Oulun Kärpät 2017–2018 – mahdollisuuksien aika?

  • 751 200
  • 3 832

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
- Lapsiperheiden houkuttelu hallille. Muutama vuosi sitten oli vielä oikeasti iso ongelma, että esimerkiksi neljää vierekkäin olevaa istumapaikkalippua ei tahtonut saada, ellet ollut lippukaupoilla tosi hyvissä ajoin. Lisäksi myös korkea hinta voi olla kynnyskysymys, jos ajatellaan esimerkiksi nelihenkistä perhettä istumapaikoille + syömiset ja juomiset hallilla. Voidaan oletettavasti päätellä, että kun on se tiistai- tai torstai-illan runkosarjaottelu liigan jumbosijoilla olevaa joukkuetta vastaan (oletetaan, ettei Kärpät kuulu tähän kategoriaan), niin katsojamäärä ei päätä huimaa. Entäpäs, jos myytäisi näihin peleihin joku X-hinnalla oleva perhelippu, joka madaltaisi kynnystä saapua paikan päälle nauttimaan jääkiekosta? Edullinen lippu tuo kassaan enemmän rahaa kuin ostamatta jätetty lippu.

Hyviä ajatuksia kaikki. Edullisemmalle perhelipulle olisi varmasti tilausta. Parin nuoren lapsen vieminen hallille kustantaa ainakin 60 euroa jo pelkästään lippukuluina, minkä lähes jokainen voi kyllä sijoittaa paremminkin. Siihen vielä vaimo matkaan, niin yhden pelin hinnalla (liput, ruoat ja juomat) kustannetaan jo lähes koko loppukauden pelit Ruudusta. Etenkin viikkopeleissä tällaisessa pitäisi olla pelkästään voitettavaa.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mäenalaseen ja Leskiseen olen uskonut koko ajan, joten hienoa jos heidän pelinsä lähtee rullaamaan yhä paremmin. Tulitukea kuitenkin tarvitaan, ja luetut raportit Bertrandista ja Koivistosta ovat makoisaa luettavaa. Samoin se, että Vehviläinen sai mukavan startin. Ehkä kaikista eniten kuitenkin ilahdutti se, että Kupari esiintyi edukseen. En kyllä olisi juuri muuta odottanutkaan, mutta ehkä Kärpissä on nyt silmät aukeamassa sen suhteen, ettei muualta tuodut kaverit ole automaattisesti omia parhaita junnuja parempia, vaikka kuinka lukisi kissasankarin nimeä tms. selässä. Ei sillä etteikö Karvinen (tai vaikka Kestilä) voi parantaa tästä, mutta onhan se nyt eri asia seurata kun maailmanluokan lupaus rillaa menemään ja varmasti kehittyy siinä samalla peli peliltä.

Lukemani perusteella paljon jäi kyllä parannettavaa tästä päivästä, mutta juurikin nuo positiiviset onnistumiset ovat nyt kovin tarpeen. Joukkue ei näytä vieläkään ihan siltä mitä toivoisin, mutta jos Kupari nyt ryöstää paikan joukkueesta, sinne hankitaan kovan luokan sentteri ja Kossukin käy välillä näytillä on joukkue kuitenkin varsin mielenkiintoinen. Eikä vähiten pelityylin ansiosta.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
- Ottelutapahtuman uudistaminen alkushown ja musiikkien osalta. Pienetkin uudistukset on vaihtelua siihen, mitä X monta vuotta putkeen on ollut. Laatikaa huikean räjähtävä uudistunut alkushow ja vetäkää halli täyteen ihailemaan uutta energistä alkushowta! P.S. Routasydän takaisin!

- Nimekäs huippupelaaja. Vaikka itse uskonkin, että tällä joukkueella on ihan realistiset mahdollisuudet pelata hyvä kausi ja päästä pitkälle, niin pieni apuvoima esimerkiksi taidokkaan ja nimekkään sentterin muodossa ei liene haitaksi. Jos nimi on sellainen, kuka tunnistetaan ilman Googlea ja Wikipediaa, se oletettavasti herättää kiinnostusta ja vetää porukkaa hallille.

- Menestys. Tehkää toimistolla kaikki vaadittava, että Mannerilla on riittävät pelinappulat käytössään, kun hän luotsaa Kärppiä kohti...mestaruutta :)

No just näin. Pienetkin muutokset tuohon ottelutapahtumaan virkistäisivät meitä, jotka siellä joka tapauksessa istumme ja olemme istuneet sen 20 vuotta. Alkushowta paremmaksi, eihän siellä porukka edes taputa enää kun Kärpät tulee jäälle! DJ vaihtoon myös, välillä tulee niin käsittämätöntä biisiä että koko soittolista kannattaisi uusia, ihan jo tuoreuden vuoksi.

Kuuluttajan vaihtoahan jo yritettiin mutta ei vissiin lestoille kelvannut. Minulle olisi kelvannut hienosti. Minusta Väisäsen ääni alkaa olla aika kulunut ja tietyt fraasit alkaa jo vituttaa; "Mennäänpä sitten joukkueiden avauskentällisiin", miten ois vaan "Joukkueiden avauskentälliset:"

Jotakin erätauko-ohjelmaa pitää olla. Eivät kaikki ainakaan arkipeleissä juokse kaljalle tai kuuden euron lihapiirakalle erätauolla. Esimerkkejä hyvistä kisoista löytyy maailmalta. Ampukaa vaikka pari t-paitaa tykillä katsomoon jos ei muuta keksitä.

Tuossa ihan vaan pari ideaa ottelutapahtuman eteen, jonkinlainen uusiutuminen ihan vain uusiutumisen vuoksikin on välttämätöntä että porukka pysyy hereillä. Tärkeämpää vielä olisi kuitenkin palauttaa uskottavuus urheilulliseen toimintaan. Suikkasen potkiminen oli tässä ensimmäinen askel, mutta toista ei sitten otettukaan. Ei saatu hankittua nimekästä joukkuetta, jolla olisi mahdollisuus mestaruuteen. Tämän kun korjaatte ensi kaudeksi niin sitten on ehkä yleisöäkin.

PS. Raksilaan tuli se joustokaukalo neljä vuotta sitten. Vielä vaan Arina pyörittää sitä "tää ei oo enää kova juttu" -mainosta. Ei nyt jumalauta näin.
 

tuketuksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
Hyvä peli eilen. Kuten moni muukin totesi, vaikka peliä ei hallittu yhtä paljon kun esimerkiksi HPK-otteluita, niin tärkeä voitto ja paljon tärkeitä onnistumisia. Tälläinen tiukka peli joka onnistutaan hoitamaan kasvattaa varmasti itseluottamusta joukkueena ja myös yksilöinä.

Vehviläinen oli loistava, ehdottomasti enemmän pelejä hänelle. Ruohomaalle ja Leskiselle todella tärkeät onnistumiset maalien muodossa, johtaville pelaajille lisää itseluottamusta. Bertrandista tykkään ihan älyttömästi, koko ajan hymy huulilla ja todella kova painamaan hommia, kiva että tulee myös tulosta. Junttila ollut oikeastaan kaikissa kauden peleissä todella huono ja eilen se vain korostui kun Ruoho ja CB pelasivat hyvät pelit, jollain pitäisi nyt saada Jullen peli käyntiin. Ei varmasti auttanu itseluottamusta se oma maalikaan...

Kestilä ja Karvinen. Voi voi. Ei voida pitää molempia samaan aikaan kokoonpanossa mielestäni. Aivan liian turhakkeita. Ikonen pelasi jopa hyvän pelin heidän laidallaan eilen, mutta oikeastaan vain siitä syystä että yritti paljon itse ja painoi kovasti hommia. Mutta ei Ikonenkaan näkynyt muuten kuin noissa omissa yksikösuorituksissaan kentällä mitenkään. Sama kävi Junnilalle ekoissa peleissä kun joutui pelaamaan Kestilän ja Karvisen kanssa. Ihan sama kuka siinä toisella laidalla pelaa, tuo ketju on täysin hyödytön.

Ja Koivisto oli ihan mahtava. Kuparia myös lisää kiitos.
 

JPL

Jäsen
Kuparin esitys oli eilen kyllä lupauksia herättävä. Yllättävän hyvin pysyi pelin sisällä, ottaen huomioon että pelasi ensimmäistä miesten otteluaan. Oli selkeästi vaarallisempi kuin vaikkapa Kestilä, Karvila ja Junnila. Ehdottomasti lisää peliaikaa, minkä jälkeen vasta päätöksiä, missä kannattaa pelata.

Jos tässä nyt jotain toiveiden tynnyriä lähtisi täyttämään ja se sentteri oikeasti saataisiin joukkueeseen joskus, niin eihän tuo ihan huonolta näytä.

Leskinen - X - Mäenalanen
Bertrand - Ruohomaa - Junttila
Ikonen - Lasu - Kupari/*
Sailio - Humaloja - Junnila/*

*Anttila - Kestilä - Karvinen

Noita rotaation miehiä sitten kierrätetään sopivasti.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Lasse on kyllä ihan saatanan hidas, onneksi Hakanpää-Kivihalme kaksikko on pelannut hyvin ja Misekin näyttää ihan hyvältä. Tuntuu pahalta edes etäisesti ajatella, mutta onko Lasse oikeasti joukkueen huonoin puolustaja tällä hetkellä? Jos siis pelaavaa kuusikkoa ajattelee. Ei se kaukanakaan kyllä ole. No ehkä Kivihalme on vielä sen verran pulassa omissa että kokonaisvaltaisesti jää Lasselle, vaikka Tim Stonehalm onkin hyvin pelannut.
.

Saman pistin merkille jo eka pelissä että Kukkonen ei ole omimmillaan tuon pelityylin kanssa missä vauhdikkaita yksi vs yksi tilanteita syntyy yllättävään tahtiin joka puolella kaukaloa. Jalka ei vaan riitä.. vaikka pahalta tuntuukin ääneen sanoa.

Toisaalta Kukkonen on harvoja omien puolustajia joukkueessa ja edelleen hyödyllinen ylivoimilla. Ehkä se lämpenee tässä syksyn mittaan.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Lisättäköön pakkikeskusteluun, että olipas eilen Heshkalta kiekollisesti erittäin heikko peli. Jatkuvasti pulassa omissa ja teki rutkasti heikkoja kiekollisia ratkaisuja hyökkäyspäässä ja ylivoimalla. Tiedäpä sitten missä ajatukset olivat, mutta eivät ainakaan kiekkopelissä. Ylivoimaisesti heikoin ottelu Shaunilta mitä olen Kärppäaikana nähnyt.

Muutenkin miettisin uudestaa noita pakkipareja, sillä Koivisto-Heshka on kyllä ylöspäin loistava pakkipari, mutta ajautuu useasti kovan karvauksen alla pulaan omissa. (Mikä on kyllä minua yllättänyt, sillä luulisi taitavien kiekonkäsittelijöiden juuri saavan helpommin karvausta purettua.)

Uskon kuitenkin vakaasti, että sekä Heshka että Kukkonen parantavat kauden aikana. Lassella meni harjoituskausi osin pipariksi vamman vuoksi, joten eiköhän hän ole parhaimmillaan vasta keväällä.
 

Jaska T

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärppäinen-fanitus tauolla (poliittiset syyt)
Erittäin tärkeitä onnistumisia eilen koko joukkueen kannalta.

Erityismainintana pitää kyllä sanoa, että tuo ranskalainenhan alkaa olla zonessa.

Uus junnukin oli hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hurlumkiekkoahan tuo on joka altistaa suurille virheille mutta paljon viihdyttävämpää kuin se viimevuoden viivesekoilu.
Verrattuna HPK-matseihin jäin hieman hämmästelemään pitkiä syöttöetäisyyksiä puolustajien ja laitureiden välillä.
Pakki syöttää puolustusalueelta jompaan kumpaan laitaan hyökkäyssiniviivalle asti laiturille jonka niskassa on pelsu-ukko eikä omia apuja maisemissa. HPK-matsissa mentiin ylöspäin lyhyin välimatkoin sytötellen joka oli hienoa.
Samoin roikkukiekkoja toivotaan toivotaan-tyyliin. Tosin se tuottikin tulosta a´la Hakanpää..
Mistä liene johtui ? Vastustajan samanmoinen pelityyli ? Sanokaa te viisaammat.
 
Hurlumkiekkoahan tuo on joka altistaa suurille virheille mutta paljon viihdyttävämpää kuin se viimevuoden viivesekoilu.
Verrattuna HPK-matseihin jäin hieman hämmästelemään pitkiä syöttöetäisyyksiä puolustajien ja laitureiden välillä.
Pakki syöttää puolustusalueelta jompaan kumpaan laitaan hyökkäyssiniviivalle asti laiturille jonka niskassa on pelsu-ukko eikä omia apuja maisemissa. HPK-matsissa mentiin ylöspäin lyhyin välimatkoin sytötellen joka oli hienoa.
Samoin roikkukiekkoja toivotaan toivotaan-tyyliin. Tosin se tuottikin tulosta a´la Hakanpää..
Mistä liene johtui ? Vastustajan samanmoinen pelityyli ? Sanokaa te viisaammat.

Pelsu pelissä pelikaanit ehtivät jatkuvasti karvaamaan 2-3 kaverilla ottaen sen lyhyen syötön pois. Omista päästiin vain, jos ensimmäinen kiekollinen voitti 1vs1 tianteensa tai syöttö lähti aivan välittömästi ylöspäin. Yleensä ei saatu niitä heti syöttöjä. Sentteripeli ei toiminut omissa yhtään ja pahimmillaan Ruohomaan tapaukset, kun lähti riplaamaan pakkien tasolla keskelle menettäen kiekon. Lasu sentään pääsi keskialueelle monesti kiekon kanssa, mutta niin riski paikoissa että ketjukaverit eivät uskaltaneet nousta.

Pelsuja vastaan toimi ainaostaan roikkukiekot keskialueelle. Tuon on ihan pakko parantua ja nopeasti, vaikka muilla ei ehkä samaa energiaa olekaan karvaukseen kuin pelikaaneilla.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kristian Kangas ja Taneli Ronkainen pelaavat tänään Hermeksen paidassa harjoitusottelussa Hokkia vastaan. Ennestään Hermeksen mukana on Niko Kuiri.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoista nähdä miten Lasun kausi lähtee tästä rullaamaan. Hänen kohdalla kannattajat ovat olleet aika pitkämielisiä, sillä monen muun ulkkarihankinnan (tai vaikka Haatajan tapaisen kotimaisen) kohdalla alkaisi jo hiki pukkaamaan neljän pisteettömän pelin jälkeen.

Tehopisteet eivät toki ole ainut tapa mitata pelaajan arvoa, mutta yleensä se on kuitenkin paras ja se asia, mitä vahvistuksilta ensisijaisesti odotetaan. Kovaa luistelua, pörräämistä ja hyvää alivoimapeliäkin saa halvemmiltakin miehiltä. Itse odotan Lasulta noin 40 pisteen, tai ihan minimissään 30 pisteen kautta. Ympärillä on kuitenkin kelpo miehiä, ylivoima-aikaa ja kevätkauden tehojen puolesta tuollainen olisi ollut hyvin mahdollinen Kalapudaksellekin. Kuitenkin Lasu on varmasti varsin kallis mies, joten jossain vaiheessa niitä tehojakin pitäisi alkaa tulemaan. Vielä ehtii toki.

Jos pitäisi valita toinen tämän kauden "haku" olisi se varmastikin Otto Karvinen. Aho varmasti toivookin, että joko hän tai Lasu näyttäisi närhen munat. Niin ja onhan siellä vielä ihan lupaavasti aloittanut Kivihalme, mutta hän ilmeisesti tarjosi itseään Ouluun tryoutille. Muut (Bertrand, Junttila, Ikonen, Koivisto, Vehviläinen) ovatkin sitten vanhoja tuttuja liigapelaajia.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mielenkiintoista nähdä miten Lasun kausi lähtee tästä rullaamaan. Hänen kohdalla kannattajat ovat olleet aika pitkämielisiä, sillä monen muun ulkkarihankinnan (tai vaikka Haatajan tapaisen kotimaisen) kohdalla alkaisi jo hiki pukkaamaan neljän pisteettömän pelin jälkeen.

Tehopisteet eivät toki ole ainut tapa mitata pelaajan arvoa, mutta yleensä se on kuitenkin paras ja se asia, mitä vahvistuksilta ensisijaisesti odotetaan. Kovaa luistelua, pörräämistä ja hyvää alivoimapeliäkin saa halvemmiltakin miehiltä. Itse odotan Lasulta noin 40 pisteen, tai ihan minimissään 30 pisteen kautta. Ympärillä on kuitenkin kelpo miehiä, ylivoima-aikaa ja kevätkauden tehojen puolesta tuollainen olisi ollut hyvin mahdollinen Kalapudaksellekin. Kuitenkin Lasu on varmasti varsin kallis mies, joten jossain vaiheessa niitä tehojakin pitäisi alkaa tulemaan. Vielä ehtii toki.

Jos pitäisi valita toinen tämän kauden "haku" olisi se varmastikin Otto Karvinen. Aho varmasti toivookin, että joko hän tai Lasu näyttäisi närhen munat. Niin ja onhan siellä vielä ihan lupaavasti aloittanut Kivihalme, mutta hän ilmeisesti tarjosi itseään Ouluun tryoutille. Muut (Bertrand, Junttila, Ikonen, Koivisto, Vehviläinen) ovatkin sitten vanhoja tuttuja liigapelaajia.


Itselle Lasu ei ole ollut pettymys koska en odottanutkaan että koko uransa nelosketjussa pelanneesta kaverista kuoriutuisi kärkiketjujen pistenikkari sillä että vaihtaa shl:än liigaan. Mikäli Aho ja/tai Manner on kuvitellut että Lasusta saataisiin kärkiketjujen pisteitä tekevä sentteri niin se kertoo aika paljon mielestäni Ahon ja kumppaneiden ammattitaidosta ainakin tämän asian osalta. Lasu olisi kyllä ihanteellinen kolmoskentän keskushyökkääjä Kärppien tasoisessa organisaatiossa mutta ei missään nimessä lähtökohtaisesta tulosyksikköjen kamaa.Karvisen hyödyllisyyttä taas ei voi mitata kovinkaan paljon tehopisteillä koska hänet on käsittääkseni hankittu alempien ketjujen rouhijaksi. Katsotaan miten kaveri suoriutuu kauden mittaan siitä roolista.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itselle Lasu ei ole ollut pettymys koska en odottanutkaan että koko uransa nelosketjussa pelanneesta kaverista kuoriutuisi kärkiketjujen pistenikkari sillä että vaihtaa shl:än liigaan. Mikäli Aho ja/tai Manner on kuvitellut että Lasusta saataisiin kärkiketjujen pisteitä tekevä sentteri niin se kertoo aika paljon mielestäni pelaajarekrytoijan ammattitaidosta ainakin tämän asian osalta. Lasu olisi kyllä ihanteellinen kolmoskentän keskushyökkääjä Kärppien tasoisessa organisaatiossa mutta ei missään nimessä lähtökohtaisesta tulosyksikköjen kamaa.Karvisen hyödyllisyyttä taas ei voi mitata kovinkaan paljon tehopisteillä koska hänet on käsittääkseni hankittu alempien ketjujen rouhijaksi. Katsotaan miten kaveri suoriutuu kauden mittaan siitä roolista.

Ymmärrän pointtisi ja se onkin ihan fiksu. Siitäkin huolimatta alle 30 pisteen kausi esim. Mäenalasen ja Leskisen keskellä ja yv-vastuulla olisi todella heikosti ulkkarivahvistukselle. Varmasti Lasu on hankittu Kärppiin nimenomaan pisteidentekijäksi ja johtavaksi pelajaaksi. Se on sitten toinen asia onko tuollaiset odotukset realistisia.

Mitä Karviseen tulee saa hän kyllä rouhia melkoisesti jos meinaa ansaita sillä paikkansa, syöden samalla kehityspaikan joltain omalta junnulta. Minä en haluaisi nähdä Kärppiä joukkueena joka on tyytyväinen vaikkapa 10 pisteen kauteen, ellei pelaaja sitten ole ihan ykköskamaa vaikka taklaamisessa, alivoimapelissä yms. Tuossakin tapauksessa toivoisin tietysti pelaajaa, joka pystyisi tekemään pisteitäkin.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Lasun pelaaminen on näyttänyt koko ajan hyvältä ja työmäärä on erittäin hyvällä tasolla. Pisteitä kyllä rupeaa ropisemaan ihan varmasti jossain vaiheessa. Pääsee varmasti sinne 30 + pisteeseen.
 

Pardus

Jäsen
Lasu olisi kyllä ihanteellinen kolmoskentän keskushyökkääjä Kärppien tasoisessa organisaatiossa mutta ei missään nimessä lähtökohtaisesta tulosyksikköjen kamaa.Karvisen hyödyllisyyttä taas ei voi mitata kovinkaan paljon tehopisteillä koska hänet on käsittääkseni hankittu alempien ketjujen rouhijaksi. Katsotaan miten kaveri suoriutuu kauden mittaan siitä roolista.
Samaa mieltä ja seuraavassa ottelussa minäkin haluaisin nähdä JPL:n ehdottaman ketjun Ikonen - Lasu - Kupari. Humaloja saa minun puolestani jatkaa kakkosen keskellä. Neloseen sitten Karvinen, Junnila sun muut.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lasun pelaaminen on näyttänyt koko ajan hyvältä ja työmäärä on erittäin hyvällä tasolla. Pisteitä kyllä rupeaa ropisemaan ihan varmasti jossain vaiheessa. Pääsee varmasti sinne 30 + pisteeseen.

No hyvä homma. Joku 30-35 pistettä ei vielä olisi mitenkään mahtava saldo, mutta jotain nyt sentään. Aika paljon on kuitenkin pelaajia, joiden pelaaminen näyttää hyvältä ja joiden työmäärä on erittäin hyvällä tasolla, mutta pisteitä ja maaleja ropisee silti nihkeästi. Näitä löytyy junnuistakin ja yksi malliesimerkki on Mikko Alikoski, jonka pelaaminen näytti ajoittain todella pirteältä ja työteliäältä, mutta pisteitä ei kertynyt liikaa. Sama koski esimerkiksi menneiden vuosien Jyri Junnilaa.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ymmärrän pointtisi ja se onkin ihan fiksu. Siitäkin huolimatta alle 30 pisteen kausi esim. Mäenalasen ja Leskisen keskellä ja yv-vastuulla olisi todella heikosti ulkkarivahvistukselle. Varmasti Lasu on hankittu Kärppiin nimenomaan pisteidentekijäksi ja johtavaksi pelajaaksi. Se on sitten toinen asia onko tuollaiset odotukset realistisia.

Mitä Karviseen tulee saa hän kyllä rouhia melkoisesti jos meinaa ansaita sillä paikkansa, syöden samalla kehityspaikan joltain omalta junnulta. Minä en haluaisi nähdä Kärppiä joukkueena joka on tyytyväinen vaikkapa 10 pisteen kauteen, ellei pelaaja sitten ole ihan ykköskamaa vaikka taklaamisessa, alivoimapelissä yms. Tuossakin tapauksessa toivoisin tietysti pelaajaa, joka pystyisi tekemään pisteitäkin.

Ei Karvinen kyllä minunkaan mielestäni ole esittänyt vielä oikeen mitään mutta ymmärrän kyllä filosofian tämän hankinnan takana. Manner varmasti haluaa myös fyysistä osaamista Kärppiin ja Sailion/Karvisen tapaiset fyysiset pelaajat saattavat nousta arvoon arvaamattomaan etenkin keväällä ja miksei runkosarjassakin.
Itse olen ihan mielissäni että ilmeisesti Kärpissä on hieman enemmän alettu kiinnittämään huomiota siihen että joukkueessa olisi myöskin hieman rosoisuutta ja fyysisyyttä eikä neljää ketjua täynnä pienikokoisia ja pehmeitä pelaajia.
Itse näkisin lahjakkaiden junnujen peluutuksen taas niin että kun peliaikaa edustukessa siunaantuu rooli pitäisi olla jokin muu kuin jarrukentässä jämäminuuteilla. Sellainen rooli ei Kuparia ja kumppaneita suuremmin tulisi kehittämään. Kun Kuparia ja muita junnuja kokoonpanoon nostetaan niin rohkeasti vaan suht kiekollista roolia kokeneiden kavereiden rinnalla ja antaa Karvisen ja kumppaneiden hoitaa se likaisempi työ siellä alakentissä.
 
Karvisessa harmittaa se, että vielä ei ole nähty mitään fyysistä tai rosoisuutta. Ei niin yhtään mitään. Karvisen kaltaisen pelaajan pitäisi tuoda kentälle panoksensa sille puolelle, muuten hän on hyödytön.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei Karvinen kyllä minunkaan mielestäni ole esittänyt vielä oikeen mitään mutta ymmärrän kyllä filosofian tämän hankinnan takana. Manner varmasti haluaa myös fyysistä osaamista Kärppiin ja Sailion/Karvisen tapaiset fyysiset pelaajat saattavat nousta arvoon arvaamattomaan etenkin keväällä ja miksei runkosarjassakin.
Itse olen ihan mielissäni että ilmeisesti Kärpissä on hieman enemmän alettu kiinnittämään huomiota siihen että joukkueessa olisi myöskin hieman rosoisuutta ja fyysisyyttä eikä neljää ketjua täynnä pienikokoisia ja pehmeitä pelaajia.
Itse näkisin lahjakkaiden junnujen peluutuksen taas niin että kun peliaikaa edustukessa siunaantuu rooli pitäisi olla jokin muu kuin jarrukentässä jämäminuuteilla. Sellainen rooli ei Kuparia ja kumppaneita suuremmin tulisi kehittämään. Kun Kuparia ja muita junnuja kokoonpanoon nostetaan niin rohkeasti vaan suht kiekollista roolia kokeneiden kavereiden rinnalla ja antaa Karvisen ja kumppaneiden hoitaa se likaisempi työ siellä alakentissä.

Olen periaatteessa ihan samoilla linjoilla, mutta parilla pienellä vivahteella. On ihan hyvä että fyysisyyttäkin ajatellaan, mutta mielestäni Kärppien budjetilla pitäisi pystyä löytämään rouhija, joka pystyy myös tekemään kohtuullisen määrän pisteitä. Karvisen paras saldo on siis toistaiseksi kahdeksan pistettä kaudessa ja olen varma, ettei Kärpät hankkinu häntä tekemään noita pistemääriä, vaan siellä on uskottu Karvisen paljon korkeampaan pistesaldoon.

Junnujen peluutuksestakin olen samaa mieltä ja oma toiveeni on ollut jo vuosien ajan, että junnuille annettaisiin rohkeasti paikkoja hyökkäävissä ketjuissa ja säästyneitä rahavaroja käytettäisiin kovan luokan vahvistusten hankintaan. Sinänsä pidän jarruketjumallia vähän vanhanaikaisena ainakin huippujoukkueelle. Toki sillekin on paikkansa etenkin keväällä, mutta paremmalla mallilla joukkue on jos tulitukea löytyy kaikista kentistä, ja niistä saadaan tarvittaessa muodostettua hyvää jarrukenttääkin.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Karvisessa harmittaa se, että vielä ei ole nähty mitään fyysistä tai rosoisuutta. Ei niin yhtään mitään. Karvisen kaltaisen pelaajan pitäisi tuoda kentälle panoksensa sille puolelle, muuten hän on hyödytön.

Ehkä ongelmana on juurikin se, että Karvinen on istutettu liian isoihin saappaisiin. Hänhän aloitti kauden kolmoskentässä ja varmaan Kärpissä nähtiin hänet jonkinasteisena potentiaalisena fyysisenä pistenikkarina. Tästä innostuneena pelaaja yrittää näyttää kyntensä muussakin kuin rouhinnassa, ja siinä sivussa fyysinen peli unohtuu kokonaan. Ja kun peli ei oikein luista alkaa elämänsä tilaisuuden menettäminen jyskyttämään takaraivossa. Puhdasta spekulaatiotahan tämä toki on, mutta lukemani perusteella tuota fyysistä peliä olisi ollut lupa odottaa ainakin tätä enemmän.
 
Ehkä ongelmana on juurikin se, että Karvinen on istutettu liian isoihin saappaisiin. Hänhän aloitti kauden kolmoskentässä ja varmaan Kärpissä nähtiin hänet jonkinasteisena potentiaalisena fyysisenä pistenikkarina. Tästä innostuneena pelaaja yrittää näyttää kyntensä muussakin kuin rouhinnassa, ja siinä sivussa fyysinen peli unohtuu kokonaan. Ja kun peli ei oikein luista alkaa elämänsä tilaisuuden menettäminen jyskyttämään takaraivossa. Puhdasta spekulaatiotahan tämä toki on, mutta lukemani perusteella tuota fyysistä peliä olisi ollut lupa odottaa ainakin tätä enemmän.

Ei ollenkaan mahdoton skenaario. Jos sattuisi vielä kohilleen, niin ei ole välttämättä helppoa heittää odotuksia romukoppaan ja lähteä toiselle tielle. Noh, kyllähän sitä toivoisi hänen etenevän omilla vahvuuksillaan ja koittaa siihen tuoda sitten uutta lisää.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Karvisessa harmittaa se, että vielä ei ole nähty mitään fyysistä tai rosoisuutta. Ei niin yhtään mitään. Karvisen kaltaisen pelaajan pitäisi tuoda kentälle panoksensa sille puolelle, muuten hän on hyödytön.

Täysin samaa mieltä tästä.Yllätävän pehmeästi on tämä mies pelannut. Voikohan Karviselta realistisesti edes odottaa hyvää taklauspeliä? Pitää toivoa että laidat alkaisivat pikkuhiljaa Karvisen toimesta ryskymään ja muunlainenkin vastustajan hämmentäminen olisi suotavaa kunhan isommilta ylilyönneiltä vältyttäisiin.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jotkut ovat tosiaan olleet antamassa Aholle ja kumppaneille sulkaa hattuun Lasun hankinnasta, mutta itse kyllä odotan että niitä pisteitäkin tulee ennen sitä. Pahoin pelkään, ettei Lasu ole tullut tänne pikkurahalla ja ison budjetin seurojen tuloskenttien ulkkarivahvistuksilta on mielestäni lupa odottaa 35-40 pisteen kautta. Enemmänkin saisi toki tehdä. Tuolloin suoritus olisi uskoakseni linjassa maksetun palkan kanssa. Tässäkin on matkaa ihan liigan terävimpään kärkeen (Haapala 60, Savinainen 56 ja Pyörälä 55 pistettä), mutta toisaalta noilla pisteillä selkeästi edellä olisi ollut viime kaudella vain yksi ulkkarivahvistus (Thorell).

Tietysti välillä käy niin, että kun pisteitä alkaa tulla niitä tuleekin vauhdilla. Joskus taas käy niin, ettei kohtuulliset pistemäärätkään riitä (Haataja Kärpissä 18 pistettä 32 ottelussa, Juuso Ikonen 39 pistettä 55 ottelussa) eli paljon riippuu siitä, mihin rima asetetaan. Ikosen kohdalla toki optio jätettiin käyttämättä (vahvojen huhujen mukaan) ennen kauden päättymistä.
 
Viimeksi muokattu:

sinikettu

Jäsen
Jotkut ovat tosiaan olleet antamassa Aholle ja kumppaneille sulkaa hattuun Lasun hankinnasta, mutta itse kyllä odotan että niitä pisteitäkin tulee ennen sitä. Pahoin pelkään, ettei Lasu ole tullut tänne pikkurahalla ja ison budjetin seurojen tuloskenttien ulkkarivahvistuksilta on mielestäni lupa odottaa 35-40 pisteen kautta. Enemmänkin saisi toki tehdä.
Lasu on hankintansa perustella lähtökohtaisesti max 30 pisteen pelaajia Liigassa. Tällä hetkellä mikään ei viittaa 40 p kauteen. Ruotsissa on vedellyt keskimäärin 15 pinnan kausia ja parhaallakin vain 21 pistettä. Harjoitusotteluita en ole katsonut, mutta Liigapelien perusteella 30 pistettä on varmastikin realistinen tavoite, mutta tällä haavaa se ei mikään automaatio ole ja pistekeskiarvo on neljän pelin jälkeen nolla. Harjoituspeleille ei muutenkaan pidä antaa liian suurta painoarvoa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös