Päivän doping-käry

  • 1 043 269
  • 4 704

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Iltasanomat uutisoi Juventus-tähti Fabio Cannavaron kärynneen dopingista. Mielenkiintoinen juttu, koska Cannavaro ei ole ensimmäistä kertaa doping-syytösten/epäilyjen kohteena.

Eikä Juve muutenkaan, mutta ainahan Serie A:ssa pitää kaikilla omat luurankonsa kaapista löytyä.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Eikä Juve muutenkaan, mutta ainahan Serie A:ssa pitää kaikilla omat luurankonsa kaapista löytyä.
No hätä, kyseessähän on vain Interistien salajuoni, jonka toteutus on varmasti junailtu yhdessä Berlusconin kanssa. Eihän Juventus tällaiseen voisi koskaan ikinä alentua..?
 

Noma

Jäsen
Nyt on ollut jo efedriiniä banaanissa, steroideja lenkkipolun varrella, hammastahnaa sabotoitu, dopingia piilotettu uuden auton hanskalokeroon ja kortisonilla lääkitty mehiläisenpistoa. Mitähän seuraavaksi?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
yle netti kertoo seuraavaa:

"Nelosen Uutisten mukaan takavuosien huippuhiihtäjä Mika Myllylä on tunnustanut käyttäneensä urallaan EPO-hormonia. Myllyllä on paljastanut dopingin käytön ns. STT-jutun lisätutkinnan aikana."

Näinkö alkaa viimein myytti suomalaisten mustikkakeiton ja ternimaidon voimalla saavutetuista mestaruuksista ja voitoista murentua? Olisi kyllä kiva tietää, että minä aikana tämä EPO:n käyttö on tapahtunut. Jee, meillä on ollu oma doping-ohjelma!1 Vai onko Mika M. tunnustanut ailahtelevassa elämän ja mielentilassaan jotain sellaista mitä ei olisikaan tapahtunut?

edit: ai niin, kyllähän tämä vituttaa.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
yle netti kertoo seuraavaa:

"Nelosen Uutisten mukaan takavuosien huippuhiihtäjä Mika Myllylä on tunnustanut käyttäneensä urallaan EPO-hormonia. Myllyllä on paljastanut dopingin käytön ns. STT-jutun lisätutkinnan aikana."

Näinkö alkaa viimein myytti suomalaisten mustikkakeiton ja ternimaidon voimalla saavutetuista mestaruuksista ja voitoista murentua?

Loistava juttu, että totuus vihdoinkin paljastuu!!!

Vähäsöyrinki, Piirainen, Isometsä, Räsänen ja kumppanit tulkaa esiin ja paljastakaa koko Suomen hiihtoliiton johdon tietämä dopingin käyttö. Ovela yritys oli piiloutua vain Hemohesin ja sääntöepäselvyyksien taakse kun taustalla on kuitenkin ollut epon käytön peittely. Liian monta yksityiskohtaa on jo tullut ilmi ja lisää tulee. Kyrö oli täysin oikeassa kun hän puhui suomalaishiihtäjien epon käytöstä.
 

AxeMan73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Liverpool & Detroit Red Wings
Yllättikö tämä ketään? Kun vielä Norjalaisetkin Dählien johdolla suostuisivat myöntämään mitä on tullut napattua. Parasta tässä on, että Esko Aho saa vihdoinkin mitä ansaitsee ... käsittämätöntä että oli niin typerä ettei uskonut hiihtäjien käyttäneen aineita ja kehtasi vaatia satoja tuhansia vahingonkorvauksia.
 

Morgoth

Jäsen
Näinkö alkaa viimein myytti suomalaisten mustikkakeiton ja ternimaidon voimalla saavutetuista mestaruuksista ja voitoista murentua?

Eikö se murtunut jo Lahdessa...? Oikeasti jo on aikakin tai itseasiassa mikään ei ole juuri tekopyhempää kuin urheilun älytön glorifointi ja todellisuuden kieltäminen kaikelta dopingilta ja aivan järjetön usko, että suomalaiset olisivat jotenkin puhtaampia kuin muut.

Saapa nähdä miten ex-hiihtojohtajat tätä kommentoivat. Myllyllä toiminut omine lupineen selitys ei välttämättä enää kuulostaa millään tavalla uskottavalta :)
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tästä olen kirjoittanut täällä koko JA:n aikani. Niinkuin Mika Myllylä kertoi suomalaisten joukkokäryn jälkeen, niin hiihdossa ei oltu saavutettu kymmeniin vuosiin yhtään mitalia ilman doping-aineiden käyttöä. Oma mielipiteeni on se, että ei niitä ole voitettu myöskään Lahden MM-kisojen jälkeen.

Epo ja kasvuhormoni olivat vuosikausia dopingaineita, joille ei ollut olemassa dopingtestejä. Epo alettiin saada kiinni, mutta kasvuhormonia voi käyttää edelleen ilman, että tarvitsee pelätä dopingtesteissä käryä. Epostakin on kehitelty johdannaisia, jotka tarvitsevat paljastuakseen aina oman dopingtestinsä, mikä kehitetään sitten, kun aine on jo käytössä.

Ei hiihto ole ainut laji, missä dopingaineita on käytetty ja käytetään edelleen. Helpompi on luetella niitä harvoja urheilulajeja, joissa ei dopingaineita käytetä. Itselle ei tule tähän hätään yhtään tälläista urheilulajia mieleen.
 

Krupieeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
yle netti kertoo seuraavaa:

"Nelosen Uutisten mukaan takavuosien huippuhiihtäjä Mika Myllylä on tunnustanut käyttäneensä urallaan EPO-hormonia. Myllyllä on paljastanut dopingin käytön ns. STT-jutun lisätutkinnan aikana."

Ihan mielenkiintoista nykyhiihtäjistä Virpi Kuitusen kannalta, hän kun on ainut noista Lahdessa Hemohesistä kärähtäneistä, jotka jatkaa edelleen uraansa. Käytön ajankohdasta ei ole mainintaa, mutta vuosia on jo arvailtu, että Hemohesillä peiteltiin epoa ja pahasti näyttää siltä, että näin on käynyt.

Jotenkin toivoisi, että Myllylä menisi ja narauttaisi vielä muutaman norjalaisenkin samaan syssyyn. Tai että joku Isometsän kaltainen ex-karpaasi tajuaisi, että puhutaan nyt sitten, kun pää on kerran avattu. Tosi asia lienee kuitenkin se, että nyt livahti kasallinen sontaa useammankin (entisen) hiihtoliittolaisen housuun. Odotellaan mielenkiinnolla jatkoa jutulle, MTV3:kin toivottavasti lennättää Porttilan pikaisesti Rivieralta, vai onko nyt Valenciassa F1-testeissä(?), tekemään raporttia asiasta.
 

Salama44

Jäsen
Kannatta muistaa kun katsoo Vancouverin kisoja, että urheilijan saavutusten taustat voivat selvitä lopullisesti vasta urheilu-uran jälkeen. Tätä vanhenemissääntöä käytetään poikkeuksellisen röyhkeästi hyväksi.

Nyt urheijat uskaltavat sentään puhua jo kymmenen vuoden päästä omista tekemisistään, mutta kukaan ei uskalla vieläkään paljastaa koko mätäpaisetta mikä on aikoinaan vallinnut sekä hiihdossa että yleiurheilussa.

http://www.nelonen.fi/uutiset/urheilu/mika-myllylä-tunnusti-epon-käytön
 

AxeMan73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Liverpool & Detroit Red Wings
Seuraavaksi pitäisi tulla naishiihtäjien etupäässä Matikaisen, mutta eihän kykypuolue haluaisin mädäntynyttä omenaa listoilleen. Tosin Suomen kansa on ennenkin äänestänyt oikein urakalla näitä rikollisia eduskuntaan - ala Juhantalo.
 

Salama44

Jäsen
Sami Heiskanen, Jari Räsäselle myydyt aineet, Pekka Vähäsöyringin Kyrölle säilytykseen tuomaat aineet, Kaisa Varis 2 kertaa, Marjo Matikaisen pöydällä nähdyt purkit, Myllylän tunnustus jne. Pelkää sattumaako vain ja urheilijoiden yksittäistapauksia ja puuhaselua jonkun puoskarilääkärin kanssa ilman että kukaan hiihtojohtaja tiesi asioista mitään. Alkaa tuntua aika epäuskottavalta.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni tällaiset tunnustukset eivät muuta isossa kuvassa mitään. Oikeudellisesti niillä voi olla vaikutusta, mutta kyllä kupla puhkesi viimeistään 2001. Ellei Vainiota lasketa. Tai Wetzelliä. Tai Kaarlo Kangasniemeä. You name it.

Mutta hiihtourheilun kannalta 2001 oli iso romahdus ja siihen haetaan vieläkin lisää syyllisiä, jotta oma syyllisyys lievenisi. Kari-Pekka Kyrö haluaa lisää kanssakärsijöitä, kun hänen oma viimeinen oljenkortensa katkesi Variksen viimeisimpään käryyn.

Media (=Pekka Holopainen, Sanoma) tietysti käyttää Kyrön paljastuksia pikkuhiljaa ja nauraa matkalla pankkiin.

Sinänsä suurin voittaja tässä jutussa taitavat olla juristit, kun joillakin on tuhansia euroja lätkiä tällaiseen, kuka sanoi mitäkin milloinkin ja kuka tiesi kenen tietävän milloinkin -juttuun.

Kuitenkin erään Riskin valmennettava putsasi juuri palkintopöydän Urheilugaalassa, mutta eihän näillä asioilla tietysti voi olla mitään yhteyttä. Paitsi se Riski.
 

kovalev

Jäsen
Yllättikö tämä ketään?
Kyllä. Tämä yllätti ne, jotka ovat halunneet itsepintaisesti pitää kiinni illuusiosta, että Kyrö on porukan ainoa konna ja höpisee nyt omiaan vain omaa vitutustaan lieventääkseen (ajatus, joka on jo lähtökohtaisesti aivan absurdi).
Toivottavasti "lahtelaisten" ainoata yhä aktiivia hiillostetaan oikein kunnolla lähipäivinä. Jari (S, ei P) ajaa kyllä Virpiä ahdistelevat toimittajakonnat haulikon kanssa metsään.
 
Kyllähän nämä lausunnot uutiskynnyksen ylittävät ja voi Myllylällä olla mahdollisesti jotain sanottavaa todistajanaitiossakin.
Henk.koht yhdenkään huippu-urheilijan dopingaineiden käyttö ei yllätä vähääkään. Eikä edes järjestelmän mahdollinen mukanaoleminen.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Hieman yllättäen tämä tieto nyt sitten tuli. Siis se, että Myllylä on kertonut totuuden ja puhunut asioista niiden oikeilla nimillä. Itse doping nyt sinänsä ei pitäisi yllättää ketään.

Turha tässä on kuitenkaan ruveta miestä sen kummemmin tuomitsemaan. Onhan hän rangaistuksensa kärsinyt niin juridisesti kuin varmasti henkisestikin. Vaikka EPO-hormoni on ollut kiellettyjen aineiden listalla jo 1980-luvulta saakka, niin vasta Sydneyn kesäkisoissa kyseinen testi tuli käyttöön. Oikeastaan silloinkaan se ei ollut vielä tarpeeksi luotettava. On varmasti ihan selvää, että kaikki maailman parhaat kestävyysurheilijat käyttivät kyseistä hormonia 1990-luvulla vaikka kuinka paljon.

Sitähän sanotaan, että totuus tulee ennen pitkään ilmi tavalla tai toisella. Jotenkin tässä Lahden tapauksessa toivoisi jo, että olisi jo rauha maassa eikä vatvottaisi vanhoja asioita. Suomi on varmasti ainut maa, jossa käännetään veistä haavassa näin pitkään.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itse ihmettelin ainakin Ylen eilistä uutisointia siksi, että sanottiin jotakuinkin niin, että "Myllylä on ensimmäinen suomalainen huippu-urheilija, joka on myöntänyt EPOn käytön". Kyllä kai Sami Heiskanen 50 km Suomen mestarina kuitenkin jonkun sortin huippu-urheilija oli ja hänhän myönsi käytön jo vuosia sitten.
 
Itse ihmettelin ainakin Ylen eilistä uutisointia siksi, että sanottiin jotakuinkin niin, että "Myllylä on ensimmäinen suomalainen huippu-urheilija, joka on myöntänyt EPOn käytön". Kyllä kai Sami Heiskanen 50 km Suomen mestarina kuitenkin jonkun sortin huippu-urheilija oli ja hänhän myönsi käytön jo vuosia sitten.

Unohtamatta myöskään ammattinyrkkeilyn raskaansarjan kaksinkertaista Suomen mestaria Tony Halmetta, joka myönsi mm. EPOn käytön joskus viime vuosikymmenen alussa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Unohtamatta myöskään ammattinyrkkeilyn raskaansarjan kaksinkertaista Suomen mestaria Tony Halmetta, joka myönsi mm. EPOn käytön joskus viime vuosikymmenen alussa.

Juu, toki Tonykin. Ammattinyrkkeily on vähän eri bisnes, kun siellä ei ole yksiselitteisen kiellettyä douppaus, koska eivät ole ADT:n alla, mutta totta tämäkin. Heiskanen nyt ihan normaalien säännösten alla olevista lajeista vain tuli ainakin mieleen.
 

scholl

Jäsen
Tässä asiassa nyppii juuri tämä, joka on tiivistettynä lainaukseen. Vai väittääkö joku, että Alsgaard ja Dählie laittoivat Myllylälle kampoihin pelkällä turskalla?

No kyllähän Gunde Svan ja Daehlie pärjäisivät vaikka pähkinöillä. Sen verran ylivoimaisia urheilijoita aikanaan.

Ihmettelen mitä K-P Kyrö odottelee. Sanoo vain, että juna menee eteenpäin, muttei suostu itse puhumaan. Sinänsähän tuo EPO on ollut jo pitkään selvää. Itselleni kerrottiin EPOn käytöstä jo Isometsän Hemohes-käryn jälkeen ennen näiden muiden vastaavaa käryä. Myllylää tai Isometsää ei toki silloin mainittu esimerkkinä, mutta eräs toinen hiihtäjä kyllä, johon lähteelläni oli läheinen yhteys.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ihmettelen mitä K-P Kyrö odottelee. Sanoo vain, että juna menee eteenpäin, muttei suostu itse puhumaan. Sinänsähän tuo EPO on ollut jo pitkään selvää. Itselleni kerrottiin EPOn käytöstä jo Isometsän Hemohes-käryn jälkeen ennen näiden muiden vastaavaa käryä. Myllylää tai Isometsää ei toki silloin mainittu esimerkkinä, mutta eräs toinen hiihtäjä kyllä, johon lähteelläni oli läheinen yhteys.

Jos tarkoitat Marjo Matikaista, sehän ei mitään lähdettä ainakaan vaadi, kun lehtiä myöten on kirjoitettu niistä "huhuista", että Matikainen olisi kokenut sydänpysähdyksen EPOn käytön myötä jollain leirillä, ja oliko jopa niin, että Jaana Savolaiseen redusoituivat tuntomerkit "tuntemattomana pysyttäytyvästä maajoukkuehiihtäjästä", joka olisi nähnyt Matikaisella EPO-hormonia leirillä. Onhan näitä juttuja nyt kuultu jo vuosikaudet, jopa ennen Lahti 2001 -tapahtumiakin.

Mitä Kyröön tulee, turha paljastaa yhtään enempää. Hän antaa vain muutaman muun roikkua löysässä hirressä, kun tietää kaiken.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oikeasti jo on aikakin tai itseasiassa mikään ei ole juuri tekopyhempää kuin urheilun älytön glorifointi ja todellisuuden kieltäminen kaikelta dopingilta ja aivan järjetön usko, että suomalaiset olisivat jotenkin puhtaampia kuin muut.
Eikä mikään ole naurettavampaa kuin muutamien käryjen jälkeen tuomita koko huippu-urheilu ja kaikki urheilijat.

Tästä Myllylän "paljastuksen" ajnakohdasta voi hyvin yhtyä Niemi-Nikkolan näkemykseen ja ihmetellä, miksi juuri nyt? Ei ole varmaan sattumaa, että Nelosen piti paljastaa tämä juuri Vancouverin kisojen alla. Todella säälittävää toimintaa. Toisaalta ei tämä mikään yllätys ollut, kun kaikki urheilunvihaajat tulevat aina arvokisojen alla esiin poteroistaan. Osa näistä nykyisistä urheilunvihaajista ovat juuri näitä entisiä urheilufaneja, jotka ovat tippuneet vähän liian korkealta pilvilinnoista uskoessaan täysin puhtaaseen suomalaiseen huippu-urheiluun.

On olemassa kuitenkin muitakin vaihtoehtoja kuin kaikki käyttää/kaikki mitalistit käyttää/suurin osa käyttää/kukaan ei käytä. Tämän kieltäminen olisi silkkaa idiotismia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös