Pallokerhon otteet kaukalossa kaudella 2016–2017

  • 245 429
  • 2 325

TJ MACKEY

Jäsen
Se mikä itseäni häiritsee eniten on tuo vaikutelma, että mennään pelikirja edellä ja pyritään johonkin hienoon, kun samaan aikaan tietyt perusasiat - laukaukset, syötöt, maalineduspelaaminen - kusevat ja huolella. Tästä syystä se ylivoimakin on huonoa. Eilen kun tehtiin yv:llä maali, niin siinä tuli syöttö juuri silloin kuin pitikin ja Cornet maalin edessä laittoi kiekon helposti sisään. Kun syöttöpeli toimii, maalinteko toimii. Jos syöttöpeli ei toimi, ajetaan maalille ja hakataan kiekkoa sisään. Tai lauotaan ja mennään irtokiekkojen kimppuun. Kerhon peli perustuu liikaa tuohon syöttöpeliin. Se ei vaan aina toimi ja silloin tulisi yksinkertaistaa peliä.
Juu siltä se juuri näyttää kun ratkaisut ei tule vielä selkäytimestä, joutuu liikaa miettimään eikä menemään vaistoillaan. Tehdään vääriä valintoja väärissä paikoissa. Kalpa on todella paljon pidemmällä omassa Virran sapluunassaan, Kerho tarvitsee vielä paljon lisää yhteisiä kilometrejä.

En jaksa uskoa, että Kalpa jotenkin "haluaisi" tehdä maaleja enemmän. Maskipelaaminen, maalille ajaminen, laukausten ohjaaminen on tottakai myös tahdosta ja uskalluksesta kiinni, mutta ennen kaikkea ajoituksesta, taidosta ja yhteistyöstä. Ei ole mitään järkeä ajaa maalille tai hakata kaikkea liikkuvaa ja viskoa kiekkoa maalille, mikäli se ei tapahdu organisoidusti ja synkronoidusti.

HPK:n ongelmat ovat hyökkäyspään toiminnoissa ja se heijastuu sitä kautta maalintekoon ja tehottomuuteen. Uskon että tämä on kyllä tiedostettu ja sen eteen tehdään töitä, pala kerrallaan kuitenkin. Ei se mene niin, että koutsi huutaa, "Nyt rynnitään perkele maalille ja tuossa on kiima, ei muuta kun pää märkänä suorittamaan saatana!"
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En jaksa lainata tuota @TJ MACKEY tekstiä tuosta yltä kokonaan, mutta olen samaa mieltä kokonaisuudessaan. Kuka olisi ennen kauden alkua uskonut, että runkosarjan lähestyessä puoliväliä, me majaillaan sarjataulukossa sijalla 7. ja sijalle 4. voidaan nousta yhden kolmen pisteen voiton turvin. Tässä puhutaan puolivälieräpaikasta taistelusta tällä hetkellä. Eilinen ottelu oli huono, siis todella huono, mutta ei nyt ruveta maata myymään sen takia että tulee hutipelejä välillä. Niitä tulee kaikille. Tapparakin hävisi kotonaan Jukureille. :)
Tänään uutta matoa koukkuun ja pistetään kouvostoliittolaisia maanrakoon.
Kerho on kylläkin sijalla 9, ei sijalla 7. Ja tasapisteissä nykyisin hyvin pelaavan JYP:in kanssa. Ilvekseen on onneksi jo 0.17 p/o matkaa, että ehkä sieltä takaa ei tulla ohi, paitsi että siellä on mm. Kärpät ja Lukko parantanut otteitaan. Että pleijarijunasta putoaminen on aivan realistinen mahdollisuus jos ei ala pelaaminen pikkuhiljaa, sen maalinteon kanssa, maistua. Sinne 4 sijalle on nyt matkaa 0.14 p/o ja se on siis lähes sama määrä kuin on sijalle 11.

Vai katteleeko joku vielä nykyaikana jotain ihmeen sarjataulukkoa missä joukkueilla voi olla useita pelejä enemmän/vähemmän pelattuna? Huh huh... Ne p/o listat on ainoat mitä katsotaan ja niiden mukaan jaetaan ne paikat. Sitten viimesillä kierroksilla voi katsella jotain pistesarakkeita ja toivoa muille tappiota.

Edit. lisätään nyt vielä, että ennen maajoukkuetaukoa Kerho pelasi 1.69 p/o tahdilla. Tauon jälkeen tahti on ollu 1.1p/o. Ihan sama uskooko joku satuihin, keijuihin ja menninkäisiin, niin sellasta satua ette tule löytämään missä 1.1p/o tahdilla tullaan oleen keväällä muuta kuin jumbofinaalissa. Saa kutsua pessimistiksi ja negailijaksi ihan vapaasti. Onhan se peli hyvän näköistä ja kaikilla on kivaa, ainakin niillä muilla jotka saa ne helpot pinnat Kerholta.
 
Viimeksi muokattu:

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Vai katteleeko joku vielä nykyaikana jotain ihmeen sarjataulukkoa missä joukkueilla voi olla useita pelejä enemmän/vähemmän pelattuna? Huh huh... Ne p/o listat on ainoat mitä katsotaan ja niiden mukaan jaetaan ne paikat. Sitten viimesillä kierroksilla voi katsella jotain pistesarakkeita ja toivoa muille tappiota.
En ottanut kantaa siihen, että mitä taulukkoa tulee katsoa, vaan toin esiin sen faktan että sarjataulukossa ollaan tällä hetkellä sijalla 7. On ne pelattujen määrät mitkä hyvänsä. Ja jokainen piste tulee kuitenkin saavuttaa, joten tällä hetkellä sarjataulukossa takana olevat joutuvat ne pisteensä taistelemaan jotta pääsevät meidän ohi. Ei niitä ilmaiseksi saa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En ottanut kantaa siihen, että mitä taulukkoa tulee katsoa, vaan toin esiin sen faktan että sarjataulukossa ollaan tällä hetkellä sijalla 7. On ne pelattujen määrät mitkä hyvänsä. Ja jokainen piste tulee kuitenkin saavuttaa, joten tällä hetkellä sarjataulukossa takana olevat joutuvat ne pisteensä taistelemaan jotta pääsevät meidän ohi. Ei niitä ilmaiseksi saa.
No kyllä ne on aika ilmaseen annettu pois ja varsin tehokkaasti vieläpä suoriuduttu tuossa tuon maajoukkuetauon jälkeen.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Itsehän olen sitä koulukuntaa, joka arvostaa Pennasen tapaa tehdä omaa juttuaan välittämättä muusta maailmasta. Pidän myös siitä, että yritetään opettaa huonompia pelaajia pelaamaan taitotasonsa ylärajalla jopa virheiden kustannuksella, luotan että se aiheuttaa kehitystä. Toisaalta allekirjoitan myös näitä pointteja, joita @clayman tuo esiin. Olen suurelta erimieltä, esimerkiksi "näennäishallinnan" huonoudesta. Mielestäni on parempi hallita edes näennäisesti kiekkoa ja pelin virtausta, kun olla jatkuvassa pesukoneessa kuten edellisinä vuosina.
Mieluummin minäkin katselen tätä kiekkoa kuin niitä Pantsen kanssa otettuja "pyllyhöyläyksiä" (rakentavampaa termiä en keksinyt).

Pennasen myötä pelaamiseen on kuitenkin tullut jotain järkeä mukaan ja voidaan sentään puhua pelikirjasta.

Kuitenkin lainauksessa mainitut laukaukset ja varsinkin syöt vaatisivat minunkin mielestäni suurempaa paneutumista, tai jos niihin on jo paneuduttu, pitäisi keksiä tapa, jolla se paneutuminen saadaan näkymään kentällä. Kuitenkaan tätä paneutumista ei voi tehdä pelikirjaa unohtamalla, ja pelin rakenteen vaihtamisella toiseen ääripäähän kauden puolivälin tienoilla, kun joukkue on menestynyt ennakkoajatuksia paremmin. Odotan, alkaako kentällä näkyä variaatioita yksityiskohdissa, nyt kun perusperiaatteet pitäisi olla kaikilla hallussa. Alkukaudella huonollakin tekemisellä saatiin pisteitä, koska vastustajilla ei ollut käytössään tietoa Kerhon pelitavasta. Nyt sitä alkaa olla ja huonolla tekemisellä pelistä ei tule yhtään mitään, tähän ainoa keino on mielestäni yksityiskohtien parantaminen, jonka avulla kestetään vastustajien parantunut puolustuspelaaminen. Toki jos näissä ei kehitystä tapahdu tarpeeksi, ollaan 60 matsin jälkeen häntäpäässä ja homma jatkuu ensi kaudella. Siinä tapauksessa tarvitsee miettiä mistä löydetään alisuoriutujien tilalle paremmin suoriutuvia pelaajia
Tästä samaa mieltä ja tullut keskustelua asiasta valmentajia kouluttavan henkilön kanssa eli - nyt on kuitenkin Pennasen ensimmäinen kausi liigassa päävalmentajana ja takana paljon menestystä Mestiksessä. Kestää jonkin aikaa, kunnes sopeutuu liigaan. Varsinkin kun Kerho ei ole samassa asemassa liigassa kuin Jukurit oli Mestiksessä. Resurssit on rajana.

Sitten taas se pelitapa, joka tosiaan on ns. skoutattu muiden osalta. Tähän pitää löytyä ratkaisu eli niitä variaatioita. Eikös Rautakorven aikana peli muuttunut huomattavastikin kun mentiin kohti kevättä? Pienimuotoisemmat muutokset olisivat varmasti ihan hyvä asia. Eikä sillä kiekkohallinnalla / taitokiekolla niin usein mestaruuksia voiteta tai pleijareissa pärjätä. Siihen ainakin tarvittaisiin ihan eri tasoinen joukkue. Suoraviivaisempaa peliä kuin mitä nyt. Ei silleen että aikaisempi unohdetaan, mutta tarvittaessa ajateen maalille ja pelataan röyhkeästi.

Toinen asia, miksi otin juuri lainatun kohdan esiin, on se että eilisen ylivoimamaalin käyttäminen esimerkkinä HPK:lle on mielestäni turhaa. Siitä ei saa kytännössä mitään irti, koska HIFK:n ryhmä pelasi tilanteen päin persettä.
Tietenkin IFKn ryhmä pelasi tilanteen päin persettä. Jos tilanne pelattaisiin erinomaisesti niin todennäköisesti maalia ei syntyisi. Esim. Suhosen päin persettä -tason pelaaminen mahdollistaa maaleja vastustajille. Virheistä rangaistaan. Ja kyllähän Manninen hyvin katsoi sen syöttölinjan ja laittoi oikea-aikaisesti syötön Cornetlle.

Ei se mene niin, että koutsi huutaa, "Nyt rynnitään perkele maalille ja tuossa on kiima, ei muuta kun pää märkänä suorittamaan saatana!"
Ei mene ei. Mutta kyllä valmentajan tehtävä on saada pelaajat pelaamaan siten, että se tahto sieltä löytyy ja se myös realisoidaan / hyödynnetään.

Eikä siinäkään ole mitään järkeä, kun hakataan ns. päätä vastustajan puokustukseen tai maalivahtiin. Väkisin myllytetään, vaikka siitä ei ole mitään iloa, kun se strukturoitu syöttöpeli pelataan pois. Silloin täytyy saada kiekko jalalla maalille ja voittaa keskikaista sillä tavalla. Väkinäiseksi peli on mennyt maajoukkuetauon jälkeen. Valitettavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Hauska kattella peliä. KooKoolla aina mies maalilla. Aina. Kerho sai todella loistavan vastahyökkäyksen, Manninen pääsi luistelemaan vapaaseen paikkaan. Tuleksena tussu yritys puikoista. Kiekko jäi maalille vapaasti ja Somervuori siihen. Vaikka onkin vääränkätinen, niin ei kokeillut lusikkapuolelta tai kääntää kiekkoa oikealle puolelle, VAAN KIEKKO MUKAAN JA LAITOIHIN PYÖRIIN. Ai miksei maaleja tule?
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kiekko jäi maalille vapaasti ja Somervuori siihen. Vaikka onkin vääränkätinen, niin ei kokeillut lusikkapuolelta tai kääntää kiekkoa oikealle puolelle, VAAN KIEKKO MUKAAN JA LAITOIHIN PYÖRIIN.
Tää oli kyllä varsinkin toisesta kuvakulmasta uusintana nähtynä huvittava tilanne. Ihan selvä maalintekopaikka oli, mutta kulmaan piti lähteä.
Eero on kyllä ollut viimeaikoina aika turhake.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oli hetken aikaa aika karu tuo laukaisukartta. Kerholla oli yksi veto toisen ympyrän sisältä, KK:lla 4-5 vetoa sektorista. Nyt kun aloitin kirjoittamaan tätä, niin Kerho on saanut pari vetoa sektorista hyviltä tonteilta. Ei ihan sellainen Kerhomainen alku.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tää oli kyllä varsinkin toisesta kuvakulmasta uusintana nähtynä huvittava tilanne. Ihan selvä maalintekopaikka oli, mutta kulmaan piti lähteä.
Eero on kyllä ollut viimeaikoina aika turhake.

Eero on kyllä ihan turhake. Ei voita yhtään kaksinkamppailua ja ei saa mitään aikaiseksi hyökkäyspäässä, niin turha mies on. Innalakin on hyödyllisempi kaveri.

Mutta on kyllä usein tullut todistettua, kun Kerhon mies ottaa hyvästä paikasta kiekon vain mukaansa ja kulmiin pyöriin. Pakko olla jotenkin sovittu juttu.

Mä haluaisin kuulla Pennaselta haastattelun missä kysyttäisiin.

a) Miksi Kerhon miehet eivät mene maalille?
b) Miksi ei lauota suoraan syötöstä?
c) Miksi pyöritään kulmissa?
d) Miten saataisiin maaleja aikaiseksi?
c) Ylivoima. Kerro jotain siitä. Sana on vapaa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Katotteko te noita erätauolla tulevia maalikoosteita matseista? Tuntuuko teistäkin niitä maaleja kattellessa, että ihan kuin eri lajia katselisi? Huikeita laukauksia ylämummoihin loistavilta maalintekopaikoilta. Viivalta kauheita pommeja verkonperukoille. Mehukkaita ripareita lapioidaan sisään. Niin tottunut tuohon Kerhon hyökkäystuskaan, että kaikki muiden jengien pelaat tuntuu joltain Stamkoseilta.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Vaikka kiekkokontrolli onkin niin kivaa, niin edes maalintekotilanteessa siitä kiekosta voisi raskia luopua pistämällä lätyn maaliin.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ilman Teemu Turusta tuossa toisessa erässä ei olisi tapahtunut mitään. Kissoille ja koirille ruokaa ja alan pelaan COD:ia. ADHD minä kaipaa edes jotain toimintaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ilman Teemu Turusta tuossa toisessa erässä ei olisi tapahtunut mitään. Kissoille ja koirille ruokaa ja alan pelaan COD:ia. ADHD minä kaipaa edes jotain toimintaa.
Älä oo hei tollanen, peli näyttää kuitenkin pantterihokin jälkeen hirveen kivalle.
 

Benkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, NUFC
Tää Cornet on kyllä ihan perseestä.

E: No niin on kyllä kaikki muutkin. Manninen ei syötä, Tuulola ei osaa laukoa, Somervuori ei aja maalille, Vesalainen pääsee paikoille, mutta ei mene sisään. No okei Turunen on ihan jees ja Larmi myös. Ja joo korkki kiinni pikkuhiljaa.

E2: Joo Porseland teki samantien maalin. Kiittäkää minua!
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En ole varma näinkö oikein, koska harhatkin ovat aina mahdollisia, mutta villi huhu kyllä kertoo, että joku laukoi Hämeenlinnassa ja vieläpä maalia kohti.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Jumalauta, Turtiainen osuu tyhjään maalin. Olisi se voinut ohikin mennä.

3 pistettä, Porsen maali ja Larmi. Posilla jos mennään.

Laadultaan täysin paska ottelu. Ei voi kaunistella. Todella tuskaista räpellystä. Onneksi KooKoo oli myös huono.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Pääasia eli kolme pistettä toteutui. Larmille nolla.
 

Ralph

Jäsen
Identtinen peli Ilves-peliin verrattuna. Kaksi maalia vikassa erässä, nollapeli ja kolme pistettä. Eikä peli ollut kovinkaan erikoista. Nyt olisi pari päivää aikaa saada peli kuntoon Sport-peliin.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Pelistä näin vain pätkiä sieltä täältä ja kyllähän se aika tukkoiselta näytti. 3 pinnaa ja Larmin nollat kelpaa varsin mainiosti.

Sakari Manninen on kyllä tehnyt viime peleissä tajuttoman määrän duunia. Hoitaa sentterinä myös laiturin duunit. Harmi että se viimeinen terävyys puuttuu.

Seuraavaan peliin onkin sitten hieman pidempi aika ja hyvä niin.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pelistä näin vain pätkiä sieltä täältä ja kyllähän se aika tukkoiselta näytti. 3 pinnaa ja Larmin nollat kelpaa varsin mainiosti.

Sakari Manninen on kyllä tehnyt viime peleissä tajuttoman määrän duunia. Hoitaa sentterinä myös laiturin duunit. Harmi että se viimeinen terävyys puuttuu.

Seuraavaan peliin onkin sitten hieman pidempi aika ja hyvä niin.
Ajoittain hoitaa vielä pakinkin duunia. Energiaa Sakarilla on!
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
En ole varma näinkö oikein, koska harhatkin ovat aina mahdollisia, mutta villi huhu kyllä kertoo, että joku laukoi Hämeenlinnassa ja vieläpä maalia kohti.

Joo, Porseland kerran. Pari logo-osumaa taisi myös tulla. Loput osui ensimmäisen vastustajan blokkiin.

Noh, kolme pistettä ja Larmin nollapeli kelpaavat mainiosti.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Joo, Porseland kerran. Pari logo-osumaa taisi myös tulla. Loput osui ensimmäisen vastustajan blokkiin.

Noh, kolme pistettä ja Larmin nollapeli kelpaavat mainiosti.
Juu tai mikä pahinta kun oli se paikka niin se jäi täysin piippuun se veto. Sitten olikin se paikka jo mennyt ja ihmeteltiin siellä kulmassapörrätessä että miksi ei tulosta tule. "Siinä on paikka, miksi et lauo"... sopii kyllä kuin nenä päähän tuohon touhuun.

Aiemmin ammuttiin silloinkin kun ei ollut paikkaa, nyt ei ammuta vaikka olisi se paikka. Ihme touhua.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kolme pistettä on jees tottakai. Puolustuspeli ja maalivahtipeli kunnossa ja se on jees tottakai. Mutta viihdearvo nolla. Alle 3000 katsojaa. Kyllä pitäisi alkaa verkko heilumaan.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä peli täysin nelosen highlight-kimaran varassa, mutta tutut miehethän siellä taas näyttivät huseeraavan. Turunen-Kapanen-Keränen-kolmikolla on ollut lentokeliä viime pelit. Sen päälle tiivis puolustuspeli lienee siis ollut päivän sana myös.

Pistekeskiarvolla 9. tällä hetkellä, mutta onhan tuo keskikasti todella tasainen. En vieläkään suostu negailemaan, homma on kuitenkin hanskassa. Toivotaan, että loukkaantumisien kanssa alkaisi nyt hellittämään.

Lalli se on taas Lalli kun päivä lyhenee, peli ei oikein kulje ja tarvitaan johtajaa kentällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös