Oulun Kärpät 2023–2024 – mikä neuvoksi?

  • 428 729
  • 1 943
Suosikkijoukkue
Kärpät, Canes
En tiedä, mutta jotenkin Kärppien eilisistä some-pätkistä tuli kyllä sellainen vahva vaikutelma, että myöskään Tiivolan sopimusta ei olla purkamassa mihinkään, vaikka jotkut täällä näin ehkä huhuilivatkin. Tiivola oli kuitenkin Kärppien matkassa Vuokatin leirillä ja sai myös oman someaikana, kun hänen johtamansa joukkue voitti jonkun pienpeli turnee. Näytti ihan hymyillen ja hyvillä fiiliksillä olevan ja jotenkin sellainen kuva tuli, että ei nyt ihan heti mihinkään ole lähdössä, sen verran vavhasti ja tiivisti tuntui olevan kuvioissa mukana.
Kattelin samaa, ei noiden pätkien perusteella ainakaan vaikuttanut, että Tiivola olisi mikään ”ilmapiirin myrkyttäjä” vaan päinvastoin. Eiköhän kaveri olisi jäänyt pois reissusta jos ois johonkin lähössä. Toki onhan tilanne ollut viime kaudella eri ja hyvinkin voinut olla se negatiivisuuden liekittäjä, mutta niin kun jo sanoin niin vaikea uskoa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kattelin samaa, ei noiden pätkien perusteella ainakaan vaikuttanut, että Tiivola olisi mikään ”ilmapiirin myrkyttäjä” vaan päinvastoin.
Vaikuttaa erinomaiselta! Leskinen on lähtenyt ja Tiivola on ryhmäytynyt. Näin sitä pitää! Mielummin rakentaen kuin hajottaen. Tämä lisää uskoani siihen, että Marjamäki on uusiutumiskykyinen ja katse on on aidosti eteenpäin. Tulta munille!
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja vertailuna vielä HIFK:hon, niin se kaikkein tärkein ja oleellisin asia mielestäni: Kärpät jatkaa täysin samalla ummehtuneella ja viime kaudella totaalisesta ja rajusti epäonnistuneella valmennuksella (miinus Järvepään ulostus), kun taas HIFK teki aivan briljantin loistavan peliliikkeen, laittamalla Murphyn luiskaan ja tuomalla todella erinomaisen Marko Ojasen sisään auttamaan Peltosta oikeanlaisen ja johdonmukaisen läpi kauden kantavan pelitavan kehittämisessä. Ojanen, jos kuka, tietää Liigan pelitapavaateen sekä millaisella pelillä Liigassa voi menestyä ja pärjätä, muokkasi jo Ilveksessäkin sitä Myrrän nopeiden rytmien bändiä paljon järkevämpään suuntaan. Jotain samanlaista reagointia olisi toivonut Kärpiltäkin valmennuksen osalta, mutta taisi jäädä haaveeksi. Nyt vaaditaan isoa uudistumista, muutosta ja tasonnostoa, joukkueelta, mutta ennen muuta valmennukselta, ja se on se kaikista isoin huolenaihe.
Mainio viesti kaikkinensa, mutta varsinkin tässä ollaan ytimessä! Mielestäni jopa pelaajahankintojakin kovempi vahvistus oli tuoda Ojanen tuohon IFK:n valmennustiimiin. Kärpät päätti jatkaa totaalisen epäonnistuneella valmennustiimillä.

Jos viime kesänä odotukset olivat tapissa, niin nyt ne ovat vuorostaan täysin nollissa. Haastajana lähdetään, vaikka rosteriin tulisi ketä. Syy tähän on ilmiselvä: valmennus.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Jos viime kesänä odotukset olivat tapissa, niin nyt ne ovat vuorostaan täysin nollissa. Haastajana lähdetään, vaikka rosteriin tulisi ketä. Syy tähän on ilmiselvä: valmennus.

Minulla on sama fiilis. Koko ensi kauden odotus on melko pohjilla, koska minulla ei riitä luottoa valmennukseen. Oma näkemys ainakin on se, että Kärppien sisällä on vielä tulehtunutta ilmapiiriä ja ensimmäinenkin vastoinkäyminen voi kaataa kulissit.

Valmennuksen pitäisi saada uudenlainen pelikirja, pelaajien motivointi kuntoon ja vanhat ilmapiiriasiat selvitettyä. Varmaan vielä muitakin korjattavia asioita on. Mutta mielestäni liian suuri harppaus yhdelle kesä/kevätkaudelle.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä Tiivolassa on paljon ratkaisupotentiaalia ja vähän siitä saatiinkin esimakua jo viime kaudella. Kun valmennus saa tarjottua viime kautta selkeästi paremmat työkalut, niin Tiivola voi tehdä yllättävänkin kovat tehot. Toki pelaajan oma asenne ja työmoraali pitää olla tapissa.
 

BLG#13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
Oon työreissussa vkl Kainuun suunnilla ja Vuokatissa yötä. Täytyypä käydä katteleen poikien reenejä ja kalasteleen huhuja.
Ikävä kyllä leiri päättyi eilen ainakin jäiden osalta.
Tämä tieto siis Kärppien ig storystä päätelty, mutta uskoisin, että joukkue on päästetty viikonlopuksi kotiin.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ikävä kyllä leiri päättyi eilen ainakin jäiden osalta.
Tämä tieto siis Kärppien ig storystä päätelty, mutta uskoisin, että joukkue on päästetty viikonlopuksi kotiin.
No perkele. No jos siellä olisi jollain paikallisella zampoonikuskilla tai vahtimestarilla vahvoja huhuja takataskussa!
 

Kimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt se varmistui, onnea Miselle tulevaan!
 

Kalaverkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Oikea ratkaisu, valitettavasti. Symppis, varmasti kaikkensa antava pelaaja, mutta jostain syystä ei riittävän hyvä neljän miljoonan kärppiin. Hyvät jatkot!
 

Niedermayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hokki, Chicago Blackhawks
Tino Metsävainio on vapaana. Olisi ollut juuri Aho:n aikoinaan hankkimien hyökkääjien prototyyppi: reilut 170 cm pitkä, 65 kg ja sopivasti left.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Nyt meidän franchise-pelaajan ura Kärppäpaidassa toistaiseksi. Ihan ymmärrettäväähän se on, että haluaa noinkin laadukkaana pelaajana mittauttaa arvon vapaiden pelaajien markkinoilla, kun ei tällä pikkuseuralla varmaankaan uuteen rahakkaaseen jatkoon olisi ollut varaa.

No, ihan vakavasti niin Mise on varmasti mitä mukavin joukkuekaveri ja jätkä, mutta yksinkertaisesti taso ei enää riitä. Ja ihan turha myöskään pitää jonain 8. pakkina lupaavien junnujen tiellä, eikä varmasti Misekään sitä halunnut.

Hyvää jatkoa Mise! Kerran Kärppä, aina Kärppä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Onhan näitä jo odotettukin. Nimittäin kesän ensimmäisiä hyviä uutisia moneen moneen viikkoon. Onnea ja menestystä Niemelälle tulevaisuuteen missä ikinä lie jatkaakin, mutta olihan tämä ainoa oikea ja järkevä päätös, ei Miselle olisi tuolla palkkapussilla ollut mitään käyttöä missään 8.pakin roolissa. TOP-7 roolit siinä edessä ivat vain yksinkertaisesti tukittu parempien ja luotettavampieb pelimiesten toimesta.

Hyvähyvä, joukkueen palkkalistoilla on vielä muuttama hiippaileva vapaamatkustaja, jolle pitäisi näyttää samalla tavalla ovea, mutta tämä purku oli jo hyvä alku.
 

Dalhan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Washington Capitals
Ensin Leskinen ja nyt Niemelä.

Hyvä, että omilta kasvateilta vaaditaan myös näyttöjä ja haluja. Pitkään on ollut fiilis, että omat sepät, ovat etuoikeitettuja, vaikka näin ei ehkä olekaan ollut.
Ihan oikein että tuolta on viime vuosina osattu päästää irti kaiken maailman Mäkelöistä, Metsävainioista yms jolla ei pienintäkään käyttöä ole oikeasti huippujoukkueessa.
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Ihan oikein että tuolta on viime vuosina osattu päästää irti kaiken maailman Mäkelöistä, Metsävainioista yms jolla ei pienintäkään käyttöä ole oikeasti huippujoukkueessa.
Kyllä. Leskisellä oli omaa halua toki myös, mutta näillä omilla kasvateilla (Lese ja Mise) on silti enemmän meriittejä. Hyvä, että kaikki ovat saman suurennuslasin alla.
 

Yarmolenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän tuo tilanne paskalta näyttää. Ilveksellä sarjan paras puolustus ja IFK:lla paras hyökkäys. Tapparankin pakisto jos vahvistuu esimerkiksi Lindbohmilla, on se Ilveksen tasoinen. Ja vaikka puolustuksemme on silti kilpailukykyinen ja esimerkiksi Lukon vastaavaa parempi, on raumalaisten hyökkäyskalusto tällä hetkellä huomattavasti laadukkaamman oloinen. Siinä on jo neljä meitä laadukkaampaa rosteria ja mikä kauheinta, häviämme kaikille valmennuksen osalta pystyyn 6-0. Ja kun joka vuosi tulee yllättäjiä, alkaa välivuosi näyttää jopa välttämättömältä. Sijoille 6-8. sijoittuminen olisi suorastaan rikollista neljättä vuotta putkeen maan varakkaimmalta seuralta.

Tuo hyökkäys tarvitsisi vähintään 3 eliittitason hyökkääjää ja mielellään yhden puolustajan. Mutta Euroopan markkinoilta kermat on jo viety, ja Pohjois-Amerikasta ei oikein laatua ole enää irrotettavissa Suomeen johtuen AHL:n viime vuosien palkkausmuutoksista. Alkaako olla liian myöhäistä löytää huippuvahvistuksia, kun nyt näyttää siltä, että ollaan siellä karkkikaupassa maamme köyhällisseurojen kanssa samalla alelaarilla ja tarjolla on enää ECHL-paskaa ja Jakobssonin kaltasia SHL:n vitosketjun epäonnistujia.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siinä on jo neljä meitä laadukkaampaa rosteria ja mikä kauheinta, häviämme kaikille valmennuksen osalta pystyyn 6-0.
No on siellä kuitenkin Lukolla Tomi Lämsä päävalmentajana vähän tasoittamassa puntteja tässä vertailussa. Tapparan Grönborg myös uutena valmentajana sarjassa pienoinen kysymysmerkki, vaikkakin nimekäs ja maailmalla meritoitunut onkin. Toisaalta kun Tapola on tiimeineen tehnyt niin kertakaikkisen briljanttia työtä ja saanut joukkueen pelaamaan pitkälle jalostettua Meidän peliä huikein tuloksin, niin väkisinkin seuraajaan kohdistuvat odotukset ovat kovat.

Jo aiemmin esiin nostettu Marko Ojasen kiinnitys osaksi Ville Peltosen valmennustiimiä vaikuttaisi kyllä omastakin mielestäni fiksulta vahvistukselta juuri pelillisen osaamisensa takia. Kärpätkin on aiempien huhujen perusteella koettanut saada uutta verta valmennustiimiin, mutta toistaiseksi tuloksetta. Mikähän lie sitten tämänhetkinen tilanne tässä asiassa. ElmoTV:n tietojen mukaan Liigan urheilujohtajan paikkaa haki laaja joukko suomalaisia valmentajia, joukossa mm. Tuomas Tuokkola, joten kenties Kärppien kannalta tässä aukeaa nyt uusia mahdollisuuksia, kun urheilujohtajan pesti meni lopulta Jussi Markkaselle. Toki tuonkin asian ratkeamisesta on kulunut kohta jo kuukausi.

Yhtä kaikki, valmennuksen onnistumisesta on paljon kiinni ja tällä osa-alueella jos jälleen epäonnistutaan, niin pelaajamateriaalin kyvykkyys paperilla on lopulta aika toissijainen asia.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Sähköpostiin kilahti kysely kausikorttilaisille. Kysymyksiä hallin toimivuudesta, ottelutapahtumasta, musiikista, kioskeista ja ravintola toiminasta, fanituotteista, kausikortin hinnoittelusta ym ym.
Hyvä kysely ja toivottavasti kausikorttilaiset antavat palautetta Kärpille.

Se tärkein asia on kuitenkin palautteen julkaiseminen. Onko Kärpillä rohkeutta julkaista kyselyn tulosta.
Pelkään ettei ole. Todennäköisesti varsinkin silloin, jos palaute ei ole Kärppien herroille hallitus+ Virkkunen mieluista palautteen osoite on silppuri ja asia hoidetaan kuoliaaksi vaikenemalla.
Koska vaivauduin vastaamaan kyselyyn vaadin.

AVOIMUUDEN NIMISSÄ VAADIN KYSELYN TULOKSEN JULKAISEMISTA KÄRPPIEN SIVUILLA JA TOIVON TÄHÄN VAATIMUKSEEN MONEN PALSTA VELJEN YHTYVÄN.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös