Päivän doping-käry

  • 1 043 852
  • 4 704

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Miksi toimittajat evät kysy Kyröltä mitä hän tietää tapaus Kaisa Variksesta? Ilmeisesti pelkäävät että Kyrön avoimmuus loppuu ja alkaa tulla "en kommentoi" vastauksia.

Kaisa Varis on tapaus erikseen. Voitti vaikean alkukauden (olkapään loukkaantuminen ja leikkaus) jälkeen pronssia Lahden MM-kisoissa, mutta ei kärynnyt Hemohessin käytöstä muiden huippujen tapaan. Nesteyttikö Kyrö suojattinsa varmuuden vuoksi sallituilla aineilla? Kyröhän kertoi, että kaikki verimanipulaatiomenetelmät olivat käytössä Suomen hiihtojoukkueella Lahden MM-kisoissa. Minusta tällä sanonnallaan hän tarkoitti myös Kaisa Varista. Myöhemmistä Variksen dopingrikkomuksista Kyrö antoi julkisuuteen Variksen suulla tiedotteet, että ne olivat vääriä dopingtestituloksia.

Antaa nyt Kyrön puhua suunsa puhtaaksi, koska paljon on hänellä vielä kerrottavaa Suomen hiihdon dopingista. Vaikka poliisille eivät nämä asiat kuulu kuin STT:n jutun osalta, on hyvä tietää, missä Suomen hiihdossa dopingrintamalla on menty ja mennään edelleen. Kun Kyrö on reppunsa tyhjentänyt, kaikki jatkuu taas entisellään. Tuskin nyt kukaan nostaa syytteitä Kyröä ja hiihdon dopingista kertoneita media-konserneja vastaan.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Saa nähdä mikä tulee olemaan hiihtoliiton sposorien suhtautuminen tähän kohuun. Varmasti moni jäädyttää tuet riippumatta Kyrön väitteiden todenperäisyydestä ja haluaa asiaan tolkkua. Piirainen on kieltämättä liemessä, kun oli Kyrön mukaan doping-osaston yhtenä pääpiruna jo 90-luvulla ja nyt siis liiton toimarina. Saa siinä selityksiä antaa sposoreiden suuntaan, ja kuka niitä puheita sitten viime kädessä oikeasti uskoo..? Isoista rahoista ja maineesta kun on kysymys, niin monella tukijalla on tuskin varaa riskeihin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihan normaalia toimintaa jokaisen maan valmennusjohdossa. Sääntöjen puitteissa ja etenkin siellä "harmaalla alueella" on otettu kaikki etu irti, kuten pitääkin. Hienoa että asiasta saadaan nyt näin yksityiskohtaista tietoa.

Moralisteille toki bensaa liekkeihin. Se joka uskoo esim. USA:n puhtaaseen yleisurheiluohjelmaan, avatkoon ensimmäisen jerrykannun.

Ainoastaan Suomen kohdalta tilanne nyt revitään auki. Kuka tästä tilanteesta hyötyy? Ainakin ulkomailla nauravat partaansa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ainoastaan Suomen kohdalta tilanne nyt revitään auki. Kuka tästä tilanteesta hyötyy? Ainakin ulkomailla nauravat partaansa.
Suomalaisista ei varmasti hyödy kuin Kyrö, joka rahastaa mediaa varmasti aika rankasti näillä tipoittain ulos tulevilla jutuillaan. Kyrön tulot taitaa olla aikalailla minimissään hänen jouduttuaan totaaliseen pannaan Lahden tapahtumien seurauksena. Ajoitus tälle ulostulolle johtunee Kyrön valmennuksessa olleen Variksen viimeisestä kärystä. Variksen käryäminen varmisti sen, ettei Kyröä tulla koskaan näkemään ainakaan virallisesti huippu-urheilun parissa.

Medialta saatavan korvauksen lisäksi Kyrön motiivina on tässä ulostulossa hänen saamansa kohtelu Hiihtoliiton taholta Lahden tapahtumien jälkeen. Kyrö otti käytännössä kaiken vastuun omille niskoilleen pelastaen monta Hiihtoliiton johtohenkilöä, jotka olivat täysin tietoisia Lahdessa käytetyistä menetelmistä. Hiihtoliiton johto teki Kyrön kanssa sopimuksen, jossa hänelle luvattiin hyvät rahat ja liiton tuki hänen toimitsijakiellon purkamiseksi, kunhan häly Lahden tapahtumien ympärillä laskee. Lisäksi Kyrö sai liitolta siunauksen toimia epävirallisena valmentajana mm. Kaisa Varikselle.

Hommat eivät kuitenkaan ole edenneet aivan kuten tuo kassakaappisopimus edellytti. Liitto ei ole tehnyt käytännössä elettäkään purkaakseen Kyrön toimitsijakiellon ja toisekseen Kyrö mokaili Variksen taustapiruna oikein urakalla. Kyrö veti voimakkaasti herneen klyyvariin jo silloin, kuin liitto päätti palauttaa Jarmo Riskin kotimaiset valmentajaoikeudet, mutta ei Kyrön. Päätös riskin oikeuksien palautuksesta oli tehty jo enne Val di Fiemmen kisoja 2003, jolloin oli tiedossa, että hänen suojattinsa Kuitunen tekee paluun maailman huipulle. Kyrö olisi myös halunnut oikeudet valmentaa virallisestikin, mutta liiton dirikoitten mukaan aika vielä ollut kypsä Kyrön toimitsijakiellon purkamiseen. Variksen käry Val di Fiemmessä sitten lopetti viimeisetkin spekuloinnit Kyrön valmentajaoikeuksien palautuksesta. Kyrö oli kuitenkin pannut välit poikki liiton herroihin, koska häneltä oli tie käytännössä poikki jo ennen Variksen käryä.

Istuskelin elokuussa 2004 saunan lauteilla Vähäsöyringin Pekan ja erään entisen Hiihtoliiton lääkärin kanssa ja muutaman oluen jälkeen kaiffarit porisivat yllättävän avoimesti asioista, joista muuten ei hirveästi poristu. Kyrö oli juuri ottanut "hiukan" yhteen liiton dirikoitten kanssa ja jo tuolloin tuntui hiihtopiireissä olevan selvää, että jotain tulee tapahtumaan, kun Variksen ura loppuu tai Kyrön viimeinen side huippu-urheiluun muuten katkeaa.

Aika näyttää mitä kaikkea tuosta paskakasan pöyhinnästä esille tulee. Veikkaisin, ettei hirveästi mitään virallista lukuunottamatta taannoisen STT-jupakan jälkipykkiä. Muut paljastukset eivät poliisia ja tuomioistuinta kiinnosta ennen kuin joku nostaa kunnianloukkaussyytteitä mediaa tai Kyröä kohtaan. Tältä vältyttäneen, koska useat henkilöt vuosien varrelta joutuisivat todistajan ominaisuudessa vastailemaan valaehtoisesti kysymyksiin, joita ei missään nimessä haluta julkiseen riepotukseen.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Videman kiistää, kuinkas muutenkaan.
Yksi korottaa ja muut maksaa perässä. Olisiko Kari-Pekasta pokeritähdeksi vai Piirainenko korjaa potin isompien taustavoimien turvin?
Teletietoja kehiin sekä nauhoitettuja puheluja vrt case Jere!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ainoastaan Suomen kohdalta tilanne nyt revitään auki. Kuka tästä tilanteesta hyötyy? Ainakin ulkomailla nauravat partaansa.

Voitko olla tuosta ihan varma? Eikö olisi mahdollista, että Kyrön esimerkki rohkaisisi edes yhtä ihmistä esimerkiksi Norjassa tai Ruotsissa?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Minulle on ihan sama, kuka ryvetetään ja kuka jää kiinni. Yksittäisten henkilöiden syyllisyys on täysin sivuseikka. Minusta on vain hauskaa, että kerrankin joku puhuu suunsa puhtaaksi asiasta, joka on kaikkialla tiedossa, mutta kukaan ei ikinä myönnä mitään. Epäilen kyllä vankasti, että Kyrön motiivina olisi raha. Tietääkseni hän ei ole mikään tyhjätasku. Paremmin asiasta perillä olevat tahot voivat toki tarvittaessa oikaista näkemykseni.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyrön puheille takeita

Kyrön puheille tuli taas yksi vahvistus lisää, kun case Kuitusen aiemmin tyrmännyt FIS:n nykyinen pääsihteeri Sarah Lewis joutui nyt myöntämään asian, että Kuitusen veriarvoja oli peitelty. Jo aiemmin viime viikolla nyt eläkkeellä oleva FIS:n maastohiihtojohtaja B-E Bengtsson vahvisti sopineensa joulukuussa v. 2000 Kyrön kanssa ettei Virpi Kuitunen hiihdä maaliin asti liian korkeiden hemoglobiiniarvojensa vuoksi, niin vältytään kohulta.

Eli, Virpi siis oli tietoinen veriarvoistaan ja niiden manipuloinnista tuona talvena ja siis myös MM-kisoissa. Tämänhän Kuitunen on aina kiistänyt eli valehdellut. Syytä korkeisiin hemoglobiiniarvoihin voi vain arvailla, mutta epo ei ole huono veikkaus.
Kyllä tämä tästä lähtee purkautumaan..
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
ja lisää vahvistuksia:

"Lahden MM-kilpailuissa talvella 2001 lajijohtajana toiminut Antti Leppävuori myöntää, että nesteytysaineiden hankkija oli Suomen Hiihtoliitto.

Entinen hiihdon päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö toi esille YLEn haastattelussa maanantaina, että liitto hankki verenohennusaineita hiihtäjille hiihdon MM-kilpailuihin Lahteen.

Kisoissa lajijohtajana toiminut Antti Leppävuori myöntää, että nesteytysaineiden hankkijana oli Hiihtoliitto, hinta tosin oli Kyrön väittämää pienempi."


- www.yle.fi
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sen verran tuohon edelliseen että Kyröhän ei minun mielestäni väittänytkään mitään, vaan ainoastaan arvioi tuon hinnan mikä mahdollisesti on mennyt noihin aineisiin.

Kyllähän nuo Kyrön puheet ovat niin yksityiskohtaisia, ja ainakin tähän asti monelle väitteelle on löytynyt joku ihminen vahvistamaan ne, että ei oikein voi uskoa että hän ihan hatustakaan noita tietoja vetäisi. Ainakin tällä hetkellä Kyröä on helvetin paljon helpompi uskoa kuin ketään noista Hiihtoliiton "ikinä ei oo mitään otettu" herroista.
 

kovalev

Jäsen
Nyt on mediallakin suuri rooli rummuttaa tätä keissiä yhtä "vastuullisesti" kuin tässä kuluneen vuoden aikana on tehty muutaman hieman vähemmän tärkeän asian kohdalla. Sillä lailla mätäpaise puhkeaa, kun kukin vuorollaan alkaa pohtimaan, että olisiko parempi puhua nyt, kun sen voi vielä tehdä omasta aloitteesta.
Minusta Kyrö esiintyi oikein uskottavasti eilen. Toistan siis väitteeni, että miehellä on joko faktaa takana, tai hän on täysi psyko.
 

nufc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Newcastle United
Minulle on ihan sama, kuka ryvetetään ja kuka jää kiinni. Yksittäisten henkilöiden syyllisyys on täysin sivuseikka. Minusta on vain hauskaa, että kerrankin joku puhuu suunsa puhtaaksi asiasta, joka on kaikkialla tiedossa, mutta kukaan ei ikinä myönnä mitään. Epäilen kyllä vankasti, että Kyrön motiivina olisi raha. Tietääkseni hän ei ole mikään tyhjätasku. Paremmin asiasta perillä olevat tahot voivat toki tarvittaessa oikaista näkemykseni.

Myös mahdollisen peittelyn ja valehtelun takia syyllisiksi tuomitut todettaisiin vuosien jälkeen syyttömiksi ja mitä tapahtuu niille rahallisille korvauksille mitä maksettiin.
Kyrön raha-asioista en tiedä mitään eikä ne minulle mitään kuulukaan mutta Kyröhän sanoi ettei ole ainakaan kirjaa kirjoittamassa. Jotenkin vilpitöntä oli Kyrön haastattelu tai sitten mies on hyvä näyttelijä. Jos nämä Kyrön väittämät on tosia niin löytyykö vakuuttavia todisteita, yks mahdollisuus on että joku toinenkin tulee kaapista ulos. Koko juttu kulkee samaa linjaa mitä viime aikoina on ollut poliitikkojen kanssa, pikkuhiljaa tippuu uutta tietoa ja eiköhän totuus sieltä pohjalta löydy kun tarpeeksi kaivellaan.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Minulle on ihan sama, kuka ryvetetään ja kuka jää kiinni. Yksittäisten henkilöiden syyllisyys on täysin sivuseikka. Minusta on vain hauskaa, että kerrankin joku puhuu suunsa puhtaaksi asiasta, joka on kaikkialla tiedossa, mutta kukaan ei ikinä myönnä mitään. Epäilen kyllä vankasti, että Kyrön motiivina olisi raha. Tietääkseni hän ei ole mikään tyhjätasku. Paremmin asiasta perillä olevat tahot voivat toki tarvittaessa oikaista näkemykseni.

Ei ole tyhjätasku todellakaan. Raha ei takuulla ole motiivi! Jyväskylän komeimpia taloja omarantaisella tontilla ja rakennusbisneksessä mukana tekijäpuolella. Ja vielä osaavimpia kavereita talonrakennuksessa. Ja sijoituksiakin löytynee..
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos nämä Kyrön väittämät on tosia niin löytyykö vakuuttavia todisteita, yks mahdollisuus on että joku toinenkin tulee kaapista ulos. Koko juttu kulkee samaa linjaa mitä viime aikoina on ollut poliitikkojen kanssa, pikkuhiljaa tippuu uutta tietoa ja eiköhän totuus sieltä pohjalta löydy kun tarpeeksi kaivellaan.
Itse suhtaudun epäilevästi että kaapin oven takana olisi tungosta, edes raottaa sitä. Sillä puolen ovea ei ole voitettavaa, sen tajuavat itsekkin.
Miten KP aikoo todistaa esimerkiksi EPO:n käytön sana vs sana tilanteessa? Dokumentteja aineiden ostamisesta voi löytyä mutta milläs todistat että niitä on käyttänyt juuri "Veikko ja Kalevi".
Lisäksi en usko että KP tarkentaa yleisellä tasolla olevia lausuntoja keltaiselle lehdistölle ilmaiseksi, korjatkaa jos uskomukseni on väärässä!
Joku totuuspohja näillä jutuilla on, ei niin psyko voi olla Kyrökään että lähtisi kylvämään tietäen mustanpekan jäävän omaan käteen. Ja varmasti on ollut kaverilla aikaa miettiä.

Itseäni hieman naurattaa säännöt jotka kieltävät sellaisten aineiden käytön joiden käyttöä ei pystytty testaamaan. Kun kyseessä on rahat ja maine niin moraali voi hieman helpommin lipsua. Tuskin formuloissakaan kukaan ajaisi varikkosuoralla säädetyn nopeusrajoituksen mukaan jos sitä ei valvottaisi.

Kyllä FIS:n toiminta on ollut kaikkea muuta kuin mitä sen kuuluisi olla. Mutta se onkin taas toinen tarina.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Raha ei motiivi

Hankala uskoa, että Kyrön ulostulolle raha olisi motiivi. Miksi ihmeessä hän latelisi silloin juttuja Ylelle ja Hesarille? Nämä edustavat käsittääkseni Suomessa arvostettjua medioita, jotka eivät käytä "seiska ja hymy" -tyyppisiä tiedonhankintakeinoja. Näiden suuntaan Kyrön kannattaisi katsella rahoja halutessaan.
 

Salama44

Jäsen
Kyrön dopingpaljastukset ovat jälkijättöisiä. Lähes koko liiton valmennusjohto on vaihtunut sen jälkeen. Liiton johdossa ja urheiljoissa on vielä muutama sen ajan aktiivi mukana. Varmasti takana on paljon katkeruutta ja ehkä julkisuushakuisuuttakin. Sarah Lewis mm. sanoi, että Kyrö valmistautuu tulevan kirjansa kirjoittamiseen vaikka Kyrö on myöhemmin kiistänyt sen. Varmasti se myisi enemmän kuin joku Susan Kurosen kirja, jos Kyrö kokoaisi siihen kaikki käymänsä keskustelut ja kokemukset. Saa nähdä millaisen "Testamentin" saamme vielä Kyröltä.

Voidaan kysyä myös mitä uutta Kyrö on tuonut näillä kesäpaljastuksillaan? Omasta mielestäni ne vahvistavat niitä uskomuksia ja huhuja mitä on ollut liikkeellä. Keromukset esim. Pekka Vähäsöyringistä ovat täysin uskottavia, eikä Vähäsöyrinki ole niitä kumonnutkaan. Myös arvostamani urheilulääkäri Tapio Kallio uskoo Kyrön väitteissä olevan perää vaikka Kyrö saattaakin muistaa joitakin asioita väärin ja tehdä virheellisiä kärjistyksiä:

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1548038

Jatkossa dopingin vastaisen työn kannalta olisi kuitenkin tärkeää, että avauduttaisiin heti kun tällaiseen dopingsoppaan ollaan ajautumassa mukaan. Miksi Kari-Pekka Kyrö ei tullut julkisuuteen silloin kun Vähäsöyrinki toi hänelle dopingaineet ja veti hänet mukaan niin kuin Kyrö itse totesi? Jos hän olisi toiminut siihen asti puhtaasti ja tehnyt tällaisen paljastuksen niin asiaan olisi voitu puuttua heti tuoreeltaan. Arvostus olisi aivan toista luokkaa kuin nyt jolloin hän pyrkii vain todistamaa että ei ollut ainoa. Kyrö ei kuitenkaan ajatellut silloin Suomen urheilun eikä etenkään hiihdon mainetta sen puhtauden kannalta vaan hänelle oli tärkeintä menestyksen saavuttaminen ja sitä kautta oman uran nousu. Hän koki dopingaineiden saamisen luottamuksen osoituksena ja mahdollisuutena.

Sekä valmentajien että urheilijoiden tulee menestyksen heikkenemisen uhallakin paljastaa nämä dopingin tarjoajat. Joskus se voi olla tosin vaikeaa jos urheilijalta varovasti tiedustellaan halukkuutta dopingin käyttämiseen niin kuin tehtiin mm. Satu Salosen ja Riikka Sirviön kohdalla. Jos vastaa kieteisesti niin valmennusjohdon kiinnostus voi loppua. Hyviäkin esimerkkejäkin löytyy. Pia Sundstedt mm. lähti ammattilaistallista ja menetti isot rahat koska jatkaminen olisi edellyttänyt dopingin käyttöä. Vain tällaisilla urheilijoilla ja valmentajilla on todellista pohjaa puhua nuorille urheilijoiden aluille puhtaasta urheilusta.
 

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Miksi Kyrö ei saisi nyt tulla ulos? Tämä minulla ihmetyttää kun näitä kommentteja täällä lukee. Siksikö, että norjalaisetkaan ei tule????

Mielestäni parempi myöhään kun ei milloinkaan ja haluaisin kuulla edes jonkinlaisen totuuden tästä asiasta. Mm. Matikaisen osalta, kun hän asiaa ihmettelee.

Vähäsöyrinkihän on ollut aivan selvä tapaus koko ajan, mutta oikeastaan vasta nyt nimi on tuotu esiin. Hämmentävän kauan sai olla piilossa.

Mutta hiljaa ovat syytettyjen rivit...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Itse suhtaudun epäilevästi että kaapin oven takana olisi tungosta, edes raottaa sitä. Sillä puolen ovea ei ole voitettavaa, sen tajuavat itsekkin.
Miten KP aikoo todistaa esimerkiksi EPO:n käytön sana vs sana tilanteessa? Dokumentteja aineiden ostamisesta voi löytyä mutta milläs todistat että niitä on käyttänyt juuri "Veikko ja Kalevi".

Tietääkseni Suomen hiihtopiireissä ollaan aidosti huolestuneita siitä, että Kyrdellä on hallussaan hiihtäjien sen aikaisia verikokeiden tuloksia, jotka paljastavat aivan aukottomasti, että kyseisen verikokeen antaja on käyttänyt dopingaineita. Näissä hommissa ei oltaisi enää sana sanaa vastaan, sillä suomalaiskäytännön mukaan näytteitä ei ole otettu missään hikisessä pukukopissa, vaan ihan selkeästi silloisten maajoukkuelääkäreiden vastaanotoilla. Yhtä lailla kuin itsekunkin kaikki labrakokeet, röntgenkuvat sun muut ovat arkistoituina sairaaloissa ja hoitolaitoksissa, myös suomalaisurheilijoiden periaatteessa salaiset koetulokset ovat olemassa selkeänä datana. Potilastiedot ovat lähtökohtaisesti luottamuksellisia, mutta sikäli kun tästä tulee oikea tutkinta rikosepäilyn johdosta, poliisiviranomaiset pystyvät murtamaan tietosuojan. Suomessahan doping on ollut nimenomaan harvinaisen selkeästi lääkärien hanskassa, mikä on urheilijoiden terveyden kannalta loppupeleissä paljon järkevämpää kuin säätäminen mömmömarkkinoilla urheilijan & valmentajan omalla tietämyksellä. Vain suomalainen miesurheilija voi olla niin ääliö, että ostaa istukkahormonia itärajan takaa. Homman nimihän on ollut se, että vain tietyn tason vakiinnuttanut urheilija on päässyt suomalaisen urheilulääketieteen piiriin ja haastajien osa on ollut Markus Koistinen -tyyppistä hommaa. Hänen kärylleen jeesustelivat muistaakseni kaikki mahdolliset puupäät Jani Sievinen mukaanluettuna. Siis mies, jonka vuonna -94 uima maailmanennätys kesti about 10 vuotta lajissa, jossa maailmaennätyksen elinaika on yleensä erittäin lyhyt.

Mitä fyrkkaan tulee, niin kaikkihan muistavat kuinka Kyrde otti koko paskan niskaansa -01 ja oli muutaman kuukauden ajan valtakunnan hylkiö. Samaan aikaan hän tiettävästi rakennutti ökytalon jonnekin Jyväskylän tienoille. Ei tarvitse olla Einstein päätelläkseen, että Kyrdelle myös heitettiin kultainen kädenpuristus siitä hyvästä, että hän otti kontolleen koko jupakan. Urheilun sisäpiireissä on nyt spekuloitu sillä, että Kyrdellä oli ehkä joku tietty vaitioloaika, jotta hän sai korvauksen. Ja olisiko niin, että nyt on aika mennyt umpeen ja Hiihtoliitto ei halunnut maksaa lisää? Kyrde on ehkä juuri tätä varten arkistoinut dataa ja nyt Hiihtoliitossa mietitään, että olisiko sille sittenkin pitänyt maksaa lisää?

Oli miten oli, KPK:lla on takataskussaan jotain muutakin kuin oma sana. Ei tämän tiimoilta olisi käynnistynyt minkäänlaista uutta tutkintaa, jos epäiltäisiin, että näyttöä ei ole. Esimerkiksi Marjo Matikainen ja Virpi Kuitunen ovat olleet ihan hiljaa. Matikainen kilahti ensimmäisestä uutisesta, mutta kun Kyrde lämäsi hänet uudestaan tiskiin, antoi Matikainen yllättävän leppeän lausunnon ollakseen syytön: "Tämähän on helpotus, nyt asia tutkitaan". Jos Matikaisella olisi absoluuttinen varmuus siitä, että mitään dokumentteja hänen verituloksistaan ei ole olemassakaan, hän olisi repinyt KPK:n kilon palasiksi median palstoilla. Ja eikös joku puolueeton taho juuri varmistanut, että Kuitusen verikokeiden tuloksissa on "selviä merkkejä" kiellettyjen menetelmien käytöstä? KPK:sta voi olla montaa mieltä, mutta täysin puupää hän ei ole. En näe mitään syytä, miksi hän tekisi itsestään uudestaan valtakunnan sylkykupin tulemalla räksyttämään nimiä mainiten ilman mitään todistepohjaa.

Itseäni tämä ainoastaan huvittaa. En ole ensinnäkään pätkääkään kiinnostunut maastohiihdosta. Mutta tiedän faktana, että missään kestävyyslajissa, voimalajeista puhumattakaan, kukaan ei mene maailman huipulle ilman farmakologiaa. Asialla on turha jeesustella, niin se vain on. Ja ennemmin sitä itse kukin katsoo kuitenkin kun miesten satasella vedetään 9 ja puolen sekunnin aikoja kuin melkein sekunnin verran vähemmän. Ja radalla olisi pelkkiä kukkakeppejä. Haluaako keskiverto naiskatsoja tsiigailla mieluummin tummia lihaksikkaita miehiä kuin honteloita ja hitaampia taapertajia? Mieskatsojalle kelpaa satasen lähtötelineissä paljon mieluummin anabolinen hyppyriperse kuin lituskainen valkoihoinen persejalka. Jos Suomen hiihtoa kiinnostaa, niin ainakin meikäläinen antaa synninpäästön, tulee esille mitä tulee. Eivät ne sen ajan kilpailijat ole olleet yhtään kliinimpiä maitotyttöjä ja -poikia.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
JHagin teksitissä tuossa yllä on ns. valitettavan paljon totta, eli ilman dopingia on ja on ollut suurin piirtein mahdotonta päästä huipulle melkein lajissa, kun lajissa. Hiihtomenestyksemme on ollut koko lailla surkeaa Hemohessien jälkeen. Yleisurheilussa menestyttiin pieneksi maaksi aivan liian hyvin tuonne 80-luvulle saakka, sitten mm. Vainion käryn jälkeen alettiin dopingia putsaamaan ja mikä on tulos? Karrikoiden voidaan todeta, että keihäässä on menestytty, muissa lajeissa juostaan/heitetään huonompia tuloksia kun 60-luvulla.

Onko tuo dopingin poistaminen sitten hyvä vai huono asia, se jää itse kunkin harkintaan.
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyrdelle myös heitettiin kultainen kädenpuristus siitä hyvästä, että hän otti kontolleen koko jupakan. Urheilun sisäpiireissä on nyt spekuloitu sillä, että Kyrdellä oli ehkä joku tietty vaitioloaika, jotta hän sai korvauksen. Ja olisiko niin, että nyt on aika mennyt umpeen ja Hiihtoliitto ei halunnut maksaa lisää? Kyrde on ehkä juuri tätä varten arkistoinut dataa ja nyt Hiihtoliitossa mietitään, että olisiko sille sittenkin pitänyt maksaa lisää?
Oli miten oli, KPK:lla on takataskussaan jotain muutakin kuin oma sana.
QUOTE]

Ihan sama tuli mieleen heti kun KPK alkoi raottamaan verhoa, että nyt on hiihtoliitto on lopettanut "avustukset". Varmasti löytyy faktaa kun sen aika tulee. Missäs mahtaa olla nyt nämä kuuluisat "rehelliset lapinmiehet?"
 

zorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Jok, Jokerit
Reilu puhe, epäreilu peli! Ulkokultaisia mitaleita, tekopyhiä "Elovena-tyttöjä ja "pohjoisen miehiä". Sinne vaan, sinne vaan, sinne vaan samalle tunkiolle koko sakki! Doping-veijarit on osa kansainvälistä huumekauppaa. Oi katso suomi päiväs koittaa...
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Ja eikös joku puolueeton taho juuri varmistanut, että Kuitusen verikokeiden tuloksissa on "selviä merkkejä" kiellettyjen menetelmien käytöstä?
Tähän olisi mielenkiintoista saada viite. Ainakaan omia muistikuvia tällaisesta lausunnosta ei ole. Yleisesti on verenkuvia tutkittu ja annettu joitain prosenttilukuja kuinka monen urheilijan veressä on ollut merkkejä verimanipulaatiosta joissakin kisoissa mutta yksittäisiä urheilijoita en muista missään mainittaneen.

Ja on niitä kestävyysurheilulajeja joissa on mahdollista päästä huipulle ilman kiellettyjä aineita tai edes harmaata aluetta mutta nämä lajit eivät paistattele julkisuudessa ja niissä lajeissa ei pyöri palkintoina Sveitsin frangit.
 

zorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Jok, Jokerit
Oisko jotenkin niin, että suureen urheilutähteyteen ei oikein pääse noissa kestävyys- ja voimalajeissa ilman vilppiä. Rahan ja parrasvalojen kiroja, kait.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös