Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 257 747
  • 6 355

Zinetula

Jäsen
Jos Bryhnisveen jostakin suonenvedosta jääkin, häneen ei ollut alunperinkään mitään odotuksia - ts. hänen tuleva palkkapussinsa on todella pieni. Tämä ei ole pelkästään meidän palstalaisten yhteinen näkemys, vaan Bryhni on tehnyt virheitä, missä on joutunut kesken pelin vilttiin ja Mäkelä tilalle. Välillä sai uutta saumaa kun useampi ukko oli sivussa. Virheitä tuli entistä enemmän ja kiekollinen peli sakkasi pahoin. Viime pelissä ei kuitenkaan enää mahtunut seitsemän pakin joukkoon. Eli jos jostakin kumman syystä jatkaa, on halvanhalpa varamies, mikä pistetään Hokkiin tai roikotetaan ylimääräisenä mukana. Jopa Ahokin on puhunut pakin hommaamisesta ja Suikkanen kovan tason tällaisen, niin eihän siinä yhtälössä jää tilaa norskille.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Se, mikä tässä huolestuttaa eniten on se, että Kärppien markkina-arvo on laskusuunnassa. Sehän tarkoittaa nyt ja tulevaisuudessa pienempiä sponsorituloja, jotka ovat Kärppien päätulolähde. Yli kaksi kertaa suuremmat kuin pääsylipputulot. Jo tällä perusteella Kärpille olisi kannattavaa palkata kaksi nimimiestä lisäämään kiinnostusta Kärppiin niin sponsoroiden kuin maksavan yleisön taholta.

Nyt rosteri on aika lailla nimetön verrattuna siihen, mihin näillä lakeuksilla on totuttu 2000 ja 2010 luvuilla. Jos Kärpät nyt säästää 500 000 euroa, niin se voi poikia 1 000 000 euron tappiot. Kärpät sanoo panostavansa CHL: ään. Ei se nyt siltä vaikuta, että panostaisi mihinkään muuhun kuin kulukuuriin.

Ei se ennenkään ole estänyt lahjakkaita junnuja nousemasta rosteriin, vaikka rosteri on ollut kiven kova. Ei se nimimies junnun pelipaikkaa vie. Sen vie joku alisuorittaja vaikkapa pakistossa nimiä mainitsematta (Mikkola-Bryhnisveen).
 
Viimeksi muokattu:

Odvelli

Jäsen
Saapa nähdä minkä ulostemyrskyn saan aikaan kun tämän viestin ilmoille heitän..

Jos pakkia haetaan ihan tosissaan (ajatuksella oma pää puhtaana ja Mikkolan korvaaja ylivoimalle), niin mites Jakub Nakladal? Eliten mukaan kovalla kudilla varustettu tuttu mies Suikkaselle(?), joka voisi jakaa kiekonsyöntivastuuta Lassen kanssa ja olla viivapelotteena ylivoimilla. Vai onko tämä taas niitä hankintoja, että aika on jo ajanut ohi, hintalappu on liian korkea, tai joku muu mättää?

Tämä on ihan minun vapaata ajattelua, ei siis mikään juoru..
 

Zinetula

Jäsen
Joo, uusi pakki taitaa olla sen verran katselussa, että tämä ratkaisu menettelee. Ompahan jotain kilpailua ja selkänojaa loukkaantumisille kun otteluruuhkaahan on CHL:n 1. pudotuspelikierrosta myöten. Mäkelää voisi käyttää tähän saumaan Hokissa muutaman kierroksen keräämässä itseluottamusta ja Bryhni varalla.

Bryhnisveen on ollut useimmiten huono kuten Mäkelä ja Mikkolakin, mutta osinhan se menee myös uuden pelisapluunan piikkiin. Kun viisikkopeli saadaan paremmaksi, myöskin eritasoiset yksilöt menevät siellä seassa paremmin. Uskon kuitenkin yhä, ettei norskilla ole tulevaisuutta tuota yhtä kk:tta enempää.

@Odvelli kyllä Nakladal kelpaisi ainakin tänne, ainahan yksi kiintiötsekki pitää Oulussa olla, nyt kun Humlikin lähti eikä Koblizek vielä pysy riveissä. Voi olla hänestäkin kova kilpailu ainakin KHL:ää myöten. En katsonut Tsekin pelejä WCupissa, että kelpaako näytöt uuteen NHL-pahviin.
 

Heads77

Jäsen
Suosikkijoukkue
zen
Saapa nähdä minkä ulostemyrskyn saan aikaan kun tämän viestin ilmoille heitän..

Jos pakkia haetaan ihan tosissaan (ajatuksella oma pää puhtaana ja Mikkolan korvaaja ylivoimalle), niin mites Jakub Nakladal? Eliten mukaan kovalla kudilla varustettu tuttu mies Suikkaselle(?), joka voisi jakaa kiekonsyöntivastuuta Lassen kanssa ja olla viivapelotteena ylivoimilla. Vai onko tämä taas niitä hankintoja, että aika on jo ajanut ohi, hintalappu on liian korkea, tai joku muu mättää?

Tämä on ihan minun vapaata ajattelua, ei siis mikään juoru..
Eikö Nakladal ole viettänyt viimekaudet Flamesin organisaatiossa, pääosin A:ta jyystämässä? Jos puhutaan samasta äijästä, niin ei olis huono vaihtoehto välttämättä.
 

Odvelli

Jäsen
Eikö Nakladal ole viettänyt viimekaudet Flamesin organisaatiossa, pääosin A:ta jyystämässä? Jos puhutaan samasta äijästä, niin ei olis huono vaihtoehto välttämättä.

Sama mies. Laskisin Nakladalin jo sellaiseksi hankinnaksi, jolla voisi sponsorisopimuksia neuvotella, mutta kuten Zinetula jo mainitsikin niin taitaa olla miehestä kova kilpailu ruplaliigassakin.. Eikä tänne muutenkaan ketään tule!
 

Zinetula

Jäsen
Paitsi tsekkikiintiöön mies, niin Nakladal olisi myös uudistettu painos Ladasta. Kelpaisi. Ollut ruplaliigassa useamman kauden, joten tietää/tuntee senkin puolen. Varmaan raha ratkaisee ellei Suomi jostakin syystä sytytä muita enemmän. 28-v. mies parhaassa iässä, NHL ja WCup-taustalla ei mikään halpa mies. Jos Junnolla on kukkarossa tarpeeksi pätäkkää, mikäs siinä. Mutta näkisin ainakin yhtä paljon tarvetta sille yhdelle kovalle laiturille.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Näitä lukiessa pahoittaa vain mielensä. Ei tänne ketään Nadalin tai Laschin tapaisia pelimanneja tule. Ensin tulee KHL, sitten Sveitsin liiga, sen jälkeen SHL ja vasta sitten tulee Suomen liiga Euroopassa, kun pelimannet etsivät töitä täältä vanhalta mantereelta. KHL:ssä esimerkiksi 'pelaa puoli Suomea' - se liigamörkö on tullut jäädäkseen alentaen kotoliigamme tasoa. Tuo Juhamatti Aaltosen siirtyminen HIFK:iin johtui henkilökohtaisista syistä. Muuta motiivia en asialle löydä. Olisi tienannut tuplasti jossain muussa maassa pelatessaan.

Tapparan Savinaisen tapaisia tai tasoisia pelaajia voidaan tänne saada. Itse asiassa juuri sellaisia pelaaajia kuten Savinaninen on, Kärpät tarvitsee, jotta Kärpät voisi näyttää niitä kulmahampaitaan vastustajalle. 'Meille ei v*******a' sanoi Suikkanen ennen kauden alkua. Kärpiltä puuttuu sekä fyysisyyttä että maalintekotaitoa. Se maalinteon osaamattomuus on hyvin suomalaista - siksi siihen on haettava apuja ulkomaalaisista. Toivottavasti joku maalinsylkijä löytäisi tiensä Pohjoisamerikasta tänne ja sitten se pakki myös.

Näppäryyttä on jo nyt Ruohomaan, Saarisen ja Olaussonin muodossa esimerkiksi.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eikä tänne muutenkaan ketään tule!
@zwangi55 on edelleen vapailla markkinoilla. Älä heitä vielä kirvestä kaivoon.

Edellisessä pelissä Suikkanen uskalsi laittaa kaikki munat yhteen koriin ja se uhkapeli onnistui. Pyörälä-Ruohomaa-Saarinen toimi ekaksi peliksi todella hyvin ja kruununa oli Ruohon kauden eka maali. Jatkaisin ehdottomasti tällä koostumuksella. Tulee ratkaisemaan pelejä jatkossakin.

Olausson on ollut todella huono aloituksissa ja Spede onkin hoitanut tuon puolen tähän asti. Jos ykkösen koostumus säilyisikin eilisen kaltaisena, niin Olaussonin pelipaikkaa pitäisi harkita ja tarkkaan. Miehen taidot on kuitenkin nähty eli kelpo pelimanni on kyseessä. John Albert on "Fighter" isolla äffällä. Taitava kaveri, joka ei peräänny senttiäkään, jos pitää joukkueen puolesta taistella. Olausson-Albert-Lehtonen/Mäenalanen voisi toimia melkoisena täsmäohjuksena maalinteon suhteen? Kolmoseen ja neloseen sitten hieman puolustavammalla asenteella, eli Kähkönen-Kalapudas-Leskinen ja Sailio-Humaloja-aivansama. Ei kuulostaisi ihan huonolta?

Oli miten oli, niin ei tämä kausi tule millään muotoa olemaan mikään läpihuutojuttu kohti mestaruutta. Toki kaikki on mahdollista (epätodennäköistä), mutta paljon pitää joukkueessa tapahtua niitä positiivisia asioita, että edes top-6 joukkoon päästään.

Katsotaan kymmenen pelin jälkeen tilannetta uudestaan. Ei se tilasto häävi ole kolmelta viime kaudeltakaan.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei kyl raaski laittaa 2/3-osaa rightin hyökkääjistä samaan ketjuun, vähän samantyyppinen ongelma ois tossa Olausson-Albert-Mäenalasessa jossa kaikki leftejä. Harmillista kun kätisyydet eivät tällä hetkellä mahdollista kovin hyvää vaihtelua ketjukoostumuksissa.

Leskinen tuossa ainut righti. Ihan kivan olone kenttä. Kala tarttis kyl ajaa sisää.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä en ole saanut oikein koskaan mitään otetta Kalaputaan pelaamisesta. En Liigassa enkä junnujen MM-kisoissa, vaikka hän kunnostautui siellä ykkösketjun laiturina, joka teki pari tärkeää maalia. Hänellä ei tunnu olevan oikein minkäänlaista ajatusta ja järkeä pelaamisesta. Senkun koohottaa menemään. Toivoisin sydänmestäni näkeväni järkeä hänen pelaamisessaan. Kärpät tarjoaa Antille pykälää, paria liian isoja saappaita ja Antin täytyisi "kasvaa" reilusti, jotta nämä saappaat olisivat sopivat hänelle. Toivoisin sydänmestäni, että hän ottaisi tuon kehitysaskeleen mahdollisimman pian. Vähän katsoisi, että mitä siellä kentällä tapahtuu. Pikkuisen malttia ja järkeä pelaamiseen. Liikkuminen, työnteko ja varmaan taidotkin riittäisi kyllä Liigaan. Vähän malttia ja järkeä pelaamiseen lisää. Perjantaista alkaen nähdään mitä tapahtuu. Ainakin itse toivon sydänmestäni, että näkisin mitä olen toivonut.
Pakko jatkaa aamun avautumisia Antti Kalaputaalla. Kalapudas on aloittanut Liigan nyt hyvin. Varsinkin viimeiset pelit ovat menneet jo kohtuullisesti. Vielä meno on samanlaista kuin mitä aiemmin kirjoitin, mutta Suikkanen on antanut vastuuta ja hiukan on tulosta tullut: 6 peliä, 4 pistettä. Otantana on kyllä lyhyt jakso, joten katsotaan jatkossakin, miten Kalaputaalla peli käy. Kärppien kannalta olisi aika tärkeää, että peli kävisi.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна

Zinetula

Jäsen
Vartiainen näyttää puuttuvan viidentenä, onneksi se ei sattunut sentään kärkeen. Vaikka toki Vartiaisellekin toivon terveyttä. Kuitenkin tilanne ei nyt muuttunut oleellisesti. Toinen kärkiketjuista puuttuu yhä ja siksi normaali kolmosketju on tämän päivän kakosketju, samoin nelosketjun näköinen ketju on kolmosena ja vähälle peliajalle jäävä junnuketju nelosena. Onneksi pakkitilanteeseen ei tullut harvennusta eli voittoa lähdetään kairaamaan, mutta todella kovan työn takana se tulee olemaan.
 

Heads77

Jäsen
Suosikkijoukkue
zen
Miksi sitä Rynnästä pitää jatkuvasti peluuttaa? Niin hyvä kuin maalivahti onkin, niin helppoja on mennyt, eikä s%:kaan silmiä hivele.
 

Elmox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suoraansanottuna :
Meillä on ihan paska jengi, ihan paska valmentaja.
Tällä touhulla ei mennä mihinkään.
Surkea veto niin Ahon kuin Junnonkin osalta.
Meillä on ihan oikeasti huonosti rakennettu joukkue.
Alatalo-osastoa...menikö pieleen ?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hohhoijaa. Kärppien pelissä ei ole vähäisintäkään järkeä tai järjestelmällisyyttä. Tuo Suikkasen luomukiekkosekoilu voisi toimia paremmin, jos olisi edes taitavia yksilöitä, jotka pystyisivät omilla sooloillaan ratkaisemaan pelejä.

Edit: typo
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä vituttaa. Kärpät on keskikastin joukkue. Keskikastin.
 

JPL

Jäsen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös