Oulun Kärpät 2017–2018 – mahdollisuuksien aika?

  • 751 105
  • 3 832

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi tänä vuonna on normaalia helpompaa ja edullisempaa hommata Ouluun sentteri?

Ei siinä, tarve on keskikaistalle mielestäni ilmeinen ja toivotaan että se sentterikin vielä tulee. Hyvä muuten että Vesalainen tulee nyt tässä vaiheessa niin ehtii vähän harjoitellakin Kärppien mukana ennen (tosi)pelejä.

Lähinnä siksi, että siirtoraja on tänä vuonna niin myöhään. Ainakin toistaiseksi tarjontaa on ollut aika mukavasti ja näyttää siltä, että tällä kertaa pleijariivivasta ei välttämättä tule samanlaista taistelua kuin joinain toisina vuosina. Ajattelin, että tähän mennessä myös KHL:n puolelta voisi olla tarjontaa kun siirtoraja on niin myöhään (vaikkapa niin, että palkasta sovitaan yhdessä), mutta kieltämättä tuo KHL:n tilanteen seuraaminen on jäänyt tosi vähälle.

Vesalaisen liittymisen ajankohdasta samaa mieltä.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pari sniper-tyyppistä laituria on vielä ehdottomasti hankittava ennenkuin voidaan pudotuspeleihin lähteä, jos vaikka Leskinen ja Bertrand sattuvat loukkaantumaan, niin sitten ollaan aika ohuella miehistöllä liikkeellä, Maalivahtikin tarvitaan jos Rynnäs tai Vehviläinen sattuisi loukkaantumaan, niin on oltava mitat täyttävä kakkosvahti varalla, ehkäpä Backströn olisi HIFKistä irroitettavista. Puhumattakaan Kukkosen varamiehestä kiekkoja syövät puolustajat kun ovat pirun harvassa vaikka sitten pelaavatkin vaikka pää kainalossa. Mäenalasen loukkaantuminen on myös vakava uhkakuva, joten lienee parasta tiedustella Edmontonista puljujärveä lainalle, kun joukkueen pudotuspelihaaveet alkavat olla eilispäivää. ja sniper-Junttilan tyyppinen pelaaja tarvitään tietysti myös, vieläkös se Koskenkorvan Kimmo pelailee jossain AIK:ssa ?

Sihvosen varamieheksi valmennukseen tietysti voitaisiin palkata veljensä Petteri, Mannerin varahenkilö tietysti hankitaan Vaasasta, jos ei tunne ja taistelu muuten riitä, niin Tomek piiskaa kyllä tunnetilan tappiinsa vaikkei ihan oikea vaasalainen olekaan.

Ja jos Sailio sattuu tippumaan rivistä niin toimistolta vatmaan jostain löytyy Nielikäisen Pasin yhteystiedot ?

Uskoisin että sulle tekisi ihan hyvää ottaa nämä asiat hieman iisimmin. Eihän se nyt niin kauheaa ole että Vesalainen tuli ja että osa näkisi tarvetta myös ja itse asiassa enemmänkin sentterille. Tai ainakin minusta tuntuu, että tänne mahtuu kyllä mielipiteitä eikä kaikkien tarvi olla juuri omani kaltaisia. Aika tylsä paikka tämä olisi jos jokainen ajattelisi samalla tavalla ja ainakin omia ajatuksiani seuraamalla maailma menisi aina välillä metsään. Eipä sillä, meneehän se toki muutenkin.
 

sinikettu

Jäsen
Ei sentterihankinnan ensisijainen tehtävä edes ole tuoda loukkaantumisvaraa. Sen ensisijainen tehtävä on tuota yksi hyökkäyspeliin kykenevä sentteri lisää kokoonpanoon ja tehdä kolmosketjusta tehokas hyökkäyspään ketju. Kärpillä on koko kauden hyökkäyspäähän laadukkaasti pelanneita senttereitä vaan yksi kappale. Lasu voi ihan hyvin valahtaa takas syksyn 0,3 ppg -moodiin pudotuspelien tullessa. Kuparin hyödyllisyys pudotuspeleissä on myös vielä ihan avoin kysymys.

Toki sitten muillakin on epävarmoja kortteja, blaablaablaa, ja niin edelleen, mutta Kärpät ei olekaan vastuussa muiden epävarmoista korteista ja heidän epäonnistumisistansa, vaan ihan oman joukkueensa onnistumisista ja epäonnistumisista. Epävarmuustekijöiden mahdollisimman hyvä kuittaaminen takaa mahdollisimman parhaan menestymisen odotusarvon pudotuspelejä varten. Siksi ne kolmen miltsin budjetit ovat tarkoitettu koko joukkueen käyttöön, eikä mihinkään kahden ketjun ihmeiden rakenteluun. Jos on liituu, millä piirtää, nin sitten piirretäänkin ja kunnolla. Perkele.

Ugh, olen puhunut.
 
H

Hidas_ja_kankea

Tällä jossain vaiheessa kerrottiin kaikessa tekemisessä olevan riskinsä. Näin on, mutta myös tekemättä jättäminen on riski. Kärppien rosteri on haavoittuvin keskushyökkääjien osalta. Suurin pienennys riskiin saadaan vahvistamalla haavoittuvinta osa-aluetta.

Ei sentterihankinnan ensisijainen tehtävä edes ole tuoda loukkaantumisvaraa. Sen ensisijainen tehtävä on tuota yksi hyökkäyspeliin kykenevä sentteri lisää kokoonpanoon ja tehdä kolmosketjusta tehokas hyökkäyspään ketju.

Nippanappa sentteriosasto saatu kasaan, mutta Kupari menisi myös laidassa ja olisi parempi paikka hänelle poff-peleihin. Kolmoseen hyvä haku, joka pystyisi tarvittaessa stunttaamaan Ruohomaata.

Jotkut tuntuvat pitävän nykyistä joukkuetta jotenkin tähtiin kirjoitettuna. Yksikin pala pois ja rakennelma hajoaa. Ei oikein pragmaattinen (uusi muotisana palstalla) suhtautuminen.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Nyt vielä kolmosen keskelle se umpitaitava ykkösketjutason sentteri niin olen tyytyväinen enkä vaadi Aholle välitöntä kengänkuvaa persaukseen & Ahon potkintatilanteesta tehtyä patsasta Torinrantaan.

Pidetään Torinranta/Rotuaari akselin patsasvaraukset patsaansa ansaitseville. Junno, Viuhkola, Kukkonen etc. Sen sijaan vaikka johonkin Rajakylän kuppeeseen nelostien varteen voitas tehdä kenkäpatsas ja lisätä siihen niitä laattoja vähän sillain Kanada-malja tyyliin. Alatalo, Aravirta, Aho etc.

Vesalaisen hankintaan on pakko olla tyytyväinen. Kaippa se on tyydyttävä siihen, että kevääseen lähdetään ilman minkäänlaista särkymävaraa keskushyökkääjissä.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä ja Mikko Mannerilla on nyt tulevaksi kevääksi käytössä kaksi kotimaisen jääkiekon huippulupausta. On erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä Manner ja Kärpät saavat kaksikosta Vesalainen-Kupari irti, samoin kuin on myös erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä nämä huippulupaukset saavat nyt itsestään irti. Näiden huippulahjakkaiden junnujen kemioiden luulisi ainakin kohtaavan - joka on kyllä Kärppien playoffs-menestyksen kannalta erittäin tärkeä ja olennainen asia. Itse vapauttaisin Kuparin keskushyökkääjän roolista pelkäksi laitahyökkääjäksi, jolloin Kuparilla olisi enemmän vapauksia hyökkäyspäässä.
 
Viimeksi muokattu:

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Asia, mitä ei ole taidettu vielä nostaa esiin Vesalaisen siirrossa on Frölunda-yhteys. Kuten julkisuudessakin on kerrottu, Manner on pitänyt Frölundan pelillistä ilmettä vahvana esikuvanaan ja käyttänyt mm Lasua tuon kulttuurin lähettiläänä. Vesalaisellahan on useamman vuoden kokemus Frölundasta ja on mm Lasun entinen joukkuekaveri.

Sinänä pieni detalji, mutta ei liene huono asia.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vesalainen liittyy joukkueeseen maanantaina ja pelaa tiistaina kotiottelussa KooKoota vastaan. Mitenköhän olympialaisista saapunut trio, joko ovat tiistaina askissa, vai pelaavatko vasta perjantaina Helsingissä?
 
Vesalainen liittyy joukkueeseen maanantaina ja pelaa tiistaina kotiottelussa KooKoota vastaan. Mitenköhän olympialaisista saapunut trio, joko ovat tiistaina askissa, vai pelaavatko vasta perjantaina Helsingissä?
Veikkaisin, että pelaa vasta viikonloppuna. Paluulento on todennäköisesti joko sunnuntai-iltana tai maanantaiaamuna, joten ihan perusteltua olisi antaa jätkien palautua rauhassa aikaerosta. Mitään tarvettahan heitä ei ole peluuttaa heti tiistaina.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kärpillä on kyllä nyt iskukykyinen joukkue kaikinpuolin. Puolustus on erittäin hyvä ja laaja. Moni puolustaja on saanut liigapelejä alle ja kaikki tuntuu olevan hyviä kiekon kanssa ja luisteluvoimaisia. Hyökkäyspuolella kaksi ylempää kenttää on näyttänyt, että pystyvät tehoja tekemään.

Nyt kun Vesalainen saatiin niin kolmoseenkin saadaan toivottua tehokkuutta. Hieman on kysymysmerkki Rasmus Kupari. Mies on kyllä erittäin taitava, mutta kuinka pärjää kun playoffeissa otetaan fyysisempi vaihde päälle? Toki mielellään katson kun Kärppien oma kasvatti pääsee peliä pyörittämään erittäin tulivoimaisen Vesalaisen rinnalla. Neloseen on jonoksi asti heittää kokoneita miehiä ja fyysisyyttä, jotka varmasti hoitavat neloskentän pelin tehtävän.

Ehkä hieman tuo Kärppien maalivahtikaksikko herättää pientä epäilystä, koska kumpikaan ei ole ollut ihan vakuuttavampia playoff-peleissä. Toki erittäin hyvä runkosarja on molemmilla alla ja se tuo varmasti itseluottamusta.

Loistava alkukausi tuo Kärpille nyt keskittymisrauhan playoff-peleihin. Nyt voi rauhassa harjoitella ja hakea vielä runkosarjan peleissä peliin parannuksia ilman paineita voitoista. Innolla odottelen pudostuspelin alkua. Tästä tulee hieno kevät!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
Veikkaisin, että pelaa vasta viikonloppuna. Paluulento on todennäköisesti joko sunnuntai-iltana tai maanantaiaamuna, joten ihan perusteltua olisi antaa jätkien palautua rauhassa aikaerosta. Mitään tarvettahan heitä ei ole peluuttaa heti tiistaina.

Tänään tais olla juttua et naisten joukkue lentää ens yönä jo pois. Luulis että ukot tulee samalla lennolla?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
Naisten turnaus loppui tänään aamusta. Todennäköisesti miesten lennot on varattu hyvissä ajoin finaalipäivän illalle/seuraavalle aamulle.

Näinhän se taitaa olla. Empä tullu aatelleeksi..
 

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ehkä hieman tuo Kärppien maalivahtikaksikko herättää pientä epäilystä, koska kumpikaan ei ole ollut ihan vakuuttavampia playoff-peleissä. Toki erittäin hyvä runkosarja on molemmilla alla ja se tuo varmasti itseluottamusta.
Oishan siellä Bäckströmin Nikke HIFK:ssa ilmeisesti edelleen tyytymättömänä tilanteeseensa. Kärppiin vaan vuolemaan viimeisen kerran kultaa ja ura pakettiin. Ens kaudella sitten esim. Hillille apulaismaalivahtivalmentajaksi. Kyllähän noita eri työnimikkeitä voidaan keksiä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ens kaudella sitten esim. Hillille apulaismaalivahtivalmentajaksi. Kyllähän noita eri työnimikkeitä voidaan keksiä.
Tässä on kyllä kärppäfanien logiikkaa taas parhaimmillaan. Kun esim. Ilkka Mikkola sai myyntimiehen Kärppien toimistolta niin suunnilleen koko organisaatio aina Kärppä-säätiöstä alkaen haukuttiin aivan pystyyn että taas yksi suojatyöpaikka entiselle pelaajalle, mutta sitten Bäckström voidaan ihan huoletta ottaa vastaan koska "eri työnimikkeitä voidaan keksiä". Eikö tuo ole ihan samanlainen suojatyöpaikka kuin muidenkin entisten pelaajien kohdalla?

Ja ei, en tarkoittanut sinua nyt suoraan tällä viestillä, ihan vaan yleisesti sitä että hyvinkin moni Kärppien organisaatiossa toimiva ex-pelaaja on tuomittu täällä suojatyöpaikan saaneeksi, joten olisihan tuo Bäcksin palkkaaminen kaikesta päätellen ihan samaa jatkumoa.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Tässä on kyllä kärppäfanien logiikkaa taas parhaimmillaan. Kun esim. Ilkka Mikkola sai myyntimiehen Kärppien toimistolta niin suunnilleen koko organisaatio aina Kärppä-säätiöstä alkaen haukuttiin aivan pystyyn että taas yksi suojatyöpaikka entiselle pelaajalle, mutta sitten Bäckström voidaan ihan huoletta ottaa vastaan koska "eri työnimikkeitä voidaan keksiä". Eikö tuo ole ihan samanlainen suojatyöpaikka kuin muidenkin entisten pelaajien kohdalla?

Ja ei, en tarkoittanut sinua nyt suoraan tällä viestillä, ihan vaan yleisesti sitä että hyvinkin moni Kärppien organisaatiossa toimiva ex-pelaaja on tuomittu täällä suojatyöpaikan saaneeksi, joten olisihan tuo Bäcksin palkkaaminen kaikesta päätellen ihan samaa jatkumoa.
Minä taas ajattelen niin, että on hienoa, jos seuralla on tarjota töitä entisille merkittäville Kärppä-pelaajille pelaajauran jälkeen, MIKÄLI hän on sellainen henkilö, kenellä on oikeasti jotain annettavaa ja osaamista ko. pestissä. Jos esim. Nikke palkattaisi jäähallin ravintolaan kokiksi (toivottavasti sillä ei muuten ole mitään ammattikokin papereita, ettei esimerkki vesity ja älkää takertuko siihen, että ravintola taitaa olla jonkun muun firman pyörittämä, ymmärtänette pointin anyway), niin se olisi aika naurettavaa. Vähän sama kuin minut palkattaisi joksikin pelitaktiseksi johtajaksi Kärppiin, koska kirjoittelen Jatkoaikaan ja seuraan Kärppiä.

Niin kauan kun palkka ansaitaan työtä asianmukaisesti tekemällä, niin homma on ok. Mutta jos pesti on sellainen, että nimike on hieno, mutta mitään ei tapahdu ja palkka juoksee, niin joo, se on suojatyöpaikka sanan varsinaisessa merkityksessä.
 
Aku Kestilä loppukauden Pelicansissa, joten yksi rotaatiopelaaja vähemmän pudotuspeleissä.
Eli tällä hetkellä jos keskushyökkääjä loukkaantuu, niin tilalle tulee Pikkukossu, Junnila tai Ikonen. Ei hyvä. Toivottavasti pian kuullaan uutisia siitä KHL-tason hyökkääjästä (sentteristä), josta Aho antoi kommenttia aiemmin.

Edit: Ei sillä, että Kestilä olisi ollut tuohon paikalle sen kummempi, mitä edellämainitut.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos tuonne tulee KHL-tason sentteri ja kolmosesta ehditään muodostaa kovan luokan ketju täytyy sanoa, että loppujen lopuksi joukkue on saatu mukavaan formaattiin pleijareita ajatellen. On ollut varmaankin ihan hyvä ratkaisu säästää taloudellisia paukkuja siirtorajoille, kun tämä esitys on kuitenkin riittänyt runkosarjan voittoon. Tietysti riskinä on se, ettei kolmosketju ehdi hioutua tarpeeksi pleijareihin mennessä, mutta varmasti lopputulos on silti parempi kuin jos olisi menty alkukauden miehityksellä.

Joukkueessa on tosiaan loistavien vahvistusten ohella heikkoja ja aika turhaksi osoittautuneita hankintoja, mutta jos tuo sentterihankinta toteutuu annan kyllä osaltani kokonaisuudesta kehuja.
 
Viimeksi muokattu:

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aku Kestilä loppukauden Pelicansissa, joten yksi rotaatiopelaaja vähemmän pudotuspeleissä.

Ei tunnu missään. Mystinen tapaus tämä Kestilä. Pelasi hyvin sen ensimmäisen liigapelinsä ja sen perusteella häntä pidettiin kovanakin lupauksena. Sen jälkeen vaisuhko kausi Kajaanissa jonka jälkeen reilu kausi Kärpissä, kunnes neljä kuukautta takaperin valmennusjohto Mannerin johdolla veti lopulliset johtopäätökset ja laittoivat Akun Kokkolaan ilman paluulippua Ouluun.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei tunnu missään. Mystinen tapaus tämä Kestilä. Pelasi hyvin sen ensimmäisen liigapelinsä ja sen perusteella häntä pidettiin kovanakin lupauksena. Sen jälkeen vaisuhko kausi Kajaanissa jonka jälkeen reilu kausi Kärpissä, kunnes neljä kuukautta takaperin valmennusjohto Mannerin johdolla veti lopulliset johtopäätökset ja laittoivat Akun Kokkolaan ilman paluulippua Ouluun.

Toisaalta Kärppien alaketjuissa ei ole tehoilleet oikein tuoreetkaan hankinnat (Ikonen, Karvinen, Koivisto, Junnila). Kärpissä on kuitenkin niin paljon massaa, etenkin jos se kovan tason sentterikin on tulossa, että Kestilän itsensä (ja samalla hyvällä tuurilla Kärppien tulevaisuuden) kannalta tämä on hyvä ratkaisu. Toivotaan Akulle hyvää loppukautta Lahteen.
 

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä on kyllä kärppäfanien logiikkaa taas parhaimmillaan. Kun esim. Ilkka Mikkola sai myyntimiehen Kärppien toimistolta niin suunnilleen koko organisaatio aina Kärppä-säätiöstä alkaen haukuttiin aivan pystyyn että taas yksi suojatyöpaikka entiselle pelaajalle, mutta sitten Bäckström voidaan ihan huoletta ottaa vastaan koska "eri työnimikkeitä voidaan keksiä". Eikö tuo ole ihan samanlainen suojatyöpaikka kuin muidenkin entisten pelaajien kohdalla?

Ja ei, en tarkoittanut sinua nyt suoraan tällä viestillä, ihan vaan yleisesti sitä että hyvinkin moni Kärppien organisaatiossa toimiva ex-pelaaja on tuomittu täällä suojatyöpaikan saaneeksi, joten olisihan tuo Bäcksin palkkaaminen kaikesta päätellen ihan samaa jatkumoa.
Loppu olikin lähinnä sarkasmia, mutta näköjään se meni sinulta ohi.
Toisaalta Nikke maailmaa nähneenä ja paljon tietotaitoa maailman huipulta omaavana olisi paljon järkevämpää palkata töihin kuin nämä Loposet tai Mikkolat.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Loppu olikin lähinnä sarkasmia, mutta näköjään se meni sinulta ohi.
Hankala sitä kyllä mitenkään oli päätellä, mutta pahoittelut tosiaan.

Toisaalta Nikke maailmaa nähneenä ja paljon tietotaitoa maailman huipulta omaavana olisi paljon järkevämpää palkata töihin kuin nämä Loposet tai Mikkolat.
Mitä merkitystä tuolla nyt oikeastaan on minkään kanssa? Kyllä minä ennemmin ottaisin joukkueen valmennukseen Ville Peltosen kuin Teemu Selänteen, vaikka Selänne onkin enemmän siellä maailman huipulla ollut.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toisaalta Kärppien alaketjuissa ei ole tehoilleet oikein tuoreetkaan hankinnat (Ikonen, Karvinen, Koivisto, Junnila). Kärpissä on kuitenkin niin paljon massaa, etenkin jos se kovan tason sentterikin on tulossa, että Kestilän itsensä (ja samalla hyvällä tuurilla Kärppien tulevaisuuden) kannalta tämä on hyvä ratkaisu. Toivotaan Akulle hyvää loppukautta Lahteen.

Muutaman pelin nähneenä tuntuu Kestilä aika välimallin jätkänä. Taitopelaaja mestistasolle kärkiketjuihin. Liigassa ei pärjää, kun puuttuu vääntövoimaa ja suoraviivaisuutta. Omassa päässä heikohko samoin aloituksissa. Eli pärjää alakentissäkään. Oisi saanut jäädä hankkimatta Pelsulta.
 

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä merkitystä tuolla nyt oikeastaan on minkään kanssa? Kyllä minä ennemmin ottaisin joukkueen valmennukseen Ville Peltosen kuin Teemu Selänteen, vaikka Selänne onkin enemmän siellä maailman huipulla ollut.
No mutta eihän Peltosta ja Selännettä voi verrata kun toisella jo valmennus historiaa neljä vuotta takana ja toisella ei yhtään. Nikke ois sentään samalla viivalla Ilun kanssa joka hyppäsi kaukalosta suoraa työpöydän taakse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös