Oulun Kärpät kaudella 2021–2022

  • 760 338
  • 3 574

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikuttaa siltä, että kuuluisat löysät on housussa ja paniikkinappula pohjassa. Pakisto oli jo muutenkin aika ohkanen ja nämä loukkaantumiset on nyt sitten ajaneet epätoivoisiin tekoihin.
Tälläiset hankinnat eivät edesauta tilannetta yhtään. Leveyttä kyllä, mutta puolustuksen taso ei nouse. Ja sitä nimenomaan kaivataan: tasoa. Laatua.

Suojatyöpaikka.
 

theZ

Jäsen
Kävin tuonne Kiekko-Espoon ketjuun vihjaamassa tulevasta liigalainasta kun sain omien Oulun lähteideni kautta tietää Keskitalon kärppälainasta. Silloin ainakin tilanne oli se, että Mäksää oli kysytty Sportilta nimenomaan lainaan ja kun ei annettu niin Kärpät otti Keskitalon. Ei tuossa mitään suoraa lainausta ole joten tiedä sitten mitä on sanottu. Eikös tuo sama toimittaja ollut Kärpillä tekemässä jotain somejuttuja ja erätaukohaastiksia ennen koronaa. Varmaan jututtanut vanhoja kavereitaan ja tulkinnut jotain väärin. Ottaisin sormen pois paniikkinappulalta tämän osalta.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämä toimiston touhuhan alkaa menemään jo komedian puolelle, jos tuossa Iltalehden huhussa on mitään perää. Ei kai edes Harri Aho ei voi olla niin kuistilla, että hommaa tuohon rotaatiopakeista kasattuun puolustukseen yhen rotaatiopakin lisää.

Eiköhän tässä ole tosiaan ollut jostain hätäapulainasta kyse, kun mies ei ole Sportissakaan päässyt pelaamaan. Kuten @theZ tuossa ylempänä toteaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän tuo hätäapulaina paljon enemmän järkeen käy, sekin huomioiden, että Kärpät on jo pidemmän aikaa pakkivahvistusta etsiskellyt ja Mäkelä ei kyllä pätkääkään ole sitä, mitä tuo pakisto kaipaa pitkässä juoksussa. Näin kirjoitti Hentilä syyskuun alussa:

Kaleva kirjoitti:
Puolustuksessa Ohtamaan rooli ja vastuu ovat valtavia. Pakkiparien Ohtamaa–Topi Niemelä ja Ludwig Byström–Mikko Niemelä jälkeen taso putoaa nopeasti. Kärpät on edelleen markkinoilla hakemassa puolustukseen vahvistusta. Jokereista lähtöpassit saanut Jakub Krejcik ehti livahtaa takaisin KHL:ään juuri ennen itäliigan alkua.

 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä Aleksi Mäkelä olisi ollut parempi ratkaisu kuin tämä Keskitalo. Samalla tavalla siinä olisi puhuttu lainasta, joten Mäkelä tuttuna pelaajana olisi varmasti hoitanut sen rastin paremmin.

Pitkässä juoksussa joku ratkaisu tuohon pakkipulaan on löydettävä ja silloin se ei voi olla mikään tusinapakki.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kyllähän tuo hätäapulaina paljon enemmän järkeen käy, sekin huomioiden, että Kärpät on jo pidemmän aikaa pakkivahvistusta etsiskellyt ja Mäkelä ei kyllä pätkääkään ole sitä, mitä tuo pakisto kaipaa pitkässä juoksussa. Näin kirjoitti Hentilä syyskuun alussa:



En tiedä oliko tuo Krejcikin nosto tuossa jutun lopussa nyt Hentilän omaa jutustelua ihan muuten vaan yms. Mutta kyllähän tuosta jutusta saa nimenomaan sellaisen käsityksen, että Kärpät on todellakin kovan luokan laatupakin perässä. Jos siis Hentilä on nostanut Krejcikin nimen esille, niin, että siinä on ollut joku korrelaatio Kärppien meneillään olevaan pakkihakuun...

Kovan luokan laatu pakki helpottaisi tekemistä huomattavasti, etenkin jos olisi luokkaa Krejcik. Ja omaisi yhtä taloudellisen pelityylin ja jaksaisi huhkia. Sitä tässä nyt tarvitaan. Määrä on jo, mutta se laatu...
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Kyllä tämä Kärppien oma scouttaus on syvältä. Ainoa, joka on ollut vahvistus on Galimov. Selasin tuossa pistepörssiä ja mm. Wellmanin (sijoitus 109) edellä ovat Hermonen, Kossu, Koivunen, Byström jne. Hänet kuitenkin hankittiin kärkiketjuihin! Kohta pitäs alkaa tapahtumaan, neljännes sarjaa jo pelattu! Eikä Bourkekaan esittänyt ihmeellistä, silloin kun pelasi. Mutta niinhän tämä on ollut viimeiset 10 vuotta!
Galimovin lisäksi Emanuelsson on hyvä rekry. Vaikka aluksi ihmettelin, niin tuonut kyllä kaivattua lisäarvoa. Leveyttä tulosyksikköön, aktiivista karvauspeliä, eikä varasta puolustuksesta. Juuri sitä mitä secondary-scoring osastolle ja ylivoimalle kaivataan. Koblizek ei läheskään samanlaista panosta pystynyt antamaan. Muuten yhdyn scouttauksen tasoon.
 
Viimeksi muokattu:

theZ

Jäsen
Kyllä Aleksi Mäkelä olisi ollut parempi ratkaisu kuin tämä Keskitalo. Samalla tavalla siinä olisi puhuttu lainasta, joten Mäkelä tuttuna pelaajana olisi varmasti hoitanut sen rastin paremmin.

Pitkässä juoksussa joku ratkaisu tuohon pakkipulaan on löydettävä ja silloin se ei voi olla mikään tusinapakki.

Mäkelä pelasi tänään Sportin riveissä Liigaa joten seuran oma tarve pelaajalle oli varmasti yksi syistä miksei häntä Vaasasta lainalle annettu. Liigassa ylipäätään on nykyään enää kovin vähän ylimääräisenä yhtään kokeneempia pakkeja joita pyytää lainalle. Siksi Tapparakin hankki Saku Salmelan Espoosta ja tuoreimpana KooKoo Santeri Salmelan. Muutamilla joukkueilla olisi mutta loukkaantuneena (mm. IFK). Hätäapujen osalta liigaseurat joutuvat nykyään turvautumaan Mestikseen ja sielläkin on entistä vähemmän enää edes hädintuskin liigatasoisia pakkeja.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Joko olis aika ulostaa flopit ja hommata vahvistuksia? Voi luoja, jos Ronkaisia ja Mustosia joutuu vielä kauan katella. Wellmanin onetimerit kusee 9/10 ja mitään muuta herra ei saa aikaan. Kukas se Bourke olikaan? Nimi tuttu, mutta ei mitään muistikuvaa peliotteista.
Wellmania ei kyllä takuuvarmasti tulla vielä tämän kauden aikana ulostamaan mihinkään koska sillä on kahden vuoden sopimus. Kauden jälkeen voi olla asia erikseen, mutta tämä kausi kyllä valitettavasti tullaan katsomaan aivan varmasti. Tuskin mikään KHL-jengikään on mottipäisellä tuota kalastelemassa pihalle.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Iltapulun tietojen mukaan Kärpät on hieronut pakkikauppoja ja pyrkii saamaan Aleksi Mäkelän takaisin Kärppiin. En nyt ihan tämän tason pelaajaa itse ajatellut.
Piti tarkistaa ja ei vittu soikoon, niin siellä luki. Pakko olla jotain toimittaja-Ikosen henkilökohtaista vittuilua Ouluun päin?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olen todella ylpeä siitä, että Kärpät pitää omiensa puolta ja usko/luottaa omiinsa viimeiseen asti. Jossain vaiheessa usko ja toivo ja luotto pitää lopettaa. Kärpät on siinä tilanteessa, että ulkkarit Wellman ja Bourke on raaputettuja arpoja "ei voittoa"-tuloksella ja bonuksena vielä Mustonen, joka anteeksi vain ei ole saanut mitään aikaan ykkösketjussa. Kärpät on ajanut itsensä siihen tilanteeseen, että KOLMEN pelaajan ulosostoa on turha edes haaveilla. Puhumattakaan siitä, että hyökkäykseen hankittaisiin oikeita senttereitä pari kappaletta.

Kausihan on pisteiden valossa lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Isoin kiitos herroille Ohtamaa, Galimov, Leskinen ja Mäenalanen. Alkukaudesta ketju Hermonen-Koskenkorva-Aku Räty oli aivan erinomainen. Kaikki muu joukkueessa onkin harmaata massaa ja se ei näytä valitettavasti muuttuvan vaikka neljännes runkosarjasta on takana. Loistava nelosketju hajotettiin, eipä ole paljon äijiä sen jälkeen näkynyt pl. Kossu, jota kuitenkin tärkeillä hetkillä aloituksissa on käytetty.

Palatakseni noihin em. kolmeen pelaajaan.
Casey Wellman on erinomainen aloittaja, vaikka tänään ei ihan putkeen mennytkään. Onetimer sais osua putkien sisään useammin. Ei löydä paikkaansa kaukalossa. On aivan liian usein jäällä, kun vastustaja iskee tasakentällisin maalin. Hyödyt/haitat = ei jatkoon.

Troy Bourke on sairastuvalla. Pelannut 9 peliä, joista osan ihan ok tasolla, mutta onko vahvistus? En ole vielä vakuuttunut. Pakkasella omiin tämäkin jantteri. Mielestäni enemmän katsomisen arvoinen kortti kuin Wellman?

Aleksi Mustonen on yllätysyllätys pari maalia plussalla joka toisaalta on ihan niinkuin peliotteet kaukalossa ovat näyttäneetkin. Paljon parempaa peliä kuin viime kaudella. Todella paljon. Silti paikka ykkösketjussa on aivan vitun naurettavaa touhua. Ei ole lähelläkään sitä tasoa. Ei sitten millään. Alivoimalla on ollut hyvä ja luistelu on näyttänyt tosi pirteältä. Näistä kolmesta ainoa, joka oikeasti on ollut jollain tasolla hyödyksi joukkueelle. Rooli tällähetkellä on aivan väärä. Siltikin sanon, että jatkoon, mutta rooli oikeaksi. Jos rooliksi kaavaillaan edelleen tulosyksikköä, niin niskatukasta pois. Ei vaihtoehtoa. Plussaa tämän päivän aloituksista. Kova suoritus.

Sittenhän meillä on vielä eräs "ykkösvaraus", joka varattiinkin pari sijaa myöhemmin. Aatu on todella kova harjoittelija, taitava, vahva, hyvä aloittaja... mikä vittu siinä on, että kun äijä pelaa Kärpissä, niin hän on vain yksinkertaisesti paska? En keksi mitään muuta syytä kuin, että valmennuksen ja nuoremman Rädyn ajatukset jääkiekosta ja pelaajan roolista eivät kohtaa. Samanlaista vitun jääräpäisyyttä nähtiin Mannerin/Marjamäen Kärpissä monta vuotta. Miksi Mikkola tekee samoin? Nyt tarvitaan rohkeita tekoja ja jos se vaatii kurittoman kukkopojan nostamisen ykkösketjun sentteriksi, niin se jumalauta tehdään. Ei Aatusta ole mitään hyötyä jämäminuuteilla kolmosessa/nelosessa. Kasvatetaan poikaa-ajatukset vittuun huis ja mies tulosyksikköön. Sitten, jos tulosta ei tule, niin jonnekin Kiekko-Laserin E-junnuihin onnistumisen kokemuksia hankkimaan?

Nyt kun runkopelaajista MIse, Lese ja Spede on pois, niin joukkue on liian paljon jäljellä olevien huippuyksilöiden varassa. Ei Saku, Stan ja Atte oikeasti pysty ilasta toiseen voittoa takaamaan? Onko meidän Kärpät oikeasti kuuden pelaajan joukkue? Onko menty pahasti vihkoon hankinnoissa? Nostetaan vielä se alkuperäinen nelosketju mukaan: Hermonen-Koskenkorva-Aku Räty. Loistava ketju. Kertakaikkisen loistava. Miltä ne ketjut näyttivätkään?

Pyörälä-Mäenalanen-Leskinen
Huttusia
Möttösiä
Hermonen-Koskenkorva-Aku Räty

Repikää siitä. Ykkönen ja nelonen mestaruustaistoon juuri oikeanlaisia yksiköitä. Huttusia ja Möttösiä on kuusi kappaletta. Emanuelsson parantaa koko ajan. Hienoa.

Olisi paljon kirjoitettavaa, mutta aika mennä nukkumaan tai juopottelemaan. Tai no, juopottelemaan.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kärppien ylivoimaiset pakkasukot ovat Juhis (-6) ja Wellman (-7). Perässä seuraavat juniori Koivunen (-2), joka on pelannut näiden kahden kanssa sekä toinen P-Amerikan apu Bourke (-2).

Juhis on ylivoimalla vaarallinen ja pystyy rakentamaan paikkoja, joka jollain tasolla antaa anteeksi tuota todella lepsua puolustuspelaamista, mutta Wellmanin taso omiin on niin äärettömän heikko, yhdistettynä vielä lähes olemattomaan panokseen hyökkäyspäässä, että kyllä nyt hirvittää tuo kahden vuoden lappu. Veto on tulinen, mutta suurin osa kudeista paukkuu plekseihin. Liikaa painuu vain pakkaselle Wellmanin pelillinen panos tällä hetkellä. Kahden suunnan pelissä on isoja vaikeuksia, eikä hyökkäyspäähän tapahdu läheskään tarpeeksi hyviä asioita, että voitaisiin edes puhua, että paikkaisiko hyökkäyspeli surkeaa puolustamista.
 

Micol

Jäsen
Wellmanin kohdalla ensimmäinen liikku olisi laittaa mies takaisin oikeaan laitaan, jossa sai sentään jotain järkevää aikaan aina välillä. Sentterinä pelaamisesta koko hommasta ei näytä tulevan yhtään mitään ja ainoa hyöty tulee lähinnä aloitusten muodossa, joissa on pärjännyt ihan mallikkaasti. Ei tämä kaveri ole edes mikään sentteri, kuten ei ole oikein toinen sentterihankinta Bourkekaan. Mustonenkin on enemmän sentteri kuin nämä kaksi, vaikka hänkin on oikeasti laituri. Siis hetkinen, keitäs niitä senttereitä nyt sitten oikein olikaan, kun Mäenalanenkin on laituri? Jäljelle jää Koskenkorva ja Räty. Kahdella umpisentterillä mennään jo kyllä kuuhun asti...
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kärppien hyökkäyksen syvyyskartta tällä hetkellä pelipaikoittain:

1. Mäenalanen - X1 - Leskinen​
2. Pyörälä - X2 - Emanuelsson

3. Koivunen - Bourke - Aaltonen
4. Hermonen - Koskenkorva - Ak.Räty
5. Mustonen - Aa.Räty - Wellman
6. Tieksola.........................Hyry

Hyviä laitureita riitää kyllä jopa hieman yli viiteen ketjuun, siitä ehdottomasti posit joukkueen kasauksen suhteen! Vielä kun X1 ja X2 paikoille Aho olisi löytänyt oikeat palaset, niin vamos! Olisit voinut Aho jättää jopa parit laiturit hankkimatta, että oltaisiin saatu pari hyvää sentteriä, koska laidassa on määrällisesti jo hieman ylitarjontaa. Nyt joudutaan tuolta 5.ketjun laituriosastolta kaapimaan Wellmania ja Mustosta noille X1 ja X2 paikoille, niin surkea on tilanne.

Pakiston vastaava:
1. Ohtamaa - Y1
2. Byström - T.Niemelä
3. Teppo - M.Niemelä
4. Ronkainen - Paaso
5. Tiuraniemi - Niskala

On täälläkin sen verran tunkua, että olisi voinut myös panostaa tässäkin tapauksessa enempi laatuun, kuin määrään.

Voi pojat, jos Kärpillä olisi huippujoukkueelle ominainen scouttausosasto käytettävissä. Nyt on taas liian monen (kriittisen) hankinnan osalta upotettu kädet kyynärvarsia myöten paskaan, joista ei päästä eroon. Mikäköhän oli myös Tiuraniemen hankinnan tarkoitus? Projektipelaaja tulevaksi? 3.pariin tekemään kivihalmeet? Laten vanha tuttu?

Nyt oltaisiin kipeästi kaivattu sitä, että Tiuraniemi olisi osoittautunut uudeksi Kivihalmeeksi. Olisi auttanut pakiston leveyden kanssa ja antanut aikaa hakea koostumuksia ja vahvistuksia olisi voitu katsoa rauhassa. Nyt on jo akuutti tarve vahvistuksille, eikä kausi ole kunnolla edes alkanutkaan.

Edit. Arttu Hyrykin unohtui laitureista!
 
Viimeksi muokattu:

Left Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No niin, kautta on pelattu noin neljännes, niin voidaan puhua jo oikeasti, miten on pelit mennyt.

No ei huonosti tällä porukalla, kun ollaan sijalla 4. Hemmetin hyvin mun mielestä Mikkolan ja joukkueella menny. Tarkotan että Mikkolakin on johtanu joukkoja ihan kiitettävästi. Kärki äijjät on suorittanu just, niin hyvin kun oli toivottu. Mäenalanen on ollu ihan liekessä ja Ohtamaa vetää hemmetin hyvällä tasolla. Pyörälä oli hyvässä iskussa ennen, kun loukkaantui harmillisesti. Leskinen hakee vielä parasta mutta tulee vielä. Harmi vaan että on paljon loukkaantumisia nyt päällä, jotka sekotta koko hommaa. Nuoret hyökkääjät on nostanut tasoa ja uusia nimiä on tullu tapetille esim. Koivunen….

Niin ja Galimov pitää mainta erikseen, tää äijjä oli mulle hirvee pettymys kun odoteltiin, että Rinne tekee sopparin . Mutta täähän on tekijä mies prrr. Hieno haku ja isot ropsit Aholle ja kumppaneille että löysi näin laadukkaan maalivahdin meille.

Mutta, vähän moitteita kuitenkin alkukaudesta.

Nro1, Hyökkäys vahvistukset

Troy Bourge: Ei mitään annettavaa tähän joukkueeseen. Vaikka on nyt lasaretilla niin ei tule antamaan mitään lisäarvoa joukkueeseen. 9 peliä 1+3 tehopistettä ei oo sellaisia jotka pitäis olla ykkös tai edes kakos sentteriksi hankitulle vahvistukselle. Pitäisi tehdä massiivisen tason noston edellisiin näyttöihin, jotta vois nauttia statusta VAHVISTUS. Eli ulos porukasta. Hommataan tilalle joku oikeesti tekijä mies. Ikävä kyllä näin ☹

Casey Wellman: Ihan ok suorittamista välillä, mutta ihan ok ei oo riittävästi ykkös ”sentterin ” roolin hommattulle pelaajalle. Pelannu viime pelieissä 3. kentän setterinä. Mitä vittua?? eikö taso riitä oikeesti ykköseen? häh… vastaus ei riitä. Koskenkorvakin pelaa parempaa peliä nykysin. Toisaalta ei mitään pois Koskenkorvan pelistä, hyvin on poika nostanut tasoa edelliseen kauteen. Mutta Wellman… vaihtoon tääkin mies ikävä kyllä ☹. Missä Ben Maxwell tyyliset sentterit?

Petter Emanuelsson : Olin eka vähän että mitä häh, hommattiin laituri kun ois pitäny saaha kunnon sentteri vähintään, tai puolustaja. Noh saatiin kyllä työteliäs äijjä, mutta aika näyttää onko äijätä oikeesti Lasun mentaalin perijäksi? Vaikee sanoa näiden pelien jälkeen vielä?

Nro2, Puolustus

Aika paljon ollaan nykyisin Ohtamaa ja Niemelä Jr. varassa. Eli tähän päähän pitäis ekana saaha jotain vahvistusta, muuten tulee kylmät. Ei siinä Tepot ja Matit auta, kun tulevat lasaretista. Joku tyyliin ”Hakanpää” pitäis saaha ? ei varmaan oo ees tarjolla? Eli tähän osastoon tarvii kuitenkin vielä vahvistusta ja pikaisesti
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Laituriosaston ylitarjonta johtuu lähinnä kahdesta seikasta. Ensinnäkin siitä, että Koivunen (sekä myös Hyry) on ylittänyt odotukset. Nämä kaksi junnua ovat pistäneet tosissaan ahtaalle kokeneempia laitureita. Yksi heistä joutui jo poistumaankin jengistä. Ja toisekseen siitä, että sentteriksi hankittu Wellman onkin laituri. Vaikka Wellmania on peluutettu keskellä pariinkin otteeseen niin kyllä hän pelityyliltään kuitenkin selkeä laituri loppujen lopuksi on. Aloituksissa Wellman on kyllä kohtuullisen hyvä, siltä osin hänessä on sentteriainesta. Mutta kaikki muu viittaa laituriin.

Puolustuksessa on kauden alusta lähtien ollut ongelmana rosterin kapeus. Eihän meillä ollut kauteen lähtiessäkään edes sitä kuutta mitat täyttävää pakkia. Viisi liigatason pakkia ja tukku paikkomiehiä päälle. Siksipä onkin ollut positiivinen yllätys, että Paaso on tullut noinkin hyvillä näytöillä sisään. Paaso on tekemässä pakistossa vähän samaa kuin Koivunen hyökkäyksessä. Kun sauman saa, antaa sen verran hyviä näyttöjä että saa jatkaa pelaamista. Eihän tämän pojan pitäisi missään tapauksessa ykkösparissa luutia, se on selvä. Mutta Ohtamaan rinnalla on hyvä kasvaa. Ja esitykset on kuitenkin olleet sitä luokkaa, että Paaso kiilaa nykyisellään helposti Ronkaisen, Tiuraniemen ja Niskalan ohi. Paaso on näkemykseni mukaan tällä hetkellä top6 pakki vaikka kaikki olisivat terveenäkin.

Sentteriosasto on se toinen murheen kryyni. Ei ole Kärpillä ykkössentteriä, ei. Pitäisikö se Mäenalanen kuitenkin laittaa siihen? Vaikkei Saku välttämättä sentterin tontista tykkääkään niin ihan kohtalaisen hyvin se siinä kuitenkin vetää. Auttaisi osaltaan sentteripulaa. Sakun tilalle ykkösen laitaan on kyllä tarjontaa. Spede siihen kunnes tervehtyy. Tai mitä jos tehtäisiinkin Spedestä sentteri? Pyörälä on aiemminkin sentteröinyt Kärpissä hyvällä menestyksellä. Hän on niin peliälykäs ja monipuolinen peluri, että hoitaa tuonkin tontin kunnialla.

Fakta on se, että Kärpissä on tasan kaksi aitoa sentteriä ja he ovat Jesse Koskenkorva ja Aatu Räty. Kossu on nostanut kovasti profiiliaan alkukaudesta, mutta epäselvää on, olisiko hänestä kuitenkaan ykkössentteriksi? Kokeilemisen arvoinen ehdottomasti, ainakin siihen asti että ulkopuolelta mahdollisesti hankitaan jotain. Aatu Räty taas taistelee lähinnä paikastaan kokoonpanossa. Hänen kohdallaan ykkössentteristä puhuminen on pelkkää läppää.

Kun kerran niillä pitää mennä mitä on, oma ehdotukseni ykkösketjun keskelle olisi Pyörälä tai Koskenkorva. Kumpikaan ei ole optimaalinen vaihtoehto, mutta mistä perkeleestä tässä parempaakaan keksii? Saku ei halua keskellä pelata, Mustosesta ei ole siihen ja Bourke on täysi kysymysmerkki.

Alkukaudestahan ykkönen oli muodossa Pyörälä-Mäenalanen-Leskinen. Jos ja kun Saku haluaa pelata laidassa niin ratkotaan ongelma sillä, että pistetään Spede sentteriksi. Pyörälä osaa sen homman kyllä. Saattaisi vanhoilla päivillään olla jopa helvetin hyväkin sentteri.

Jonkun siinä ykkösen keskellä pitää kuitenkin pelata. Ei sitä tonttia voi tyhjäksikään jättää.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Kaksi tappiota, ja täällä on tuttu meininki.

En täysin ymmärrä Mustosen suolaamista, oii eilenkin Kärppien paras sentteri. Alivoimalla erinomainen ja taistelee joka kiekosta, ja jalka riittää. Toki oikea rooli olisi se kolmosen sentteri, mutta se nyt ei ole Mustosen vika, että kärkisentterit ovat epäonnistuneet + loukkaantumiset.

Se on totta, että pakki on aivan pakko hommata. Ohtamaasta näki jo, että alkaa veto loppua ja tähän vielä nuorten mm-kisat jne jne.

Wellmanista olisin eniten huolissaan, ei nyt näytä edelleenkään aidosti vahvistukselta. Ei ole fyysinen, jalka ei riitä mihinkään, enkä näe kyllä kiekollisestikaan mitään lupausta paremmasta.

Aatulta taas heikko matsi, en oikein pääse kiinni, miten mies voi olla noin ulapalla.

Mutta ei tässä mitään paniikkia ole vielä, kunhan saadaan Niemelä M ja Pyörälä tuolta takaisin, niin saadaan tasattua tuota kuormaa peluutuksesta. Toivottavasti se pakki on kiikarissa, Keskitalo pelaa väärässä sarjassa kahden pelin perusteella.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Kärppien hyökkäyksen syvyyskartta tällä hetkellä pelipaikoittain:

1. Mäenalanen - X1 - Leskinen​
2. Pyörälä - X2 - Emanuelsson


3. Koivunen - Bourke - Aaltonen
4. Hermonen - Koskenkorva - Ak.Räty
5. Mustonen - Aa.Räty - Wellman
6. Tieksola
Ei pidä unohtaa Hyryä, joka otteiden perusteella menisi tuossa muutaman muun edelle jo nelosketjun pelaajana. Erinomainen roolissaan ja tarvittaessa myös tyhjää parempi ratkaisu peluuttaa nelossentterinä ja voittanut 12 aloituksestaan puolet. Ei tietenkään voi verrata Tieksolaan, joka elää onnistumisista ja josta ei ole paljon hyötyä nelosessa. Voi olla, että Hermes kutsuu taas Hyryä kun miehiä palaa lasaretista, vaikka ei olisi väärin lähettää sinne myöskään yhtä tai kahta NHL-sopimuksen alaista junnua.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kaksi tappiota, ja täällä on tuttu meininki.
Ei näillä kahdella tappiolla ole kyllä juurikaan merkitystä sen kanssa, että joukkueen materiaalissa on pahoja valukohtia. Ihan yhtä lailla niitä oli voittopelienkin aikana ja on nytkin. Suurin osa täältäkin näkin jo viime keväänä, että tuo pakisto ei muuten riitä ja sitä on kritisoitu siitä lähtien. Sentteristön kanssa oli lapsenomainen usko, että Aho ei olisi tällä kertaa ladannut käsiänsä paskaan ja tuo osasto ennen kautta oli hyvin suuri kysymysmerkki. Täällä kävi allekirjoitanutkin kesällä pientä mikkailua erään kirjoittajan kanssa sanavalinnoista, kun tokaisin Kärppien sentteristön olevan täysi mysteeri.

Kyllä nämä ongelmat ovat olleet läsnä siellä koko ajan. Moni on myös todennut, että niin kauan kuin tulosta tulee, voidaan näitä ongelmia vähän painaa villasella tai katsella ns. rauhassa oikeita vahvistuksia. Pakiston ongelmat ovat mielestäni helpommin korjattavissa, kuin sentteristön. Pakistossa se vaatii sen yhden "Krejcikin" tai "Demersin" tuomista sisään ja pullat ovan ihan hyvin uunissa:

Ohtamaa - "Demers"
Byström - T.Niemelä
Teppo - M.Niemelä
Ronkainen/Niskala/Paaso/Tiuraniemi

Toki Teppoon en luota oikein enää itsekään, että mies pysyisi kasassa, joten pohdituttavaa olisi tuonkin kanssa hieman. Mutta lähtökohtaisesti yhdellä täsmävahvistuksella näyttäisi jo huomattavasti paremmalta ja JOS Teppo pysyisi kasassa, olisi Teppo-Mise oikein mainio 3.pari, josta Misen voisi myös nostaa kärkipareihin tuuraamaan.

Sentteristössä tilanne onkin hankalampi. Oikeita senttereitä ei ole, kuin Koskenkorva ja Aatu. Sentteristössä on kolme kaveria: Wellman, Bourke ja Mustonen jotka ovat täysin väärissä rooleissa (samoin Aatu). Mutta kuten eilenkin jo todettua, ei Kärpät tule kolmea tai edes kahta pelaajaa kauden aikana ulostamaan ja hommaamaan noille paikoille kunnon palasia. Se ei ole taloudellisesti mahdollista. Eli todennäköisesti sentteristön osalta loppukausi mennään niin, että pyöritellään noita nykyisiä palasia ja kädet ristissä toivotaan parasta.

Kunnon senttereitä meillä ei oikein ole, joten joudutaan noita laiturisenttereitä aprikoimaan ja katsomaan, josko joku palanen asettuisi edes kohtalaisesti paikalleen. Yksikin vahvistus tuolle osastolle olisi plussaa, mutta se ei oikein koko ongelmaa poista. Eli sitä, että sentteristössä ainoa pelaaja jonka itse näkisin pelaavassa nelikossa on Koskenkorva 4.ketjussa. Yksi vahvistus sisään ja loppuja kahta paikkaa sitten pyöritellään noiden muiden kanssa, yritetään löytää edes jotain aihiota ja toimivuuta sekä toivotaan parasta.

En täysin ymmärrä Mustosen suolaamista, oii eilenkin Kärppien paras sentteri. Alivoimalla erinomainen ja taistelee joka kiekosta, ja jalka riittää. Toki oikea rooli olisi se kolmosen sentteri, mutta se nyt ei ole Mustosen vika, että kärkisentterit ovat epäonnistuneet + loukkaantumiset.
Lyhyesti vielä, niin samaa mieltä siitä, ei ole Mustosen vika, että mies on tällä hetkellä täysin väärässä paikassa. Late läppää selkään ja laittaa kentälle, niin tottakai Mustonen sinne menee. Eikä se ole oikein Latenkaan vika, kun, noh...parempia kavereita ei ole sinne heittää. Lampaanperseet ja armottomat nuhtelut Aholle ja toimiston suuntaan siis.

Mutta rehellisesti sanottuna, vaikka Mustonen on kyllä parantanu viime kaudesta, en edelleenkään näe häntä Kärppien tasoisessa joukkueessa vakiokokoonpanon tasoisena pelaajana. Kärppien tasoisessa joukkueessa myös 3.sentteriltä odotetaan tehoja. Mustosen 0-0 tuhnuilu ei vain yksinkertaisesti riitä. Alivoimalla ihan hyvä ja tekee varmasti sovittuja asioita (minkä takia valmennukselta tulee luottoa etc.), mutta ei mies oikein pääse pelin aikana edes paikoille, että niitä tehoja olisi tulevaisuudessakaan syytä odottaa. Muutaman kerran pelissä väläyttää hyökkäysalueella ja meinaa päästä paikoille, mutta that's it.

Oma vertailupohjani, kun Kärppien sentteristöstä puhutaan, niin on siellä Marjamäen ajoissa: Maxwell - Pirnes - Kemppainen (- Keränen/Davis yms.). Kärppien tasoisen joukkueen 1.sentterin pitää olla TOP-3 tasoa Liigassa. 2.sentterinkin pitää olla omasta mielestäni vielä Liigan eliittipelaajia ja sellainen kaveri, että voisi 1.sentterin tonttia paikata hyvällä, liki loistavalla tasolla. 3.sentterin pitää mielestäni olla myös pelaaja, jonka voi tarpeen tulle heittää siihen toisen kärkisentterin paikalla ja pystyy sen roolin hoitamaan, ei vain selviytymään. Sellainen pelaaja, joka on lähtökohtaisesti 3.sentteri, mutta voisi myös olla 2.sentteri. Mustonen ei millään täytä mielestäni tuota kriteeriä ja vaatimuksia. 4.sentterinä voisi mennä, mutta sinne on Koskenkorva.

Ja, vaikka Liigan taso on noistakin vuosista laskenut, niin voi soittaa, vaikka Salmelaiselle tai Rautakorvelle ja kysäistä, onko tuollaista sentteristöä vielä mahdollista kasata Liigaan: Koivistoinen - Paajanen - Braodhurst - Wirtanen tai Morley - Platzer - Virta - Rauhala, vaikka Tapparan alkukausi surkeaahko onkin ollut (erinäisistä syistä).
 
Viimeksi muokattu:

Micol

Jäsen
Kaksi tappiota, ja täällä on tuttu meininki.

En täysin ymmärrä Mustosen suolaamista, oii eilenkin Kärppien paras sentteri. Alivoimalla erinomainen ja taistelee joka kiekosta, ja jalka riittää. Toki oikea rooli olisi se kolmosen sentteri, mutta se nyt ei ole Mustosen vika, että kärkisentterit ovat epäonnistuneet + loukkaantumiset.
Samaa tuttua myös sieltä suunnalta. Heti ensimmäisenä puolustelemassa, kun tulee vähänkään enemmän kritiikkiä jostain aiheesta. Torson ulostuloa samasta aiheesta odotellessa...

Se, että laituri Aleksi Mustonen voi edes olla jossain pelissä "Kärppien paras sentteri", niin kovin vahvalla pohjalla ei silloin kyllä olla rosterin suhteen. Ei se nyt vielä valitettavasti mihinkään riitä 1. ketjun keskellä, että karvaa kivasti ja taistelee kiekoista. Saku Mäenalasen kanssa pitäisi pystyä myös pelaamaan samaa peliä ja rakentelemaan maalipaikkoja. Siihen Musella ei ole ollut yhtään mitään annettavaa ja pelaa täysin väärässä ketjussa. Se ei toki Mustosen vika ole, että taidot ei yksinkertaisesti riitä tulosyksikön pelaamiseen, vaan ainoa syyllinen siihen on Harri Aho ja joukkueen rakennus. Ei mennyt taaskaan ihan putkeen...
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Luulin, että tulin vahingossa jollekin huonoimmat vitsit palstalle, kun oli juttua tuosta Mäksän kyselystä. Ei hyvää päivää...

Harri Ahon kieroutunut huumori ei näköjään petä koskaan.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Ongelmat ovat kasautuneet ja realisoituivat konkreettisesti IFK:ta vastaan. Mikkolallakin näyttää olevan jäätymistä. Ainoa plussalle jäänyt ketju oli junnuketju, mutta peliaika taas kortilla. Ykkösketjuksi olisi voinut hyvin tuloksin laittaa Mäenalanen - Aatu Räty- Hyry . Tieksola ei ole löytänyt vielä itseään. Amerikan avuista ei vielä mitään todellista apua ole ollut. Emanuelsson on hyvä hankinta. Puolustuksesta ei nyt sen enempää.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Suurin osa täältäkin näkin jo viime keväänä, että tuo pakisto ei muuten riitä ja sitä on kritisoitu siitä lähtien. Sentteristön kanssa oli lapsenomainen usko, että Aho ei olisi tällä kertaa ladannut käsiänsä paskaan ja tuo osasto ennen kautta oli hyvin suuri kysymysmerkki. Täällä kävi allekirjoitanutkin kesällä pientä mikkailua erään kirjoittajan kanssa sanavalinnoista, kun tokaisin Kärppien sentteristön olevan täysi mysteeri.


Mutta rehellisesti sanottuna, vaikka Mustonen on kyllä parantanu viime kaudesta, en edelleenkään näe häntä Kärppien tasoisessa joukkueessa vakiokokoonpanon tasoisena pelaajana.

Samaa mieltä suurilta osin, taisin itsekin arvioida että menestymisen mahdollisuudet makaavat hyvin pitkälle ulkomaalaisvahvistusten varassa, Galimov, Wellman sekä Bourke. Nyt näyttää, että tästä kolmikosta on tasan yksi onnistunut. Lisäksi tuo pakisto on aivan liian ohut varsinkin puolustussuuntaan... Sinne tarvitaan nyt liigatason pakki, joka voi sen 20 minuuttia luotettavasti pelata, kun Teposta ei taida ehyttä enää tulla. Ja vaikka Topi on tehoillut hienosti, niin on auttamattoman pihalla edelleen omassa päässä aika usein.

Silti ihmettelin vain eilistä purkausta, kun tuntui että Mustonen oli eilen Kärppien huonoin palanen. Ei ollut. Mielestäni Mustonen on aivan oiva kolmoskentän pelaaja myös Kärppiin ja on alivoimalla ollut todella hyvä koko kauden. Fakta on toki se, että tehoja pitää alkaa tulla, eilen saivat Sakun kanssa kaksi todella hyvää maalipaikkaa rakennettua, tuloksetta.

Mutta kausi on yhä nuori. Kunhan nyt ei olisi kovin pitkiä nuo Pyörälän ja Niemelän Misen loukit, niin ei pääse tilanne eskaloitumaan. Luulisi, että se pakki on nyt jo hakusessa ja julkaistaan piakkoin.
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Silti ihmettelin vain eilistä purkausta, kun tuntui että Mustonen oli eilen Kärppien huonoin palanen. Ei ollut. Mielestäni Mustonen on aivan oiva kolmoskentän pelaaja myös Kärppiin ja on alivoimalla ollut todella hyvä koko kauden. Fakta on toki se, että tehoja pitää alkaa tulla, eilen saivat Sakun kanssa kaksi todella hyvää maalipaikkaa rakennettua, tuloksetta.
Musea on tosiaan omaltakin taholta tullut suolattua välillä ehkä kohtuuttomastikin, mutta kun miettii tätä kautta tähän mennessä, olen alkanut taipua tuohon kolmossentterin roolin hyväksymiseen. Mustonen on erinomainen alivoimalla, ja on muutenkin parantanut peliin osallistumistaan reippaasti. Pysyy hyvin kiekossa, rakentelee hyökkäyksiä onnistuneesti, mutta toki kroonistunut tehottomuus näkyy siinä viimeisessä silauksessa. 13 peliin tehot 1+2 on sentterille (joka vieläpä ykkösessäkin on näiden loukkien takia häärinyt) kuitenkin auttamattoman heikko tilasto.

Mutta sentteritilanne ei tästä luultavasti kauheasti enää parane tälle kaudelle, joten kolmossenana Muse täyttänee paikkansa, ja ehkä häntä pitää ajatella enemmän osiensa summana joukkueen kokonaissuorittamisessa.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Jos pakkiosastoa halutaan vahvistaa, niin ratkaisu ei voi olla mikään Aleksi Mäkelä. Jos tämä haku todellakin toteutuu, niin sitten sitä vasta kusessa ollaan, jos peliesitykset ovat samanlaisia, mitä viime pätkällä. Ainut hyvä puoli Mäkelässä on ihmispersoona.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös