Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 257 306
  • 6 355

Micol

Jäsen
Tuppuraisen ja kumppaneiden filmaamiset jäi vähän harmittamaan, kumma ettei tuota rottaa kukaan käy kouluttamassa.
Ei siellä muut kalastellut mitään, vain tämä Muhoksen lahja maailmalle. Pari kertaa polvet notkui naurettavasti juuri oikeaan aikaan, kun on paine hyökkäyspäässä ja vastustaja iholla. Nämä hommat hän on aina osannut. Harmi, sillä on muuten kyllä ihan pelimies.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
Joku "viisaampi" on joskus sanonu kutakuinki näin. Jos muut pelin osa-alueet on tasan, paremman maalivahdin joukkue voittaa aina! Piste
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Syyskaudella yksilöt pitivät joukkuetta pystyssä, mutta joukkueena tuli turpaan. Nyt joukkueena pelataan voittavaa kiekkoa, mutta yksilöt häviää pelejä.

Harmittaa kyllä sekä Aittokallion että Mikkolan puolesta. Siinä oli sankarinviittaa ja tuhkimotarinaa tarjolla mutta jälleen kävi näin. Mutta Jyp on Liigan kuumin joukkue tällä hetkellä. Ihan ylpeä tuosta esityksestä voi kokonaisuutena olla.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Perseraiskausta odotin, mutta sainkin kohtuu hyvän pelin! Kärpäthän tappeli jopa kolmesta pinnasta aivan täysin, oli pari läpiajoakin, niistä pitäisi ehdottomasti rankaista tai käy kuten tänään, nolla pistettä. Ei se ero tulikuumaan joukkueeseen nyt niin katastrofaalinen olekaan.
 
Aittokalliosta pitäisi kyllä alkaa hankkiutumaan eroon. Ei tuollaista voi suvaita, ei edes junnu maalivahdilta. Aiemminkin on tullut eteen, että Aittokalliolle menee välillä semmoisia "kerran kaudessa jollekin". Sama mies päästää ja tällä kertaa maalin, jota ei päästetä edes kerran kaudessa... ei edes 2 kaudessa satu lapsuksia tuolla tavalla. Jos olisi korttelisarja menossa, niin vain maalit laskettaisiin. Ei ole. Nyt on menossa Liiga ja tuollaisia ei saa mennä ikinä. Ulos saatana ja Niemelä samalla ovenavauksella..

Mikä siinä Niemelässä oikein on vikana? Raamit kohdallaan, osaa luistella melko hyvin, kiekko pysyy lavassa ja itseluottamustakin näyttäisi olevan. Sitten koomaillaan oikein kunnolla, eikä ikinä osuta loistopaikoista maalitolppien väliin. Eikö todellakaan Kärpät kasvat puolustajia, joita voisi peluuttaa edes etäisesti levollisin mielin?
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Totta kai positiivistakin sekaan: Taisteltiin oikeasti voitosta liigan tämän hetken kuuminta jengiä vastaan. Peli ei vieläkään tuota tarpeeksi ylivoimaa, mikä on sääli. Kärppien 1yv kuitenkin on parhaimmillaan todella tehokas.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei niillä hyvillä peleillä ole hevonpaskaa merkitystä jos tulee turpaan ja meinataan kuuden sakkin taistella. Vitutta ja rajusti, mutta ehkä tästä hyvästä pelistä on hyötyä pitemmältä jänteeltä. Mielummin pääsen vaikka kymmenentenä pleijareihin jos nostellaan kannua keväällä. Loistava peli ja se murenee vain viisi minuuttia ennen pelin loppua. Yksi nukahdus, yksi ainoa nukahdus maksoi tänään 3 pistettä. Näitä ei voi tulla, mutta kyllä vituttaa. Tai no ehkä nyt kyse ei Ilun tapauksessa ollut nukahduksesta ei vaan riittänyt jalkanopeus ja todennäköisesti Aittokallio alkoi jo miettimään, että "perkele nyt on voitto lähellä" ja siitä JYP rokotti. Pää ei kestänyt Aittokalliolla.
Toistan itseäni:

Siinä kulminoitui kyllä kaikki. Niku, sulavaliikkeinen nuori kiekollinen pakki, minkälaiset Kärpiltä uupuu kokonaan, kiertää eläkeiässä olevan Ilu Mikkolan. Aittokallio pelannut hyvin, mutta hörppyhän tuo oli.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Ku kattoo tuota Ilun takaperiluistelua nii voi sanoa että itekki luistelisin nopeemmin. Näitä kärkijengejä vastaan paljastuu se Ilun liikkeen huonous. Ihme on jos tälle kaudelle saada enää uutta pakkia.

Mäkelä ja Siikaluoma kasvanut pelureina jo tän kauden aikana. Alun haparoinnin jälkeen kun joukkueeseen kaivettiin Mannerin toimesta pelitapa, on nuoret sällitkin saaneet taustalle tuen johon nojata. Tapparaa vastaan samanlainen tsemppi päälle niin 3 pojoakaan ei ole ollenkaan mahdottomuus!
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei Kärpät pysty saavuttamaan yhtään mitään tälläkaudella niin kauan kuin pakistossa pitää Ilu Mikkolaa peluuttaa 25 minuuttia ottelua kohden rajattomalla ylivoimavastuulla. Tätähän tässä on ihmetelty jo koko kausi ja alkaa kyllä huumori loppumaan kun tätä pakkasukkoa joutuu kentällä katsomaan. Aho nyt ei pakkeja hanki, se on tullut monta kertaa selväksi. Aittokalliolta muuten loistava peli mutta taas se yksi helppo mukaan mahtui, kuinkas muutenkaan.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Ei se ero tulikuumaan joukkueeseen nyt niin katastrofaalinen olekaan.
Tässä nyt pitää vielä muistaa se tosiseikka, että JYPin se kuumin osasto oli tänään pois eli täyttä makua kuumuudesta ei saatu maistaa. Se varmaan selitti JYPin tehottomuuden ottelussa. Mutta milläs korjataan oma tehottomuus nyt kun pelitavan puolella korjaamisen varaa ei näyttäisi juurikaan enää olevan?
 
Junno vois pistää Suikkasen ja Sihvosen kirjottamaan reissuvihkoon lapun kotia allekirjoitettavaksi.

"Meoltii tehty silein etä tyhmästi peluutettu Mikolaa 25min ja laitetu Aittokalio maalii"

No ei, lähinnä nakertaa tämä tehottomuus Jyppiä vastaan. Ollaanko tehty tällä kaudella ainuttakaan maalia Jypin verkkoon?
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Mutta milläs korjataan oma tehottomuus nyt kun pelitavan puolella korjaamisen varaa ei näyttäisi juurikaan enää olevan?

Ne maalintekijäthän piti hankkia jo viime vuoden huhtikuussa, eikä vieläkään ole hankittu. Materiaali on yhtä paska kuin se oli kesällä, ja silloin veikkailtiin säälipleijarisijoja. Niillä sijoilla nyt ollaan, joten mikäs ongelma tässä? Joukkue suorittaa tasan sen mukaan mihin on rahkeita, nyt kun valmennuspuoli on saatu kuntoon Suikkasen syrjäytyksellä.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Aittokalliosta pitäisi kyllä alkaa hankkiutumaan eroon. Ei tuollaista voi suvaita, ei edes junnu maalivahdilta. Aiemminkin on tullut eteen, että Aittokalliolle menee välillä semmoisia "kerran kaudessa jollekin". Sama mies päästää ja tällä kertaa maalin, jota ei päästetä edes kerran kaudessa... ei edes 2 kaudessa satu lapsuksia tuolla tavalla. Jos olisi korttelisarja menossa, niin vain maalit laskettaisiin. Ei ole. Nyt on menossa Liiga ja tuollaisia ei saa mennä ikinä. Ulos saatana ja Niemelä samalla ovenavauksella.

Täysin eri mieltä. Aittokallio pelasi tänään aivan helvetin hyvän pelin ja kliseisesti "antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa". Jos kenttäpelaajat eivät tee yhtään maalia lukuisista paikoista huolimatta (2 läpiajoa, tolppakuti yms.), on vika ihan muualla kuin maalivahdissa.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Tässä nyt pitää vielä muistaa se tosiseikka, että JYPin se kuumin osasto oli tänään pois eli täyttä makua kuumuudesta ei saatu maistaa. Se varmaan selitti JYPin tehottomuuden ottelussa. Mutta milläs korjataan oma tehottomuus nyt kun pelitavan puolella korjaamisen varaa ei näyttäisi juurikaan enää olevan?

Niin, ja puuttuihan kärpiltäkin 1.pakki Kukkonen, 1./2. Sentteri Ruohomaa ja yks parhaista maalintekijöistä, Mäenalanen. Jne. Nuilla määrillä tekopaikkoja mitä tänäänkin tuli, pystyy helposti voittamaan isojakin pelejä. Pelitavallisestikin varmasti löytyy vielä korjaamisen varaa. Mannerhan sanoi täälläkin usein esillä olleessa haastattelussa tyyliin, että kun pelitapaa opetellaan hitaasti niin vasta sen jälkeen pelinopeutta voidaan nostaa. Tässä nyt vain yksi esimerkki pelitavan puolelta. Lisää löytyy esimerkiksi alivoimapelistä. Kun vertaa JYPin AV-peliin niin kärpät pelaa järkyttävän passiivista neliötä eikä anna painetta ollenkaan. Ikään kuin alistutaan vain ja päästetään vastustaja hieromaan harjoiteltuja kuvioita.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Materiaali on yhtä paska kuin se oli kesällä, ja silloin veikkailtiin säälipleijarisijoja. Niillä sijoilla nyt ollaan, joten mikäs ongelma tässä? Joukkue suorittaa tasan sen mukaan mihin on rahkeita, nyt kun valmennuspuoli on saatu kuntoon Suikkasen syrjäytyksellä.
Korjaisin sen verran, että joukkue kyllä suorittaa nyt sillä tasolla, mihin on rahkeita, mutta sen sijoitus sen sijaan on tätä alempi. Ja sehän johtuu siitä heikosta jaksosta kauden alussa, jolloin taktinen puolikaan ei ollut kunnossa. Eli jos koko kausi oltaisiin vedetty tällä tasolla, mihin on rahkeita, niin kuuden joukossa kai oltaisiin. Eli näyttää siltä, että kesällä materiaalin tasoa hieman aliarvioitiin tai sitten niissä kesän arvioissa osattiin huomioida myös valmennuspuolen ontuminen kauden alkupuoliskolla.
 
Täysin eri mieltä. Aittokallio pelasi tänään aivan helvetin hyvän pelin ja kliseisesti "antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa". Jos kenttäpelaajat eivät tee yhtään maalia lukuisista paikoista huolimatta (2 läpiajoa, tolppakuti yms.), on vika ihan muualla kuin maalivahdissa.

Niin pelasi. Ja normaalisti olen sitä mieltä, että mikäli molari päästää 1-2 maalia, niin aivan sama miten ne meni sisään. Joukkueen huonoutta, ellei pysty voitamaan. Mutta Aittokalliolle tulee yksittäisiä imaisuja paljon, ja se ei voi olla vaikuttamatta joukkueeseen. Tänään maali minkä hän päästi (normimolarille ei mene ikinä, normimolarin kanssa ei haittaisi vaikka menisikin kerran viiteen vuoteen) oli jotain uskomatonta.

EDIT: Monella muulla molarilla oltaisiin jo voitettu vahingossa varsinaisella peliajalla tällä kaudella.. Se ei tosin ole pelkästään Aittokallion vika vaan ei noin huonoa putkea tule kellekään.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Täysin eri mieltä. Aittokallio pelasi tänään aivan helvetin hyvän pelin ja kliseisesti "antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa".

Sekä että. Hyviä koppeja useita, välillä seilasi missä sattuu. Toisinaan järkyttäviä irtokiekkoja yms. Ehkä se selittyy vain pelituntuman ja itseluottamuksen puutteella. Mielelläni oisin Aittokalliolle voiton suomu mut kyllähän tuo Nikun maali jätti niin paskan maun suuhun sekä Aittokallion, että Mikkolan suorituksesta.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin ja siis tosiaanko siellä Ilu vetelee toisen ylivoiman viivamiehenä? Saatana vaikka Mäkelä siihen tontille. Kaverilla on kuitenkin jonkinlainen laukaus. Luulin jo, että Aran ajoista päästiin, mutta näemmä ei.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Korjaisin sen verran, että joukkue kyllä suorittaa nyt sillä tasolla, mihin on rahkeita, mutta sen sijoitus sen sijaan on tätä alempi. Ja sehän johtuu siitä heikosta jaksosta kauden alussa, jolloin taktinen puolikaan ei ollut kunnossa. Eli jos koko kausi oltaisiin vedetty tällä tasolla, mihin on rahkeita, niin kuuden joukossa kai oltaisiin. Eli näyttää siltä, että kesällä materiaalin tasoa hieman aliarvioitiin tai sitten niissä kesän arvioissa osattiin huomioida myös valmennuspuolen ontuminen kauden alkupuoliskolla.
Tästä alkukauden konttauksesta saadaan syyttää ainostaan Junnoa sekä ulkoista painetta ryhtyä muuttamaan pelitapaa noin radikaalisti. Ja miksi palkata tätä muutosta tekemään Suikkanen, joka ei taktisesti ole ollenkaan kartalla nykypäivän kiekossa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun vertaa JYPin AV-peliin niin kärpät pelaa järkyttävän passiivista neliötä eikä anna painetta ollenkaan. Ikään kuin alistutaan vain ja päästetään vastustaja hieromaan harjoiteltuja kuvioita.
Näin vieraasta pöydästä voisin sen verran huudella, että eilisen pelin perusteella Kärppien alivoima ei ollut lainkaan hassumpaa. Passiivinen neliö kyllä, mutta sehän on todennäköisesti tarkoituskin. Passiivisella neliöllä todellisiin maalintekopaikkoihin on vaikea päästä, kun se neliö tukkii keskustan hyvin. JYP sai pyörittää kohtalaisen rauhassa kiekkoa neliön ulkopuolella, mutta sitä ei saatu toimitettua keskustaan ja maalinteko oli näin ollen hankalaa. Kun puhutaan passiivisen neliön taktiikasta, niin Kärpät kyllä toteutti sitä kohtalaisen hyvin.

Kärppien alivoima oli kokonaisuutena parempaa, kuin suurimmalla osalla liigajoukkueista, mitä JYP on tässä viimeaikoina kohdannut.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Hyvät pointit @Nelfor. Ei se ole niin yksinkertaista, että vaan päätettäisiin pelata alivoimaa aktiivisesti. Kun vastustaja saa pyörityksen päälle, niin sillä tavalla todennäköisemmin vaan ennemmin tai myöhemmin joku pelaa itsensä ulos tilanteesta. Vähintään av-nelikko joutuu yv-viisikon juoksutukseen ja väsyy nopeammin. Aktiivisuudelle on hetkensä ennen kuin yv saadaan rauhoitettua tai jos tulee heikkoja syöttöjä tai vastaanottoja tai muuten kiekko polttelee. Kun yv rauhoitetaan on varsinkin nykyisellä isolla hyökkäysalueella passiivinen peittopelaaminen tehokkain tapa torjua maalipaikkoja.

Tietyllä tapaa näen aktiivisen alivoimapelaamisen toiveet samanlaisena haihatteluna, kuin muutkin toiveet liittyen "aktiiviseen ja nopeaan" pelaamiseen. Teoriassa varmaan kiva juttu, mutta käytännössä ottelurytmin fyysisessä kuormituksessa ja ilman vastustajaa selvästi parempia pelaajia on erittäin vaikea toteuttaa voittavalla tavallla.
 

JPL

Jäsen
Kärppien av on tällä kaudella ollut huomattavasti aktiivisempaa kuin Laten aikana. Itse asiassa Kärppien av on varmaan yksi aktiivisimmista liigassa. Et voi kuitenkaan kouhottaa silloin, kun kaverilla on kiekko stabiilisti hallussa. Silloin on pakko estää vain syöttölinjoja keskustaan ja neliön läpi. Aktiivisuutta voi arvioida ainoastaan reagointina vastustajan virheisiin ja irtokiekkoihin. Nämä omina mielipiteinä...
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Kärppien av on tällä kaudella ollut huomattavasti aktiivisempaa kuin Laten aikana. Itse asiassa Kärppien av on varmaan yksi aktiivisimmista liigassa. Et voi kuitenkaan kouhottaa silloin, kun kaverilla on kiekko stabiilisti hallussa. Silloin on pakko estää vain syöttölinjoja keskustaan ja neliön läpi. Aktiivisuutta voi arvioida ainoastaan reagointina vastustajan virheisiin ja irtokiekkoihin. Nämä omina mielipiteinä...
Tämä on totta, mutta omastakin mielestä Kärpät reagoi eilen huonosti JYPin kiekonmenetyksiin ja irtokiekkoihin YV:n aikana. Koko kauden mittapuulla olen kuitenkin tyytyväinen Kärppien AV-peliin.
 

JPL

Jäsen
Tämä on totta, mutta omastakin mielestä Kärpät reagoi eilen huonosti JYPin kiekonmenetyksiin ja irtokiekkoihin YV:n aikana. Koko kauden mittapuulla olen kuitenkin tyytyväinen Kärppien AV-peliin.

Eiliseen peliin en oikein osaa ottaa kantaa, sen verran sivusilmällä sitä seurailin. Joten en uskalla tästä olla eri mieltä. :) Mutta eihän JYP tehnyt ylivoimilla maaliakaan, niin ei kait se hirveän huonosti mennyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös