Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 257 192
  • 6 355

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä, että onko tällä merkitystä, mutta Niemihän hiipui sitä mukaa, kun Aho nousi parrasvaloihin. Tämä on vain omaa mutua eikä perustu mihinkään tilastoihin tai muuhun faktaan, mutta tällainen vaikutelma minulle jäi. Niemi aloitti kautensa Kärpissä hyvin, mutta oli pettymys pudotuspeleissä.

Eli ottiko Ahon nousu hieman kipeää Niemen hipiälle ja hänen pelihuumorinsa laski? Tuota pohdiskelin keväällä 2016.
Voihan tuossa jotain perää olla. Niemihän johdatti Ässät aikanaan mestaruuteen, kun ykkössentteri Dixon vaihtoi maisemaa ja Niemen merkitys joukkueelle kasvoi. Toki osasyynä heikkoon kevätkauteen Kärpissä voi olla myös Jokerisuunnitelmat, jotka taustalla pyörivät. No, yhtäkaikki, en innostu tuollaisesta henkisestä heikkoudesta. Uskon Albertin olevan meille tulevana keväänä paljon arvokkaampi pelaaja kuin Niemi oli viime keväänä.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Itsellänikin on myönteiset odotukset Albertista pohjautuen siihen, että hänet on valiitu joukkueensa kapteeniksi ja siihen, että hänelle on annettu mahdollisuus kokeilla NHL:ssä pelaamista.

Kun tässä olen pureskellut Kärppien sentteritilannetta, niin sehän on oikeastaan hyvä tähän liigaan. Huonoja arpoja ei ole, jos on arpoja lainkaan. Kyllä nelikolla Albert, Ruohomaa, Kalapudas ja Humaloja voi pelata menestyksekkäästi liigaamme, kunhan tuo laituri osasto pitäisi vaan kutinsa. Mielestäni ei se sentteriosasto ole kummoisempi muilla liigan joukkueilla.

Negailuni tällä palstalla on ainakin osin perusteltua. Perusteluna kyynisyydelleni on Kärppien mielestäni heikohko laituriosasto kokonaisuudessaan. Valopilkkuina äkkiseltään ennakkoon siellä ovat Pyörälä, Mäenalanen ja Leskinen. Onko muita? Tilannehan paranisi huomattavasti, jos Kähkönen ja Lehtonen yllättävät positiivisesti allekirjoittaneen ja siihen kaksi laadukasta uutta laituria vielä lisää. Maalinteon lisäksi olen huolissani siitä, että missä ovat fyysiset ja nopeakinttuiset laiturit tällä kaudella Kärpissä?

Itselläni ei ole odotuksia Lehtosen eikä Kähkösen suhteen perustuen heidän edellisen kautensa suorituksiinsa. Vähän tehoja ja +/- sarake pakkasella.

Aloituksien suhteen tällä palstalla ollaan oltu huolissaan. Itse olen huolissani kulmavääntöjen häviämisestä. Jos niitä solkenaan hävitään hyökkäyspäässä, niin ei sinne maalintekosektorille ole asiaa eikä ole juurikaan mahdollisuuksia hommata kulmaväännöissä jäähyjä viholliselle. Joku ahkera palstalainen (en siis minä) voisi kaivella kulmavääntötilastoja pelaajittain. Luulisi niitäkin tilastoitavan, koska ne ovat tärkeässä roolissa ottelun lopputuloksen kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä - Liigasta löytyy tilaston mukaan paljon parempia aloittajia ja Ruohomaa ei ole kovinkaan häävi aloittaja. En ole ollut eri mieltä missään vaiheessa. Mutta kyllä TILASTOON vaikuttaa paljon se, että ketä vastaan henkilö pääsääntöisesti aloittaa. Jos joukkueen eniten aloittava aloittaja on paska aloittamaan, hänen tilastonsa ovat paljon heikommat kuin joukkueessa vähemmän aloituksia ottava aloittaja. Tuo huonomman prosentin omaava aloittaja olisi luultavasti parempi aloittamaan, jos he ottaisivat aloituksia yhtä paljon ja samoja pelaajia vastaan. Oletuksella, että esim. Albert on hyvä aloittaja ja Ruohomaa sitten toiseksi paras, niin Albert ottaa pääsääntöisesti kaikki tärkeät aloitukset vastustajan parasta aloittajaa vastaan ja Ruohomaa sitten "laskennallisesti" sitä toiseksi parasta aloittajaa vastaan, niin kyllähän siinä väkisin prosentit tulee nousemaan, vaikka teknisesti hän ei olisi yhtään viime kautta parempi aloittaja.
Oletetaan, että John Albert olisi ehdoton ykkösstara ja hoitaisi kaikki tärkeimmät aloitukset. Vastassa olisi useimmiten vastustajan paras aloittaja. Albertin ketju vaihtoon ja Ruohomaat tilalle. Luuletko, että vastustajan valmentaja...

A) Peluuttaisi ketä tahansa sentteriä Ruohomaata vastaan?
B) Peluuttaisi ennakkoonajateltuna parempaa/mahdollisimman hyvää aloittajaa Ruohomaata vastaan?

Itse vastaisin vastustajan valmentajana, että B jo ihan pelillisin ja taktisin perustein. JOS Ruohomaa voittaa aloituksen, niin paine siirtyy omiin. Jos taas itse voitetaan, niin saadaan pelattua aikaa pois vastustajan kärkiketjulta. Luulen, että olet kanssani täysin samaa mieltä? Tai ainakin lähellä. Pointtini on koko ajan ollut se, että vaikka Ruohomaa pelaisi esim. kakkosketjussa, niin aivan satavarmasti mies saisi edelleen vastaansa ne "paremmat aloittajat". Jo ihan senkin perusteella, että tällä kaudella epävarmuutta tms. aloituksissa oli. Kyllä Ruohomaan aloitukset on scoutattu vastustajien leirissä, joten ei mies tule helpommalla pääsemään, vaikka vastuuta Albertin verran vähennettäisiinkin? Ja kuten tilastot viime kaudelta osoittavat, niin niitä parempia aloittajia on Liigassa kymmeniä. Ei Ruohomaa koko ajan kohdannut sitä vastustajan ykkösaloittajaa viime kaudellakaan. Se olisi jo ihan peluutuksen kannalta mahdotonta. Jos Ruohomaa ei saa parannettua aloituksiaan, niin en usko, että ne tilastotkaan olennaisesti tuosta viime kaudesta paranevat? Jos (ja kun) mies tekee kovasti töitä ja treenaa, niin tietenkin se näkyy myös tilastoissa.

Ja en puhu mistään Kalapudaksista tai Vahalahdista, jotka eivät joudu peleissä aloittamaan samanlaisia määriä kuin ykköskorin sentterit. Tähän keskusteluun on mielestäni turha ängetä mitään muutaman aloituksen pelaajia. Ihmettelen tuota Vahalahdella vittuilua muutenkin, niin hyvässä keskustelussa. Seuraavaksi varmaan takerrutaan kirjoituksen ulkoasuun?

Minun puolesta jankkaus näistä aloituksista saa jäädä tähän, pidetään kaikki tunkkimme. Välillä on ok, ettei täydellistä konsensusta löydy.
Näihin @Zinetula'n sanoihin on hyvä päättää tämä keskustelu. Turha tätä on jankata, kun kaikki katsomme tätä eri näkökulmasta ja otamme perusteluissamme huomioon pääsääntöisesti eri seikat.
 

JPL

Jäsen
Turha tästä on sen enempää jankata @1971 Kattellaan kaudella, että miten menee. Ei tässä kumpikaan tule hullua hurskaammaksi. Ollaan vähän eri ajatuksin liikenteessä, miten nuo tilastot vaihtelee ja sillä hyvä. Eipä jaksa inttää, kun kyse niin mitättömästä asiasta kuin tilasto.

Ja luinpahan sitten Zinetulan viestin tässä vaiheessa. :) Oli täsmälleen sama fiilis myös itsellä ja näemmä myös sinulla. Jatketaan jollain fiksummalla keskustelulla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itselläni ei ole odotuksia Lehtosen eikä Kähkösen suhteen perustuen heidän edellisen kautensa suorituksiinsa. Vähän tehoja ja +/- sarake pakkasella.
Joukkueissa, sarjoissa, ketjukavereissa, valmentajissa, pelitavoissa ja organisaatioissa kokonaisuutenaankin on eroja. Joku pelaaja suorittaa paremmin toisessa ympäristössä kuin toinen. Uskon ympäristönvaihdoksen ja kotoisen Liigan sopivan loistavasti Lehtoselle ja Kähköselle.

Kähkösellä on laadukkaat näytöt Liigasta. Hän on takuuvarma taistelija ja rouhija, joka on keitetty useissa pudotuspeliliemissä ja tuo joukkueeseemme sitä tarvittavaa vääntövoimaa. Minä tykkäsin hänestä kovin, kun hän Kärpissä pelasi. En oikein ymmärrä, miten joku voi nähdä näin kokeneessa ja varmassa suorittajassa floppiaineksia.

Lehtonen nousi nuorena poikana Suomessa pelatessaan EHT-tason pelaajaksi. Tämän jälkeen hän pelasi kaksi upeaa kautta AHL:ssä ja pääsi pelamaan molemmilla kausilla yhdet pelit myös ylhäällä Boston Bruinsin riveissä. Sen jälkeen maaginen kausi Ruotsin pääsarjassa; 30 maalia ja 58 pistettä 55 peliin kertovat paljon Lehtosen kyvyistä. Ruotsista Lehtonen suuntasi KHL:ään, jossa pelasi mallikkaan debyyttikauden, (11+10), 48 ottelua. Tämän jälkeen miehellä on ollut haasteellisempaa, eivätkä tehot ole olleet totuttuja. Mitä on tapahtunut? En tiedä, mutta taidot eivät ole voineet hävitä mihinkään. Hän on pelaaja parhaassa iässään. Missäpä ura lähtisi varmemmin nousuun kuin tutussa sarjassa, omassa kotimaassa, kuuluen huippuorganisaatioon, jossa kaikki asiat hoidetaan pelaajan onnistumista tukien.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Itselläni ei ole odotuksia Lehtosen eikä Kähkösen suhteen perustuen heidän edellisen kautensa suorituksiinsa. Vähän tehoja ja +/- sarake pakkasella.
Sulla ei varmaan ollut odotuksia kolme vuotta sitten kun Pyörälä ja Kukkonen palasivat Kärppiin, molemmilla todella heikot kaudet alla.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
En oikein ymmärrä, miten joku voi nähdä näin kokeneessa ja varmassa suorittajassa floppiaineksia.
Tämä on koulukuntakysymys. Itse kuulun siihen lahkoon, joka uskoo, että olet juuri niin hyvä tai huono kuin edellinen kautesi oli, kun puhutaan kokeneista pelaajista kuten Kähkönen ja Lehtonen ovat.

Onneksi he eivät ole ikäloppuja - se antaa sitä toivon kipinää, että he onnistuisivat Oulun Kärpissä. Tässä viime vuosina on vaan ollut niin useita floppihankintoja, että ehkä sen(kin) vuoksi levy on jäänyt pyörimään toistaen sanaa 'floppivaara'. Ehkä sitä vaan sitten näkee floppeja siellä, missä niitä ei ole.

Lisäksi sitä on tottunut siihen, että aina on ollut viime kausina muutama nimimies pelaamassa Oulun Kärpissä. Nyt sellaista maalinsylkijä taituria tai suurta nimeä ei ole (Pyörälä ja Kukkonen - tiedän) - ei ensimmäistäkään. Mäenalasesta voi sellainen kehkeytyä - hän on nyt siinä iässä (22v), että läpimurtoa pitäisi alkaa tulemaan, jos hinkua on sinne isompiin liigoihin. (Samat sanat koskevat myös Leskistä.) Toivottavasti hän nyt saa sitä roolia, jota hän on nuorisomaajoukkueissa tottunut saamaan.

Toivottavasti Suikkasen koulussa Mäenalanen saisi lisää agressivisuutta otteisiinsa - varsinkin kun hän omaa raameja siihen peliin.

Tällaisia ketjuja lähtisin Suikkasena kokeilemaan:

Pyörälä-Albert-Y
Lehtonen-Ruohomaa-X
Leskinen-Kalapudas-Mäenalanen
Kähkönen-Humaloja-Z

JJJ -ketju oli nimellisesti kolmonen Kärpissä pelatessaan, mutta käytännössä ykkönen. Olisi mielenkiintoista nähdä kolmonen ylläolevassa muodossaan. Lisäksi kaikki kolme ovat 'miehen' mittaisia.

Kaksi kärkipään laituria ja yksi työhevonen lisää laituriosastolle. On Kärpissä ennenkin nuorisoketjut jyränneet. Suikkanen-Jalonen-Arbelius esimerkiksi. Jospa Suikkanen vanhasta muististaan antaisi mahdollisuuden ylläolevalle Kalaputaan ketjulle.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Oliko siis Kukkosen hankinta vuonna 2013-2014 täysin turha ja perusteeton teko? Lasse kun pelasi sitä ennen todella surkean kauden Ruotsissa.
Tossa pikaisesti katselin eliteprospectista Kukkosen tilastoja kolmelta edelliseltä kaudelta, niin hänen +/- saldossa on laskeva käyrä: 22, 13 ja edellinen kausi enää +8. Tuota voi selittää kyllä enemmänkin ylipeluutus kuin Kukkosen tason lasku. Lasseen luotamma aina - hän on käsite.

Kausi 2012-2013 oli kyllä Lasselta huono niin maajoukkueessa kuin muuallakin +/- saldon perusteella. Miinusta joka paikassa. Oliskos ollut joku loukkaantuminen taustalla? En tiedä.

Silloin, kun Pyörälä ja Kukkonen palasivat 'kotiin' eli Oulun Kärppiin, niin sitä suhtautui ja suhtautuu omiin kasvatteihin paljon myönteisemmin kuin ulkopuolelta tulleisiin. Ainakin minä teen niin. Olin hyvin tyytyväinen myös siihen, kun Pirnes lopetti uransa Kärpissä. Kärppien ja Pirneksen tiet eivät kohdanneet valitettavasti vasta sitten, kun Pirneksen ura alkoi olla lopuillaan. Hyvä, että edes silloin.

Omalla kasvatilla on varmemmin se 'Kärppäsydän kuin ulkopuolelta tulleella ja lisäksi mitä oulunseutulaisempi joukkue on, niin sitä mieluisammalta se tuntuu henkilökohtaisesti. En halua Kärppiin leimaa 'ostojoukkue' vaan 'Kärppäleiman'.

Ideaalina pidän sitä, että korkeintaan kentällisen verran on muualta tulleita. Nyt meillä muualta tulleita pikaisesti laskettuna on ainakin: 2 maalivahtia, 2 pakkia ja 4 hyökkääjää ja todennäköisesti tulossa on lisää. Ainakin Junno aiempina vuosina piti arvossa sitä, että joukkue olisi mahdollisimman omavarainen so. mahdollisimman moni pelaaja olisi Kärppätaustainen.

Onko tästä arvosta luovuttu vai ollaanko nyt pakon sanelemassa tilanteessa? Ilmeisesti ollaan. Kärppien juniorimylly on niin hyvä ja laadukas, että omat junnut viedään käsistä ja parhaimmat heistä eivät kauaa viihdy edustusjoukkueessa ja aivan parhaimmat eivät päivääkään.

Lista on pitkä, joita olisin halunnut nähdä vähintään kaksi täyttä kautta Kärpissä: Nutivaara, Kuokkanen, ......
Tämä pistää miettimään sitä, että mikä motivoi Kärppäorganisaatiota panostamaan juniorimyllyyn, kun Kärpät ei itse hyödy siitä pelillisesti? Toivottavasti Kärpät saa kunnollisen kasvattajakorvauksen kun puhutaan niistä 'saarijärvistä'.

Eihän siinä ole mitään järkeä, jos puoli-ilmaiseksi tai ilmaiseksi siirtyvät sinne rapakon taakse uraansa rakentamaan Kärppien saadessa joko ainoastaan hiluja tai ei edes sitäkään. Nykyinen trendi, jossa emme näe parhaita junnujamme edustusjoukkueessa, voi pahimmassa tapauksessa tehdä hallaa junnutotanollemme ja laskea sen tasoa radikaalisti.

Tässä oli vastausta muös Roger Moorelle siitä, miksi pidin aikoinaan Pyörälän ja Kukkosen tuloa Kärppiin hyvänä asiana, vaikka edellinen kausi molemmilta oli mennyt vihkoon syystä tai toisesta.
 
Viimeksi muokattu:

Hessu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL, AC Oulu, Liverpool
Huhut kertoo, että Kärppien johtoporras, yhdessä valmennuksen ovat siirtyneet "kaikki pelaa" -järjestelmään. Eli 13 hyökkääjää on aivan sopivasti. Yksi joutuu valitettavasti olemaan ylimääräinen hyökkääjä, mutta hänellekin annetaan noin 15 minuuttia peliaikaa per peli.

Ei vaan, jos ei pikkuhiljaa ala jysähtelee muunkin kuin ukkosen toimesta, niin onhan tämä tilanne todella huolestuttava. Ilmeisesti odotellaan niitä paria todella isoa kalaa. Massiahan Kärpillä on, siitä se ei voi jäädä kiinni, ellei Junno ole alkanut vielä pihimmäksi. Sekään ei kyllä yllättäisi enää.
 
Viimeksi muokattu:

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisikohan kesätauko jo ohi ja aika pohtia Kärppien näkymiä. Aloitetaan menneestä eli kolme hienoa kautta takana ja tuloksena lähes täydellinen menestys. Vähän jäi saamatta CHLstä ja viime kaudella liigasta. Ruotsalaiset olivat CHLssä viime kaudella parempia ja siitä jäi niukka tappio. CHL pelit toki olivat mielestäni kauden suola. Pleijareissa niukka putoaminen Tapparalle, jossa maksettiin kauden aikana liian kapealle rungolle tulleesta valtavasta peliajasta ja Laineen jumalamoodista. Sarjassa hävittiin kaksi peräkkäisten päivien ottelua selvästi, joka kertoo runkopelaajien rasituksesta. Yllättäen takariveistä (hankinnoista) ei löytynyt laajuutta.

Tilanne kolmen viime kauden jälkeen on se, että meidän huippupelaajien ja nousevien tähtien hintalappu on liian korkea. Rungon kokoamisessa valmentajasta lähtien on jouduttu kompromisseihin. Täällä on toitotettu varmoista hankinnoista, joita järkevällä hinnalla ei ole Kärppiin saatu. Näin paperilla heikkoa ja suppeaa runkoa ei ole perstuntumalla Kärpissä ollut aikoihin. Tuolla pelaajamateriaalilla ei ole odotettavissa suurta menestystä. Mikäli laajuus juokkueessa ei pikaisesti lisäänny, niin CHL pelit pitäisi ottaa harkkamatseina ja pudota alkusarjaan.

Mihin voimme luottaa? Joukkueessa varmoja kortteja ovat puolustus ja maalivahtipeli ja nämä riittävät liigan runkosarjassa ilman joukkoloukkaantumisia 4 joukkoon! Valmennusta pidän erittäin kovana, vain 1 kaveri vaihtui. Toivon hartaasti, että omille nuorille annetaan aika tehdä virheitä ja kasvaa. Tosin viime vuosien talentteja ei välttämättä nähdä Oulussa ja Suomessa aikoihin (Nuti, Pulju ja Sebu). Organisaatiolta odotan tässä tilanteessa paljon, vaikka hankintojen määrä on vähäinen osoittaa se silti vakavaa harkintaa hinta/laatu suhteen kannalta eli ei ole tehty paniikkiratkaisuja! Näitä ei pidä tehdä jatkossakaan vaan täsmähankintoja tarpeen mukaan.

Lopullista läpimurtoa odotan Sakulta ja miseltä, tällä kaudella pitää olla liigatähtiä molempien. Hankintalistalla olisi muutama laituri ensisijaisesti!
 
Rungon kokoamisessa valmentajasta lähtien on jouduttu kompromisseihin.
En oikeasti usko että Suikkanen on mitenkään erityisen halpa ukko. Kärpillä oli kenties eniten pelimerkkejä kaudelle 16-17 lähdettäessä, sillä niin vähän oli voimassaolevia sopimuksia painamassa budjettia. Tässä mielessä en usko että nykytila johtuu rahasta, vaan markkinoiden haastavuudesta. Miettikää esim. kuinka moni liigatasollekin sopiva pelaaja siirtyi tyhjästä tempaistuun kiinalaisseuraan? Alkaa olla jo arkipäivää että viimeisien ykköskorin vapaiden agenttien kohdalla joudutaan pettymään kun siirtyykin KIINAAN.

Moni pitää vetovoimaa huonona (ei vähiten Suikkasen takia), eikä se edes voisi olla yhtä hyvä kuin 2 kultaa ja pronssin voittaneen Marjamäen joukkueessa, mutta aika vähän superstarasainauksia on tällä kaudella nähty koko Liigassa. Aaltosesta saattaa joku olla katkera (ja jopa syyttää Suikkasta), mutta Oulu ei voi Juhikselle Helsingiksi muuttua vaikka kuinka sanoisi olevansa pohjoisen pääkaupunki. Olen itse asiassa hieman yllättynyt kuinka moni odotti Juhikselta vankkumatonta seurauskollisuutta, vaikka kaikki tietävät hänen tekevän asiat juuri muiden mielipiteitä miettimättä. Kaupunkina Oulu on downgrade Helsinkiin verrattuna, etenkin jos on rahaa asua mukavasti.
 

Zinetula

Jäsen
Toivottavasti ne pari isoa kalaa saadaan, ja usemman vuoden pahvilla. Jos ja kun kerran rakennusvuosi menossa.
Näitä pitkiä soppareita todella harkitusti. Toki jos Ohtamaa, Jaakola, Pesonen, Kemppainen yms. omat maajoukkuetason huiput tekisivät paluun, niin sitten. Muuten käytännössä ei, varmaan tarkoititkin isoilla kaloilla jotain tuon suuntaista @Ilen kädet . Viime kaudet ovat osoittaneet, että liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Hirso ei seuraavalla kaudella ole palkkansa väärti. Moni näistä ns. varmoista korteistakin on pettänyt, mainittakoon pahimpana Tapparan signaama Treen oma poika Pasi Puistola. Pari vuotta aiemmin oli luutinut huipusti mm2011 -joukkueessa ja sen jälkeen pari kautta KHL:ssä. Tapparassa ja Liigassa ei kuitenkaan mitään käyttöä. Nelivuotinen sopimus päättyi nolosti lainalle Mestikseen ja muihin Liigaseuroihin.

Eli varovainen on syytä olla näissä pitkissä pahveissa. Meillä on paljon omakohtaistakin kokemusta, kuten Saarenheimo, Plihal, Saipa-kolmikko jne. Liigassakin hyvin pärjänneet voivat olla täysiä floppeja. Kun sopimusta on enemmän kuin yksi vuosi, niiden kanssa ollaan lirissä kun muuallakaan ei ole helposti ottajia ja tämän tason kavereilla palkkakin tuppaa olemaan kohtalaisen iso. Joskus toki pitkistä soppareista voi hyötyä, mutta myös riskit huomioitava. Mieluummin niin päin, että tarjotaan sitten onnistuneen kauden jälkeen taas vuoden jatkoa paremmilla ehdoilla. Joukkueessa pelaaminen vaatii aina sitoutumista ja minusta on ihan ok mitata sitä vaikka vuoden välein, eipähän sopimuksesta synny minkäänlaista taakkaa. Toki nämä em. omat huiput plus Kukkonen ja Pyörälä ovat sitten oma lukunsa. Hienoa, että Lasse ja Spede jatkavat Kärpissä ainakin kolme kautta vielä!
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä mielessä en usko että nykytila johtuu rahasta, vaan markkinoiden haastavuudesta.

Juurikin näin. Vaikka Kärpillä on Suomen mittapuun mukaan paljon massia, niin ei se riitä kiekkomarkkinoilla kuin ehkä 5. sijaan edellä on luonnollisesti NHL. Sitten laajentuva KHL, SHL ja Sveitsi. Lisäksi DEL-liiga on melko vetovoimainen. Sanotaan, että Kärpät voisi laittaa vaikkapa 350ke pelaajaan. Tällä rahalla ei todellakaan saada mitään varmaa korttia! Kannattaisko mieluummin hankkia vaikka 3 100ke arpaa toisista liigajoukkueista tai ehkä Ruotsista? Ja ei Suikkanen halpa ole, varmastikin hintalappu on huomattava (silti pienempi kuin Kivellä).
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Leskisen haastattelun mukaan on ainakin treeneissä vetäneet ketjulla:
Mäenalanen - Ruohomaa - Leskinen
Onko muista ketjuista jo havaintoa/tietoa?
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näitä pitkiä soppareita todella harkitusti. Toki jos Ohtamaa, Jaakola, Pesonen, Kemppainen yms. omat maajoukkuetason huiput tekisivät paluun, niin sitten. Muuten käytännössä ei, varmaan tarkoititkin isoilla kaloilla jotain tuon suuntaista @Ilen kädet . Viime kaudet ovat osoittaneet, että liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Hirso ei seuraavalla kaudella ole palkkansa väärti. Moni näistä ns. varmoista korteistakin on pettänyt, mainittakoon pahimpana Tapparan signaama Treen oma poika Pasi Puistola. Pari vuotta aiemmin oli luutinut huipusti mm2011 -joukkueessa ja sen jälkeen pari kautta KHL:ssä. Tapparassa ja Liigassa ei kuitenkaan mitään käyttöä. Nelivuotinen sopimus päättyi nolosti lainalle Mestikseen ja muihin Liigaseuroihin.

Eli varovainen on syytä olla näissä pitkissä pahveissa. Meillä on paljon omakohtaistakin kokemusta, kuten Saarenheimo, Plihal, Saipa-kolmikko jne. Liigassakin hyvin pärjänneet voivat olla täysiä floppeja. Kun sopimusta on enemmän kuin yksi vuosi, niiden kanssa ollaan lirissä kun muuallakaan ei ole helposti ottajia ja tämän tason kavereilla palkkakin tuppaa olemaan kohtalaisen iso. Joskus toki pitkistä soppareista voi hyötyä, mutta myös riskit huomioitava. Mieluummin niin päin, että tarjotaan sitten onnistuneen kauden jälkeen taas vuoden jatkoa paremmilla ehdoilla. Joukkueessa pelaaminen vaatii aina sitoutumista ja minusta on ihan ok mitata sitä vaikka vuoden välein, eipähän sopimuksesta synny minkäänlaista taakkaa. Toki nämä em. omat huiput plus Kukkonen ja Pyörälä ovat sitten oma lukunsa. Hienoa, että Lasse ja Spede jatkavat Kärpissä ainakin kolme kautta vielä!

Eihän tästä jutusta voi ottaa mitään pois! Kiitos @Zinetula jälleen kerran mainosta kirjoituksesta. Minustahan alkaa tulla jo sun fani!!=)

Totta on, että monet ns. varmat nimet ovat pettäneet pahan kerran ja sen on syytä tehdä johdon varovaiseksi hankinnoissa, ettei tule ylipitkiä ylilyöntejä. Mun mielestä on kans hienoa pitkät pahvit Speden ja KukkoLassen kanssa. He ovatkin spesiaalia hankintaa taustoineen, joiden sopparit on helppo ymmärtää. Voimme olla satavarmoja siitä, että nämä kaverit antavat aina kaikkensa, sen minkä koneesta irti lähtee. Silloin ei voi haukkua, kun tulee huonojakin pelejä vastaan. Kukaan ei ole kone ja ikäkin tottakai, ainakin vähän, tulee vaikuttamaan. Toisaalta pitkä kokemus täyttää tietyt aukot, joita voi ja syntyykin varmasti nuoremmilla pelaajilla vielä, ennen kuin kokemus tuo sitä pelivarmuutta ja -silmää koordinoida kentän tapahtumia oikein.

Joka tapauksessa rosteri ei tällaiseksi tule jäämään. Ei johto vaan voi alkaa alisuorittamaan ja pitämään jäniksenkäpälää sun muuta taikavarpua jne. mukanaan, että jos vaikka fortuna hymyilisi ilman taloudellista, isompaa satsaamista. Faktat ovat kaikkien nähtävillä, eikä Kärpät mitaleille tällä jengilä mene, vaikka kuinka toivoisi ja uneksisi.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Leskisen haastattelun mukaan on ainakin treeneissä vetäneet ketjulla:
Mäenalanen - Ruohomaa - Leskinen
Onko muista ketjuista jo havaintoa/tietoa?

Tässä vaiheessa ketjuista ei voi vetää mitään johtopäätöksiä. Ovat ihan testausasteella, ja vaihtuvat päivittäin. Osa ei ole päässyt vielä täysipainoisesti aloittamaan harjoittelua.
 

Ilen kädet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid, NHL
Toki pitkä sopimus on kaksi teräinen, mutta esim. Manninen HPK:lle näyttää vieläkin hyvältä kerhon kannalta. Ajatukseni oli että kun kerran ollaan rakentamassa joukkuetta mestaruuksiin, useamman vuoden kiinnityksillä ei ensi vuonna oltaisi aivan yhtä huonoissa telineissä kuin tällä hetkellä. Eli pari hyökkäyksen avainpelaajaa useammaksi vuodeksi. Ensi vuonna olisi hieman helpompi rakentaa heidän sekä Lassen ja Speden varaan runkoa.

Toki vaara floppiin on olemassa, mutta samanlainen vaara kait on vuoden sopimuksella omaan pussiin pelaavilla.
 

Zinetula

Jäsen
Toki vaara floppiin on olemassa, mutta samanlainen vaara kait on vuoden sopimuksella omaan pussiin pelaavilla.
No se ero on kylläkin, että vuoden sopparilla pitää antaa seuraavaksi kaudeksi näyttöjä, joko Kärppiin tai muualle. Pitemmän kuin kahden vuoden sopimuksen ansaitakseen pitää olla luottoratsu Pyörälän ja Kukkosen tapaan tai sitten nuori, kuka hinkuu eteenpäin. Manninen kuuluu eittämättä nuoriin eteenpäin hamuaviin ja hän halusi lähteä hakemaan isompaa roolia muualta. Ronkaisen ja Vartiaisen kanssahan Kärpät teki myös kolmen vuoden pahvin muistaakseni keväällä. Yleensäkin nuorten kohdalla riski on pienempi ja usein olematon, koska tuskin Kärpät maksaa junnuille mitään isoa palkkaa. Plihal, Saarenheimo ja Saipa-kolmikko oli jo isompi satsaus ja näytti, mikä vaara piilee pitemmissä, kahdenkin vuoden sopimuksissa.

Toki nytkin tehtiin Rynnäksen, Heshkan ja Ruohomaan kanssa kaksivuotinen pahvi. Rynnäs ja Heshka ovat tuttuja liigapelaajia ja Ruohomaan käyrä on selvästi ollut ylöspäin. Toivotaan, ettei floppiriskiä ole. Olen samaa mieltä kuin @Ilen kädet -nimimerkki, että pidemmän päällekin kannattaa/pitää osin rakentaa. Onhan noissa sopimuksessa jo sitä jatkuvuutta. Ymmärrettävästi Lehtosen ja Kähkösen kohdalla floppiriski on hieman em. pelaajia suurempi ja siksi heille vuoden pahvi. Varmaan osaa kokeneemmasta kaartista voi olla vaikeakin saada sitoutumaan yhden vuoden pahvilla kun voi olla jo kyllästymistä jatkuvaan muuttorumbaan ja uuden ympäristön luomiseen. Varmaan Rynkyllä ja Heshkalla sitäkin takana.
 

Fordél

Jäsen
Ei valitettavasti ole olemassa mitään yksiselitteistä vastausta siihen, milloin pitkä sopimus kannattaa tehdä ja milloin tyytyä yhden vuoden soppariin. Esimerkkejä löydämme vaikka kuinka paljon perustelemaan niin lyhyitä kuin pitkiä sopimuksia. Liigasta löytyy tukuttain tapauksia, jotka voisi tai olisi voinut sitoa suht huolettomasti pidemmillä sopimuksilla joukkueeseen, kuten Lasse Kukkonen, Ville Vahalahti, Ville Koho, Mika Pyörälä, Jani Tuppurainen, Ossi Louhivaara, Juha-Pekka Hytönen, Janne Niskala jne. Kaikki sellaisia pelaajia, jotka hoitaa suht varmasti oman tonttinsa vuodesta toiseen eivätkä ole välttämättä riippuvaisia edes tietystä pelitavasta/valmentajasta. Sitten on pelaajia, joilla taso heittelee. En itsekään sitoisi Kim Hirschovitsia, Tero Koskirantaa, Ilkka Pikkaraista, Veli-Matti Savinaista, Jan-Mikael Järvinen, Eero Somervuorta jne. pitkällä sopparilla vaikka ovat parhaimmillaan hyviä Liigapelaajia.

Kyse on hyvin yksilöllisestä asiasta, jossa keskiössä on toisaalta pelaajaan liittyvät seikat (peliominaisuudet, persoona, uran vaihe jne.) ja toisaalta joukkueen tarpeet. Nuorehkoja potentiaalisia ja kehittyviä pelaajia voi olla hyvinkin järkevää sitoa pidemmällä sopparilla (Sakari Manninen, Jesse Virtanen, Roope Hintz, Henrik Haapala jne.), jotta joukkue pääsee myös nauttimaan tekemästään kehitystyöstä ja hyötymään pienestä riskinotosta. Myös jo vuosien ajan tasonsa näyttäneille pelaajille pitkät sopparit sopivat monesti hyvin. Pitkä sopimus palvelee myös joukkuetta, kun kärkiosaaminen ei vaihdu vuoden välein. Tai jos vaihtuu, siitä saadaan ainakin kunnon korvaus. Sitten joitain pelaajia on hyvä pitää jo heidän itsensäkin takia "hereillä" lyhyillä soppareilla. Samalla vähennetään joukkueeseen kohdistuvaa riskiä, etenkin jos on kyse kärkipään pelaajasta.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Tässä vaiheessa ketjuista ei voi vetää mitään johtopäätöksiä. Ovat ihan testausasteella, ja vaihtuvat päivittäin. Osa ei ole päässyt vielä täysipainoisesti aloittamaan harjoittelua.
Okei hyvä tietää. Ajattelin vaan että, kun tiistaina(?) on jo peli niin luulisi olevan jo jonkinlaiset ketjut kasassa millä mentäisiin eka peli.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Nyt olemme tilanteessa, jossa:


-Kärppien rosteri on ohuempi kuin se


Miksi? Yksi syy voi olla se, että lähihistoriassa on niin paljon vihkoon menneitä vahvistuksia, niin nyt ei uskalleta tehdä mitään vahvistuksien suhteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös