ainakin jäänyt mielikuva että useampia kertoja pelissä pyörii kiekon kanssa keskialueella pyöräyttelee alaspäin, vaikka olisi mahdollista kääntää peliä nopeastikin. Samoin monta ylivoimahyökkäystäkin valunut hukkaan kun Manninen tuo itse väkisin kiekkoa alueelle ja sitten viivan jälkeen pelaa laitaan. Ehkä se on sitten Vesalainen, joka pitää liikaa kiekkoa ja Mannisen peli on siksi tehotonta...Aika iso ero muuten herran PDO:ssa koti- ja vieraspelaamisessa. Näkeekö jostain pelaajien tilastoja eri ajanjaksoilta esim nyt tauon jälkeen?
 
Suosikkijoukkue
HPK
Täällähän on ollut isommat tappelut kuin Hakaniemen torilla eilen.

En jaksa kännykällä rustailla Vesalaisesta, Mannisesta ynnä muista. Sen verran tosin sanon, että olen tyytyväinen molempien peliin, vaikka tehotonta on ollutkin. Jag har talat.

Käännän katseet huomiseen Ässät-peliin.

Ässät siis hävisi juuri äsken Tapparalle jatkoajalla. Toivottavasti HPKn putki kulkee yhtä liukkaasti kuin parissa viime pelissä, sillä HPK saisi levänneenä todella ison kilpailuedun. (Tähän perään voisi vielä laittaa toiveet ketsuppipurkista ja sen aukeamisesta).
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
-Frölunda on valmis luopumaan, mutta myös pitämään miehen itsellään, 50/50-tilanne. Jos Vesalainen olisi tehnyt täällä maalin per ottelu, U20 aikaan neuvottelu olisi Kerholle hankalampi

Täällä sitä ihmeteltiin miksi Vesalainen näyttää pirteältä mutta ei tee tehoja. On siis sovittu Pennasen kanssa että kiekkoa ei vielä pussiteta.
 

Ralph

Jäsen
HPK on tehnyt tähän mennessä viidenneksi eniten maaleja, mutta HPK on ainoa joukkue, jossa kukaan pelaaja ei ole vielä tehnyt 16 tehopistettä tällä kaudella. Tätäkö se on se ylivoimainen rosterin laajuus, jolla HPK tulee keväällä syömään muita joukkueita iltapalaksi? Janne Lahti huilaa tänään seitsemännen pelinsä ja on silti edelleen sisäisen pistepörssin kärki.

HPK:n sisäistä maalipörssiä johdetaan seitsemällä osumalla ja sekin on Liigan pienin lukema. Toki Lukolla ja Pelicansilla on sama tilanne, mutta niillä on sentään kaksi pelaajaa seitsemässä kun HPK:lla vain Philippe Cornet.

Nuo on aika mielenkiintoisia tilastoja, kun HPK on tosiaan sijalla viisi tehdyissä maaleissa.
 

valkosulka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Kerhon peli näyttää joka tapauksessa hyvältä ja taistelevalta. Pidän siitä että pidetään kiekkoa ja tullaan omista jalalla ja syötöillä. Myös puolustuksen täytyy olla kohtalaisessa kunnossa, kun näin vähillä maaleilla pystytään keräämään aika mukavasti pisteitä. Lähes joka pelissä pystytään myös luomaan runsaasti tilanteita, joista voisi aivan hyvin tulla maali. Ketsuppi-ilmiötä odotellessa. Tasaisesti kertyneet pisteet kertovat että sankarin viittaa olisi tarjolla jatkossa monellekin. Vammoille ei voi mitään, mutta ne vain kuuluvat nopean kontaktipelin luonteeseen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
HPK on tehnyt tähän mennessä viidenneksi eniten maaleja, mutta HPK on ainoa joukkue, jossa kukaan pelaaja ei ole vielä tehnyt 16 tehopistettä tällä kaudella. Tätäkö se on se ylivoimainen rosterin laajuus, jolla HPK tulee keväällä syömään muita joukkueita iltapalaksi? Janne Lahti huilaa tänään seitsemännen pelinsä ja on silti edelleen sisäisen pistepörssin kärki.
Vale - emävale ja tilasto. Kerho on ratkonut 4 kertaa pelin jatkoajalla, toki joku voi väittää että 3v3 maalit on ihan saman arvoisia kuin maalit varsinaisella, mutta ilman noita on Kerho tehnyt 64 maalia, saman verran on muuten tehnyt 8 sijalla oleva SaiPa, joka on vastaavasti hävinnyt 4 jatkoaikaa. Että ei Kerho nyt ihan puhtaasti ole 5 eniten maaleja tehnyt joukkue, lisäksi siellä on muutamilla vähemmän pelejä pelattuna. Että tuossa keskikastissa se Kerho on tehdyissä maaleissa, viides olisi jo ylempää kastia.
 

Ralph

Jäsen
Kerho on ratkonut 4 kertaa pelin jatkoajalla, toki joku voi väittää että 3v3 maalit on ihan saman arvoisia kuin maalit varsinaisella, mutta ilman noita on Kerho tehnyt 64 maalia, saman verran on muuten tehnyt 8 sijalla oleva SaiPa, joka on vastaavasti hävinnyt 4 jatkoaikaa.
Nyt en ymmärrä. Jatkoaikamaalista tulee myös samalla tavalla tilastoihin maalit ja syötöt kuin varsinaisen peliajan maalistakin.

Että ei Kerho nyt ihan puhtaasti ole 5 eniten maaleja tehnyt joukkue, lisäksi siellä on muutamilla vähemmän pelejä pelattuna.
Enkä ymmärrä sitäkään, että miten ottelumäärät liittyvät tähän. HPK on tehnyt viidenneksi eniten maaleja, mutta siitä huolimatta kaikilla joukkueilla on sisäisen pistepörssin kärki tehnyt enemmän pisteitä kuin HPK:lla. Siihen ei ottelumäärät liity mitenkään.

HPK:ssa on 14 pelaajaa tehnyt vähintään seitsemän tehopistettä. Missään muussa joukkueessa ei ole yhtä moni pelaaja siihen pystynyt. HPK:lla on kuitenkin liigan "huonoin" kultakypärä. Se kertoo siitä, että HPK:ssa on jakautuneet maalit tasaisemmin kuin muissa joukkueissa. Se oli se mitä tuolla viestillä hain, mutta ilmeisesti sitä ei kaikki ymmärtäneet.

HPK:ssa on kahden maalin miehiä 17 kappaletta. Se on yllätys yllätys eniten. HPK:n paras maalintekijä on tehnyt seitsemän maalia, joka on vähiten (jaettuna kahden muun kanssa). Mistä se kertoo? Siitä, että onnistumet ovat jakautuneet tasaisemmin kuin muilla.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Nyt en ymmärrä. Jatkoaikamaalista tulee myös samalla tavalla tilastoihin maalit ja syötöt kuin varsinaisen peliajan maalistakin.


Enkä ymmärrä sitäkään, että miten ottelumäärät liittyvät tähän. HPK on tehnyt viidenneksi eniten maaleja, mutta siitä huolimatta kaikilla joukkueilla on sisäisen pistepörssin kärki tehnyt enemmän pisteitä kuin HPK:lla. Siihen ei ottelumäärät liity mitenkään.
Niin ja minä sinulle vain tulin toteamaan ettei se "Kerho on tehnyt viidenneksi eniten maaleja" ole ihan niin mustavalkoista. Ja ei minä en laske jatkoaika maaleja, koska 3v3 sudden deathilla ei ole normaalia jääkiekkoa ja siellä on jo silloin pinnoja jaettu. Sama kai sitten olisi laskea niitä VL kisan maaleja tehdyiksi, tulisi Kerhollekkin komeita keskiarvoja, tehdyt maalit per peli sarakkeeseen.

Ja jos nyt et ymmärrä pointtiani, niin se viides on aika hyvä sijoitus. Vaikka oikeasti joukkue painii maalinteko-ongelman kanssa, kun kärkijätkät eivät kanna reppuselässä. Ja kyllä siihen liittyy pelatut pelit aika saatanasti, jos sä otat tehdyt maalit yhteensä tilaston ja sanot että 10 maalia ja 10 peliä pelannut on parempi, kuin yhden pelin ja 9 maalia tehnyt. Koska toisella on maali enemmän, jee.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Ja ei minä en laske jatkoaika maaleja
Älä laske. Ei kukaan sinua pakota laskemaan pisteitäkään, jos et tahdo. Nyt kuitenkin kirjoitin Liigan virallisten tilastojen mukaan, en satunnaisen jääkiekkofanin omien ajatuksien mukaan.

Kuka muuten mielestäni johtaa Liigan pistepörssiä? Savinainen, joka on tehnyt varsinaisella peliajalla tehot 15+11 ja jatkoajat mukaan laskettuna tehot 16+13 vai Haapala, joka on tehnyt varsinaisella peliajalla tehot 7+20 ja jatkoajan mukaan laskettuna tehot 7+22. Liigan virallisessa pistepörssissä kärjessä on Savinainen, vaikka on tehnyt varsinaisella peliajalla toiseksi eniten maaleja.

Tuo kysymys siksi, että Kerhopelaajien pistepörssisijoituksista suhteutettuna joukkueen maalimääriin minä tuossa itseni mielestä kirjoitin enkä siitä, että kuinka hyvä HPK:n tehtyjen maalien keskiarvo. Jos HPK olisi tehnyt vähiten maaleja ja HPK:lla olisi Liigan tehottomin kultakypärä, siinä ei olisi mitään erikoista.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Älä laske. Ei kukaan sinua pakota laskemaan pisteitäkään, jos et tahdo. Nyt kuitenkin kirjoitin Liigan virallisten tilastojen mukaan, en satunnaisen jääkiekkofanin omien ajatuksien mukaan.

Kuka muuten mielestäni johtaa Liigan pistepörssiä? Savinainen, joka on tehnyt varsinaisella peliajalla tehot 15+11 ja jatkoajat mukaan laskettuna tehot 16+13 vai Haapala, joka on tehnyt varsinaisella peliajalla tehot 7+20 ja jatkoajan mukaan laskettuna tehot 7+22. Liigan virallisessa pistepörssissä kärjessä on Savinainen, vaikka on tehnyt varsinaisella peliajalla toiseksi eniten maaleja.

Tuo kysymys siksi, että Kerhopelaajien pistepörssisijoituksista suhteutettuna joukkueen maalimääriin minä tuossa itseni mielestä kirjoitin enkä siitä, että kuinka hyvä HPK:n tehtyjen maalien keskiarvo. Jos HPK olisi tehnyt vähiten maaleja ja HPK:lla olisi Liigan tehottomin kultakypärä, siinä ei olisi mitään erikoista.
Täysin eri asia. Jos et halua ymmärtää niin älä ymmärrä, ethän sinä ymmärtänyt sitäkään miten pelatut pelit vaikuttaa sijoitukseen tehdyissä maaleissa. Jos sinua ei Kerhon tehtyjen maalien määrä kiinnosta tai siis sijoitus, niin miksi edes mainitsit asiasta? Niinpä niin.
 

Ralph

Jäsen
Jos et halua ymmärtää niin älä ymmärrä, ethän sinä ymmärtänyt sitäkään miten pelatut pelit vaikuttaa sijoitukseen tehdyissä maaleissa.
Taitaa tämä "ongelma" olla siinä, että sinä et ymmärrä mitä minä kirjoitan. Vaikka HPK olisi pelannut sata peliä enemmän kuin muut, niin silti HPK:n kultakypärä on tehnyt vähemmän pisteitä kuin muiden kultakypärä. Siitäkin huolimatta, että HPK on pelannut enemmän pelejä kuin muut.

Jos sinua ei Kerhon tehtyjen maalien määrä kiinnosta tai siis sijoitus, niin miksi edes mainitsit asiasta? Niinpä niin.
Ai miksikö mainitsin? Koska se on olellinen asia tuossa seikassa.

Jos olisin kirjoittanut vain, että "HPK:lla on Liigan tehottomin kultakypärä", niin asialla ei ole mitään pointtia. Jollakin joukkueella se on pakko olla ja nyt se olisi HPK. Mutta kun HPK on tehnyt enemmän maaleja kuin kymmenen muuta joukkuetta, niin siihen nähden mielestäni on maininnan arvoista, että HPK:n kultakypärä on silti Liigan "huonoin". Ottelumäärille ei ole väliä, kun vertailin tilastoja iltapäivällä kahdeksas joulukuuta.

Mutta kun sinua niin kaivelee, niin muutetaan asiaa. HPK:n kultakypärä on Liigan tehottomin, vaikka HPK on tehnyt kuudenneksi eniten maaleja tällä kaudella. Se kertoo siitä, että HPK:lla on tasainen pelaajamateriaali.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ai miksikö mainitsin? Koska se on olellinen asia tuossa seikassa.

Jos olisin kirjoittanut vain, että "HPK:lla on Liigan tehottomin kultakypärä", niin asialla ei ole mitään pointtia. Jollakin joukkueella se on pakko olla ja nyt se olisi HPK. Mutta kun HPK on tehnyt enemmän maaleja kuin kymmenen muuta joukkuetta, niin siihen nähden mielestäni on maininnan arvoista, että HPK:n kultakypärä on silti Liigan "huonoin". Ottelumäärille ei ole väliä, kun vertailin tilastoja iltapäivällä kahdeksas joulukuuta.

Mutta kun sinua niin kaivelee, niin muutetaan asiaa. HPK:n kultakypärä on Liigan tehottomin, vaikka HPK on tehnyt kuudenneksi eniten maaleja tällä kaudella. Se kertoo siitä, että HPK:lla on tasainen pelaajamateriaali.
Jaa että ei ole väliä montako peliä on pelattuna kun vertailee tilastoja, heh heh. Hauska olet. No sinähän saat vetää johtopäätöksiäsi ihan sellaisista luvuista kun haluat nähdä. Kas kun et tehnyt tätä vertausta silloin kun oli jopa kolmen pelin heittoja luvuissa.

Ja ei, Kerholla ei ole tasainen materiaali, vaan osa suorittaa tuloksellisesti päin persettä, suhteessa siihen paljonko saa palkkaa.
 

Ralph

Jäsen
Jaa että ei ole väliä montako peliä on pelattuna kun vertailee tilastoja, heh heh.
Riippuu tilastosta. Sarjataulukko jakautuu tälläkin hetkellä pisteiden perusteella, eikä pistekeskiarvojen. Jukurit on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kuusi, vaikka on pistekeskiarvossa sijalla kahdeksan. Pistepörssiä johtaa Veli-Matti Savinainen, vaikka pistekeskiarvoissa kärjessä on Jesse Paukku.

Jos vertaillaan sitä, että kuka on tehnyt tähän mennessä eniten maaleja, niin kärjessä on se, joka on tehnyt eniten maaleja. Jos vertaillaan sitä, että kellä on eniten tehtyjä maaleja per peli, niin silloin kärjessä ei välttämättä ole eniten maaleja tehnyt joukkue.

Jos ja kun Liigan pistepörssin voitto jaetaan pisteiden perusteella, eikä pistekeskiarvon perusteella, Paukku ei tule palkintoa nappaamaan. Minä en ole missään vaiheessa väittänyt, että HPK olisi maali per peli -tilastossa sijalla viisi, mutta silti sait hepulin asiasta. Minä väitin, että ennen tämän päivän kierrosta HPK on tehnyt viidenneksi eniten maaleja. Se on kylmä fakta. Tähän faktaan apua tuo ottelumäärät, mutta se ei muuta faktaa.

Tämän päivän ekat kierrokset mukaan laskettuna HPK on maali per peli -tilastossa sijalla viisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös