Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 257 799
  • 6 355

Zinetula

Jäsen
Saattoipa olla, että kun Ohtamaa meni vuolemaan ruplia Tatarstanin tasavaltaan Volgan rannalle, niin euroja jäi kuleksimaan toimistolle. Ohtamaa olisi ollut loistava bonus jo entisestään laadukkaaseen Kärppäpakistoon, mutta joukkueen vahvistaminen käy tätäkin kautta. Olausson kymmenes ruottalainen Kärpissä kautta aikojen. Toivotaan hänen tuovan osaamista Kärppiin kuten tekivät mm. Jonas Andersson ja Boumedienne. Kovasta ylivoiman pyörittäjästä on puhuttu ja sille ilmenikin tarvetta Kärpissä kahden CHL-pelin perusteella. Vaikka yv-treenit lienevät olleet aika vähissä, niin Ruohomaata lukuunottamatta kiekon ylöstuonti ja rauhoittaminen oli pahasti tervan juontia. Yksi taito on Olaussonin kohdalla erityisen toivottavaa, nimittäin aloitukset.

Alkaa olla rosterissa mukavasti palikoita kasassa, vaikka vielä kelpaisi ihan top-osaston laituri, mitkä ovat liigassa tällä kaudella katselussa. Saapa nähdä saammeko sellaisen vielä. Myös puolustusosasto voisi kaivata vahvistusta, vaikka esim. norski on yllättänyt positiivisesti. Mielestäni pakkipula ei ole akuutti ja jos ei ketään kovaa nimeä ole heti saatavissa, niin täydennyksen ehtinee tehdä kauden mittaan. Kaiken kaikkiaan joukkue alkaa olla aika hyvässä kuosissa ja täytyy kyllä antaa tässä vaiheessa isot kiitokset Aholle ja kumppaneille. Epäilyjä on ollut hänen/heidän suhteen, vaan niin vain joukkueen kilpailukykyä on lisätty kaikessa rauhassa hätiköimättä. Muistetaan vielä lähtötilanne, mistä piti kääriä hihoja.. Ja vieläkin on neljättä viikkoa liigan alkuun.
 

Heads77

Jäsen
Suosikkijoukkue
zen
Onko Sveitsin liigasta aloitustilastoja kellään? Vaikuttais että sentteriosasto ei tältä näytä keväällä, Albertti lähtee himaan/on mäsä? Ruohomaa laitaan koska ei osaa alottaa?? Kuitenkin hassua että on taas 2–3 1. ketjun sentteriä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Onko Sveitsin liigasta aloitustilastoja kellään? Vaikuttais että sentteriosasto ei tältä näytä keväällä, Albertti lähtee himaan/on mäsä? Ruohomaa laitaan koska ei osaa alottaa?? Kuitenkin hassua että on taas 2–3 1. ketjun sentteriä.
Ruohomaa nyt on ainakin niin umpi sentteri kuin voi olla niin ei varmasti ole laitaan menossa. Aloitusprossat olivat KalPassa kauden loppua kohden nousussa ja varmaan on tuohon panostanut. Ei mikään 60% aloittaja ole mutta jos puoletkin ottaisi niin olisi varmasti jees. On kuitenkin enemmän hyökkäysorientoitunut kuin puolustus.

Jännä hankinta mutta kaitpa aiheellinen jos Albertti on enemmän rikki. Haiskahtaa siltä että Kalapudas on keskellä "nähty" ja siirtyisi laitaan. Itse laittaisin kyllä ketjut näin mikäli laituria ei ole enää tulossa:

Pyörälä-Olausson-Saarinen
Leskinen-Ruohomaa-Mäenalanen
Kalapudas-Albert-Lehtonen
Sailio-Humaloja-Kähkönen
 

JPL

Jäsen
Vähän semmoinen Viuhkola vol. 2, mutta huonompi puolustamaan ilmeisesti.

Omaan silmään kuitenkin oikeaa osastoa vahvistettiin. Albert on kuitenkin sentteri-laituri, niin nyt on riittävä määrä kunnon sentteripeliin kykeneviä pelaajia. Ruåttalaisen aloitustilastot on ollut luokkaa 45-46%% Luulaja-aikana, eli vielä Ruohomaatakin huonompi aloittaja. Eli edelleen mietityttää tuo aloitusosasto kaikista eniten. Toivotaan, että ensi kaudeksi aikaisemmin heikoiksi osoittautuneet aloittajat on nyt sitten parempia...

Ehkä minä nyt Vescen olisin mieluummin nähnyt, mutta kaippa tuo nyt vähän tilannetta parantaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Enpä ole tuota Olaussonin Sveitsin-keikkaa seurannut, mutta Luulajassa oli joukkueen johtava pelaaja. Erinomainen pelinäkemys, ja sopinee hyvin Suikkasen pelitapaan, jossa virtuoosit saavat vapauksia. Voisi jopa sanoa taas kerran, että liian hyvä SM-liigaan.
Ainoa miinus mielestäni loukkaantumisherkkyys ja historia on melkein jarilitmasmainen. Löytyy polvi- ja olkavammaa, aivotärähdyksiä sekä kaikkea muuta mahdollista.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Jos Olausson on vähänkään samalla tasolla kuin Luulajassa pelatessaan, on hän helvetin kova vahvistus tälle joukkueelle. Pidän Olaussonia odotusarvoltaan itse asiassa koko joukkueen parhaana hakuna tälle kaudelle.

Tärkeä juttu, että saatiin ihan ehta sentteri, joka jakaa Ruohomaan tonttia pelintekijänä. Oma luottoni Albertiin ei ole kovin iso, ja loukkaantuminen heti kärkeen vähensi sitä entisestään. Hurrin sisääntulon jälkeen Albertille avautuu se maltillisempi ja tutumpi rooli, vahvaa kahden suunnan pelaamista ja alivoimaa paljon. Ykkössentterinä hän olisi ollut mielestäni täysin väärässä paikassa.
 

Hessu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL, AC Oulu, Liverpool
Jos nämä meidän neljä sentteriä Olausson, Albert, Ruohomaa ja Humaloja pelaavat omalla tasollaan, niin kyllähän meillä on aivan huikee sentterinelikko. Mielestäni vertailukohtaa voidaan hakea noin kymmenen vuoden takaiseen sentterinelikkoon, eli Viuhkola, Bros, Sahlstedt ja Paakkolanvaara. Paakkolanvaarakin oli tuolloin 20 pisteen mies, joka on nelossentterille erittäin hyvä pistemäärä. Humalojalla on myös hyvät edellytykset tuollaiseen pistemäärään. Joka ketjusta kun löytyy tehokkuuta, niin sehän tietää vain hyviä asioita, kun maalintekopelistä on kyse.

Vielä kun saataisiin se näkymätöntä punalamppua sytyttävä laituri ja makuupaikkoja jakeleva pakki, niin alkaa toi rosteri olemaan pikkuhiljaa olemaan valmis. Hyvillä mielin tässä voi jo olla. Reilu kuukausi sitten asiat olivat hieman toisin...

"Ei tänne ketään tuu"
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tänään tulee kapteenisto julki.
Jos pitäisi arvata niin C Kukkonen, A Pyörälä, toinen A Mikkola ja jos sinne vielä se kolmas A julkaistaan (kuten nykyään taitaa tapana olla), niin lottokoneeni arpoo sen... Kähköselle tai Albertille.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kukkonen jatkaa odotetusti kapteenina. Pyörälä ja Mikkola kantaa varakapteenin natsoja.
Tämä hyvä, minä tykätä. Ihan oikeat valinnat, Mikkolakin nousee jälleen tällä kaudella takaisin ykköseksi eniten Kärpissä liigaotteluita pelanneena pelaajana, joten ei tuossa ole mitään epäselvää. Kyllähän Mikkolasta voi olla pelaajana montaa mieltä, mutta itse olen vissiin tulossa vanhaksi kun ihan mielellään näen Ilun taas Kärppänutussa. Nyt vaan rooli järkeväksi ja peliaika nykytasoa vastaavaksi, niin varmasti kokeneena pelaajana on edelleen hyödyllinen. Nyt ei tarvitse Ilun kuitenkaan kellottaa 20 minuuttia kuten edellisellä kerralla Kärpissä piti, koska joukkueesta löytyy parempia puolustajia edestä.
 

JPL

Jäsen
Kyllä nyt alkaa tuo sentteriosasto näyttämään siltä, miltä sen pitääkin. Albert nyt on arpa vielä, mutta eiköhän tuo 3-sentterin roolin hoida mallikkaasti. Soveltuu kyseiseen rooliin varmasti parhaiten joukkueesta. Tai jos näyttää, että Kalapudas pystyy siinä myös toimimaan, niin sitten Albert pelaa pääasiassa laidalla.

Mutta liittyen tämän kauden pelaajahankintoihin, niin ei tässä voi kuin ihmetellä tuota Ahon ilmoituspolitiikkaa. "Yhtä-kahta hyökkääjää haetaan" ja sen jälkeen on tullut jo neljä (Sailio, Albert, Saarinen ja Olausson) ja ilmeisesti joku vielä tulossakin. Miksi ihmeessä sitä ei ole voinut sanoa suoraan alusta saakka, niin ei olisi tarvinnut panikoida, vaan olisi nähty selvästi, että Kärpät on tilanteen päällä.

reilut 2 kuukautta sitten olin sitä mieltä, että Kärppiin tarvitaan vielä vähintään 5 hyökkääjää lisää - Tiukasti sain vakuutteluja, että omat junnut vain nostetaan isompiin rooleihin ja kunhan hommataan vain ne keihäänkärjet (2kpl) joukkueeseen ja kaikki on hyvin. No miten kävi? Tämän jälkeen Kuokkanen käväisi sopimuksellisessa tilassa ja joukkueeseen on tullut: Bryhnisveen, Sailio, Albert, Olausson ja Saarinen sekä ilmeisesti vielä 1 laituri sekä 1 pakki on tulossa.
 
Miksi ihmeessä sitä ei ole voinut sanoa suoraan alusta saakka, niin ei olisi tarvinnut panikoida, vaan olisi nähty selvästi, että Kärpät on tilanteen päällä.
Luulen että tällä pedattiin sitä mahdollisuutta että vahvistuksia ei saada. Nyt kannattajat ja yhteistyökumppanit yllättyvät positiivisesti kun kaikki uudet julkistukset ovat vain plussaa. Olisihan se paha pettymys jos UTJ julistaa että neljä äijää tulee ja saadaankin vain 1-2.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Mutta liittyen tämän kauden pelaajahankintoihin, niin ei tässä voi kuin ihmetellä tuota Ahon ilmoituspolitiikkaa. "Yhtä-kahta hyökkääjää haetaan" ja sen jälkeen on tullut jo neljä (Sailio, Albert, Saarinen ja Olausson) ja ilmeisesti joku vielä tulossakin. Miksi ihmeessä sitä ei ole voinut sanoa suoraan alusta saakka, niin ei olisi tarvinnut panikoida, vaan olisi nähty selvästi, että Kärpät on tilanteen päällä.
Oululaisten pelaajabudjetti pysyy Ahon tiedon mukaan noin kolmessa miljoonassa eurossa. 15.7.2016 antamassaan IL:n haastattelussa, jossa hän totesi myös, että yhtä haetaan.

Samaan aikaan pelaajat antavat lausuntoja, että kilpailu pelipaikoista on kova rosterin ollessa vajaa ainakin hyökkäyksen osalta. Tässähän pelaajat sanoivat rivien välistä luettuna, että useita vahvistuksia on tulossa ja Aho sanoi samaa, kun hän totesi pelaajabudjetin olevan noin 3 miljoonaa euroa. Siis toteutuvan pelaajabudjetin ja kuitenkin puhui vain yhdestä vahvistuksesta, kun pelaajabudjettia silloin olii käytetty arviolta noin 2 miljoonaa euroa.

Kas, kun emme osanneet silloin yhteenlaskua ja huomanneet sitä, että Aho bluffasi ja se bluffi meni täydestä meihin. Tämähän on jälkiviisastelua. En usko, että Aho silloin heinäkuun puolessa välissä oli hommaamassa miljoonan euron pelaajaa. Lausunnon tekee kummalliseksi myös se, että samaan aikaan Kärpät neuvotteli Ohtamaan kanssa ja kuitenkin Aho tiedotti, että he hakevat yhtä hyökkääjää. Oliskoshan Ohtamaa+yksi hyökkääjää maksaneet sen miljoonan?


Alla linkki Ahon bluffiin.

Kärpät on SM-liigan siirtomarkkinoiden suurin häviäjä - näin seuran urheilupomo kommentoi

Rosterin leveyttä ajatellen oli vaan hyvä, että Ohtamaa ei sitten tullut tänne. Nyt pelaajabudjetista on ehkä käytetty sellaiset 2.3-2.4 miljoonaa euroa. Pelivaraa on siis ainakin 600 000 euroa. Sillä saa sen pakin+laitahyökkääjän+helmikuun vahvistuksen. Noin 3 miljoona euroa on venyvä käsite, Esimerkiksi 3.3 miljoonaa on yhden numeron tarkkuudella noin 3 miljoonaa.

Nyt tuo Ahon pokerin peluu on jo alkanut naurattamaan. Meno alkaa olemaan kuin formuloissa kuskispekulaatioissa. Ja miksi ihmeessä Aho paljastaisi tai olisi paljastanut kaikkia korttejaan? Tuskin on sitä vieläkään tehnyt.
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ahon kommenteista voisi tehdä myös sellaisen päätelmän että on haluttu pitää nauvotteluasema Kärpille mahdollisimman hyvänä. Jos olisi tiedotettu että viisi hyökkääjää tarvitaan niin pelaajien agentit olisivat rahan kiilto silmissään lypsäneet enemmän euroja pöytään.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Kaitsun korneri 23.8. - YouTube

Suikkanen kertoo auliisti tietoa kysuttävien pelaajien päivän kunnosta mutta Albertin tilanteesta unohti kuitenkin kertoa..

3kk pois jos aletaan veikkaamaan.

Linkki vie YouTubeen Suikkasen haastatteluun

Kyllä se Suikkaselta oli vaan unohdus. Mies on nähty jäällä jo luistimet jalassa, mutta huomenna tuskin vielä pelaa. Ruotsalainen aloittaa todennäköisesti ykkösen keskellä, jos paperipuolella ei ole mitään ihmeellistä.
 

Stolypin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bunch of Jerks / Kärpät
Kun näitä ketjuarpajaisia, hankintoja ja hankinta toiveita seuraa, niin ei enää tarvitse ihmetellä miksi esimerkiksi Kuokkanen jatkoi matkaansa muille maille vierahille, niinkuin muutama muukin lupaava nuori Kärppä jo ennen sitä...... Kalaputaalla ja Kestilällä tuskin myöskään riittää motivaatiota enää Hokkiin mennä, enkä ihmettelisi jos kaverit pelailisivat tällä kaudella liigaa vastutajan paidassa jossain vaiheessa kautta, joko vuokrasopimuksella tai kesken sopimuskautta siirtyneenä...sopivaa korvausta vastaan... ainakin sen yhden "LaitaLaschin" jälkeen jos sellainen vielä tulossa on....

Lainattu WigWamin teksti Ketjulotto-ketjusta, kirjoitellaan omiakin ajatuksia tänne ja sohitaan kepillä jäätä.

Ajattelin mielessäni ennen kauden alkua ja uusien pelaajien julkistamista, josko tälle kaudelle voitaisiin lähteä pelaamaan nuoremmalla porukalla ja annettaisiin nuorille pelaajille mahdollisuus näyttää kykynsä ja mahdollisesti vakiinnuttaa paikkaansa kokoonpanossa myös talveenkin asti. Paikka tälle olisi nimenomaan ollut kauden alku ja sen jälkeen lähdetty hakemaan näitä vahvistuksia.

Viime kauden seuraaminen jäi omalta osaltani vähäiseksi johtuen monista erinäisistä syistä. Marjamäen kiekko alkoi tuntua jo erittäin puuduttavalta katsoa, vaikka mies kahteen mestaruuteen joukkueen luotsasikin. Täksi kaudeksi saatu Suikkanen ja hänen "päivitetty" pelikirjansa yhdistettynä nuoreen joukkueeseen sai kyllä allekirjoittaneen odottamaan kautta kuin kuuta nousevaa.

Tämän kauden alun harjoitusottelut ja CHL-pelit olivat hienoja seurattavia, tuore pelityyli ja läjä nuoria pelaajia seurasin innolla.

Tällä hetkellä tilanne vain on se, että miehiä on hommattu eikä omille kasvateille tilaa kokoonpanoon löydykkään ilman reilua loukkaantumissaldoa. Kalaputaan keväisenpi Hokkireissu näytti sen, ettei kaverilla ole minkäänlaista halua pelata alempaa sarjatasoa eikä mies sinne varmasti kuulukkaan. En usko Kärppien 13.hyökkääjän tonttikaan miehen paikka on.

Pahoin pelkään, että Kalaputaat, Kestilät ja kumppanit nähdään seuraavilla kausilla vieralijoiden nutussa. Kärppiin en usko miesten jäävän vaan lähtevän hakemaan vastuuta muualta.

Pieniä ajatuksia tulevasta kaudesta sekä jokseenkin tulevaisuudesta. Jäädään kuitenkin innolla seuraamaan tulevaa ja tänä vuonna varmasti allekirjoittanutta enemmän hallilla tavataan sekä vieraspelit kytätään näytöltä.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämän illan peli paikanpäällä nähtynä niin jotain huomioita voisin heittää. pakit olivat todella epävarmoja tänään ja pelin avaaminen oli todella vaikeaa. Etenkin Ronkainen, Niemelä ja Heshka jättivät kyllä hazardin kuvan itsestään.Rynnäs oli todella maaginen tänään, hienoa että mies on jälleen kärppäpaidassa. Joukkue vaikutti myöskin melkoisen pehmeältä kuten vähän ennakkoon pelkäsinkin. Taklauksia ei jaeltu juuri ollenkaan ja kulmissa ja maalinedessä kärpät oli todella kevyttä kauraa.Hyvä asia on että heikollakin pelillä Kärpät onnistui voiton kairaaamaan. Eli maalintekovoimaa ja fyysisyyttä tuo joukkue vielä kaipaa jotta paketti alkaisi olla kasassa. Toivottavasti nämä puutteet pyritäänkin korjaamaan syksyn mittaan.
 

Routajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, voittava sukupolvi
Kyllä oli tänään eri näköinen joukkue tv:ssä kuin kahdessa vierasottelussa. Liekö kotiavaus sitten sekoittanut tuon pakan noin pahasti...

Onneksi tässä on nyt tovi aikaa harjoitella ennen seuraavia otteluita, toivottavasti avauspelin ja karvauksen alla pelaamisen lisäksi kiinnitetään etenkin huomiota ylivoimaan. Tällä hetkellä tuntuu, että avoimista paikoista siirrellään vain kiekkoa kaverille ja paikattomista paikoista sitten lauotaan päin kaveria tai heitetään toivotaantoivotaan syöttöä maalille. Huutaahan tuo donskoikemppaista ja ahopuljujärveä hyvin vahvasti. Toivottavasti nämä meidän ulkomaanavut saisi edes tuota yv:tä rullaamaan. Kuka yv-peluutuksesta muuten vastaa, sama kaveri kuin viime kaudella?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös