Oulun Kärpät kaudella 2022–2023

  • 478 660
  • 2 205

Micol

Jäsen
Syvyysmielessä luotan parin viime kauden otteiden perusteella Mourujärveenkin, jos vertaa vaikka Niskalan ja lähteneen Ronkaisen otteisiin. Myös Paaso söi molemmat viime kaudella. Totta kai tämä parjattu kaksikko on kokeneempi, mutta nollakakkoset ovat kuitenkin osoittaneet ainakin omaan silmään kilpailemaan pelipaikoista.
170-senttinen ja 70-kiloinen pakki herättääkin kyllä vankkaa luottamusta juurikin kovaotteisia playoffeja ajatellen. Paasokin on jo selvästi pidempi ja kamppailuvahvempi Mourujärveen verrattuna. Joonan kiekollinen peli voi olla parempaa kuin Niskalalla tai Ronkaisella - sitä en lähde kiistämään - mutta voimassa jää aivan helvetisti jälkeen.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Harmi, kun ei mahtunut Kärppiin.
Minä en kyllä usko, että ei olisi mahtunut. Olihan siinä aika vahvoja huhuja, että Kärpilläkin olisi ollut kiinnostusta. Lukko onnistui sen kisan voittamaan. Minä luulen ennemminkin, että päätös oli Heshkan. Siitä toissakeväisestä jatkosopimuksetta jäämisestä on voinut jäädä vähän hampaankoloon.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Kärpät ovat nimenneet viidestä sallitusta neljä U19-U21-ikäistä pelaajaa, jotka voivat liikkua Liigan, Mestiksen ja U20 SM-sarjan välillä rajattomasti siirtorajan jälkeen. He ovat Joel Blomqvist, Joonas Lohisalo, Joona Mourujärvi ja Sisu Yliniemi. Heistä Lohisalo on ainoa tällä kaudella Hermeksessä pelannut pelaaja. Sen sijaan Mestiksessä piipahtaneita Arttu Paasoa ja Eero Klintrupia ei nimetty.

Blomqvistin nimeäminen on mielenkiintoinen, sillä odotettava paluu kaukaloihin juuri Mestis-pelien kautta käy järkeen. Blomma olisi kaiken lisäksi altavastaajan asemassa sekä kuumaan Meriläiseen että terveenä pysyneeseen Westerholmiin. SaiPa ei nimennyt Niklas Kokkoa, mutta nimeämättömänä maalivahtina hän saa siirtyä palata vapaasti Mestikseen.

Kärpät ovat nimenneet myös U18-ikäisistä pelaajista sallitut neljä kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin, jotka ovat Arttu Alasiurua, Janne Peltonen, Emil Pieniniemi ja Visa Vedenpää. Tämä sääntö lienee kuitenkin kosmetiikkaa.

U22-ikäiset ja sitä vanhemmat Liiga-sopimuksen alaiset lainapelaajat voivat siirtyä kerran siirtorajan jälkeen kauden loppuun saakka Mestis-seurasta Liiga-seuraan ilman paluuoikeutta. Kärppien osalta Aleksi Antti-Roiko voi siis kerran palata Hermeksestä Kärppiin. Todennäköisesti Hermeksen kauden päätyttyä, mikä toivottavasti tapahtuu ennen Kärppiä.

Alla nuorten pelaajien siirtosäännöt ja nimetyt pelaajat:

 

Sardinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ilmeisesti nyt markkinoilla sitten ei ollut saatavilla sitä hyvää viivapakkia, joka saa kiekkoa toimitettua maalille läpi blokin ja ehkä jopa oikeasti hyvällä laukauksella varustettuna tai edes olisi pelin avauksessa ollut auttava tekijä. Itse en tässä vaiheessa kesken kautta yleensä ole sen kannalla, että ulkomailta hankitaan arpoja, mutta jopa tämmöiseenkin liikkuun olisin nyt ollut tyytyväinen, vaikka perseelleen olisi mennytkin.

Jotenkin tulee itsellä se kuva, että Topiin nyt halutaan vaan väkisin luottaa. Ei katsomokomennuksia, ei seiskapakin roolia ei mitään näitä mitä Marjamäki edellisellä stintillään teki pelaajille jotka olivat illasta toiseen ihan paskoja.

Rundblad on ainoa pakeista, jolla löytyy silmää pelata ylöspäin ja tekee oikeita ratkasuja sen suhteen illasta toiseen näin kärjistettynä. Maalivahtipeli ja puolustusalueen puolustuspeli on sillä tasolla, että uskon siihen edelleen, että sijoilla 4-5 ollaaan runkosarjassa ja siitä mahdollisuudet jopa finaaliin asti, jos Tappara ei tule vastaan, mutta mestaruuteen ei kyllä millään tällä pakkikalustolla riitä ja hyvin todennäköisesti myös Lukko tai Ilves tulee olemaan liian iso kanto kaskessa .
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo tamperelaisten kilpavarustelu saattaa kääntyä myös itseään vastaan. Menestyspaineet kasvaa kun materiaali on Kärppiäkin kovempi, eikä tuo joukkueen sisäinen kilpailu peliminuuteista välttämättä aina ole kokonaisuuden kannalta hyväksi. Siellä ei tarvi olla kuin yksi tähtipelaaja, joka penkitetään ja ilmapiiri joukkueessa alkaa rakoilla. Sen varaan lasken Kärppien mahdollisuudet. Lisäksi altavastaajat ovat usein painelleet mestaruuteen saakka. Tähtipelaajien takaa on noussut rivimiehiä ratkaisijoiksi. Meillä on myös paljon ns. isojen pelien pelaajia, jotka ovat parhaimmillaan mitä tiukempi paikka ja kovemmat panokset.

Itse pidän tästä haastajan asemasta.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt kannattaa kaikkien ajatella asiaa niin, että Kärppien pitää täsmälleen tietää mitä (kevät)vahvistukseltaan saa. Joukkueeseen tulee AINA hankkia mielummin loppupeleihin ukko, joka istuu pukukoppielämään ja jonka henkinen henkilöhistoria tunnetaan viimesen päälle hyvin, kuin että hän olisi tähtistatuksen mielialapelaaja. Aivan kuten ylläkin sanottu.

Kärppien yhteiskemia on nousevan trendin alla. Nyt ei sopivaa pakkivahvistusta löytynyt, joten parempi mennä ilman - myös kokonaisvaltaisen peluutuksen kannalta. Olisikin löytynyt se J. Boumedienne, niin kuin kakskyt vuotta sitten.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt kun Tappara vei hienosti CHL mestaruuden, se tarkoittaa yhtä lisäpaikkaa Suomelle, joten runkosarjan neljäs sija toisi todennäköisesti paikan ensikauden chl peleihin. Kärppien tulee ottaa tämä aivan keskeiseksi tavoitteeksi loppu runkosarjan ajaksi. Jos tähän tavoitteeseen ei päästä, on se valtava floppi ja epäonnistuminen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Lisäksi altavastaajat ovat usein painelleet mestaruuteen saakka.
Oisko näistä "useista" jotain ihan konkreettisia esimerkkejä heittää? Jos nyt puhutaan siis ihan selkeistä altavastaajista niin ei nyt oikeasti tule mieleen kuin joku HPK 2019 ja TPS 2010. Tietysti joskus on käynyt sitäkin että runkosarjassa huonommin menestynyt joukkue on voittanut esim. finaalissa paremman joukkueen, mutta en nyt varsinaisesti lähtisi mitään "altavastaajaa" maalaamaan jostain Tapparasta kun vuonna 2016 voittivat IFK:n finaaleissa. Tämä nyt siis vaan esimerkkinä.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Jos nyt puhutaan siis ihan selkeistä altavastaajista niin ei nyt oikeasti tule mieleen kuin joku HPK 2019 ja TPS 2010.
Vähän OT mutta laskisin tuon Ässien 2013 mestaruuden altavastaajan voittamaksi. Eipä itsellä tule noiden kolmen lisäksi mitään mieleen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vähän OT mutta laskisin tuon Ässien 2013 mestaruuden altavastaajan voittamaksi. Eipä itsellä tule noiden kolmen lisäksi mitään mieleen.
Jätin tarkoituksella mainitsematta. Ihmisillä nimittäin unohtuu se, että Ässät oli tuolloinkin jo runkosarjassa neljäs. Siinä oli ainoastaan yksi piste eroa JYPiin ja kuusi pinnaa tulevaan finaalivastustaja Tapparaan. Jokerit oli sitten vähän kauempana, mutta heidän pisteitä jonkin verran "vääristää" Erik Karlssonin vaikutus, tuostahan on jotain laskelmia tehty että ilman Karlssonia Jokerit keräsi pisteitä suunnilleen runkosarjan seiskapaikkaan oikeuttavalla tasolla.

Olihan se Tappara ehkä hienoinen ennakkosuosikki finaalissa, mutta kyllä asetelma aika tasainen oli kun ottaa huomioon sen Ässien aika jäätävän kovan flow-tilan ja toki myös sen että Tapparalla puuttui Barkov ja Connolly. Varsinkin kotipeleissä Ässät oli ihan suvereeni loppukaudesta.

Tähän sitten vielä se että Ässillä oli jo ennen tuota kaksi hyvää runkosarjassa alla, edellisellä kaudella saivat 105 pistettä ja olivat viidensiä ja sitä edellisellä peräti toisia ja 119 pistettä. Tietysti olihan se mestaruus yllätys, mutta ei kuitenkin nyt niin älytön kun ihan oikeasti hetken miettii miten hyvä Ässät oli ollut jo aiempinakin vuosina. Tietysti siinä oli niitä pudotuspelipettymksiä alla, mutta tuolla kaudella 2012-13 homma sitten klikkasi talvella ihan kunnolla ja loppu on historiaa.

Jos Ässät olisi silloin 2006 voittanut mestaruuden niin sitä voisi rinnastaa noihin HPK:n ja Tepsin mestaruuksiin, mutta ei tuo 2013 mestaruus nyt ihan samalle tasolle nouse mielestäni.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Valmennuksen ongelma-alueet tiedetään kuten erikoistilanteet. Pelaajapaketissa on myös selkeä ongelma. Yhtään varsinaista maalintekijää ei löydy. Tehotilastossa kaikki tämän kauden tehot painottuvat syöttöpisteisiin. Tämä kaatuu kyllä Ahon piikkiin. Tämä oli nähtävissä kyllä jo kesällä kun vain olisi katsonut pelaajatilastoja. Jos et ole tyypiltäsi maalintekijä niin ei se siitä juuti tule muuttumaan taikaiskusta. Maalinteko on kangerrellut koko kauden. Vastatuuli on nyt kova mutta hakkaa päälle silti.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Valmennuksen ongelma-alueet tiedetään kuten erikoistilanteet. Pelaajapaketissa on myös selkeä ongelma. Yhtään varsinaista maalintekijää ei löydy. Tehotilastossa kaikki tämän kauden tehot painottuvat syöttöpisteisiin. Tämä kaatuu kyllä Ahon piikkiin. Tämä oli nähtävissä kyllä jo kesällä kun vain olisi katsonut pelaajatilastoja. Jos et ole tyypiltäsi maalintekijä niin ei se siitä juuti tule muuttumaan taikaiskusta. Maalinteko on kangerrellut koko kauden. Vastatuuli on nyt kova mutta hakkaa päälle silti.
Lisätään joukkueen kasaamisen puutelistaa vielä parilla kohdalla. Ylivoiman paskuuden iso syy on, ettei puolustajista kukaan pysty luomaan minkäänlaista uhkaa. Suoraan sanoen Kärppien puolustajien laukaisutaito on helvetin huono. Byström ei osu edes jääpallomaaliin, Niemelän ja Runbladin laukaus on kuin lehmän henkäys. Muita ei kannata edes ottaa esiin.

Samoin keskikaistalta puuttuu luisteluvoimaa. Kauden iso teema oli kamppailu- ja aloitusvoiman lisääminen, mikä tietysti mukava juttu. Unohtui vaan sellainen juttu, että nuo kaikki (pl Hyry) on aika toistensa kopioita - dieselmäisiä. Peli ei oikein virtaa luontevasti tästä syystä.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lisätään joukkueen kasaamisen puutelistaa vielä parilla kohdalla. Ylivoiman paskuuden iso syy on, ettei puolustajista kukaan pysty luomaan minkäänlaista uhkaa. Suoraan sanoen Kärppien puolustajien laukaisutaito on helvetin huono. Byström ei osu edes jääpallomaaliin, Niemelän ja Runbladin laukaus on kuin lehmän henkäys. Muita ei kannata edes ottaa esiin.

Samoin keskikaistalta puuttuu luisteluvoimaa. Kauden iso teema oli kamppailu- ja aloitusvoiman lisääminen, mikä tietysti mukava juttu. Unohtui vaan sellainen juttu, että nuo kaikki (pl Hyry) on aika toistensa kopioita - dieselmäisiä. Peli ei oikein virtaa luontevasti tästä syystä.
Olisi hyvä, jos UTJ osaisi kasata hyvin roolitetun joukkueen.

Ensi kaudelle on pakko tulla joukkueeseen isompia muutoksia, ja tilalle luisteluvoimaisempi joukkue.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Olisi hyvä, jos UTJ osaisi kasata hyvin roolitetun joukkueen.

Ensi kaudelle on pakko tulla joukkueeseen isompia muutoksia, ja tilalle luisteluvoimaisempi joukkue.
Toivottavasti luisteluvoiman mukana tulisi myös pelillistä taitavuutta ja kykyä kiekkokontrolliin. Tosin miksi kukaan luisteluvoimainen ja taitava pelaaja haluaisi tulla tämän päivän Kärppiin tuskailemaan. Tämän joukkueen ja valmennuksen tarjoamalta tuelta on äärimmäisen vaikea pelata itseään näyttämään hyvältä kaukalossa.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Olisi hyvä, jos UTJ osaisi kasata hyvin roolitetun joukkueen.

Ensi kaudelle on pakko tulla joukkueeseen isompia muutoksia, ja tilalle luisteluvoimaisempi joukkue.
Kärpissä UTJ:n pesti on eläkepesti. Ihan varmaa on, että Habaa ei ulos kengitä ja sitä myötä varmaa on myöskin se, että hankinnoissa tulee huteja.
 

Micol

Jäsen
Jos Kärpissä halutaan lisätä 'luisteluvoimaa', niin se on tarkoittanut perinteisesti sitä, että hommataan jotain näennäisvikkeliä kääpiöitä pörräämään kulmiin heikoilla tehoilla. Tuntuu olevan lähes mahdottomuus hankkia miehenkokoisia suht vahvoja pelaajia, joilla olisi sekä jalkoja että käsiä toteuttamaan dynaamisempaa ja voittavaa jääkiekkoa. Aiemmin hankinnat oli ennemminkin höyhensarjaa tyyliin aleksimustonen, eikä toiminut. Nyt sitten isoja joonaskemppaisia, joilla ei puolestaan jalka oikein riitä kovatempoiseen Liigaan eli ei toimi oikein tämäkään. Oisko seuraavaksi sitten vuorossa jotain näiden väliltä - ja koko rahalla...
 

Leevander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät,Leijonat
Kirjoitan vaatimattoman mielipiteeni tähän nyt.Näen, että Kärppien suurin ongelma on ollut ulosmitata potentiaali yhtäaikaisesti.Koko kauden välillä on ollut liekeissä Koivunen,Turunen,Hyry,Anttila.Toisinaan Rundblad,Niemelä,Tieksola,Kemppainen,Ohtamaa ja ehkä Leskinen.Harvemmin Tiivola,Kivistö,Jacobsson,Heikkala,Junttila etc.Jotenkin se voittamisen ja maalinteon kiima on jäänyt piippuun.

Pelicans pelissä näin jo hieman orastavaa tahtoa, jopa Kivistö laukoi suoraan syötöstä maalinkiilto silmissään.Heikkala ei tyytynyt päätykiekkoon vaan halusi haastaa maalipaikoille.

Usko ei lopu ja naiivi ajatteluni edelleen luottaa joukkueeseen.Tuohon vaan pitäisi saada se tappamisen meininki joka kannattaa joukkueessa yksilöitä isommaksi.Potentiaalia kyllä on.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
Loppuunmyyty halli ja pakkovoitto, täydellinen katastrofi kotijoukkueelta on enemmän kuin todennäköistä
Kyllä ja veikkaus antaa ifk:lle 3.3 kertoimen. Ei voi vastustaa.

Edit. muokattu kerroin
 

KovajuttuHei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suurta ristiriitaa aiheuttaa ajatukset tämän kauden jatkosta. Tietenkin toivoo aina voittoa ja sitä, että asiat paranevat ja peliin löydettäisiin uusi mullistus, joka nostaisi Kärpät vielä mestaruustaisteluun. Kuitenkin tälle kaudelle olisi parempi, jos kausi päättyisi sellaiseen katastrofiin, jossa pudottaisiin sääleissä ahnaalle ja nousujohteiselle KooKoolle. Se voisi luoda mahdollisuuden käydä läpi viimeisien kausien pettymyksiä ja avata ovet muutokselle. Kuitenkin tosiasia on että tämän kauden Kärpät on yksi pahimmista flopeista Liigan historiassa ja syylliset tähän fiaskoon saavat jatkaa ilman vastuuta omista teoista ja päätöksistä. Paljon on muututtava ja muutos ei tapahdu, jos taas pelataan puolivälierissä Ilvestä tai Tapparaa vastaan, koska silloin voidaan taas mennä tekosyiden taakse ilman isoa puhdistusta pelaajistoon ja toimistoon.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Tämä ei vois täydellisemmin päättyä tämä kevät. Tippuminen top6>säälit>sääleistä hikinen voitto>puolivälierissä 2. sijalta Tappara vastaan ja 4-0 pataan sellaisella 25-2 maalierolla.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä ei vois täydellisemmin päättyä tämä kevät. Tippuminen top6>säälit>sääleistä hikinen voitto>puolivälierissä 2. sijalta Tappara vastaan ja 4-0 pataan sellaisella 25-2 maalierolla.
Ei nyt mitään Tappara -sarjoja enää. Kerho vaan sääleissä vastaan, ja lomille.

Ihan rehellisesti voin sanoa, että Kerholta saattaisi tuollaisessa minisarjassa tulla turpaan.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Ei nyt mitään Tappara -sarjoja enää. Kerho vaan sääleissä vastaan, ja lomille.

Ihan rehellisesti voin sanoa, että Kerholta saattaisi tuollaisessa minisarjassa tulla turpaan.
Kyllä minä haluan koko rahan edestä. Onhan se hienoa, kun ennen kautta ihan samalla viivalla ollut pyyhkii lammaslaumalla jäätä ja jatkaa kohti seuraavaa välipysäkkiä ennen mestaruutta.

Ihan helposti voisi tulla KooKoolta, Kerholta tai Jukureilta turpaan minisarjassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös