Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 257 243
  • 6 355
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
En tiedä meneekö aivan metsään, mutta:

Onko Spedestä saatu enemmän irti tehojen muodossa silloin, kun Olausson on ollut pois hidastamasta 1 ketjun peliä?

Minusta ei mene. Mietin ennen tämän päivän peliä, että kun ykkösessä oli Spede sentterinä ja Albert ja Saarinen laidoissa niin peli oli jotenkin paremman näköistä. Olausson tuli takaisin niin se hyytyi siihen. Yv:llä Olausson on hyvä, mutta tasakentällisin näyttää olevan potkun jäljessä. Varooko sitten selkäänsä vai onko jotenkin rajalliset liikeradat, mutta hyvin kankeaa on meno. Vähissä on kaksikon tehot olleet viimeisissä 4-5 pelissä. Jospa Trotter toisi siihen eloa.
 
Pistin merkille tilanteen kun Svarny yv:llä veti vastustajaa jalkaan ja oliko Broadhurst joka pääsi läpi. Ehti paikaltaankin lähtien sen verran häiritsemään että pakotti vastustajan tyytymään rysty-yritykseen. Kuvitelkaa jos siinä olisi ollut Mikkola, niin kuin viime pelissä olisi vielä ollut. Se olisi ollut joko vastustajalle rankkari tai sitten olisi ollut jo omalla sinisellä niin paljon jäljessä, että ei olisi edes rikkomaan ehtinyt.
Oli Broadhurst, ja saman panin merkille. Broadhurst oli jo liikkeessä kun kiekko kolahti häneen, Svarny taas käytännössä paikallaan ja vieläpä rintamasuunta omaan päätyyn nähden väärään suuntaan. Broadhurst voitti luistelukilpailun, mutta Svarny sai häirittyä kuitenkaan rikkomatta lainkaan.
 

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Oliko se nyt Svarny jonka Suikkanen viittoi sivummalle ja heilui Mikkolan tilalle kun aikalisällä selitti mitä pitäisi tehdä, kyllä siinä vaiheessa piti nauraa jo että mitä helvettiä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oliko se nyt Svarny jonka Suikkanen viittoi sivummalle ja heilui Mikkolan tilalle kun aikalisällä selitti mitä pitäisi tehdä, kyllä siinä vaiheessa piti nauraa jo että mitä helvettiä.
Mikkola kokeneena kehäkettuna tietää itsekin ettei kuulu kentälle, kun haetaan tasoitusta. Oli jo asettautunut istumaan aivan muualle ja näytti tosi hämmästyneeltä kun Suikka viittoi hänet kentälle. Kai tuosta Suikkasesta pitää edelleen olla huolestunut, kun ei näe ketkä pelaajat ovat kuumia ja ketkä jääkylmiä.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olipa valtava kasa henkilökohtaisia virheitä. Löysä valmistautuminen kostautui pahasti. KooKoon 1. maali oli vielä aika normaali irtokiekosta, mutta sen jälkeen rähmittiin urakalla:
- KooKoon toisessa Albertille paha kiekonmenetys omissa, Kalapudaksella mahdollisuus paikata tilanne mutta tökkääkin kiekon suoraan Haatajalle huippupaikkaan. Vielä tässäkin Mikkola olisi voinut saada mailan vedon eteen, jos olisi reagoinut nopeammin, mutta suurimmat miinukset menee Albertille ja Kalapudakselle.
- KooKoon kolmannessa Mikkola-Mäkelä pari päästää Haatajan läpiajoon.
- KooKoon neljännessä Leskinen konttaa hyökkäyssinisellä -> 2 vs. 1 hyökkäys ja häkki, prkl!

No joo siis pelihän oli ihan hirveä ohipeli koko joukkueelta. Tätä peliä on nyt nähty 114min putkeen, huomioiden Saipa pelin. Harmi vaan, että tuo ohipeli maksoi tämän kauden viimeisen oljenkorren jonkinlaiseen uskottavaan lopputulokseen pääsemiseksi. Kun ei olla 6., niin säälit on edessä ja jos sääleistä päästään jatkoon vastus tulee olemaan aivan liian kova!

Itse pelissä Kookoo oli koko ottelun ajan pari askelta edellä. Tämä on se suurin syy tämän kauden taaperrukseen, tuolla pelinopeudella ei menestytä liigassa. Kyllähän meidän puolustus Ilun johdolla oli melko surkuhupaisa. Tuosta toisesta maalista pitää muistaa, että ilulla oli nurkassa kiekko, josta kaveri syöttö Albertille lähti.

Tuo Leskisen konttaus ei ollut mielestäni maalin virhe, vaan sen puolustajan ratkaisu, joka ei seurannut Haatajaa jäähyn jälkeen! En muista kuka se oli, mutta katseli vieressä tilannetta, sijoittuneena toiselle puolelle kenttää.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Eilinen tappio maksoi kyllä kuudennen sijan, mutta hyvin todennäköisesti seiskasijan myös. Ässät pysyi edellä, ja heillä on kaksi rästipeliä jäljellä. Lisäksi Kärppien otteluohjelma vaikeutuu nyt merkittävästi, kun alkaa tippumaan JYPiä ja TPS:ää vastaan jatkossa. Kyllähän se fakta on, että tuo eilinen piti voittaa keinolla millä hyvänsä.

Nyt ei voitettu, ja mennään huomattavasti vaikeamman kautta. HIFK ja mahdollinenTappara ei tämän kauden keskinäisten perusteella ole ihan optimaalisin kombo.
 

DanielSan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Viuhkola
Alain Lemieux, Patrick Thompson ja Jason Dawe say hello.

Jasonihan oli ok pelimies aina sille päälle sattuessaan.

Sitten asiaan. Mikähän aivopieru Suikkaselta pääsi eilen illalla? Peliä pelaamatta vajaa kolme minuuttia niin ei raskinu ottaa Aittokalliota pois, vaikkakin oli aloitus kookoon päädyssä. Minuutti kookoon päädyssä pyörittyä veska pois ja aikalisä. Kentälle saapuu meidän ykkös puolustajamme Ilkka Mikkola! Mitä aktuallista v****a!?!?! Hohhoijjaaa. On tää jätkä niin nähty.

Anteeksi jos meni väärään ketjuun mutta menkööt! Just nyt eniten vituttaa kaikki!
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Jasonihan oli ok pelimies aina sille päälle sattuessaan.

No ei kyllä Kärppäpaidassa esittänyt yhtään mitään, joka edes etäisesti olisi vaikuttanut joukkuetta vahvistavalta tekemiseltä. Loukkaantuneenahan se meillä pelasi ja siltä se vaikuttikin. Todella onneton tapaus oli meritoitunut NHL-laituri meillä.

Itsellä jäi eilinen matsi väliin pitkäksi venyneen työpäivän takia. Tai kolmannen erän olisin ehtinyt nähdä, mutta valitsin pitkän lenkin koirien kanssa ja onneksi niin teinkin. Vasta tänä aamuna sain vitutukseltani katsottua huippuhetket läpi, ja eipä niistä pistänyt silmään oikein muuta kuin Trotterin upea maali ja ne lukuisat anteeksiantamattomat virheet, joista KooKoo maalinsa teki. Tosin Haatajan läpiajomaalia en Rynnäksen piikkiin pistäisi.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Oliko se nyt Svarny jonka Suikkanen viittoi sivummalle ja heilui Mikkolan tilalle kun aikalisällä selitti mitä pitäisi tehdä, kyllä siinä vaiheessa piti nauraa jo että mitä helvettiä.
Onkohan Mikkolan sopparissa joku pykälä, että viimeisen (toivottavasti, ainakin Kärpissä) kauden kunniaksi sille annetaan aikaa pelata kaikissa mukavissa ja jännittävissä tilanteissa, että Ilulle jää mukavat muistot peleistä. Miltä tahansa jääkiekkoon perustuvalta mittarilta asiaa ajattelee, niin Ilua pelautetaan näyttöihin nähden a) aivan liikaa ja b) väärissä tilanteissa. Koko ajan tulee ongelmia omassa päässä, hyökkäyspäässä ei ole mitään apuja ja kiintiöjäähy napsahtaa joka pelissä. Ja huom, en syyllistä nyt yksin Mikkolaa, vaan Suikkanen tai kuka tahansa sen sinne jäälle käskee, on täysin yksinomaan vastuussa tästä isosta ongelmasta, joka peli toisensa jälkeen aiheuttaa lisähaasteita voittamiseen. Jos Ilun peliaika olisi 25sek per peli kuten SIikaluomalla eilen, niin siinä voisi olla jopa mahdollisuudet onnistua ja loistaa (=olla mokailematta).
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Sinä kauniina päivänä kun Mikkola ilmoittaa lopettavansa, tai siirtyvänsä alasarjoihin, tai pistetään muuten vaan pihalle Kärpistä, niin se on temppu josta pitäisi välittömästi jakaa sekä Jääkiekkoliiton Vuoden Kiekkoteko -palkinto että Liigan palkintogaalassa Kalen Kannu.

Käsittämätön hankinta ja vielä käsittämättömämpää on että kaveria vielä peluutetaan näillä näytöillä.
 

Joonatan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viimeisestä 12 pelistä kärpät on poistunut kaukalosta 8 kertaa voittajana. Tilasto, josta syksyn puolella ei olisi uskaltanut edes haaveilla. Samoin maaleja on tehty 40 kappaletta tuohon ajanjaksoon, joka on kuitenkin reilusti yli 3 per peli. Kun otetaan huomioon, että syksyllä oli kärpillä 23 peräkkäisen ottelun jakso, jossa joukkue ei tehnyt kertaakaan yli kolmea maalia, niin sanoisin, että kehitys on ollut huomattavaa. Joku tuolla ylempänä mekasti, että vastustajat ottaa kahta sarjapistettä samaan aikaan suvereenilta mestarisuosikilta ja liigan ykkösjoukkueelta. No, kärpät otti viime viikolla puhtaat kolme pistettä samalta joukkueelta. Mutta toki, ei muutakun entistä isommat laput silmille, että voi unohtaa todellisuuden ja huutaa isosti kuinka päin vittua meillä nyt kaikki taas onkaan. Ihan mahtavaa.

Se, että on voitettu viime aikoina mm. Tappara, HPK ja TPS ja samaan aikaan hävitty Jukureille ja KooKoolle (molemmat vieraissa) ei pitäisi olla mikään yllätys. Näin ne vaan monesti menee ja varsinkin nyt kun esimerkiksi Kouvolassa ollaan aikalailla paineettomassa tilassa, niin peli on ihan erilailla rentoa ja hyvän pelin pelasivat eilen. Kärpiltä ei niin hyvä peli ja paljon tuli pahoja hasardeja siellä täällä. Semmoisia pelejä välillä vaan tulee, sen tässä on huomannut kun on lajia päälle 20 vuotta aktiivisesti seurannut.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Joo, eipä tässä voinutkaan olettaa joukkueen olevan niin hyvä, että se kaikki loput pelinsä voittaisi. Eilinen meni isosti ohi ja oli toki sinänsä rankka tappio ajatellen sarjataulukossa kipuamista ylöspäin.

Itse olen antanut kauden aikana lähes poikkeuksetta negaa, koska en ole vaan nähnyt pelaamisen kehittyvän, etenkään hyökkäyspelaamisen osalta. No nyt siellä on jo asioita, joita tehdään hyvin myös hyökkäyssuuntaan ja omista lähdöt ovat parantuneet. Aika tässä kuitenkin taitaa loppua kesken sen suhteen, että joukkue pystyisi säännöllisesti pelaamaan tasapainoisia 60-minuuttisia. Sen takia tulee näitä heikkoja jaksoja tai jopa otteluita. On myös henkisesti haastavaa, kun tietää, ettei ole pahemmin tappioihin varaa jos haluaa nousta taulukossa ylöspäin. Tietysti päivä kerrallaan pitäisi mennä, mutta eiköhän pelaajat vähintään alitajuisesti tilanteen tiedosta.

Toki tämä pelillinen parannus on nyt vähän uskoa luonut ensi kauteen, kunhan saataisiin joukkueen vaihtuvuus pysymään mahdollisimman pienenä.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Alkoi vähän ihmetyttämään tuo Ilun dissaaminen ja kauhee itkeminen, niin katsoimpa vielä tarkemmin nuo eiliset Kookoon tekemät maalit.

Tässä nyt listattuna Kookoon maaleihin johtaneet kämmäykset:
1. Heshka epäunnistunut purku
2. Albert paha kiekon menetys
3. Humaloja harhasyöttö hyökkäyspäässä
4. Leskinen töhöilee siniviivalla

Mielestäni yksikään takaisku ei mene Ilun piikkiin. Okei oli samaan aikaan kentällä kolmen kookoon maalin aikana, mutta toisaalta oli myös Kärppien maalien aikana kentällä +-0.
Pitäähän se joku sylkykuppiolla, mutta jotain rajaa tuohon itkemiseen.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Mielestäni yksikään takaisku ei mene Ilun piikkiin. Okei oli samaan aikaan kentällä kolmen kookoon maalin aikana, mutta toisaalta oli myös Kärppien maalien aikana kentällä +-0.
Pitäähän se joku sylkykuppiolla, mutta jotain rajaa tuohon itkemiseen.

Laskitko montako kertaa Mikkola pisti avaussyötön vastustajan lapaan tai muuten vaan menetti kiekon omalla alueella? Laskepa niin ehkä ne sinunkin silmät avautuu.
 

JPL

Jäsen
Sinä kauniina päivänä kun Mikkola ilmoittaa lopettavansa, tai siirtyvänsä alasarjoihin, tai pistetään muuten vaan pihalle Kärpistä, niin se on temppu josta pitäisi välittömästi jakaa sekä Jääkiekkoliiton Vuoden Kiekkoteko -palkinto että Liigan palkintogaalassa Kalen Kannu.

Käsittämätön hankinta ja vielä käsittämättömämpää on että kaveria vielä peluutetaan näillä näytöillä.

Jos lopettaa kauden jälkeen, niin paita kattoon. Jos ei lopeta, niin ei ikinä...
Nooh - ei hassutella enempää, vaan vähän säälitään. Paskastihan tuo taas eilen pelasi, mutta onneksi enää ei joka peli ole ohipeli Ilullakaan.

En olisi eilisestä pelistä niin hirvittävän huolissaan. Kouvola on ollut paha paikka aina ja siihen lisäksi vielä nämä uudet sällit mukaan ja muut asiat, niin häviö ei ollut hirvittävä yllätys. Paskaan väliin tämä toki tuli, kun ei kärsisi pisteitä menettää oikeastaan mistään pelistä. Todennäköisesti tuossa meni mahdollisuudet kutospaikkaan, mutta pelataan nyt kuitenkin pelit ensin ja katsotaan sitten vasta sijoitusta.

Svarnyn otteisiin olin itse tyytyväinen. Jämäkkää oman pään pelaamista ja miestä ei kierretty varmaan kertaakaan ottelun aikana. Vetokin lähtee ihan hyvin ja lukee hyvin tilanteita. Trotteri oli välillä melko pihalla ketjun pelaamisesta, mutta tuolla treenimäärällä tämä ei hirvittävästi yllätä. Nopea, taitava ja kaikin puolin pelimies kuitenkin kyseessä.

Lauantaina tappiolla varmistettaisiin sitten Tapparan kohtaaminen (jos sääleistä pääsisi jatkoon). Jos saadaan voitto, niin vielä pysyy saumat jomman kumman edellä olevan ohittamiseen, vaikkakin todennäköisyys on aika pieni (vaatisi voiton myös toisesta Pelicans ottelusta sekä voittoja edellä olevista muutenkin). Kärppien loppukauden ohjelma on koko liigan vaikein. Pelicans tässä listassa kolmantena.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alkoi vähän ihmetyttämään tuo Ilun dissaaminen ja kauhee itkeminen, niin katsoimpa vielä tarkemmin nuo eiliset Kookoon tekemät maalit.

Tässä nyt listattuna Kookoon maaleihin johtaneet kämmäykset:
1. Heshka epäunnistunut purku
2. Albert paha kiekon menetys
3. Humaloja harhasyöttö hyökkäyspäässä
4. Leskinen töhöilee siniviivalla

Mielestäni yksikään takaisku ei mene Ilun piikkiin. Okei oli samaan aikaan kentällä kolmen kookoon maalin aikana, mutta toisaalta oli myös Kärppien maalien aikana kentällä +-0.
Pitäähän se joku sylkykuppiolla, mutta jotain rajaa tuohon itkemiseen.
Tuo logiikkaa lähtee siitä, että jos hyökkääjää tekee virheen, pakin kuuluu seurata sen jälkeen vain katseella. Näinhän Ilu eilen teki ainakin kahdessa maalissa. Toinen vaihtoehto olisi ollut yrittää estää maali omalla hyvällä pelaamisella.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Laskitko montako kertaa Mikkola pisti avaussyötön vastustajan lapaan tai muuten vaan menetti kiekon omalla alueella? Laskepa niin ehkä ne sinunkin silmät avautuu.

En minä sitä sano että ILU olisi hyvin pelannut tai ylipäätään hyvä pelaaja. Mutta ihmetyttää vaan tuo itkun määrä, varsinkin kun ei eilenkään siihen kaaduttu.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Tuo logiikkaa lähtee siitä, että jos hyökkääjää tekee virheen, pakin kuuluu seurata sen jälkeen vain katseella. Näinhän Ilu eilen teki ainakin kahdessa maalissa. Toinen vaihtoehto olisi ollut yrittää estää maali omalla hyvällä pelaamisella.

No voihan sen asian noinkin nähdä :)
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Alkoi vähän ihmetyttämään tuo Ilun dissaaminen ja kauhee itkeminen, niin katsoimpa vielä tarkemmin nuo eiliset Kookoon tekemät maalit.

Tässä nyt listattuna Kookoon maaleihin johtaneet kämmäykset:
1. Heshka epäunnistunut purku
2. Albert paha kiekon menetys
3. Humaloja harhasyöttö hyökkäyspäässä
4. Leskinen töhöilee siniviivalla

Mielestäni yksikään takaisku ei mene Ilun piikkiin. Okei oli samaan aikaan kentällä kolmen kookoon maalin aikana, mutta toisaalta oli myös Kärppien maalien aikana kentällä +-0.
Pitäähän se joku sylkykuppiolla, mutta jotain rajaa tuohon itkemiseen.

Juuri näin. Sitä paitsi Ilu pelasti yhden varman KooKoo-maalin oikea-aikaisella takakarvauksella. Mielestäni Mikkola olisi vieläkin ihan hyvä "stay-at-home"-pakki, eli rajallisella nopeudella varustetun konkarin pitäisi malttaa pysyä alhaalla varmistavana pelaajana eikä leikkiä Bobby Orria hyökkäyspäässä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos eilisen pelin toista erää katsoo, ei ennuste ole hyvä tälle kaudelle.Tuntui että kun Manner palasi oli homma vielä enemmän tukossa. Miksi ? Kai Suikkasella ei ole mitään annettavaa valmennuspuolella. Kunhan tämä kausi taputellaan, niin toivottavasti seurajohdolla on pokeria tunnustaa suuret erheensä ja sopia niin päävalmentajan kuin muutamien "vahvistusten" kanssa että maisema vaihtuu. Se olisi rohkeutta se ja pitäisi aloittaa samalta viivalta kuin viime toukokuussa. Olisi hieno juttu jos Lauri Mikkola nousisisi päävalmentajaksi ja toisi omat adjutanttinsa mukanaan. Lauri on meidän nuoria valmentanut monta vuotta ja orastavaa superketjua Leskinen-Mäenalanen-Kalapudas voisimme odottaa ensi kaudella. Siitä parin kolmen vuoden tähtäimellä olisimme taas mestarussjahdissa. Ei palkka-armeijalla eikä viimehetken hankinnoilla. Muutama vanha soturi tyyliin Janne Pesonen ja nuoret niin siitä se oikea nousu voisi alkaa...
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Juuri näin. Sitä paitsi Ilu pelasti yhden varman KooKoo-maalin oikea-aikaisella takakarvauksella. Mielestäni Mikkola olisi vieläkin ihan hyvä "stay-at-home"-pakki, eli rajallisella nopeudella varustetun konkarin pitäisi malttaa pysyä alhaalla varmistavana pelaajana eikä leikkiä Bobby Orria hyökkäyspäässä.
Ilulla vaan ei se liike riitä kummassakaan päässä kenttää, joten kyllä ne stay-at-home-pakin roolitukset voi suosiolla unohtaa. Eilinen peli oli kyllä todella huono sekä Mäkelältä kuin Mikkolaltakin mutta Mäkelähän se sieltä aina joutuu ennen Ilua vilttiin, ja Ilun peliaikaa vaan sen jälkeen lisätään...ei noin huonoa oman puolustuspään peliä ja etenkään kiekollista sellaista mitä Mikkola eilen esitti voi kovin hyvillä mielin katsella.

Siikaluoma on pelannut useamman hyvän pelin peräkkäin ja jos oikeasti katsottaisiin kuka ansaitsisi pelipaikan peliotteiden perusteella niin kyllähän Tanelin pitäisi olla ennen Mikkolaa ja Mäkelää. Mäkelällä olisi tosin enemmän annettavaa hyökkäyspäässä varsinkin jos vieressä olisi se parempi stay-at-home-pakki kuin Ilu ja vähän paikkaamaan pystyvä sentteri. Valitettavasti nykyaika ja nykyinen sm-liigan pelityyli ei pahemmin pakkien nousuja suosi.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
"Kyllähän Pelicans on todella hyvin liikkuva ja luisteleva joukkue, joka ei anna yhtään periksi" - Suikkasen viiltävä analyysi illan vastuksesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös