Päivän doping-käry

  • 1 043 317
  • 4 704

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Iltapulun paperiversiossa oli myös juttua tuosta laajasta salakuljetusjutusta. Ainakin painonnoston EM ksat olivat juuri Bucarestissa. Tarkempaan en oli lajia seurannut, mutta olisiko siellä joku jäänyt pois kisakoneesta "viime hetken loukkaantumisen" takia...
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pekingin olympialaisista kuusi uutta käryä uusintatesteissä. Urheilijoiden nimiä, kansallisuuksia tai lajeja ei ilmoiteta tässä vaiheessa, vaan asia etenee kansallisten olympiakomiteoiden kautta. Kaikki kuusi ovat ilmeisesti kärynneet uuden polven eposta eli cerasta. Ainakin Italia on jo myöntänyt, että yksi kärynnyt on italialainen miesurheilija. Saapa nähdä, meneekö mitaleita uusjakoon.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Italialainen pyöräilijä Davide Rebellin on ilmeisestikin kärynneiden joukossa. Maantieajossa hän oli toinen, joten hopea- ja pronssimitalit menisivät uudestaan jakoon.
 

Pekkis

Jäsen
Yksi näistä kärynneistä on ilmeisesti 1500 metrin voittaja Rashid Ramzi.

Ei yllätä yhtään. Toissa kesänä ei kilpaillut kuin Mömmöm-kisoissa ja kultaisen liigan yhdessä osakilpailussa. Viime kesänä juoksi ensimmäisen tonnivitosensa vasta Pekingissä. Aika paljon näitä kilpailukautensa vasta arvokisoissa aloittavia tuntuu nykyään löytyvän. Perin kummallista...
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pekingissä kärynneiden nimiä alkaa vähitellen tippumaan julkisuuteen. Saksalainen pyöräilijä Stefan Schumacher on yksi kärynnyt ja uutistoimisto AP:n lähteen mukaan kaksi kärynnyttä ovat kreikkalaiskävelijä Athanasia Tsoumeleka ja kroatialainen 800 metrin juoksija Vanja Perisic. Kuudes on Dominikaanisen tasavallan olympiakomitean mukaan naispainonnostaja Yudelquis Contreras, joka sijoittui viidenneksi sarjassaan. Lähde: MTV3

Eli kärynneet ovat (ei vahvistettu):

Davide Rebellin, Italia, pyöräily
Rasdid Ramzi, Bahrain, yleisurheilu
Stefan Schumacher, Saksa, pyöräily
Athanasia Tsoumelka, Kreikka, kävely
Vanja Perisic, Kroatia, yleisurheilu
Yudelquis Contreras, Dominikaaninen tasavalta, paini

Ja näistä joku antoi kaksi positiivista näytettä.
 

rudy25#

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jarkko Ruutu
Manny Ramirez Los Angeles Dodgersista kärähti laittomasti aineesta. Kyseessä ei ole steroidi, vaan ilmeisesti hedelmöityshoitoihin käytettävä aine. Naisille. Sitä käytetään miehille aloittamaan kehon omahormonituotanto uudestaan esim. steroidien käytön jälkeen.

Manny kärähti ja tuomio on 50 ottelua. Tämä kuulostaa paljolta, ja onkin sitä, mutta MLB:n runkosarjan pituus on 162 ottelua, eli play- offeihin Manny ehtii mitä parahaiten mukaan. Tulonmenetyksiä tulee n. 8 miljoonaa dollaria, joka ei kyllä 25 miljoonan vuosipalkassa juuri tunnu.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Pyöräilijä Tom Boonen (BEL) kärysi kokaiinista toistamiseen.

Pyöräilijät ovat mielenkiintoista porukkaa. Jos eivät käryä dopingista, käryävät ainakin seurapiirihuumeista.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Saksassa on meneillään varsin mielenkiintoinen ennakkotapaus. Pikaluistelija Claudia Pechstein pistettiin kilpailukieltoon epänormaalien veriarvojen vuoksi, vaikka kiellettyjä aineita ei testistä löytynytkään. Asiantuntijat ovat sanoneet, että veriarvojen muutos ei välttämättä liity douppaamiseen.

Pechstein väittää ,yäs tehneensä kv. liiton kanssa MM-kisojen aikana sopimuksen, että kärystä ei kerrota, kunhan Pechstein vetäytyy kisoista. Nyt viisi kuukautta kisojen jälkeen käry tuli kuitenkin julki.

CASiin menee tämä tapaus ja ihan jännä nähdä, mitä siellä sanotaan kärähtämisestä pelkkien veriarvojen perusteella ilman, että näytteestä löytyy kiellettyjä aineita. Voisi luulla, että ihan hyvät saumat saada kielto nurin.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Harmi kyllä jos Usain Bolt on mukana. Siis hyvä tietysti siltä kannalta, että rötösherrat saadaan kiikkiin, mutta olisi halunnut säilyttää lapsenuskon siitä, että vielä olisi jotain maagista ja puhdasta huippu-urheiluissa. Ei se vaan taida toimia niin. Jos haluaa vielä jotain puhdasta nähdä niin pitänee mennä tuonne Karhulan keskuskentälle seurailemaan piirikunnallisia. Samat lajithan sielläkin on, jotkut menee vaan vähän kovempaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Harmi kyllä jos Usain Bolt on mukana. Siis hyvä tietysti siltä kannalta, että rötösherrat saadaan kiikkiin, mutta olisi halunnut säilyttää lapsenuskon siitä, että vielä olisi jotain maagista ja puhdasta huippu-urheiluissa.
Kyllä, mutta järki sanoo että tuollainen Boltin kaltainen räjähdysmäinen nousu maailman huipulle ei voi johtua mistään muusta kuin dopingista. Vaikka Usain ei tuossa listassa mukana olisikaan, en millään usko että hän olisi puhtain paperein liikenteessä. Itse asiassa en usko että kukaan tämän hetken alle 10 sek. miehistä olisi mukana puhtain paperein.

Harmi sinänsä että nuo Jamaikalaiset, niin miehet kuin naisetkin, ovat pitkästä aikaa lyöneet kunnolla kiilaa jenkkien pikajuoksudominoinnille. Nyt jos sieltä tiputetaan viisi parasta pois käryjen myötä, on temmellyskenttä taas pedattu jenkeille.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei tähän doping-ongelmaan ole nähdäkseni kuin yksi ratkaisu; sallia se kaikille. Satasen juoksussakin vielä lähtötelineissä valmentaja voisi tökätä piikin persuuksille, että juoksu kulkisi paremmin. Kaikkihan sitä käyttää kuitenkin, varmimmin juuri pikajuoksijat. Kun katsoo esim naisjuoksijoiden lihaksia , niin eihän tuollaisia vartaloita tule pelkällä kaurapuurolla.
 

Kaivanto

Jäsen
Kyllä, mutta järki sanoo että tuollainen Boltin kaltainen räjähdysmäinen nousu maailman huipulle ei voi johtua mistään muusta kuin dopingista.

Bolt oli jo teinipoikana kaikkien aikojen pikajuoksulupaus eikä hänen kehityksensä ole ollut räjähdysmäistä vaan varsin tasaista. Satasen ajat harppasivat viime vuonna, mutta se johtui siitä, ettei hän aiemmin juossut matkaa vakavasti.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Kyllä, mutta järki sanoo että tuollainen Boltin kaltainen räjähdysmäinen nousu maailman huipulle ei voi johtua mistään muusta kuin dopingista.

Ei se nyt niin räjähdysmäistä ole ollut. Lapsesta asti uskomattomia suorituksia.

Mm. 200 metrillä 15-vuotiaana 20,53 ja 17-vuotiaana 19,93.

Vuonna 2002, 15-vuotiaana alle 20-vuotiaiden MM-kultaa jne.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Satasen ajat harppasivat viime vuonna, mutta se johtui siitä, ettei hän aiemmin juossut matkaa vakavasti.
Tai siitä että hän sai paremmat aineet. Täytyy muistaa että myös kaksisatasen, mikä on hänen päämatkansa, tuloskehitys on ollut jättimäistä viime vuosina hänen kohdallaan. En muista tarkalleen paljonko hänen enkkansa 200:lla oli ennen Pekingiä, mutta joka tapauksessa se parani kymmenyksillä. Yksikin kymmenys on pikajuoksussa valtava ero kun useimmiten erot ratkotaan sadasosissa, puhumattakaan kymmenyksistä.

Enkunkielisessä wikipedia-artikkelissa on muuten kuvaaja tuosta hänen tuloskehityksestään. 2000-luvun alussa, jolloin hän oli vasta poikanen, kehitys luonnollisesti oli nopeaa. Sen jälkeen muutama vuosi aika tasaista kehitystä, kunnes 2007-2008 vuosina äkillinen notkahdus alaspäin. Mistä moinen boosti? Uusi valmentaja? Uudet aineet? Uudet ideat reenauksessa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös