Päivän doping-käry

  • 1 043 294
  • 4 704

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Mikä ihme siinä on kun nämä kärähtäneet eivät juuri koskaan vaan voi myöntää sitä totuutta, vaan pitää ruveta vänkäämään, valehtelemaan lisää ja "taistelemaan puhtauteni osoittamiseksi" mikä aina vain pahentaa tilannetta?

Ei norjalaisten tapauksessa. Vuodenvaihteessa jo hiihtää koska vahinko.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Juhaug ei taatusti saa edes kauden vuoden kilpailukieltoa!

Katsoin äsken Norjan antidopingtoimikunnan tiedotustilaisuudessa, jossa pelin henki kävi hyvin selväksi:
- käry on ollut lievä, ainetta on ollut kehossa niin vähän ettei siitä ole ollut mitään hyötyä
- syy käryyn on epäpätevän lääkärin, ei urheilijan
- juuri tämä doping-tapaus on erityinen, sillä tapaukseen liittyy paljon lieventäviä asianhaaroja

ADT totesi että rangaistus voi olla vain parin kuukauden kilpailukielto, jos tämä valitettava tapaus todetaan vahingoksi. Kerran ADT:n edustajalta jopa lipsahti termi lievennys kun piti sanoa päätös :-)
Tuo sama selitys menisi varmasti heittämällä läpi jos Johaug olisi venäläinen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Täytyy sanoa, että kuin muistelee Lahtea niin Suomen ADT oli kuin haukka Hiihtoliiton niskassa - ja ihan oikein tietysti roolinsa kannalta olikin. Vaan Norjassa näköjään homma menee "hieman" eri lailla...

Näin. Eikä Norja ole mikään poikkeus, vaan pikemminkin vallitseva sääntö. Esimerkiksi jenkkien antidopingtoimikunnan johtaja ilmoitti taannoin, etteivät he ota käyttöön tuoreinta EPO-testiä ennen kuin Kiinakin ottaa sen käyttöön. Neuvostoliitossa, Länsi-Saksassa ja DDR:ssä koko antidopingtoimikunnan perustamisen motiivi oli dopingin käytön tukeminen, ei kitkeminen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei norjalaisten tapauksessa. Vuodenvaihteessa jo hiihtää koska vahinko.
Kun muistelee itse sitä mielikuvaa mikä oli ennen 2001 Lahtea suomalaisesta hiihdosta, niin kai me täällä Suomessa elettiin vähän samanlaisessa kuplassa, että ei rehdeistä suomalaisista karpaaseista voitu ajatellakkaan samassa lauseessa dopingin kanssa. Joku Harri Kirvesniemi, josta oli maalattu rehellisyyden kantaisä, niin siinä nyt olisi ollut aivan maailman viimeinen ihminen jonka koskaan olisi voinut ajatella syyllistyvän mihinkään kepulikonsteihin.

Siihen peilaten, niin onko se totuuden kieltäminen sitten vain jotenkin oman mielensä suojelemiseksi jokin valinta jonka ihminen mielummin tekee kuin kohtaisi totuutta? Kun urheilu on sidottu kansalliseen itsetuntoon, niin se valhekin tahdotaan säilyttää mielummin kuin että pitäisi luopua siitä itsetunnon rakennusmateriaalista, joka nyt tässä tapauksessa norjalaisilla on suvereeni hiihtoylivoima. Monet norjalaiset kun nyt ensalkuun ainakin tuosta uutisoinnista päätellen tahtoo sitten edelleen säilyttää sen illuusionsa. Eihän meidän Therese nyt sentään...
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Suomalaisasiantuntija tyrmää Johaugin selityksen: ”En pidä sitä uskottavana” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Eettisen keskuksen pomo: Johaugin kertomus on uskottava | Yle Urheilu | yle.fi

Mitähän tähänkin sanoisi. Olympiakomitean lääkäri tyrmää huulirasvaselityksen epäuskottavana, muttaSuomen eettisen keskuksen johtajan Syväsalmen mukaan kerotmus on uskottava. Onkohan lahjus-Harri taas vähän pihalla?

Harri Syväsalmi - urheilun eettisen keskuksen johtaja? Piru, ei ole todellista...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Minäkin tunnustan pienuuteni ihmisenä ja nauran ääneen tapahtuneelle vahingolle. Sillä vahinkoja se nimenomaan oli siinä mielessä, ettei Johaugin tai kenenkään muunkaan norskin pitänyt koskaan kärähtää kepulikonsteista. Tämä "huulirasva-selitys" haisee pahasti ja Norjan ADT:n toiminta ko. asiassa vielä enemmän. Kuten jo monesti todettua, tässä nyt punnitaan FIS:n uskottavuus puhtaan hiihdon puolesta....
Äääh, mitästä paskaa! Hiihto on suurinpiirtein yhtä puhdasta kuin ammattikilpapyöräilykin eikä tämä episodi muuta kuin todistaa asian laitaa.

Ähäskutti nyt kuitenkin...
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kyseinen apteekki oli pistänyt erikoistarjoukseen 13 vuotta vanhat huulirasvat, ja tarkan kruunun miehenä maajoukkuelääkäri tietenkin tarttui tarjoukseen.

Pahus sentään, kun vain jäi lukematta tämän Norjassa tuiki tuntemattoman rasvan tuoteseloste. Tuoteselosteessa kun on aina! mainittu voiteen sisältävän Clostebolia, ja myös varoitettu voiteen mahdollisista sivuvaikutuksista.
37 vuotta vanhassa huulirasvaerässä ei ollut tuoteselostetta ollenkaan, joten tämä olisi voinut käydä ihan kenelle tahansa vahingossa. Mistä sitä voisi arvata, että Italiassa mahdollisesti myydään noin vanhoja eriä huulirasvaa?
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eettisen keskuksen pomo: Johaugin kertomus on uskottava | Yle Urheilu | yle.fi

Mitähän tähänkin sanoisi. Olympiakomitean lääkäri tyrmää huulirasvaselityksen epäuskottavana, mutta Suomen urheilun eettisen keskuksen johtajan Syväsalmen mukaan kertomus on uskottava. Onkohan lahjus-Harri taas vähän pihalla?

Se että Harri Syväsalmi on jonkun Eettisen keskuksen pääsihteeri on ehkä tragikoomisin sivujuonne tässä koko keitoksessa. Miten voi olla mahdollista... Suhteilla maailma näköjään toimii.

Johaugin tilanne on hankala. Selviää ilman kilpailukieltoa tai ei, niin puhtaus on aiheellisesti kyseenalaistettu. Jos selviää ilman kilpailukieltoa tai jollain naurettavan parin kuukauden huililla, niin sitten hiihdon uskottavuus alkaa olla nolla.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Uskon ja toivon, että Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ym. ollaan sen verran kypsyneitä jo Sundbyn käryn käsittelyn jäljiltä, että ihan purematta sitä ei niellä jos Theresekin pääsee kuin koira veräjästä. Muiden maiden huippuhiihtäjät voisivat tässä tilanteessa tehdä selväksi, että kisoihin ei osallistuta jos Johaug ei saa sääntöjen mukaista sanktiota. Mä ainakin voin osallistua kansalaiskeräykseen, jos pitäisi jotenkin korvata esimerkiksi Suomen hiihtäjille tällaisesta boikotista aiheutuvia taloudellisia menetyksiä.
 

Salama44

Jäsen
Norjalaiskupla on puhjennut, lopullisesti.

Vihdoinkin , niin voi sanoa. Aika ovela keino rasvata huulia ja imeyttää sen kautta aineita elimistöön. Linnun aivot on norjalaisillakin kun eivät tajua että samallailla se näkyy testeissä kun testit paranevat ja rasvaamista tehdään luottaen hyvin keksittyyn piilokäyttöön.

Norjalaiset ovat olleet etunenässä arvostelemassa suomalaisia hemohessistä ja vakuuttaneet omaa puhtoisuuttaan kuten Harri Kirvesnimi aikoinaan.

Nyt on kaikkien vuoro nauraa norjalaisille sillä miten he ovat peitelleet dopingia astmalääkkeen väärinkäytöllä ja nyt käyttäneet dopingia huulirasvan kautta.

Vahinkoa ei voi tässä tapauksessa tapahtua, koska tuotteita jotka sisältävät kiellettyjä aineita ei saa käyttää. Tähän ei löydy mitään lääketieteellistä perustetta jolla säännöstä voisi poiketa.

Kilpailukieltoa pitää tulla vähintään 2 vuotta. Suomalaisten saumat Lahdessa paranivat nyt roimasti.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei sellaisia ketjuja ihan hirveästi ole mihin tulee tätä tahtia viestejä. Varsinkin, kun asiassa ei mitään varsinaista liveä ole menossa.
 

öljylantio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suurin ja kaunein
Missä viipyy Timo Seppälän kannanotto, voiko näytteessä oleva määrä ainetta olla peräisin huulirasvasta ja onko siitä määrästä hyötyä. Jos ei ja/tai kyllä ovat viitteet liittojohtoisesta ja Norjan ADT:n suojelemasta systemaattisesta dopingin käytöstä aika vahvoja. Vahinko tai ei tuntuu uskomattomalta, että kärysivät. Minä luulin, että vain amatöörit käryää.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
37 vuotta vanhassa huulirasvaerässä ei ollut tuoteselostetta ollenkaan, joten tämä olisi voinut käydä ihan kenelle tahansa vahingossa. Mistä sitä voisi arvata, että Italiassa mahdollisesti myydään noin vanhoja eriä huulirasvaa?

Perhana, norjalainen Dagbladet lehti taisi juuri romuttaa meidän teoriat.

Lehden toimittajat olivat pyytäneet Parafarmacia Faifer Dott:a tarkastamaan mitä he oikein myyvät. Apteekin myymissä voidepaketeissa on kuin onkin tuo doping-logo, ja tuoteselosteessakin varoitetaan selvästi voiteen sisältävän anabolista steroidia.

Mitähän ne seuraavaksi keksivät Norjan hiihtoliitossa ja ADT:ssa ?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Turska on viimeinkin jäänyt kiinni. Tämä on vasta jäävuoren huippu mutta veikkaan että tästä tehdään vaan ennakko tapaus. Muut lakaistaan maton alle
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

krobbe

Jäsen
Iltasanomissa:
Suomen olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtonen epäilee maastohiihtäjä Therese Johaugin selitystä dopingkärynsä syystä. Norjalaishiihtäjä kertoi saaneensa clostebol-nimistä anabolista steroidia rasvasta, jota hän levitti rohtuneille huulilleen Italian-leirillä.

– En pidä sitä uskottavana, Valtonen sanoo.

– Huulet ovat pinta-alaltaan niin pienet, että niille levitettävästä rasvasta ei imeydy elimistöön niin suuria pitoisuuksia, että ne ne näkyisivät virtsassa tai veressä.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän sitä Lahdessa 2001 Suomi olisi vissiin koittanut samaa taktiikkaa, mutta oli vähän vaikeampaa kun Isometsän käry ei jäänyt ainoaksi, ja sitten löytyi se lääkärinlaukku Tikkurilan Shelliltä.

Alunperinhän Isometsä selitti, että oli ottanut ainetta vain hemoglobiinirajan alle päästäkseen, ja ainetta oli annostellut "hiihtoliiton ulkopuolinen henkiö". Eli eihän toki mitään suorituskyvyn parantamista yritetty siinäkään tapauksessa, ja kyseessä oli vain yksittäisen urheilijan hairahdus, mitään systemaattista ei tietenkään ole takana. Samaa pelikirjaa norjalaisetkin soveltaa. Heille tietysti vielä hyvä tuo, että lääkäri voi ottaa vastuun tapahtuneesta. Parempi että kansan vihaiset tunteet suuntautuvat johonkin nobody-lääkäriin kuin kansakunnan kaapin päällä olevaan hiihtäjätähtöseen.

Samaahan vähän Suomessakin kokeiltiin, kun käryn sitten käytyä kaikkien karpaasien ja parin naishiihtäjän osalta, niin Kari-Pekka Kyrö asetettiin syntipukiksi, ja ainakin Virpi Kuitusesta ja Milla Jauhosta koitettiin uskotella sellaista, että he eivät olisi tienneet, mitä tavaraa heille letkusta suoneen valutettiin. En usko, että kovin moni Suomessa uskoi, mutta kyllähän Kuitunen palasi kilpailukieltonsa jälkeen ja säilytti kansansuosionsa jossain määrin entisellään. Nykyäänkin on usein hiihtokisojen kommentaattorina ja Lahden 2001 tapahtumiin ei palata. Joten samoin voisi uumoilla käyvän Johaugille, pari vuotta kilpailukieltoa ja takaisin laduille, menestystä tulee taas ja kansansuosio on entisellään kunhan ei toista kertaa kärähdä.
 

Byvajet

Jäsen
Tässä taisi puhjeta lopullisesti toinenkin kupla. Mitenkään muuten Syväsalmen asenne ei selity. Hän lienee osa dopingin käyttöä piilottelevaa organisaatiota. Jos Googlella löydetty osuu oikeaan, Syväsalmi on koulutukseltaan varanotaari. Millä eväin hän ottaa lennosta kantaa siihen, näkyykö huulirasvan käyttö testeissä vai ei?
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Täysin selvää on, että mitään huulirasvaa ei ole käytetty. Puhdas meriselitys, jonka Norjan hiihtoliitto hätäpäissään keksi ja maksoi lääkärille syntipukiksi ryhtymisestä.

Kyseinen lääkäri on valikoitunut tiukan seulan läpi Norjan hiihtomaajoukkueen lääkäriksi useiden hakijoiden joukosta. Tässä valintamenettelyssä on keskiössä ollut rautainen ammattitaito, pätevyys ja tietämys kielletyistä lääkkeistä sekä menetelmistä. Kuitenkin tämä sama ammattilainen on muka määrännyt varsin tunnettua ja kiellettyä lääkerasvaa Johaugille. Ihan sama asia kuin bussikuski ei aamulla herätessään enää muistaisi kuinka bussia ajetaan.

Vielä vakavammaksi kuin Suomen Hemohes pelleilyn tekee se, että Norjan antidoping näyttää olevan juonessa mukana.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös