Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 257 192
  • 6 355

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin, miten sen ottaa, kummallakin on puolensa. Osa vaatii jotain 25 pelin otannalla ja toiset sitten kuuden pelin. Kyllä itse ainakin ymmärrän kaikki ne mielipiteet, jotka tuon 25 pelin täysin päin helvettiä menneen pätkän aikana Kalaputaalle ja Leskiselle esitettiin. Ei kummankaan kautta voi onnistuneena pitää vieläkään, se on varmasti hyvä pitää takaraivossa. Aivan sama on Hruskan kanssa, jolle osa on tarjoamassa jo jatkoa eilisen 0+2 perusteella, vaikka kaveri itse sanoo monesta paikasta tulleen potkut tähän mennessä.
Tarkoitukseni oli vain alleviivata sitä totuutta, että kannattajien mielihalut vaihtelevat perin nopeaa. Tästä syystä meitä on niin vaikea miellyttää.

Kyllä minä pitäisin Mäenalasen nousemista polvileikkauksesta Kärppien johtavaksi hyökkääjäksi onnistumisena. Kalapudas on ollut erittäin, erittäin vaisu alkukauden. Nyt Leskisen ja Mäenalasen välissä hän on saamassa uuden alun surkealle kaudelleen. Kevät kausi näyttää meille totuuden.
Kärppien tulevaisuuden kannalta oleellista ei ole se, kuinka nopeaa Kalaputaalle ja Mäenalaselle saadaan jatkot. Paljon tärkeämpää on se, että ensi kaudeksi on jo suunnitelmia valmiina siitä, miten tämän kauden epäonnistuminen joukkueen kasaamisessa ei toteudu uudestaan.
Tärkeää on, että tässä suunnitelmassa on otettu huomioon Mäenalasen ja Kalaputaan tilanne. Varsinkin Mäenalanen on pelaaja, jolle on syytä varata tähän suunnitelmaan oma merkittävä paikkansa.

Mistä muuten tiedät, että tämän kauden joukkueen kasaamisessa on epäonnistuttu? Mestaruusjahtihan on vasta alkamassa. Pikkuhiljaa Suikkanen on pääsemässä operoimaan sillä joukkueella, jolla on tarkoitus menestyä. Loukkaantumiset ovat sotkeneet Kärppien alkukautta liiaksi, jotta sen perusteella voitaisiin epäonnistumisen leimaa lyödä. Kevätkausi näyttää meille totuuden.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
OIkealla sijalla siis ollaan pelillisesti, jos näitä haluaa katsoa. Se mikä ei monen positiivarin viesteissä näy, on se että pari viimeistä kotiottelua eivät ole olleet mitenkään vahvoja. Olin katsomassa paikan päällä eilisen pelin, eikä se livenä aivan huonolta näyttänyt. Mutta tilastot saavat miettimään. Olihan se Rynnäs hyvä.

Kiitos tilastoista!

Minä olen edelleen hyvin skeptinen, että tuo laiva olisi täysin tai merkittävästikään kääntynyt oikeaan suuntaan. Johtuen juuri siitä, mitä olen nähnyt näissä voittopeleissä. Otteluohjelma on nyt ollut erittäin suosiollinen pitkine lepotaukoineen pl. Jyväskylän vierailu, jossa ei sitten ollutkaan mitään palaa. Jotenkin näistä on kuitenkin pisteitä nyt raavittu, vaikka pelaaminen näyttä edelleen todella sekavalta. Viihdyttävää se ei varsinkaan ole ja melko tuskaista noita pelejä on katsoa edelleen.

Eilenkin kaksi ensimmäistä erää oli aivan luokatonta tekemistä, etenkin kun ottaa huomioon vastustajan lähtökohdat peliin. KooKoolla oli jopa enemmän paikkoja kahteen ensimmäiseen erään. KooKoo puolusteli Kärppien ennalta arvattavat hyökkäyksiinlähdöt erittäin hyvin pois ja alun jälkeen meni ihan toisen erän loppupuolelle, että alettiin saamaan taas hyökkäyspeliä aikaan. KooKoolla saattoi kolmannessa alkaa sitten jo jaloissa painaa, kun kolmella ketjulla pelasivat. Itse ainakin povaisin eilisen perusteella KooKoolle valoisampaa loppukautta, kunhan saavat tärkeimmät pelaajansa mukaan.

Eihän se peli tietysti aukene kauneimmalla mahdollisella tavalla. Kyllä tuossa on silti edelleen hirvittävä määrä töitä edessä, että parempia joukkueita pystyttäisiin uskottavasti haastamaan. Huomisesta en odota mitään muuta kuin selvää Tapparan voittoa.

Positiivista on toki se, että joukkue on nyt "oululaisempi" ja sitä on sen takia mukavampi katsoa. Ensi kautta tämä palvelee varmasti ja ihan hyvä mielestäni jos johtokin on kääntänyt katseita siihen suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
Huomisesta en odota mitään muuta kuin selvää Tapparan voittoa..

Aivan samat odotukset ovat myös täällä.

Peli ei mielestäni ole mennyt oikeastaan ollenkaan eteenpäin Kärpillä. Samaa sekameteli paskasoppaa se on edelleen. Helppo otteluohjelma ja Rynnäs ovat tuoneet nyt jokusen voiton toki. Ikävää ,mutta Kärpät ei pysty edes haastamaan Tapparaa huomena.

Koko "Mikkelin ihme" höpötys on todelalla noloa, kiusallista ja suuri sinivalkoinen valhe.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koko "Mikkelin ihme" höpötys on todelalla noloa, kiusallista ja suuri sinivalkoinen valhe.

Pakko ottaa tähän kiinni, että eihän se nyt mikään valhe ole. Ihan hyvä tapa seurata, että tapahtuiko oikeasti tuossa pelissä ryhtiliike vai ei. Nythän se alkaa selvitä, kun tulee ensin Tappara vastaan, Lukko ja Ässät vieraissa, ja IFK:kin aika kohta vieraskentällä. Olihan tuo Mikkelin peli jollain lailla poikkeuksellinen, ei pelillisesti, mutta siinä moni alisuorittanut pelaaja sai onnistumisia. Hyvin on tietyt kaverit pelanneet sen jälkeen, olkoonkin että ohjelma on ollut suosiollinen. Katsotaan miten pistekeskiarvo kehittyy...
 

Zinetula

Jäsen
Olet asian ytimessä! Mikäli nuista peleistä saadaan voitot niin minä voin rehellisesti myöntää, että olin väärässä MIkkelin ihmeen suhteen.
Kai olet lukenut Mikkelin ihmeen eka postauksen? Siinähän puhuttiin mm. siitä, pystyykö Kärpät ylläpitämään tuossa vaiheessa Mikkelin pelistä seurannutta 2 ppo -tahtia. On pystynyt tähän asti ja ylikin kun kuudesta pelistä on tullut viisi voittoa ja 14 pinnaa. Täten tulevasta kolmesta pelistä ei Mikkelin ihmeen vuoksi tarvi tulla kolmea voittoa vaan vähintään 4 pistettä kolmesta pelistä, että tahti säilyy. Tottakai tässä vaiheessa toivoo voittosarakkeeseen lisää merkintöjä kun on päästy vähän vauhtiin, mutta vaikea kuvitella loppukauden menevän vain voitoissa. On siellä muitakin kovia joukkueita kuten tällä hetkellä kovin ylivoimainen Tappara.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Mistä muuten tiedät, että tämän kauden joukkueen kasaamisessa on epäonnistuttu? Mestaruusjahtihan on vasta alkamassa. Pikkuhiljaa Suikkanen on pääsemässä operoimaan sillä joukkueella, jolla on tarkoitus menestyä. Loukkaantumiset ovat sotkeneet Kärppien alkukautta liiaksi, jotta sen perusteella voitaisiin epäonnistumisen leimaa lyödä. Kevätkausi näyttää meille totuuden.

Päättyi kausi miten tahansa, niin joukkueen kasaaminen epäonnistui. Sitä ei selitä pelkästään loukkaantumiset, jotka tottakai ovat hommaa vaikeuttaneet. Uusista hankinnoista esimerkiksi Olausson ja Tlusty olivat vammoineen jokaisen internetiä käyttävän tiedossa. Niihin lyötiin iso summa rahaa ja kumpikin oli virhe. Sen lisäksi epäonnistuttiin Hagmanin kanssa. Mikkolasta lienee turha keskustellakaan. Siinä nyt hetimiten neljä isoa virheratkaisua ihan suorilta. Ei se asia siitä mielestäni muutu miksikään, sama miten kausi päättyy.

Nythän me näemme, onko oikeasti pelillisesti joku muutos tapahtunut. Kuten moni on nostanut esiin, Kärppien ohjelma on ollut helppo ja erityisen suotuisa. Nyt mitataan, mitä tuona aikana, jonka joukkue on saanut ilman matkustamisia kotona viettää, on saatu aikaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Tarkoitukseni oli vain alleviivata sitä totuutta, että kannattajien mielihalut vaihtelevat perin nopeaa. Tästä syystä meitä on niin vaikea miellyttää.

Kyllä minä pitäisin Mäenalasen nousemista polvileikkauksesta Kärppien johtavaksi hyökkääjäksi onnistumisena.

Kuuden pelin perusteella?

Mistä muuten tiedät, että tämän kauden joukkueen kasaamisessa on epäonnistuttu?

Alkukauden "Liigan parhaassa" sentteristössä, eli Olausson-Ruohomaa-Albert-Humaloja, on yksi selkävammainen (joka oli tiedossa hankintahetkellä), ja yksi joka ei osaa pelata sentterinä täkäläisessä kaukalossa. Aika mielenkiintoisia sentterinelikoita on tämän vuoksi nähty. Liekö Albertia skoutattu ollenkaan, vai soitettu vain agenttitoimistoon että tarvittais joku arpa. Nyt Olaussonin odotetun loukkaantumisen paikkaajaksi hankittu Hruskakin pelaa omasta halustaan laidalla.

Maskotiksi hankittu Mikkola pelaa illasta toiseen kun office ei ole kyvyttömyyttään saanut hankittua syksystä asti jahdattua pakkia. Pakisto on muutenkin Kukkosen ja Heshkan takana... noh, heikohko...

Kärkilaitureita saatiin odottaa kuin kuuta nousevaa. En tiedä hankittiinko viimeksi kuusi vuotta sitten onnistunut Lehtonen kärkilaituriksi, mutta Saarinen tuli juuri ennen kauden alkua, ja jo ulostetut Hagman sekä valmiiksi loukkaantunut Tlusty kesken kauden. Rightin laitureita on kaksi kappaletta, eikä enempää ole ollutkaan jos junnuja ei lasketa. Eniten vituttaa se, että kärkiäijiä hankittiin liian myöhään. Ei se mikään ihme ole, että peli oli aivan hirvittävää sontaa pitkän aikaa kauden alusta, joskaan se ei vieläkään hivele silmää. Olen taipuvainen uskomaan jutut siitä, että kun parin kärkijätkän naaraaminen meni vihkoon, mitään varasuunnitelmaa ei ollut. Siltä tämä hankintapolitiikka ainakin vaikuttaa.

Edit:
Päättyi kausi miten tahansa, niin joukkueen kasaaminen epäonnistui.

Tästä täysin samaa mieltä. Menestyminen ja joukkueen kasaamisen onnistuminen eivät ole sama asia, vaikka tietenkin tiettyyn pisteeseen asti korreloivat keskenään.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Menestyminen ja joukkueen kasaamisen onnistuminen eivät ole sama asia, vaikka tietenkin tiettyyn pisteeseen asti korreloivat keskenään.
Juuri näin. Jos nyt muistellaan kautta 2014-15, niin silloinkin joukkueen kasaaminen uusien hankintojen suhteen meni kyllä ihan täysin vihkoon. Silloin vaan pelastus oli superketju JJJ, joka kannatteli joukkuetta. Nyt kun ei samanlaista ketjua ole heittää jäälle, niin tulos on ollut nähdynkaltainen.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hruska -ketjusta tähän asianmukaiseen ketjuun...
Tarkoititko, että se puolustuksen johtaminen on valmiina vai että puolustus on valmiina kevättä varten? Sitähän se ei nimittäin ole ja tuosta kun säännöt (joku sanoi että saa pelata kropalla, väitän että saa enemmän pelata mailalla) tuosta löystyvät potenssiin 3 niin Ronkaiset ja Mäkelät ovat melkoisen kevyttä kamaa. Vähintään yksi tekijämies tuolta puolustuksesta puuttuu.
Puolustuksen "johto" (Rynnäs, Kukkonen, Heshka) on valmiina ja siitä kertoo vähäinen päästettyjen maalien määrä, varsinkin marraskuun puolivälistä alkaen helpohkon otteluohjelman edesauttamana.

Puolustukseen kaipaan minäkin leveyttä ja laatua. Kärppien täytyisi hankkia puolustukseen vielä ainakin yksi pakki, joka osaa PELATA.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Päättyi kausi miten tahansa, niin joukkueen kasaaminen epäonnistui
Tästä täysin samaa mieltä. Menestyminen ja joukkueen kasaamisen onnistuminen eivät ole sama asia, vaikka tietenkin tiettyyn pisteeseen asti korreloivat keskenään.
Juuri näin. Jos nyt muistellaan kautta 2014-15, niin silloinkin joukkueen kasaaminen uusien hankintojen suhteen meni kyllä ihan täysin vihkoon. Silloin vaan pelastus oli superketju JJJ, joka kannatteli joukkuetta.
Valitseeko täällä joku joukkopsykoosi? Tämä menee hullummaksi ja hullummaksi koko ajan. Siis joukkue joka voittaa mestaruuden ei ole hyvin kasattu? Aivan hullu väite. Täydellistä joukkuetta harvoin nähdään. Joukkue joka voittaa mestaruuden on kuitenkin kiistatta, virheineenkin, hyvin kasattu.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Päättyi kausi miten tahansa, niin joukkueen kasaaminen epäonnistui. Sitä ei selitä pelkästään loukkaantumiset, jotka tottakai ovat hommaa vaikeuttaneet. Uusista hankinnoista esimerkiksi Olausson ja Tlusty olivat vammoineen jokaisen internetiä käyttävän tiedossa. Niihin lyötiin iso summa rahaa ja kumpikin oli virhe. Sen lisäksi epäonnistuttiin Hagmanin kanssa. Mikkolasta lienee turha keskustellakaan. Siinä nyt hetimiten neljä isoa virheratkaisua ihan suorilta. Ei se asia siitä mielestäni muutu miksikään, sama miten kausi päättyy.
Tlusty ja Hagman olivat try out -miehiä ja heidät hommattiin siinä vaiheessa, kun joukkueen sairastuvan ovet pullistelivat saranoistaan. Olausson on ollut yksi sarjan parhaista senttereistä. Hän kannatteli joukkuetta Pyörälän kanssa haasteellisten aikojen yli. Onneksemme hän on tekemässä vajaan kuukauden päästä paluun. Mikkolan paluussa Oulun Kärppiin on nähtävissä syvempiäkin arvoja kuin miinussarakkeen tuijottaminen. En minä sano, että kaikki asiat on hoidettu juuri niin kuin pitää. On kuitenkin täysin posketon väite, että joukkueen rakentaminen on epäsonnistunut, vaikka Kärpät mestaruuden voittaisikin.
Nythän me näemme, onko oikeasti pelillisesti joku muutos tapahtunut. Kuten moni on nostanut esiin, Kärppien ohjelma on ollut helppo ja erityisen suotuisa. Nyt mitataan, mitä tuona aikana, jonka joukkue on saanut ilman matkustamisia kotona viettää, on saatu aikaiseksi.

-Jukurit - Kärpät 1-6. Jukurit oli ennen kyseistä peliä kolmen ottelun voittoputkessa, jossa oli kaatunut TPS, Tappara ja JYP. Muistaakseni Jukurit oli tuolloin sarjanelonen.

- Kärpät - SaiPa 3-1. SaiPa on ollut heikko. Tosin Kärppäpelin jälkeen joukkue on voittanut neljästä vieraspelistään kolme. Ihan kelpo vieraspelaamista siis.

-JYP - Kärpät 3-0. JYP on ollut alkukauden heikko. Kärppävoitosta lähtien JYP on pelannut mallikaasti eli neljä voittoa kuudesta pelistä.

- Kärpät - Jukurit 2-1. Kärpät aiheutti Jukureille Mikkelissä syöksykierteen, jonka joukkue sai oikaistua lopulta Sportin ja KalPan kustannuksella.

Kärpät - Ilves 3-2 JA. Ilves oli pelannut kelvollisen alkukauden ja taisipa olla Kärppien yläpuolella tässä vaiheessa. Ei huippuvastus, mutta ei myöskään pisteautomaatti. Allaan oli ulkoilmatasapelit Tapparaa ja HIFK:ta vastaa.

Kärpät - KooKoo 3-0. KooKoo oli Tapparan kanssa kuntopuntarin kärkijoukkue. Tuli siipirikkoisena Ouluun. Minua on kuitenkin opastettu tällä palstalla läpi kauden, etteivät loukkaantumiset saa vaikuttaa. (Tokihan ne vaikuttavat ja oli Kärppien kannalta loistavaa, että vastustajaltakin puuttui tärkeitä pelaajia.)

Kärpät oli ennen Mikkelin ihmettä voittanut 27 pelistä kuusi varsinaisella peliajalla. Ei Kärpillä tuon tilaston perusteella pitäsi olla helppoja pelejä lainkaan. Tuossa yllä yritin vielä osoittaa, ettei Kärpät ole kohdannut viime aikoina mitään heittopusseja, vaan ihan kelpo tikissä olevia joukkkueita. Kun näitä teidän juttuja lukee, saa helposti sellaisen käsityksen, että Kärpät on saanut lahjapisteitä ja ainoastaan vieraspeli ylivoimaista sarjakärkeä vastaan kertoo Kärppien todellisen tason.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuuden pelin perusteella?
Ennen kauden alkua nostin esille kaksi pelaajaa, joilta odotan selkeää eteenpäin menemistä Suikkasen alaisuudessa. He olivat Mäenalanen ja Hakanpää. En siis kehu tai tuomitse Mäenalasta pelkästään kuuden peli perusteella. Nyt menee hyvin ja minä ennakoin menon jatkuvan.
 
Viimeksi muokattu:

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@McTorso lle on annattava kyllä palstan valoisimman näkemyksen omaava tunnustus. Itse ainakin kunnioitan tuota vakaata käsitystä. Loppuaikoina se vähän notkahti, mutta siltikin: ihailtavaa positiivisuutta!

Juolahti mieleeni jokin vanha aforismi siitä, että soihdunkantajan parta on aina lähimpänä tulta. Tuli ihan @McTorso n nikki silmien eteen:)
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Valitseeko täällä joku joukkopsykoosi? Tämä menee hullummaksi ja hullummaksi koko ajan. Siis joukkue joka voittaa mestaruuden ei ole hyvin kasattu? Aivan hullu väite. Täydellistä joukkuetta harvoin nähdään. Joukkue joka voittaa mestaruuden on kuitenkin kiistatta, virheineenkin, hyvin kasattu.

Minusta on kaksi eri asiaa kun puhutaan, joukkueen rakentamisesta, joka siis alkaa jo edellisestä vuoden vaihteesta ja sitä, että onko joukkue loplta hyvin kasattu. Mielestäni joukkueen rakentamisessa on epäonnistuttu, koska joukkue saatiin kasaan aivan liian myöhään tai se ei ole valmis vieläkään. Toisaalta lopullinen joukkue voi sitten olla toimiva kokonaisuus eli hyvin kasattu, mutta siinä on vaikuttanut asiaan jo esimerkiksi tuuri jo liian paljon. Kausi siis saattaa päättyä hyvin, vaikka alkujaan joukkueen rakentamisessa on epäonnistuttu.
 
H

Hidas_ja_kankea

Valitseeko täällä joku joukkopsykoosi? Tämä menee hullummaksi ja hullummaksi koko ajan. Siis joukkue joka voittaa mestaruuden ei ole hyvin kasattu? Aivan hullu väite. Täydellistä joukkuetta harvoin nähdään. Joukkue joka voittaa mestaruuden on kuitenkin kiistatta, virheineenkin, hyvin kasattu.

Kipinkapin itsetutkiskelua ja peilin eteen, jos joukkopsykoosia epäilet. Edellisillä kausilla on kasaamisessa ollut virheitä, mutta on ollut poikkeuksellista kompensaatiota käytettävissä, jota ei ole tällä hetkellä. Se tässä on jo faktaa, että puolet kaudesta peli on ollut kuraa tai parhaimmillaan semi-kuraa. Kausikortin ollessa auto, olisi se mennyt takuukorjaukseen. Maito on ollut hapanta kaupasta ostettaessa. Arvioin suorituksen suhteutettuna käytettäviin resursseihin ja jukuri-budjetilla arvio menisi toisin.

Kauden alussa Kärppien mestaruuskerroin oli muistaakseni jotain 6, joka oli valtaisa alikerroin (ei jäänyt mieleen, kun en harkinnut vetoa). Tällä hetkellä voittokerroin on 14-18. Onkos joukkopsykoosi tarttunut myös ammattilaisiin bookereihin? On näemmä tarttuvaa sorttia psykoosi ja maailmanlaajuinen ongelma.

Olaussonista vielä sen verran, että kuulemma jo nyt luistelee paremmin kuin syksyllä. Onhan tuo hyvä asia, mutta vailla kritiikkiä ollaan oltu rekry-puolella koko ajan. Toivotaan, toivotaan ja vielä kerran toivotaan. Selkävaivaisella pelaajalla vammat uusiutuvat helposti jatkossa ja en Olan varaan uskaltaisi mitään laskea. Sekin on Toimistolla jo myönnetty, että Saarisen ja Olaussonin kausien pelättiin jo olevan ohitse.

Seuraan edelleen pelejä, mutta asenne on muuttunut moodiin "Kaikkien aikojen Suomen palloiluhistorian suurimman floppauksen välttäminen".
Curre lanseerasi aikoinaan "Lite bättre". Organisaatio on nyt tilanteessa "krävas mycket mer".
 

JPL

Jäsen
Jos koko kausi vedellään kriisistä kriisiin ja silti voitettaisiin mestaruus, niin kyllä minä uskaltaisin sanoa siinä vaiheessa, että joukkueen huonosta kasaamisesta huolimatta, saatiin mestaruus. Edes välieriin pääsy tällä kaudella on kuitenkin todella pitkässä kuusessa. Mahdollista tietenkin, mutta epätodennäköistä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällä hetkellä voittokerroin on 14-18. Onkos joukkopsykoosi tarttunut myös ammattilaisiin bookereihin? On näemmä tarttuvaa sorttia psykoosi ja maailmanlaajuinen ongelma.
Sinulla meni nyt punainen lanka aika pahasti solmuun. Tässä keskusteltiin siitä, onko joukkueen rakennuksessa epäonnistuttu, vaikka mestaruus tulisikin. Ei siitä, kuinka todennäköinen Kärppien mestaruus on tällä hetkellä. Minusta on perin hullu väite, että mestarijoukkue olisi huonosti kasattu. En minä usko, että Kärppien joukkuetta pidettäisiin maailmanlaajuisesti huonosti kasattuna, mikäli mestaruus tulisi.

Nyt sitten tulee vielä näitä kommentteja, että Kärpät voittaa tällä kaudella mestaruuden tuurilla, jos voittaa. Ei ole helppoa Aholla ja Junnolla. Teet niin tai näin, aina väärinpäin. Ei auttaisi edes mestaruus. Väärin olisi voitettu!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta on kaksi eri asiaa kun puhutaan, joukkueen rakentamisesta, joka siis alkaa jo edellisestä vuoden vaihteesta ja sitä, että onko joukkue loplta hyvin kasattu. Mielestäni joukkueen rakentamisessa on epäonnistuttu, koska joukkue saatiin kasaan aivan liian myöhään tai se ei ole valmis vieläkään. Toisaalta lopullinen joukkue voi sitten olla toimiva kokonaisuus eli hyvin kasattu, mutta siinä on vaikuttanut asiaan jo esimerkiksi tuuri jo liian paljon. Kausi siis saattaa päättyä hyvin, vaikka alkujaan joukkueen rakentamisessa on epäonnistuttu.
Minä en näe eroa käsitteiden kasaaminen ja rakentaminen välillä. Toki ymmärrän ajatuksesi. Pyydän sinua myös huomioimaan Kärppien perin poikkeuksellisen tilanteen tämän kauden rakennuksen suhteen, erityisen paljon muuttujia. Mestaruuksia ei voiteta tuurilla, tai vielä paremmin neljän mitalin putkea ei rakenneta tuurilla. Näin siis, jos Kärpät tällä kaudella menestyisi.
 

Zinetula

Jäsen
Tällä kaudella jos tulee vielä menestystä, niin ainakin itse lähden siitä, että olosuhteisiin nähden hyvin kasattu joukkue. Muutamia syitä mainitakseni:

- Kuten täällä moneen kertaan mainittua, lähes parikymmentä lähtijää, suurin osa kovempiin sarjoihin - vaikea, jopa mahdoton paikata.
- 15 viime kauden parhaasta pistemiehestä lähti kaikki muut paitsi Pyörälä ja Kukkonen.
- Markkinoiden tyhjyys korjata kovilla pelaajilla vaikka budjettia riittäisi.
- Harvinaisen tarkkaan kupattu omat lahjakkuudet viime vuosina eikä vielä ollut esim. Ohtamaan, Pesosen tai muiden paluun aika.
- Todella haastava tilanne kasata joukkuetta ja siksi kasaamisen onnistumista voi eritoten peilata nyt siihen ja miten lopulta kevät menee.
- Loukkaantumisia ja muita poissaoloja tärkeimmästä päästä, koko ajan 5-10 tähän asti per peli. Ketjut vaihtuneet pelistä toiseen, mikä hankaloittanut.
- Kun 29 joukkueen KHL vie nykyisin "brosit" ja "petertonit", pakko yrittää jotakin Olaussonia, kenellä on onnistuessaan kova potentiaali, minkä myös osoitti.
- Hagman ja Tlusty osoittautuivat tällä kertaa huonoksi arvoiksi, mutta jos NHL:ssä ei ollut pakko/tarvetta ottaa kokeiluun Tlustyn ranteen kestävyyttä, liigakärpillä eri tilanne. Hagman olisi ehkä voinut toisessa olosuhteissa onnistua, mutta isä-Hakin kuolema painoi taustalla. Myös palkka oli onnistumisten mukainen. Kärpille pisteet tryouteista. Hyviä hakuja molemmat kaikesta huolimatta, mistä täällä palstallakin tuolloin 99%:sesti sama kanta.
- Kauden alusta asti puhuttu kovan tason pakki (kun Ohtama sai kovan KHL-pahvin) ei vieläkään löytynyt, mikä kuvaa juuri markkinoiden tyhjyyttä. Kovemmat sarjat vie kovan tason pelaajat. Niitä on pakko vaan kasvattaa itse, turhaan ei Liigaa kutsuta kasvattajasarjaksi.
- Hyviä löytöjä silti kuten Rynnäs ja Heshka, ketkä kiinitetty molemmat kahdeksi vuodeksi. Nuorille annettu vastuuta, mikä kantaa tuleviinkin kausiin.
- Kausi pahasti kesken, eikä voi siten vielä tyrmätä kovin yksittäisiä pelaajia. Ongelmia on ollut kuten aina ja tulee myös olemaan tiettyjen pelaajien kohdalla. Asennepuoli kuitenkin kunnossa ja pelataan joukkueelle. Vielä voi auteta monella pelaajalla kun kunto ja rooli saadaan kohdalleen.
- Ongelma vammojen tuomien vaikeuksien lisäksi siis se, ettei sitä kovaa pakkia plus oikean laidan rightin snaipperia löydy.
 
H

Hidas_ja_kankea

Sinulla meni nyt punainen lanka aika pahasti solmuun. Tässä keskusteltiin siitä, onko joukkueen rakennuksessa epäonnistuttu, vaikka mestaruus tulisikin. Ei siitä, kuinka todennäköinen Kärppien mestaruus on tällä hetkellä. Minusta on perin hullu väite, että mestarijoukkue olisi huonosti kasattu. En minä usko, että Kärppien joukkuetta pidettäisiin maailmanlaajuisesti huonosti kasattuna, mikäli mestaruus tulisi.

Parempi lanka solmussa kuin lankakerä täysin hukassa. Aika tavalla menee jossitteluksi, jos pitkään keskustellaan Kärppien mestaruuden jälkeisestä tilanteesta ja joukkueen rakentamisen onnistumisesta tässä tapauksessa. Tällä hetkellä ammattilaiset arvioivat todennäköisyyden olevan 6% luokkaa, joten ei sitä aivan mahdottomana asiana pidetä. Muuttunut Kärppien kerroin on radikaalisti syksystä ja ehkä se kertoo joukkueen kasaamisen epäonnistumisestä tämän hetkisen toteuman ja ennusteen perusteella.

Usein mestaruuteen tarvitaan ripaus myös tuuria, mutta ei sitä pelkällä tuurilla saavuteta. Jalosen kaudella, kaikki poff-sarjat puhtaasti läpi, tuurille ei paljoa ollut tarvetta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parempi lanka solmussa kuin lankakerä täysin hukassa. Aika tavalla menee jossitteluksi, jos pitkään keskustellaan Kärppien mestaruuden jälkeisestä tilanteesta ja joukkueen rakentamisen onnistumisesta tässä tapauksessa.
Tämä se keskustelu kuitenkin oli, johon osallistuit. Mikä on muuten sinun mielipiteesi? Onko Kärppien joukkue huonosti kasattu, mikäli mestaruus tulee?
Tällä hetkellä ammattilaiset arvioivat todennäköisyyden olevan 6% luokkaa, joten ei sitä aivan mahdottomana asiana pidetä. Muuttunut Kärppien kerroin on radikaalisti syksystä ja ehkä se kertoo joukkueen kasaamisen epäonnistumisestä tämän hetkisen toteuman ja ennusteen perusteella.
Tämä pitää kyllä paikkansa. Odotusarvo Kärppien menestymiselle on laskenut. Toki tuo muuttunut kerroin kertoo myös Kärppien suurista haasteista kokonaisvaltaisemminkin kuin pelkästään joukkueen rakennukseen liittyvistä pulmista. Muuttunut kerroin kertoo siitä, että Kärppien on hankala enää saavuttaa parhaita paikkoja pudotuspelijunaan. Tähän ovat vaikuttaaneet paljolti myös loukkaantumiset. Mikäli Kärpät jatkaa hyvällä tiellään ja saavuttaa tuon seitsemän pisteen kaulan suoraan pudospelipaikkaan, muuttuu menestyksen odotusarvo jälleen suuremmaksi.
 
H

Hidas_ja_kankea

Tämä se keskustelu kuitenkin oli, johon osallistuit. Mikä on muuten sinun mielipiteesi? Onko Kärppien joukkue huonosti kasattu, mikäli mestaruus tulee?

Juu osallistuin. Halusin saada keskustelun pois fantasiaspekuloinnista. Tuohon kysymykseesi vastaan, Marjamäen kakkoskaudella joukkueen kasaamisessa oli paljon selkeitä virheitä, jotka pystyttiin kompensoimaan hyvin. Joukkueen kasaus oli kokonaisuutena hyvä, virheet tunnustaen.

Tämä pitää kyllä paikkansa. Odotusarvo Kärppien menestymiselle on laskenut. Toki tuo muuttunut kerroin kertoo myös Kärppien suurista haasteista kokonaisvaltaisemminkin kuin pelkästään joukkueen rakennukseen liittyvistä pulmista. Muuttunut kerroin kertoo siitä, että Kärppien on hankala enää saavuttaa parhaita paikkoja pudotuspelijunaan. Tähän ovat vaikuttaaneet paljolti myös loukkaantumiset. Mikäli Kärpät jatkaa hyvällä tiellään ja saavuttaa tuon seitsemän pisteen kaulan suoraan pudospelipaikkaan, muuttuu menestyksen odotusarvo jälleen suuremmaksi.

Tällä hetkellä olisin tyytyväinen jopa seiskasijaan runkosarjassa. Sillä saataisiin vältettyä Tappara (?) seuraavalla kierroksella. Jokainen poff-sarja alkaa nollilta ja Kärppien tulisi menestyäkseen parantaa vielä pari mikkelinmittaa. Tämän hetkinen parannus ei ole riittävää ja pakkiosasto on köykäinen. Kaikkien ollessa terveinä on hyökkäys täysin uskottava materiaaliltaan menestyäkseen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juu osallistuin. Halusin saada keskustelun pois fantasiaspekuloinnista. Tuohon kysymykseesi vastaan, Marjamäen kakkoskaudella joukkueen kasaamisessa oli paljon selkeitä virheitä, jotka pystyttiin kompensoimaan hyvin. Joukkueen kasaus oli kokonaisuutena hyvä, virheet tunnustaen.
Siis kysymykseni koski tätä kautta.

Tämän hetkinen parannus ei ole riittävää ja pakkiosasto on köykäinen. Kaikkien ollessa terveinä on hyökkäys täysin uskottava materiaaliltaan menestyäkseen.
Voinko tästä lukea rivien välistä, jotta Kärppien joukkueenrakennus kaudelle 2016-2017 on mielestäsi onnistunut, mikäli loistelias yleispuolustaja tuohon vielä hommataan? Toki siirtorajalla mahdollisesti tehtävät muutkin vahvistukset vaikuttavat lopputulemaan.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minä en näe eroa käsitteiden kasaaminen ja rakentaminen välillä. Toki ymmärrän ajatuksesi. Pyydän sinua myös huomioimaan Kärppien perin poikkeuksellisen tilanteen tämän kauden rakennuksen suhteen, erityisen paljon muuttujia. Mestaruuksia ei voiteta tuurilla, tai vielä paremmin neljän mitalin putkea ei rakenneta tuurilla. Näin siis, jos Kärpät tällä kaudella menestyisi.

Ero on siinä, että kun joukkue rakennetaan hyvin, pohjatyö tehdään ajoissa niin että urheilutoimenjohtajaa ei päästä yllättämään heinäkuussa housut nilkoissa. Kärpillä on paksu lompsa ja hyvä maine, että sikäli pystytään operoimaan vähän myöhässäkin, mutta tällöin astuu jo tuuri mukaan isommin ja myös rahaa palaa paljon enemmän. Ylikallis joukkue ei myöskään ole hyvin rakennettu vaikka sillä kaikkien sattumusten jälkeen menestyttäisiin. Ja kallis voi olla myös tuplakallis jos yleisö hylkää joukkueen edellä maimituista syistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös