Oulun Kärpät kaudella 2021–2022

  • 760 801
  • 3 574

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei lähetetä teille Saku Mäenalaista, on saanut jonkun suonenvedon ja tehtyn kahteen erään Mannikkaa vastaan tehot 2+1. Junttila ja Krejcik kyllä joutaa.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei voi enään perua. Ennen mies maansa myy, kuin sanansa syö. Siirtorajakin on vielä auki, joten tervetuloa.
Tuliskohan J-M "kevään mies" Aaltonen toiseen suuntaan? Ai pahus vieköön KHL: ssä on siirtoraja jo mennyt umpeen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juhikselle nyt ehdottomasti jatkopahvia! Siinähän meillä olisi kakkosketjukin jo sitten valmiina ensi kaudelle: Mustonen - Kristof - Aaltonen. Jos olisin Harri Aho, niin antaisin Tieksolalle ykkösketjusta paikan ja hankkisin hänen vierelleen kaksi aivan pirun kovaa pelimiestä, jotka olisi arvoltaan/palkaltaan normaalisti kolmen ykkösketjun miehen verran.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huolestuttavalta vaikuttaa jatkosopimusten tilanne. Nyt käännytään jo maaliskuun puolelle ja jatkosopimuksia on vasta tehty Koblizekille, Ronkaiselle ja maalivahti Meriläiselle. Voihan se olla että siellä on kassakaapissa tallessa jo allekirjoitettuja papereita, mutta miksi niitä ei vielä olisi tuotu julki? Sinänsä kyllä toivonkin ehkä, että hieman enemmän vaihtuvuutta tulisi ensi kauden rosteriin, mutta kyllä tuolta muutama tärkeä palanen pitäisi ehdottomasti saada kiinnitettyä.

Maalivahdeista toivon, että Blomqvistille annetaan lähtökohtaisesti toisen pelaavan maalivahdin paikka ja siihen vierelle sitten joku meritoituneempi kaveri.

Puolustajista jatkot soisin Topille, Heshkalle, Miselle, Huttulalle (jolla on ilmeisesti optio). Byströmistä tuskin saadaan pidettyä kiinni. Ohtamaahan puolustukseen palaa joten tuon lisäksi tarvittaisiin sitten yksi ehdoton kärkipakki hankkia ulkopuolelta. Sulakille kiitos, mutta ei kiitos. Toki koska Ronkaiselle jo jatkopahvi jostain tuntemattomasta syystä tehtiin, niin jokuhan ylläolevista jää todennäköisesti tapahtumatta.

Hyökkäyspäässä vähän sama homma. Aaltoselle toivoisin jatkot, nelosketjun laitureiden jatkoista (Karvinen, Sailio) en myöskään pahottaisi mieltä. Siellä on nuoria omia hyökkääjiä myös varmasti paljon tulossa rosteriin (Tieksola, Tuomaala, Rädyt, Hermonen nyt ainakin). Kaksi tai kolme huippuluokan hyökkääjää kärkiketjuihin, mutta tätäkään tuskin tapahtuu koska Koblizekille myös päätettiin jatko tehdä ja häntä tuskin rotaatiopelaajaksi on kaavailtu. Kunykille ei kiitos ja Pyörälä todennäköisesti tähän kauteen upean uransa päättääkin (ihan oikeaan aikaan).

Voi olla, että aika nuorisopainotteisella joukkueella ensi kauteen lähdetään.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
IFK-osiossa on pidetty melko varmana huhuna, että Ville Leskinen palaisi Kärppiin ensi kaudeksi. Kyllä kelpaisi erittäin hyvin allekirjoittaneelle.

nelosketjun laitureiden jatkoista (Karvinen, Sailio) en myöskään pahottaisi mieltä.
Karvista on huhuttu HIFK-leiriin. Sailion jatkosta en pahoittaisi varsinaisesti mieltäni, koska pelaajatyypiltään on sellainen roolipelaaja jota voittavassa joukkueessa tarvitaan. Kuitenkin Silli on ollut tällä kaudella aika mitäänsanomaton, etten lähtisi ensimmäisten joukossa jatkoa korvaamaan. Illasta toiseen typeriä jäähyjä. Eikä ole oikein missään vaiheessa päässyt mukavuusalueelleen hämmentämään vastustajia. Tosin Mamba välillä on yrittänyt sovittaa Sailiolle ihan käsittämättömästi kärkiketjujen laiturin viittaa, mikä ei sovi joukkueen puukätisimmälle pelaajalle ollenkaan.
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tosiaan nyt kun ei enää tälle kaudelle tarvitse siirtoja miettiä niin voisi alkaa julkaisemaan jatkosopimuksia. Toki niin tärkeää ei ole se julkistaminen vaan se, että niitä olisi jo tehty.

T.Niemelä, Aaltonen ja Heshka nyt ainakin ne joiden pitäisi olla ensimmäisenä jonossa.
- Aaltonen taisi havitella tälle kaudelle pestiä ulkomailta, mutta korona taisi vähän sotkea kuviot ja kysymys onkin, että haluaako vielä ulkomaille. Jos kuitenkin haluaa jatkaa suomessa niin ehdottomasti sopimusta.
- T.Niemelälle sopimusta ja isoa roolia ensi kaudelle. Ainoa, että jos lähtee jo lätäkön toiselle puolelle, mutta jos suomessa jatkaa niin Aholle kenkää jos pelaa jossain muualla kuin Kärpissä.
- Heshkalla on ikää jo, mutta mies haluaa jatkaa Kärpissä niin ehdottomasti uutta sopimusta. Noin hienoa pelaajaa on vaikea löytää tilalle ja ensi kausi olisi Heshkalle jo 6 kärppien paidassa. Heshkakaan tuskin pyytää mitään mahdottomia ottaen huomioon vielä taloustilanteen.

Myös Sedlakille haluan edelleen sopimuksen ja näyttöpaikan kärpissä. Mestiksessä meni tämä kausi hyvin ennen kuin korona tuli pilaamaan.

Kunykin jatkokin kelpaisi, mutta vähän mietityttää kun teki vain sen 1v sopimuksen, että onko suunnitelmissa palata Kanadaan.

Sailio-Karvinen kaksikko onkin sitten vähän kysymysmerkki. Karvista on huhuttu HIFK:iin, mutta toki sinne nyt on huhuttu vaikka ketä ja esim. Rooba teki jatkon JYPiin. Nelosketju kuitenkin tarvitsee jonkun ärsyttäjän/raatajan joka tekee likaista työtä ja ärsyttää vastustajaa fiksusti. Tällä kaudella on tullut vähän liikaa tyhmiä jäähyjä ja niistä tietysti sitten aina joukkue kärsii.
Jos molemmat lähtevät muualle niin tilalle pitäisi kyllä saada ainakin joku samantyyppinen pelaaja. Junnut ei ihan aja samaa asiaa mitä tämä kaksikko parhaimmillaan ellei sitten haluta rakentaa jotenkin 4 pelaavaa ketjua. Esim Sedlak toisi ainakin kokoa tuonne neloseen ja pystyisi sitä kautta ajamaan sisään liigaan.

Seuraava kaksikko on Pyörälä-Jokinen. Jokisella on uskomattoman hieno ura, mutta uskon että se loppuu tähän kauteen. Jalka ei enää liiku samalla tavalla ja välillä on vaikea mahtua kokoonpanoon. Pyörälän jatkon vielä näkisin, mutta haluaako spedekin lopettaa huipulla kun vielä kulkee. Pyörälän toki pystyy pistämään mihin tahansa ketjuun, mutta tämä kausikin on varmasti ollut aika rankka. Ikä on vain numero ja Pyörälän tapauksessa se ei kyllä näy yhtään, mutta mittarissa kuitenkin jo 39v. Pyörälän siis ehdottomasti ottaisin ensi kaudelle, mutta jotenkin vähän epäileväinen fiilis.

X - X - "Leskinen"
Mustonen - Kristof/X - "Aaltonen"/ Tieksola
Hermonen - "Aa.Räty"/Kristof - Koblizek/Ak.Räty
Hyry/X - Kossu - Sedlak

Päänvaivaa tuo varmasti Ahollekkin kun ei ole tietoa missä Aatu pelaa ensi kaudella. Oikealle puolelle taas on vähän ylitarjontaakin. Tieksola, Koblizek, Ak.Räty, Hyry, Tuomaala, Koivunen, "Sedlak", sitten jos Leskinen palaa ja esim. Aaltoselle saadaan jatkot. Kahdessa ensimmäisessä ketjussa kuitenkin pitäisi olla sellaisia pelaajia jotka pystyvät tekemään tulosta. Tieksola on toki pelannut hyvin tällä kaudella, mutta on kuitenkin vielä matkaa siihen varmaan pisteiden tekijään.
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eiköhän Aatu jatka Kärpissä. Ei ole noilla rahkeilla mitään järkeä lähteä rapakon taakse. Nykyään noi nuoret lähtevät aivan liia aikaisin. Kaikki eivät ole Barkoveita
Juu samaa mieltä, mutta ei noista ikinä tiedä. Riippuu paljon mikä joukkue Aatun varaa ja minkälainen sentteri tilanne seurassa on. Aatulle kyllä tekisi hyvää vetää vähintään 1 kunnon läpimurto kausi liigassa ja miettiä sen jälkeen lähtöä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Nytkin pelin jälkeen nostettiin jälleen esille Kärppien joukkueen kasaus ja sehän nyt on päivänselvä asia, että Kärppien joukkue on kasattu tällä kaudella surkeasti ja roolitettu todella todella heikosti. Kunyk ja Juhis ovat oikeasti ainoat kärkiketjun pelaajat, sitten tulee muutama ok-tason 2.-3.ketjujen pelaaja, muutama hyvä alaketjujen/4.ketjun roolipelaaja ja loput ovat enempi tai vähempi täyte/rotaatioukkoja (+ junnujen parit yksittäiset väläytykset).

Ensi kaudeksi pitäisi tehdä joukkueessa täys siivous. Kaikki ylipalkkaiset pelurit ja muutenkin sellaiset kaverit jotka ovat nippanappa siinä, että riittääkö kärkiketjuihin, pitäisi siivota pois. Roolitus paremmin framille: kokoa ja vääntövoimaa lisää ja keskikaista laadukkaaksi johon rakentaa ympärille. Kaikki kunnia Kristofin parantuneille otteille, mutta hän on kyllä rasite Kärppien joukkueen rakentamiselle. Taso ei vain riitä kahteen kärkiketjuun ja palkkapussi ei todennäköisesti anna myöten skenaariota missä pelaisi 3.ketjussa ja sitten 2.ketjun keskelle hommattaisiin vielä joku kunnon tekijämies. Ja vielä kun meillä on siellä Aatu niin paras ratkaisu olisi laittaa Kristof pihalle. Musea nyt voi katsoa seuraavat kaudet, kun pn parantanut pelaamistaan ja on vielä suht uusi kasvo Ristoon verrattuna. Kristof ei tuosta enää muuksi muutu, mutta Musella saattaa olla vielä jopa jotain potentiaalia piilossa. Puolustuksessa Sulak toivottavasti vaihtuu Ohtamaahan. Kunhan Atelle ei kaavailla yv-pakin roolia, tulee olemaan massiivinen upgrade Sulakiin ja Liigan yksi kovimmista all-around pakeista. Ronkaista nyt joudutaan katselemaan tulevat kaudet, mutta ei voi mitään.

Unelmatilantessaa Late älähtäisi toimiston suuntaan ja vaatisi sellaiset palikat ja pelaajat joukkueeseen, että ei tarvitse miettiä, että riittääkö taso ja siinä samalla kaikki nippanappa kaverit ulostettaisiin joukkueesta (Ronki, Kristof etunenässä). Toivottavasti Late laittaa vaatimustason toimistonkin suuntaan kuntoon. Tämä kausi on suurella todennäköisyydellä Jusan viimeinen joten Jusasta ei varmaankaan tarvitse murehtia (toivottavasti). Pyörälä ei ole enää millään muotoa 1.ketjun pelaaja. 3.ketjussa ajaisi varmasti asiansa ensi kaudella, mutta jos kaavaillaan 1.ketjuun, ehkä silloin Spedenkin olisi parasta ripustaa hokkarit naulaan. Nyt joukkueen rakentamisessa mentiin niin pystymettään jo ennen kauden alkua, että siirtorajalla tärä palettia ei oltaisi korjattu yhdellä tai kahdella hankinnalla.

Nuo haut olisivat olleet enemmänkin sellaisia laastari ratkaisuja, eivätkä olisi isoa kuvaa hirveämmin muuttaneet, vaikkakin vahvistaneet olisivatkin joukkuetta varmasti, joten se on ihan fine, että nyt loppukausi mennään näillä, mutta ensi kaudeksi kyllä vaaditaan totaalinen siivous. Joukkueen rakentamisen ja roolituksen täytyy onnistua tulevaisuudessa paljon paremmin! Laatu on se mihin kannattaa satsata. Hankintojen pitää olla _ehdottomia_ laatupelaajia, plus muutamat alaketjujen roolipelaajat/erikoismiehet ja sitten meillä on tulossa ensi kaudeksi todella lahjakkaita junnuja (niin hyökkäyksessä, kuin pakistossakin), jotka ovat myös valmiita ottamaan roolia. Mitään välimallin marginaalikavereita on turha hommata tuomaan laajuutta ja leveyttä.

Edit.
 
Viimeksi muokattu:

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Noniin, kausikorttilaiset. Kärpät tiedottaa tänään, huomenna, ja ylihuomenna jatkosopimuksista. Tänään julkaistavasta jatkosopimuksesta on lähtenyt jo tiedote kausikorttilaisten sähköpostiin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Noniin, kausikorttilaiset. Kärpät tiedottaa tänään, huomenna, ja ylihuomenna jatkosopimuksesta. Tänään julkaistavasta jatkosopimuksesta on lähtenyt jo tiedote kausikorttilaisten sähköpostiin.
Ronkaisen jatkosopimusta on jatkettu kolmella vuodella, Metsävainiolle 5v pahvi ja Jokiselle 3v jatkot.

Nojoo. Toiveissa Heshka ja Topi Niemelä nyt ainakin. Byströmin jatko olisi lottovoitto.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ronkaisen jatkosopimusta on jatkettu kolmella vuodella, Metsävainiolle 5v pahvi ja Jokiselle 3v jatkot.

Nojoo. Toiveissa Heshka ja Topi Niemelä nyt ainakin. Byströmin jatko olisi lottovoitto.
Itse veikkaan Mannerin jatkosopimusta. Samassa Mikkola siirretään takaisin A-junioreihin, ja Havulle annetaan kenkää.

Jokinen siirtyy apuvalmentajan hommiin, ja ensi kauden jälkeen miehestä tulee seuraava päävalmentaja.

Kolmantena jollekin Arttu Hyrylle jatkopahvi.
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Omat veikkaukset: T.Niemelä, Huttula ja heitetään Heshka vielä viimeiseksi.

Toki yksi voisi olla esim Sedlak tai sitten jollekkin junnulle sopimus.
Kunhan sieltä ei tule Jokista tai Metsävainiota.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toivotaan että ainakin Heshka,Pyörälä,Aaltonen,Kunyk, T Niemelä,Huttula, Karvinen ja Sailio olisi kiinnitetty ensikaudeksi.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät

1 vuoden sopimus herättää lähinnä kysymysmerkin, että miksi vain 1?

Eikö Topi halua sitoutua? Eikö Kärpät usko Topin kykyihin?

Toisaalta Haba puhelee ensikaudeksi roolia top-4 pakistoon ja että jatkaa täältä varmasti pidemmälle. Silti näkisin, että oiskai niitä lisävuosia voitu sorvata sinne vaikka optioilla?

Tai 2-vuotinen pahvi ulkomaan pykälällä?

Edit. Hiton hienoa, että jatkaa siis!
 

Micol

Jäsen
1 vuoden sopimus herättää lähinnä kysymysmerkin, että miksi vain 1?

Eikö Topi halua sitoutua? Eikö Kärpät usko Topin kykyihin?

Toisaalta Haba puhelee ensikaudeksi roolia top-4 pakistoon ja että jatkaa täältä varmasti pidemmälle. Silti näkisin, että oiskai niitä lisävuosia voitu sorvata sinne vaikka optioilla?

Tai 2-vuotinen pahvi ulkomaan pykälällä?

Edit. Hiton hienoa, että jatkaa siis!
Tietty 2-v pahvi Nahila-pykälällä olisi ollut parempi, mutta kelpaa tämäkin tähän hätään. Varmastikin itse halunnut vain 1-vuotisen, koska tähtäin on kovemmissa sarjoissa - luonnollisesti. Jos ja kun kehitys jatkuu nykyistä rataa, niin aivan turha kenenkään haaveilla, että Topi kurvailee enää liigajäillä kaudella 2022-2023.
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Loistavaa! Aho saa ainakin vielä jatkaa tehtävässään. Pelkkä vuoden sopimus on varmasti sen takia, että Topi lähtee ensi kauden jälkeen isommille kentille.

Loistavaa myös, että Topissa nähdään TOP 4 pakki eikä mikään kolmosparin jämäminuutti pakki. Jos Heshka jatkaa niin mielestäni Topi olisi jopa meidän ykköspakki oikealla puolella.

Ohtamaa - T.Niemelä
X/ - "Heshka"/ X
"Huttula"/Teppo - Puutio

Ronkainen - "Niskala"

Lauantaina ollaan ehkä vähän viisaampia. Jatkaako esim, M.Niemelä vai haluaako käydä katsomassa ulkomaat. Byström olisi helvetin kova, mutta on ollut tällä kaudella niin hyvä, että vaikea nähdä mahdollisuutta jatkolle.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Tietty 2-v pahvi Nahila-pykälällä olisi ollut parempi, mutta kelpaa tämäkin tähän hätään. Varmastikin itse halunnut vain 1-vuotisen, koska tähtäin on kovemmissa sarjoissa - luonnollisesti. Jos ja kun kehitys jatkuu nykyistä rataa, niin aivan turha kenenkään haaveilla, että Topi kurvailee enää liigajäillä kaudella 2022-2023.
Kyllä, näinhän se lähtökohtaisesti menee!

Kuitenkin jos ajatellaan, että tuleva kausi on yhtä rikkonainen kokonaisuudessaan kuin vaikkapa tämä kausi niin, ei ole kirkossa kulutettua, etteikö vuosi liigassa olisi ihan mahdollinen.

Ja siihen liittyen se suurin pointti tässä itellä on, että jotenkin oisin halunnut sopimusteknisesti sitouttaa Topin Liigassa pelatessaan pelaamaan jatkossakin Kärpissä jos kaikki ei menekään putkeen.

Mutta mitä enemmän tätä pohtii, niin sitä enemmän tulee se fiilis, että Topin oma toive ja uskoo itse niin vahvasti pelaavansa ensi kauden jälkeen jo rapakon takana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös