Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 257 205
  • 6 355

Zinetula

Jäsen
Ihan käsittämätöntä, miten peli ei pysy ei pysy kasassa. Rynnäs haluaa pitää joukkueen pinnalla. Ei näin, ei vtu näin. Yleisömäärä tänään 4477. Räkänokat jääny kotio, vissiin. Vai mitä Kaitsu?
Ipa on kova joukkue kun se saa höngän päälle, nyt se sai otetta etenkin typeristä jäähyistä. Sitten Ipa voitti aloitukset ja pääsi siten paikoille. Perjantaina Tapparaa vastaan se tasoitti pelin 3-3:een kahdella viiden viimeisen minuutin maalilla, joista toinen ilman maalivahtia. Lauantaina Hifk:ta vastaan Ipa tasoitti myös viimeisellä kympillä ja ratkaisi jatkoajalla. Molemmissa peleissä paino hirveällä höngällä ja laajalla materiaalilla. En turhaan pelännyt tätä kamppailua kun Kärppien sentterikalusto on tällä hetkellä hyvin vajavainen.

Kärpillä oli hyvä ote peliin ennen Hakanpään aivopierua ja Misen tyhmää jäähyä. Siitä pikkuhiljaa ote kääntyi Ilvekselle. Yhden maalin johtoa on hankala puolustaa, mutta Kärpillä oli siinä hyvinkin omat paikkansa. Kalaputaalla oli ainakin puolenkymmentä tonttia ja hänen ketjunsa teki paikkoja aika jatkuvasti. Lopussa myös Pyörälä ja Albert alkoivat saamaan aikaan hyökkäyspäässä tekopaikkoja ja Kärppien yritys palkittiin.

Kyllähän Kärppien koko nykynelonen on vähän kevyt, etenkin kun Kestilä häviää lähes joka aloituksen. Siihen Kähkönen-Humaloja-Sailio tilalle, niin helpottaa kummasti. Samoin Ruohomaa yköseen ja siltä ketjulta voi odottaa mitä vaan, etenkin jos näemme tuota Albertia enemmän. Hruska joutaa alempiin ketjuihin, mutta Kalapudas ei tuolla esityksellä jouda sivuun. Myös Kossu pelaa kelvollisesti Saarisen ja Lehtosen kanssa, joten pian meillä on runsaudenpulaa vaihtoehdoista, jos ei uusia poissaoloja tule.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Takana oleva kaveri sano että varmaan väkiä vähiten sitten divari aikojen. En jaksa lisäillä kuvaa jonnekkin, mut 3min ennen ottelun alkua hallissa ei ollut paljon ketään.

Siltikinin itse nään positiivista pelissä, nyt voitetaan pelejä vaikka moni pelaaja on ihan lukossa. Siirrellään kiekkoa kun pitäs ampua, osa ampuu mistä sattuun. Voi tästä silti vielä vähän jotain tulla. Pisteitä tulee kuitenkin ihan hyvin tällä hetkellä, olkoonkin pelit Pyörälä ja Rynnäs vs. Vastustaja.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi jonkun pitäisi maksaa kallista hintaa tuotteesta, joka on ollut pääsääntöisesti roskaa? On eri asia, jos puhutaan jalkapallon Ykkösestä tai jostain Lipon peleistä. Niihin pääsee sisään alennuksilla varmaan mediaani kympillä / matsi. Kärppien osalta, jos puhutaan istumapaikoista, on mediaani varmaan 20-25 euroa ja siihen tarjoilut päälle. Tuolla yhden pelin hinnalla saa sen Ruudun kuukaudeksi himaan. Näkee vieraspelitkin.
Jokainen saa toki itse vapaasti päättää, mihin rahansa laittavat. Jos Kärppien pelit eivät kiinnosta, niin sitten eivät kiinnosta. Minua kiinnostaa ja olen kausikortistani valmis maksamaan, jotta näitä pelejä näen. Raksilassa voi todistaa Kärppien nousukiitoa ja armotonta kamppailua pisteistä pudotuspelipaikan saavuttamiseksi. Taistelua, tunnetta ja kovat panokset; urheilua parhaimmillaan. Onneksi moni muukin ajattelee samoin ja näin Kärppien asema Liigan suurseurana on mahdollinen. Oulu on kiistatta kiekkokaupunki. Jotenkin kuitenkin toivoisin, että kiekkokulttuuri olisi vielä pikkaisen syvemmällä. Kolme haasteellista kuukautta ja monet ovat valmiita hylkäämään joukkueensa. No, näillä mennään.

Itse käännän asian niinpäin, että mitä suurempi herätys Kärppien johdolle katoavan yleisön muodossa, sitä parempi.
Ihmeellinen kannananotto vailla järjen hiventä. Minä ajattelen juuri päinvastoin.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Suikkanen ei ole koskaan ollut mikään taktinen velho, enkä usko että parin vuoden sapattijakso mitenkään olisi loihtinut hänestä mitään taktiikkamestaria.

TPS:ssä mies peluutti jonkinasteista puolikontrollia. Joukkue oli tiivis ja hakeutui mielellään kaksinkamppailuihin. Kiekonriiston jälkeen joukkue pyrki nopeasti ylös kohti maalia. Tosin oman maalin takaa saatettiin tulla isollakin maltilla.

Suikkanen totesi joskus, että hänen joukkueensa vetää äärimmäisen kovan kesän, jotta keväällä ollaan iskussa. Mun mielestä tästä syystä Kaitsun joukkue on ollut monesti syksyllä vähän tukossa, mutta keväällä peli on kulkenut.

Junno teki pelimiehen liikkeen pitäessään Kaitsun koutsina, vaikka lunta tulee tupaan. Veikkaan Kärppien olevan keväällä iskussa ja yltävän vähintään puolivälieriiin. Muutamalla vahvistuksella jopa pidemmälle.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kolme haasteellista kuukautta ja monet ovat valmiita hylkäämään joukkueensa. No, näillä mennään.
Eihän tässä ole sen kummemmasta kyse kuin:

1. Kausikortit on suurelta osin myyty yrityksille = ei tunnesidettä, ei sitoutumispakkoa.

2. Lippujen hinnat ovat aivan liian korkealla suhteessa näkymiin kaukalossa.

3. Kahta rinnakkaista paikkaa (saatikka enemmänkin) parhaille paikoille (BCDIJK-katsomoihin) ei ole myynnissä koskaan.

En minä ainakaan ala maksamaan 40-50€ jostain piippuhyllypaikoista (erossa rouvasta) ihan tavallisessa runkosarjaottelussa. Varsinkaan nyt, kun tuote, josta maksaisin on osottautunut epävakaiseksi ellei jopa paskaksi. Minulle on turha romantisoida juttuja mistään taistelusta tms. koska ei sitä oikeasti ole. Tänään voitettiin jatkoajalla joukkue, joka olisi aikuisten oikeasti pitänyt pieksää murskalukemin jo varsinaisella peliajalla. Ainakin tällä budjetilla. Vai vieläkö vetäydytään loukkaantumisten taakse? Olausson/Ruohomaa = sateentekijä? Voi olla, mutta voi olla olemattakin?
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei tässä kirvestä kaivoon heitetä. Rynnäs on kuin seinä. Mutta se on myös ongelma: Rynnäskin tarvii huilia/jos loukkaantuu, Kärpistä tulee jälleen pisteautomaatti.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Eihän tässä ole sen kummemmasta kyse kuin:

1. Kausikortit on suurelta osin myyty yrityksille = ei tunnesidettä, ei sitoutumispakkoa.

2. Lippujen hinnat ovat aivan liian korkealla suhteessa näkymiin kaukalossa.

3. Kahta rinnakkaista paikkaa (saatikka enemmänkin) parhaille paikoille (BCDIJK-katsomoihin) ei ole myynnissä koskaan.

En minä ainakaan ala maksamaan 40-50€ jostain piippuhyllypaikoista (erossa rouvasta) ihan tavallisessa runkosarjaottelussa.

No ainakin tänään sai 30min ennen ottelua paikkoja I-katsomosta, ja monesta muusta ihan vierekkäin, sai valita.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
sai valita.
Pointti olikin siinä, että nyt ollaan pohjamudissa lipunmyynnin osalta. Silloin kun tuote toimii, niin on likipitäen mahdotonta päästä em. paikoille.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Pointti olikin siinä, että nyt ollaan pohjamudissa lipunmyynnin osalta. Silloin kun tuote toimii, niin on likipitäen mahdotonta päästä em. paikoille.

Kyllähän Kärpät tuotteena myy edelleenkin erittäin hyvin ja herättää täällä räkänokissakin voimakkaita tuntoja vaikkei hallille aina jaksa lähteäkkään kokemaan loppupeleissä aika laadukasta kiekkotapahtumaa ( muistissa vieläkin 11 v tarpoaminen alasarjoissa ).

Monesti olen tätä kritisoinut kaveripiirin jutuissa. Toimistolla ollaan niin kiinni yritysmyynnissä ( ja sen onnistumisessa ) ettei tulevaisuuden fanit kiinnosta. Pistettäisiin koko eteläpääty fanikatsomoksi säädyllisiin lipunhinnoin, niin tuskinpa olisi niin kolkkoa hallissa. Samalla nämä räkänokat loisivat tunnelmaa halliin ja käyttäisivät erätauoilla myyntipisteitä hyväkseen tuoden kirstuun halvan lipun ohella riihikuivaa rahaa kaljaa lipittäen,,,

Itse olen hallilla ollut jo vuodesta 1975 ja paljon on koettu vuosien varrella. Mukava muistella menneitä jne,,, kuitenkin itse siinä elämäntilanteessa ( lapset harrastaa ) ,että hallelilla tulee muutenkin notkuttua 2-3h päivittäin, niin yksinkertaisesti ei ole enää aikaa seurata pelejä livenä. Melkoinen potentiaali kuitenkin olemassa Oulussa / lähialueilla ja tässä kohtaa on ryssitty aika pahasti.

Onneksi joukkueen peli on paranemaan päin ja ollaan jo kiinni ainakin säälipleijaripaikassa. Kaikki on kuitenkin joukkueen omissa käsissä ja toivoa sopii, että siitä ei päästetä irti.

Hyvät joulut kaikille ja parempaa kiekkokevättä Oulun Kärpille ja arvoisille palstakannattajille.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Samalla nämä räkänokat loisivat tunnelmaa halliin ja käyttäisivät erätauoilla myyntipisteitä hyväkseen tuoden kirstuun halvan lipun ohella riihikuivaa rahaa kaljaa lipittäen,,,

Täällä yksi räkänokka ilmoittautuu.

Jos aikanaan jäi elämään Porin työttömät hitsarit, niin alkaa olemaan vähän samaa ilmassa Oulun räkänokkien kanssa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jokohan tuo Kärppien henkinen jänne alkaisi pian kestämään, kun viimeksen kuukauden sisään Kärpät on onnistunut kääntämään tiukkoja pelejä viimeisellä kympillä. Kaksi viimeistä kotivoittoa Jukureista ja Ilveksestä ovat olleet tuollaisia sekä taannoinen Pelicanseista napattu vierasvoitto. (Alkukaudestahan hävittiin järjestään nuo tasaiset maalin pelit.) Kärppien selkeytynyt pelaaminen ja Jussi Rynnäksen maalivahtipelaaminen ovat tuo mahdollistaneet. Tosin otteluohjelma on ollut Kärpillä kohtuullisen helppo, mutta milloin sitä jännettä pidentäisi jos ei tuolloin.
 
Viimeksi muokattu:

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Ihmeellinen kannananotto vailla järjen hiventä. Minä ajattelen juuri päinvastoin.

Minusta ei ollenkaan. Jos yleisö jättää jatkossakin saapumatta halliin, niin sen parempaa herättelyä ei seurajohdolle ole. Se indikoi suoraan, että tuote ei ole kunnossa ja virheitä on tehty. Ja virheistä yleensä opitaan, normaalissa työelämässä. Kärpillä on seurana ison skarppauksen paikka, mitä valintoja ja tapahtumia on pronssimitalien jälkeen tapahtunut. Onnistuneita valintoja ei loppuviimeksi kauhean montaa ole, jopa sinä jos ihan käsi sydämellä asiaa tutkit, joudut sen myöntämään.

Tottahan toki kansa halliin palaa, jos kokee tuotteen olevan kunnossa. Vielä se ei sitä monenkaan mielestä ole, vaikka Ilves-peli eilen pitkästä aikaa viihdyttävin kiekkomatsi kokonaisuudessaan Raksilassa olikin.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Minusta ei ollenkaan. Jos yleisö jättää jatkossakin saapumatta halliin, niin sen parempaa herättelyä ei seurajohdolle ole. Se indikoi suoraan, että tuote ei ole kunnossa ja virheitä on tehty.

Paitsi tietysti jos Kärppien toimistolla ajatellaan, että yleisö on väärässä. Vähän pelkään että tästä on kyse.
 
H

Hidas_ja_kankea

Minusta ei ollenkaan. Jos yleisö jättää jatkossakin saapumatta halliin, niin sen parempaa herättelyä ei seurajohdolle ole. Se indikoi suoraan, että tuote ei ole kunnossa ja virheitä on tehty. Ja virheistä yleensä opitaan, normaalissa työelämässä. Kärpillä on seurana ison skarppauksen paikka, mitä valintoja ja tapahtumia on pronssimitalien jälkeen tapahtunut. Onnistuneita valintoja ei loppuviimeksi kauhean montaa ole, jopa sinä jos ihan käsi sydämellä asiaa tutkit, joudut sen myöntämään.

Tottahan toki kansa halliin palaa, jos kokee tuotteen olevan kunnossa. Vielä se ei sitä monenkaan mielestä ole, vaikka Ilves-peli eilen pitkästä aikaa viihdyttävin kiekkomatsi kokonaisuudessaan Raksilassa olikin.

Tavallisessa pörssiyhtiössä oltaisiin tässä vaiheessa jo reagoitu ja laitettu osaamatonta johtoa pihalle. Tulee mieleen Nokia Phonesin tilanne: Paukutellaan henkseleitä, kerrotaan omasta erinomaisuudesta ja kassassa on niin monta miljardia, ettei niitä saada millään tärvättyä. Ruohonjuuritasolla osa tajuaa tilanteen ja nostaa kytkintä.

Viihdyttävä peli kuitenkin eilen loppuratkaisuineen.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Shaun Heshka lähtee pelaamaan Kanadan paitaan Spengler Cupiin. Loppuuko meillä pakit taas joulun jälkeen, kun Hakanpääkin saa tuosta eilisestä pöljäilystä pomminvarmasti pelikieltoa?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Shaun Heshka lähtee pelaamaan Kanadan paitaan Spengler Cupiin. Loppuuko meillä pakit taas joulun jälkeen, kun Hakanpääkin saa tuosta eilisestä pöljäilystä pomminvarmasti pelikieltoa?
Loppuuhan ne, ja siinä on toinen syy (pelillisten syiden lisäksi), miksi se yksi huippupakki pitäisi ehdottomasti jostakin naarata vielä jengiin. Vaikka Kärpissä on ollut runsaasti loukkaantumisia, jostain kumman syystä ne lähes kaikki on sattuneet hyökkääjille. Ainoastaan Hakanpää on saikutellut muutamia matseja ja mitä nyt jotain nuhaa muilla ollut. Tuo puolustus on niin ohut, ettei se kestäisikään yhtään pidempää poissaoloa. Heshkan tai Kukkosen loukkaantuminen olisi ihan silkkaa myrkkyä tuolle jengille. Jo pelkästään leveyden takia tarvittaisiin yksi kovan luokan pakki, mutta myös sen takia, että puolustuksesta puuttuu kiekollista osaamista.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta ei ollenkaan. Jos yleisö jättää jatkossakin saapumatta halliin, niin sen parempaa herättelyä ei seurajohdolle ole. Se indikoi suoraan, että tuote ei ole kunnossa ja virheitä on tehty. Ja virheistä yleensä opitaan, normaalissa työelämässä. Kärpillä on seurana ison skarppauksen paikka, mitä valintoja ja tapahtumia on pronssimitalien jälkeen tapahtunut. Onnistuneita valintoja ei loppuviimeksi kauhean montaa ole, jopa sinä jos ihan käsi sydämellä asiaa tutkit, joudut sen myöntämään.
Minusta on perin lapsellinen ajatus, että raudanlujat ammattilaiset tarvitsisivat herätyksekseen yleisöpaon. Kyllä Junno ja Aho tiedostavat tilanteen vallan hyvin muutoinkin. Paremmin olisi pitänyt mennä. Ensimmäinen askel parempaan suuntaan ei ole kuitenkaan siinä suunnassa, jossa sinä väität sen olevan. Se on itseasiassa päinvastaisessa suunnassa. Mitä enemmän ihmisiä halliin astelee myös näinä haasteiden aikana, sitä tukevamman selkänojan Kärpät saa menestyksen rakentamiseen niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä asiaa katsoen.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen jokseenkin samaa mieltä McTorson kanssa tuosta. Myös minun mielestä GT on tuossa väärässä. "Yleisöpaolla" voi olla kauaskantoiset seuraukset. Nykyinen sarjataulukko on toivottavasti seurajohdolle paras herättäjä. Kuitenkin jokaista lipunmaksajaa tarvitaan siellä hallissa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Shaun Heshka lähtee pelaamaan Kanadan paitaan Spengler Cupiin. Loppuuko meillä pakit taas joulun jälkeen, kun Hakanpääkin saa tuosta eilisestä pöljäilystä pomminvarmasti pelikieltoa?
Katselin tuossa Spengler Cupin otteluohjelmaa ja en voinut kuin epäuskoisena päätäni puistella. Jos oikein tulkitsin, niin on mahdollista, että Heshka joutuu pelaamaan neljänä päivänä peräkkäin! Ei kai tuo aivan totinen turnaus voi olla? Kärppien nuttua Heshka ei pue päällensä missään nimessä KooKoota eikä Tapparaa vastaan. Toivottavasti tulee terveenä takaisin. Pikkaisen kuitenkin selkäpiitä karmii.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Olen jokseenkin samaa mieltä McTorson kanssa tuosta. Myös minun mielestä GT on tuossa väärässä. "Yleisöpaolla" voi olla kauaskantoiset seuraukset. Nykyinen sarjataulukko on toivottavasti seurajohdolle paras herättäjä. Kuitenkin jokaista lipunmaksajaa tarvitaan siellä hallissa.

Junno ei ymmärrä muuta kuin rahaa, se on ainoa keino saada siihen suuntaan painetta. Sarjataulukosta hän paskat nakkaa, sehän on jo tänä syksynä nähty. Jos sarjataulukko aiheuttaisi jotakin herätyksen tunteita, olisi pitänyt jo herätä, vaan eipä ole herätty.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Minusta on perin lapsellinen ajatus, että raudanlujat ammattilaiset tarvitsisivat herätyksekseen yleisöpaon. Kyllä Junno ja Aho tiedostavat tilanteen vallan hyvin muutoinkin. ...
Tässä on nyt pieni paradoksi! Määritelmä "raudanluja ammattilainen" ja Harri Aho eivät kuulu samaan lauseeseen oikein missään yhteydessä. Jos tälle sepälle jotakin adjektiivia CV:hen pitäisi sorvailla, "johdonmukainen" lienee tarpeeksi neutraali kuvaamaan hänen toimiaan Kärppien UTJ:nä.
Lisäksi, olen minäkin vahvasti sitä mieltä, ettei Junno välitä niinkään peliesityksistä/sarjasijoituksista kuin siitä, miten ne korreloivat rahavirtojen suhteen. Sitä kieltä hän ymmärtää ja uskoo.

Marjamäen kausien jälkeen on aika uskomatonta ja häpeällistä, että Kärppien toimistolla on kausi luovutettu jo ENNEN Joulua eli 'bout puolivälin krouvissa runkkaria. Suikkasen "puuhevosella" onnutaan tää kausi eikä seuraavan kauden linjoista ole vielä edes harmaata aavistusta kenelläkään ja mitä pidemmälle näin mennään, sen varmemmin tyritään sekin kausi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta olisi aika huolestuttava ajatus, että edes yleisökato ei "herätä" seurajohtoa. Enkä muutenkaan pidä jaloilla äänestämistä tässä tilanteessa huonona kannanottona, päin vastoin. Kokonaan toinen olisi asia, jos Kärppien talous olisi 90-luvun alun kuralukemissa. Kyllähän se yleisöbudjetin alitus nytkin kirpaisee, mutta kuten jo tässä ketjussakin on mainittu, Junno välittää nykyään ainoastaan euromerkkisistä tilastoista.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yleisöpako saa aikaan ainakin sen, että seurajohdon kukkaronnyörit kiristyvät tälle kaudelle, kun tuloja on ennustettavissa vähemmän. Eli joukkueeseen ei edes yritetä hankkia kalliita ja nimekkäitä pelaajia kesken kauden, eikä valmennusta vaihdeta, sillä sekin syö varoja. Yleisöpako varmistaa, että joukkue ei ainakaan paperilla vahvistu, mikä ironisesti saa taas uusia menestystä, tai ainakin sirkushuveja kaipaavia ihmisiä jäämään kotiin. Kärpissä ajatellaan taloutta kauaskantoisesti, eikä riskejä oteta yhden heikomman kauden vuoksi. Budjetissa halutaan pysyä, jotta tulevaisuus säilyy turvattuna.

Onko huonolla kaudella sitten jotain vaikutusta siihen, mitä tapahtuu kabineteissa, siihen en osaa sanoa. Varmaan itsetutkiskelua tehdään, vaikka esim. täällä palstalla kovasti muuta tykätään väittääkin.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yleisöpako saa aikaan ainakin sen, että seurajohdon kukkaronnyörit kiristyvät tälle kaudelle, kun tuloja on ennustettavissa vähemmän. Eli joukkueeseen ei edes yritetä hankkia kalliita ja nimekkäitä pelaajia kesken kauden, eikä valmennusta vaihdeta, sillä sekin syö varoja. Yleisöpako varmistaa, että joukkue ei ainakaan paperilla vahvistu, mikä ironisesti saa taas uusia menestystä, tai ainakin sirkushuveja kaipaavia ihmisiä jäämään kotiin. Kärpissä ajatellaan taloutta kauaskantoisesti, eikä riskejä oteta yhden heikomman kauden vuoksi. Budjetissa halutaan pysyä, jotta tulevaisuus säilyy turvattuna. Onko huonolla kaudella sitten jotain vaikutusta siihen, mitä tapahtuu kabineteissa, siihen en osaa sanoa. Varmaan itsetutkiskelua tehdään, vaikka esim. täällä palstalla kovasti muuta tykätään väittääkin.
Samaa mieltä. Kyllä minä pelkään, ettei "yleisöpako" ole pelkkää herättelyä vaan heikentää olennaisesti mahdollisuuksia panostaa esim. ensi kauden joukkueeseen. Pohjoisen pikkuseurana, kaukana kaikesta, Kärpät on riippuvaisia jokaisesta tukijastaan, lipunostajasta, kausikorttilaisesta ja sponsorista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös