Oulun Kärpät 2017–2018 – mahdollisuuksien aika?

  • 751 548
  • 3 832

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
JYP tarvii massia Immosen palkkaan sekä puolustuksen vahvistamiseen. Myös maalinsuu nielee euroja ennemmän tähän kauteen verrattuna.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakisto tulee olemaan laadukas, siitä plussaa Aholle. Hyökkäykseen pari kärkiäijää, niin joukkue näyttää helvetin hyvältä.
 

Micol

Jäsen
JYP tarvii massia Immosen palkkaan sekä puolustuksen vahvistamiseen. Myös maalinsuu nielee euroja ennemmän tähän kauteen verrattuna.
Miten tämä kaikki liittyy Kärppiin? Rahastavat oikein huolella Veinillä Kärppiä?

Aika odotettuja sopimustiedotuksia. Hyviä syvyys-/roolipelaajia saatiin ja saadaan, mutta kuten moni on jo ehtinyt toteamaan, niin terävin kärki puuttuu edelleen. Kovan luokan sentteri tärkeimpänä ja kovan tason maalintekijä. Muuten palaset mielestäni hyvällä mallilla. Puolustus näyttäisi olevan ensi kaudella huippuluokkaa kotoiseen liigaan, kunhan saadaan vielä se Lyytisen sopimus ennen pitkää julki.

Lehtonen & Saarinen: Näiden pelaajien kohdalla ei saatu vielä varmuutta jatkon suhteen? Kumpikaan ei ole se tarvittava ykkösketjun maaliruisku, joten tervemenoa hakemaan roolia jostain muualta.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Siinäpä sitten ensimmäinen aalto uusia pelaajia, mitään yllättävää ei sinällään nimissä ole, nämähän on ollut niitä kuuluisia julkisia salaisuuksia jo pidemmän aikaan. Seuraavassa aallossa tulee sitten todennäköisesti Junnila, Ikonen ja Lyytinen. Aho kertoili hyökkäykseen olevan etsinnässä vielä yksi pelaaja. Toivottavasti tämä pelaaja olisi se keskushyökkääjä. Toki näkisin tilausta myös yhdelle laadukkaalle laiturille. Tähän asti julkaistut ovat enemmän tai vähemmän kovia duunareita, toki Bertrandilla on potentiaalia tehdä maaleja, kolmen viime kauden lukemat 16,19 ja 12. Koskaan ei saa vähätellä, mutta onhan se fakta että Sportissa pelasi isossa roolissa ja varmasti myös peliaikaa tuli todella paljon. Sikäli vaikea kuvitella tasaisemmalla peluutuksilla yltäisi 20 maaliin. Mielelläni olen väärässä toki.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Yksi asia on ainakin kunnossa sitten Kemppaisen kärppävuosien. Tämä Lasu on vahva aloittaja, eli tämä osasto on pitkästä aikaa kunnossa. Poikiikohan Humaloja & Sailio akselille aiempaa isompaa roolia vahva kuluneen kauden loppu? Onko J. Junttila tehnyt vielä ensi kaudeksi mihinkään sopimusta?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
...toki Bertrandilla on potentiaalia tehdä maaleja, kolmen viime kauden lukemat 16,19 ja 12. Koskaan ei saa vähätellä, mutta onhan se fakta että Sportissa pelasi isossa roolissa ja varmasti myös peliaikaa tuli todella paljon. Sikäli vaikea kuvitella tasaisemmalla peluutuksilla yltäisi 20 maaliin. Mielelläni olen väärässä toki.

En usko, että CB yltää yli 20 maalin jossei muuta radikaalisti pelityyliään. Laukoo paljon ja aina mutta suht kaukaa maalista sekä huonoista kulmista. Voi tehdä läpiajoista paremmalla viimeistelyllä sen 3-4 maalia enemmän kuin tällä kaudella mutta niilläkään ei vielä 20 maalia ylitetä. Se ei poista sitä etteikö voisi olla ns. ykköskorin pelaaja Liigassa ensi kaudella, on alati vaarallinen ja tykkää pörrätä kiekon kanssa. Sekä helvetin ärsyttävästi (kuin puulaakisarjassa) hakata mailalla jäähän vaatien kiekkoa ketjukaveiltaan....
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yksi asia on ainakin kunnossa sitten Kemppaisen kärppävuosien. Tämä Lasu on vahva aloittaja, eli tämä osasto on pitkästä aikaa kunnossa. Poikiikohan Humaloja & Sailio akselille aiempaa isompaa roolia vahva kuluneen kauden loppu? Onko J. Junttila tehnyt vielä ensi kaudeksi mihinkään sopimusta?
Vahva aloittaja? Jotain tilastofaktaa tähän kiitos. Aiemmin juuri kritisoitu täällä, ettei Lasu ole keskivertoa parempi aloittaja.
 

Ränse

Jäsen
Hyökkäys näyttää ainakin siltä ettei siellä fleguiltoja tule ainakaan olemaan, duunimoraaliltaan varmasti Liigan kärkeä. Yhdistettynä kovaan pakistoon ja hyvään veskaripeliin voisi tommosella nipulla yltää vaikka mihin. Toki yksi/kaksi takuuvarmaa pyssyä olisi hyvä olla, mutta ei kai tässä Liigassa kukaan joukkue semmoisia oikein voi enää valmiina hommata, kasvattajapappojen jäähdytyskierrosta lukuunottamatta. Joku Pesonen ja kova sentteri tuohon vielä kermaksi niin väitän että Liigan kovimpia materiaaleja.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Huml71 @Maaginen 56

Nicklas Lasu: Aloitusprosentti

  • Vuosi--------------Hyökkäys alue----------Puolustus alue-----------Yhteensä
  • 16-17--------------55,08%--------------------46,55%----------------------47,97%
  • 15-16--------------59,09%--------------------42,99%----------------------50,38%
  • 14-15--------------53,85%--------------------40,08%----------------------47,70%
  • 13-14--------------53,64%--------------------40,21%----------------------44,43%
  • 12-13--------------52,17%--------------------40,83%----------------------46,97%
  • KA:-----------------54,77%--------------------42,13%-----------------------47,49%
Jep, ei vakuuta. Samat ongelmat aloitusten suhteen siis tallella.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
Ite alustavasti tykkään tällasen Karvisen tyylisen pelaajan hankinnasta. Pienellä peliajalla oleva hämmentäjä, joka tarvittaessa voi ottaa "spontaanit" myllyt. Plussaa jos kykenee taklaamaan kovaa ja puhtaasti. Kuirista kasvamassa myös hyvää vauhtia tällanen rymistelijä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Että tämmöistä...

Hyökkäyksen kärkiosaaminen, eritoten keskellä mutta myös laidalla, loistaa vielä poissaolollaan, mutta tasapaksua laajuutta on kyllä rosterissa kaikkine "töppösineen ja löppösineen". Taitaa tulla Mannerille aika haastava työsarka muokata tuosta porukasta jotain kliinisen tehokasta ja nopeaan peliin kykenevää pelikirjajoukkuetta.

No, pakisto on jo nyt kohtuullinen ja ilm. se vielä odottelee yhden puuttuvan palan julkistamista eli puolustus kaikkineen vaikuttaa lupaavalta.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikea sanoa ääneen tätä, mutta Mikko Lehtonen 12 maalillaan on tuossa joukkueessa Leskisen jälkeen tehokkain maalintekijä. Eli sen sijaan että täällä kirotaan mahdollista kahden vuoden sopimusta, melkein kannattaisi toivoa että sitä ei olla purkamassa.

Huumorin puolellehan tämä menee jos nyt aletaan keskustelemaan että kuka on Lehtosen korvaaja tulevalla kaudella jos mies jättää Kärpät.

Onhan se surullista, mutta jospa me pystyttäisiin viivan kautta sitten tekemään maaleja puolustajien toimesta?
No Mäenalasella oli kuitenkin parempi maalintekoprosentti kun päätyi 11 maaliin ja pelasi paljon vähemmän pelejä. Kyllähän tuo 12 maalia kertoo siitä ettei niitä maalitykkejä nyt saada Kärppiin naarattua. Toki Leskisellä ja Mäenalasella on nyt kunnon paikka näyttää osaamisensa (kun niitä ykköskorin miehiä ei näköjään Kärppiin nyt hommata) mutta toivottavasti heille se ykkössentteri etsitään siihen väliin eikä roikoteta Ruohomaata siinä väkisellä jos ei pelit lähde kulkemaan.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Taas yksi jolle ei kelpaa kuin mäkkärin hampurilaiset. Oliko marjamäki ns "huippuvalmentaja" tullesaan, oliko hän tehnyt työtä supertähtien kanssa vai niiden nuorten pelaajien kanssa jotka nyt ovat suomen huippua?

Manner on pelaajakehittäjä marjamäen jalanjälissä. Uskomatonta että tuo Aho-hate kirjotetaan toinen toisensa jälkeen tänne. Keksi joku oma juttu jo. Et tiedä mitään Harri Ahon tai Mikko Mannerin työstä kuten en minäkään. Sen verran tiedän että Manner on tehnyt Oulussa todella hyvää työtä

Kelpaako sulle sitten hesen hampurilaiset? Vaikka itse tykkäät käydä hesessä hampurilaisella, niin sinustako vahvistukseksi ei saa Kärppiin vaatia mäkkärin hampurilaisten tasoisia vahvistuksia? Aho on paska omassa työssään, on sitä tänään, huomenna ja sitäkin seuraavana päivänä. Lausunnot julkisuuteen on täyttää hevon vitun paskaa vuodesta toiseen.

Late laittoi koko organsaation vaatimustason helvetin korkealla kun tuli Kärppiin. Myös vahvistukset olivat suhteelisen paljon kovempia nimiä kuin jotkut helvetin Karviset, Ikoset ja Junnilat. Käy katsoon ne rosterit ja syö samalla vaikka sitä hesen hampurilaista. Jos Manner haluaa pelata nopeaa jääkiekkoa, niin se vaatii muutakin kuin vain nopeat jalat. Mutta ei tästä sen enempää. Vituttaa vain lukea tuommoista ylimielistä kirjoittelua. Mikä sun juttu on muuten? Kehua Ahoa maasta taivaaseen? Vai oliko se hese sun juttu?
 

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ite alustavasti tykkään tällasen Karvisen tyylisen pelaajan hankinnasta. Pienellä peliajalla oleva hämmentäjä, joka tarvittaessa voi ottaa "spontaanit" myllyt.
Niin pitäähä siellä nyt jonkun olla ottamassa jäähyjä kun Mikkola ei siellä enää ole.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Late laittoi koko organsaation vaatimustason helvetin korkealla kun tuli Kärppiin. Myös vahvistukset olivat suhteelisen paljon kovempia nimiä kuin jotkut helvetin Karviset, Ikoset ja Junnilat. Käy katsoon ne rosterit ja syö samalla vaikka sitä hesen hampurilaista.

Marjamäen ensimmäiselle kaudelle, kesän aikana, uusina pelaajina tulivat seuraavat pelaajat: Rynnäs, Vallin, Kukkonen, Pyörälä, Juhamatti, Kveton ja Maxwell. Tuolloin Kärpät olivat jääneet samalla tavalla säälipudotuspeleihin kuin nyt, ja organisaatio oli hiukan hukassa.

Juhamatti tuli tavallaan sattuman kautta, kun KHL ei onnistunut oikeuksien omistamisen epäselvyyden takia, ja Pyörälä & Kukkonen palasivat maailmalta varmasti Marjamäen vaikuttaessa asiaan.

Maxwell oli statseiltaan oikeastaan täysin vastaava kuin Albert, joten kovemmasta kaverista ei etukäteen voinut puhua. Kveton oli täysi turisti, ja Vallin rivipakki.

Tyhjennysmyynneistä kauden aikana tuli Pirnes ja Masuhr, ja näitä tyhjennyshankintoja Kärpät varmasti tekee myös tulevalla kaudella.

Seuraavana kesänä tuli Davis, Spang, Glenn, Tarkki, Deshcamps, Haataja.

Mielestäni Marjamäen aikana kesällä ei saatu hankittua kovinkaan montaa onnistunutta hankintaa - etenkään jos maalivahdit (+ omat pojat) suljetaan pois. Suurimmat tähdet kasvoivat omista, tai tulivat kauden aikana. Toisen mestaruuden jälkeen imua oli enemmän nuorien, eteenpäin menevien pelaajien osalta, myönnettäköön. Mutta mielestäni ei voi sanoa, että heti Marjamäen tullessa vahvistukset paranivat kerrasta.
 
Viimeksi muokattu:

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Hyvältä näyttää!
Eihän tuo vielä ole lopullinen, mutta jo tuolla joukkueella mennään pidemmälle kuin tänä vuonna.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiekkoareenan mukaan yks pakki ja kaks hyökkääjää vapun jälkeen julki ja sitä myöten joukkue alkaa olla siinä. Ahon suusta siis nämä sanat.

Kuokkasta ei sopimuslistassa näy ja Mikko Lehtosen nimen perässä komeilee vuosiluku 2019 :) Hyvin menee, mutta menkööt, vai mitä muut positiivarit on mieltä?
 

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Ihan mielenkiintosia hankintoja muuten mutta Karvinen ois voinu jäädä tosta pois. Vielä joku maalintekijä niin not bad.
 

kokenu

Jäsen
Humaloja. Älkää unohtako!

Kevään ratkaisupelien lento ei ollut sattumaa ja Miska "Jokeri" Humaloja jatkaa ensi kaudella siitä, mihin tällä kaudella jäi; sen lisäksi, että hyvät läpät ja pienet koiruudet saavat vastustajan kasetin säleiksi, luvassa on myös hyvä pistesaldo. Kunnon peliajalla mennään yli 30 pisteen :) Saa ottaa talteen. On näyttänyt, että pystyy haalarihommiin liigassa ja taitokiekkoon mestiksessä, ottaa seuraavan askeleen ja taituroi ensi kaudella myös liigassa. Siinä meille yksi "vahvistus" lisää.

Jännän äärellä ollaan, aikamoista tasonnostoa pitää tapahtua usealla yksilöllä jotta joukkueena voisi tulla menestystä. Tämä rosteri ei vielä riitä ja seliseli iso vika on kuitenkin Ahossa.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiekkoareenan mukaan yks pakki ja kaks hyökkääjää vapun jälkeen julki ja sitä myöten joukkue alkaa olla siinä. Ahon suusta siis nämä sanat.

Kuokkasta ei sopimuslistassa näy ja Mikko Lehtosen nimen perässä komeilee vuosiluku 2019 :) Hyvin menee, mutta menkööt, vai mitä muut positiivarit on mieltä?
Eiköhän siinä ole Lehtosen sopparin kohdalla ole ihan typo käynyt. Tuskin nyt ovat pidentäneet sopparia.

Karvisen soppari on 1+1
Lasun 2v
Koiviston 3v
Bertnard 2v

Bertnardille ei kelvannut Kärppien tarjoama vuokraosake, vaan päätti että ostaa oman asunnon. Haluja kenties jäädä pidemmäksi aikaa?
 

BonBon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, MG#64, Juhis#50, Donskoi#72, Pulju#98
Maalivahtiosasto ja pakisto vaikuttaa nyt aivan kilpailukykyiseltä. Lyytinen vielä siihen niin kelpaa mulle.

Hyökkäykseen tulevat pari nimeä täytyy vain olla ihan ykköskorin äijiä jos mielitään mitalipeleihin. Ei tuolla hyökkäyksellä vielä sinne päästä, se on fakta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös