Oulun Kärpät kaudella 2022–2023

  • 478 081
  • 2 205

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Hieman on Tieksolan paluusta kaksijakoiset tunnelmat myös täällä päässä. Toisaalta saadaan potentiaalia omaava kasvatti takaisin Ouluun, joka tuo myös kätisyyden puolesta kaivatun palasen kokoonpanoon. Todellakin toivon, että Tieksola pystyy olemaan se käänteentekevä pelaaja ylivoimalle, mitä Aho hänestä mainostaa.

Mutta jos otetaan realistinen näkökulma tähän hankintaan ilman fanin värilaseja, niin kyllähän Tieksolan ura on polkenut pahasti paikallaan ja oikeastaan mennyt takapakkia sen "läpimurron" jälkeen. Koivunen tuntui kausi takaperin menevän ryminällä ohi ja otti sen Tieksolan peliajan haltuunsa. Tämäkään kausi ei tilastoiltaan hurraahuutoja aiheuta. Jos ketään muita ei ollut Ouluun kärkikentän maalintekijän rooliin tarjolla, niin pieni ja ujo peukutus yritykselle. Ehkä Tieksola saa virtaa ja "uuden mahdollisuuden" nyt Oulusta ja palaa nälkäisenä hommiin.

Kärpät kuitenkin tarvitsee edelleen yhden puolustajan kokoonpanoon, ja sellainen olisi mielestäni tärkeämpi hankinta kuin Tieksolan palauttaminen Ouluun. Kuten moni on maininnut niin ohuehko tuo pakisto on ja yhteen tiettyyn parivaljakkoon on erityisen vaikea luottaa kun tosipelit alkavat. Optimi olisi hankkia ylivoimalle laukaisu-uhkaa tuova pakki, mutta myös jämäkkä yleispuolustaja korvaamaan Topia omaan päähän kelpaisi kyllä paremmin kuin hyvin. Pakkien määrä on vähäinen ja yhden tai kahden pakin putoaminen kokoonpanon ulkopuolelle ei ole mitenkään harvinainen tilanne kevään kovissa peleissä. Laitureitahan meiltä löytyy runsaasti ennestään.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Jos vielä omat aatokset tästä siirrosta, niin uskon kyllä vahvasti, että Kärpät saa Julien Msumbusta kovan pelimiehen ja ratkaisijan kevääksi. Tällä kaudella Msumbu on iskenyt Ranskan kakkossarjatasolla Toursin riveissä 16 otteluun "vain" tehot 2+7, mutta pitää muistaa, että Rouenin juniorijoukkueissa on aikanaan ollut kyllä todella kova - jopa yli maali per ottelu - pelimies ja maalilinko, eli kyllä se potentiaali ja taidot siellä on toimittaa sitä mustaa häkkiin. Hyvät ketjukaverit vierelle, lentokeli alle, niin uskon vakaasti, että tässä on se kaivattu 'täsmävahvistus' kevään tosipeleihin!

Profiilikuvan perusteella Ranskan kiertueelta on näköjään tarttunut mukaan myös suht hyvä 'bruna', joka on myös ehdottomasti hyvä juttu, niin on muita selvästi paremmin valmistautunut myös mahdolliseen kauden jälkeiseen 'sambaan', jos lähtö pleijareissa tulee nopeasti.

Tervetuloa Ouluun Msumbu!



 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuukkahan ei ole Kärppien kasvatti vaan KKP:n.

Edelleenkin, myös Raipe (Raimo Helminen) on myös Kärppien kasvatti jos kaikki junnuna Kärpissä pelanneita aletaan omimaan.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Onhan tässä hieman epävarma olo kun kauden aikaiset rekrytoinnit ovat olleet aika ns. kapeita. Ymmärrän, että ennen kautta käytetty budjetti on ollut täysin ylimitoitettu tuloksiin ja kauden aikana ei ole euroja reagoida. Silti välillä ihmetyttää, että vähät reagointieurot käytetään miten sattuu. Noh, mennään näillä ja toivotaan parasta.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Tuukkahan ei ole Kärppien kasvatti vaan KKP:n.

Edelleenkin, myös Raipe (Raimo Helminen) on myös Kärppien kasvatti jos kaikki junnuna Kärpissä pelanneita aletaan omimaan.
Niin no kyllähän siellä monellakin lukisi vaikka mitkä Kyröskosken Pärskeet (KyrPä) sun muut jos se kasvattajajoukkue on se jonka paidassa olet F-junnuissa ekat luistimenpiirrot ottanut.

C-junnuista lähtien pelannut Kärpissä ja silloin ne tärkeimmät stepit kohti mahdollista ammattilaisuutta tehdään.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viime keväänä Late peluutti Tieksolaa vain neljässä playoff-pelissä suhteellisen pienessä roolissa vaikka joukkue oli merkittävästi tämänvuotista heikompi. Eli lähtökohtaisesti aika paljon on pitänyt vuodessa kehitystä tulla mikäli ihan kakkosketjun laitaan kaavaillaan. Tiukkaa tekee ylivoimakoostumuksiinkaan mahtua, mutta varmasti saa näytönpaikan nyt runkosarjan lopussa.

Aho on todella optimistinen aina näiden hankintojensa suhteen. Mutta täytyy myös antaa tunnustusta, että ihan hyviä hakuja Jakobsson ja Olkkonen kuitenkin ovat loppuviimein olleet.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mitäs sitä Hokijonella tai Marjamäellä on sanomista ja nokan koputtamista kun on selkeät säännöt miten kasvattaja- / lähtöseura määritellään ja sen myötä mm. myös tarvittaessa taalat NHL varausten ja mahdollisten sopimusten myötä jaetaan.

Kaudella 2022-2023 kokoonpanoihin merkatut pelaajat sekä Westerholm ja Tieksola

Omat kasvatit

Hermonen
Hyry
Junttila
Koivunen
Meriläinen
Niemelä T.
Paaso

Ei enää joukkueessa

Antti-Roiko
Kokko
Niemelä M.

Muualta tulleet

Anttila (LeKi)
Björkqvist (EPS)
Blomqvist (MuIK)
Byström
Emanuelsson
Heikkala (KKP)
Jacobsson
Karvinen (EVU)
Kemppainen (Hokki)
Kivistö (TJV)
Koskenkorva (Haukuputaan Ahmat)
Kunyk
Leskinen (KKP)
Ohtamaa (Nivala Cowboys)
Olkkonen (Jää-Ahmat)
Rundblad
Tieksola (KKP)
Tiivola (Kiekko-Tiikerit)
Turunen (Jokerit)
Westerholm (Karhu-Kissat)
Yliniemi (Kiekko-Oulu)

Ei enää joukkueessa

Kaarlehto (PaiHa)
Ronkainen (PaKa)
Ruusu (Kiekko-Sudet)
 
Viimeksi muokattu:

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mitäs sitä Hokijonella tai Marjamäellä on sanomista ja nokan koputtamista kun on selkeät säännöt miten kasvattaja- / lähtöseura määritellään ja sen myötä mm. myös tarvittaessa taalat NHL varausten ja mahdollisten sopimusten myötä jaetaan.
Kuinka selkeät? Nehän voisi tähän varmaan myös laittaa jos kerta ovat selkeät. Aikanaan sitä pidettiin kasvattajajoukkueena, missä on pelannut c-junnuista eteenpäin. Eli nimenomaan kasvanut ammattilaiseksi. Voihan tuo määritelmä olla muuttunut, kuulen sen mielelläni.

Listaasi liittyen kuitenkin yksi huomio. Sekä Topi Niemelä, että Ville Heikkala ovat aloittaneet Kärppäuransa saman ikäisenä, eli U16-joukkueessa. Miksi siis toinen näistä on Kärppäkasvatti ja toinen ei?

Heikkala tosin pelasi ennen Kärppien joukkueeseen liittymistä yhdeksän peliä KKP:ssa - ja nämäkin kaiken lisäksi kahdessa eri KKP:n ikäluokkajoukkueessa. Eli yhdeksän peliä KKP:ssa ja reilu 250 peliä Kärpissä = KKP:n kasvatti.

Samalla logiikalla Topi Niemelä ei ole mistään kotoisin, kun ei Topilta ennen U16-Kärppäjoukkuetta löydy tilastoista seuramerkintää. Enpä silti usko, että Topi aloitti kiekkoilua vasta 14 vuotiaana.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Mielestäni tämä kasvattiseura-keskustelu on hieman huvittavaa kun tietää, että liigaseurat aktiivisesti kalastelevat alueidensa parhaat pelaajat parempiin (omiin) ympyröihin pelaamaan erittäin nuorina. NHL:n kasvattirahat ja muut taas eivät välttämättä korreloi ollenkaan sen kanssa, että minkä joukkueen pelaaja itse kokee kasvattiseurakseen. Marjamäeltähän tuo oli aika varmasti sellainen puoliksi vitsillä heitetty herja yhteisön jäsenien kesken. Kuuluu lajiin nimeltä jääkiekko rakentaa vastakkainasettelua ja Late tunnetusti koittaa pitää yhtä fanien kanssa.

Pelaajat varmasti itse osaa parhaiten vastata, että onko se itselle rakkain kasvattiseura Nivalan Cowboys, KKP, Kärpät tai vaikka Laser. Jos sitten taas mietitään Liigaseurojen kohdalla "omia kasvatteja" niin kyllä sanoisin, että tärkeimpiä ovat ne A,B,C-juniorivuodet koska siellä aletaan kiinnittämään todella huomiota pelaajiin, joilla on mahdollisuus kasvaa liigaan, ja siirtoja liigajoukkueiden rinkiin tapahtuu paljon (16,18,20 vuotiaat). Mutta samalla tavalla on tärkeää myös se, missä aloittaa liigauraansa viemään eteenpäin ja minne kotiutuu. Markus Granlundia ei varmaan kukaan kärppäkasvatiksi kelpuuta, eikä varmaan kukaan IFK kasvatiksikaan väitä(?)

Ja voihan niitä Kärppäläisiä kasvaa ihan muitakin polkuja kuten Hakanpää ja Huml ovat osoittaneet. Ostojoukkueeksi lukisin itse sellaiset joukkueet joissa on joka kausi uudet nimet, eivätkä pelaajat tunne erityistä ylpeyttä pelata juuri kyseisessä seurassa.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuoreimman tiedon saa esimerkiksi soittamalla jääkiekkoliittoon.

Viimeiset 30 vuotta se on kuitenkin ollut kutakuinkin niin, että pelaajan lähtö- / kasvattajaseura on se joukkue, millä on ollut pelaajan oikeudet sen vuoden lopussa kun pelaaja täyttää 15 vuotta.

Fiksut pelaajat voivat antaa meriittiä omalle junioriseuralleen esimerkiksi siten, että siirtyessään C junioreissa kokoojaseuraan, vaikkapa Kärpät tai Kiekko-Espoo tai Jokerit tai HIFK, niin oikeudet siirretään vasta kauden päättyessä, eli kun pelaaja on täyttänyt tai täyttämässä 16 vuotta. Näin junioriseura saa mahdollisesti muutaman taalan mahdollisesta jättipotista.

Interwebin ihmeellisestä maailmasta löytyy ainakin kolme sivustoa joista löytyy tietoa jääkiekon pelaajista maailmanlaajuisesti.

Esimerkiksi googleen hakusanoiksi

Tuukka Tieksola kasvattajaseura

tai

Tuukka Tieksola youth team
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Viimeiset 30 vuotta se on kuitenkin ollut kutakuinkin niin, että pelaajan lähtö- / kasvattajaseura on se joukkue, millä on ollut pelaajan oikeudet sen vuoden lopussa kun pelaaja täyttää 15 vuotta.
Tuukka Tieksola on syntynyt 2001, eli täyttänyt 15 vuonna 2016. Tuon vuoden lopussa hänen seurana on ollut Oulun Kärpät. Eli kirjoittamasi määritelmän mukaan Tieksolan kasvattajaseura on Oulun Kärpät.

Vai mitä tässä en nyt hoksaa?

 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vai mitä tässä en nyt hoksaa?
Sisälukutaito?

Linkkaamassasi sivussa lukee youth team kohdassa KKP.

Tämä selittyy sillä, että keväällä 2016 Tieksolan pelaajaoikeudet olivat KKP:llä. Hänen junioriseurallaan. Kokeneena kettuna Tuukka Tieksola (OLS) haisteli tilannetta ja kun nuorempi Tuukka Tieksola siirtyi pelaamaan play offeja Laseriin, eivät pelaajaoikeudet siirtyneet minnekään.

Ja kuten tuossa jo aiemmin mahdollisuudesta mainitsin, pelaajaoikeudet siirtyivät Kärpille vasta 2016-2017 kauden päätteeksi (tai 1.1.2017 jos pvm kiinnostaa niin siirtopaperit löytyvät jääkiekkoliitosta). Joten 15 vuotiaan Tuukka Tieksolan pelaajaoikeudet 31.12.2016 olivat KKP:llä ja näin ollen kasvattajaseura on KKP.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Sisälukutaito?

Niin, kysyinkin viestissäni että mitähän en hoksannut, jota hienosti avasitkin perään, kiitos siitä.

Hämmentävän kulmikkaasti pitää näemmä jatkiksen Kärppäpalstalla kanssakirjoittajiin suhtautua kun uteliaana ajattelin kysyä miten tuo Tieksolan tapauksessa meni.

---

Topicin aiheeseen, pakkia kaipaa vielä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kaarlehto liittyy pitkään listaan Kärppien legendamaalivahteja, mm Niko Hovisen, Mikko Strömbergin ja Libor Kasikin seuraksi.
Onko näistä Kasik ainoa joka pelasi kokonaisen pelin? Strömberg taisi olla vaan luukulla, hekottava Pappi Hovinen ja Carolus Rex tykitettiin molemmat vaihtoon.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin, kysyinkin viestissäni että mitähän en hoksannut
Yhtään helpommaksi ei tosiaan tee sekään, että nykypäivän viralliset termit kuten edustusoikeus ja pelipassi eivät avaa mitään.
Edustusoikeus syntyy U11 iläluokasta ylöspäin, eli Tieksola on alkanut ammattilaisuransa KKP:n U11 joukkueessa.
Seurayhteisö lienee se avaintermi sitten myöhemmin eli kausilla 14-20. Tieksola on siis pelannut Kärppien X, Y, Z, V, M ja akatemiassa sekä jo mainitussa Laserin joukkueessa (kannattaa googlailla, aika nimivahvoja joukkueita). Ja tosiaan noita edustusoikeuksia ja pelipassia siis ei ole tarvinnut vaihtaa vasta kuin 2 vuotta sitten, eli kun Tieksola on tehnyt U20 sopimuksen Kärppien (Oy) kanssa.
Eli, Kärpissä sekä yhteistyöseuroissa voi nykyään pelata sen aloitusseuran nimissä siihen asti kun siirtyy Ry:n alta U20 joukkueeseen tai suoraan liigaan.
Heleppua vai mitä.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Aho tuumaa Kivihalmeelle, että meillä jo joukkue täynnä. Nyt sama sankari metsästää pakkia valittaen markkinoiden ” kuivuutta ”.

On se seppä :)
Eipä taida löytyä ihmistä joka silloin, kuin Teemu oli saatavilla, ajatteli että Kärppien pakistosta löytyisi tilaa miehelle. Ohtamaa, T. Niemelä, Rundblad, Kivistö. Ei tuohon pitänyt Teemun mahtua.

Mutta jälkiviisastelu on tunnetusti parasta.
 
Viimeksi muokattu:

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Eipä taida löytyä ihmistä joka silloin, kuin Teemu oli saatavilla, ajatteli että Kärppien pakistosta löytyisi tilaa miehellä. Ohtamaa, T. Niemelä, Rundblad, Kivistö. Ei tuohon pitänyt Teemun mahtua.

Mutta jälkiviisastelu on tunnetusti parasta.

Ei niin ja ei Teemu Kivihalme ole ollenkaan Laten tyyppinen puolustaja. Turhan offensiivinen,,,
 
Kyllä haba taas kerran osoittaa idioottimaisuutensa. Kärpät sitten todella meinaa lähteä kevääseen asetelmalla, jossa hyökkääjiä riittäisi kahdeksaan ketjuun ja Liigakelpoisia pakkeja nippa nappa neljään pariin. Tähän sitte semmonen helvetin iso naamapalmu.
 

Hoki-Hemmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ehkä Kärpät ajatteli, että "hyökkäys on paras puolustus", kun ei pakkiosastoa vahvistanut. Toivottavasti joku
hyökkääjistä voi pelata myös pakin paikkaa, jos loukkaantumisia tulee. Riskillä vedetään loppukausi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös