Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 257 820
  • 6 355

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo kyllä ensimmäisen erän alkua ja kolmatta erää lukuunottamatta Kärpät oli parempi. Se vaan ei oo kovin paljon tuollaista vastustajaa vastaan. Huolestuttavaa miten kolmannessa erässä oltiin niin lapasia kun olisi pitänyt hakea voittoa, loppuiko kunto?
Arvostan kovin rehellisyyttäsi pelille. Et sokaistu yksittäisten pelien tarkastelussa negatiivisuudesta. Sen verran olen kuitenkin erimielinen, ettei kolmas erä Kärpiltä huono ollut, eikä KooKoo siinä ollut Kärppiä parempi. Se toki on pettymys, ettei Kärpät kotipeliä kolmannessa erässä ratkonut. Tappioiden aiheuttama tuska ja itseluottamuksen puute näkyi mielestäni ratkaisuhetkillä selvästi. Vapauttava ja ansaittu pakkovoitto taisteltiin kuitenkin, olkaamme iloisia siitä. Kärpät on enää neljän pisteen päässä HIFK:stä. Maistan jo ilmaisen oluen huulillani.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Ei vaan riitä liigan suur-jengille nihkeä 2-1 ja voitto liigan lilliputista. Peli edelleen totaalisen luokatonta. Ihan sama ketä on laatikossa - jälki yhtä karmaisevaa. Syy: pelitaktiikka aka valmentaja.
 

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huolestuttavaa miten kolmannessa erässä oltiin niin lapasia kun olisi pitänyt hakea voittoa, loppuiko kunto?
Kunto loppui kesken sellaista joukkuetta vastaan jolla oli edellisenäkin päivänä peli eikä varmasti ollut yhtä tuoreilla jaloilla liikkeellä kuin Kärpät. Huolestuttavaa tosiaan.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kyllä nyt saa jo takki aueta. Peli puolessa ja maalin johto. 1-0 on hyvä olla.

Edit: ei menny vittu ku SEKUNTI niin KooKoo tasoittaa :) SEKUNTI saatana!
Mulla oli pitkävedossa kuitenkin X. Oli tosin muitakin ristejä samalla lapulla, että ei sitten voittoja.

PS. Sori. Olen saunaillassa, ei nyt kykene pitempään analyysiin eli edes analyysiin.
 
H

Hidas_ja_kankea

Markku Kiimalainen teki kuulemma kaikkien aikojen ensimmäisen Kärppien SM-Liiga maalin 1977 ottelussa Tapparaa vastaan. Enpähän tuota muistanut vaikka itse paikalla olin. Toki Kimu jäi pelaajana mieleen ottelusta. Ottelussa Kärpät piti paljon enemmän vauhtia ja rutinoitunut maajoukkuepitoinen Tappara vei voiton. Muistan ylpeyden tunteen ottelun jälkeen lopputuloksesta huolimatta. Kaikki laitettiin peliin. Vastapuolella nyt vain sattui olemaan MM-kisojen allstars puolustaja ja muita kovia pelimiehiä.

Kärpät oli tuolloin sarjan luistelunopein joukkue. Joskus meno oli vähän päätöntä koheltamista, mutta yritys oli sata lasissa. Kimu sai luisteluvoimaisena paljon maalipaikkoja. Viimeistelijänä hän ei ollut huippuluokkaa verrattuna saamiinsa tilanteisiin. Kimuun henkilöityy paljolti se, minkä ymmärrän kärppäläisyydellä. Oli pelaajana kovasti töitä tekevä, nöyrä ja todella nopea. Kärpät oli tavallaan etulinjassa nopean pelin edelläkävijä.

Nyt sitten numero #15 sai ansaitsemansa paikan hallin katossa ja joukkue ei tunnu enää lainkaan samalta. Tämän hetken joukkueessa ei ole mitään vaalimastani identiteetistä jäljellä. Vanhat ihmiset väittävät joskus asioiden olleen muka paremmin. Turhanpäivästä höpinää varmaan moinen? Joka tapauksessa pidän irvokkaana 1977 joukkueen ja nykyisen välistä kontrastia. Hedelmät tuosta joukkueesta korjattiin neljä kautta myöhemmin. Etelän mediaa kevään -81 mestaruus yllätti, mutta minua ei. Vetovoittona saamani kossupullo maistui tavallista paremmalle, Vedon tein ennen ottelusarjan alkua.
 

Komentaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pakko osallistua keskusteluun näin Kiimalaisen illan kunniaksi. Seremonia itsessään oli tyylikkäästi hoidettu Kärppien puolesta. Tuntui ehkä hivenen oudolta, että Reksa ja Piku oltiin kutsuttu jäälle kans. Kyse kuitenkin oli Kiimalaisen illasta, jonka olisi pitänyt olla keskipisteenä, koko seremonian ajan.

Itse Kärppien tämän hetkisestä tilanteesta, niin en missään nimessä heittäisi tapparaa kaivoon vielä. Sama koskee Suikkasta, joka ei vielä omasta mielestäni joutaisi kaivoon myöskään. Kuten Suikkanen totesi haastattelussa, että hyökkäyspeli oli parempaa edelliseen peliin verrattuna. Voidaan varmaan tähän yhtyä täysin? Siellä kuitenkin oli ainakin 5 A-maalipaikkaa, joista paremmalla "tuurilla" olisi verkko heilunut. Kärpät sai pitkästä aikaa pitkiä pyörityksiä vastustajan päätyyn, joista yleensä nyt sattuu tulemaan vastustajan rangaistus. Tlustyn pelaamisesta paistaa ehkä isoin tuska koko porukassa. Ruudun lähetyksen kuviin kun kaveri pääsee torjutun vedon päätteeksi, ni naama on yleensä melko mollivoittoinen. Puolustuspäässä on myös todella paljon ongelmia, jotka perustuvat huonoihin syöttöihin. En meinaa avaussyöttöjä, vaan perus pakki-pakki-syöttöjä, jotka on välillä niin hirveetä katsottavaa. Joko sieltä tulee polven korkonen tai metrin ohi. Tämän jälkeen yllättäen paine on taas omassa päässä.

Ylivoimapelissä haluaisin kyllä nähdä Tlustyn kentällä. Kaveri tällä hetkellä pistää eniten silmään sillä, että luo paikkoja muille ja takakarvaa erittäin hyvin, mutta se yksikin maali tälle tyypille saattaisi avata asioita ihan eri tavalla (Lehtosella ei tepsiny). Tiedä sitten mikä siinä kiikastaa, että siellä on Lehtonen ennen Tlustyä laukomassa.

Ettei viesti nyt menisi niin yltiöpositiiviseksi, niin Mikkolan saisi heittää sinne 7-pakiksi mahd. nopeaa. Jos joku haluaa hyviä live-veto vinkkejä, niin kannattaa ottaa Mikkola kii kiinnipitämis-jäähystä. Lehtosen vois myös laittaa alempiin kenttiin. Tuntuu sotkevan kärkikenttien peliä omilla sooloilla. Joissakin tilanteissa tietynlainen röyhkeys on tervettä, mutta kaveri koohottaa menemään vaihdosta toiseen. Useimmiten ajaa itsensä ulos tilanteista tai laukoo paikasta, josta voisi antaa kaverille paljon paremman paikan. Kaveri näyttää vetävän ravihevosen laput silmillä päästä päähän hallia. Ei näe ketään, eikä huomaa mitään.

Täällä niin moni näyttää haikailevan Marjamäen aikakauden perään. Kuinka moni on katsonut omia viestejään viimekauden ketjuista, joissa Marjamäen tyyli manattiin alimpaan helvettiin peruuttelun ja tylsyyden takia? Sattuiko oma kirjoitus olemaan seassa. Täällä aika moni on laskeskellut ppg-arvoja ja vaipunut epätoivoon. Matemaattisestihan asia on mennyt niin edeltävillä kausilla, mutta tällä hetkellä kun katsoo sarjataulukkoa, niin siellä on 10p ero 6 sakkiin. Liiga ei tule jatkumaan näin tasaisena loppukautta ajatellen. Osa joukkueista tulee taantumaan ja paremmin pelaavat kasvattavat eroaan. Kärppien suuntausta on vaikea arvailla, mutta onnistumisien kautta se saadaan ylöspäin, eikä valmentajan vaihdolla. Joku nokkela saattaisi spekuloida, että valmentajan vaihdolla saataisiin onnistumisia, mutta kun matemaatikkoja olette, niin kuinka monesti uusi valmentaja on nostanut tässä vaiheessa kautta joukkueen sijoitusta? Luulisi että kaikelle löytyisi todennäköisyydet.

Onko muuten joku nähnyt kun Tlusty hymyilee? Vai onko ne säästetty Jumprun yöhön.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Täällä aika moni on laskeskellut ppg-arvoja ja vaipunut epätoivoon. Matemaattisestihan asia on mennyt niin edeltävillä kausilla, mutta tällä hetkellä kun katsoo sarjataulukkoa, niin siellä on 10p ero 6 sakkiin.

Yritätkö vihjata, että kymmenen pistettä ei olisi paljon? Se on hirveä ero oikeasti, kestää kauan saada kiinni vaikka peli paranisi huomattavastikin.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Nimimerkki Hidas ja kankea kiteytti hyvin sitä, mikä oli Kärpille aina 2000-luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle asti ominaista. Toki Marjamäen aika oli viimeinen suuri valonpilkahdus, toivottavasti ei jää muistoihin. Nopeuden menettämisen myötä pelillinen identiteetti katosi jonnekin, kuka tietää.

On myös käynyt mielessä, että laji on kehittynyt koko ajan taktisempaan suuntaan, voimaa enemmän ja nopeutta, muttei niinkään soolosuorituksina. Siinä mielessä Junnon valmentajavalinta menee reippaasti taaksepäin historian hämärään. Ehkä siellä toimistolla mietitään aivan muita, ja pitääkin koko puulaakin talouden vuoksi, mutta kyllä pitkään seurannut Raksilan "elinkautinenkin" voi jotain havaintoja tehdä?
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä niin moni näyttää haikailevan Marjamäen aikakauden perään. Kuinka moni on katsonut omia viestejään viimekauden ketjuista, joissa Marjamäen tyyli manattiin alimpaan helvettiin peruuttelun ja tylsyyden takia? Sattuiko oma kirjoitus olemaan seassa.

Jo vain, se oli samaisia aikoja viime vuonna pelattiin Ässiä vastaan tiistai peliä ja nukahdin katsomoon. Oli se sellaista peruuttelun peruuttelua, mutta samaan viestiin sain mahtumaan kyllä sen, että tuota sietää kun lopussa kiitos seisoo! Marjamäki oli ja on prosessivalmentaja, kasvattaja ja näki peliä prosessina ja systemaattisen kehittämisen kohteena. Tätä kaaoskiekkoa en olisi osannut ennustaa, sen sijaan odotin, että joukkue pelaa todella aktiiivisesti alkukaudesta ja ajetaan henkiseen ja fyysiseen takalukkoon jouluun mennessä.

Tätä kaaoskiekkoa paljon huolestuttavampaa on se, että minä en ainakaan näe tuossa semmoisia merkkejä, että homma kääntyisi merkittävästi parempaan. Saahan sitä joukkuetta haukkua, mutta fakta on se, että meillä on liigatasolle top-3 materiaali kaikkine heikkouksineen. Tuolle porukalle on melko hankalaa antaa anteeksi täysin mestis-tason joukkueelle häviämistä tiistaina kotona Pelicansia vastaan ja vielä täysin munattoman esityksen jälkeen.

Oikeastaan haluiaisin kuulla arvioita siitä, että mikä tämän kauden tämän hetken tavoite on ja milloin pitäisi alkaa pärjätä ja näkymään merkkejä paremmasta?
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
... Täällä aika moni on laskeskellut ppg-arvoja ja vaipunut epätoivoon. Matemaattisestihan asia on mennyt niin edeltävillä kausilla, mutta tällä hetkellä kun katsoo sarjataulukkoa, niin siellä on 10p ero 6 sakkiin. Liiga ei tule jatkumaan näin tasaisena loppukautta ajatellen. Osa joukkueista tulee taantumaan ja paremmin pelaavat kasvattavat eroaan. Kärppien suuntausta on vaikea arvailla, mutta onnistumisien kautta se saadaan ylöspäin, eikä valmentajan vaihdolla.
...
@Hidas_ja_kankea kiteytti minunkin tunteeni eilisestä aika hyvin - samoja pelejä on aikoinaan seurattu ja samoja riemun ja surun hetkiä koettu.

Mitä taas tulee näihin tilastoihin ja niiden taakse katsomiseen, todennäköisyyksien, jne...
Todennäköisyydet kertovat vääjäämättä, mitä suurempi piste-ero on johonkin tiettyyn rajaan ja mitä useampi joukkue on siinä välissä samaa rajaa tavoittelemassa, sitä vaikeampaa on tuota rajaa saavuttaa - täysin itsestäänselvyys!
Miksi?
Mitä useampi joukkue on Kärppien ja esim. kuudennen joukkueen välissä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä joku toinenkin onnistuu eikä Kärpät saa ko. rajaa kiinni, vaikka PPG olisikin historian valossa keskimäärin vaadittava.
Pelkkää piste-eroa tuijottaessa ja laskiessa, kuinka monta kolmea pistettä tuo ero vaatii, on luonnollisesti selvää, että muutkin joukkueet, nekin siellä rajan yläpuolella, pelaavat, voittavat ja saavat näin pisteitä.
Pelkkää PPG:tä tuijottaessa kannattaa pitää mielessä, kuinka suurella todennäköisyydellä (Liiga-historiaa(-kin) tarkastellessa) joku alle 1,2:n joukkue alkaa loppukaudesta yht'äkkiä pelaamaan yli 2,0:n PPG:llä, jonka esim. Kärpät tällä hetkellä tarvitsisi kuuden sakkiin - kotietu on jo utopiaa!

Kuten sanoin, yksinkertaisia itsestäänselvyyksiä, joita eivät näköjään aina kaikki jaksa muistaa tämmöisen yhden pelin/kahden pisteen voittoputken huumassa. Tilastot eivät toki ole syy mihinkään epätoivoon (vaikka voivathän ne sellaistakin tässä Kärppien surkeuden tilassa generoida), vaan paremminkin pitävät kiinni realismissa silloinkin, kun mopot alkavat keulia tällaisella voitonhetkellä.

Sorry tämä paatos ja sormenheristely (ja ilonpilaaminen).
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huomasitteko muuten, että Kärpät voitti viikon jokaisessa ottelussaan sektorivedot suhteessa vastustajaan?

Kärpät-Pelicans 24-18
KalPa-Kärpät 21-24
Kärpät-KooKoo 22-15

Eipä tämä tietenkään lämmitä, jos ei pistetä tule, mutta ajatteln silti mainita. Varsinkin vierasottelu sarjakärki KalPaa vastaan on oikeastaan varsin hyvä saavutus. Sektorivetorekordi on tällä hetkellä 9-4-8, millä oltaisiin sarjataulukossa sijoilla 5-9. Näiden tämän viikon pelien jälkeen ollaan taas annettu tasoitusta tehokkuudessa vastustajille. Koko kauden sektorivedot 373-364 Kärpille, mikäli näppäilin oikein.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelkkää PPG:tä tuijottaessa kannattaa pitää mielessä, kuinka suurella todennäköisyydellä (Liiga-historiaa(-kin) tarkastellessa) joku alle 1,2:n joukkue alkaa loppukaudesta yht'äkkiä pelaamaan yli 2,0:n PPG:llä, jonka esim. Kärpät tällä hetkellä tarvitsisi kuuden sakkiin - kotietu on jo utopiaa!
Liiga-historiaakin tarkastellessa, milloin joku joukkue on ollut kesän ja syksyn aikana näin valtavassa muutostilassa kuin Kärpät nyt? Olisko mahdollista, että tilanne Kärppien kohdalla on tällä kertaa niin poikkeuksellinen, että tuollainen 1,2 PPG:n joukkue alkaakin pelaamaan 2,0 PPG:llä? Melkein kaksikymmentä pelaajaa vaihtoi maisemaa ja loukkaantumiset ovat tuoneet oman lisänsä uuden valmentajan ja uusien pelaajien sopeutumiseen. Tämä vie aikaa, mutta onneksi sitä on. Vielä neljäkymmentä runkosarjapeliä on jäljellä. Mielestäni on täysin realistista odottaa tuolta joukkueelta selvää tasonnostoa, varsinkin, kun tiedämme, etteivät Kukkonen ja Pyörälä anna yhtään siimaa löysäilijöille. Hyvällä moraalilla ja kovalla työnteolla tuo joukkue hitsautuu yhteen ja nousu suoralle pudotuspelipaikkalle on täysin mahdollinen, jopa todennäköinen.
Kuten sanoin, yksinkertaisia itsestäänselvyyksiä, joita eivät näköjään aina kaikki jaksa muistaa tämmöisen yhden pelin/kahden pisteen voittoputken huumassa.
Nuo kertomasi itsestäänselvyydet ovat kyllä kirkkaina mielessäni. Nuo itsestäänselvyydet eivät kuitenkaan muuta miksikään mielipidettäni siitä, etteikö Kärpillä olisi realistiset mahdollisuudet nousta kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huomasitteko muuten, että Kärpät voitti viikon jokaisessa ottelussaan sektorivedot suhteessa vastustajaan?

Kärpät-Pelicans 24-18
KalPa-Kärpät 21-24
Kärpät-KooKoo 22-15
Huomioin kyllä. Varsinkin tuo KalPa-peli oli mielestäni mainio vieraspeli sarjan kärkijoukkuetta vastaan.
Eipä tämä tietenkään lämmitä, jos ei pistetä tule, mutta ajatteln silti mainita. Varsinkin vierasottelu sarjakärki KalPaa vastaan on oikeastaan varsin hyvä saavutus. Sektorivetorekordi on tällä hetkellä 9-4-8, millä oltaisiin sarjataulukossa sijoilla 5-9. Näiden tämän viikon pelien jälkeen ollaan taas annettu tasoitusta tehokkuudessa vastustajille. Koko kauden sektorivedot 373-364 Kärpille, mikäli näppäilin oikein.
Kärppien pelaaminen tasakentällisin on ollut heikkoa, varsinkin hyökkäyksiin lähdöt ja keskialueen ylittäminen ovat olleet aivan hukassa. Valtava turbulenssi joukkueen sisällä uusine pelaajineen ja lukuisine loukkaantumisineen ovat varmasti vaikuttaneet tähän. Hyökkäysalueen pelaaminen ja riistopelaaminen on toiminut mielestäni ihan kelvollisesti, toki maalintekotehokkuudessa on ollut toivomisen varaa, kuten tilastointisi sektorivedoista osoittaa. Myös erikoistilannepelaamisen Suikkanen on pystynyt organisoimaan säälliselle tasolle. Kun Suikkasen vetämien pelitapaharjoitteiden määrä vakiokokoonpanolla kasvaa riittävän suureksi, alkaa kiekollinen pelaaminen myös tasaviisikoin näyttää paremmalta ja tuolloin nuo sektorivetotilastot muuttuvat Kärppien kannalta entistä paremmiksi. Se taas tarkoittaa enemmän voitettuja pelejä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Niin, parahin @McTorso, mikä todennäköisyys tukee sitä, että Kärppien loukkaantumiset olisivat sitten tässä? Toki, tuskin enää ihan näin kovaa sumaa on odotettavissa.
Lisäksi, en ole ollut havaitsevinani joukkueella vielä(-kään) mitään selkeätä pelitapaa, tms. joka tämmöisellä muukalaislegioonalla etenkin tarvitaan, että voittoja alkaa kertyä säännönmukaisesti, minkä taas yli kahden PPG vaatisi - kaksi kolmesta, hei!

Mutta, kuten sanottua, jokainen näkee nämä asiat omalla tavallaan, siitähän tätä keskustelua syntyy... näköjään.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Ei tuo joukkue ole paperilla poissaolijoista huolimatta koskaan niin huono kuin sarjasijoitus antaisi ehkä jotenkin ymmärtää. Kyllähän kärppien ongelmat juontavat juurensa Suikkasen kykyihin luotsata nykyliigan vaatimaa jääkiekkoa. Muutamassa vuodessa trap ja karvauspelaaminen on muuttunut hurjasti!

Kaitsu ei ole jääkiekkonero vaan tsempparikoutsi. Jos Laten ainana näki erien välillä pieniä pelitapamuutoksia, esim. Otettiin ylhäältä karvaavan vastustajan ohittamiseksi mies maalin kulmalle jotta pakki sai rauhan syöttää tai nostaa jalalla. Kaitsu ei tällaiseen analyyttiseen valmentamiseen kykene. Ja se on vielä suurempi ongelma jos harjoituksissa ei saada pelitapaa toteuttavia harjoituksia toteutettua niin tarkasti ja vaativasti, että se olisi siellä selkäytimessä. Kukkonen ja Pyörälä pitävät taatusti vaativuustasoa yllä treeneissä mutta ei tuo pakisto niin huono ole jotta nuo järkyttävän huonot pakki-pakki/avaussyötöt selittyisivät. Jotakin tehdään valmennuksen osalta erittäin huonosti jos peruspelaaminen on noin vaikeaa! Pelkästään tuo viisikon repeytyminen hoituu kun hyökkääjät hakee vauhtinsa 3metriä alempaa ja annetaan kovia ja tarkkoja syöttöjä lavasta lapaan.

Ei tuonne pakistoon auta vahvistusta hommata jos pelin rakenteet on hukassa.
 

JPL

Jäsen
Kyllä jotain edistystä voi löytää, kun oikein kaivaa sektorivetoja tms. Mutta edelleen Kärppien tasakentällisin saamat laukaisupaikat on erittäin heikolla tasolla ja maalien tekeminen tasakentällisin on vain heikentynyt kauden edetessä. Edellisestä 5vs5 maalistakin on aikaa jo jotain 270 minuuttia, eli reilut 4,5 ottelua (HPK:ta vastaan saatiin tasakentällisin maali ajassa 31:37) ja sen jälkeen on ollut hiljaisempaa.

Kärpät on tehnyt koko kaudella normaalissa 5vs5 pelissä 14 maalia (joista Pyörälä tehnyt 5). 10 kertaa on jääty tasakentällisin täysin ilman maalia ja vain kahdessa ottelussa on saatu tasakentällisin useampi kuin 1 maali aikaiseksi. (eli näissä siis laskettu ainoastaan 5vs5 maalit. Ei tasavajaalla tulleita maaleja tai tyhjiä maaleja tms.)

Jos jakaa tähän saakka pelatun kauden tasaisesti kolmeen 7 ottelun sarjaan, 5vs5 maalit on tässä:
1-7: 7 maalia
8-14: 6 maalia
15-21: 1 maali

En minä näe tuossa ainakaan mitään ylöspäin kehittyvää trendiä. Jos jotain positiivista sanoo, niin alaspäin ei tuosta oikein enää pääse. Kärpät on vielä jollain tavalla sätkytellyt mukana hyvän maalivahtipelin ja erikoistilannepelaamisen avulla. Harmi vain, että erikoistilannepelaamisessa trendi on yleensä kauden edetessä alaspäin, kun vastustajat oppivat ylivoimakuviot paremmin ja paremmin. Jotta voit edes kuvitella pärjääväsi tässä sarjassa, niin tasakentällisin sinun pitää olla parempi kuin vastustaja. Tässä pelissä Kärpät on liigan heikoin joukkue ja siinä suunta on ollut alaspäin koko kauden ajan. Jopa Lukolla (6.9) ja KooKoolla (6.3) on parempi 5vs5 laukaisuprosentti kuin Kärpillä (4.7) ja he nousevat tällä hetkellä todennäköisemmin sarjassa ylöspäin kuin Kärpät.

En oikein ymmärrä, että missä maailmassa osa elää, kun näkee jotain valoa tunnelin päässä. Vaikka Kärpät voittaa noita sektorivetoja otteluissa, niin syy tähän on vain tiivis puolustaminen sekä kohtuudella toimiva ylivoima. Minä olen kyllä sitä mieltä, että eilisessäkin ottelussa KooKoo pelasi tasakentällisin parempaa kiekkoa kuin Kärpät. Vaikka Kärpät varmaan hallitsi kiekkoa enemmän, niin KooKoon pelaaminen oli mielestäni tasapainoisempaa. Siellä oli toisteisuutta pelin sisällä, eikä mitään ihmeellisempää häseltämistä juuri näkynyt. Joukkue pelaa kuitenkin ns. omalla tasollaan. Ei varmasti parasta mahdollista peliä, mutta paljon paljon lähempänä omaa tasoaan, kuin mihin Kärppien nimilistan pitäisi kyetä. Kärppien 1 ketju tienaa suunnilleen saman verran kuin KooKoon koko joukkue. Kolmannesta erästä en juuri viitsi kommentoida, kun katselin sen lähinnä tuopin pohjan läpi....
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin, parahin @McTorso, mikä todennäköisyys tukee sitä, että Kärppien loukkaantumiset olisivat sitten tässä? Toki, tuskin enää ihan näin kovaa sumaa on odotettavissa.
Vastaat itse osin kysymykseesi. Kyllähän tuollainen 5-8 hyökkääjän jatkuva poissaolo läpi kauden olisi tilastollisesti poikkeavaa. Ihan historiaan peilaten ennakoin, että loukkaantumissuma helpottaa kauden edetessä.
 
H

Hidas_ja_kankea

Kun Suikkasen vetämien pelitapaharjoitteiden määrä vakiokokoonpanolla kasvaa riittävän suureksi, alkaa kiekollinen pelaaminen myös tasaviisikoin näyttää paremmalta ja tuolloin nuo sektorivetotilastot muuttuvat Kärppien kannalta entistä paremmiksi. Se taas tarkoittaa enemmän voitettuja pelejä.

Toivottavasti olet oikeassa tuossa. Paras hetki kelkan kääntämiseksi meni vain jo ohitse. Olin itse varma lähes kahden viikon mj-pelitauon parantavan tilannetta, mutta kehitys muuttui taantumukseksi. Alhaiset maalimäärät eivät yllätä yhtään, sen verran tukkoista on hyökkäyspeli. Sektorivetojen huono realisoituminen on pelitapahtumien mukaista, ei huonoa tuuria. Ylipäätänsä huonoon tuuriin vetoavat häviäjät.

Jos jakaa tähän saakka pelatun kauden tasaisesti kolmeen 7 ottelun sarjaan, 5vs5 maalit on tässä:
1-7: 7 maalia
8-14: 6 maalia
15-21: 1 maali

Karua on lainauksen kertoma ja ei siinä sektorivetojen määrät lämmitä yhtään.

Eilen Kukkonen oli isäntä talossa. Pelasi sääntöjen rajamailla harvinaisen kovaa. Yrittää näyttää joukkueelle esimerkkiä ja pelasi "MeilleEiVittuillaKiekkoa". Esimerkki ei vain tarttunut muuhun joukkueeseen. On siinä kivireki vedettävänä kapteenilla.

Lehtonen pelasi eilen ehkä ehjimmän 60 minuuttisen. Vielä pitäisi saada turhat jäähyt karsittua pois. Huhupuheena kuulin Lehtosen olleen yllättävän tukossa harjoituksista syksyllä. Toivottavasti suunta on jatkossa parempaan, kun ei noita onnistumisia ole joukkueessa tälle kaudelle liikaa ollut.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Lehtonen pelasi eilen ehkä ehjimmän 60 minuuttisen. Vielä pitäisi saada turhat jäähyt karsittua pois. Huhupuheena kuulin Lehtosen olleen yllättävän tukossa harjoituksista syksyllä. Toivottavasti suunta on jatkossa parempaan, kun ei noita onnistumisia ole joukkueessa tälle kaudelle liikaa ollut.
Lehtonen oli todella pirteä. Vähän tuolla hyökkäyspäässä nuo ratkaisut meinaa olla tuommoisia puolivillasia. Silmät kiinni vaikka sitten lämäriä mieluimmin kuin noita rannesuhasuja molarin logoon. Lämäreistä yleensä tulee ripareita mikäli saa suunnattua maalia kohti.
 

Zinetula

Jäsen
Lauantaina huilasi Albert, nyt tänään Lukkoa vastaan ilmeisesti Lehtonen. Hyvä niin, että haetaan tiettyjen pelaajien virettä myös kilpailun/kierrätyksen kautta (jos ei sitten ole jotain häikkää sitten Bambilla).

Albert siis korvaa Bambin kakosketjussa ja Anttila tekee paluun korvaten mitä ilmeisemmin lauantaina loukkaantuneen Leskisen. Muuten samat ketjut taisi Veikkauksen sivujen mukaan olla kuin lauantaina, niin ja Aittokallio maalissa.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lauantaina huilasi Albert, nyt tänään Lukkoa vastaan ilmeisesti Lehtonen. Hyvä niin, että haetaan tiettyjen pelaajien virettä myös kilpailun/kierrätyksen kautta (jos ei sitten ole jotain häikkää sitten Bambilla).

Albert siis korvaa Bambin kakosketjussa ja Anttila tekee paluun korvaten mitä ilmeisemmin lauantaina loukkaantuneen Leskisen. Muuten samat ketjut taisi Veikkauksen sivujen mukaan olla kuin lauantaina, niin ja Aittokallio maalissa.

Minä en kyllä näe tuota tällä kertaa yhtä järkevänä liikkuna. Lehtosella on alla hänen parhaat pelinsä Kärppänutussa ja kolmen edellisen ottelun yhteensä viidessä Kärppämaalissa hän on tehnyt tehot 2+1. Sitten siellä on kuitenkin joukkueessa useampia hätäapujunnuja ja varmasti Lehtoselle olisi tarvetta tällä rosterilla. Hänet olisi voinut penkittää jossain toisessa ottelussa, mutta nyt ajoitus on outo, mikäli tosiaan penkityksestä on kyse.

Albert ei ole ollut toistaiseksi kummoinen vahvistus, mutta jospa se vielä siitä.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Minä en kyllä näe tuota tällä kertaa yhtä järkevänä liikkuna. Lehtosella on alla hänen parhaat pelinsä Kärppänutussa ja kolmen edellisen ottelun yhteensä viidessä Kärppämaalissa hän on tehnyt tehot 2+1. Sitten siellä on kuitenkin joukkueessa useampia hätäapujunnuja ja varmasti Lehtoselle olisi tarvetta tällä rosterilla. Hänet olisi voinut penkittää jossain toisessa ottelussa, mutta nyt ajoitus on outo, mikäli tosiaan penkityksestä on kyse.

Albert ei ole ollut toistaiseksi kummoinen vahvistus, mutta jospa se vielä siitä.
Tuostahan oli jo juttua joku aika sitten, että Lehtosen perheeseen tulossa perhelisäystä ja siksi pois tänään. Ei penkitystä siis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös